КОД ЧЕРВЕНО: ДНЕС ШАЛАМАНОВ СЪБИРА СПЕШНО МС ЗАРАДИ ПОЗИЦИЯТА НИ СПРЯМО РУСИЯ! Визия 2020: Русия води информационна война чрез медии в България. Русия е заплаха за страната ни

Pan.bg 27 авг 2014 | 08:30 views (4521) commentaries(47)
img Днес Министерският съвет се събира на заседания по желание на служебния министър на отбраната Велизар Шаламанов. Това оповетиха българските медии.
Основната точка на заседанието ще е нашата позиция спрямо Русия.
Тази позиция ще бъде изразена в предстоящата среща на НАТО в Уелс на 5 септември.

image

"Русия създава заплаха за България". Такава констатация записа в проект на визия за отбраната на България до 2020 г. екипът на служебния министър на отбраната Велизар Шаламанов. Документът от 14 страници описва основните заплахи пред сигурността на страната, както и възможностите за увеличаване на военния бюджет и разходите за превъоръжаване преди срещата на върха на НАТО в Уелс.След като Русия анексира Крим и НАТО прекъсна диалога с руската федерация, на първата страница на документа е написано, че руските амбиции за влияние създават сериозна заплаха за България и НАТО като цяло, както и че Русия води информационна война у нас чрез политически, икономически субекти и медии.

Военният министър Велизар Шаламанов обясни, че проектодокументът предстои да бъде обсъден от правителството. „Русия е източникът на тези негативни промени в средата за сигурност с анексирането на Крим, с пряката подкрепа на сепаратистите в Източна Украйна, и това е признат факт”, коментира министърът, цитиран от bTV.

Други заплахи са нестабилността в Близкия Изток и миграционните потоци. Документът предвижда придобиване на нов боен самолет, модернизация на трите фрегати, над 100 бронирани машини за пехотата и поддържани на три батальонни бойни групи.

Проектът на визия в отбраната не беше приет еднозначно от професионалните организации. Съюз "Атлантик" обяви, че служебното правителство е длъжно да отиде на срещата на върха на НАТО с позиция. Асоциацията на сухопътните войски определи визията като нереалистична.

В документа се предвижда разходите за отбрана от държавната хазна да продължат да се увеличават - до 2% от брутния вътрешен продукт до 2020 година. Залага се и по-голям бюджет за превъоръжаване.

„Служебното правителство предлага да подреди по години как ще се харчат парите за отбрана и да се реши въпросът за модернизацията, защото армията е в тежко състояние. Една батальонна бойна група струва 500 милиона по оценката на по-предишното правителство на ГЕРБ. И тази цифра е реална. Затова ние апелираме да не се избързва с визия, защото не е работа на служебното правителство да прави визии, да има концепции и стратегии, а да изчака да дойде редовно избрано правителство и редовно избран Парламент, които са отговорни именно за състоянието на отбраната и за сигурността”. Това мнение изрази пред bTV ген. Кирил Цветков, бивш началник на Сухопътните войски.

На друго мнение е ген. Съби Събев, председател на Съюз на офицерите от резерва „Атлантик”. „Аз мисля, че Русия предизвика такава оценка. С действията си в Украйна много страни от НАТО си задават с основание въпроса накъде върви Русия. Модернизацията на руската армия е насочена към евентуална бъдеща война с НАТО, за съжаление”, смята Събев.

Според него е наложително служебният министър да се нагърби с такава мащабна задача като развитието на отбраната до 2020 г. В Уелс ще се дискутират способностите на НАТО за възпиране и отбрана на свои страни членки. „Когато се дискутират тези въпроси и се обсъждат решения, България трябва да поеме ангажименти. Трябва да се очаква сериозен натиск от повечето страни членки за увеличаване на отбранителните бюджети”, допълни ген. Събев.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 47

 1. #1
  Е-е-е-х 27 авг 2014, 09:03
   
  0
   
  0

  И каква по-точно заплаха създава Русия за нас? Да ни окупира ли? Че защо сме им...

 2. #2
  fen 27 авг 2014, 09:09
   
  0
   
  0

  виртуално изтрещял ...верно - служ/ебен министър ...кусали сме му попарата като зам ...мъка ...кръгом ...и напред ...

 3. #3
  Мърморкото 27 авг 2014, 09:18
   
  0
   
  0

  Ах, дано по-бързо се проведат изборите и, което е по-важно - да има сериозен победител, че да се състави правителство и служебното да си отиде. И заедно с него - и Шаламанката. В Брюксел, в НАТО комитетът... Че тук ни е в повече.

  А ако някой ме попита, какво толкова хубаво очаквам от новото правителство, бая ще се затрудня да му отговоря... Или по-точно - нищо добро не ни очаква, според мен. Ама Шаламанката ми идва в повече. Защо - че трябват ли обяснения?

 4. #4
  метач 27 авг 2014, 09:20
   
  0
   
  0

  Велизаре,Велизаре - само не казвай,че си завършил бившето ВНВВУ - ти си срам не само за ВВС, но и за цялата БА - по точно за това, което оставихте от нея. Аман от дупедавци, блюдолизци, подлоги и печалбари - всички вие сте за разстрел - скапахте държавата, народа и обществото. И с какво те уплаши Русия , че не се сещам? Или играеш по свирката на някой друг.....

 5. #5
  Cyber 27 авг 2014, 09:22
   
  0
   
  0

  Ако руската заплаха е единствения довод за вдигане на парите отделяни за отбрана, това едва ли ще се хареса на обикновените данъкоплатци.
  Ваденето на страшни скелети от гардероба с петолъчки на челата едва ли ще стресне изстрадалия български народ.
  И на малките деца им е ясно, че Русия има интереси на балканите, но това не е Крим и до окупация няма как да се стигне. Пък и едва ли са забравили Тутракан 1916.

 6. #6
  МиГ 27 авг 2014, 09:25
   
  0
   
  0

  Добре, Русия анексира Крим (според много международни наблюдатели напълно демократично). Добре, Русия въоръжава опълченците (за което няма абсолютно никакво доказателство и НАТО не крие, че това са само догатки). Но какво лошо е направила Русия на България, че да се обявява заплаха за националната сигурност.
  Значи Турция примерно, която пряко участва в управлението на страната ни, чрез определена партия от близо 20 години не е заплаха за националната сигурност? Или бежанската вълна, сред която няма начин да няма и радикални елементи не е заплаха за националната сигурност? Или несигурните доставки на газ заради ненадеждния трафик през Украйна не е заплаха за националната сигурност?
  Работата на служебното правителство е да организира изборите, а не да се занимава с дългосрочни решения и съмнителни кадрови смени!!!

 7. #7
  Изумен 27 авг 2014, 09:29
   
  0
   
  0

  Не е работа на едно СЛУЖЕБНО правителство, НАЗНАЧЕНО да работи няколко месеца, да определя ДЪЛГОСРОЧНА визия на на ДЪРЖАВАТА!!!
  Още по-малко да определя кой е ВРАГ!

 8. #8
  Sam Sur Nik 27 авг 2014, 09:35
   
  0
   
  0

  Защо не мога да намеря този труд с епохално значение за да го прочета в оригинал? Даже от сайта на МО е изтрит. Съдейки по цитатите в пресата - бъртвежи на болен, при това промит мозък ...

 9. #9
  Изумен 27 авг 2014, 09:40
   
  0
   
  0

  До №8
  Виж сайта на МО, лявата колона "Актуална тема" - втория документ "Визия 2020: България в НАТО и в Европейската отбрана (проект, актуализиран след обществената дискусия на 25.08.2014 г.)".

 10. #10
  Коста 27 авг 2014, 09:47
   
  0
   
  0

  кой си ти бе, ПМ че да даваш такива оценки кой е враг и кой не? с какво ще уплашиш Русия? Това министърче жив войник виждало ли е? Заставал ли си пред строй бе, капут? Ти си срам и позор за БА! ДУДЕДАВЕЦ Ама американците не дават нищо даром!

 11. #11
  11 27 авг 2014, 10:11
   
  0
   
  0

  Защо бе другарю "Pan.bg" сте заключили за коментари темата "Бившият началник на отбраната ген.Симеонов ще води листа на ДПС"?

 12. #12
  Sam Sur Nik 27 авг 2014, 10:15
   
  0
   
  0

  Обикновена словесна полюция. Но едно е ясно, уви - няма спасение за България с политици и министри като тези.

 13. #13
  narod 27 авг 2014, 10:25
   
  0
   
  0

  целта на всички тези изказвания и машинации е да се дават повече ненужни пари за военните, срам за политиците ни

 14. #14
  Иван ЙОНЧЕВ 27 авг 2014, 10:28
   
  0
   
  0

  Защо не могат да се публикуват коментари за отдаването на генерал Симеонов на антиконституционното ДПС?

 15. #15
  far 27 авг 2014, 10:41
   
  0
   
  0

  Това анбициозно, комплексирано и зависимо гномче може да нанесе такава вреда на страната ни, че десетилетия ще са нужни да се поправи.

 16. #16
  dogan 27 авг 2014, 10:42
   
  0
   
  0

  Аз успях в друГата статия в раздел авиация

 17. #17
  Незнайко 27 авг 2014, 10:48
   
  0
   
  0

  Ахаааа, затова ли нямаше нито един коментар, че се отказах за да не съм първи :). Както и да е, то си е казано - "по делата ще ги познаете".
  Същата е работата и на Шаламанчето. Слагачество и дупелизтво, ама явно така са му казали - ако искаш пари за армията, трябва да се обосновеш със заплаха. Сега е на мода Русия, и нашето човече това и прави без много много да се замисля (а казват, че имал нещо под шапката). Само не е ясно как се бори информационна война с изтребители, фрегати и ББГ?

 18. #18
  приходящ 27 авг 2014, 10:52
   
  0
   
  0

  ДОЖИВЯХМЕ!!!
  Доживяхме един достоен политик най-накрая да изрече това, което от години се мълви в публичното пространство.
  Дали е работа на служебния кабинет да прави дългосрочни визии няма абсолютно никакво значение, важното е нещата да се наричат с истинските им имена!

 19. #19
  МиГ 27 авг 2014, 11:03
   
  0
   
  0

  №18
  И какво по-точно се върти в публичното пространство?
  И какво значи, че няма значение дали служебния кабинет си превишава правомощията? Ами дайте тогава да узаконим всички престъпления, след като никой не се съобразява със законите и конституцията на тази стана!
  Наистина ДОЖИВЯХМЕ, доживяхме патологичната русофобия да вкара страната ни във война (под война не разбирайте непременно такава с военни действия) заради неща, които въобще не ни засягат!

 20. #20
  Незнаен 27 авг 2014, 11:13
   
  0
   
  0

  И на сателитна снимка се вижда целта на настоящото правителство. И тая цел изобщо не са нормалните избори. Боже, пази България! Ние не можем.

 21. #21
  до доживяхме 27 авг 2014, 11:42
   
  0
   
  0

  Е и какво доживяхме да чуем официално простотията на един родоостъпник. Този който унищожи институтите, този който писа доктрини и концепции, че няма никакви заплахи за РБ, сега с глупавите си писания се опитва да се хареса на новите си господари. Този веднага трябва да си подаде оставката и повече да не се връща в България.Не искам дори да споменавам името му.

 22. #22
  БЕСЕН 27 авг 2014, 12:03
   
  0
   
  0

  ОФИЦИАЛНО АЗ ВЕЧЕ НЯМА ДА СЪМ ЧАСТ ОТ "БЪЛГАРСКАТА" АРМИЯ. ПО СКОРО СЪМ СКЛОНЕН ДА ЗАСТАНА СРЕЩУ НЕЯ ВЕЧЕ. ТЯ ОТДАВНА НЕ Е БЪЛГАРСКА И НЕ ЗАЩИТАВА НИЩО БЪЛГАРСКО. КОЛКОТО ДО ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ, ТЕ И СЕГА СА КРАЙНО ОТВРАТЕНИ ОТ АРМИЯТА, НО ТОВА ВЕЧЕ Е ВРЪХ НА МАЛОУМИЕТО. ДОШЛО Е ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО, РАПОРТА И ДА МЕ НЯМА. А АКО БРАТУШКИТЕ ДОЙДАТ ДА ЗНАЯТ ЧЕ ТУК СА ДОБРЕ ДОШЛИ, А МИНИСТЪРА ДА СИ ТЪРСИ ПОЛИТИЧЕСКО УБЕЖИЩЕ ОТ СЕГА, ЗАЩОТО КАКТО Е ТРЪГНАЛО НОВИЯ НАРОДЕН СЪД ВЕЧЕ СЕ ЗАДАВА ОТ ЗАВОЯ НА ВРЕМЕТО.

 23. #23
  TPE3BEH 27 авг 2014, 12:03
   
  0
   
  0

  Най-накрая един политик да излезе и да каже истината, Браво!

  Има топки г-н Шаламанов.

  Изборите след месец ще са кървави. Руското правителство ще вкара доста средства в партии като БСП, АБВ и АТАКА.
  Ще направи всичко възможно да продължава да разклаща стабилноста на страната.
  Престъпния олигархичен кръг около путин няма интерес ние да сме прогресираща Европейска страна.
  Защото те не могат да виреят в такава. Затова Русия скоро няма да стане нормална държава за живеене, докато болшевишкото потекло и агенти от КГБ задушават изтрадалия руски народ.

 24. #24
  TPE3BEH 27 авг 2014, 12:09
   
  0
   
  0

  И както предположих - путин насъска кучетата си в България:

  АБВ иска оставката на Шаламанов

  http://www.dnes.bg/politika/2014/08/27/abv-iska-ostavkata-na-shalamanov.236942

  АТАКА защити Русия от САЩ и служебния кабинет

  http://news.ibox.bg/news/id_1857456597

  Петата колона работи безотказно!

 25. #25
  Весьолае картинки 27 авг 2014, 12:13
   
  0
   
  0

  Казано кратко - да се осигурят заеми за ново въоръжение! А да плашиш българин /истински/ с Русия е все едно да плашиш Пайнер с Коко Динев.

 26. #26
  1234 27 авг 2014, 12:14
   
  0
   
  0

  Заплахата е па гн. Шаламанов в главата. По-голяма заплаха от него за България и частност за БА няма. Този гном по-добре да не изразява нашата позиция на срещата на НАТО нека това го направи следващия министър които даи боже ще е по мъдър и разумен човек

 27. #27
  Sam Sur Nik 27 авг 2014, 12:15
   
  0
   
  0

  "Непосредствените поуки от развиващия се конфликт в Украйна налагат спешно адаптиране и развиване на огневи способности с далеч по-голям обсег от разполагаемия в момента." Хайде сега някой да ми обясни:
  1. Кои са "непосредствените поуки".
  2. И какво означава "огневи способности с далеч по-голям обсег".
  Не бях чел по-голяма тъпотия. А че армията ни, както и цялата ни държава е в клинична смърт може да го види и слепец ...

 28. #28
  Вечная 27 авг 2014, 12:18
   
  0
   
  0

  Имам към 170 дка наследствена земя. Дали няма да е удачно да я даря на Русия за 3 март догодина!?

 29. #29
  aul 27 авг 2014, 12:18
   
  0
   
  0

  Ей, трезвен, да вземеш да се отрезвиш! Като толкова години бяхме напълно дистанцирани от Русия - то благоденствие, то разцвет, то просперитет по европейски ни заля! Стига си писал глупости! Само ако си самия Шами ти е простено - описвай си размера на топките, пък ако искаш и капацитета на "диференциалното ти уравнение"! Здрав бъди!

 30. #30
  Sam Sur Nik 27 авг 2014, 12:20
   
  0
   
  0

  Някои изглежда са виждали топките на г-н Шаламанов. Може и да са ги усещали дори ...

 31. #31
  Нийл КЛАРК 27 авг 2014, 12:21
   
  0
   
  0

  KОСОВО И УКРАЙНА: СРАВНЕТЕ РАЗЛИКАТА
  Нийл КЛАРК
  http://www.zora-news.com/index.php?option=com_content&view=article&id=5776:k----&catid=517:broi-34-2014&Itemid=126

  http://topwar.ru/56951-na-storone-dnr-voyuyut-grecheskie-dobrovolcy.html

  На стороне ДНР воюют греческие добровольцы

 32. #32
  Дън 27 авг 2014, 12:23
   
  0
   
  0

  Цар Борис III и Хитлер проумяха, че България не бива да воюва срещу Русия, сегашната политическа гмеж с готовност участва в сценарий, целящ война.

 33. #33
  Sam Sur Nik 27 авг 2014, 12:44
   
  0
   
  0

  Големите и силните винаги ще се разберат помежду си и ще си стиснат ръцете. Но няма да забравят и псето, което си е позволило да лае по някой от тях. Защото времената се менят - днес лае единия, утре ще залае по другия. Никой не обича и не храни досадното лаещо малко псе. Тъжно е че политиците ни постоянно вкарват България в ролята на нещастното псе.

 34. #34
  Иван ЙОНЧЕВ 27 авг 2014, 13:18
   
  0
   
  0

  Господа,
  на посочения линк:
  http://www.md.government.bg/bg/doc/tema/20140826_Vision_2020.pdf
  ще можете да се запознаете със "Визия 2020".Документът е изготвен задълбочено и професионално.Иска сериозно четене,преди да блъвнат коментариите,повечето от които до тук за съжаление са на хора,които не са се запознали с "Визия 2020".PAN.BG е сериозен сайт (поне аз го смятам за такъв) и моля ви,не го превръщайте в празна говорилня.Благодаря на редакцията на PAN.BG,че пусна въпроса ми за липсата на коментари относно темата "Бившият началник на отбраната ген.Симеонов ще води листа на ДПС" и и предлагам да озаглави следващия материал по тази втрещаваща (за мене) тема,следвайки "Генерал срещу генерала" на "Генерал срещу България".

 35. #35
  Гатанки и въпроси от мегд 27 авг 2014, 13:29
   
  0
   
  0

  Вместо да се дискутира по тематиката на средата за сигурност на Визията, отново спора се води в полето на про-/анти-Русия, нещо което винаги е пречело на обективността в оценките и прагматичността в отношенията и позициите на България към САЩ, Русия и света. Освен това интерпретацията "Русия е заплаха за страната ни!" е по-скоро журналиситическа отколкото вписана някъде. Но нека всеки си зададе и се постарае да си отговори на подобни на долните въпроси:

  Първо трябва да се започне от това кой, кога и по какъв повод (във връзка с какво) е разпоредил и изготвил Визията и да се види в правомощията на служебния мминистър ли са медийни изяви, които веднага се тълкуват като ОФИЦИАЛНИ изявления с чувствителен външнополитически заряд.

  После да се оцени самият документ - като цяло добър ли е или е лош, каква цел преследва (напр. само за да "убеди" и задължи бъдещото парламентарно мнозинство най-накрая да се относе сериозно към националната сигурност или само показва евроатлантическа политическа солидарност без да има серизони намерения за инвестиции в отбраната), към кого е насочен изказа на документа(към заплахите, към българското общество или към аудиторията в Уелс), политическа ли е оценката на средата за сигурност или е направена от експерти. Ако е от експерти, то тези експерти български ли са или чуждестранни и въобще ако са експерти, то те на държавна служба ли са или са от НПО.

  По-после да се помисли дали описаните рискове и заплахи са взаимствани от някъде другаде т.е. дали те са наше родно, българско възприятие и чувство за тревожност и опасност или са нечии други такива.

  Сетне може да се помисли и върху въпросите: 1.До тук добре, имаме утвърдена визия, но какво реално и КОНКРЕТНО ще следва от тук-насетне? 2.Ако Русия сериозно ни се обиди по търговска и инвестиционна линия и след това ни каже нещо от вида на , то от това по-богат (духовно и/или материално) ли ще стане Българския народ или не? 3. Рисковете и заплахите в документа АЛА-БАЛА и "стратегическа маскировка" ли са или не? Ако отговора е "да", то Русия повече ли ще ни уважава и ще бъде честна и "вежлива" с нас, терористите по-малко ли ще искат да правят тероризъм в България и Западните Блакани по-стабилни ли ще станат? Ако отговора е "не", то съответсват ли "идентифицираните нужди от способности" на дефинираните заплахи и рискове или са просто повторение на добре отложени стари нужди? 4. Ако всичко е обосовано "тип-топ", то как ще реагира Българското общество? Как ще подкрепи идеята за "милитаризация" - то традиционно "милитаристично" общество ли е (като израелското и щатското, винаги с по два пищофа на кръста) или масово ще проявява "съпротивителна сила" за да се противопостави на това милиарди да се харчат за иновации и развитие в отбраната от "вятърни мелници" вместо да се вложат в образованието и здравеопазването?


  Нещо такова....Айде, че ми омръзна!

 36. #36
  Камен Кънев 27 авг 2014, 13:29
   
  0
   
  0

  да и на мен са ми интересни коментарите по темата за ген. Симеонов, още повече, че беше част от публикации на скоро. много е подозрителна тази внезапна промяна към Д(П)С, макар че за мен реално това не е мюсулманска или турска партия, а чиста разработка на ДС.

  може и отговорът да е много по-прозаичен - ДПС винаги се ориентират към отрасли където се очакват големи поръчки и има шанс за комисионни (строителство, енергетика).

 37. #37
  Тони 27 авг 2014, 13:40
   
  0
   
  0

  За кого е код червено?

 38. #38
  Оги 27 авг 2014, 13:43
   
  0
   
  0

  Ама тука е пълно с хора, които хаир-хабер си нямат от тактика! Ама пълно е с чуку..ури!Не се ли сещате за какво реве министъра, търсиме врага?! Хазната ни е празна, бойната ни техника е морално остаряла, войниците пикаят по паметниците и т.н. Оставете министъра да пореве малко, та НАТО или някаоя друга съюзническа нам страна, да вземе да ни "подари" или даде за ползване 1-2 патрулни кораба, 40-50 Леопарда и бойни машини за пехотата, а върха ще бъде една ескадрилка от 10 изтребителя!

 39. #39
  маркони 27 авг 2014, 13:57
   
  0
   
  0

  Шаламанка върни дипломите от соца и не бъди такъв родоостъпник, защото сам знаеш ЗАПЛАХАТА НЕ Е РУСИЯ А ХИЩНАТА АМЕРИКА И ТВОЙ РАБОТОДАТЕЛИ ОТ "ДЖОРДЖ МАРШАЛ"

 40. #40
  кеф 27 авг 2014, 14:10
   
  0
   
  0

  матушката и матросовците се разконспирират...

 41. #41
  Бази USA 27 авг 2014, 14:33
   
  0
   
  0

  До №38 Оги
  Нали се сещаш, че посочването на Русия за враг няма да доведе до ПОДАРЪЦИ от страна на НАТО. Ще се постигнат два ЛОШИ ЗА БЪЛГАРИЯ ЕФЕКТА:
  1. Ще се засили военното присъствие на САЩ в България, което е лошо за България, защото именно САЩ са източника на ВСИЧКИ световни конфликти и икономически кризи!
  2. Завишените средства за отбрана няма да се вложат в БЪЛГАРСКАТА ВОЕННА ИНДУСТРИЯ, а ще се "инвестират" в закупуване на чужда военна техника срещу КОМИСИОННИ! От този "филм" сме гледали вече няколко серии.

 42. #42
  zlpetrov 27 авг 2014, 16:45
   
  0
   
  0

  Все си мислех,че Пъцката е най долното,гнусно и продажно копеле родено в България! Оказа се ,че не съм прав...Имало и по долно от него...Велизарчо!

 43. #43
  браво 27 авг 2014, 18:00
   
  0
   
  0

  Силно се надявам г-н Шаламанов да бъде министър на отбраната в следващото правителство.
  Невероятен политик, силно отдаден на идеята за силна и независима България

 44. #44
  не браво 27 авг 2014, 19:13
   
  0
   
  0

  До #43ти да не си рода на Шаламанчето БЕ?

 45. #45
  НУРС1 27 авг 2014, 19:28
   
  0
   
  0

  Изсвири Роско с тръба -
  Ще ни води на война.
  Война с руский враг вековен,
  Туй подвиг ще е чутовен.

  Армията Роско стегна,
  Нищо че е почти невидима и дребна.
  Батальон от гейове той въоръжи,
  За да борят путинските сатани.

  Циганският ни и турският ни батальон,
  Ще постигнат пълен вражески разгором.
  Паметниците те ще препикаят,
  Духът вражески те ще удавят.

  Двата танка, кораба и самолета,
  Те са бойната техника на армията ни напета.
  С мека китка и либералдемократичен дух,
  Ний ще правиме врага на прах и пух.

  Роско сам ще води строя,
  Докат` влиза той във боя.
  С розово дилдо в ръка,
  Ще бие той Путин по глава.

  С Шаламанов – великия майор,
  Ще постигнем ний голям фурор.
  Чак Лавров ще се наплаши,
  От соросоидните апаши.

  Азис даже доброволец стана,
  А от туй Русия страх я хвана.
  Знайте, че и Кончита Вурст,
  Ни подкрепя в този курс.

  Песни на „Пуси Райът“ ний ще пеем,
  Москалите с камъни ще целим.
  А пък Цонка и Асен,
  Ще вземат руските туристи в плен.

  И Близашки – сланинеста мастия,
  Ще спасява Света от зла Русия.
  За кивската хунта той ще ходи да воюва,
  Дреме му че тук цял народ гладува.

  И в информационната война ще победим,
  Като Ьтв и Нова всички да гледат задължим.
  Който пък гледа „Ну погоди“,
  Той в затвора ще лежи.

  И ще гониме москали,
  По градинки и квартали.
  В концлагери ще се затворят,
  Да не могат да говорят

  Който пие водка, или слуша музиката на Кобзон,
  Той ще е разстрелян, според новия закон.
  А който има руска кръв,
  Ще бъде изгорен на клада пръв.

  С братското НАТОВско рамо,
  И с черната усмивка на Обама,
  Ний страха си ще презрем,
  И руснаците ще пометем.

  Ще им върнем че рахата,
  спряха ни със султаната.
  Понеже 5-вековната османска идилия,
  Спряха ни те със насилия.

  С братята ни от Турция и Израел,
  Смелостта ни ще е като на орел.
  А американската армия голяма,
  Тя ни е като нова родна мама.

  Заедно с Расмусен и Соломон и ЕС,
  Ние гордо ще наденем фес.
  С ибрика ние ще работим,
  За евроатлантизма неуморно ще се потим.

  С ценност либералдемократична,
  Ще влезнем в битката епична.
  Ценностите на лезбо-гей-инцест,
  Са водещи за националния ни интерес.
  Автора е неизвестен копирах го от коментарите на:
  http://news.ibox.bg/material/id_141528687

  В името на ЕС и НАТО,
  Със свалени гащи и с дупе космато.
  На гол тумбак с 2 пищова,
  Ний ще бъдем за врага – отрова.

  Давай Путьо роден наш,
  Държавна си ни ти глава и народен сраж.
  Във война ни вкарай ти,
  И народа ни ти изтреби.

 46. #46
  АнтиДупедавец 27 авг 2014, 20:14
   
  0
   
  0

  Искам само да припомня, че в периода 1998-2001г. Велизар Шаламанов беше Зам.Министър на отбраната. По това време се вземаха решенията за ликвидация на Българските Ракетни войски (в това число комплексите със среден радиус на действие SKUD и SS-23).
  Тези решения бяха вземани под силен натиск от страна на САЩ, подкрепяни от АКТИВИСТИ като СОЛОМОН ПАСИ и ВЕЛИЗАР ШАЛАМАНОВ и с любезното съдействие на генералите ДУПЕДАВЦИ, особено командващия Ракетни войски АНГЕЛ МАРИН!!!
  Сега същият този УНИЩОЖИТЕЛ се е "загрижил", че нямаме ракети с по.голям обсег?!
  НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ - НАТО няма нито да ни даде, нито дори да ни продаде ракети!
  В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ АМЕРИКАНСКОТО ПРИСЪСТВИЕ, КАТО НА НАША ТЕРИТОРИЯ ЩЕ СЕ РАЗПОЛОЖАТ АМЕРИКАНСКИ РАКЕТНИ КОМПЛЕКСИ!!! Подготовката за това е в пълен ход, като се прави инфраструктура, способна да приема големи транспортни самолети.
  Ако някой си мисли, че това ще доведе до повишаване на Националната сигурност е или ЛУД или ИДОТ!!!

 47. #47
  herez 28 авг 2014, 21:54
   
  0
   
  0

  Сигурен съм че, Американците ще им вземат и Равнец(което е много добре),което дълги години(плячкосвано и разграбвано) не го даваха на община Бургас под претекста,че ще бъде НАТО-ска база, то ще стане такова-въпрос на време.Но поне Американците ще го съживят и реставрират,ще му ъпгрейтнат ПИК-а, инфраструктурата на селото и ще дадат хляб и работа на хората от Равнец-какво по добро от това!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка