КАК РУСИЯ ЗАПЛАШВА БЪЛГАРИЯ? ИЗВОДИТЕ НА МО ВЪВ "ВИЗИЯ 2020" СА НАПЪЛНО ВЕРНИ

Pan.bg 31 авг 2014 | 23:19 views (8000) commentaries(120)
img Как Русия заплашва България
Петър Гаврилов* 28.08.2014

http://www.webcafe.bg/id_253965495_Kak_Rusiya_zaplashva_Bulgaria#.VAHKAgDfTYg.facebook

Русия е била и продължава да е заплаха за външно-политическата ориентация на България, както и за икономическата и стабилност, която тя подкопава с явни и неявни действия


Един документ, предназначен да служи като визия за националната сигурност, изтече от екипа на военния министър Велизар Шаламанов и предизвика поразителен отзвук. На първо място - активира посочените посочените в него деструктивни медии, обществени организации и обикновени агенти в единна атака срещу МО и Шаламанов, която беше подкрепена и от премиера Близнашки - това като илюстрация на дълбочината на проблема.

Документът в прав текст посочва Русия като заплаха за сигурността на България, посочва и причините за тази заплаха - енергийна зависимост, обвързаност на български групировки (криминални, политически и икономически) с интересите на Кремъл и начините, по които тя работи в България.

Това очаквано предизвика размърдване в тези групировки - от политическия сектор изпълзяха „Атака" и АБВ, неочакван вероятно за Шаламанов се оказа фактът, че началникът му Близнашки се оказа част от проблема, а не от решението. Медийни кръгове и отделни "журналисти" се "засветиха" и откриха зависимостите си.

Необходимо е да се уточнят няколко неща.

Изводите на МО са напълно верни - и по отношение на заплахата, и по отношение на местните и агенти. Не е тайна, че службите за сигурност на България са проядени от проруски настроени хора (някои вероятно и агенти) и нивото им на надеждност в НАТО е оценено като ниско.
image
Съществуват достатъчно политически и дипломатически оценки за това, а фактът, че човек от организираната престъпност беше назначен за шеф на ДАНС, а после формално оттеглен, не променя факта за липсата на надеждност.

Русия е била и продължава да е заплаха за външно-политическата ориентация на България, както и за икономическата и стабилност, която тя подкопава с явни и неявни действия. Кремъл само на думи е показал, че зачита суверенната воля на българите да са част от Западния свят - всъщност България в плановете на Москва не може да е друго освен Задунайская губерния или 16-та република.

Поради факта, че историческата памет на повечето проруски агенти в България е къса, важно е да уточним няколко факта:

- Русия отказва да признае Съединението на Княжество България и Източна Румелия, поради факта че не е съгласувано (разрешено) от нея и укрепва авторитета на княз Александър I Батенберг, който имперския двор разглежда като пионка, която да слуша руските наместници като Ернрот и Каулбарс. Русия подтиква Турция да нападне България, за да възстанови "статуквото", а след отказа на Високата порта, с тази задача се заема...Сърбия.

- Русия вдъхновява и плаща за бунтове и размирици в гарнизоните Русе и Силистра, които да доведат до падане на правителството и окупация на Княжеството. Свидетелства за това има в книгата "Авантюрите на руския царизъм в България" издадена в краткия период, когато болшевиките заявяват отказ от имперска политика и отварят царските архиви за прочит.
Русия воюва срещу България през Първата Световна Война и прави опит да я окупира с войски през 1916г. Този опит е провален от блестящата победа на командваната от ген. Иван Колев българска армия, която разгромява руснаците в Добруджа през септември 1916-та. За жалост, едва ли има останали много офицери като този генерал в българското МО сто години по-късно.

Победата на българската армия спестява на България още едно "освобождение", а поражението на Русия и излизането и от войната през 1917-та спестяват откъсване на големи територии (освен откъснатите от Гърция, Румъния и Сърбия) в полза на руския имперски интерес, който през 1912г. формулира интересите на Русия в една бъдеща световна война като овладяване на Проливите и създаване на сухопътен плацдарм под руско управление. Руски кораби обстрелват Варна.

- Съществуват достатъчно доказателства, че хората, извършили атентата в Света Неделя през 1924г. са обучени, финансирани и изпратени от Москва.

- През цялото време, когато СССР и Германия воюват през Втората Световна Война, България запазва неутралитет спрямо Москва и дори поддържа дипломатически отношения със Сталин. На отказа на цар Борис да прекъсне тези отношения и да изпрати войски на Източния фронт (което кара Хитлер да го нарича нелоялен съюзник) Кремъл отговаря с инфилтрация на диверсанти и поддръжка на нелегално анти-държавно подривно движение.

Посолството на СССР в София е единственото в държава от Оста и инфилтрира агенти и диверсанти непрекъснато. В момента, когато Сталин решава, че тази мимикрия вече е неудобна и войските му са на Дунав, на 5 септември 1944 г, преди точно 70 години, обявява война на България, за да може да я окупира и заграби. Резултатът - окупация и комунистически режим, който продължава в някои свои форми и досега.

Като се имат в предвид тези враждебни руски действия в миналото, и правейки анализ на действията на Владимир Путин от 2005-та досега, може да се извлече следният извод - Кремъл няма никаква полза от просперираща и независима България.

Част от стратегията на Москва е да покаже на "големите" страни в ЕС, че Източна Европа и в частност България е огнище на проблеми (които генерира местната агентура), приемането на тези страни в ЕС е грешка и само Русия може да налага там ред. С помощта на слаби и корумпирани лидери като Саркози, Оланд и Берлускони, лишени от визия и в плен на тесни интереси, за Путин е лесно да прокара тази визия и да се договаря поотделно с "охранените котки" на ЕС.

Нерешителността на сегашния обитател на Белия дом само засилва този проблем. За Кремъл няма да представлява никаква пречка предизвикването на бунтове в България с "прозрачен" мотив като спиране на газа например, което после директно да експонира в етнически метежи - Москва излъчи индикации, че до 1990-та е била гарант на териториалната цялост на НРБ, но сега не е такъв. Това (встрани от очевидния факт, че е така) е напомняне, че царят в Кремъл може да не възрази и да окуражи набралия сила новоизбран анадолски султан да предяви искания към България.

Какви искания? Каквито му хрумнат

Все пак Турция, в желанието си да свали режима на Башар Асад (не заради сирийците), директно подкрепяше (вероятно и сега го прави) терористите от Ислямска държава, която ползва и срещу кюрдите. За България може да се окаже съдбоносен дори един негласен съюз между загубилата европерспектива Турция и попадналата в изолация Русия.

Това са двете анти-европейски сили, заради които България трябва да инвестира в армия и отбрана много повече от 2% от БВП годишно - просто защото през последните 25 години не направи нищо за националната си сигурност.

* Текстът е публикуван в блога УБО - Управление на бъдещите облациКак
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 120

 1. #1
  BG 31 авг 2014, 23:37
   
  0
   
  1

  ABE ,ZARVULI SADRANI,ZAPLAHA ZA SIGURNUSTTA NA MOETA RODINA STE VIE POMIARI MRASNI I VASHITE ZADOKEANSKI GOSPODARI

 2. #2
  шошо 31 авг 2014, 23:46
   
  0
   
  1

  това което прочетох е пълна боза предназначена да направи душевна чикия на плужеци като евро-атлантика Паси и отрепките покрай него.
  Все пак браво на автора. Не се удава на всеки да лиже така професионално еврейски и американски задници. Да му е сладко.

 3. #3
  Broadsword 31 авг 2014, 23:55
   
  0
   
  1

  Кой ги е писал тия жълти халюцинаций бе ... Някой евтин драскач от пасмината на Пеевски и ко. ли ...!? ПАН не мога да повярвам че публикувате подобна глупост - освен ако не е с чисто иронична цел за да се посмеят читателите. Американските чекиджий иначе ще изпитат върховния оргазъм от тая статия ... :)

 4. #4
  KittyHawk 01 сеп 2014, 00:07
   
  1
   
  0

  Безродници и рубладжии започнаха да скимтят веднага като прочетат статия против родината им Русия ... И да ревете няма да стане вече на вашата . Русия е заплаха за България и винаги е била такава ! Най-накрая се намери някои да го каже и всички чугуни скочиха да реват . Като не ви изнася : терминал 2 и към Москва !!!

 5. #5
  блябля 01 сеп 2014, 00:17
   
  0
   
  1

  KittyHawk За теб терминал 2 и към Вашингтон, аз не мога да се сетя за нито един американски войник напоил земята ни с кръвта си, за руските няма да говоря ти сам може да си отговориш

 6. #6
  приходящ 01 сеп 2014, 00:22
   
  1
   
  0

  Абсолютно точна статия. Някъде вече писах, но явно трябва да се повтаря до втръсване - голяма част от населението има нужда от вечерно училище по история или ще кажете, че историческите факти, приведени в статията са неверни???

 7. #7
  BG 01 сеп 2014, 00:27
   
  0
   
  0

  Istoriceskite fakti ot poslednite 25 godini iasno govoriat.A inace na terminal 2 ima poleti i zad okeana, samo ce tam se spi pod mostovete

 8. #8
  приходящ 01 сеп 2014, 00:51
   
  1
   
  0

  За спането под мостовете на Мадисън разбрахме :). А някой може ли да сподели опит от емиграция в Матушката? Там в хотел с 4 звезди ли настаняват или направо по една дача дават след кацането?
  И още един въпрос - защо Терминал 2 стана синоним на емиграция на Запад (като казвам Запад, нямам впредвид Куба :)), а към Мада Раша никой не поема???

 9. #9
  KittyHawk 01 сеп 2014, 00:56
   
  1
   
  0

  Не се безпокоите рубладжии , САЩ въобще не ме вълнува . Ако има нещо за което се интересувам това е България и тя да бъде в ЕС !! Няма вече Източни блокове , така че мечтайте си колкото искате за "братята руснаци" .

 10. #10
  Бравос 01 сеп 2014, 01:08
   
  1
   
  0

  ТОЧНА СТАТИЯ, А ФАКТИТЕ СА ОЧЕВАДНИ ОСВЕН ЗА ПЛАТЕНИТЕ АГЕНТИ, РАЗБИРА СЕ...
  БЪЛГАРИЯ Е В ЕС И НАТО И ЩЕ БЪДЕ В ЕС И НАТО ЗАЩОТО ТОВА Е ПРАВИЛНИЯТ ИЗБОР, А И ЗАЩОТО ТОВА Е В ИНТЕРЕС ДАЖЕ И НА РУСИЯ!
  А КУФАРИТЕ ДА СТЯГА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ТОВА СТАТУКВО...

 11. #11
  voyageur 01 сеп 2014, 01:36
   
  0
   
  0

  Пътят на България.з мое огромно съжаление и спотаена мъка,е път на напрекъснат социално - политически регрес,който в крайна сметка ще доведе до пълното ни асимилиране от Анадола.Никакво НАТО няма да ни помогне,още повече ЕС.Оставяйки настрана пълния бълвоч от "факти" и събития,понасмукани от тук от там, ще кажа, че "инфилтрацита" не е двупосочно съвместима, т.е. нека не подценчвама способността на американците,например да "инфлитрират"...Това обаче показва, че "османлииския" регрес за който много хора пишат, ние "ударил" здраво,а той съчетан с криворазбран нацизъм, ше ви докара "османлииска окупация".Това е доказано ....

 12. #12
  BG 01 сеп 2014, 01:54
   
  0
   
  0

  E voyageur , s teb sam napalno saglasen.Okupaziata ia ima otdavna ,samo ce vtrenceni v NATO i EU malko hora ia vijdat.

 13. #13
  arado 01 сеп 2014, 02:06
   
  1
   
  0

  Като че ли разсъжденията в статията имат смисъл. Глобалната геополитика доказва, че стане ли горещо малките (държавици) умирар първи, освен ако не са твъде корави. Руснаците са готини нали. Но дали те си мислят, че ние сме готини, а? Помислете.
  Бих спал по-спокойно ако знам, че над нас стои поне 200 000 СИЛНА армия, без НАТО и други лакирани и напудрени олигофрени. Вие каво мислите.

 14. #14
  Хмм 01 сеп 2014, 08:03
   
  1
   
  0

  Мисля че №13 е прав.И аз бих бил спал спокойно при 200 00 СИЛНА армия. А силния всеки го уважава.

 15. #15
  МиГ 01 сеп 2014, 09:41
   
  2
   
  0

  "Документът в прав текст посочва Русия като заплаха за сигурността на България, посочва и причините за тази заплаха - енергийна зависимост, обвързаност на български групировки (криминални, политически и икономически) с интересите на Кремъл"
  1. Защо се премълчава, че цяла Европа е енергийно зависима от Русия? И не само това, Европа иска още ПО-ГОЛЯМА зависимост от Русия! Защо този коментатор не го споменава?
  2. Обвързаност с криминални групировки - ами имаме обвързаност с криминални групировки и от Турция и Сърбия - защо тези две държави не се обявят като заплаха за националната сигурност, драги ми авторе? А да се говори за политически обвързаности, в условията на патологична русофобия от страна на ВСИЧКИ управляващи, които спряха 2 големи и десетки по-малки руски проекта е просто смешно.

 16. #16
  fen 01 сеп 2014, 09:44
   
  2
   
  0

  Знаете причината да ни приемат - първо в НАТО, а след това - в ЕС. НИЕ СМЕ ГРАНИЧАРИТЕ НА ДВЕТЕ ОРГАНИЗАЦИИ. ИСЛЯМ, БЕЖАНЦИ, ТЕРОРИСТИ, РАДИКАЛИ ...Затворихме набързо Пред-присъединителните Папки, и ...айде, в Кюпа ЕС. Най-бедни сме във всичко от тоя Кюп - но пък сме ГРАНИЧАРИТЕ !!! Както му казват военните - ПЛАЦ-Д-АРМ ... ЕС НИ ИСКАШЕ - ЦАРЯ, ПАСИ, ОНЯ-ТОЯ БИЛ ВИНОВЕН. И БЕЗ ТЯХ ДВАМАТА, ДРУГИ ЩЯХА ДА БЪДАТ - ПАК ЩЯХМЕ ДА ЧЛЕНУВАМЕ, ПАК ...НО, ..., НАСИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА ...

 17. #17
  Teraflop 01 сеп 2014, 09:56
   
  2
   
  0

  "Русия е била и продължава да е заплаха за външно-политическата ориентация на България, както и за икономическата и стабилност, която тя подкопава с явни и неявни действия"Алоооо,админите,не пишете глупости,Бе!Излагате се,Бе!Имаме благоразположението на нашите руски братя,че все още ни търпят.Ако бяха германците,досега да са ни смляли.Нахалството от наша страна няма граници.И на всичкото отгоре ген. Симеонов.....

 18. #18
  Един от обикновените руск 01 сеп 2014, 10:17
   
  1
   
  1

  Напълно съм съгласен с изнесените исторически факти. Но като агент съм длъжен да добавя и някои други факти, предполагам изпуснати напълно (не)съзнателно от Петър Гаврилов (а той чий агент е?):

  1. През времето на обявения неутралитет по времето на втората световна война между Германия и СССР, България предоставе на Германия и нейните войски територия за преминаване, летища, пристанища, кораби за превозване на военни товари и войски. А също и изпраща войски в новозавзетите територии, с което освобождава немските войски да идат на източния фронт! А това по силата на глупавите Хаагски съглашения за водене на война превръщат нашата България в активен съюзник на Германия и участник във военните действия.

  2. Русия, по-точно СССР, имаше голяма изгода от просперираща България. Ще доуточня историческия период - времето на социализма. А кой го наложи социализма в България? Да, Сталин, НО(!) - изпълнявайки предложението на Чърчил, облечено в договор между Чърчил и Рузвелт със Сталин в Ялта (забележете съотношението - 2:1!).

  3. Русия сега няма голям интерес от просперираща Българска държава. Тук господина е прав! Само дето забравя да допише някои факти, отново предполагам (не)съзнателно! А те са следните - България стана член на НАТО (една напълно миролюбива организация, по думите на видния атлантик С.Паси!), която съгласно договореностите (за съжаление добавям - устни...) между Горбачов и Буш, трябваше да въде разпусната заедно с Варшавския договор. Но - не би! И сега тази организация последователно провежда политика на превръщане на Русия във враг. Питам - кога е това сега? Отговорът е - когато Путин (аз съм му агент, но обикновен!) започна да връща силата на Русия, съзнавайки, че с него ще говорят като равен само тогава, когато Русия си възвърне силата, унищожена от Елцин, докато си пиеше водката...

  Може да добавя още няколко по-дребни факта, но аз съм агент и като такъв се спирам само на значителните неща. Другите - да се сещат четящите!

 19. #19
  KOREKTOR 01 сеп 2014, 10:24
   
  0
   
  1

  До #4 Пуснато от KittyHawk

  KittyHawk,

  Нещо да не си престоял на слънцето бе колега.

  Добре беще до вчера. какво ти стана, че си изтрещял днес нещо.

  Не съм забелязъл някой да е засегнал РОДНАТА ти ПРЕВЪЗЛЮБЕНАТА Германия.

  Какво си се нотопорчил толкова?

  Я по-спокойно с разни квалификации като "безродници" и "чугуни".

  Ти ли ще казваш кой има Родина и кой няма.

 20. #20
  KittyHawk 01 сеп 2014, 10:40
   
  1
   
  0

  До 19
  KOREKTORЕ яд ме е , че като напишат нещо против Русия и започват да пишат глупости веднага . А аз не нападам теб или другите с които се води нормален разговор , а някакви драскачи без грам мозък в главата . Не забеляза ли , че за 1 седмица се напълни с всякаква паплач (може би платена) . Псуват всичко що пише против опорните им точки .

 21. #21
  l 01 сеп 2014, 11:37
   
  1
   
  0

  Айде, наизлязоха русофилчетата, да им предложим крем против болки в задника, каквито тази статия май е причинила?

 22. #22
  KOREKTOR 01 сеп 2014, 11:54
   
  0
   
  1

  До #20 Пуснато от KittyHawk

  KittyHawk,

  От някоклко дена по-рядко наминавам насам.

  Но когато си отстояваш мненията умерено по-те възприемам.

  А ти сега дойде ли на моя?

  Значи казваш трябват ти едно две зрънца и изтрещява човек. Търпението свършва.

  Питаш ли ме мен завията?

 23. #23
  Cyber 01 сеп 2014, 12:18
   
  1
   
  1

  Не съм чувал за болки в задника причинени от твърд език, но виждам кой има нужда да си измие зъбите след поредното лизане.
  Автора подрежда исторически факти без да осветлява подробностите. Все едно да вадиш кокали от гардероба и да се мъчиш да сглобиш скелет. Много удобно, ако задачата е да следваш подредените от сводниците ти опорни точки.
  Много от нас осъзнават, че Русия не слънце, и не е пътеводна светлина както се мъчеха да ни облъчват 45 г, но не ми харесва да се преиначава и омаловажава ролята и за нашето развитие в последните 150 г.
  Вярно краварите плащат много повече, защото налагането на нежеланата "демокрация" по света е скъпо начинание. Проблемът им е, че много хора дори и на запад започнаха да се усещат, че тези пари наливани в разни соросоидни и подобни организации не дават резултат и това допълнително ускорява повишението на външния им дълг.
  Скоро балонът петро-долар ще гръмне и тогава такива лизачи като автора и неговите поддръжници ще си бършат задниците със зелена тоалетна хартия.

 24. #24
  Клим 01 сеп 2014, 12:22
   
  0
   
  0

  Человек, который начал Вторую мировую войну
  http://zavtra.ru/content/view/chelovek-kotoryij-nachal-vtoruyu-mirovuyu-vojnu/
  Клим Подкова
  31 августа 2014
  Политика Война
  Именно таковым представлял себя в своих мемуарах бывший сотрудник СД Альфред Науйокс, считая, что имеет на это полное право. В 1939 году он принял самое деятельное участие в провокации, давшей Гитлеру формальный повод для нападения на Польшу. В прочем, в архиве бывшего эсэсовца не только эта операция….


 25. #25
  Автор: gindev 01 сеп 2014, 12:33
   
  1
   
  0

  31.08 15:04 - ДА СЕ БОРИШ С ПРОТИВНИК И ДА СПОДЕЛЯШ НЕГОВИТЕ ЦЕННОСТИ Е НЕВЪЗМОЖНО
  Автор: gindev
  http://gindev.blog.bg/drugi/2014/08/31/da-se-borish-s-protivnik-i-da-spodeliash-negovite-cennosti-e.1293215

  Всяка осмислена дейност може да започва само след ясно и точно определение и първата крачка в публичната сфера е отговарянето на простия въпрос : „Кои сме ние и кое смятаме за правилно”.
  Ние сме членове на Европейския съюз и на НАТО – засега. „Европейските страни са поробени страни. Те не могат да действат самостоятелни и за себе си. Всъщност, Европа е нищожество, което изпълнява заповедите на САЩ” ( Пол Крейг Робертс - http://www.paulcraigroberts.org/2014/07/25/russia-humanity-future-paul-craig-roberts/). При това европейците зависят от САЩ не просто като държава от държава. Те са взаимно обвързани в смъртоносната прегръдка на алнглосаксонството, допълнено от наднационални многостранни връзки. Това е ужасно обсебване, омаломощаващо националния дух и затриващо цивилизационния код. На хората се втълпява в съзнанието, че те не разполагат с пълната информация, за да ръзсъждават и да вземат решение, но това е дебилен довод. Винаги всеки управник знае повече от обикновения гражданин или учен. Повече знаеше Милошевич, повече знаеше Кадафи, повече знаеше Садам Хюсеин. Повече знаеха Карл Стюарт и Людовик ХVІ, но и двамата отидоха на ешафота. Всеки управник знае повече по силата на своя статус, но това не спасява, ако не се разбират ключовите закономерности, което е много по-важно от знаенето на множество факти.
  Светът днес се управлява от Световното задкулисие (конспирация) – директорските съвети на транснационалните компании. Няма демокрация, няма права на човека, няма международно право, няма Европейски съюз (www.iraqwar.mirror-world.ru – 16.07.2014 г.).
  И, ако погледнем истината в очите, главният враг на всички хора и държави по планетата е Глобалният проект, Новият световен ред, „Новият цивилизационен избор” предлаган и налаган навсякъде със средствата на принудата и масовата манипулация на съзнанието.
  Чувствата за съпричастие и съпреживяване са нормални състояния, при които човек мисли : „Разбирам за какво става дума и искам да помогна”. Но като гледаш българските телевизии не чувстваш същото. Предлаганото не е информация, а емоционално напомване – гласът на дикторите, подборът на информацията, кадрите, всичко прилича на психологично изнасилване. И като резултат се изпитва чувството на тревога и безсилие. Особено са уязвими зрителите, които не разполагат с алтернативни източници за информация. Седят си по цели дни и слушат новините, а нищо не могат да направят. И освен страх, в тях се заражда злоба, злоба къв всичко и към всички (Людмила Петрановска, психиатър - www.iraqwar.mirror-world.ru – 7.08.2014 г.). "Всеки 4-ти българин е засегнат от депресия и тревожност", "15% от българите страдат от депресия", "1 млн. българи са с депресия".... Ако тръгнем от статистиката, оказва се, че еднакъв е процентът и на българите, и на останалите европейци, засегнати от тежки психични разстройства. Но по отношение на честите психични разстройства от тревожно-депресивния спектър, оказва се, че сме първенци на Стария континент”. (Аида Паникян – „Дума”, 25.08.2014 г.).
  Ние, българите, сме дебилизирани и зомбирани благодарение на умствения си мързел и наивната представа, че ще оцелеем въпреки всичко. Още от турското робство, българинът е готов да възприема исканото и желаното за възможно и реално – нещо като битово тълкуване на хегелската постановка, че „всичко действително е разумно и всичко разумно е действително”, само че се придържа изсключително към втората част, без да си дава сметка за първата част, т.е дали всичко действително е наистина разумно. На българина му дай хляб с малко масло и сирене и не го търси за друго. Не е за очудване – всички народи са такива, но ние сме особени. „Азия като че ли не пощадява почти нищо от българската земя, през нея минава тежкият крак на хората и камилите й, заливайки (с помощта на някои съучастници, най-вече лихварите и известните с лошата си слава на предатели чорбаджии) един народ, чиято кръв, потекло и самата земя са по-зле защитени от тези на всеки друг народ" (Фернан Бродел).
  У нас, българите, паметта за петвековното робство не може да бъде обща с паметта на турците. Тази наша памет е съвсем друга. Днешните турци никой не обвинява за онези страшни времена. Но именно те нестойчиво се стремят да получат от нас прошка. И не за себе си, а за своите предци. Защо е тази настойчивост, какво ги мотивира, на какво се надяват ? Мисля, че сметката е проста : щом са простили, значи са забравили. А щом са забравили, може да не забележат новият изтънчен неоосманизъм. Сметката се оказва далновидна и опасна. Затова, нито ние, нито бъдещите ни поколения трябва на някого да прощават и за нещо да се извиняват. Никога. Такова право ние нямаме !!
  Но имаме друго право, правото да се разпореждаме със своето настояще.
  В нашия случай може да започнем с фиксация на най-важното и очевидното : сме в цивилизационна война с всички произтичащи от това последици. Въвлечени сме в нея от шайка престъни и неуки политици, които се възприемат като „божи дар” за тъпия български народ. И кой е врагът ? – РУСИЯ, нашата Освободителка и за която българската страна е осеяна с паметници на благодарност ??!
  България е в информационна война с Русия, пише в публикувания на сайта на военното министерство документ "Визия 2020: България в НАТО и в европейската отбрана". С него министърът на отбраната Велизар Шаламанов и президентът Росен Плевнелиев възнамеряват да отидат на срещата на върха в Уелс на 4 и 5 септември и да представят предстоящата реформа в армията, провокирана от забележки на алианса. Във "Визия 2020" се заявява, че "активното и повсеместно пропагандиране на руската политика, особено с посредничеството на български политически и икономически субекти и медии или недържавни организации, е явна информационна война, подкопаваща интегритета на институциите и държавността, и атакува директно националните демократични ценности, дух и воля". Информационната война е определена като една от заплахите за сигурността на страната във връзка с кризата в Украйна и "дългосрочната амбиция на Русия да възстанови влиянието си в бившето съветско пространство". Като друга заплаха е посочена опасността от "хибридна война", отново във връзка с Русия. Според авторите на документа този нов вид война съчетава конвенционалните методи с похвати на "партизанска, кибернетична и информационна война", както и действия, противоречащи на международното право. (Панайот Ангаров – „Сега”, 26.08.2014 г.).
  Няма значение, че „визията” беше отзована предвид общественото възражение. По-важното е, че тези двамата - Росен Плевнелиев и Велизар Шаламанов – са по местата си и тяхната престъпна дейност ще продължи. Трябва ясно и определено да се каже : хора като Плевнелиев и Шаламанов са врагове на народа с всички произтичащи от това последици.
  Вярно е, че движение „Русофили” се обади с нескопосна декларация, в която със зализани фрази и с примирителен тон заяви, че „в Европа, а дори и в САЩ са съхранили трезвото мислене и разбират цялата сложност на украинския конфликт, който може да бъде разрешен единствено по пътя на вътрешноукраинския диалог с помощта както на съседна Русия, така и на Европейския съюз...Много е опасно, че с подобни нагласи президентът Росен Плевнелиев и министърът на отбраната Велизар Шаламанов ще отидат на срещата на върха на НАТО в Уелс. Република България никога не е била агресивно настроена срещу други държави”(„Дума”- 28.08.2014 г.). Но обществената реакция беше слабо отразена в средствата за масово осведомяване въпреки крайно вежливия и толерантен тон, с който беше изпълнена.
  Още по-очудващо е как представители на уж „леви” формации коментират ситуацията. Обади се и спорната личност Калфин от „АБВ” със следния коментар : "България не може да гледа отстрани. Ако има нахлуване на руски войски в Украйна, това е абсолютно недопустимо и българската позиция трябва да е свързана с това", каза Калфин - "Русия допуска руски граждани да участват в този конфликт и това е недопустимо" .(„VESTI.BG” – 29.08.2914 г.). Много интересно, г-н Калфин. Но Вашето дълго пребиваване в Брюкселските коридори напълно е промило мозъка Ви и не е оставило нищо от наученото в училище. Руснаци воюваха и за свободата на Сърбия, Гърция и Испания. Какво ще кажете по този повод ? Или по друг повод. American Journal of Public Health публикува доклад, изследващ всички въоръжени конфликти, избухнали след края на Втората световна война до днес.Изследванията, базирани на историческите факти, сочат че Съединените щати са предизвикали и разпалили 201 въоръжени конфликта за конкретния период (1945-2001), като общия брой на конфликтите за периода е 248. Най-шокиращото в изследването е заключението, че жертвите в тези 201 въоръжени конфликта са 90% цивилни (виж http://alterinformation.wordpress.com/2014/05/16/984914059/). Кое е допустимо и кое – не е, г-н Калфин ? Давате ли си сметка изобщо какво говорите ?
  За пореден път „лява България” губи епизод от информационната война поради отдавнашен, непреодолян недостатък : приемането на понятийния апарат на противника. Този, който приема вражеския дискурс винаги бива победен, защото дискурсът е мироглед и, следователно, се възприема заедно с вражеския мироглед. (Евгений Чернишев – „Политическое обозрение” – 25.08.2014 г.). Да се бориш с противник и да споделяш неговите ценности е невъзможно ! Категоричното разграничаване с идеологическия враг и наричане на нещата с истинските им имена е единственият спасителен изход. Време е да посочим този враг и постепенно да организираме съпротивата срещу него.
  Искате ли да знаета какво пишат за „левите” освободените от всякакви задръжки „десни” хаймани ? Впрочем, трябва да знаете.
  АТИЛА (коментатор от нета) - Откога на КОПЕЛЕТАТА и КУРВИТЕ разсли в "Семейства" на Комунисти и Милиционери им казват Деца ? Всеки Българин знае че в "семейства" на Комунисти и Милиционери не може да се пръкне друго освен Малоумни Говеда като БАГАТА или Безродни и Евтини Пачаври като Шаренкова. БЪЛГАРИ ПОМНЕТЕ: Комунистите и Милиционерите на са ХОРА и нямат Права, само Задължения-да напълнят МОРГИТЕ и ще ги напълнят !!! Комуниста не е дошъл на власт с избори, той дойде с Оръжие, Преврат и Руски Танкове и може да се свали само и единствено Българско Оръжие и Българска КЪРВАВА РЕВОЛЮЦИЯ !!! Руските Окупатори докараха 1944 година Комунистите и Милиционерите от селата с КАРУЦИ, ние Българите ще ги прибираме обратно с КАТАФАЛКИ. Комуниста няма Майка и Баща, Род и Родина. Комуниста е Интернационалист тоест Копеле и ражда Копелета. Комунисти, Деца на Комунисти, Внуци на Комунисти - САМО ДО СТЕНАТА !!! Милиционери, Деца на Милиционери, Внуци на Милиционери - САМО ПОД ЗЕМЯТА !!! (FROGNEWS – 10.08.2014).
  Сега отговорете си, как трябва да се разговаря с такива изроди ?!
  За 25 години беше възпитана цяла генерация от политици ориентирана към Вашингтон и Брюксел. Възпитано беше и цяло поколение, за което България няма съществено значение, а главният враг е Русия. Създаде се обширна информационна мрежа, осъществи се контрол върху средствата за масово осведомяване. Тогава какво очакваме като резултат ? Новият служебен министър на външните работи, памперс с претенции, заяви в интервю : „Познавам добре българската външна политика, имам ясна представа какво е от полза за България и какъв е нашият национален интерес”(„24 часа”, 26.08.2014 г.). Виж го ти непризнатия гений.
  Подобни „гении”вършат и по-страшни неща. Директорът на регионалния исторически музей в Добрич Костадин Костадинов алармира за чудовищни твърдения в учебник за 3-ти клас "Човек и общество". Странното издание учи невръстните дечица, че „българите живели щастливо и сговорно с поробителя по време на турското робство. Имали неограничени права, дори и да изповядват свободно православната религия...В общите села християни и мюсюлмани живеели заедно, а в труда и празника човешките връзки надмогвали различията" (стр. 60). Въобще идилия, мед и мляко текат по улиците, а доволната рая пее радостни песни за султана!
  В урока за цар Симеон Велики на 48 стр. ще научите, че "Цар Симеон водил продължителни войни с Византия, но те не оставили трайни следи в българското минало". За още по-голям срам на авторите Апостолът на свободата Васил Левски е представен като организатор на някакво въстание, но срещу кого и защо - остава пълна тайна. Особено покъртително е описано залавянето и обесването на Левски. Цитатът в този урок на стр. 66 гласи: "Той създал комитети за подготовка на общо въстание... но ПОЛИЦИЯТА заловила Апостола и съдът го осъдил на смърт. Присъдата била изпълнена в покрайнините на София". По въпроса - толкова, обесването не е споменато. И ако това не звучи скандално, почакайте да стигнете до стр. 68, където е описано Априлското въстание. Оттам ще научите новината, че въстанието е съпроводено с протести в САЩ!!! Да, няма грешка - Америка се вдигнала на протест! Ето и точния цитат: "Хората в Западна Европа, Съединените щати и Русия протестирали срещу султанската власт", а на връх Шипка заедно с нашите опълченци се сражавали храбро и румънци !! („Дума”, 29.08.2014 г.).
  Няма защо да се самозалъгваме. Проектът, базиран на пълното отрицание на социалистическото минало и използващ за своето развитие крайните форми на антикомунизъм и русофобия, се приближава до своя логичен край. Впрочем, адептите на проекта нямат никакви други интересни и полезни конвертируеми идеи на международното поле – те са мирогледни импотенти ! И като такива са много опасни. Интелектуална жалост към тях не трябва да има.
  Даже левите български журналисти , доколкото ги има, мислят и се изразяват по американски. Александър Симов от в. „Дума” се закани „да нарита задника на накой постмодерен интелектуалец от гняв” понеже бил в радикално настроение (в. „24 часа” – 30.08.2014 г.). Разбирам гнева на този млад ляв журналист, но само американците обичат да наритват задници. Всеки българин отлично разбира, какво ще се получи, ако преведем американобългарската закана на Симов на чист и ясен български език ! Впрочем, на какво да се очудваме. Българският министър на външните работи заяви : „Аз съм български човек”, но никой българин не говори така. Просто казва : „Аз съм българин”. поамериканченият възпитаник и български министър говори на американобългарски език. Изглежда, това е модерното в нашата България и така ни подготвят за бъдещето.
  Особенно забавно става, когато в общественото пространство започват да се изказват разкаяли се комунисти – няма по жалко зрелище. Така се случи с разкаялият се комунист Ивайло Дичев, който в един объркан текст („Сега” – 27.08.2014 г.), се опита да обоснове мнение срещу преименуването на хора и местности : „Наред с хартата за човешки права като че ли континентът възприе една неизказана харта за неприкосновеността на имената пред политическата воля. Време е да разберем, че идващото от миналото име на мястото обогатява националната територия. Обратно, преименуването я обеднява, водейки до абсурди. Или, както е казал Едмънд Бърк, „миналото има своите права, по-силни от тези на съвременните хора, които случайно се разхождат наоколо ". Независимо от спорния авторитет на Бърк, подобна теза е незащитима. Преименувания е имало, има и ще има - в България го доказаха най-добре новите „демократи” от така наречения „преход”. Около нас примери колкото щеш, като започнеш от Византион – Константинопол – Истамбул. Ами какво стана с българските имена при нахлуването на турците ? Изглежда, Ивайло Дичев най-много го „сърби” възродителния процес, който беше най-хуманното превеждане на турско-арабски имена на български език, срещу което самият Дичев не възразява. Да напомним ли, че дори в наше време се преименуват цели държави. През 1989 г. държава в Азия официално сменя наименуванието си от английското Бирма на бирманското Мианмар (заедно с това и английските наименувания на много градове и местности, вкл. това на тогавашната си столица - от Рангун на Янгон). На 5.08.1960 г. френската африканска колония Горна Волта получава независимост, а от 4.08.1983 г. страната има и ново име – Буркина-Фасо, което в превод означава „Страна на достойните хора”. Това е дело на капитан Томас Санкара, наричан в Африка „черния Че Гевара”. Това е истинската народна воля изразена чрез политическата воля. Кой ще възразява срещу нея ?!
  В България всичко е обратно. Народната воля е изнасилена и деформирана от волята на контрареволюцията, извършена по външна заповед от вътрешни предатели и недобити останки от позорното монархо-експлоататорско минало. Вижте как се изразява и мисли емблематична фигура от близкото минало и докъде може да стигне човек поразен в мозъка си от антикомунизъм, макар, че е пряко отговорен за станалото в страната, в това число и по въпроса, по който го „стиска чепика” – състоянието на Българската Кооперативна Банка : „Кой гледа в огледалото за задно виждане, това са озлобените хора с болшевишко минало, които са тръгнали по този път", добави Костов. "Трябва да е ясно кой ще разграби банката след това. Абсолютно болшевишки е въпросът кой има пари в банката. Това е въпросът на тези, които изгориха банките в Камбоджа: който имал пари, той бил врагът на народа. В банката тези, които са кредитирали, е налудничаво да бъдат обвинявани за това какво ще се случи след нейната ликвидация. Вината ако има вина, е в дадени кредити, които не могат да се съберат и една ликвидация, което ще позволи на едни лица да придобият огромни пари. Хората, които са вложили пари, ще бъдат ограбени. Разчитаме на БНБ да ни защитава интереса, разчитаме на ДАНС да предотвратява рисковете, разчитаме на прокуратурата да наблюдава дали има нарушение. Хората, когато вадят парите си, разчитат на държавата си, в момента това, което казвате е, че държава няма, няма БНБ, няма правителство, това казвате в момента, Тези хора, които сте струпали някакви парици в тази банка, ще си понесете отговорността - това говорене е абсолютно комунистическо мислене" ( Иван Костов във „VESTI.BG” – 28.08.2014 г.). Виж го ти „гявола”. Мисли, че са забравени неговите призиви за „повече капитализъм”, при който всеки сам решавал съдбата си, а държавата трябва само да му разкрива хоризонти. Но да разкриваш хоризонти и да спасяваш банки, не е едно и също. Да разкриваш хоризонти значи да има банки, а твоя лична работа е как ще ги използваш. Защо може да фалират хора и компании, а не може да фалира банка ? Това къде го пише ? Ще ви кажа къде – в олигархичните държави.
  Самият факт, че живеем в капиталистическа държава значи, че сме подвластни на капиталистическите закони, а ако те ни ни харесват, трябва да променим обществено-икономическата система. Какво по-нагледно доказателство от президентското временно правителство ?
  Г-н Шаламонов обяви, че ДАНС ще търси агентите на Москва на българска територия и ще докладва на служебния премиер и президента. Шаламанов не отрече, че сред издирваните са и партии. "На последните избори за Европейски парламент стана ясно кои от политическите сили в България са проевропейски, евроатлантически, там, където България принадлежи по договор, и кои са за преориентация на България към Изтока", обясни той („Дума” – 30.08.2014 г.).
  Разбирате ли за какво става дума ? В България се настанява режим по-страшен и от нацисткия. Дори Хитлер проумя, че не трябва да насъсква българи срещу руснаци, а ето че хора като Плевнелиев и Шаламонов не го проумяват. Интересно е, дали ДАНС ще търси агенти на Москва из целия Европейски съюз – във Великобритания, Франция, Чехия, Унгария ?
  Всички, които искат да ни скарат с Русия, независимо дали са „леви” или „десни”, са врагове на България и на българския народ. Заедно с постмодерната прослойка от „ефективни, успели и красиви българи”, те трябва да бъдат изхвърлени от властта и морално унищожени.
  Мислещите българи, целият български народ трябва като един да се вдигне срещу сегашното африканско служебно правителство и да го обяви за нищожно. Той или ще направи това, или ще получи още по-антибългарско и антинародно управление.

 26. #26
  e 01 сеп 2014, 12:39
   
  0
   
  1

  Много държа и "КостоФ" да се изходи в защита на този бълвоч

 27. #27
  xa-xo 01 сеп 2014, 13:11
   
  0
   
  0

  И така, и онака, но я виж - на Парижката мирна конференция СССР спира гръцките претенции към Родопите, които се основават на факта, че България е съюзник на Германия и окупатор на територия на съседни страни, пък били и те с бълтарско население. И кой тогава ни спаси - Чърчил или Труман?

 28. #28
  Истината боли 01 сеп 2014, 13:13
   
  1
   
  0

  Истината боли, но тези неща трябва да си ги кажем! Годината не е 1970 - та, нещата стоят по друг начин. Фактът, че отношението на Русия към нас е по - скоро враждебно е неоспорим и колкото и да си заравяме главите в пясъка, няма да го променим. Трябва да приемем, че нещата не отиват на добре и да си направим съответните изводи относно отбранителната способност на България!
  А на родоизменниците, които сънуват мокри сънища начело с Путин и са готови да продадат собствения си род за "Майка Русия" имам да кажа следното:
  Аз съм Константин Радославов Фъртунов, потомък на войници и офицери били се против враговете на България в три войни. Ако си мислите, че бих преклонил глава и изменил на интересите на Република България и паметта на дедите си, жестоко се лъжете. Ще гледам на Вас с презрение и ще работя всеки ден за да става България едно по - добро място. И ако някой ден, някой, който и да е той, реши да дойде на моята земя неканен ще се изправя срещу него дори и ако трябва да го сторя сам!

 29. #29
  разбирач 01 сеп 2014, 13:56
   
  0
   
  0

  До #28
  Евала, г-н Фъртунов!!! Питам се къде беше 25 години и защо не си направил нищо до сега. Знаеш ли колко хора щяха да застанат зад теб? Много ми се иска да видя какво ще направиш сега като си такъв голям "родолюбец". А ако си такъв наистина, то това не ти личи. Изказваш се еднопосочно. Нищо не казваш за Англия, Франция, Германия, Турция, Гърция и САЩ. Или и те са ти родина. Кажи с какво тези държави са помогнали на България, че яростта ти не е насочена и към тях, само към Русия? Нещо не ми се връзва родолюбието ти!

 30. #30
  Един агент 01 сеп 2014, 14:41
   
  0
   
  0

  Сега забелязвам, че админа е въвел ограничение в дължината на ИМЕТО на форумеца. И затова името ми в коментара под #18 "Един от обикновените руски агенти" се е съкратило до неразбираемото "Един от обикновените руск" ...

  Но аз държа тук да бъде ясно кой съм. А ако на сегашната ДС им трябва да стигнат до мен и да ме малтретират като агент - моят IP-адрес може да им послужи...

 31. #31
  Етичния кодекс 01 сеп 2014, 14:47
   
  0
   
  0

  Правилната официална политика се е организирала за отпор и корекция на естествените чувства на българина към Русия.Е, има някой друг засегнат от мероприятията на Народната власт, но без толкова не може.Началството да вземе да пусне една Заповед, та всеки армеец да се разпише, че няма да уронва евроатлантическите ценности.За цивилните - подписка на площада и гарата.

 32. #32
  Георги Г. 01 сеп 2014, 15:01
   
  0
   
  0

  Повече българска кръв се е поляла в следствие на руски действия отколкото руска кръв за България, глупави комунистически рубладжии, вие сте лош матерял, вие сте опасност за националната сигурност, помнете, че преди всичко сте българи, а който е глупав русофил или американофил, терминал 2 и на където му духа вятъра.

 33. #33
  Д.П. 01 сеп 2014, 15:27
   
  0
   
  0

  Искам да си споделя един коментар от Нета:

  Ольга_Любимовамакарова Сегодня, 15:52
  СЕРБЫ И все остальные не бойтесь если вы буедете рядом с РОССИЕЙ,,, вам ничего не страшно.
  ТС это жля поднятия ваших государств и вообще не присоединяйтесь к ЕС, посмотрите на БОЛГАРИЮ В КОГО ЭТО ГОСУДАРСТВО ПРЕВРАТИЛОСЬ,,это же нищета..полнейшая какие были у Болгар консервированые овощи ..все было а сейчас они вымирают .ВЫ СТРАНЫ САМОДОСтатОЧНЫЕ ТРУДОЛЮБИВЫЕ А РОССИЯ ВАС ПОДДЕРЖИТ,, ВСЕМ НАМ НАДО ЮГОСЛАВИЮ МОРАЛЬНО ПОДДЕРЖАТЬ

  Источник: http://politikus.ru/events/28479-evrosoyuz-vykruchivaet-ruki-kandidatam.html
  Politikus.ru

 34. #34
  До г-н Разбирач 01 сеп 2014, 16:23
   
  0
   
  0

  Уважаеми господине, аз преди 25 години и в първи клас не съм бил даже, така че трудно бих могъл да окажа някакво влияние на нещата.
  А, извинете че питам, но след като Ви отговорих, кажете Вие къде сте били по това време? Това едно.
  Второ, това което аз правя, хората около мен го виждат и това ми стига.
  Трето, моята ненавист не е към тази или онази държава, а към блюдолизците, които в името на интереса са готови да продадат всичко и всеки. Ако руснаците идват тук като приятели и като равни - са добре дошли. Ако идват като врагове или с някакво имперско мислене - директно да се връщат там от където са дошли. И това важи за всички останали...

 35. #35
  BaiVan 01 сеп 2014, 17:55
   
  0
   
  0

  Това е езикът на новото време.
  Истината няма значение,важното че е в топ 10 на новините.

 36. #36
  Cyber 01 сеп 2014, 18:03
   
  0
   
  0

  Гошо Г. , внимавай какви ги пишеш!
  Погледни първо себе си, после и задника в който си си наврял езика. Ти даже не си и материал. Изми ли си ръцете и зъбите преди да седнеш да пишеш на компютъра? А хапчетата изпи ли си? Ако не си действай.
  Сега пак провери за кръвта. Искам факти, може и линкове.
  За русо и краварофилите разбрах, за краварофобите не разбрах. Ние може ли да останем?

 37. #37
  Cyber 01 сеп 2014, 18:09
   
  0
   
  0

  До №28
  Момче иди си купи едно ескимо, пий една кола и легни да си починеш от детската дискотека снощи.
  След 10 години се върни да пишеш тук, някой може и да ти обърне внимание.
  Приятелски съвет.
  Успех.

 38. #38
  Само пърдешки 01 сеп 2014, 18:11
   
  0
   
  0

  Турция на два пъти през 1940г. и през 1943-44г. е въоръжавана и подтиквана от Чърчил да нападне България.Турските мераци и двата пъти са порязвани от СССР с категоричното мнение и да не си и помисля за такива действия.Който се интересува от военна история знае,че главното направление за настъпление на Съветската армия в България през есента на 1944г. не е на запад към София и към изтеглящите се немци,а на юг към Карнобат и Бургас?Защо ли?Ами да пресече мераците на Турция с чужда пита помен да прави,т.е. за да не окупира югоизточна България,като "принос" в борбата срещу немците.Та тоя посерко със статията въобще да не се пъне да изнася лекции по военна история,че се получават само пърдешки.

 39. #39
  Eti 01 сеп 2014, 18:11
   
  1
   
  0

  Искам да кажа на всички тук подскачащи "родолюбци" следното: За Да Бъде Заплаха една страна за друга, тя трябва първо да я нападне. Нападение от страна на Русия не се наблюдава от много години специално не в България, Румъния , Полша и t.н. Kakvo става в бившите републики на СССР си е тяхна работа. Те не са членове на Нато и няма и да бъдат.Статияta е безкрайно провокативна, не се поддавайте. Противостояние няма между Русия и Европа а между САЩ и Русия. Като Европейци и най-вече като Българи , не се поддавайте на провокации. НЕУТРАЛИТЕТ !!! ПЪЛЕН. ФУЛ СТОП .Шаламанов да върви на майната си директно! Всеки които подстрекава България към конфронтация е НАРОДЕН ПРЕДАТЕЛ !!! САЩ искат конфронтация - моля, но без нас. Чрез Украйна не им стана номера и сега искат да пратят някоi друсалник от БГ да им свърши гнусната работа.

 40. #40
  GGG 01 сеп 2014, 18:23
   
  0
   
  0

  Сътворени Безумици.Който е прочел статита докрай си е загубил времето.А за конете с капаци- има руски канали ,има и СNN, гледайте та дано малко да ви светне...

 41. #41
  OP 01 сеп 2014, 18:43
   
  0
   
  0

  #27,
  Американският президент, а не СССР прекъсват претенциите на гърците!

 42. #42
  приходящ 01 сеп 2014, 18:46
   
  0
   
  0

  Путин копира Хитлер защото не вижда сериозна съпротива. Подобно на Хитлер, който започна войната с искане за коридор през полска територия и Путин днес, 75 год. по-късно, иска кридор през Украйна за да свърже окупирания Кримски полуостров с Русия - историята се повтаря! По лъжи и арогантност двамата са "лика-прилика като два стръка иглика"! Фаталната грешка тогава беше мекостта на Запада, сега да видим дали са научили нещо от историята! В ония времена БКП настояваше за съюз с нацистка Германия и СССР(пакта Молотов-Рибентроп), днес БСП/БКП вика никакви санкци срещу Путиновата политика! Отлична вярност и последователност! Тоз който може - да мисли!

 43. #43
  Оги 01 сеп 2014, 19:00
   
  0
   
  0

  Това е един от многото точни и изключително верни анализи на отношенията между Русия и България през вековете и сега! В политиката и стратегията , няма приятели, има интереси, пари и влияние. Така е с всички народи и държави в Европа, и не само в Европа, едни години са "приятели", в други са "врагове"! Но, за съжаление, винаги е имало хора, като сега русофили, да не искат България да е в отбора на Европа, а ни тласка пак към безаконие и хаус с олигархично управление, което вече се е настанило трайно, след едно управление на тройката и единствения ни шанс е , да се вслушаме в Европа, защото отстрани се вижда какво представляваме, а ние се цупим , като ни казват, че има страхотна корупция, съдебната ни система не работи и т.н...., това било вмешателство, разбираш ли?!

 44. #44
  Eti 01 сеп 2014, 19:36
   
  0
   
  0

  Когато правиш дипломация оставяш идеологиите зад себе си. Това беше казано от виден дипломат не могат да цитирам то4но в момента името му. За съжаление САЩ са в момента в ролята определяна на Хитлер, а не Русия. т.е. на Световен Хегемон, постоянно търсещ нови жертви. Казвам го защото симпатизирам и на тях и ми е мъчно че една групичка смахнати старци ги въвличат в такива игри. Та, слеd като един " умник " тук процитира Пакта Рибентроп-Молотов, ще кажа само че наред с него е лежал още един ' пакт ' които не е подписан за огромно съжаление на Чърчил. Просто Сталин се оказва по-маневрен от другия. Каква е целта? Да се насочи Хегемона в нужната посока. Сигурно е че ще се насочи нанякъде но това е точно разковничето. Накъде? Оставям историята и идвам в днешния момент. САЩ могат да се насочат както към Русия, така и към Европа, а в момента политиката им е фактически 2 заека с един изстрел. А още по-добре ако не участват те самите въобще в каквито и да било военни действия .

  Не реагирайте на троловете на този сайт, няма никакъв смисъл. Имa хубава статия във Википедия за тях, какви точно са и от какви душевни заболявания страдат. Най- вече от повишен адреналин от това че са успели да разгневят някой с глупостите си.

  Второто което се случва по форумите е че рано или късно някой започва да говори за Хитлер несвързано, необосновано и извън контекста. Това е сигурен знак, че вече няма какво да каже. Няма смисъл и от реакция.

 45. #45
  Иванн 01 сеп 2014, 20:08
   
  0
   
  0

  Въпреки,че повечето факти са абсолютно верни,статията като цяло не е стилна.Още повече като се намесва американския президент.

  Но тя има изключителна висока стойност поне по отношение на традициите в съветско-руската политика към България.Лошото е,че не се изтъкват мотивите-това е стратегическото-ъгловото положение на България в Европа и Блаканския полуостров.Ако вместо българи,по нашите територии живеят други народи,политиката и пропагандата на руснаците няма да се различава.

  Основния стратегически и военен излаз на Русия в "Световния океан" са имено проливите.Отношенията със съседните на Русия държави са твърдо регулирани,но България не е съседна и по-трудно може един ден да се "дорегулират".
  Втория основен мотив на Русия е факта,че в България има изключително много комунисти,властта е комунистическа и най-силната партия е също комунистическа.Това априори означава тотална лоялност към руските интереси.
  Третия мотив е правилно посочения факт за всвъвможни връзки на руски и български официални и неофициални организации,групи и др.

  Българския народ като цяло е с проруска ориентация и каквото идва от Русия винаги е дорбро дошло.Ако сега Русия обяви война на Бълграия,както преди точно 70 години,мнозинството от българите ще кажат "браво братушки,заповядайте,паметниците ви си стоят непокътнати,те са достатъчно,пари за други няма да харчим".

  България е собственост на комунстите и Русия.

  Ама ЕС,ама НАТО,европейско семйство,еврипейски ценности.....дрън-дрън,всичко е пълен ташак....Нека и аз да съм в тон с културнооо ниво на сайта.

  България си е част от Русия.

 46. #46
  той 01 сеп 2014, 20:58
   
  0
   
  0

  до 39.Ети,много си прав.поддържам те за пълен неутралитет независимо че сме члеки на НАТО.нямаме нужда от разваляне на взаимоотношенията си с комшиите заради някакви интереси на янките.А Шаламанчо да млъква и да си ходи из чужбината да си изнася лекциите там.такива тикви като него ги видяхме вече.

 47. #47
  Eti 01 сеп 2014, 21:03
   
  1
   
  0

  Пак се започва с общи фрази - руснаците, комунистите, и т.н. Ima конкретни хора, при конкретни обстоятелства и конкретни събития. Да се плюе по цяла партия, която е с над 150 годишна история, или по държава, която е с история от над 1000 години - няма смисъл, както и да се обявяват заговорници, русофили, русофоби, ит.н. Цитира се нещо конкретно. А за да се направи това трябва човек да е грамотен, да не страда от когнитивен дисонанс и от криза на идентичността. Що се касае за ' комунистите ' Има определени хора и събития които докараха краха на цели държави. Както и защо се направи това. Аз лично смятам че всичко започва от Андропов и неговата политика на конвергенция. От тук започва и изкривяването и пренаписването на исторята не без тяхна помощ, от тук и по-горе описаните душевни заболявания у повечето които не се интересуват от истинските факти а се влекат от сензациите. Абсолютен факт е че СССР освен че беше нападната от фашистите, излезна и победителка в тази страшна война , което за трезво мислещите трябва да е достатъчен неоспорим факт че комунизма не е равен на фашизма , както и западнитe демокрации не са. Фашизма е идеология която е по-принцип манипулируема и точно с тази цел се създава. Също така главната черта на фашизма е / анти-комунизмa/. Това е първото определение което фигурира в почти фсички практовки на тази идеология. Да се плюе по комунистите е признак на фашизиране. Това е. Да се плюе по паметнициte на незнайните войни сражавали се срещу тази чума е престъпление. Да се обявяваt комунистите за /вещици/ е безумие. Факт е че хиляди руснаци идват да оставят костите си за Освобождението на България и нито един атлантист. Има и отделни личности, от отделни държави , които също допринасяt за това, ВЪПРЕКИ политиката на техните държави спрямо България. Този неоспорим факт е и повод българите да бъдат ако не / приятелски / настроени, то понe не враждебни спрямо Русия. И тогава и до скоро Русия е помагала най-много на България с конкретни дела и достатъчно веществено и материално. Това не значи че ако България обяви враждебна политика на Русия, няма да се озове една от първите под атомните гъби. Независимостта на България НИКОГА не е била застрашавана от Русия, който твърди това е безогледен идиот.

 48. #48
  ssss 01 сеп 2014, 21:10
   
  0
   
  0

  какъв сайт за армията е това!!цяла бригада има празник и нищо!!нима в тая бригада няма хора за уважение,НО ЗА НЯКОЙ АРМИЯТА Е САМО ВВС И ВМС,ДАМЕ ИЗВИНЯВАТ КОЛЕГИТЕ!!!!

 49. #49
  полковника 01 сеп 2014, 21:11
   
  0
   
  0

  От цялата "статия" най-верен е изводът, съдържащ се във втората част на последното изречение. Останалото е информационна война на хибридния киборг-министър, на когото не му влиза в задълженията да определя външната политика и да посочва конкретния противник на РБ. Той е посочен от САЩ и НАТО, а ние трябва само да изпълним поетите ангажименти-ако има сили, средства и способности. Услията на РФ са насочени срещу САЩ и НАТО-те са нейните противници, и това е заложено в официални документи. Нещата са по-прости и не толкова страшни, колкото изглеждат.

 50. #50
  Cyber 01 сеп 2014, 21:12
   
  1
   
  0

  Иванн Иванич.
  България никога не е била част от Русия и никога няма да бъде. Колкото и да ти се иска. България е част от "барутния погреб на Европа". И дори американците са го разбрали и ни бутат активно в тази посока. Мястото на България и на Русия е в Европа. Но не с идеологията за либерална демокрация и ценностите на Кончита Вурст.
  Това, че някой прокраварски настроени лумпени се опитват да ни конфронтират по-между ни трябва да се пресича още в зародиш. Идеята е, че краварската военна индустрия не може да съществува без врагове и без война, някъде по света. Няма да да давам примери.
  Имаме "нов" враг и това налага да облечем скелета НАТО в кожа. Искат да вдигаме военните разходи до 2% от БВП, въпреки, че никой не казва от къде да дойдат парите, поне в България. Искаме да модернизираме армията си с нови-стари американски оръжия. Искат да създават европейска дивизия в източна Европа със задача да противостои на руската заплаха. Замислете се кому са нужни тези разходи? И какво би станало ако краварите, подкрепени от зомбираните им лакеи, не бяха налели бали с пари (5 милиарда) в Украйна.
  Ще трябват и допълнителни пари за нейното възстановяване. Никой не иска да съжителства със съседи насочили пистолет в слепоочието им, дори ние Българите нали? Русия не заплашва никого и нищо от това нямаше да се случи ако краварите не бяха пред фалит, след като кризата ги съсипа.

 51. #51
  Cyber 01 сеп 2014, 21:47
   
  0
   
  0

  До Оги
  Не се напъвай толкова да лижеш задника на кибер- министъра, неговите адвокати и сводници.
  Абсолютно точно казано е единствено казаното от Чърчил: Няма вечни врагове и вечни приятели, има вечни интереси.
  Сега прочети какво съм написал на Иванн за да не се повтарям.

 52. #52
  veteransko . 01 сеп 2014, 21:52
   
  0
   
  0

  Какво става бе Преславе с форума. Един американски агент поддържа друг и всичко тук пламва. Ясна е ролята, която е отредена на България за срещата на върха в Уелс. Тя да бъде на острието на атаките срещу Русия и да отнесе последствията.Този простак, автора ни занимава с история, от която вади изводи за подкрепа на тезата че в Русия сме винаги в конфронтация и това е вярно. но не по вина на Русия, а по вина на продажните български политици, които винаги ни вкарват в голямата игра срещу Русия. Русия ни освободи от турското робство и си преследвала с това нейните имперски цели. Защо тогава Германия, Франция или Англия не ни осовбодиха в преследване на техните имперски цели. вярно е исторически, че те започват превръщането ни в руска губерния. Но техните реформи не могат да бъдат други защото управленската им политика е такава, разбирането им за държават е такова и ни създават по свой образ и подобие. За благодарност за освобождението ние воюваме винаги срещу тях и на Добруджанския и на Македонския фронт, смляхме там един руски корпус и особената им бригада. Н озащо тогава , се обръщам към автора Англия и Франция не бяха по отстъпчиви да ни задоволят териториалните претенции и ни тласнаха към съюз с Германия. Защо само Хитлер откликна на българските претенции и ни остави да владеем окупираните земи. Ние сме неверни към собствената си история и винаги си подлагаме задника на поредния велик брат. Ние просто сме продажници и затова никой не ни уважава. Така е било и през Втората световна война, нищо че не сме пратили войски на източния фронт. Но сега ще ни накарат да пратим вайоски за умиротворяване. И пак ще го отнесем ние, както и при първите две войни. А автора, по заповед на щуката се явява навреме, защото всички са против това да се обявява някой , дори и русия да е че води война срещу българия. Война срещу нас води нашето правителство и то истинска информационна война.И сега кукловодите от служебното правителство събрани по заповед на щуката се опитват да изкарат повече бонуси пред щуката за бъдещото си благополучие като заложат интересите на България на карта

 53. #53
  Иваннчо...хапчетата 01 сеп 2014, 22:06
   
  0
   
  0

  Иваннчо,пак не си пил хапчетата и са те изпуснали от стаята с колани на креватите.Колко пъти да ти обяснявам,че комунизмът е заченат в Германия,а гробът на Карл Маркс е в Лондон.Експериментът с руския комунизъм приключи,когато Елцин забрани КПСС.Путин връща християнската душа на Русия и я отърсва от болшевизма.Сега центърът на социалното инженерство са дебелогъзците в Брюксел,а ЕС е новата Римска империя,а както би трябвало да знаеш Римската империя не свърши добре.

 54. #54
  Варимез Варимезов 01 сеп 2014, 22:11
   
  0
   
  0

  "Останалото е информационна война на хибридния киборг-министър, на когото не му влиза в задълженията да определя външната политика и да посочва конкретния противник на РБ. Той е посочен от САЩ и НАТО, а ние трябва само да изпълним поетите ангажименти-ако има сили, средства и способности."

  Г-н полковник, принципно сте прав, но подчертаната част от изречението Ви е смутително в известна степен. Защо? Защото по форма и съдържание прилича на типичен реторичен въпрос, сиреч - въпросът съдържа в себе си и отговорът.

  За да съм по ясен ще Ви перефразирам: Трябва ли да изпълним поетите ангажименти - определено ДА! А има ли сили, средства и способности да изпълним поетите ангажименти - определено НЕ!Апропо, това разкрачено положение между желаното и действителното състояние на нещата много напомня на прословутото ДА, ама НЕ!

  "Нещата са по-прости и не толкова страшни, колкото изглеждат."


  Формално нещата наистина са много прости, чак плашещо прости, но казусът с нашите съюзнически взаимоотношения е изключително заплетен. Истината май е, че ние можем да бъдем интересни за съюзниците ни само като евентуален плацдарм и територия, потенциално подлежаща на изпепеляване...

  Оттук насетне, приоритет №1 на РБ е да възстанови възможностите на БА до приемливия им минимум!

 55. #55
  Smarty 01 сеп 2014, 22:41
   
  0
   
  0

  Я да сравним дали това, което казват визионерите "Оттук насетне, приоритет №1 на РБ е да възстанови възможностите на БА до приемливия им минимум!" - съответства на реалната действителност, защото ето какво каза Бацето: "Повече пари за оръжие не давам - - Категорично няма да приема увеличаването на военния бюджет" http://www.blitz.bg/news/article/288033
  Може да продължим със словесните тиради и експертни излияния.....................

 56. #56
  Smarty 01 сеп 2014, 22:49
   
  0
   
  0

  И за да не бъда необосновано обвинен в идолопоклонничество: "Плевнелиев, Близнашки и Шаламанов искат още 200 млн. за отбрана
  Бойко Борисов специално за ПРЕСА: Повече пари за оръжие не давам" http://pressadaily.bg/publication/53221-Бойко-Борисов-специално-за-ПРЕСА:-Повече-пари-за-оръжие-не-давам/
  "Няма да приема увеличаването на военния бюджет" - http://bulgarski.pogled.info/news/57620/Nyama-da-priema-uvelichavaneto-na-voenniya-byudzhet
  "Бойко реже Плевнелиев и военния бюджет" http://frognews.bg/news_75524/Boiko-reje-Plevneliev-i-voenniia-biudjet/
  и т.н. .....................

 57. #57
  Варимез Варимезов 01 сеп 2014, 23:01
   
  0
   
  0

  "... защото ето какво каза Бацето: "Повече пари за оръжие не давам - - Категорично няма да приема увеличаването на военния бюджет""

  БМБ вероятно няма да бъде премиер отново или ако все пак стане кормчия на държавата, то няма да е задълго. Особено с такива популистки изказвания.

  Вероятността обстоятелствата да принудят всеки следващ премиер, да дава колкото може или колкото трябва, далеч не е пренебрежимо малка.

  Лека-полека армията все повече ще навлиза във властта, наместете се удобно във фотьойла, включете си телевизора и гледайте новинарските емисии, докато забождате мезе и отпивате от каквото там ви се намира.

  Времената вече са меко казано - сложни и никой от следващите управляващи страната ни, няма да си позволи да не взима под внимание мнението и на ръководството на армията. Бас се басявам, за последното!

  Оттук насетне, приоритет №1 на РБ е да възстанови възможностите на БА до приемливия им минимум!

 58. #58
  Cyber 01 сеп 2014, 23:01
   
  0
   
  0

  С тези си изявления пожарникаря или ще загуби подкрепа от господарите си зад океана и съответно изборите или ще го привикат пак да се обясни, какво точно иска да каже.
  Защото те парите не са негови. Ако той не иска, те ще намерят друг, който да им ги даде.
  Ама те всички от ГРОБ си мислят, че държавата е тяхна, парите са техни, горите са техни, плажа е техен..., този филм не го ли гледахме вече преди доста време. Тези си мислят май да ни вкарат във втора серия.

 59. #59
  Неутралитет 01 сеп 2014, 23:06
   
  1
   
  0

  Статията е много силно манипулативна. Във всеки аспект представя следствието за причина и обратното. Самата доктрина на Шаламан бей е насочена срещу българската армия. България има нужда най-вече от силна сухопътна армия - бронетанкова, подкрепена от хеликоптери и силно ПВО в подкрепа на танковите полкове/бригади. Каквито и скъпи, и модерни самолети да купим, те ще са крайно недостатъчни, за да спечелят въздушно превъзходство срещу който и да е противник (изключвам Македония). Аналогично на авиацията е положението със скъпите нови фрегати, за които се дрънка в тъпата стратегия до 2020 г. Достатъчно е да си спомним насраните от "Доналд Туск" след облитането на кораба от руски Су-24 пригоден за радио-електронна борба. Остава класиката - минното оръжие, а само един БГ боен кораб е в състояние да поставя минни заграждения по нашето крайбрежие. ГОВОРЯ ЗА ОТБРАНИТЕЛНА СТРАТЕГИЯ!!! ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ АКО ВЕЧЕ Е РЕШЕНО ДА УМИРАМЕ ЗА НАТО И АМЕРИКАНЦИТЕ (РАЗБИРАЙ ЗА ТЕХНИТЕ МИЛИАРДЕРИ, БАНКЕРИ, ОЛИГАРСИ).

 60. #60
  Неутралитет 01 сеп 2014, 23:32
   
  0
   
  0

  Корекция: Фрегатата на насраните беше "Доналд Кук".

 61. #61
  Бай Драган 02 сеп 2014, 00:11
   
  0
   
  0

  Под оправданието, че сме в НАТО си съсипахме армията. Вече не можем да спим спокойно. Прави са 13 и 14. Турция има огромна армия и правят по 7% икономически растеж всяка година, дори и сега в условията на икономическа криза. Тука някой псевдо специалисти ми дрънкат глупости, че заради армията сме бедни. Не,олигофрени!! Бедни сме, защото българскията народ е смачкан и не работи. Половината народ за нищо не става. Останалите са на ниско ниво. Мат'рялът е ниско качество.
  Държавата вече се е разпаднала. Въпрос на време е да бъде разкъсана и да стане част от Анадола. Това ще е коректно геополитически и НАТО няма да се намеси. Само силна армия може да запази държавата. Ще имаме един огромен ресурс от хора, които ще имат способности да строят, да помагат на населението при бедствия, да пазят границите и т.н. А сега имаме армия от 1 млн. безработни, които нищо не произвеждат, но им се плащат помощи. Това по-добре ли е?

 62. #62
  Морски 02 сеп 2014, 00:14
   
  0
   
  0

  Неутралитет, ама ти сериозно ли си повярвал на тази история? Кой ти я разказа - летец или моряк, а? :)
  И едните, и другите са нагли! И нямаше да са такива, ако нямаше българи, които да предават рода си за едно "пошляпване" от Иван или от Сам и примирайки от щастие да стават родотстъпници.
  Ето ви истината - младите руснаци ни мразят, а на американците дори не им пука за нас. Спрете да пишете глупости, за да не се срамувате някой ден!

 63. #63
  ? 02 сеп 2014, 00:25
   
  0
   
  0

  #45 Пуснато от Иванн(нерегистриран) на 01 сеп 2014, 20:08
  "дрън-дрън"

  Те това е всичко дето се разбира от поста.
  Еми стар чиек. Една биричка и вече се е угелпил в простотията си.

 64. #64
  Eti 02 сеп 2014, 00:43
   
  0
   
  0

  Статията цитирана по-горе на Гиндев е чудесна. Той е един от малкото резонни хора по медиите. Що се отнася до болшевиките дето пак някой се напъна да плюе - тези хора създадоха най-силната армия в света, тръгвайки от неорганизирано, недисциплинирано полуселско движение. Тези хора спасиха цялостта на Руската Империя в лицето на СССР и един от царските генеали в изгнание помолен да държи реч пред руските емигранти в очакване да ги оплюе се провиква на въпроса кой " кой ще спаси Русия? " / Аз зная кой - Клим, Клим Ворошилов/ . Това е невероятно признание за превъзходството им от един от заклетите врагове на болшевиките, отстранен от Сталин, поради това 4е е имперски офицер.

  Европа е явно в съзнанието на много като футболен отбор на печелещите. А не това което е - СССР с нео-либерална идеология. Ако някой иска да се нарича европеец, първо трябва да изостави просташката и примитивна омраза към комунисти, Русия, руснаци, и т.н. В центъра на Европа, във Виена, едно ot най-красивите места е Катедралата Свети Георги и мемориала на Руския войн, както и паметна плоча с указ от Сталин. Паметна плоча на Георги Димитров, който все пак си остава най-известния българин в света, а не Христо Стоичков. Намираща се също на много красиво мястоblizo до замъка Белведере. Нищо в просперираща Европа не напомня на варварщината с която се отнася Изтока към своята история. Тази варварщина разбира се не е присъща нами. Тя дойде с онези пуснати на свобода ревящи в амок фашизоиди, дълго време съдържани на подхранване и дресиране от Deep state power САЩ - ЦРУ, торите, Джон Бърч и т.н. Спомняте ли си онези идиотски изложби на Ръковска в София, по време на гонението на Чаушеску и неговата екзекуция - публична при това , в ефир. Тези настроения в Бг, впрочем и в цяла Източна Европа, се подхранват от внедрената Гладио- Б операция, според Сибел Едмъндс. Лъжите от жълтата преса на Хърст, купувани директно от Гьобелс и пускани в 30те по вестниците в Америка, реинкарнираха с нова сила по нашите земи.

  Не е нужно да си социалист, либерал, капиталист и т.н. за да видиш къде ти е изгодата. Кой те защитава и кой те напада. Кой представлява директна угроза. Путин ли пуска бомби над Сърбия, някои падащи и в близост до София.? Или даже Елцин? Сталин ли бомбардира София 1944? Не зная дали е докарал с каруци комунистите, но със сигурност прогони българските изверги колещи населението в Съседна Гърция. Която междувпро4ем пак беше на заколение, след като Чърчил пусна гръцките фашисти по улиците на Атина да избиват опозицията. Русия ли криеше от целия свят геноцида в Батак? Как стана така че получихме братчед на Английската кралица за цар , а не руснак? Макар 4е руска кръв се е ляла по нашите земи. Русия ли насъска сърбите да ни нападнат в Балканската война или това не бяха случайно игрите на Хабсбургите?

  Даже французите се питат защо България не играе мостова роля, имаийки уникално положение в Евро съюза да бъде славянска и православна, в политиката между Русия и ЕС? А един Сюлейманов (или Шаламанов беше?) се обявява за родолюбеца който ще ни води на заколение?

 65. #65
  приходящ 02 сеп 2014, 03:23
   
  0
   
  0

  Насилвам се да чета статията на г-на Гиндева, не за друго, но беше похвалена от някои от пишещите тук. Попадам на вездесъщия Пол Крейг Робъртс, с когото руските и нашите путинофили лягат и стават.
  Още от началните думи се започва с лозунгите "Европейските страни са поробени страни. Те не могат да действат самостоятелни и за себе си. Всъщност, Европа е нищожество, което изпълнява заповедите на САЩ". В корема ми се усещат първите признаци на буря с предизвестен край, но храбро продължавам нататък.
  "Те са взаимно обвързани в смъртоносната прегръдка на алнглосаксонството..." - пак едни лозунги, удобно отминаващи държави като Германия и Франция, които по всеобщото мнение са двигателя на Евросъюза. Коремът ми подозрително усилва своята буреносна дейност.
  "На хората се втълпява в съзнанието, че те не разполагат с пълната информация, за да ръзсъждават и да вземат решение, но това е дебилен довод. Винаги всеки управник знае повече от обикновения гражданин или учен. Повече знаеше Милошевич, повече знаеше Кадафи, повече знаеше Садам Хюсеин" - тук кой знае защо, в ума ми изплува крилатата съветска фраза "Начальник больше знает, больше деньги получает". Явно руснаците са патентовали със задна дата тези висини в умозаключенията на г-на Гиндева. Коремът ми все така подозрително къркори.
  "Светът днес се управлява от Световното задкулисие (конспирация)" - очаквам включване за "новия световен ред" и илюминатите, и то не закъснява в следващия абзац :).
  Темата за българските телевизии, радиа и вестници мисля, че е безмислено да коментирам, т.к. всички вече разбраха как се манипулират и финансират те (справка "Прас Прес").
  "Ако тръгнем от статистиката, оказва се, че еднакъв е процентът и на българите, и на останалите европейци, засегнати от тежки психични разстройства" - да, така е, но с кого трябва да се съизмерваме? Може би г-на Гиндева "неволно" е пропуснал да спомене какъв е процентът на тези заболявания в ... Китай, например, или в Русия (макар че е видно свободното боравене с руски източници на информация)?
  След неколкократно "Очудване" се приключва с нескопосания опит за пространно антрефиле и се започва по същество.
  Без да бъда Очуден, под ударите на перото на г-на Гиндева попадат "Визията 2020", Министър Шаламанов и Президента Плевнелиев. Странно как премиерът близнашки е изваден от списъка - зер до оня ден всички леви сили бяха впрегнати да го очернят, че се е продал на "Плевнята"?
  Естествено, тези проводници на западно влияние се осмеляват да поставят под съмнение делата на "РУСИЯ, нашата Освободителка и за която българската страна е осеяна с паметници на благодарност".
  Тази част на писанието на г-на Гиндева завършва (съвсем очаквано) с лозунга, разобличаващ класовия враг: "По-важното е, че тези двамата - Росен Плевнелиев и Велизар Шаламанов – са по местата си и тяхната престъпна дейност ще продължи. Трябва ясно и определено да се каже : хора като Плевнелиев и Шаламанов са врагове на народа с всички произтичащи от това последици".
  Тук вече стомахът ми, дълбоко чувствителен към всякакви форми на партийни и комсомолски събрания, недвусмислено ми подсказва, че едва ли ще мога "на един дъх" да завърша коментара си по "статията" на г-на Гиндева, но аз стоически полагам сетни усилия да удържа комбинираната атака на стомашната буря, подкрепяна от "гениалното" перо на гореспоменатия господин списувател.
  По-нататъка господина Гиндева се осмелява да критикува ДАЖЕ дивжение РУСОФИЛИ - е, с башинския тон, че са твърде меки в позициите си и не громят с достатъчна идейна убеденост опортюнистите Плевнелиев и Шаламанов. За сметка на това, обаче, няма милост за разни ренегати като АБВ, които вследствие на дългия престой в тила на врага са се ояли и са загубили класовата си непримиримост.
  Тук стомахът ми отслабва за момент своя натиск, гаче ли съм глътнал 2-3 капки анатол, зер не е често да се видят "устни до вчера впити в целувка" днес да се плюят кат' цигани дърти.
  Разправил се с "враговете с партиен билет", г-на Гиндева се прехвърля и започва да громи с талантливото си перо "освободените от всякакви задръжки „десни” хаймани", осмеляващи се да коментират в разни форуми отношението си към "левите". Без да защитавам в никакъв случай приведените примери, бих посъветувал г-на Гиндева, ако ще прави версия 2 на писанието си, да вземе да надзърне и във форума на pan.bg - зер тука може да види на какви висоти са се издигнали в громенето на партийния враг някои другари и гордо да вдигне чело.
  След лиричното отклонение с форумните врагове, г-на Гиндева продължава да излага вижданията си в стил "доклад на партиен секретар", тъжно отбелязвайки, че "За 25 години беше възпитана цяла генерация от политици ориентирана към Вашингтон и Брюксел. Възпитано беше и цяло поколение, за което България няма съществено значение, а главният враг е Русия". И думам аз - где ги тези чеда на България? Зер само някои бели лястовици прелитат от време на време и изчезват след канонадите от жлъч, насочвани към тях с точността на ракета от руски ЗРК комплекс! Г-на Гиндева перверзно преобръща фактите, все едно е забравил думите на един бивш сподвижник, пикаещ по фонтаните: "Който не обича Русия, да си е@е майката"!
  Г-на Гиндева не забравя и "Новият служебен министър на външните работи, памперс с претенции, заяви в интервю : „Познавам добре българската външна политика, имам ясна представа какво е от полза за България и какъв е нашият национален интерес”(„24 часа”, 26.08.2014 г.). Виж го ти непризнатия гений.
  Подобни „гении”вършат и по-страшни неща..
  ". Незнайно защо, на служебния външен министър се вменява вината за глупости, писани в учебниците по история, гаче ли той е бил на власт в изминалата година и половина, а не Ентелигентите от четата на Оставкарски? Логиката - нулева, все едно е правил секс с Албена Вулева :).
  Авторът, естествено, не забравя и "враговете с партиен билет" - разкаяли се комунисти. Тук той достига до чутовни висини в оправдаване на "възродителния процес, който беше най-хуманното превеждане на турско-арабски имена на български език, срещу което самият Дичев не възразява. Да напомним ли, че дори в наше време се преименуват цели държави.". Ние пък, да напомним ли, че свят улици и площади все още чакат своята хуманна промяна на имена - от такива на руснаци със съмнителни заслуги за благоденствието на България?
  Естествено, пасквилът на г-на Гиндева нямаше да е пълен, ако в него липсваше името на Иван Костов. Авторът знае това и не забравя да го спомене, прехвърляйки му вината за фиаското на КТБ, все едно правителството на СДС е сдало властта преди месец.
  Тук стомахът ми не издържа вогонската поезия на г-на Гиндева и се наложи да направя кратка паааааааа-така е по-добре-ааааауза :).
  Продължавайки със свежи сили да чета "творението" на г-на Гиндева, се натъквам на опитът му отново да постави опорна точка или по-скоро прът в колелата на служебния кабинет: "Самият факт, че живеем в капиталистическа държава значи, че сме подвластни на капиталистическите закони, а ако те ни ни харесват, трябва да променим обществено-икономическата система. Какво по-нагледно доказателство от президентското временно правителство ?"
  Доста време размишлявах каква е идея, която г-на Гиндева е вложил в гоените думи - че служебният кабинет иска да промени обществено-икономическата система или, че "левите", може би по стар навик с оръжие в ръка, трябва да променят капиталистическите закони??? Мъглява, работа, която единствено може да подмокри памперса на някоя червена баба.
  В края на памфлета си, г-на Гиндева преминава във фалцет и заявява: "Разбирате ли за какво става дума ? В България се настанява режим по-страшен и от нацисткия. Дори Хитлер проумя, че не трябва да насъсква българи срещу руснаци, а ето че хора като Плевнелиев и Шаламонов не го проумяват.", а думите "Всички, които искат да ни скарат с Русия, независимо дали са „леви” или „десни”, са врагове на България и на българския народ. Заедно с постмодерната прослойка от „ефективни, успели и красиви българи”, те трябва да бъдат изхвърлени от властта и морално унищожени." оформят финала на това нелепо творение. Чудя се защо е добавена думичката "морално" пред унищожени, можеше по стар комунистически почин направо да прати „ефективните, успелите и красивите българи”, т.е. децата и бъдещето на нацията, направо за храна на прасетата в Белене?!

  Въобще, творение (не бих се осмелил да го нарека статия), излязло изпод перото на един дебил (по класификацията на Умберто Еко). За съжаление, все още успяващо да подмокри стари баби, както и голяма част от списуващите тук.

 66. #66
  Eti 02 сеп 2014, 04:53
   
  0
   
  0

  Подигравките не винаги са хумор. А това че могат да предизвикат и проблеми със стомашно чревния тракт е също вярно. (от напъване) За това че има политическо задкулисие което влияе на глобалните процеси в днешно време все по-често се намират разни да спорят, макар че даже Чърчил не го отрича, напротив заявява го съвсем открито. Ако човек иде да поживее малко в някое от разните княжества и кралства ( с размера на Калининградска област) по атлантическото крайбрежие ще разбере че тези хора даже не са и задкулисие, просто те водят разговори и внушават на правителството на страната какво трябва да се прави, но... при затворени врати и без да се опоменава, разгласява и документира тяхната намеса. Това не е конспирация а ФАКТ, които би трябвало да скандализира маса хора.

  Путин аз не харесвам, но не мога да не призная че като политик превъзхожда всички видиотени човекоядци цанени за глави на страните от Евро гейския съюз. И това е едно най-обикновено момче от отхраната на руския архив в Берлин. Никога не излиза извън нерви, не показва ни най-малко раздразненине, не се подава на истерии. Истерията, както е известно се доказва от Фройд че е феномен, често срещан в западноевропейските общества. Боли ме когато наблюдавам политиците от нашите страни да се държат като пациенти на психодиспансера.

  Фашизирането е факт който е отдавна потвърден преди г-н Гиндев да го оповести в нашите медии. Наистина е време да си отворите очите и ушите, защото този постоянен и пълзящ ревизионизъм на разните " партизани " дето се бил? б?ли срещу комунистическата угроза (най-обикновени колаборационисти на Хитлер ) , криминалки обявяващи се за "репресирани" , навлизат сигурно и задълго в нашeto политическo и икономическo пространство. Гладио не е конспирация, а доказан факт. В Западна Европа отдавна се знае 4е то4но Гладио доведе до изчезването или депопуляризирането на левите движения. Do убийството на Уве Палм , които даже не е комунист. A сега Гладио Б действа и в Источна Европа. Тези мафиотски прийоми не могат да се извършват от други освен такива на които са им присъщи и им се отдават - на хора склонни към криминално поведение. А точно такива се използваха от ЦРУ за премахване на неудобни политици и за поддържане стратегия на напрежението (това е названието дадено от самото ЦРУ междувпрочем а не формулировка от марксистки конгрес).

  Навремето, в ранните години на СССР специално назначени коисари за борба с диверсанти са пътували из цялата територия в търсене на разни провинени. В някой области , където изобщо ги е нямало местните решават че все таки трябва да обявят някой за такъв, за да им имат повече доверие. В днешно време се наблюдава същото, само че в реверс. Е, не мога да седна да обвинявам Путин, за неща за които не може да бъде обвинен.

 67. #67
  Спас 02 сеп 2014, 08:14
   
  0
   
  0

  До пуснато от Eti

  Ах, на бати пъргавото русначе! Ми вземи научи български, щото отдалеч миришеш на деревня...

 68. #68
  kosio rizov 02 сеп 2014, 09:05
   
  0
   
  0

  Добра статия,
  Разберете, България трябва да е със Запада и НАТО, не са светци, но са по-добрата алтернатива.
  В исторически план западното общество от Ренесанса на сам е водещо и напредничево, и технологично и културно.
  Може ЕС и НАТО да не ни приемат добре но това е само заради множеството руски слуги в БГ, за съжаление пишищите тук, надали имат доходите ва Боогомил Манчев, Румен Гечев, Първанов и прочие русофили, което още повече ме кара да ми е жал за простите драскачи тук.

 69. #69
  Cyber 02 сеп 2014, 09:43
   
  0
   
  0

  Косьо, твоя исторически план е ясен от преди ренесанса и мирише на краварник. Те ЕС и НАТО достатъчно добре са ни "закачили" и продължават да ни "приемат". Приемат всичко, което могат да вземат без пари и от което може да се печели.
  На мен повече ми е жал за такива обли соросоиди като теб, облъчени до ниво празен череп от краварската пропаганда.
  Нещата в Европа между ЕС и Русия си вървяха много добре, преди задокеанските миризливковци да финансират крайно-десни и фашисти в Украйна.
  Бъдещето е в един европейски съюз, който включва Русия. Но изпадналите кравари никога няма да го позволят, защото тогава те политат към дъното.

 70. #70
  приходящ 02 сеп 2014, 09:51
   
  0
   
  0

  До #69: "Бъдещето е в един европейски съюз, който включва Русия".
  Разбира се, Русия би могла да бъде част от Европа. Въпросът е какво е мястото, което тя би си отредила да заеме в един такъв съюз. Защо ли имам подозрението, че тя (Русия) не би се съгласила на нищо по-малко от безусловен лидер, т.е. да се повтори СССР-стването, но ако може тзи път - от Ванкувър до Владивосток.
  А "изпадналите" т.нар. "кравари" не ги мислете - имат крави, ще пият мляко :).

 71. #71
  скепсис 02 сеп 2014, 10:36
   
  0
   
  0

  МОРСКИ живееш така сякаш господ те е абонирал безплатно за ИСТИНАТА. интересно на какво лежи оценката в "твоята" истина че "младите руснаци ни мразят а на американците дори не им пука за нас". като ги гледам на младите руснаци им харесва в българия а на американците ако не им пукаше за нас нямаше да си дават толкова зор да се правят на ментори. и ако обичаш не се вживявай на администратор на свободното мнение.

 72. #72
  Cyber 02 сеп 2014, 10:40
   
  0
   
  0

  Косьо, твоя исторически план е ясен от преди ренесанса и мирише на краварник. Те ЕС и НАТО достатъчно добре са ни "закачили" и продължават да ни "приемат". Приемат всичко, което могат да вземат без пари и от което може да се печели.
  На мен повече ми е жал за такива обли соросоиди като теб, облъчени до ниво празен череп от краварската пропаганда.
  Нещата в Европа между ЕС и Русия си вървяха много добре, преди задокеанските миризливковци да финансират крайно-десни и фашисти в Украйна.
  Бъдещето е в един европейски съюз, който включва Русия. Но изпадналите кравари никога няма да го позволят, защото тогава те политат към дъното.

 73. #73
  Варимез Варимезов 02 сеп 2014, 12:01
   
  0
   
  0

  "Я да сравним дали това, което казват визионерите..."

  @ Smarty

  Да споделим още малко от визионерството - във всяка по-значима политическа партия, трябва да се внедри поне по един генерал от армията!

  Бъдещите правителства ще имат шанс за относително дългосрочно оцеляване, единствено когато са съставени на широка коалиционна основа. А това означава, че ще има поне трима генерали в редиците на управляващите и парламентарно представени партии. В този контекст, това че бившият началник на отбраната ген. Симеон Симеонов се влива в редиците на ДПС е по-скоро положително явление, отколкото обратното, защото ДПС и занапред ще бъде незаобиколим фактор във вътрешната ни политика.

  Никога досега армейското лоби не е имало такива големи шансове за директно представителство в парламента. Голямото предизвикателство ще е дали генералите ще се окажат достатъчно зрели, за да започнат да "мелят" заедно брашно, държейки в ума си какво най-силно ги свързва и от чии редици произлизат?

  Няма да е голяма изненада, ако в скоро време се появят на политическия хоризонт и една-две "партии на полковниците". Дали този път отново ще се провалим, реализирайки едва "0.27% от действителните гласове, което е едно голямо нищо" или ще направим една малка крачка напред, в правилната посока, това зависи само от нас самите. Време е за усилна работа!


  Оттук насетне, приоритет №1 на РБ е да възстанови възможностите на БА до приемливия им минимум! Какво означава "приемлив минимум"? Нека експертите да се произнесат.

 74. #74
  Analizatorina 02 сеп 2014, 12:08
   
  0
   
  0

  Малиииии....целия форум пак се раздели на русофили и русофоби. Едните веднага скачат като ужилени само ако се каже нещо лошо за Русия. Те мислят за матушка повече отколкото за България, защото не виждам същите реакции по отношение на някоя критика за нашата страна. Само посочване на виновни - Станишев, Доган, Костов, Борисов в зависимост от това кои задник повече харесват. Другите така наречени русофоби изпълняват долу -горе същата функция само, че за всючко са им виновни комунягите. Чета коментарите и се смея, смея се и чета коментари и си спомням казаното от един наш поет:
  Срещнали се на полянка,прабългарин и славянка.
  цуни-гуни, вади-тури народили чукундури!
  Хем ебливи хем крадливи, но наи-вече
  завистливи.
  Та нищо ново господа. Историята ни е пална с предатели и както виждам тук от коментарите, едните са способни да ни продадат на риснаците а другите на американците. Нищо нищо ново.

 75. #75
  Чутури непоръбени 02 сеп 2014, 12:12
   
  0
   
  0

  Ако премерим с мерките на политическата география и геополитиката ,то е видно,че Европа и Азия са обречени на сътрудничество и съвместен живот.Какво е Европа ако я погледнете в Гугъл?Ми Европа е просто един апендикс на Азия,един полуостров далеч по-малък от п-в Индустан.Евроатлантическите ценности са просто една химера на англосаксонците,едни цветни мъниста и стъкълца пробутвани на останалите европейци-аборигени.Мъгливият Албион никога не е работил за европейците ,а само и само за егоистичното и лицемерно англосаксонско племе - това и папите в Рим го знаят,и Наполеон,и Бисмарк,и руските императори и императрици с изключение на последния, и Дьо Гол,и германските канцлери.Даже и Хитлер го знаеше,но как ингелизите му забъркаха акъла та го хвърлиха срещу СССР е още тайна,която Рудолф Хес отнесе в гроба.Хубаво е да се чете и познава теорията на геополитиката - още бащата на немската геополитика Хаусхофер е написал какво трябва да прави Германия, но и немците са едни чутури непоръбени и заедно с руснаците през целия 20-ти век играха по свирката на англосаксонците.

 76. #76
  До #75 02 сеп 2014, 12:46
   
  0
   
  0

  "Какво е Европа ако я погледнете в Гугъл?Ми Европа е просто един апендикс на Азия..."

  А защо не просто един аПЕНдИкС на Азия? Някак е по за преглъщане едно такова самоунижение, нали!?

 77. #77
  Мърморкото 02 сеп 2014, 13:44
   
  0
   
  0

  Ех ИваНН-е, нямах време досега да погледна развитието на коментарите и ... затова закъснях.

  Ще коментирам само едно твое изречение от коментара ти под #45:"Основния стратегически и военен излаз на Русия в "Световния океан" са имено проливите."

  Хей, чуй един въпрос и ми напиши верния отговор. Ако под "проливите" разбираш Босфора и Дарданелите, че и после Гибралтар, разбира се! Та въпроса е:

  Къде трябва да са разположени основните военноморски сили на една страна? Нали там, където излаза й в океана (на стратегически простори) е най-лесен! Е, тогава, къде са най-големите военно-морски сили на Русия (и преди това на СССР)? И не само на силите със стратегическо назначение?

  Ще дочака ли отговор?

 78. #78
  Anal - izatorina 02 сеп 2014, 15:27
   
  0
   
  0

  Безкрайно е интересно ти на кого се продавяаш (поддържаш, симпатизираш и т.н.), защото ако не се продаваш нито на руснаците нито на американците явно се продаваш на турците или пък на евреите. Може и на арабите да се продаваш. Въобще възможно ли е човек да не се продава на никого в днешно време в смисъла в който ти имаш предвид. Всеки се продава на някого в смисъла в който ти си имал предвид. Въпроса е в цената за която се е продал и какви са последствията за околните от продажбата.

 79. #79
  Analizatorina 02 сеп 2014, 16:52
   
  0
   
  0

  До горния #78,приятел, чудех се дали изобщо да си губя ценното време да ти чета коментареца поради причината, че си един от купчината, тоест от онези 175,356 капацитета във форума, които като не им хареса дадено мнение, по стар нашенски обичаи започват да обиждат. То какво ли не беше, Анал-лизатор, Анал-изатор, Анален лизач и лизатор...и интересното е, че всеки един от целия този коневръз се мислеше, че е от оригинален по-оригинален, защото е свързал ника ми с любимото си занимание! Отначало се дразнех ама сега само се смея хахахахаха, виждаш ли вече избухнах в смях, за което сам ти малко благодарен, че ме развеселяваш с простотията си. Аз не се продавам моитоооо, мен ме има безплатно България и онова място в Балкана до реката, където е родното ми село и където баща ми за първи пат ме учеше да стрелям и да ненавиждам тези дето се продават. Ти ако си си продал кафявата розичка на някоя от посочената от теб пасмина не ми се мяркаи пред очите а ако все о6те не си, пусни обществена поръчка та белким се намери някои да ти даде някоя жалта пара задето си продал маика си. На другите лизачи на задници, независимо какви-турски американски руски или арабски-маината ви и да си платите прескъпо!

 80. #80
  полковника 02 сеп 2014, 18:42
   
  0
   
  0

  "Основната" статия я четох по диагонал, но ПРИХОДЯЩИЯ го четох 2 пъти-отлично антрефиле и си личи, че пише професионално. Равнището на коментарите се издигна до такива висоти, че много блогъри ще си изядат т....... от яд. Ако може, само по-кратко и точно, че ще увелича диоптъра.
  ВАРИМЕЗЕ, не се прави на интелигент и не съставяй много изречения-прави сбит преразказ.

 81. #81
  Иванн 02 сеп 2014, 18:51
   
  0
   
  0

  Абсолютен факт е че СССР освен че беше нападната от фашистите, излезна и победителка в тази страшна война , което за трезво мислещите трябва да е достатъчен неоспорим факт че комунизма не е равен на фашизма , както и западнитe демокрации не са.-Ети


  Четете ли дарги съфорумци,жиевещи в третото хилядилетие.


  Съветския Съюз бил нападнат от някакви фашисти.

  А преди нападението къде са били тези "фашисти",какво са правели,с кого са бил съюзници,с кого са правили съвместни военни паради.

  И после пак кажете,че няма комунисти и комунизма е отминал.

  Разбира се,че комунизма не е равен на фашизма,но нито една страна,която е вювала срещу Съветския Съюз не е била фашитска.Дори и всичките държави да са били фашистки,те не са нападнали Съветския Съюз по фашистки мотиви.

  Както Съветския Съюз не нападна Полша, Финландия,България и Япония по комунистически съобажения.


  Но важното е да се лъже и тъпее

 82. #82
  Иванн 02 сеп 2014, 18:57
   
  0
   
  0

  Приходящ,не се терзай,Гиндев не знае къде е. Негов близък ми каза,че той действително не е добре.Неговите писания са на много по-ниско ниво от това на Коректора,а за Преслав да не говорим.

  Гиндев е напълно запазен и убеден комунист,нищо подобмно,неговите разработки дори не стават за списание Полиотическа просвета навремето.
  Човека не е виновен

 83. #83
  Иванн 02 сеп 2014, 19:02
   
  0
   
  0

  Косьо,ама ти споменаваш имена на комунистически функционери,те в качеството на комунисти с астанали милионери,а не в качеството си на русофили,върпеки че един днешен русофил се равнява на всеки комунист.Няма и не може да има разлика между русофили и комунисти.

  Оказа се,че ние не сме нито за НАТО за Русия.Ние е сме една безстойнстна и безсъдържателна държава-посмешището на Европа.
  Нали виждаш български генерали мот резерва каков правят,нали виждаш министър на отбраната с акаво се занимава-дава оценки на държави,а няма право за такава дейност и публикуване на подобнио документи.

  Ние сме пълни шушумиги.

 84. #84
  Иванн 02 сеп 2014, 19:39
   
  0
   
  0

  Само четете-всички,които искат да ни скарат с Русия с аврагиве на България.


  Може ли въобше да съществува таквоа нещо,най-бедната и миниатюрна държава,почти разпаднала се,с народ,угаснал по всички праграфи да се скарала с най-голямата и силна държава в света.

  Ние българите,да се караме с руснаците.И каков е това скарване между държави?

  Авторът си е напълно изкукуригал.

 85. #85
  Иванн 02 сеп 2014, 19:59
   
  0
   
  0

  Мърморко,въпроса ти е правилен,но има едно НО.Съветския Съюз искаше да осигури пълно подчинение на държавите,около това направление-Босфор-Гибрлатар.

  Затова още през пролетта на 1940г. е имало план на ГЩ на РККА,за бойни действия в тази посока.Той е предоставен на Черномирския флот,а на стратегическата авиация има специални задачи.Тя е била готова за бомбардиране на Констанца,Варна,Стамбул,Салоника и Аклександрия.


  Защо е рябвало мирни градове да бъдат момбардирани?

  особено пък нашата страна-славянска и братска на руснаците.

  Интереси имат всички големи дуржави,но най-мръснишки бяха съветските.

  Съветите са се готвили за тоално застъпление срешу Европа.Затова са били йужни донрите отношения с Германия.И е намало абсолютно никаков значение,дали е била диктаторска или демократична държава.Съветското колонизиане и болшевизиране на Европа е определно от документи-тези на ВКП(б) и Коминтерна.Действало се е по план.Затова бяха изптатени съветски военни инструктури в Испания.Какво общо има руския народ с испанския,Съветския Съюз с капиталистическа Испания.А работата е проста-сближаване с евентуална нвоа власт в Испания.Нататък нешата са ое по-прости.Републиканците изобщо не са имали никакви допирни точки със болшевизма ,че съветските комунисти да харачат толкова пари за да ги снабдяват с оръжие.

  Но вие комунистите не искате да четете истинската история.

  Съветския Съюз участва в осем войни в състава на Втората Световна война,като само в една е жертва на агресия,във всички останали е бил агресор.
  Затова комунистие никога не са празнували другите победи на Съветския Съюз,защото това са били агресивни войни.

  Когато вие комунистите започнете да празнувате победата на Съюза срещу Полша и Финландия,тогава може да се каже,че сте хора,иначе не може.

  Ако някой от вас отиде на 12 март пред посолството на Русия и издигне плакат в чест на победата на Съветския Съюз срещу Финландия,тогава може да се каже,че вие се интересувате от истотрия и знаете резулататите от Съветско-Финландската война.Както правите в чест на победата срещу Германия...

  Но вие не празнвуате и победата на Съюза срещу България.Ама що за русофили сте.Или такава война не е имало,да,ама не- имало е и има документ-Нотата. Но вие все се правите на гугутки и се ослушвате.

 86. #86
  Eti 02 сеп 2014, 20:01
   
  0
   
  0

  За неосведомените: когато фашизма се появява в Европа, отначало е посрещан с ентусиазъм от ного страни, с изключение на СССР. Чърчил е един от първите привествали Мусолини и открито се възхищава от него. За отбелязване е че Мусолини не е изповядвал расизъм или национализъм (поне не открито, но определено не е било приоритет на политиката му, а по-скоро последствие). Появява се Хитлер, които твърди че е социалист, национал-социалист. Предизборните м речи и прояви сa изпълнени с копирани от комунистите призиви, програми и т.н. Когато идва на власт като начало дава вид че прави опити за национализации и такива се появяват тук-там. за кратко. Сталин е знаел много добре с кой си има работа, но до конфликта с Чехословакия, всички лидери в Европа работят с Хитлер и не го ингнорират, нещо повече - Хитлер получава достъп до инвестиции, финансиране и поддръжка от най-крупните финансисти и индустриалци, както и политици в Англия, САЩ, Франция. Той е тяхното палаво детенце. СССР, които е в незавидно положение заради безконечните санкции и изолация на която е подложен е принуден да сътрудничи с това чудовище както и всички останали. Хитлер се оказва едва ли не спасителна сламка за Съюза всред море от пренебрежение и открита омраза. По-скоро - дава вид отново, и това играе добре в ръцете на /демократите/.

  Междувпрочем, едно от главните свойства на трола е да коментира не това което си казал, а теб самия, използвайки обиди, интимидация, даже заплахи (открити или прикрити), стараейки се да повлияе емоционално на събеседника си. Естествено грубияните си личат от далече, но освен това поведението им води и до криминални деяния на тях самите към други. Българската злоба ми е известна, убийството на Стамболийски е достатъчно показателно до какви /висоти/ можем да стигнем. Ще посъветвам все пак господин анти-комуниста да не се горещи толкоз. Няма смисъл. Просто да иде и да се доосведоми, вместо да чете жълта литература и да я повтаря като папагал по форумите.

 87. #87
  Неизбежното 02 сеп 2014, 20:17
   
  0
   
  0

  Драги номер 76,географията като точна наука не се занимава с морални категории и морални терзания,а пък геополитиката още повече.Хартландът,т.е. сърцевината на Световния остров се намира в Азия,а не в Европа.Европа е на близките подстъпи на Световния остров.Още Макиндер е казал,че който владее Източна Европа,той ще владее и Хартланда,а това означава че ще владее и света.А не смятяш ли за обидно за европейците /без англичаните/, руснаците,китайците и индийците някакви си съвсем външни сили на народите от Хартланда и подстъпите му....., да им се довличат и да им казват кой ще кара влака?Ами влакът ще го карат народите от Хартланда и най-близките до тях народи,но не и евроатлантиците - това просто е в крещящо противоречие със законите на геополитиката,природните и човешките ресурси.Евроатлонтиците просто могат да се опитат да отложат с няколко десетки години неизбежното,а годините може и да се окажат по-малко.

 88. #88
  Ако въобще 02 сеп 2014, 20:57
   
  0
   
  0

  Иваннчо пак те изпуснаха от изолатора,ама тоя път ще има наказания за санитарите.Чак до 1945г. СССР няма самолети с радиус на действие до Солун,а да не говорим за Александрия в Египет.Вземи премери разстоянието по карта бе дърт пергиш,ако въобще си учил география и военна топография.То и англоамериканците през 1940г. са нямали самолети с такъв радиус на действие.

 89. #89
  Eti 02 сеп 2014, 21:00
   
  0
   
  0

  Защо България никога няма да бъде като Австрия? Разликите са огромни. Австрия никога не оспорва и не се пучи на огромна държава като Русия. Руснаците са освободители? Да, безспорно. Съветския Съюз е куул? Абсолютно. Тази страна джудже владее почти половинаta свят чрез банките си и крупните си предприятия. В Австрия, макар 4е е родината на неолиберализма, всъщонст има доста рзвит социализъм, и това просто радва окото. Имат си проблеми, но ги решават доста по-добре от останалите в Евросъюза. Австрия живее от бизнес и добри обноски. И просперира. Останалите ядем дървото. Австрийците са премахнали императора и са го забранили със закон Навеки! Никакви сантименти по колонии и тям подобни. Кончита не е техен проект а отново на Сорос. австрийците са традиционно против тези неща и са скандализирани като всеки друг. Но, отново проявяват сдържаност и не се потят над разни глупости. Австрия няма почти нищо друго освен ски-туризма си и нефропреработвателните технологии. Тази страна е 3 пъти по-малкa от България, а има огромно влияние

 90. #90
  Иванн 03 сеп 2014, 01:41
   
  0
   
  0

  Ети,има неща,които ги назоваваш правилно,но има и неща,които са напълно неверни.


  Съветският Съюз е първата държава в света,която си поставя глобална задача да прекрои Европа,а после и света и да го болшевизира.Ти си оригинален комунист,което силно те затруднява да бъдеша напълно обективен.


  Държавния герб на Съветския Съюз е Земното кълбо-с меридианите и паралелите.Над него е сърпа и чука,а най-отгоре е комунистическата петолъчка.
  В многобройните пропагандни материали с фотографията на герба има надпис на 16 езика на народите на СССР-Пролетарии от всички страни,съединявайте се.

  Точно Съветския Съюз чрез Коминтрена е бил основния фактор за това съединяване.В Москва е бил започнат строеж на Световния Дом на социализма(не помня съвсем точното му наименование).Комунстите разчистват терена и започват строителството,но нападението на Германия е причина да бъде спрян.След победата срещу нея и Япония строежът не е продължен,защото плановете на болшевиките за завлдяването на Европа пропадат.Западна Европа остава извън съветската окупационна зона.
  Много по-късно се появява фашистка Италия,която не е имала подобни мераци,а нацистка Германия се появява чак след 15 години след Коминтерна.

  Общуването между лидерите на всички държави не се е крепило на тези доктрини-фашизма,болшевизма и нацизма,а на съвсем други.
  Фашистка Италия бе рагромена,нацистка Германия още по-здраво,но остана комунистическия Съветски Съюз,който не беше разгромен,но умря много по-недостойно и спокойно-за неговата смърт не заплатиха десетки милиони жертви,както срещу нацистка Германия.Съветския Съюз и неговия комунизъм умряха много тихичко и безпретенциозно.Скромно и безпретенциозно.


  ДОСЕГА НИТО ЕДИН КОМНИСТ В СВЕТА НЕ Е ОБЯСНИЛ ЗАЩО Съветския Съюз умря? И комунистите упорито не искат да кажат.
  Каузата на комунизма пропадна завинаги.

  Защо днешна Русия смени Държавния герб на своя родител? Не,никой не казва.Защо днешна Русия не продължи строителствотто на комунизма?

  Кажете бе другари комунета,кажете веднъж завинаги ЗАЩООООООО?

  Да,правите сте,америте са изроди,империалисти,капитслисти,абе шибаняци отвсякъде. Ами какво правите при тях? Е,отново историята дава отговор-каквото правеха съветските комунисти с германските нацисти.


  Сталин нарича в речта си от 3 юли Хитлер и Рибентроп изверги. Да,напълно е прав,нека посмъртно се съгласим че са изверги,даже и най-големите.Но кога Сталин е разбрал че са такива.Явно не преди 23 август 1939г.

  Сталин се ръкува няколко пъти с Рибентроп,доволен е усмихнат е когато се подписва Договора,снима се с него десетки пъти,дори има разговор насаме с него.На една от снимките е дори с цигара в лявата ръка,на друга се чука с чаша шампанско,вечерта на банкета.И всички са усмихнати,щастливи.

  Сталин не е считал Рибентроп и Хитлер за изверги и на 28 септ. 1939,когато се подипсва вторие Договр межди двете страни.

  Въобще до 22 юни нито Сталин,нито Молотов,нито нашия Георги Димитров не са смятали германските лидери за изверги.

  Кога Сталин е разбрал че са такива?-на 22 юни 1941г? Не,нормалния човек не приема това за вярно.Изверг се става не за една нощ.Не вярвате-ами прочетете Нотата на Съветското правителство чрез ТАСС от 13 юни 1941г. Не,не четете,комунистите не обичате да четете,колкото пшрочетохте Нотата на Съветския Съюз от 5 септ. 1944г,толкова ще прочетете и тази нота.

  Вие комунистите сте извънземни.От комунизма се отказахте,но от фашизма не-всеки ден бълнувате за него.

 91. #91
  Иванн 03 сеп 2014, 02:18
   
  0
   
  0

  Ети възхвалява Съветския Съюз като върховна форма на държавност. Но основната цел,смисъл на съшествуваването на тази държава не беше реализирана. Нито комунизъм беше построен,нито социализъм,нито някакво тяхно подобие.

  Следователно или комунизмт е бил невъзможен за построяване,или Съветския Съюз е бил слаб и некачествен строител.Въпреки неговите колосоални размери и неизчислими и неизброими богатства.

  Щом като тази могъща и най-голяма държава не построи дори подобие на комунизъм,значи никой в света не може да го построи.И затвоа комунистите не се готвят за втори опит.
  От друга страна,щом като комунистите не искат да дадат поне рпиблизителен отговор за смъртта ан Съветския Съюз и комунизма въобще,това означава,че те са нечестни хора.Некоректни,нетактични,абе комунистите просто не са истински хора.

  Някой футболен отбор загуби дадена среща и всички от управата анализират причините за загубата,за да се вземат мерки за в бъдеще,а тук такава смърт имаме и никой нищо.

  Самите комуниости не оценяват каква огромна загуба е падането на комунизма.Те си нямат капка представа какво означава тя.

  Станаха обаче големи специалисти по запада и Амариката-колко лош е там живта,финансови кризи,икономически и др. Абе още малко им остава на американците и този път са в пропастта.

  Но нищо не казват,за предишната смърт-тази на любимия им СССР.Имало едно време Съветски Съюз,сега го няма и точка.Плачат за него,но няма къде една свещичка да запалят в негова памет.
  Аз съм против политиката на империалистическите страни,но с какво тя е по-лоша от политиката на Съветския Съюз.
  Засега Америка и Запада са победители. Защо ли?-ами защото техния противник Съветския Съюз и комунистическите държави ги няма. Почти четвърт век и няма никакви изгледи един ден отново да има СССР. Ама никакви
  Е,нямат ли комунистите поне малко срам и скромност. Абе поне едно съжаляваме да кажат.

  Знатет ли колко кръв,пот и сълзи са изтекли за построяването на комунизма? Знаете ли колко пари са хвърлени в тази посока,знаете ли само за заглушаването ан запдние радиостанции колко милиарди лева и рубли са изхарчени.
  Само за най-тъпите комунисти казвам-ежедневно комунистическите държави Съветския Съюз,България,Полша и Чехослввакия са заглушавали над 140 радиопредавателя. като на всяка честота е имало по няколко заглушители.Не,другари комунисти не изчислявайте нито мощностите,нито електричеството ,нишо не правете,няма да стигнете до точни резултати.

  Най-голяма екзотика беше тези държави да заглушават държавните радиопредаватели ан други комунистически държави-Китай и Албания. И всяка от тях казваше,че нейния комунизъм е истинския,а на другите ревизионистичен.


  Учете бе момчета,учете и оставете тъпотиите и лъжите,станетев еднъж завинаги истински хора и истински мъже.

 92. #92
  Eti 03 сеп 2014, 05:25
   
  0
   
  0

  Леле, Иване, какви любовни писма! Трогнах се до сълзи чак. Та, като начало искам да поясня 2 неща : Мерси че ме наричаш комунист, това е голям комплимент, но за съжаление не мога да се окича с това звание. Антонио Грамши успява да стигне до големи прозрения, но за съжаление италианският фашизъм задушава движението, а Гладио го доунищожава. Марксизмът по принцип е икономическа теория и Маркс е един от тримата основоположници на тази наука. Самият Маркс заявява на един работническ конгрес в Лондон че той не е марксист. До тук едно. Второ - не твърдя че СССР е върховна форма на държавност. Явно пак си недоразбрал, може би защото реагираш толкова емоционално, так чак до истеричност. Просто искам не само аз а и други хора да се отърсят от клишета и щампи надявани за исторически факти, в много от случаите безсрамни и откровени лъжи, на които много са готови да се втурнат да вярват, защото им звучат оригинално, та чак авангардно.

  Първо комунизмът не е умрял, но Stand Behind Project успя да му нансесе ужасен удар.Комунизмът за съжаление беше предаден в источна европа, но е много жив в останалата част на света.

  Защо и как беше провален има чудесни книги писани от Маикъл Паренти, руснаците също умуват по въпроса. Аз вече споменах по-горе че политиката на конвергенция спомага да бъде предаден от вътре. (Александър Дугин, Михаил Делягин ) Обясняват как оформилият се комунистически елит желае да придобие признание всред капиталистическия западен елит и това го подтиква да предаде всичко и всички. Та се стига чак до фалшификации, за останалото вече сме свидетели. Комунистическия елит за съжаление се оформи пак по стария метод на династиите - като се започна с привилегии за видни борци, партийци и апаратчици. Даже сятам че последните бяха безкрайно по-привилегировани от останалите, що се отнася до задгранични пътувания, достъп до елитни училища и т.н.

  За емблемата на СССР знам, ти знаеш ли нещо за ембемата на Евро Съюза и каква е митологията зад нея? Препоръчвам ти да видиш това:
  яго

  на Хенрик Палмгрен, и историята с емблемата на СССР щте ти се стори детска песничка.

  За съжаление всяка власт до ден днешен решава че трябва да се барикадира зад някакв окултизъм в който да е посветен управляващия елит и с това да се откроява от останалите.

  Честно казано емблемите са най-малкото което ме тревожи от цялата картина. Да, водеха се някакви дебати и конспиративни предположения дали Сталин е искал да завладее Европа. Краткият отговор (и точият) е НЕ. Първо , защото Сталин обявява че ще строй комунизъм в една държава и изгонва Тротцки и второ защото не напада страни извън пределите на бившата Руска Империя или на СССР. Войните с Финландия се напомнят от всички кудкудякащи анти-комунистически истерици. Тук ми е безкрайно скучно да говоря по тази тема. Само ще кажа че Проектът СССР напомня много на проектът САЩ, където след като изгонват императора решават да се обединят в Република и т.н. Финландските фашисти нападат финландските комунисти и тези събития докарват войните с Русия. Полша е била също част от руската Империя след като изгонват Наполеон, та и преди това. Самата Полша се оформя като самостоятелна при Пилсутцки, които е националист, роялист и по-късно фашистки колаборационист. До тук имам чувството че съм накарана да споря с Чърчил, а не с папагалите дето четат истеричните му мемоари и вопли по изгубената Британска Империя и Фултнската му реч, която започва с едно много арогантно обръщение към Съединените Щати като че ли са все още под флага на империята.

  Така че дефинитивният отговор даден от професионални историци а не конспиролози е че Сталин не се е готвил да напада Европа нито преди нито след Хитлер. Сталин обединява новообявилите се в резултат на Революцията разни хаганати и републики в Държава. ОК? Имало е противници, насъсквани и от силите на атлантика да се отделят, по времето на Гражданската война когато нахлуват войските на цяла Европа и Северна Америка в Русия уж да спасявали царя. Виж ми окото. Канадци и американци навлизат от исток, anglichani у francuzi от запад, та чак е имало чехи (?!?:))) в Кавказ. Така че Русия е била нападаната а не обратното. И е време вече да се спре с бръщолевенето свързано с халюцинациите на Чърчил или цитирането на жълтата преса на Хърст и Гьобелс.

 93. #93
  Eti 03 сеп 2014, 05:38
   
  0
   
  0


  The Hidden Roots of the European Union

  This is Henrik Palmgren's first public presentation on "the Hidden Roots of the European Union" filmed in Bath, UK the 20th of February 2010 at the ARC Convention (at 9.30 in the morning). We start with the mythology in this presentation and focus on the story of the Phoenician Princess Europe and the abduction by Zeus or the Bull. We look at Knossos, Crete, Snake Goddesses, The Heaven and the Sea, Eve, Idun, the Snake, Knowledge, Who is Europa? Discussed is the Maritime Connection and Navigation Symbolism, The Watchers, Eye Symbolism, Bull Leaping, Woman of the Apocalypse, Mother Mary, Isis, Sun & Moon Symbolism, Statues and Buildings at the important European centers Strasbourg and Brussels, the Parliament Building, Louse Wise, Tower of Babel, Venus, Female, Lucifer, 12 Stars and Flag symbolism, Roman Catholic Connection, Jesuits, Biblical Symbolism, "All Seeing Europe", Revelations and Bible Prophecy Fulfilled? The "Apocalypse Program", The Symbolism behind the Euro €, Revolutionaries & Revolutionary Symbolism, Illuminati, Historical Unification Attempts in the Past, The "Founding Fathers" of Europe, The Hapsburgs, Jose Manuel Barroso, Communism, Socialism, EU as Empire, The Treaty of Rome and the Signing of Blank Pages, The New Holy Roman Empire, EWPA-128, The Red House Report, Count Richard Cudenhove Kalergi, Otto von Hapsburg, Paneuropean Union, Paul-Henri Spaak, Baron Robert Rothschild, Konrad Adenauer, Joseph Bech, Johan Willem Beyen, Alcide De Gasperi, Jean Monnet, Robert Schuman, Etienne, Viscount Davignon, "All Roads Lead to Rome", Herman van Rompuy, Prince Philip, Green Taxes, Signing of the Lisbon Treaty Symbolism, Enlightenment Symbolism, Knights of Malta, Blackwater, Corruption Allowed.

 94. #94
  Иванн 03 сеп 2014, 07:51
   
  0
   
  0

  Ети,манаталитета и фразеологията ти са комунистически,иначе може и да не си бил член на компартията,може да си извънредно честен човек,но вярваш на лъжи.

  Тръгваш от най-голямата заблуда в света,че "марксизмът" бил наука.Нищо подобно,нито една наука не носи име на човек,дори и най-големия учен да е.
  Ако допуснем,че действително Маркс е учен,кой ползва днес тази наука.Или тя не се използва,добре а коя наука не са използва от хората.Затова ли е наука да се закрие.Има ли други науки,които са закрити.

  Второ,теориата за капитализма и капиталистическото обшество и капиталистическата експлоатация са най-примитивните заблуди.Те са антицивилизовани и антихуманни.

  Капитализмът никой не го е измислял и строил,затова и никой не можа да го победи.Капитализмът е само алгоритъм на човешката стопанска дейност.Това е постижение на човешкия прогрес и еволюция. Капитализмът не е политическа и партийна категория.Затова никъде по света не е имало и няма да има капиталистическа партия.
  Капитализмът е основа на икономиката.Няма различни видове икономики,още повече пък планови,както ни мамеха комунистите.

  Нито една комунистическа държава НИКОГА не е отчела победа над капитализма.Дори и Съветския Съюз.Уж се строеше на мястото на капитализма социализъм и комунизъм,но никой не е дал началото им.Вземи само България.Уж комунистите са се борили срещу капитализма и на Девети са го победили чрез комунистическа революция.Добре,как са го победили,когато чак през 1947 г. излиза Закон за национализацията(грабежа на наорда).


  През тези три години след Девети 1944г. какво е имало в България-нито социализъм,нито комунизъм. Ако е имало капитализъм,тогава победата на Девети не е победа ,а лъжа.

  И кой отчете и кога спирането на строежа на социализма. Кой даде началото на строителството на капитализма? Пак никой.Не усещаш ли че всичко е измама.

  Повтарям само за теб:


  ЩОМ КАТО ТАКЪВ КОЛОС КАТО СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ НЕ ПОСТРОИ ДОРИ В ЕДНО СЕЛЦЕ ПОДОБИЕ НА КОМУНИЗЪМ,НИКОЙ ,НИКОГА И НИКЪДЕ НЕ МОЖЕ ДА ПОСТРОИ.


  КОМУНИЗМЪТ Е НЕВЪЗМОЖЕН ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ.
  Комунизмът не е нормално,човешко нещо.

  Къде,в коя страна комунизмът е много жив?

  Само в Куба и Северна Корея.

  Китай е комунистическа държава,защото властта е в ръцете на комунистите и диктатурата им е комунистическа,но Китайската икономика си е чист капитализъм по всички норми и традиции на еволюцията.Просто китайските комунисти разбраха,че комунистическа икономика няма и не може да има.Затова съветските комунисти се разсърдиха на китайските.
  Не ми вряваш,така ли,я поне ти прояви долест и кажи Китай каква държава е?Повтарям,каква ДЪРЖАВА е? не питам за икономиката му.

  Може ли в Китай да има комунистическа икономика и да се произвеждат почти всички компютри там-за капиталистическите държави?

 95. #95
  Иванн 03 сеп 2014, 08:16
   
  0
   
  0

  Защо определяш хората,които говорят за Съветско-Финландските войни в състава на ВСВойна за глупави.

  Нито ти,нито аз,нито сайта ги е обявявал и водил.Какво антикомунистическо има да се говори за една война.

  Кои са изкукудякали?-тези,които са обявили войните и убили 40 хиляди финландци и 200 хиляди съветски войници,или тези,които само ги припомнят.

  Аз чета в-к Правда и Известия от март 1940г. и никъде не се обвинява някой ,че пише за победата на Съветския Съюз срещу Финландия.Публикуван е текста на Примирието и кои територии остават за Съвесткия Съюз.И до днес са в състава на Русия.От цялата Втора Св. война,само тези части от Финландия са териториална продобивка за руснаците .Значи днес вие комунистите се радвате,че Русия анексира Крим от Украйна( при твоа по мрен път),а не се радвате,че руснаците заграбиха една десета част от Финландия,при това с огромни човешки жертви.
  Войната си е война,победата си е победа и който цени победителя е редно да цени и победите му.
  С какво са по-недостойни героите от Съветско-Финските войни,паднали за своята Родина от тези,които са загинали в Германо-Съветската война.Или в Съветско-японската?Нима едните не са част от съветския народ.

  Защо Съветския Съюз направи три военни парада по повд победата срещу Полша през септември 1939г. и от тогава тази победа не се чества.

  Какво антикомунистическо има ако някой говори за войни.

  А,сетих се-комунистите посочват за кои войни да се говори и пише,за другите това " не е положено".
  Затова в България не беше публикувана Нотата на Съветското правителство за война срещу България.
  И посолството на Русия нито ще отбележи 5-ти,нито 9-ти септември,нито пък 28 октомври.Защо ли?-ами защото е много срамно страна като Съветския Съюз да обяви война на 202 пъти по-малка страна.Кой в България можеше да откаже каквито и да е искания на Съветите.

  Но ако съветските комунисти не ни бяха обявили война,блгарските комунисти нямаше да вземат властта.

  Ети,остави комунистическите лъжи и ставай истински човек и мъжкар. А за италинските фашисти си пиши колкото си искашт,е нямат никаква връзка с нас българите и българската история.
  И защо пък съветските комунисти са поели ангажимент да осовбождават Европа от фашизма.Докато фашизма никога не е искал да освобождава Съветския Съюз от комунизма.

  Съветите да не са били световен покровител,светия,ангел небесен,че да се грижат за целия свят.
  Е,и къде им отиде комунизма на руснаците???
  Там,където и нацизма на германицте и фашизма на италианците.И какъв е извода?-всички нечовешки доктрини си получиха присъдата -СМЪРТ!

 96. #96
  Живото доказателство 03 сеп 2014, 12:17
   
  0
   
  0

  Иваннчо ти твърдиш,че нито един комунист не бил обяснил защо комунизмът бил умрял.Ами,че виж себе си.Както сам се обясняваш,ти си селянче расло в затънтено село с плочи по къщите и кози и овци по дворовете и ливадите.Пък комунистическата власт те направила офицер,член на БКП,че и с екскурзия до мавзолея ня Ленин те наградила.Еее,не може какъвто и да е обществен строй да просъществува дълго щом на кундурджии и прости селянчета като теб им се е отворил парашута да станат офицери,че и подполковнишки или полковники пенсии да вземат.Няма такъв филм в нормалните армии и общества по света.Та виж си правописа бе пърдухел нещастен!С тоя правопис...., и длъжност на магазинер в смесения магазин на родното ти село ти е било много,а ти сега се радваш на пенсия, каквато много по-образовани хора в момента не получават и като заплата!Е те затова умря комунизма,заради незаслужените и неподплатени с нищо социални позиции на хиляди,хиляди необразовани и полуобразовони парвенюта като теб,тоест ти си живото доказателство зощо комунизмът умря.

 97. #97
  Eti 03 сеп 2014, 16:44
   
  0
   
  0

  Иване, казах : //Марксизмът по принцип е икономическа теория и Маркс е един от тримата основоположници на тази наука. //
  Което на Бг език означава: //Марксизмът е теория, икономиката е наука.//
  // Войните с Финландия се напомнят от всички кудкудякащи анти-комунистически истерици.// Тук няма и помен от определения за глупост. Истериците не са глупаци. а истерици.

  Не ме занимавай повече. Не даваш нито едно доказателство, в подкрепа на писанията си, само бълваш //мнението// си. По този начин не може да се води дискусия. така че оревуар

 98. #98
  Eti 03 сеп 2014, 17:04
   
  0
   
  0

  //фашизма никога не е искал да освобождава Съветския Съюз от комунизма.//

  Виж се бе момко , виж се какво пишеш. Как да те вземе човек на сериозно? Ти или не си в ред, или не се интересуваш изобщо от нищо друго освен от ежедневните си ритуали. Като куче което си хапе опашката и се върти в кръг. Ще се побъркаш така, внимавай. Имам чуството че по цял ден висиш на някое дърво с крак зад врата си и наблюдаваш залеза и изгрева, отърсвайки се от всякаква мисъл която може да те споходи. Идва нощта и започваш да виеш като вълк.

 99. #99
  Иванн 03 сеп 2014, 17:21
   
  0
   
  0

  Ети,нещо не помниш какво сме учили.

  Имаше дисциплина-Научен комунизъм,отделно от това се имаше фраза "Маркс-Ленинско учение"

  Имаше и Основи на марксизма и ленинизма.

  Каквото и да се напише,нищо не беше реализирано от комунистическите глупости.Нито един лозунг,нито едно обещание,нито едно заклинание.  Кое е най-разобличаващото вас,комунистите?

  Вие като вярвате в комунизма след неговата смърт нито се разочаровахте че не беше построен,нито че загина.Как поне едно съжаление не изразихте от рода на "брей,как не го построихме този комунизъм,трябваше да побързаме".
  Вие не се впечатлявате от нищо.Нито един комунист досега не е направил дори приблизителна равносметка на вложените усилия,материали,действия,жертви,агресии и пр. за построяване на този комунизъм.Знаете ли какви неизмерими разходи на държавата и народа са това.И накрая българските комунисти казват-край на комунизма,връщаме се обратно към стария,изгнил капитализъм.И вие комунетата казвате-ами добре,геенралите и те одобряват това.Особено Семерджиев.Прочетете книгата му и ще се убедите в казаното.
  Комунизмът няма действителност,той е лъжа и измама.Затова по Радио Свобода-руската секция имаше специална програма "Коммунизм и действительност".


  Затова,когато комунизмът падна,никой не е преобразувал нищо.Вие помните ли някой да се е пренастройвал от комунизъм към капитализъм.


  Строителите си строяха,шофьирите си управляваха автобудите,учените си се занимаваха с науките,милиционерите си опазваха реда,ДС си се грижеше за сигурностт,ватманите си караха трамваите и тролеите,машинистите-локомотивите,командирите си строяваха подчинениете,летците и техниците си вършеха служените задължения,моряците си пътуваха в открито море и др.
  Да си се обабдал на някого и д аси го питал-абе приятел,какво правиш в момента,а той да ти е казал,абе пренастройвам се от комунизма към капитализма.

  Социализма и комунизма според комунистическата пропаганда имаха съответно свои принципи:


  Социализма-от всекиго според спосбностите,всекиму спред труда!
  Комунизма - от всекого спред възможностите,всекиму спред потребностите!


  Кой от тези принципи(идиотизми) беше реализиран,или поне частично,или поне в едно селце.

  За войните на Съветския Съзю срещу Финландия ,както и срещу други държави,нещата са ясни.Смешни и разобличаващи-само направи справка колко е било населението на Съветския Съюз към 30 ноевмври 1939г. и колко на Финландия.
  За да нападне тази огромна и могъща държава такава миниатюрна и нищожна държавица, това озн ачава само едно-агресия и наглост.

  При това,тази война е втората в състава на Втората Световна Война.И кой я започна-ами миролюбивия Съвестки Съюз.А войнолюбивата Германия започва следвашата война,чак след половин година.Но тогава Хитлер И рибентроп не са определени от Сталин з аизверги,а са получили поздравителни телеграми от него и Съветското правителство.

  И оревуар и ауфидерезен,комунизма си е омерзен!

 100. #100
  Ивнн 03 сеп 2014, 19:35
   
  0
   
  0

  Само за комунистите:


  Драги комунета,задавали ли сте си въпроса,защо смата държава СССР не запази името си.Добре,комунизма е неосъществим и съветските комунисти се отказаха от строителството му,както и българските.Но какво пречеше Народна Република България да си беше останала със същото название.Защо отладна думата "народна".Половин век народът строеше комунизма,а след прекратяването му строи капитализма.Какво смущаващо има,всяка страна си има народ.

  Не знаете и не питате,но аз ще ви кажа-големите,хитрите,умните,образованите комунисти по-добре от всички познаваха идиотизма на комунизма и затвоа смениха всчико комунистическо,дори назването на партията си.Защо беше нужно тя да става социалистическа,нима комунистическата партря не е способна да строи капитализма?Всичко могат комунистите,абсолютно всичко.
  Ама учете бе,учете и знайте истината.

 101. #101
  Eti 03 сеп 2014, 19:51
   
  0
   
  0

  Аз не съм учила в България, а в Белгия. Така че поради тази причина не мога да говоря за това каквo се е учело в България тогава. Имам идеална представа от това какво представлява капитализма така че не ме учи. Това за което говориш в България е било по-скоро някакави пазарни затруднения. Производство е имало, организация на това производство е имало. Капитализмът е определен начин на производство и натрупване на капитал. Икономиката не зная дали борави изобщо с тези термини - комунизъм , капитализъм. Разликата е в собствеността, при едните е държавна, при другите е частна. В абстрактен смисъл почти няма значение кой е собственика. В конкретен смисъл се стига до това - чии интереси се защитават и как. Може да си избереш за бащичко съседа и да му предоставиш торбата си с жълтици да ти ги пази и раздава когато реши за добре , а може и да решиш че е по-добре да има една организация, в която да влизаш ти самия и да определяш чрез гласа си как тези средства да се управляват. Ако решиш че можеш да дадеш всичко да се управлява от //група специалисти// и да си дигнеш шапката - не правиш особена разлика между това дали си цанил съседа за шеф (или той се е цанил съм като ти е казал //почакай, аз ще организирам всичко, ти иди си работи//). Има естествено и разлика в първоначалното натрупване на капитал. Дали ще идеш да разпъдиш разни туземци и да си инсталираш фабриката там или ще се опиташ да преговаряш с тях по някакъв начин и да се убедите взаимно кой как ще печели и дали това изобщо е добре да се прави и за кой. единият начин е престъпен, другият е демократичен и легален. Държавата ( апарата) може да реши и в двата случая да ти даде карт бланш заради //общото благо// и така нещата се размиват. Неолиберализмът е вреден точно затова че премахва държавният контрол, т.е. до голяма степен и правовите взаимоотношения. Поради тази причина групичката австрийскi неолиберали ги изпъждат от Австрия и те попадат със своите хереси в Америка да учат туземците на //европейски// акъл.Ония им се хващат на приказките и останалото е история. Падането и ставането на правителства е отделна история и както сами сме свидетели - недискриминативно се насочва както към комунисти/социалисти, така и към капиталисти . Така че за падане на комунизмът в Бг се говори за да се завоалира подмяната на едни , работещи в коопериране с едни сили, с други които ще се откажат от тази кооперация и ще насочат политиката си в друга географска ширина. За да наложиш даден начин на функции на една държава трябва да подложиш хората в тази държава на диктат. Демокрацията означава изборност, но след като избереш някой, смяташ че си го избрал да диктува чрез теб как да се развиват дадени процеси в икономиката и социалния живот. за определен период от време. Ако този период е успешен преизбираш или ротираш и така. Аз лично нямам наблюдения че в България не е имало демокрация преди 1990. Имало е вътрешна изборност в един голям апарат. Този апарат е работил взимайки за идея национализация, държавата над всички останали интереси , които са много и разнородни и трябва да се отчитат. Така работят и всички нормални правителства по света. Абсолютно безумие е да оставиш една шепа хора да подписват документи за бизнеси без да имат властта да кажат - ок, осигурих твоите права, а къде са правата на останалите. Така че в съвременните условия на ограничена държавност не може да се говори за демокрация, а просто един добре организиран цирк.

  Ще попиташ ама защо да не можем да си работим и с другите ако пожелаем? Искането и моженето зависят от взимни одобрения. Отиваш при германците и искаш кооперация с тях, те казват, Не Ц , първо разкарай руснаците и тогава ще говорим с теб. Естествено така разговор не се прави. американците пък изобщо предприемат доктрината на // изключителността си// и с тях можеш да работиш само ако си се американизирал. Не зная дали руснаците са налагали нещо подобно. Може и да са - говоря за културна унификация. Нямам наблюдения някой да е забравил да говори и пише родния си език както в СССР така и в бившите членки на Варшавския договор. Да се твърди обратното е глупост. Изучаван е един език служещ за лингва франка в училищата, наред със собствения, без да е бил приоретизиран. Тогава руски, сега английски. Споровете около това какъв да е езика лингва франка е дебилщина. Добре е да се знаят много езици в днешно време. В училищата са се изучавали и други езици наред с родния и руския. България е работила по времето на социализма и с други страни извън Варшавския договор, така че и тук не виждам някакви специални забрани от страна на някой към нас, както се твърди от някой си. Принудиха ни да се откажем от кооперация с едни за да преминем към диктата от други чрез Международния Валутен Фонд. И тази карта се разиграва в момента в пълен бяс. Комунизъм и капитализъм тук нямат никакво отношение.

  за тримата основатели на икономическата наука имах пред вид Рикардо, Адамс и Маркс.( Не знам ти кой имаш пред вид.) и тази наука продължава да се развива в днешно време. Неолиберализма не е наука, даже не е теория. Той е просто способ.

  (в отговор на иванH)

 102. #102
  Eti 03 сеп 2014, 19:59
   
  0
   
  0

  Някой хора се разбесняват само като чуят думата комунист. Лелеее, каква злоба. Просто не е за вярване. Стръв да се раздава // правосъдие// . Аре чао i по-вниателно с нервите.

 103. #103
  Дърт козел 03 сеп 2014, 21:28
   
  0
   
  0

  иванH-е, сопри се бе чиляк, стига се пеняви за няма нищо. Нещо по-различно кажи, че да ни изненадаш и нас приятно. Всичкото ти каканижене вече сме го вували до втръсване. Аман!

 104. #104
  Иванн 03 сеп 2014, 22:11
   
  0
   
  0

  Казвам за пореден път. Не влагам никакви чувства към никого, нито обичам, нито мразя. Нито комунистите, нито антикомунистите. Аз говоря само за история и не се терзая кой какъв е бил, а дали е човек, или мръсник. Сред комунистите е имало много свестни хора, но те са се подлъгали по комунистическите лъжи.

  Ети, ама ти си била жена , така ли? Майко мила- жена комунист, учила в капиталистческа Белгия. Ние не можехме да излезем до комунистческа Югославия....

  Кой учеше в капиталистческите страни? Хайде бе комунчета, кажете, кой от нас военните или децата ни са учили на запад?На кой генерал или офицер са следвали децата на запад. На един генерал дъщеря му отиде във Франция и забрави да се върне. Стана голяма патаклама. Но момичето упорито- не искам комунизма и не искам. Стна известен хирург и помогна на много хора- там в шибаната империалистическа Франция и нежната България.
  Отказвам да разговарям с хора, които са учили в капиталистчески и мпериалистчески страни.

  Ако са учили в комунистически страни, особено в Съюза, на драго сърце, ще говорим и спорим, но с такива като теб не! Само крадци и мръсници са пренебрагнали социалистческата наука. Не, ти не си от нашата черга.

 105. #105
  Иванн 03 сеп 2014, 23:46
   
  0
   
  0

  Никаква представа нямаш от капитализма,защото си комунистка.
  Капитализма е даденост,постижение ,начин на дейност и не се се доработва и променя, Капитализма нито умира,нито се променя,нито се коригира,той е неуловим и невидим.Също като звуковоте вълни.Кой е видял звук,кой може да победи звука или да промени скороста му 323 метара за секунда.
  Затова и капитализма не може да се победи.Пожеждава се нещо ,което с е вижда.
  Природни и еволюционни закони не се побеждават,Само комунистите си мислят че могат.И затвоа комунизма им умря-с други думи,умните комунисти го прекратиха,зашото е НЕВЪЗМОЖЕН.И вече не се занимават с глупости.А вие продължавате да тъпеете.

  Учила тя в Белгия,малееее.Щом е Белгия е станала комунистик,каква ли щеше да стане ако беше учила в Съветския Съюз или Северна Корея.

 106. #106
  Eti 04 сеп 2014, 00:42
   
  0
   
  0

  А бе , бай Иване, какво са ти виновни комунистите ? И аз тук пускам разни да се хващаш. Ей така работи комисарството. Да започнеш да търсиш из обществото вредители и някой да вземе да се хване и да каже // Да бе, има тук един детo...// . На времето баба ми и дядо ми отиват в София да учат от село и така остават. В селото пък остават хора дето могат да работят там стига да има работа. От София майка ми я пратиха да работи на село защото имало нужда от специалисти. Изобщо не знам какви ги говорят сега из БГ , че на времето били им // диктували//. Всичко се свеждаше до пари. А Источна Европа беше бедна защото понесе най-много от войната, да не говорим за териториите от Брест до Сталинград и Москва. Германците не са платили 1 цент на СССР за възстановяване до ден днешен. (ама на Израел пускат, щото и те били изключителни ). България не е получила един цент от Англия която я бомбардира 1944. Дето разправяш че СССР обявява война на БГ. Не, Съюзниците обявяват война на БГ защото скапаното ни регентско правителство седи зад Хитлер до последен дъх, та иска и останалите да умрат заради тоя чифут. Е, за това е имало обявена война на БГ. Писна ми вече да тракам на този комп да ти пиша за ЕЛЕМЕНТАРНИ неща, дето не е лошо да ги знае човек, щото са ключови в историята. Наще апаратчици имаха разни // привилегии// Как тези неща се превърнаха в привилегии? Като Запада обяви бойкот на Источна Европа и до ден днешен ни глед като парии . Иди на запад да видиш // привилегии//.Това беше тактика да привикват поотделно хора назначени на държавни длъжности, нашите интелектуалци и специалисти за да ги обработват и манипулират с //меката си сила// - секс дрога и рокенрол. И пак не успяват съвсем. Не са много тези дето ще продадат майка си и баща си за жълти стинки. Успяват с единици. И те се видяха кой са.

  Ако си тръгнал мен да ме филтрираш дали съм дете на апаратчици - не съм. Бих искала даже да е имало повече комунисти в семейството ми за да знам повече. А хората не се интересуваха от политика. Искаха работа и къща и семейство. На времето приемаха всеки които пожелае за комунист. И сега е така. Аз лично няма какво да роптая че съм била живеела по-лошо щото не е имало комунисти сред нас (не достатъчно). Напротив, живееха пак добре потомствените интелектуалци от царско време. И срещу това не ми се роптае. Нали за да отгледаш интелектуалец, па даже и най-обикновен занаят трябва да има потомственост. Просто не мога да разбера какво е това вечно мърморене. И ва нашето семейство, и в повечето ми познати - хората разчитаха на собствен труд и способности. Да, имаше разни с предимства, но мен това не ме интересува. Сега предимства получаваш ако бръщолевиш доктрините на Евроатлантика. иначе дремеш някъде и това е. Все повече хора губят работа, за да се филтрира онези дето ще ръгат останалите с остена. Тая игра в БГ се появи 80те с първите // комунистически капиталисти //. Преди това е нямало такива дивотии. 80те започнаха съкращенията, зачистките навсякъде. а после - дворцови междуособици. Появиха се разните //борци за свобода// , за //човешки права//, //еколози// и т.н. спонсорирани директно от Сорос и USAID.

  Стига си комисарствал толкоз. Нато не е България. Нато не е даже Европа. Един динозавър с които ни шантажираха да приемем за да дойдат паричките от МВФ докато населението гладуваше от изкуствено наложената криза и от безкрайното кебичене по площадите за прословутото МВФ .Да ни дадат някакъв си дълг. дето пък гърците ги бият с молотови коктейли да им се махат от главите с техните // инвестиции//. СССР никога не са диктували по този варварски начин на които и да било. Имахме всичко, освен лукс навремето. Това беше. Сега имаме лукс - зад витрините, а всеки се спасява поотделно, като вълк-единак. Това е новата доктрина за която всички евроентусиасти така трепетно чуруликат. Няма да дойде комунизма ни от Европа, както си се наканил да чакаш. Комунизъм има само за техните крале. За останалите - див капитализъм от 17 век. А с ИСИЛ може и в средновековието да идем. Или с Украйна. - хаганат.

 107. #107
  Направо си избягал 04 сеп 2014, 08:53
   
  0
   
  0

  Иванне май не са те изпуснали от изолатора,а направо си избягал от лудницата,ама не знам от коя - Курило или Карлуково.Кой знай в кой клуб или бибилиотека си се наврял и пишеш неуморно докато те намрят отново, и те въдворяят.

 108. #108
  до 106 04 сеп 2014, 09:33
   
  0
   
  0

  "+" от мен, много добра ретроспекция!

 109. #109
  Иванн 04 сеп 2014, 20:03
   
  0
   
  0

  Абе комунистическа отрепко,ти ли ще ми казвапш,че не си комунист,аз съм живял само в България,както и всички мои колеги от военното училище.Ние не сме стъпвали в шибаната комунистичевска Югославия,а ти си учил в Белгия бре.За н ас военните имаше само една чужбина бе небралгодарнико-Съветския Съюз и нищо друго. Да,ходеха някои до Полша,Унгария и ГДР,но къде с атези страни,къде е твоята Белгия. От Белгия си могъл да ходиш навсякъде.


  Безсрамноо такъв,децата ни квичеха за едно Корекомско яйце,но нали не ни даваха на нас долари и ака не им купувахме, А те не могат да разберат,че идиотите-комунисти не дават корекомски яйца на други,на техни хора.

  Знаеш ли мръснико такъв само колко летци загинаха,колко наши деца останаха без бащи,колко напи жени останаха без мъже,колко майки и бащи останаха без синовете си. Ти чететеш ли рубриката на Преслав Загинали при изпълнение на служебния си дълг.

  Хиората се забиваха в земята,без да могат да кажат едно сбогом на близките,някои изгоряха,от някои не оставаше нищо.
  От Любо Димитров намериха само косми и парче от ръката, ти си си харчил парите на народа в капиалистическа,буржоазна и империлситическа Белгия. Поне френски научи ли,или фалмандски.Мизернико комунистически.Ние само руски научихме.

  Ние сменяхме за 10 години по пет квартири,децата ни не знаеха от кой град са,забравяха къде са родени а той мръсника си вее гащите по Брюкслелките кафета.
  Гадове комунистически.Пък после пак ме питай какво са ми направили комунистите.

  Ами нищо не са ни направили-ние си останахме до последния момент на бойния пост-излъгани и пренебрегнати.И ни принудиха да ставаме капиталисти и империалисти и да вярваме в Бога и Русия.Не им искам на тези изрдоиди нищо-нито капитализма им,нито Бога им,нито империализма им,нито Русията им.Правиха си с нас хара-кири,избърсаха си кървавите ръце с нас.Ето виж как комунистите са се настървили срещу ДС.Да,ДС-то,тяхнната ДС им е била виновна,че не са пшостроили комунизма.Преслав пусна и по този въпрос материал,но никой тук не каза нищо.

  Мръсници такива.Все някой друг им е виновен.И сега ше карат нашите момчета да гинат срещу руснаци.Извреги такива.
  Вън БЪЛГАРИЯ от НАТО!!!!!!!!!!!!!!!!

 110. #110
  Eti 05 сеп 2014, 01:09
   
  0
   
  0

  Бай Иване, аз съм сменяла също квартири, не 5, не 6 а сигурно 20 за 6 години. Нямах стипендия от БГ и работех като детегледачка или свирех от време на време на пиано в някое кафене за да мога да си плащам квартирата. Не зная за какво говориш и какви са тези кървави истерии дето те терзаят. Но ако продължиш да ме обиждаш ще го възприема като персонална заплаха и ще потърся юридическа консултация. Иди да прочетеш в нета какво означава когнитивен дисонанс и се лекувай. Не с психиатър а с психолог. Не си луд, но си злобен а това е опасно най вече за теб самия.

 111. #111
  Иванн 05 сеп 2014, 09:59
   
  0
   
  0

  Виж какво,не баламосвай и вече баламосаните военни тук.Ако си учил в Белгия преди 1990 г.стопроцентово си комунист и от комунистическо семейство. Ако си учил в Белгия след 1990г. ,това означава че си от комунистическо-капиталистическо семейство.

  Няма български офицер,генерал или сержант на когото комунистическите изроди да са разрешили децата му да следват в империалистическа държава.

  Спри се и не унижавай нашего братао фицера от БНА.

  Стройте си капитализма,завирайте се при империализма и си.....Лайнааи такива,ние карахме москвичи и лади,трабанти и запорожки а той учил в Белгия. Жените ни я намираха работа по городоците,я не на намираха. Местил си квартирата 20 пъти той. С два куфара багаж. Я питай който и да е офицер от ПВО и ВВС какво означава това за цяло семйство.

  Ще се консултира с адвокат за правата си,будалата. Смърт на всички империалисти това е от мен,дъртия.Колко кръв искате още да проляете на нашите момчета.  Поздарвявам всички комунисти днес и съветофили за Великия ден-Обявяването на войната срещу нашата страна Царство България.  Навършват се 70 години от този светло-позорен ден.


  Двеста пъти по-големия от България Съветски Съюз й обяви война.Да здравствувет! Да живее ....е, ами сега,няма го този изклесан Съветски Съюз и никой не може да го поздрави за победата срещу най-безпомощната дъражва в Европа-България.

  Ако днес нито един комунист не постави цветя на десетките паметници на Червената армия,аз твърдо заявявам,че комунистите са мерззвци.

  Това е най-силния ден за тях. Затова се бориха от 1920 до 1944г.цели 24 години срешу своята Държава и своя Народ. Да пукнат дано!

 112. #112
  Голямият грях 05 сеп 2014, 13:01
   
  0
   
  0

  Това момиче Eti явно от скоро пише в тоя сайт, та се връзва на психопата Иваннчо Красновски.Няма лошо ако реши да го съди,защото ми е много интересно да разбера това същество Иванн дали е от българския етнос и дали въобще е било офицер?Ако се окаже,че това същество е било наистина офицер от ВВС,тогава това обяснява всичко около пропадането на комунизма.В нормална държава и армия такова недоразумение никога нямаше и да смее да си помисли да става офицер!Та тоя няма дастатъчна грамотност и за тракторист в ТКЗС-то!Най-голямият грях на комунизма е точно даването на възможности такива кундурджии като тоя да израстват в социалната йерархия!Вижте му грамотността!Това е функционално неграмотно същество.Представям си какво изтезание за началници и подчинени е била съвместната служба с такъв индивид и как ли са го изтърпяли до пенсия?

 113. #113
  Иванн 05 сеп 2014, 18:05
   
  0
   
  0

  Не се съмнявай Преславе в коректността ми-аз не съм лъжец като комунистите.Останах си на същите позоции,които са ме учили-не на НАТО,не на Господ-Бог,не на лъжите и мърсотиите.

  Завършил съсм военното училище,когато ти не си бил роден и такива като теб.Не съм наказван за нищо в службата и името ми е записано в архивите на ПВО и ВВС.
  Допусках,силно допусках,че при комунизма има нередни неща,но те се оказаха идиотски и убийствено идиотски.

  Що за хора са българските комунисти да обърнат съветското оръжие срешу народа,който го епроизвел и ни го е дал.Що за хора са да застаната против дъщярята на държавата, с която бяхме половин век заедно.


  Що за хора са това,от борци срещу капиатлизма и империализма да станат капиталисти и империалисти.

  Нали виждате президента Плевнелиев как се пъчи като петел на лайно.И всико това вие комунетета го считате за нормално.Ще се зъби България на Русия,мозък имате ли бе?
  Скачате от радост и гордост като войските ни уаствата в мероприятия на НАТО ,а инчае сте против американците.
  Ама що за хора сте.


  Ети,остви го този Ети,тя е мъж.Но вие младите комунчета не помните какъв беше живота,затова с ега лапате всичко,което ви се пуска. Лапачи и зяпачи сте,нищо повече.


  Да живее Съветския Съюз,че ни обяви война-ПОСЛЕДНАТА ВОЙНА В НАШАТА ИСТОРИЯ (засега).

  Дано да не ни обявява втори път,че сме изгорели отвсякъде Нито новите братя америте,нито старите ни братя турците ще ни помогнат-ще се разхвърчат като пилци.Смърт на империализма!!!

 114. #114
  Ivanka 05 сеп 2014, 21:41
   
  0
   
  0

  Spored men bai Ivan e kolbasar. Predpolagam che go e napadala mechka na mladini i kato se e osvestil ne si e spomnjal koi kogo. Ottogava pridobiva strahova psihoza i post-tramvatichen stres. Bai Ivane, da se snimam dolu i da ti pratja snimkata. Az sam jena. A ti mai imash nu'da ot poveche sex. Idi da si namerish njakoe gadje i si lqgai s neq a ne s kompa.

 115. #115
  Иванн 06 сеп 2014, 05:44
   
  1
   
  0

  Ето и последния, впрочем поредния автентичен пример, че комуниста не е човек. И Иванка не е жена, най- много да е от породата на секс-символа на българските комунисти В. Дърева.
  Ние говорим тук за кръвопролития, войни и най-важната война в българската история, вкарването на нашата страна в лагера на империалистическите държави и перченето срещу Русия, той ми казва, Иване абе намери си гадже за секс.
  Кажи сега поне ти Преславе, ти си младо възпитано момче, това човек ли е. Само кръгъл комунист може да е такъв циник. На фона на обсъжданет на кърваите изстъпления наша, славянска страна , този изрод ни говори за секс. И кой е за психиатър, аз антиимпериалиста, или този изклесан сексолог

 116. #116
  Sold-er 06 сеп 2014, 07:51
   
  1
   
  0

  До #115 Права е Иванка....ако ходеше по жени, сега нямаше теб да те онождат комунистите!

 117. #117
  Иванн 06 сеп 2014, 08:58
   
  0
   
  0

  Преславе аз винаги съм те хвалил,че си начететно момче,а ти пак срещу мен,без да съм виновен.

  Сайта доколкото знам е с патриотична и националистическа ориентация,а не със сексуална.
  Под достойнството ми е да обръщам внимание на циниците комунисти.


  Един ден ще се смееете над глупостта си,бъдете абсолютно сигурни.Вие не знаете къде сте-хем сте с Русия хем сте с Америката,а пък те са противници.Хем подкрепяте империалистите от НАТО,хем ги правите на две стотинки.

  И пак кажи че сте хора.Не ,и не можете да бъдете.Изплюйте го това хапче на комунистическата помия,че е трагично,живота се минава бързо,а нишо не правите. Така беше и с нас-социализъм,та комунизъм,та първа фаза,втора,зрял,зелен и накрая Тодор Живков каза-социализмът е недоносче.Ама вие комунистите и на него не врявате.Вие просто сте с дабл вижън-отвсякъде.

 118. #118
  Sold-er 06 сеп 2014, 09:14
   
  1
   
  0

  До #117 Как няма да знаем с КОЙ сме бре, глупак....ВИНАГИ С РУСИЯ ха ха ха! Ние, съвременните комунизи не вярваме в "Железни завеси"...те са отживелица а и ние еволюирахме! Сега гледаме да извлечем ползите от членството в НАТО, но никога няма да смятаме Русия за враг! Какво му е толкова трудното за схващане.....

 119. #119
  Три пъти ли 07 сеп 2014, 16:42
   
  1
   
  0

  Бе Иваннчо ти средно образование имаш ли?Да речем,че си завършил военно училище,щото по Тошово време и такива без средно ги уреждаха при военните поради здрав работническо-селски произход.Ама явно и при комунизма си бил отявлен тъпънар щом не си завършил Военна академия?Да не би три пъти да са те късаха но приемния изпит за академията поради отчайваща писменна грамотност?

 120. #120
  приходящ 08 сеп 2014, 12:33
   
  0
   
  0

  Солджър-е, пожелавам ти успех в Англия (напълно искрено). Ако успееш да се закрепиш там и изкараш 2-3 годинки, се надявам червената мъгла, дето е в главата ти, да се поизпари и да осъзнаеш реалността.

  Тогава пак може да поговорим за "комунизи", "капитализи" и прочие.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка