Генерал срещу генерал: Ангелов - Двуличие и лъжи са думите на ген.Симеонов. Оставям на неговата съвест "цитатите" от срещите ми с пилотите в Граф Игнатиево

Pan.bg 23 авг 2014 | 10:45 views (5618) commentaries(26)
img На вашето внимание - СТЕНОГРАМА ОТ СРЕЩАТА НА АНЮ АНГЕЛОВ С ЕКИПА НА АВИОБАЗА ГРАФ ИГНАТИЕВО, ЗА ДА МОЖЕТЕ САМИ ДА ПРЕЦЕНИТЕ, КОЙ ЛЪЖЕ И КОЙ НЕ:
http://pan.bg/view_article-4-24641-STENOGRAMA-OT-RAZGOVORA-NA-ANGELOV-S-PILOTITE-Vie-ne-znaete-kolko-e-trudno-na-balerinite-Priviligerovani-ste.html


Публикуваме отговорът на ген. ор Аню Ангелов във в.24 часа. В него той казва своето мнение по наболели въпроси в БА по време на неговото управление - 2010-2013 г. Той поставя и под съмнение "цитатите" му за военнослужещите в авиобаза Граф Игнатиево, когато Ангелов бе на среща с тях в края на 2012 г. ПАН.БГ ще публикува стенограмата от вестник СЕГА, за да видим кой казва истината и кой не. В крайна сметка на срещата присъстваха десетки български пилоти, техници, както и няколко генерала, които още помнят грубото сравнение на Аню Ангелов на пилотския труд с този на балерините.

image

В броя от сряда, 20 август, във вестника бе публикувано интервюто на ген. Симеон Симеонов, бивш началник на отбраната - "Нови 10 ковчега щяхме да посрещнем, ако бяхме приели други райони за мисии". В него генералът твърди, че бившият военен министър Аню Ангелов е настоявал да се приемат въпросните райони в Афганистан, че в работата си е принизявал ролята на висшето военно ръководство. По този повод в редакцията бе получено писмо от ексминистър Ангелов:

"В своето интервю генерал Симеонов явно се опитва да припише на себе си всички позитивни, дори несъществуващи действия на Министерството на отбраната, а всички непопулярни мерки да прехвърли на ръководството на министерството, неотменна част от което е бил и самият той. При това си служи със собствени интерпретации, а в някои случаи и с откровени лъжи.

Ще започна
с лъжите

В министерството по време на моя мандат никога не е съществувала идея, камо ли проект, щабът на отбраната да бъде сведен до една дирекция, и то, цитирам, "смачкана до неузнаваемост". Нито аз като министър, нито моите заместници и членовете на политическия кабинет са имали или са изказвали подобни идеи. Трябва

да се опресни
паметта на
генерала
с 2 факта

Първо, при двукратните съкращения в министерството, при които личният състав беше намален от 1492 на 789 служители, щабът на отбраната запази своя състав, като бяха съкратени само отделни празни щатни бройки. Второ, генералът поиска при създаването на общата канцелария на министерството да бъде създаден дотогава несъществуващ самостоятелен отдел, наречен "офис на началника на отбраната". И това му желание беше изпълнено. Няма да се спирам на преобразуването на Генералния щаб в Щаб на отбраната, защото тази заслуга дължим на министър Николай Цонев. Оказва се сега, че генералът е бил против това преобразуване, но това не му попречи да приеме назначението си като началник на отбраната.

Втората откровена лъжа касае твърдението на генерала, че благодарение на него български контингент не заминал на места, където, цитирам, "политическото ръководство желаело", с което си приписва заслугата, че спасил БА от "най-малко 10 ковчега". Този генерал много добре знае, че имаше писма от адмирал Ставридис до самия него и от заместник генералния секретар на НАТО до мен с искане за промяна на задачите на нашия контингент в Кандахар. Въпреки

сериозния натиск
от страна
на НАТО

и на американското посолство в София тази промяна не стана факт далеч не само благодарение на генерала. Аз лично проведох две срещи с адмирал Ставридис и няколко срещи с представители на Главната квартира на НАТО, в които защитих запазването на задачите на контингента. Впоследствие беше съгласувана с НАТО и приета от МС предложената от мен стратегия за развитие на участието на страната ни в Афганистан до края на 2014 г. Съгласно тази стратегия беше върнат в началото на 2013 г. контингентът ни в Кабул, а в момента служи в Кандахар последният български контингент, с чието завръщане ще приключи участието ни в операцията на НАТО в Афганистан.

Заслуга на всички военнослужещи, от генерала до войника, и на органите на МО е фактът, че до този момент няма нито един загинал български военнослужещ в Афганистан.

За въвеждането на възрастта за пенсиониране има много интерпретации. Истината е, че при подготовката на бюджета за 2013 г. в МО се получи писмо от Министерството на финансите, с което се предлагаше, за да се запази в рамките на миналогодишния бюджет,

да се намалят
някои
компенсации,

включително обезщетенията при пенсиониране. С това писмо бяха запознати всички, включително и генералът. Освен това възнагражденията на военнослужещите трябваше да бъдат замразени за още една година. В много срещи с министрите на финансите и на социалната политика бяха обсъждани редица варианти, в основата на които стоеше запазването на обезщетенията при пенсиониране. Беше избран вариантът въвеждането на възраст, като за тази цел бяха отпуснати допълнителни средства и от 1 януари 2013 г. възнагражденията на военнослужещите бяха увеличени средно с 11%. Впрочем изпълненият бюджет на МО за 2013 г. е най-големият в последните 5 г. и съставлява 1,52 % от БВП. Ако бе прието

предложението за
гратисен период

от две-три години, това увеличение на заплатите нямаше да стане факт.
Оставям на съвестта на генерала "цитатите" от закритите мои срещи. Надявам се, че гражданите на Враца още помнят неговото участие и това на генерал Стефан Василев в срещата им с мен. Само ще напомня, че по мое предложение МС с министър-председател Бойко Борисов взе решението да се отложи планираното преобразуване на бригадата "Специални сили" в полк за края на 2014 г., за да се даде възможност за съгласуване на концепцията за подготовката и бойното им използване с тази на НАТО.

Не разбирам на какво се дължи това лично отношение към мен. Може би причина за това са някои негови политически амбиции. Дълбоко съм огорчен от човек, който съм уважавал при съвместната ни работа. Не съм допускал, че човек на толкова висока позиция може да проявява такова двуличие. Съжалявам, че предложих на МС да бъде удължен мандатът му с две години и така той стана най-дълго престоялият на този най-висш военен пост след генерал Атанас Семерджиев."

Аню Ангелов,
министър на отбраната 2010 - 2013 г.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4257998
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 26

 1. #1
  флор 23 авг 2014, 11:07
   
  0
   
  0

  АА изпълзя - Господи помагай!

 2. #2
  разкарай се 23 авг 2014, 11:14
   
  0
   
  0

  АА знам кой го направи министър - не мога да си обясня кои и как са го направили генерал?
  (а тогава имаше читави хора)
  СРАМ!
  ГОЛЯМ СРАМ!
  МНОГО МНОГО ГОЛЯМ СРАМ!
  РЕЗИЛ!

 3. #3
  балерин 23 авг 2014, 11:32
   
  0
   
  0

  Прави впечатление, че А.А. не коментира балерините, защото имаше много свидетели, коментира само конфликти на които или няма други свидетели или свидетелите са от неговата черга или секретността не позволява да се изнесе инфо. Има факти, които никой не може да оспори, а именно, че по Аньово време бе реализиран най-големия срив във бойната готовност, морала, мотивацията и качеството на живот на военнослужещите от Б.А. Дали за това е виновен той или някой над него не искам да коментирам.

 4. #4
  ловджия 23 авг 2014, 11:36
   
  0
   
  0

  За трепане си дърт таласъм такъв. Щото ти "утрепа" повече военни, отколкото всички министри преди тебе взети заедно.
  Предател и англо-американско мекере. Хвани си Паси за гадже и идете да живеете в курника на кениеца зад бялата колиба.

 5. #5
  цъ цъ цъ 23 авг 2014, 11:56
   
  0
   
  0

  Не коментира за балерините щото са факт,чух ги с ушите си.

 6. #6
  възмутен 23 авг 2014, 12:48
   
  0
   
  0

  "бяха отпуснати допълнителни средства и от 1 януари 2013 г. възнагражденията на военнослужещите бяха увеличени средно с 11%."
  Разочароващ министър. За какво увеличение говори?!!! Лично моето възнаграждение и на доста колеги бе намалено с 200 лева...

 7. #7
  narod 23 авг 2014, 14:44
   
  0
   
  0

  трябва да се намалят тези огромни заплати на военнослужащите и да се вдигне възраста за пенсиониране поне на 57-60 години, служиш 10, 20, 30 години излизаш в обществото работиш примерно до 57г, навършваш, получаваш половин пенсия, ставаш на 65г, получаваш цялата. Ако не се направи реформа в тази област, България ще продължава да издържа млади здрави пенсионери и ще потъва надолу

 8. #8
  Sold-er 23 авг 2014, 15:03
   
  0
   
  0

  До #7 Първо възраста за пенсия в БГ е малко.....искам да я направят на 85-90 г, та да може България да цъфне и върже изведнъж! И второ войската е 25 хиляди....промените за който говориш могат да станат за всички от сектор сигурност(БА,МВР, НСО, дАНС, МАНС и тн)или за никой.....нали се сещаш, че за армията може и да стане, но другите такъв отпор и натиск ще дадат, че на управляващите ще им се стъжни! Затова няма да стане.....

 9. #9
  Sold-er 23 авг 2014, 15:24
   
  0
   
  0

  До Админа: Абе админе, що не си поиграеш 20-тина минути и не извадиш всички псевдоними на "костов" и сие тролове? То не че и другите не си сменяме никовете от време на време де....например аз не крия, че преди да се кръстя "Sold-er" бях "Главен редник на БА"! Поне съм военен и си обсъждам темите, който ме интересуват!

  Например костов и този народ все ги топлят някакви бленувани рИформи в армията, а твърдят, че дори не са военни....аз бих казал че са едно и също сополиво същество, но може и да греша.....все пак ще е жалко да са ни нападнали двама еднакво прости индивида по едно и също време!

 10. #10
  Освалдо 23 авг 2014, 15:52
   
  0
   
  0

  Да, нищо чудно простия narod да е същото деловодителче костовче. Ама все тая, така или иначе и двамата са еднакво прости. А по въпроса с аню мога да кажа, че за приключването на мисията в Кандахар в края на тази година също лъже. Мисията си продължава и догодина. Само се трансформира. Та такива работи. Вервайте му.

 11. #11
  Офицер 23 авг 2014, 16:45
   
  0
   
  0

  А.А. "Трябваше да си направите преди една година сметка да напускате! Ако си мислите, че някой навънка ви чака с отворени обятия... И че там ви чака по-добра реализация оттук? Вижте вашите колеги, които са напуснали - какво работят и докъде са стигнали? Има ли слухове - има. Опровергавах ли ги аз?Ако вие знаете, ако вие имате най-малка представа дори колко е трудно на балетистите (ооо - силни викове в залата). Съберете една компания и отидете в балетното училище. Е, там вижте колко часа стоят те на трупчета и на пръсти и им е много трудно...
  Казвах ли - вярвайте на министъра!"
  Вярвайте- Ньойски и неговата компания ще закопаят докрай Армията след 5 октоври!Ако им дадем тази възможност!

 12. #12
  Герго 23 авг 2014, 16:55
   
  0
   
  0

  Хвани единия - удари другия, а между тях сложи Шами.

 13. #13
  Офицер 23 авг 2014, 16:56
   
  0
   
  0

  "Дълбоко съм огорчен от човек, който съм уважавал при съвместната ни работа. Не съм допускал, че човек на толкова висока позиция може да проявява такова двуличие. Съжалявам, че предложих на МС да бъде удължен мандатът му с две години"!
  Сега разбрахте ли- само Аню Ньойски има право да бъде двуличник на толкова висока позиция? А дали някой е уважавал Аню Ньойски при съвместната им работа? Сигурно като на шиш се въртят в гроба си онези, които позволиха един невзрачен кариерист и службогонец да получи за подмазваческата си служба генералските пагони!Срам и цинизъм! След него висшите офицерски звания трябва да стигат до полковник!

 14. #14
  ................. 23 авг 2014, 18:06
   
  0
   
  0

  Присъствал съм на съвет по отбраната ръководен от АА.Всички генерали мълчат и гледат надолу(най-вече Симеонов. Единствен опонира мъжки с аргументи без страх Наско Самандов.

 15. #15
  пенсия 23 авг 2014, 18:09
   
  0
   
  0

  Колеги,защо си мислите,че А.А е взел поне едно решение,всичко се решава от "титана на мисълта от Банкя",жална й майка на България и БА след 05 10 2014г.Положителното е че ТРАП-а и Крумово ще налитат часове

 16. #16
  Qdosan na Anio 23 авг 2014, 18:14
   
  0
   
  0

  От тук нататък, където има публикации на този скапаняк моето мнение е : Дядо Анус да го духаш, ти си жалък боклук, който през 2012г. загроби Българската Армия. Ти си най-жалкото създание (не военнослужещ) в нея. Ако искаш да бъдеш псуван пиши тук, аз няма да съм единствения, който го прави, най-много да станеш гей от толкова много псувни. И бог да пази България от ГЕРБ.

 17. #17
  Иванчо от IIIб клас 23 авг 2014, 18:16
   
  0
   
  0

  Някой може ли да ми обясни какво е да си офицер и как се става генерал?

 18. #18
  Незнайко 23 авг 2014, 19:28
   
  0
   
  0

  Не мога да разбера защо наричате това нещо Аню Ангелов. За мене това е Ганю Ньойски и нищо друго, продажен, лукав безродник ...
  Няма да коментирам ген. Симеонов, но все пак той има доблестта да не навлиза в подробности по класифицирани теми а за наш Ганю няма проблем, развяваме адм. Ставридис, че и заместник генералния секретар на НАТО, като бяло знаме само и само да си докараме заслуга.
  И накрая - много ми хареса коментара в една от другите статии на колега, за "разпраните от напън и осрани лампази" на безродника Ганю Ньойски - бил получил писмо от Господ (Министерството на финансите)...

 19. #19
  boiko tikvov 23 авг 2014, 19:32
   
  0
   
  0

  an4o mi e lubimata kukla !!!!!!

 20. #20
  гЕн_Еколог 23 авг 2014, 19:41
   
  0
   
  0

  Анчо е надуваемата кукла с лампази на неандерталеца от Банкя. Той често си я помпеше преди съвета по отбрана за да може после куклата дълго да изпуска спарен въздух под налягане и да вмирисва живота на войската.

 21. #21
  ВАЙС 23 авг 2014, 20:07
   
  0
   
  0


  ''Въпреки

  сериозния натиск
  от страна
  на НАТО

  и на американското посолство в София тази промяна не стана факт далеч не само благодарение на генерала''


  СЕГА ВИДЯХТЕ ЛИ НАГЛЕДНО ОТКЪДЕ ИДВАТ ЗАПОВЕДИТЕ КЪМ ТАКИВА МАЗНИ ЦИГАНИ, КАТО аНЮ, КЪМ ТАКИВА П..КИ, КАТО ОНЗИ ЛЬОХМАН - ПРЕЗИДЕНТЪТ, КЪМ ТАКИВА ЖЕСТОКИ, ПРОТИВНИ, СЛАБОХАРАКТЕЛНИ ПРОСТАЦИ, КАТО БОЙКО БОРИСОВ, И ЦЯЛАТА ПЛЕЯДА ОТ ОТВРАТНИ, ГРОЗНИ, ПРОДАЖНИ ГОВЕДА, ТАМ... ШАЛАМАНОВЦИ, РЕФОРМАТОРСКИ БЛОКОВЕ И Т.Н!!! ОТ АМЕРИКАНСКО ПОСОЛСТВО ИДВАТ ЗАПОВЕДИТЕ, УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ, ОТ АМЕРИКАНСКО ПОСОЛСТВО..... НЕЩО, КОЕТО СЪМ КАЗВАЛ В ТОЗИ УВАЖАВАН САЙТ ХИЛЯДИ ПЪТИ!! ТОВЕ Е ТО!! ДОБРЕ, ЧЕ ХАСКОВСКИЯТ ЦИГАНИН Е МАЛКО ВЕЧЕ ИЗПЕРКАЛ, ТА НАЙ-ПОСЛЕ ИЗПЛЮ ОМЕРТАТА... ЗАЩОТО ДРУГИТЕ МАГАРЕТА, ДОБРЕ ПЛАТЕНИ ОТ СЪЩОТО ТОВА ПОСОЛСТВО, НЕ БИХА ГО НАПРАВИЛИ. ВЕДНАГА ЩЕ ИМ СЕКНАТ ПАРИЧКИТЕ, И ФЕКАЛИИТЕ, КОЙТО ИЗХОЖДАТ СУТРИН, НЯМА ДА БЪДАТ ТОЛКОВА АМЕРИКАНСКО МАЗНИ И МИРИЗЛИВИ, ПОРАДИ ИМЕННО ЛИПСАТА НА ТЪЙ-ЖЕЛАНИЯ ФИНАНСОВ РЕСУРС, ЗАРАДИ КОЙТО ПРОДАВАТ ДЪРЖАВАТА СИ!!!!! ЧЕРНА, ВОНЯЩА, ГНУСНА ИЗМЕТ!!

 22. #22
  Thunder 23 авг 2014, 20:58
   
  0
   
  0

  Манго за една бройка беше изпуснал комисионната от португалските бракуваните кошници. Обаче сега пак се гласи да управлява. Пак рушвети да прибира.

 23. #23
  ЗиЛ 157 23 авг 2014, 20:58
   
  0
   
  0

  Лайно, и то рядко!
  Язък за Алма Матер!
  Няма ли да си удавиш най-после... цигулката!

 24. #24
  mekata 24 авг 2014, 10:44
   
  0
   
  0

  "бяха отпуснати допълнителни средства и от 1 януари 2013 г. възнагражденията на военнослужещите бяха увеличени средно с 11%." Г-н бивш министър/надявам се силно и никога вече с власт в ръцете/, колеги възможно ли е през 2013г. да е имало някакво увеличение на заплатите за което аз и военното формирование в което служа да не сме разбрали нищо?Дали пък аз-старшината да съм толкова прост че от всички "убавини" случили се 2009-2013,нищо да не съм разбрал?НЕ,ЧАК ТОЛКОВА ТЪП НЕ СЪМ!!!!!!!

 25. #25
  mekata 24 авг 2014, 11:26
   
  0
   
  0

  Извинявам се за написаното от мен като #24.Сега разбрах какво е "средно 11%"-съседа вечеря пържоли на скара ,а аз картофена яхния.Но двамата средно ядем месо с картофи.......ама нали съм старшина-трудно схващам ,трябва много да ми се обяснява и бавно.......

 26. #26
  Скунск 27 авг 2014, 19:26
   
  0
   
  0

  Ан. Ангелов - скрий се и не се показвай повече ТИ и Симеонов РАзбихте остатъка от армията!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка