ПЛЕВНЕЛИЕВ ПРЕД НАТО: ИСКАМЕ ОТ ВАС ПЛАН ЗА ЗАЩИТА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЗАПЛАХИТЕ! НЯМА ДА ПРИЗНАЕМ АНЕКСИРАНЕТО НА КРИМ!

Pan.bg 05 сеп 2014 | 14:52 views (6602) commentaries(140)
img България оказва съдействие за медицинската рехабилитация на ранени украински войници и подпомага процеса на реформи в страната, стана ясно още от думите на държавния глава. България вече е удължила мандата на своя военен съветник в центъра на НАТО за свръзка в Киев.


Президентът Росен Плевнелиев заяви, че у нас няма да има постоянни бази на алианса. НАТО трябва да приеме и план за защита на България и Румъния, каза той.
Той обаче подчерта, че страната ни ще предложи три бази за учения на НАТО.

Необмислени думи на един ”президент”! Или са му спуснати от НАТО? При проведен референдум в автономия със свое правителство, да говориш за анексиране, е меко казано инфантилно. Пример за анексиране е Гранада, Косово, Югославия. В ДНР и ЛНР...
Илайша Морнингстар

"Ще предложим използването на българските полигони, а именно, Ново село, Корен и Шабла за учение на НАТО, като наред с общо финансиране по линия на НАТО, както и съвместни проекти, каквито ние имаме със САЩ, с Израел, но и ние ще осигурим малко повече българско финансиране, за да може тези три бази да се натоварят малко повече като полигони за учения," обясни още Плевнелиев, цитиран от БТА.

НАТО няма да разполага постоянни бази на българска територия, каза още Плевелиев.

Той заяви, че за страната ни е важно приемането на план за защита на Румъния и България при евентуална заплаха за сигурността. Става въпрос за съвсем конкретен документ, който за пръв път от 10 години членство на България в Алианса, е много точно и конкретно разписан.

Браво! Правилно! Така трябва да действа един български президент! Искам да кажа честно, че не съм фен на Плевнелиев, но тези негови действия (ако си удържи на думата надявам се) не са характерни за един комсомолски секретар, за какъвто го мислех.
един българин

Плевнелиев изтъкна, че акцент в срещата на върха на НАТО е приемането на план за готовност за действие, който предвижда повече сили на НАТО в Източна Европа.

Държавният глава посочи, че след анексирането на Крим от Русия балансът в Черно море е променен.

"България работи много в последните месеци, за да може да обърне внимание на нашите партньори. Колко е важно да изнесем инструменти за наблюдение, за разузнаване, за ранно предупреждение", каза Плевнелиев.

Той съобщи още, че страната ни ще подкрепи с 500 хиляди лева доверителният фонд за лечение на украински военнослужещи.

На срещата на върха в Уелс ще бъде обсъден документът "Визия 2020: България в НАТО и в европейската отбрана", който ще бъде преработен и допълнен след съгласуване с алианса.

Решение на кризата в Украйна може да има само при зачитане на върховенството на закона, на суверенитета и териториалната цялост на страната. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на заседанието на Комисията НАТО-Украйна на високо равнище, което се проведе вчера в Уелс, съобщава прессекретариатът на държавния глава. Българският президент е на двудневно работно посещение в Обединеното кралство за участие в Срещата на върха на НАТО.

В изказването си пред участниците във форума държавният глава приветства проведените преки преговори на най-високо равнище между Украйна и Русия и подчерта, че украинската криза „сериозно е повлияла върху дневния ред на Северноатлантическия алианс“.

Подкрепата от страна на международната общност в този труден момент е от ключово значение за Украйна, посочи още президентът. Росен Плевнелиев беше категоричен, че НАТО ще продължи да участва в процеса по стабилизиране на Украйна и да оказва подкрепа за развитието на секторите „Сигурност“ и „Отбрана“ на страната, чрез програми за изграждането на нейния отбранителен капацитет и възможности.
image
Друга важна стъпка е обявяването на съюзническия принос към създаването на фондове за оказването на финансова подкрепа за Украйна, отбеляза държавният глава.

Росен Плевнелиев отново потвърди подкрепата на България за суверенитета, единството и териториалната цялост на Украйна. Не признаваме и няма да признаем анексирането на Крим, подчерта президентът и призова Русия да предприеме действия за деескалация на напрежението, за спазване на поетите ангажименти в Женева и Берлин и за въздържане от агресивни действия срещу Украйна.

В изказването си президентът подчерта, че конфликтът в Украйна не е просто за контрол на територии, енергийни ресурси и геополитическо надмощие, а е за правото за демократично развитие и за правото на украинския народ сам да определи своя път на развитие. Само украинският народ има правото да избира как ще живее и да определя своето бъдеще, заяви още българският държавен глава.

България оказва съдействие за медицинската рехабилитация на ранени украински войници и подпомага процеса на реформи в страната, стана ясно още от думите на държавния глава. България вече е удължила мандата на своя военен съветник в центъра на НАТО за свръзка в Киев.

Бъдещето на Украйна е в тясното сътрудничество с Европейския съюз и НАТО. Подписването на Споразумението за асоцииране с ЕС и приносът на Украйна в инициативите на НАТО са важна стъпка в тази посока, заяви още президентът Росен Плевнелиев.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 140

 1. #1
  Щилиян Петров 05 сеп 2014, 15:06
   
  0
   
  0

  Какво са дали НАТО на България?Нали си плащаме членския внос в НАТО.Ясно е че трябва да ни защитават и помагат, като членове на НАТО.Мисля, че Плевнелиев е първият Български президент, който напомня на НАТО, това тяхно задължение и това че вНАТО трябва да си изпълнява разписаните задължения.Така че браво на президента.

 2. #2
  Шиндлер 05 сеп 2014, 15:21
   
  0
   
  0

  Че те НАТО не са спирали да ни защитават, не знам за какво говори Мистър Бийн изобщо.

 3. #3
  Без коментар 05 сеп 2014, 15:41
   
  0
   
  0

  Марси Райс
  Призовавам русофилите да напуснат България или да замълчат за винаги. Нека не мислят, че нашата добрина и толерантност, която проявяваме към радикалния ислям, гейовете, ромите и т. н. ще се разпростре и върху тях. България е с такова географско местоположение, че не може да си позволи русофили. Ако искат те може да отидат в Западна Европа или дори при нас в Америка, където укрепналите в демократичните ценности европейски и американски граждани няма да обръщат внимание на техните бръщолевения, ако искат да отидат в любимата си Русия, но не можем да позволим да останат тука. С това се съгласиха както представителите на българското правителство, така и каймака на гражданското общество в лицето на представителите на неправителствения сектор.

 4. #4
  Мърморкото 05 сеп 2014, 15:57
   
  0
   
  0

  Президентът Росен Плевнелиев заяви: НАТО трябва да приеме и план за защита на България и Румъния, каза той. НАТО няма да разполага постоянни бази на българска територия, но страната ни ще предложи три бази за учения на НАТО. Не признаваме и няма да признаем анексирането на Крим, след анексирането на Крим от Русия балансът в Черно море е променен.

  Четете драги форумци, четете и се радвайте. Но аз се питам, дали Русия и Путин ги е еня през оня, че Плевнята не признава ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО (не АНЕКСИРАНЕТО) на Крим. Второ се питам, какво ще получи България, като дадем бази за учения на НАТО (САЩ!). Май САЩ и сега не плащат за използването на българските аеродруми при кацане (и излитане, разбира се...) на техните AIR FORCE!

  Мога и още да питам, но ми ПИСНА! да се повтарям.

  Толкоз.

 5. #5
  TPE3BEH 05 сеп 2014, 16:24
   
  0
   
  0

  до #3 Без коментар

  Погледни си източника от който пействаш тази новина...

  Базикилийкс....

 6. #6
  TPE3BEH 05 сеп 2014, 16:32
   
  0
   
  0

  Ето една новина която не се отразява от Българските медии - Кремъл е заплашил Украйна с ядрен удар ако продължава боевете с т.нар. "сепаратисти". Това е изявление на министърът на отбраната на Украйна.
  Ето защо правителствените войски започнаха така внезапно да се изтеглят от размирните районни...

  http://www.newsweek.com/russia-has-threatened-nuclear-attack-says-ukraine-defence-minister-267842

 7. #7
  фич 05 сеп 2014, 16:42
   
  0
   
  0

  Баси тоя малоумник вече става смешен и досаден.
  Време е да си ходи.

 8. #8
  Той 05 сеп 2014, 17:00
   
  0
   
  0

  Аз пък признавам анексирането на Крим, мистър Бийн ако има нещо против,да ми го каже лично...

 9. #9
  Без коментар 05 сеп 2014, 17:18
   
  0
   
  0

  TPE3BEH
  "Погледни си източника от който пействаш тази новина..."
  Никъде не съм казал,че това е новина - това е начина на мислене на част от участниците във форума

 10. #10
  Оги 05 сеп 2014, 17:18
   
  0
   
  0

  Абсулютно точно изказване и мислене на Президента Плевнелиев! Без недомлъвки, без задкулистни игри и заиграване с руснаците,тайни схеми и т.н както правеше предишния Първанов и вицето му Марин!

 11. #11
  Nash 05 сеп 2014, 17:35
   
  0
   
  0

  Не е по темата...

  май в Украйна са сключили примирие вече?

  http://news.mail.ru/politics/19433967/?frommail=1

 12. #12
  Cyber 05 сеп 2014, 18:22
   
  0
   
  0

  Трезвен, проверявай си и ти източниците.
  Този Валерий Гелетей, след като е изрекъл тази глупост, вече не е военен министър на Украйна.
  http://fakty.ua/187457-i-o-glavy-minoborony-naznachen-ivan-rusnak---smi

 13. #13
  Гражданин на РБ 05 сеп 2014, 18:54
   
  0
   
  0

  На вас военните ако Ви пукаше за нещо в тая държава отдавна щяхте да сте ги измели онези безродници от парламента и президенството, но уви...

 14. #14
  до г-н Президента 05 сеп 2014, 18:58
   
  0
   
  0

  1. "... България оказва съдействие за медицинската рехабилитация на ранени украински войници ..." - Защо само на ВОЙНИЦИТЕ, ане и на мирните граждани, по чийто домове стреляха те?
  2. "... у нас няма да има постоянни бази на алианса ..." - А бази на САЩ (не на НАТО) ще има ли?
  3. "... след анексирането на Крим от Русия балансът в Черно море е променен ..." - Анексиране не е имало - имаше присъединяване след РЕФЕРЕНДУМ (дума много страшна в България!)! Балансът наистина е променен, но от страна на САЩ, защото Руска база в Севастопол си имаше и преди, но Американски кораби в Черно море НЯМАШЕ!
  4. "... НАТО ще продължи да участва в процеса по стабилизиране на Украйна ..." - Досега НАТО, и по-точно САЩ, участваше само в ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯТА на Украйна (5 млрд. долара в проект "Майдана", Американски съветници в МО на Украйна, Black Water, Малайзийски Боинг и т.н.). Ако такава ще бъде "СТАБИЛИЗАЦИЯТА" и в бъдеще - ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА Е НЕИЗБЕЖНА!!!
  5. КАКВО СТАНА С МАЛАЙЗИЙСКИЯ БОИНГ? ЗАЩО САЩ ЗАМЪЛЧА, А ОТНАЧАЛО МНОГО ГОВОРЕШЕ? ВЕРОЯТНО ОЩЕ ТЪРСИ "ДОКАЗАТЕЛСТВА", КАКТО И ЗА ХИМИЧЕСКИТЕ ОРЪЖИЯ НА САДАМ ХЮСЕИН!!!

 15. #15
  Той 05 сеп 2014, 19:05
   
  0
   
  0

  Какъв баланс е променен, и преди анексирането руснаците си я имаха базата в Крим, какво се е променило в това отношение? А, да желанието на САЩ да имат база в Крим...

 16. #16
  Cyber 05 сеп 2014, 19:27
   
  0
   
  0

  До гражданин на РБ
  Ти как си я представяш тая работа.
  Полицията е повече от армията. Ловците в България са повече от армията.
  Ако трябваше да става така, това трябваше да стане до 2003 г. След това щеше да е много трудно.
  Сега след самоналожения Ньойски диктат няма как да стане, не ни стига един танк да обградим парламента.
  Ако се намереше един истински българин да ни поведе, и бяхме успели целия народ щеше да ни подкрепи, ако обаче след това ни бяха изправили до стената, половината щяхте да се изпокриете, а останалите да ни заплюете.

  От смешен президент умен план ли очаквате?
  НАТО трябва да мисли как да ни защити от новите арабски терористи, които за разлика от Русия открито ни заплашиха.

 17. #17
  Гражданин на РБ 05 сеп 2014, 19:35
   
  0
   
  0

  Въобще не е късно. Дори напротив точно сега е момента, на есен! До като са останали някакви 60,80 танка щото скоро и тях може да ги няма и тогава вече наистина да е прекалено късно...

 18. #18
  капитанче 05 сеп 2014, 20:01
   
  0
   
  0

  Гражданинио на РБ. за кого да изметем България - за такива като теб, които виждат всичките злини в армията и заплатите на военните ли? Или заради електората на ДПС - цигани, турци и дьонмета? Или за 2,5 млн пенсии, дето се напикават, като чуят Ставай страна огромная? Няма да стане, ама хич, докато не се затрие (естествено де) и последния живял повече от 15 години в Соца - ще е така. После - не ме интересува, свят широк - работа за всички в изобилие.
  Истинските военни ги изтребиха между 1944 и 1948, щото тези хора милееха за България и сменяха на всеки десет години властта. После останаха само москвофили, тях България никога не ги е интересувала, ама никога.

 19. #19
  Cyber 05 сеп 2014, 20:13
   
  0
   
  0

  Ти колко пъти си вземал властта?
  Само с танкове не става, трябват и топки, поне един чифт.
  Хайде помисли защо тихомълком малко по малко махнаха 9-та танкова бригада от Горна Баня.
  Наздраве.

 20. #20
  voyageur 05 сеп 2014, 20:15
   
  0
   
  0

  Москалята - http://smotripravdu.ru/rossiya/3317-otvet-rostova-na-kto-ne-skachet-tot-moskal.html

 21. #21
  Русия и без нас може 05 сеп 2014, 20:32
   
  0
   
  0

  Путин доволен последствиями западных санкций

  Санкции Запада идут лишь на пользу российской экономике, считает президент России Владимир Путин. Вместе с тем, Путин видит в западных санкциях желание США отодвинуть Россию от европейских рынков.

  Целью санкций является обеспечение глобального доминирования Соединенных Штатов, поддержание этого доминирования, может быть, даже создание для себя более выгодных условий на мировых рынках, подчеркнул Путин на встрече с членами думских фракций в Ялте. При этом глава российского государства отметил, что еще четыре года назад Россия не могла бы пойти на ограничения импорта, поскольку к этому не были готовы отечественные производители продуктов.

  http://www.vesti.ru/doc.html?id=1891927

 22. #22
  Teraflop 05 сеп 2014, 20:51
   
  0
   
  0

  Айде,Бе,така ли ще я караме?Искаме от вас.И онези ще се стреснат и ще кажат:-На!Сигурно,сигурно.

 23. #23
  Рамзан Кадыров 05 сеп 2014, 20:55
   
  0
   
  0

  Любой, кто угрожает России, будет уничтожен.Мы не будем дожидаться, пока угрожавший сядет за штурвал самолета.

 24. #24
  KOREKTOR 05 сеп 2014, 21:19
   
  0
   
  0

  Тоя па ШУТ и БОКЛУК Плювню кой го е питал за нещо , че и акъл се опитва да дава.

  Я да отива таам при БОКО пак да му набива канчето пред цял свят и тази шушумига да се хили като пача пред камерите.

  От това по-голямо унижение и презрение на институцията Президент на Република България не е имало и да се надяваме, че ново такова недоразумение няма да застава на това место в държавата.

 25. #25
  Cyber 05 сеп 2014, 21:29
   
  0
   
  0

  Капитанче, това с напикаването и соца по твоите роднини ли го установи?
  Ти, баща и майка нямаш ли, а вуйчовци и лели?
  Или всички те и всичко от времето на соца ти пречи?
  Стига с първосигнални лозунги.
  Заради такива като теб сме на тоя хал. Ако не разрушавахме всичко построено по времето на социализма, сега нямаше да сме в това положение.

 26. #26
  Sold-er 05 сеп 2014, 21:39
   
  0
   
  0

  Аз, в качеството си на български гражданин и войник, признавам "анексирането" на Крим!!!

 27. #27
  м-р Пейн 05 сеп 2014, 21:42
   
  0
   
  0

  Бази на НАТО няма, но има американска- Ново село. Ще има и още 2.Безмер- транспортна и Графа- за файтър джетове. Покрай тях америките ще ни купят части за 29-ките, но само за 3-4 броя за да се води, че базата е на БГ ВВС

 28. #28
  обичам нато 05 сеп 2014, 21:46
   
  0
   
  0

  уважаеми форумици,НАТО не е застрахователно дружество от типа на ВИС-2 и СИК, за да ни пази.ние сме равноправен член и си плащаме чл.внос за да пращаме пушечно месо в услуга на алианса.чл.5 за взаимопомощ е задействан само 1път в съществуването на пакта,а Вие познавачите и любители на хамбургери кажете кога и ще си отборите колко им пука за Рбългария..

 29. #29
  капитан 05 сеп 2014, 22:00
   
  0
   
  0

  до капитанчето....хей сладур капитанче,не ни затривай,и аз съм живял в соца и в демокрацията и служил съответно.Но не съм бил на рахат режим,не съм ходил на мисии за долари,така че,извинявай но даже и униформата не може да носите с чест ....псевдоофицери...

 30. #30
  до 26 05 сеп 2014, 22:24
   
  0
   
  0

  И аз във същите си не признавам анексирането/без кавички/, но признавам напълно исторически справедливото му връщане там, където му е мястото.
  ...аа и капетанче, никога няма да станеш капитан, майор и т.н., ти ще бъдеш майорче.... и не дай си Боже-генералче.
  Отдавна исках да те питам, доларите ти в "бурканбанк" само от посолството ли са или си ходил и на мисия?

 31. #31
  123 05 сеп 2014, 22:35
   
  0
   
  0

  ето Бай Тошо ви го е казал ма вие си губите времето да словоблудствате

 32. #32
  71VHIW 05 сеп 2014, 22:41
   
  0
   
  0

  Иска бази, за да му запазят разпрания гъз, щото скоро много като него ще плачат.

 33. #33
  Sold-er 05 сеп 2014, 22:43
   
  0
   
  0

  До #30 Ха ха ха...едно е да признаеш свършен факт, а съвсем друго да се надяваш на невъзможен сценарий...мястото на Крим си точно там, където е сега....като част от Русия!!!

 34. #34
  Тони 05 сеп 2014, 22:55
   
  0
   
  0

  Подкрепям Президента!
  И аз искам защита от НАТО, защото с тази Армия сме гола вода! :)

 35. #35
  Сун Дзъ 05 сеп 2014, 23:24
   
  0
   
  0

  Едно е да искаш,друго е да можеш,а пък трето и четвърто .....

 36. #36
  Енчо Добрев 06 сеп 2014, 00:03
   
  0
   
  0

  Капитанче, много точно! Имай в пред вид, че голяма част тук са безвъзвратно облъчени! Поздрави!

 37. #37
  Аскер СимеоноФ 06 сеп 2014, 00:04
   
  0
   
  0

  Най-адекватният ход е да поверим небето на братя турци да ни го пазят, техните F-16 са много по-надеждни от нашите Миг 29 и биха се справили чудесно със задачата да охраняват въздушното ни пространство от руската заплаха, която непрекъснато нараства!

 38. #38
  Nash 06 сеп 2014, 00:12
   
  0
   
  0

  #37 Пуснато от Аскер СимеоноФ

  Руската заплаха нараства??? Вероятността да загинеш на магистралата в кола е милион пъто по-голяма, отколкото от руски изтребител :)...
  По-добре турците да си пазят само техното небе.

 39. #39
  Аятолах СимеоноФ 06 сеп 2014, 00:24
   
  0
   
  0

  Би било доста добре Турция освен небето да охранява и цялата държава. Не виждам какъв проблем може да има Турция да изпрати танкове и пехотинци да охраняват Стара Планина и населнието в Кърджали, АЛАААААААААХХХ !

 40. #40
  курти перваза 06 сеп 2014, 01:30
   
  0
   
  0

  до 39
  ей гей продажен що не си повериш вмирисания гъз недоклатен на турците да ти го пазят от руски набези?

 41. #41
  Дълъг репет 06 сеп 2014, 05:06
   
  0
   
  0

  Гражданин на РБ е напълно прав! Само припомням думите на един бивш началник ГЩ /Л. Петров/ преди 20 години - ,,Следващият министър на отбраната трябва да е гинеколог, защото всички офицери се оказахме шунди!''.

 42. #42
  Nash 06 сеп 2014, 06:04
   
  0
   
  0

  Американският модел на една мултикултурност, на всякакви етноси да живеят смесено в една държава е пълен идиотизъм!
  Това се вижда как в нашата малка държавица, така и вече в западна Европа. И във бивша Югославия и сега в Украйна - такива образования се оказват бомба със закъснител. И на запад една "цигания" вече се наблюдава по улиците, в училищата им, нивото "пада", понеже някои от другите етноси не се интересуват от учене изобщо...
  Аз съм на мнение, че народите трябва да живеят мирно по между си, но ОТДЕЛНО. Да не се смесват, понеже взаимно си пречат. Имат различни мирогледи, култура и културни изисквания, представи за това, как да живеят като общество, изисквания към себе си и към системата в която са си организирали и т.н... В САЩ са на мнение, че може да има такава система, но в Европа се вижда, че културата "пропда", традициите на един народ се явяват "никакви" за другия, с когото са принудени да живеят заедно. Оставени на воля, етносите сами се заселват на групи и всеки от индивидите сам се ориентира към "своите".
  И сега случая с Украйна: Тези ДНР и ЛНР не се страхуват от сътрудничество с Русия и даже го искат, докато "западенците" не искат и да чуят за такъв вариант. Еми тогава "развод" и всеки живее както си иска.

  Относно Крим - същата работа! Аз признавам преминаването му към РФ, понеже народа там сам реши, Русия или Украйна. А това е директен израз на демокрация! И какви са разните други мнения на англо-саксонци - живеещи на хиляди километри и нямащи представа изобщо, що за народ живее на Крим и какво иска, пък да са "против"? По-добре да си решават за тях там, как да живеят и да не се намесват, понеже и те искат на тех никой да не им се намесва в техните страни... Обратното е "силов варинат", който веднага поражда съпротива, възмущение и в най-лошите случаи - войни!

 43. #43
  KOREKTOR 06 сеп 2014, 07:08
   
  0
   
  0

  До #36 Пуснато от Енчо Добрев

  Енчо Добрев,

  ***************

  По-облъчено и откачено създание няма на Земята от тебе бе *********.

  **************

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 44. #44
  svdimityr 06 сеп 2014, 08:26
   
  0
   
  0

  Пастирката е син на терористи/всестранно развити фашисти/.За българи няма пари за лечение,а за фашистите ще има.Дано и него го подпалят както в Одеса.

 45. #45
  Иванн 06 сеп 2014, 08:50
   
  0
   
  0

  Нещата се повтарят,героите са едни и същи-комунистите,защитника е бишюия ни враг.Пълна порнография.


  Колкото Съветския Съюз ни заюитаваше от американския империазлизъм,толкова и последния ще ни защити от Русия.


  Ние сме били винаги отрепки и още по-големи ставаме.


  ВЪН БЪЛГАРИЯ ОТ НАТО!!!

 46. #46
  капитанче 06 сеп 2014, 09:18
   
  0
   
  0

  До 29 - хей сладуран-капитан, никой не ви затрива, просто съм посочил ЕСТЕСТВЕН процес, все пак всички ще умрем, рано или късно. Аз сега какво да правя, че не си ходил на мисии. Вие ходихте по Чехия, да налагате соца, или се бъркам нещо? Това дето правехте с вашите московски кратуни в Чехия, Унгария, Полша е в пъти по-зле от нашите мисии.
  До 30 - в посолство на РБ съм стъпвал два пъти за по два часа, на мисии (няколко) съм ходил и пак ще ходя, ако се аложи. Ходил съм където аз поискам, а не където Москва ме праща насила, това е разликата.

 47. #47
  Sold-er 06 сеп 2014, 09:36
   
  0
   
  0

  До #46 Ми като ходиш, където си поискаш.....върви на майната си!

 48. #48
  полковника 06 сеп 2014, 09:52
   
  0
   
  0

  Добре е пан.бг да помества анализи/статии, които лесно се намират в медиапул-както прозападни, така и проруски. Напр.: "Украйна, Русия и Западът-дългата игра"-сп. "Икономист", 05.09.; "България и светът на Путин"-Дойче Веле, 03.09.; "България се продаде на НАТО за..."-в."Правда" и др.

 49. #49
  капитанче 06 сеп 2014, 10:17
   
  0
   
  0

  Солджър, теб нали знаеш, че съм те изравнил с нулата. Апропо, няма да се изненадам, ако скоро вече не си солджър, като гледам как си я подкарал ;-)))

 50. #50
  Cyber 06 сеп 2014, 10:18
   
  0
   
  0

  До капитанче - калпазанче
  Човека те пита за краварското посолство или отговаряш само на удобни въпроси, а неудобните ги финтираш.
  И на какви мисии си ходил? Какво точно си правил на мисията и чии интереси си защитавал? Смешник с дървена глава облъчена от краварската пропаганда.

 51. #51
  Марси Рийс 06 сеп 2014, 10:43
   
  0
   
  0

  Марси Рийс призова: „Русофилите да напуснат България или да замълчат завинаги.“
  Агенция КРОСС - 05 Септември 11:20
  http://neverojatno.wordpress.com/2014/09/04/marsy/
  /КРОСС/ Американският посланик в България Марси Рийс направи специално изявление след закритата си среща с военния министър Велизар Шаламанов, министъра на външните работи Даниел Митов и представителите на гражданското общество в лицето на членове на различни НПО занимаващи се с изграждането и опазването на демократичните ценности в съзнанието на средно-статистическия българин:
  “ Излизам от тази среща обнадеждена за бъдещето на Република България, като част от евроатлантическия пакт и ЕС. Въпреки трудностите от тежкото комунистическо минало, промило мозъците на огромна част от българското население, днешният ми разговор с хора, ясно ориентирани в правилното мислене и с чиста и неподправена бликаща от сърцата им омраза към всичко напомнящо сгромолясалият се социалистически строй идва да докаже, че средствата, основно финансови, вложени в подкрепата на тези личности не са били напразни. Днес аз се видях с демократично назначените от българския президент представители на правителството и основната, легитимна част от представителите на гражданското общество, в лицето на членовете на финансираните от мои съграждани НПО занимаващи се с политическата просвета и разпространението на демократичните ценности сред българското общество.
  Зрелият избор на българските граждани, дали изцяло своето доверие на въпросните представители от неправителствения сектор, да изразяват отношението на съвкупното българско общество по наболелите и актуални политически, геополитически и икономически въпроси от деня, е още едно доказателство за бурното демократично развитие на редовия гражданин на България. И наистина по време на срещата с тези млади, подкрепяни от нас хора, аз успях да чуя гласът на българското общество, неговите страхове и надежди. Уверявам ви, вие не сте сами в тези трудни времена, ние, цялата американска администрация и политически елит сме с вас и няма да допуснем шепа самозабравили се хора, да съсипват бъдещето на България. И като казвам шепа, няма да се въздържа, а ще ги спомена, за да им е ясно, че ги знаем и ги наблюдаваме - това са русофилите.
  В момента няма друга заплаха за стабилността и икономическия просперитет на българската държава освен русофилите. Именно заради тяхното наличие в българското общество, падането на визите за български граждани желаещи да пътуват в САЩ е невъзможно. Тука няма да се спирам подробно, но ще спомена, че тяхното вредно влияние не е от вчера. Още по времето, когато България е била равноправен член на Османската империя, шепа русофили са успели да размътят съзнанието на българите, като им втълпявали, че те ще живеят по-добре извън рамките на империята, което обаче можело да се постигне само с подкрепата на Русия или както нелепо я наричали тогава «Дядо Иван“. Бръщолевенията на тези русофили, мнозина от които получили своето образование именно в Русия, довели до там, че голяма част от българското население се вдигнало на бунт срещу законното правителство на султана и съответно било изклано от редовната армия дошла да потуши антидържавните им демонстрации. Кръвта на тези хора тежи на съвестта на русофилите.
  Самата Русия, както е ясно на всички демократични хора по света, съвсем умишлено е «освобождавала“ ту един, ту друг балкански народ, само и единствено с цел да създаде на Балканите барутен погреб от слаби и зависими от нея държави, които да може да манипулира съгласно своите геополитически интереси. Днес виждаме опити да се постигне същото. Русия, чрез своите протежета, се опитва да освободи първо съзнанието на българите от евроатлантическите ценности, а в последствие убедени сме и България от членството в ЕС и НАТО. Все повече се правят опити за насаждане на образа на «Бащицата Путин“, който се грижи за интересите на своите поданици и трябва да служи за пример на българските политици. Не след дълго, ако не се вземат крути мерки, ще чуем, че «Дядо Путин“ ще освободи България от членството й в ЕС и НАТО.Това не е шега, а реална зплаха.
  Затова призовавам русофилите да напуснат България или да замълчат за винаги. Нека не мислят, че нашата добрина и толерантност, която проявяваме към радикалния ислям, гейовете, ромите и т. н. ще се разпростре и върху тях. България е с такова географско местоположение, че не може да си позволи русофили. Ако искат те може да отидат в Западна Европа или дори при нас в Америка, където укрепналите в демократичните ценности европейски и американски граждани няма да обръщат внимание на техните бръщолевения, ако искат да отидат в любимата си Русия, но не можем да позволим да останат тука. С това се съгласиха както представителите на българското правителство, така и каймака на гражданското общество в лицето на представителите на неправителствения сектор.
  Днес, когато сме на прага на военен конфликт с Русия, присъствието на русофили в България е неприемливо, защото утре, когато българите ще бъдат призовани да защитят Демокрацията с военна сила, тези русофили ще пускат своята отрова и ще объркват мислите на решените да умрат в името на Демокрацията. Ако обаче успеем да ги изолираме, ако техните гласове заглъхнат, ако те самите изчезнат от лицето на България, хиляди български граждани , които днес са безработни и псуват своето правителство и политически елит, хилядите жертви на наводненията от последната година залели страната, всички бедни и отхвърлени от обществото български граждани ще имат шанса да спечелят пари, като се включат активно във войната срещу Русия. Защото Демокрацията е единствената ценност, за чиято защита се плаща с пари. Демокрацията не е просто идея, за която да умреш, тя е стока, която да доставиш там, където хората имат нужда от нея според нашите виждания. Демокрацията и парите вървят ръка за ръка, там където има демокрация има пари, а там където има война за демокрация има шанс за печалба на много пари.
  Аз знам, че представителите на неправителствения сектор в България, ще са първите, които ще се включат във войната срещу Русия, не просто защото това е правилното решение, а защото носи печалба. А това което носи печалба винаги е правилно. Така че, между забогатяването на българските граждани и парите стоят русофилите. Те обричат на бедност всички които ги слушат и им се водят по акъла, техните идеи са безпочвени, абсурдни и отвлечени и най-вече, не носят пари.
  Представете си само светлото бъдеще, една война срещу Русия, огромна държава с голям човешки ресурс, която се нуждае спешно от Демокрация. В тази война може да участва целият български народ, всеки отделен гражданин и да спечели, дали за нов телефон, дали за нова кола, дали за нова къща. Много американски граждани така забогатяха през последните години и успяха да се преборят със световната финансова криза. Днес това е американската мечта, възможността да участваш във война за Демокрация. Българи, не позволявайте на русофилите да пречат в осъществяването на мечтите ви, изгонете ги от вашата прекрасна държава.
  още»

 52. #52
  **** 06 сеп 2014, 10:45
   
  0
   
  0

  *****

 53. #53
  KOREKTOR 06 сеп 2014, 10:54
   
  0
   
  0

  До #46 Пуснато от капитанче

  капитанче,

  А бе **************,

  И какво като си ходил по разни мръсни КРАВАРСКИ мисии.

  Да не би да си хванал Мийсей за шлифера кат си се крил в базите и носът не си си показвал навън.

  Хайде и ние да поглеждаме новините чат пат.

  И като си ходил на ГУРБЕТ какво , сега да те броим за СТРАШЕН НАТОВСКИ ГЕРОЙ ли?

  И какво? С паритекоито ти наброиха в копанката ти като се върна в България си купи 20 годишен МЕРЦЕДЕС или 20 годишно BMW или 20 годишно AUDI и сега оъ теб по-гоуем няма.

 54. #54
  Sold-er 06 сеп 2014, 10:58
   
  0
   
  0

  До #49 Ти си "ундерменшен" за мен и винаги си бил, глупанче!!! И какво ако ти кажа, че не съм солджър от вече почти седмица....чакам си заплатките и марш към капиталистическа Европа! Мисля да громя империализма отвътре!

 55. #55
  капитанче 06 сеп 2014, 11:03
   
  0
   
  0

  Сайбърмен в американско посолство в Бг или където и да не е не съм влизал, но ако трябва ще ида, така както, ако трябва ще ида и в руското. Но си има РЕД, който всички знаем ак става това, нали така? Какво съм правил - знаят преките ми началници и колегите там. Винаги обаче съм правил едно - моите хора на първо място, българите и тогава всички останали от съюзниците.
  Дебилния пост по-горе не го коментирам, този с простотиите я доказан пациент. Иначе живеем в собствено жилище (изплатено) и имаме нова, не руска, кола (още 10 вноски до изплащането). Моето семейство е доволно от живота, не мога да го крия иняма защо.
  други тъпи въпроси?

 56. #56
  Sold-er 06 сеп 2014, 11:05
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 57. #57
  капитанче 06 сеп 2014, 11:08
   
  0
   
  0

  Солджърче, не ме изненадваш, ама хич все пак капитаните са умни хора знаят някои неща за солджърските подвизи. Дано си получиш парите, макар, че не си ги заслужил конкретно ти, не другите с рапорти.
  Успех в борбата, но защо не на Изток, там по-успешно ще бориш империализма...

 58. #58
  Sold-er 06 сеп 2014, 11:17
   
  0
   
  0

  До #57 Аз ще бъда руското острие, което ще прободе империалистическите отрепки в гръб ха ха ха! Няма нужда да ми обясняваш за капитаните...доста години съм работил с такива и повечето са прости като гъз! Чак тези, който ги произвеждат сега са малко по-свестни.....ама и на тях бързо почват да им изпушват куфарите! Зелената боя и простотията в армията нЕмат край!

 59. #59
  СПД 06 сеп 2014, 11:17
   
  0
   
  0

  СПД - съпругът на първата дама
  Подписка на АТАКА срещу US базите у нас
  АТАКА стартира подписка срещу използването на американски военни бази на територията на България. В момента у нас се провеждат учения с участието на американски бойни самолети. Подписите се събират в клубовете на партията в цялата страна. Екипи на АТАКА за събиране на подписи ще бъдат разположени в почивните дни в Северния, Западния и Южния парк в София, както и в Бори¬совата градина.
  В София стационарни екипи са разположени:
  район Връбница – метростан¬ция Бели Дунав
  район Илинден – метростан¬ция Вардар
  район Люлин – метростан¬ция Люлин
  район Надежда – метрос¬танция Надежда
  район Възраждане – метрос¬танция Опълченска
  район Оборище – метрос¬танция Софийски университет
  район Подуяне – пазара на стадион „Георги Аспарухов”
  район Сердика – Централна автогара
  район Изгрев– пред хотел Плиска
  район Лозенец – хотел Хемус – метростанция Европейски съюз
  район Младост – метростан¬ция Младост 1
  Студентски град– метростан¬ция Г. М. Димитров
  район Красна поляна – на бул. „Възкресение” около пазара
  район Овча купел – бул. „Монтевидео”, до НБУ
  район Искър – бул. „Кристоф¬ор Колумб”, до езерото
  район Слатина – бул. „Шип¬ченски проход”, до Румънското посолство
  район Средец – до метростан¬ция Сердика, Булбанк и ларгото
  район Триадица – до НДК, бул. „Витоша” и бул. „Патри¬арх Евтимий”
  Българи, подпишете се в защита на българските национални интереси! Да
  кажем НЕ на US базите на наша територия. Да кажем НЕ на въвличането на България във война с Русия

 60. #60
  Nash 06 сеп 2014, 11:45
   
  0
   
  0

  Относно #51 Пуснато от Марси Рийс

  "...Защото Демокрацията е единствената ценност, за чиято защита се плаща с пари. Демокрацията не е просто идея, за която да умреш, тя е стока, която да доставиш там, където хората имат нужда от нея според нашите виждания. Демокрацията и парите вървят ръка за ръка, там където има демокрация има пари, а там където има война за демокрация има шанс за печалба на много пари. ! ..."

  Какво да говорим повече? Опитват се с напечатана хартия да накарат едни, да убиват други по света! И защо ли другите по света да живеят според вашият начин на мислене? И защо трябва някои от БГ да избягат в други страни, за да можете да победите Русия с война?
  Идете сама и сама се стреляйте с руснаците! Едва ли ще им хареса вашата демокрация! И много добре знаете, че това което сте замислили е неправилно... Не може да налагате вашият стереотип на безкултурие и "демокрация" на други народи с помоща на насилието!

 61. #61
  ukrainec 06 сеп 2014, 11:59
   
  0
   
  0

  Значи заради вас русофили и путиноиди не ми дават виза за Щатите-ужас ! ---"В момента няма друга заплаха за стабилността и икономическия просперитет на българската държава освен русофилите. Именно заради тяхното наличие в българското общество, падането на визите за български граждани желаещи да пътуват в САЩ е невъзможно. Тука няма да се спирам подробно, но ще спомена, че тяхното вредно "

 62. #62
  Sold-er 06 сеп 2014, 12:12
   
  0
   
  0

  До #61 Няма наличие на " русофили и путиноиди " в българското общество......има наличие на русофоби и соросоиди в иначе русофилското ни общество! Абе разберете ведниж завинаги с простите си западни тикви......БОЛШИНСТВОТО ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЕ МРАЗИМ РУСИЯ!!!

 63. #63
  ukrainec 06 сеп 2014, 13:01
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 64. #64
  123 06 сеп 2014, 15:17
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, не е по темата. Admin

 65. #65
  123 06 сеп 2014, 15:24
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, не е по темата. Admin

 66. #66
  приходящ 06 сеп 2014, 15:33
   
  0
   
  0

  До #62: "БОЛШИНСТВОТО ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЕ МРАЗИМ РУСИЯ" Солджър, за пръв път съм съгласен с теб! Дори бих добавил: Никой не мрази Русия. Мразим само Путин и пропутинската клика.

 67. #67
  Стьопка 06 сеп 2014, 15:35
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, не е по темата. Admin

 68. #68
  Cyber 06 сеп 2014, 15:39
   
  0
   
  0

  Разбрах, не ходиш да се разписваш в американското посолство, значи ти ги превеждат по сметка.
  Отчиташ ли ги или ти плащат на юнашко доверие?
  И за мисиите си ми ясен, колко работа си свършил.
  Поне риска си заслужава парите, зависи къде си бил де.
  А колкото до живота и аз съм доволен. На мен руснаците не ми пречат, нито ме заплашват. Притеснявам се краварите в стремежа си за доминация и световно господство да не ни наврат в кравешките го*на.

 69. #69
  KOREKTOR 06 сеп 2014, 15:40
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, не е по темата. Admin

 70. #70
  KOREKTOR 06 сеп 2014, 15:46
   
  0
   
  0

  До #61 Пуснато от ukrainec

  А ма ukraincа-та,

  Ти не разбра ли ма ПАТКО ХОХЪЛСКА, че тези бръщолевиния на Марси Рийс са измишльотени мя ГЪСКО САЛОВА.

  Егати и простащината която се е завъдила в тиквата ти.

 71. #71
  ASPARUH 06 сеп 2014, 15:54
   
  0
   
  0

  Brata balgari, 500 godini po vreme na turskoto prisastvie si zapazihme balgar6tinata.
  Po dobre e pak pri tahno prisastvie moje da ostanem na krak.Dai da pomolim Erdogan da izprati askera za da badem s po golamo samo4uvstvie.
  Po malko danatsi ,po hubav jivot.
  DA J?VEE BALGAR?A ? TURTS?A ZAEDNO,ZA DA BADEM PO S?LN? OT DRUG?TE.

 72. #72
  Sold-er 06 сеп 2014, 15:59
   
  0
   
  0

  До #66 На мен Путин не ми е направил нищо лошо, че да го мразя.....и на България не е направил нияо лошо! Бай Барак и Маккейн обаче само зулуми ни въртят......ако някой трябва да бъде мразен от българите...проамериканската клика е!!!

 73. #73
  историчка? 06 сеп 2014, 16:31
   
  0
   
  0

  Марси: "Още по времето, когато България е била равноправен член на Османската империя, шепа русофили са успели да размътят съзнанието на българите, като им втълпявали, че те ще живеят по-добре извън рамките на империята, което обаче можело да се постигне само с подкрепата на Русия или както нелепо я наричали тогава «Дядо Иван“"

  Тая ще напише нова история, значи е нямало робство, значи всичко е лъжа, а? Значи нашите на Шипка са били предатели, а априлци са били терористи, добре че дойде Марси да ни светне, да ни отвори очите. И ние спорим тук с капутанчето, а той бил прав, добре че ни светна Марси, явно нашия е имал по-рано подобно просветление от подобни светици.
  Сега разбирам нашто капутанче, що мрази Русия, ами та те са ни вкарали във Руско-Турската, докато сме били свободна държава, под предлог че ни освобождават от робство, то робство е нямало, вива Марси, че ни отвори очите.

  ПС: Евентуални грешки от по една буква в някои названия са напълно случайни, даже да се повтарят по няколко пъти.

 74. #74
  приходящ 06 сеп 2014, 17:03
   
  0
   
  0

  абе лудият коректор ви каза, че това с Марси-то е партенка, вие продължавате да джафкате

 75. #75
  Иванн 06 сеп 2014, 17:05
   
  0
   
  0

  Винаги съм казвал, че запада е по- глупав от Изтока.

  Писалия текста на посланичката Райс със сигурност не е Българин.

  Та длпуска три изключително големи грешки:
  - първата е за русофлите. Няколко русофила размътили главите на българите. Нищо подобно, българския народ е знаел, че единствено Русия води постояно войни с Рурция и покрай руските интереси и българите да бъдат освободени каро гърците и сърбите. Това са билк бапълно реални надежди, а не безумие
  - врората основна грешка, че тя говори за срмомолясал се " социалистически строй". Това е чиста глупост- никакви строев няма в живота, още повече пък "социалистически". Никога бългРските комунисти не с отчитали, че са построили социализма. Просто комунистическата турания беше прекъсната от самите комунисти защото се убедиха, че социлизма и комунизма са невъзможни.
  - трета грешка, дори цинизъм е да се приканват българските комунисти да напуснат страната си , наричайки ги " русофили". Това е страшно обидно. България не може да се управлява без комунистите

  - червърто. Райс е напълно заблудена, че действително съществува политически фактор " русофили". Това е новото название на част от комунистите.


  - пето. Напълно непротоколно и недипломатично е да се жонглира с името на президента на Русия, Владимир Путин.

  Въобще пълна порнография и от съюзническите САЩ


  Вън България от НАТО!!!!!!

 76. #76
  Молодец Кадыров 06 сеп 2014, 17:34
   
  0
   
  0

  Честит празник на всички и стига сте се джавкали.

  Поздрав за русомразците с песен на кавказката красавица Макка Сагаипова! Вижте след първата минута как танцува чеченският президент и как вали дъжд от долари над него, пък после разправяйте, че на Чечня й е лошо с Масква.

 77. #77
  Русофобия 06 сеп 2014, 18:59
   
  0
   
  0

  .....Матвеев се каеше, задето се увлече в това пътуване през най-силната жега. Засъхналото му гърло гореше от жажда, струваше му се, че мозъкът му е запален в главата, гладът чрез остри бодове в желъдъка издаваше своя алчен гняв.
  С истинска радост Матвеев спря пред първата отворена кръчма на мегдана в селото. Той допря велосипеда си до олупения зид и се обърна към шопа, що стоеше на прага, за да му поиска вода.
  В тая минута се зададе един конник с каскет и гетри, който яхаше бързо по посока на София.
  Матвеев позна в него един приятел, чиновник при едно чуждестранно учреждение в София, и го поздрави по немски.
  - Африканска жега - каза конникът, като спря за минута, бришейки си потта по челото.
  После се озърна по пустия мегдан, окръжен с плетища и дрипави къщурки, и прибави:
  - Африканско село!
  Па като запали цигара, продължи игриво:
  - Да, африканска страна... Аз давам срок хиляда години на тоя симпатичен народец да се цивилизова... Вярно ли казвам? Обичам да се срещам с тукашните селяни, знаете ли защо? Защото по една асоциация на идеи винаги си спомням вълците и веприте, които биехме в горите на вътрешна Бразилия... А там прекрасен лов, любезни мой... Тука бедно, само пъдпъдъци... Но я виж там тоя с мустаците, на вратата! Един барнум би платил скъпо и прескъпо за него. Ах, тоя народец... Казвам ви: хиляда години срок давам. Вие, драги мой, направихте височайшата глупост, която познава историята. Сбогом!
  И конникът поздрави весело и отмина.
  Матвеев се обърна към кръчмаря:
  - Хей, давай мене хладната водата!
  Русинът, макар и живял в България доста, не знаеше още поне сносно български. Руският му език бидейки разбиран от всички в столицата, той не беше усетил нужда, нито ходеше пък да научи местния. На тая леснотия в общението с българите се дължи явлението, че русите от всички славянски народи най-мъчно и най-слабо усвояват българския език.
  Кръчмарят, един здрав, гоен, червенобузест шоп с хитри очи, с големи, дълги до ушите ястъклии мустаци, каквито често учудват по селата, не се помръдна, като че не чу. Види се, че чуждото лице с голяма руса брада на пътника и грубичкият завален език, на който му искаше вода, му направиха лошо впечатление. А може би и наглият поглед на конника го разсърди.
  Матвеев седна отвън на трикракото столче под сянката на стряхата, бришейки потта си и очаквайки вода.
  Той се зачуди, когато видя кръчмаря, облегнат небрежно до вратата, че стои спокойно, чешейки влакнестите си гърди.
  - Дай водата бе! - извика той нетърпеливо. Тоя рязък тон съвсем го погуби в понятието на шопа. Той се изкашля и продума кратко:
  - Нямаме вода.
  - Няма вoда? - попита учудено русинът
  - Няма, господине.
  - А в селo няма?
  - И в село няма.
  - Как?
  Матвеев се разсърди.
  - Ти вреш! - каза той.
  - А?
  - Фонтан няма?
  Шопът никак не разбра.
  - Кой ти разбира от езика! - избъбра той пренебрежително и си влезе в кръчмата.
  Матвеев кипна, но реши да действува с благост на упорития неприветлив селянин.
  - Молим, платим... - подвзе той, като се изправи на вратата.
  - Молиш се, ама късно... няма вода... - прекъсна го шопът и захвана да треби по поличките, дето се редяха чаши и съдове.
  Приближиха се и други селяни, привлечени от велосипеда, още новост по онова време. В тая жега те носеха кожуси! Кръчмарят излезе и се посшушука с тях. Очевидно той им обясняваше с какъв човек имат работа. Те климнаха одобрително, напълно съгласни с онова, което той им казваше.
  Русинът, възмутен, попита селяните отде пият вода, като посочи един кладенец наблизо.
  - Из тоя кладенец само добичетата поим, водата не чини за хора, господине, не добра вода - отговориха те.
  - Но человеци где поят се ?
  - Ние ли? Ние си наливаме вода е-е-ей от тамока, от изворо при могилата ете... - и селяните посочиха един гол уединен рът, който стоеше надалече най-малко на пет километра. После прибавиха ухилено:
  - Ваша милост с тия дяволски колца завчас ще хвръкнеш там - и те посочиха велосипеда.
  Русинът ги погледна с ужас: жаждата го мъчеше, а тия селяни го пращаха още пет километра в пека! И как тъй може да съществува това село без вода край него? Той извади пари да им даде за водата, която биха му донесли от някоя къща. Но му отговориха, че нямало на тоя час вода никъде! Как! Хрумна му тогава да иде да се напие от блудкавата вада на кладенеца, но почувствува отвращение и поиска вино, поне с него да залъже на миг жаждата си.
  - Свърши никсе винoто господине - отговори кръчмарят - няма.
  Той поиска поне да яде.
  - Има яйцо?
  - Няма.
  - Има сирене?
  - Няма.
  - А пилето?
  - Нямаме пилета.
  - А там има - каза той, като посочи няколко кокошки, що кълвяха по мегдана. Кръчмарят отговори:
  - Они са болни, не са за ядене.
  Матвеев изпули очи.
  - Дайте хляба само!
  - Да ще господ хляб...
  - Что?
  - Свършил ни се, да прощаваш.
  И другите селяни казаха, че у тях децата изяли всичкия хляб.
  Ужасно.
  Матвеев сред това село приличаше на пътник, заблуден в неизвестна пустиня, умиращ безпомощен от жажда и глад. И горко обидно чувство се появи в душата му.
  "И ние ляхме кръв за тоя народ! - си помисли той злобно. - Може би имаше право фон Шпигел... - и повтори на ума си последната фраза по немски: Sie haben die gr?sste Dumheit in der Geschichte gemacht. Да, да, величайша глупост! Има право фон Шпигел..."
  Трябваше да вземе какво-годе решение: или да продължи пътя си до обетованата могила, или да се върне веднага назад и да пие от поточето, което бе съгледал някъде далеко из полето.
  Когато размишляваше кое решение да вземе, селяните се шушукаха, поглеждайки ухилено чужденеца. Стори му се, че имаше злорадство в тия погледи.
  При вида на това безсърдечно отношение - защото не можеше да няма в селото вода, хляб и всичко - той пламна от ярост и избълва въз тях една руска псувня, останала фамилиарна у нашите селяни още от руската война.
  Той намери само тоя способ да облекчи гърдите си, за да не бъде задушен от талаза, на неудържимия гняв, що кипеше в него, па било, че за това злите селяни би му заплатили с бой.
  Чудно нещо! Вместо сръдня и докачване да покажат, селяните си продумаха нещо весело, па се приближиха.
  Кръчмарят, който беше и кмет, пръв взе думата:
  - Ваша милост от кой народ си, да прощаваш?
  Матвеев отговори злъчно:
  - Руский!
  Кръчмарят го улови за ръката с желание да се здрависват.
  - А бе холан, човече, оти не ни каза по-рано, ами ни мъчи така и ни увре в грях?
  И селяните един въз друг се заредиха да му хващат ръката. Кръчмарят смеешком му обади, че го взел за "шваба" - в Софийско шопите така наричат неславянските поданици на Франц Йосифа - по вида му и като видял, че приказвал немски с конника.
  - Па и приказката ти беше една такава без вкус, не за в хората.
  Дойдоха и други селяни и взеха да се ръкуват. Кръчмарят ги оттикна и каза:
  - Оставете го!... Ела, господине, всичко дал господ у нас: и студена вода, и вино, и хляб, и пиленце за христиени като ваша милост. Ху, да се не види макар как не ни изпсува по-рано, да се сетим, че си наш челяк - нали сме си пусти говеда.
  И знаменитият гост биде триумфално въведен в хладната механа.

  *

  По това време именно Стамболов, още всемогъщ властник, говореше на дописника на Келнише Цайтунг:
  - Аз ослабих руското обаяние в България за пет-десет години.
  Ако искрено е говорил Стамболов, това показва, че тоя даровит държавен мъж е бил лош психолог.

 78. #78
  Енчо Добрев 06 сеп 2014, 19:10
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 79. #79
  коректора 06 сеп 2014, 19:41
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 80. #80
  10101110 06 сеп 2014, 19:41
   
  0
   
  0

  Българските Миг 29 трябва да подпомогнат американците в операцията срещу "Идил" в Ирак и да нанесът въздушни удари по позциите на ислямска държава!

 81. #81
  7534 06 сеп 2014, 20:57
   
  0
   
  0

  Гражданин на РБ, по твоята логика излиза, че на тебе не ти пука за тази държава, защото ти не си ги измел. Да видим сега какво ще измислиш да се оправдаеш. Сигурно, че имаш жена и деца? Другите вероятно нямат, та на тях може да възложим всичко, а ние да си седим на спокойствие при жената и дечицата.

 82. #82
  KOREKTOR 06 сеп 2014, 22:08
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 83. #83
  g 06 сеп 2014, 23:07
   
  0
   
  0

  Оф жалки сте!!!Всичко в тоя сайт е като в даржавата наши и ваши.Един може да псува като каруцар ама е изгоден на преслав и на пиедестал.Друг не е.някакъв си солд-ер разбива всички с неговото си мислене и всички се кланят.Не сьм за борисов ама той управлява 3,5 г. От 25г.Не е само той виновен г-н солд-ер.

 84. #84
  Sold-er 06 сеп 2014, 23:31
   
  0
   
  0

  До #83 И аз смятам, че не е виновен само борисов.....тези дето гласуват за него и такива като него са виновни! Тиквата е само поредният "месия" дето излъга 1 милион и половина олигофрена вкл. и мен(не ми липсва самокритика.... да се не начуди човек) да гласуват за него....че и да го защитават по форумите! Предните бяха Симеон двойкаджията, Костов циганина и Ф. Димитров! БСП-то не ги броя, защото тях никой не ги смята за месии...просто след поредният "спасител", пак те се оказват по-малкото зло!!!

 85. #85
  Варимез Варимезов 06 сеп 2014, 23:32
   
  0
   
  0

  "Всичко в тоя сайт е като в даржавата наши и ваши."

  До g

  Дай да подходим конструктивно по въпроса, имаш ли рецепта (или кауза) около която да се обединим? Кого да пожертваме, малцинството или мнозинството?

 86. #86
  капитанче 07 сеп 2014, 07:53
   
  0
   
  0

  Честит празник, единственият истински български подвиг, случил въпреки опитите на Масква да го провали.
  Никакво обединение не може и не трябва да има с хора които: въздишат по Оня режим и слагат Масква пред България.
  Когато в учебниците се посочат всички мизерии на Русия срещу България, като почнем от 1826 та до сега - ще се променят нещата, верно, бавно, но тихата вода рони скалата. И това ще стане, почнало е и няма спиране.

 87. #87
  Sold-er 07 сеп 2014, 08:17
   
  0
   
  0

  До #86 Ма ти нормален ли си бре, олигофренче!?! Как от 1826-та....още от 681-ва година руснаците ни правят мръсно! Подлъгали са Аспарух да създаде България тук дето няма залежи на газ.....та да може ни продават на безбожни цени и да сме зависими вечно от тях! Това е била първата стъпка от путиновата схема за загробване на страната ни!

 88. #88
  Nash 07 сеп 2014, 09:07
   
  0
   
  0

  Относно #86 Пуснато от капитанче

  Явно знаеш нещо от историята ни, но аз ще ти кажа бъдещето ни!
  България и нашят народ не трябва на никой от т.н. западни страни или УСА. Там на валст са много богати кланове като ротшилд, рокфелер, варбургите, дрейфусите, морганови и т.н.. Те реално управляват и определят всичко, каквото е в голям мащаб на тази планета. И народинте на запада и УСА са също в техни ръце. Нашата съдба, като народ и страна, зависи много от това, което са решили тези кланове за света.
  Техната стратегия и визия за света е написана на един монумент в УСА, щата Джоргжия, на няколко световни езика... (В гугъла ще го намериш ако те интересува)
  Целта им е да оставят на земята някъде 500 милиона души само. Другите всичките са излишни и ще трябва да я "освободят от присъствието си".
  Кои ще останат? Много избраните, от години богати кланове, някъде около 300 на брой и РОБИ, чиято задача е да обслужват тази "аристокрация"...
  Робите ще са предимно азиатци, понеже клановете са разбрали, че "белите" не стават за слуги, много са свободолюбиви, за това не стават. Организацията на това бъдещо общество е феодален фашизъм. Само аристократи и безправни роби.....

  Пътищата до изпълнението на тази цела са различни, но по-важните крайъгълни камъни се забелязват и днес:

  - Войни със и без особени прични или проблемни региони, дето много хора се избиват
  - В подчинените напълно от тех страни, се продава дрога и официалните власти уж се борят, но все не успяват да се справят с търговията й
  - Унищожение на културите и традициите на народите
  - Унищожение на ценностната им система, за да нямат нищо свято (да станат тъпи и дебели и да плюскат храни от Макдоналдс...)
  - Унищожаването на семейството (чрез еманципация, възвеличаване на хомосексуализма, пропаганда...) - целите са демографията да се срине и народите така сами да измрат по естествен начин
  - Пропаганда по ТВ, кината и навсякъде на цигари алкохол и т.н. енергийни напитки - целта е населението да става болно и недъгаво, безплодно, неспособно да оцелява...
  - С помоща на разни "грипове" - "свински", "птичи", "ебола" и подобни да се избива масово населението
  - С помоща на ваксините за децата да се отслаби изобщо генофондът на "плебейте", обречени вече на смърт
  - Унищожение на държавите и всякакви административни и национални структури с цел да остане някакво "стадо" от индивиди, напълно зависими от техните пари и от тях разбира се
  - Укриват се разни важни знания и достижения на науката само за тях, така "стадото" е по-лесна жертва за тях
  - По филмите и по тв-предаванията се възвеличава тази безнравствена система, без никакви ценности, показва се,че трябва да има БОС, когото трябва да "СЛУШКАМЕ" иначе - могат да те съдят по измислени от тех закони, да те обявят за "терорист" и да станеш "престъпник"... могат да те изгонят от работа и да умреш гладени подобни...
  и т.н.. и т.н..

  На света останаха много малко по-силни страни, които се съпротивляват на това и имат някакъв шанс да успеят. Една от тях е РУСИЯ по времето на управление на ПУТИН стана такава. До него беше напълно в това (по-горното течение на унищожението..). НО Путин се оказа националист и се опитва да спаси Русия от тази сигурна гибел....
  За това вече по всички медии е от "диктатор" по "диктатор". За това той е "виновен" за Украна. Той е "виновен" и за малайзийският самолет и за всичко друго, което хрумне на запада и УСА, чиито народи много бързо взаимно вървят в тренд на УНИЩОЖЕНИЕТО!!!!
  Така, че капитанче, може и в миналото да сме страдали от Русия и да има за какво да я мразим, но днес тя е една "малка сламка" на спасението ни. Ако тя успее да се справи с този световен враг, има някакъв шанс и за нашият народ изобщо да оцелеем!!!
  Като отделни индивиди не казвам, че няма да живеете добре, всеки според своите възможности в близките години, но обрачът се "свива" с всяка година и все повече и повече и вече открито се усеща какво става по света...
  Така, че Русия за мене е някаква възможност света да остане "нормален" а не да бъде унищожен от някакви си паразити и психопати, които искат да се почувстват "велики". Те имали право да определят кой да има право да живее на тази планета и кой да няма... От къде на къде???
  Трябва да поддържаме "путинова Русия", понеже тя ни е спасението като народ и държава изобщо... Западът и УСА ще ни затрият!!!! Техните народи също са обречени и е въпрос на време само!!!

 89. #89
  Nash 07 сеп 2014, 09:33
   
  0
   
  0

  Относно #54 Пуснато от Sold-er

  "...чакам си заплатките и марш към капиталистическа Европа! ..."

  В коя страна отиваш, ако не е тайна?

 90. #90
  KOREKTOR 07 сеп 2014, 09:52
   
  0
   
  0

  До #86 Пуснато от капитанче

  капитанче,

  А бе ***********,

  И Руско-турската войната 1977-1878г. и тя ли според теб е:

  "....... мизерии на Русия срещу България."

  А бе ************,

  200000 загинали руски войни и още украинци, белоруси, финландци и румънци и те лиса :

  "....... мизерии на Русия срещу България."

  Откъде те изтърваха пак бе ДЕБИЛ ЖАЛЪК.

  ****************

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 91. #91
  7534 07 сеп 2014, 13:29
   
  0
   
  0

  Полша се превърна в 52рия американски щат!
  ПОЛША НА ВОЙНА С РУСИЯ!!!
  "Цензурата в полската преса изглежда точно като в дните на комунизма"
  "този път имаме американска окупация вместо съветската окупация."
  Специално за вас банда , правим този превод, за да ви покажем как по една и съща "капиталистическа" схема, бяха унищожени и поробени всички страни от "Източния Блок".
  Разликата в случая е просто в имената, у нас плана се казваше
  "Ран-Ът",а в Полша се казваше "Балцерович". Сега след 25 години всяване на демокрация е време да видим къде успяха да пробият и къде не "европейските ценности и демокрацията" на НПО-тата на Сорос. У нас циониста Сорос, не успя с плана си, защото подцени силата на българския дух и непокорния ни нрав.
  Подцени хилядолетната генетично заложена в нас психическа сила. За съжаление в Полша явно нямат нашата сила, защото НПО-тата му са успел да промият мозъците, на повече от едно поколение поляци...
  На 08.05.1988, Джордж Сорос пристигна в Полша. Той се срещна с тогавашното политическо ръководство и беше създадена "Фондация Батори", която в рамките на няколко месеца подготви законопроект, който беше приет. Веднага след приемането на този закон бяха създадени 9 банки освен Държавната Банка, които започнаха да отпускат кредити за разработване на частен бизенс. Тогава Дефри Сакс млад професор от Харвард, финансиран от Джордж Сорос пристигна в Полша. Сакс заедно с лидерите на партия "Солидарност" , като им предостави програма за ликвидиране на инфлацията и незабавно налагане на капиталистическата система. През следващите 24 часа той разработи програма , която сега наричат "Балцерович", но не Балцерович я измисли. Той само я прокара.
  Тя се състоеше от въвеждането на така наречен Вашингтонски консенсус, който беше въведен в края на ХХ век в африканските страни, така че колонизаторите да получат цялата местната индустрия. Последва незабавен приватизационен процес. След това, чуждите капитали дойдоха в Полша, последвани от скандални сделки, чрез които беше изкупена полската индустрия и производство.Каквото не беше продадено, беше фалирано за да не представлява конкуренция в лицето на коропративните интереси на САЩ.
  В резултат на това:
  Полша придоби структура на колониялна страна, само 3 от общо 60те банки в страната са полски. Има огромна търговия, но всичко се внася от вън. От 100те най-големи компании в страната само 33 са полски. Чуждестранните инвеститори плащат 4 пъти по малко от колкото в техните си страни.
  Емиграция; 2 милиона поляци напуснаха родината си, 1 са в перманентна преходна емиграция, 2 милиона поляци са беработни, дългът на страната е 40 милиарда, а 100 милиарда напускат всяка година страната от печалбите на чуждите вериги.Така Полша беше оставена да бъде управлявана от чуждестранните корпорации. Продукта ще бъде същият като в Украйна...

 92. #92
  ...321 - бум 07 сеп 2014, 13:55
   
  0
   
  0

  Точен коментар ! Но и такъв утрепан народ заслужава да го третират като боклук!

 93. #93
  Nash 07 сеп 2014, 14:33
   
  0
   
  0

  Относно #91 Пуснато от 7534

  Чдесен пример, който подтвърждава писаното по-горе...

  Само искам да добавя, нещо за този г-н Джорж Сорос, може не на всички колеги да е познат:

  Роден е в Унгария в еврейско семеиство
  Емигрира в САЩ
  Там не е копаел домати :), ами се заема с финансови спекулации и много успешно
  При една такава "успешна операция" срещу британският фунд, той спечели огромна сума, медиите казаха, "..човекът, който ограби британската банка посред бял ден и "легално"..." :)...
  По отношение на Русия:
  Той с разните му фондации и финансирания в годините на прехода, даваше на разни успешни учени някакви си 1000 долара, при условие, че тези му изпратят с доказателства, върху какво работят и доколко и какви резултати са постигнали
  (Ясно е какво е станало: Гладните руски учени по време на перестройката, расказаха на американското разузнаване за някакви си 1000$ най-новите постижения и направления на руската наука тогава...)
  Същият този олигарх (предствител на най-богатите в света и съответно защитава техните интереси...) дал пари за разработка и напечатване на нови учебници за учениците в Русия. В историята им се появило, че УСА били "победителите" във ВСВ, че УСА е била "най-силната" и "най-ангажираната" за да се победи "злото" - германският фашизъм...
  За какво е направил това пък?: Да се промият мозъците на младото поколение и да се унищожи националното в тях, да се подрони вярата в техните деди, в техните ценности и т.н...
  Тези богаташи и техните пари са доста опасни оръжия по света!
  Цяла западна европа и УСА са вече поробени от тях, по-горе разбрахме за Полша, на ред е Украйна да се съсипе и тя... Който сам се предаде, там пък действат демографските програми на унищожението, медицината, слабото образование, пропагандата, разните отрови - наркотици, цигари, алкохол, енергийни напитки, ваксините, ГМО-храните, макдоналдс храните и т.н...

  Някой вижда ли ние къде сме в този сценарии?

 94. #94
  ASPARUH 07 сеп 2014, 15:40
   
  0
   
  0

  ZAPOMNETE..VS?4KO E SVARZANO S ?KONOM?KATA.PO VREME NA KOMUN?ZMA BAHME ZAV?S?M? OT SSSR A DNES SME ZAV?S?M? OT EVROPA ? AMER?KA.? V DVATA SLU4AYA SME PR?NUDEN? DA N? E...N?KO? NEMA DA N? JAL?.6TE N? ?ZPOLZVAT KATO MAGARE.
  ZLATN?AT KLU4 E DA SE OBED?N? VSEK? BALGARSK? GRAJDAN?N ? DA RABOT? ZA BALGAR?A.?KONOM?4ESKA S?LNA BALGAR?A ZNA4? NEZAV?S?MA BALGAR?A.DRUGA FORMULA ZA SAJALEN?E NEMA.POM?SLETE DOBRE...

 95. #95
  приходящ 07 сеп 2014, 21:54
   
  0
   
  0

  До Nash-истите и KOREKTOR-ите:

  Книгата „Авантюрите на руския царизъм“, представлява сборник с документи от Руския окупационен фонд.

  Да, повечето хора знаем за имперските амбиции на Русия, известно ни е също, че последното нещо, което би могло да се каже и напише за войната през 1877-78г., е, че тя е била освободителна за българите. Кое е интересното обаче този път?

  Няма как да не бъде разтърсен човек, когато прочете тези документи, писма, телеграми от Руския окупационен фонд.

  „Завладяването на България трябваше да бъде осъществено по незабележим начин и при това така, че да изглежда като „сбъдване на желанията“ на самия български народ.“ – се казва в един от документите.

  Ето и писмо на руският император Александър Трети от 12.09.1885г. до началника на генерлния щаб – Обручев, което писмо показва, че по въпроса за онаследяването на вековните имперски апетити на руските владетели, самият Александър Трети е бил достоен приемник на „Освободителя“ – Александър Втори:“ Според мен – пише той – ние (Русия) трябва да имаме една главна цел – да овладеем Константинопол, за да се утвърдим веднъж завинаги в Проливите и да знаем, че те винаги ще бъдат в наши ръце. Това е в интересите на Русия и трябва да бъде наш стремеж, всичко останало, което се случва на Балканския полуостров, е второстепенно за нас. Стига сме се правили на симпатични в ущърб на интересите на Русия. Сега славяните са длъжни да служат на Русия, не ние на тях.“

  Ако някой все още е имал каквито и да било съмнения относно истинските намерения на Русия, иначе казано завоевателните ? аспирации, смятам, че този документ елиминира всякакви колебания.

  Горе-долу по същото време (през март 1886г.) руският официален вестник, издаван от Московския университет, „Московские ведомости“ пише: „Единственото решение на настоящата криза е окупацията на България. В България е нужен не дипломатически представител…, а комисар с дикататорски права…

  Явно обаче (както между впрочем е ставало въпрос и друг път ), не всички българи са адмирирали тези точно намерения на Русия, след като един от руските дипломатически агенти в България А Кояндер, се жалва от неуспеха на своята мисия, в писмо до шефа си, като казва:“Не мога да Ви съобщя нищо утешително. Напротив, длъжен съм да Ви призная, че от ден на ден все повече и повече губя надежда да изтръгна нещо от българите. За съжаление, освен лъжи, недоверие и неприязън към Русия, тук аз не виждам нищо друго.“ (07.06. 1885г.)

  Руските агенти обаче са си били винаги налице сред българския елит – в изобилие. Години, години и години се е предавала тази същностна черта и характерологична особеност в българската психика – хамелеонската природа, склонността към угодничество и предателство заради осигуряване на собственото оцеляване на каквато и да е цена. Адаптивност, без значение какъв ще е резултатът.

  Затова Русия винаги е могла да купи хора от елита на нашата интелигенция по времето на Стамболов, през периода на комунистическия режим, също и днес.

  Един дълъг списък от руски агенти е представен на няколко страници в този сборник, хора – поети, писатели, депутати, инженери, военни, министри, фабриканти, земевладелци. Сред тях са поетът Иван Вазов (който е бил член на постоянния комитет към Източна Румелия), Михаил Маджаров, Стефан Бобчев, Петко Каравелов, Димитър Бракалов, който е избран и за кмет на Бургас, и др.

  Ето части от писмата на тези и други наши агенти до руски консули и високопоставени лица, където нашите хора отправят своите молби за по-скорошна окупация на България от Русия.

  Извадка от писмо на Димитър Бракалов до руския консул, 09.01. 1887г.:

  …по наше дълбоко убеждение, единственият път за спасението на нашата нещастна страна е руската окупация, но не временна, а продължителна- най-малкото седемгодишна, тъй като на руснаците ще се наложи да превъзпитават цяло едно поколение….

  Само в окупацията виждаме спасение и защо руското правителство я отлага непрекъснато?“ (Димитър Бракалов)

  Ако прочетете публикациите в интернет пространството относно личността на Бракалов, ще откриете хвалби за неговите заслуги, благотворителност, приноси и т.н. , само не и тази информация!

  Ето и извадка от официалното Обръщение на представители на българската интелигенция към руския император Александър Трети, което е доста дълго, но помествам само част от него, подписано е от хората: Драган Цанков, Маджаров, Д. Бракалов, Бурмов, Гешев и др.:

  „Ваше Високопревъзходителство, окупацията на България от Русия е необходима и неизбежна. Тя е така неизбежна, както и последната освободителна война…Окупацията на България е необходима не само от политическа гледна точка, но и за да избави България от нравствено разлагане….

  За да се възстанови и възсъздаде изкупената с руска кръв България и да се направи възможно тържеството на славянското дело и православието – това средство е руската окупация!

  Българският народ я очаква с голямо нетърпение, защото само в нея вижда своето избавление.

  …С голямо нетърпение и всеобщ възторг народът ще посрещне в страната ни въдворяващите ред руски войски от нашата покровителка Русия!“

  ???

  Е, остава въпросът КОЙ точно „народ“ ще посрещне „с всеобщ възторг“ руските войски? А може би пък имаме народ и народ; българи и българи?!

  Щом и до днес се сблъскаваме с подобно лакейничене, подлост и престъпна злонамерена продажност от страна на ключови хора от нашия елит, жертви на собствената си хамелеонска природа, готови на всичко заради своето добруване.

  Но ги има и онези другите, различните, хората като Стамболов, Захари Стоянов, Левски…,(може би като теб и мен), хора, които винаги са били отвъд лимитите, отвъд мисълта за мен и моето….Хора – визионери, които знаят как да мислят и мечтаят за нещо повече от себе си. Личности, които разбират, че дори и да успееш със своето постоянство, жертви и упорство, да промениш живота само на един човек, пак си е струвало.

  Искрено вярвам, че именно заради такива хора, руските ( а и още други подобни в нашата история) инвазии, хищни планове и намерения към страната ни, не са успели!

  Заради тях които са платили за своето свободолюбие!

 96. #96
  Sold-er 07 сеп 2014, 22:27
   
  0
   
  0

  До #95 Не ти прочетох поста...че много дълъг и простоватичък ми се види! Ама да те питам ти Царска Русия ли мразиш или СССР???

 97. #97
  Sold-er 07 сеп 2014, 22:34
   
  0
   
  0

  До #89 Ми паля колата, взимам един джоб пари и потеглям дето ми видят очите, само да не е в България! И не мисля да бъда гурбетчия, а направо да пробвам да се устроя и оставам там! В интерес на истината най-много приятели, че и роднини имам в Англия....по-добре там, отколкото да робувам тук на някой селски пишман работодател за 300 лева!

 98. #98
  Варимез Варимезов 07 сеп 2014, 22:35
   
  0
   
  0

  O tempora, o mores! Колко по-актуално звучат тези думи днес:"Окупацията на България е необходима не само от политическа гледна точка, но и за да избави България от нравствено разлагане…"


  Браво за усърдието и искрените намерения да помогнеш в разбирането на един твърде заплетен исторически контекст, който не е приключил дори в наши дни. Все пак, опростеното и едностранчиво четене може само да подведе неизкушения от историята читател. Това е само един фрагмент от пъзела, при това не най-важният! По онова време са били в зенита си европейските монархии и няма никакво значение за коя точно от тях става дума. Абсолютно същата имперска политика е водил и Франц Йосиф, след След неуспешната за нео Австро-пруска война, Австрия насочва поглед към Балканите. Франц Йосиф анексира Босна и Херцеговина, окупирани от австрийските войски (Берлинския конгрес в 1878г.) а не България, само защото ние не сме му били под носа, а малко по-встрани. Географска причина и нищо друго. И германския кайзер би ни докопал, но на него сме му съвсем далеко. Просто Руската империя е била най-близо до нас и останалото го знаем от учебниците. Такива са били времената, такива са били и нравите - излишно е да се преекспонира! Казано е: O tempora, o mores!

 99. #99
  KOREKTOR 07 сеп 2014, 22:40
   
  0
   
  0

  До #95 Пуснато от приходящ

  А бе приходящ,

  А бе изходящ от подкръстния си отвор отзад.

  А бе ТЪПАКО и ФИЛОСОФ ДЪРВЕН,

  Говоря ти за 200000 загинали обикновени руснаци. Загинали за да освободят братята си българи.

  Разбра ли бе ОТКАЧАЛНИКО?

  За какви имперски глупости ми пишеш?

  Това са били обикновени хорица тръгнали да гинат за братята си славяни. Тях не ги е интерисувала политиката на разните им там графове , барони и дворяни и царски мижитурки.

  Разбра ли ОТВОРКО?

  И стига вече сте вдигали тука пушилка тука като правите прочит на историята както на вас ви отърва.

  Както Дявола чете Евангилието , така и вие ДЕМОПЕДЕРАСИТЕ БЕЗРОДНИ и ПРОДАЖНИ си прииначавате историята.

  И тези ли 200000 руски жертви са :

  "....... мизерии на Русия срещу България."

  както казва онзи ИДИОТ ПСИХАР "капитанче" и твое вярно другарче?

  И за сетен път ви предупреждавам престанете да намесвате името на Левски за долните ви и мръсни спекулации.

  Още чакам онази ХОХЪЛСКА ПАТКА ukrainkataза доказателства за фалшифициране на историята.

  Да не те погна и тебе сега за измишльотени и фалшификации.

  А за този идиот Стамболов знаеш ли. Върл русофоб е бил уж, ама не му е пречило да прави парите си от търговийка с руската омразна армия .

  Нали?

  Това знаеш ли го ОТВОРКО?

  А Захари овчарчето няма какво да го коментирам.

  Такава е съдбата на комплексарите.
  Аман и бактън от ЕВРОГЕЙСКИ ИДИОТИ!!!

 100. #100
  С дружни усилия 07 сеп 2014, 22:46
   
  0
   
  0

  Хайде Прихождащия не си построявай сам паметник неръкотворен преждевременно.Взех,че смених в твоята проповед само България с Украйна,Русия със САЩ и познай какво се получи?Същата работа ,като в България след Съединението.Тя..., тая работа не приключи успешно за Русия,та си мисля,че и сегашната няма да приключи успешно за САЩ.Колкото до Иван Вазов нито ти си първият,нито американската посланичка е сред първите които го заклеймявате и подлагате на публичен линч.Понеже си голям всезнайко и "визионер" оставям на теб да си размърдаш ЕнтелЕгентното мозъче да откриеш бившите си идейни авери и с дружни усилия да изхвърлите Вазов от българския пантеон.

 101. #101
  7534 07 сеп 2014, 23:53
   
  0
   
  0

  Приходящ, та ти пак ли не си си изпил хапчетата?? Лошо момче!! Ходи мама да те изпикае и си лягай вече.

 102. #102
  Nash 08 сеп 2014, 00:26
   
  0
   
  0

  Относно #95 Пуснато от приходящ

  "...До Nash-истите и KOREKTOR-ите:..."

  По отношение на моите постинги не сте ме разбрали правилно...
  В момента в света има тази тенденция на англо-саксонските страни (задкулисието на които много силно влияе на световната политика) , към разпадане, регрес, унищожение на култури, традиции, дебилизъм на народите и т.н...
  Русия и Китай са страни, които все още не са се предали, за разлика от нас и цяла западна Европа.
  И цялата западна пропаганда, американската и националната е насочена да превземе и тези страни в информационната сфера, да настрои всички други, ако може целият свят, че в тези страни (Китай и Русия) нямало "демокрация", приписват разни измислени нарушения без никакви доказателства. Разликата между Русия и Ирак, Либия, Сирия ... е това, че те са въоръжени до зъби и е безполезно с тях да се воюва. Видяхме и в източна Украйна какво стана, някакви си опълченци (предимно руско етничество и около 4000 руски доброволци) разбиха цялата украйнска армия. Какво би останало от УСА ако официална Русия си изпрати целият арсенал ОМП? Няма смисъл за олигархите да водят директна война с такава непокорна страна, за това те се опитват по други пътища да я превземат. Една от възможностите е, да използват превзетите вече от тях страни за тази цел. Германия, Франция, Великобритания и останалите от ЕС въвеждат някакви си санкции, даже и да са против техните национални интереси, цялата пропаганда "върви" против Русия без никакви доказателства. Вече на всеки му се вижда странна, най-малкото... Целта е да се изолира и й се нанесе икономически удар, да се отслаби и военно ако може... А после - иракски сценарии...
  НО специално за нашето минало и Русия:
  Напълно е възможно руската империя да е преследвала свои си лични интереси, това никой не го отрича. Но аз поне се радвам, че сега не сме турска провинция, с каквато и цел да са ни отделили от турците... Ние сме си друг народ и не пасваме с турците. И да се живее под чужда зависимост не е приятно, чиято и ще да е тази зависимост. Спор по този въпрос няма!
  Сега света е друг. Но сега също зависим пак от руснаците (косвено), колкото и на някои да не им се иска... Ако Русия също загуби тази всякаква война с американското задкулисие и срещу всичките поробени вече европейски страни, БГ завинаги ще изчезне и като страна и като специфична култура и като народ, традиции и т.н.. Какво ще стане? Демографски ще се изгубим с времето... Емиграцията на младите и по-способните в другите страни само усилва този процес. Всичко дето писах по-горе в другите постинги важи и за нашата страна...
  Какво ни носи на нас една победа на Русия срещу олигархията? Ами ако тя успее (с наша или без наша подкрепа), светът ще се отърси от тези негативни тенденции, народите на Европа ще могат вече сами да си определят бъдещето... И ние като малка държавица и народец, ще успеем може би сами да си определяме как да живеем, с кого и какви договори да подписваме и сътрудничим...
  Това не е някакво си глупаво и наивно "русофилство", както много тука мислят. Това е просто една надежда, че ще се отървем от опасният сценарии на световните владетели. Нищо друго! Китай и Русия може би ще се справят? Ако ли не, то разлагане и унищожение ни чака. Нищо друго!

 103. #103
  приходящ 08 сеп 2014, 01:22
   
  0
   
  0

  До #99: Колко си предвидим :). Теб те включих в обърщението си в началото на предния пост само за да проверя реакциите ти. И те, разбира се, не закъсняха - първосигнални както винаги. Всъщност, be my guest - разрешавам ти да се изхождаш под всеки мой пост, така поне ясно ще проличи интелектуалното ниво на средностатистическия индивид с промит от руската пропаганда мозък.
  И между другото, доколкото знам, около 200 000 са общо загиналите в тази война. Като изключим румънци, украинци, финландци, даже и българи (което странно защо винаги се пропуска от българофоби като теб), общата бройка на загиналите руснаци е значително по-малка. Това, разбира се, в никаква степен не омаловажава жертвата на обикновения руски войник, който вероятно чистосърдечно е дал живота си в името на освобождението ни, но и не променя основната причина за воденето на тази война. Не ми слагай в устата разни твои глупави схващания.
  МД, във връзка с думите ти "Да не те погна и тебе сега за измишльотени и фалшификации", книгата "Авантюрите на руския царизъм в България" е написана под редакцията на другаря Васил Коларов в отговор на идеята на другаря Ленин за дискредитиране на царска Русия. Източниците, използвани за написване на книгата, са руски архиви. Така че, в случая не се касае за моята дума срещу твоята, а за твоята срещу тази на Васил Коларов и Ленин. Ако прецениш, че тези двамата са лъжци, кажи, ще го приема :).

  А думите ти за "Захари овчарчето" a.k.a Захари Стоянов, просто ще ги пропусна без коментар - те говорят достатъчно добре и без моята помощ.

  До #98: г-н Варимезов, вие, както винаги, в типичния си стил "со кротце, со благо" се опитвате да размиете фактите и да се измъкнете с терлици по перваза. А те са, че не Франц Йосиф и Бисмарк са си разигравали коня в България и все още го правят. Дискутируема е и тезата ви, че "Франц Йосиф анексира Босна и Херцеговина... а не България, само защото ние не сме му били под носа, а малко по-встрани". Четете Симеон Радев, има издание на книгите му от 70-те години без никаква промяна спрямо първото издание, което само по себе си говори каква е силата им, щом даже по онова време не са се осмелили да ги фалшифицират.
  "Просто Руската империя е била най-близо до нас" - това някакъв намек за нашата историческа обусловеност да бъдем окупирани от накого ли е? И какво - да кажем на Руснаците "Извинете, че се намирахме под носа ви представлявахме такова изкушение, че вие не можахте да устоите"? Ай сиктир!!!

  До #100: Можеш да сменяш думите както си искаш и да си правиш словесни пермутации, но фактите са си факти: Русия окупира България два пъти, сега го стори с Крим и все още не е ясен резултатът от опитите за откъсване на другите части от Украйна. За асимилирането на Полша, Прибалтийските републики, Чечня, Грусия и т.н. и т.н. просто няма смисъл да се говори.
  Колкото до Вазов, не сте чели явно някои негови произведения.
  А за американската посланичка, изключвайки факта, че се уловихте като едни червеноперк(овц)и на тая малка кукичка, бих казал, че има някои болестни състояния, при които пациентът упорито вярва, че неговите фантазии са всъщност реалния живот.

  До #101: Цифромания, не ме занимавай с глупости. Пий си Гинко-то, за да не забравиш къде е виаграта и не се набутвай между шамарите.

  До #102: "Русия и Китай са страни, които все още не са се предали" Не вписвайте в някакви ваши категории всички българи, да не говорим за населението на Европа. Малко по-горе вече писах за опасните илюзии при определени болестни състояния, и по-специално за упоритото нежелание за признаване на действителността. Ако не вярвате на мен, питайте децата си кое смятат за нормално и кое - не. Чудно ми е защо такива като вас смятат, че непременно техният мироглед е правилният??? Вижте го Солджър-а: и той си е купил билети за Англия (доколкото разбирам). Истината трябва да се приема, даже и да е болезнена.

  "Но аз поне се радвам, че сега не сме турска провинция" - аз също, и не трябва никога да се забравят историческите факти. Но да се свири на тази тънка струна вече сто и не знам колко години, не говори добре за нас като нация.

  И говорейки за "опасният сценарии на световните владетели", огледайте се малко. Светът е тръгнал да става едно глобално село. Когато правите такива квалификации, пак казвам, не бъдете егоисти и първо питайте децата си - постъпете така, както те смятат за добре, защото те ще живеят в бъдещия свят, а не вие.

 104. #104
  Nash 08 сеп 2014, 02:08
   
  0
   
  0

  Относно #103 Пуснато от приходящ

  "...Чудно ми е защо такива като вас смятат, че непременно техният мироглед е правилният???..." Някъде да съм твърдял такова нещо?
  Ако беше така, нямаше да чета сега вашите постинги. Готов съм при наличие на нови факти, доказващи други реалности, да си коригирам мненията и ако има определено количествено и качествено натрупване и мирогледа естествено... Светът не стои на едно място!

  "...Не вписвайте в някакви ваши категории всички българи, да не говорим за населението на Европа...." Не съм твърдял, че всички българи мислят като мене??? Но то се вижда от много ходове, че цяла Европа капитулира пред американците. Германия например по дефиниция все още не се е отървала от последствията на ВСВ, за това се подчинява, но другите са просто икономически и военно зависими от тях.
  Е, как да разбираме напр. това: Дойде Макейн в София и работите по "Южен поток" се спряха? Май това е някакво случайно съвпадение?

  "...И говорейки за "опасният сценарии на световните владетели", огледайте се малко. Светът е тръгнал да става едно глобално село. Когато правите такива квалификации, пак казвам, не бъдете егоисти и първо питайте децата си - постъпете така, както те смятат за добре, защото те ще живеят в бъдещия свят, а не вие..."
  Естествено в краткосрочен план има това развитие в "глобално село" някои плюсове, иначе никой не би се съгласил на такива промени. Но защо тогава се наблюдават на практика факти, подтвърждаващи точките, дето писах по-горе?
  Напр. Запознах се с един австриец в самолет, разказа ми, че има 3 деца, но едното е инвалид. Как е станало? Поставили му една от задължителните имунизации за деца, минало една седмица и станал аутист... Вече е обречен (според лекарите) цял живот да бъде такав... И други са ми разказвали подобни неща за техните деца, но в по-лека форма. Няма начин да не знаете Бил Гейтс? Той открито говори пред много хора, че населението на земята станало "прекалено много" и "те" решили още 70-те години да го понамалят. Един от нетодите били имунизациите за децата??? Пак случайно съвпадение?
  Моите деца също искат един отворен свят без граници, с многото възможности, да учат каквото си поискат и живеят където си искат. НО е добре ако няма никой, който да контролира всеки и всичко в това бъдещо "село". Всеки да може сам да определя как и в какво да се развива. Но някои не оставят другите на мира. Защо направиха разните революции и войни в Ирак, Либия, Сирия, Украйна...? Пак случайност? И никой не стои зад всичкото това? За какво им е едно глобално село, ако са роби в него?
  Мое мнение е, може на други да им харесва това...

 105. #105
  KOREKTOR 08 сеп 2014, 07:43
   
  0
   
  0

  До #103 Пуснато от приходящ

  приходящ,

  Че кой толкова е Захари Стоянов?

  Не е ли бил овчарче.

  Кой е той и какво толкова е донесъл за България?

  Е изключая наистина "Записки по българските въстания".

  Кой е той?

  Пърхал е с крилца около големите български революционери и после около ръководителите на Априлското въстание.

  И какво?

  И как така всички големи около Захари овчарчето загиват в боевете или в турски зандани, а само той оцелява?

  Задай си този въпрос изходящ-ий!

  И какво ?

  След освобождението на Захари овчарчето не му се отваря парашута за държавна службица и на нашия затова Русия му е виновна. Ставаме Русофоби по течение на тогавашната конюктура.

  А ти изходящ-ий нещо русофобско да си срещал у Захари овчарчето през така наречения му РЕВОЛЮЦИОНЕН ПЕРИОД?. Посочи ми нЯщо такова у Захари

  И ти изходящ-ий си се пуснал като Захари овчарчето по течението надоло на сегашната днешна модерна в България РУСОФОБСКА конюктура.

  Е па много сте модерни бе ДЕМОПЕДЕРАСЧЕТА ИЗКУКАЛИ.

 106. #106
  Две питания 08 сеп 2014, 09:52
   
  0
   
  0

  Е доживяхме и това,най-видният комунист на 20-ти век да бъде сочен като достоверен източник на информация.Спрямо руската династия Улянов Ленин, както е модерно сега да се казва е в конфликт на интереси,но Приходящият откъде да зане,като цитира само това което му подмушнат.Както гледам Приходящия далеч е надминал в русофобията си дори измислените напътствия на Марси Райс.Виждам,че веднага ги е използвал за опорни точки и само ги е попълнил с имена.Господинът Приходящ още не е решил задачката с първите заклеймители на Вазов,а сега си натриса и втора задачка - да се осведоми защо Улянов не е надежден източник на информация.И да се изсулва по фланга питанията ще продължат.

 107. #107
  приходящ 08 сеп 2014, 11:07
   
  0
   
  0

  До #105:
  KOREKTOR-че, така те искам!!!
  Продължавай в същия дух.
  След като "разобличи" Захари Стоянов, кой ще е следващия, може би Вазов???


  До #106: Ето ви малко информация за създаването на тази книга:

  От 1918 до 1939 г. по указание на Ленин в СССР се води публична кампания срещу всичко, което руският царизъм е сътворил в Русия и извън нея. В този дух на пропаганда през 1935 г. по нареждане на Сталин Васил Коларов получава задача да състави документален сборник, в който да бъде показано истинското лице на „руския царизъм” и „двуликата му политика” спрямо българите и България. С помощта на руски архивисти Коларов събира редица документи, свързани с Руско-турската война и пребиваването на руската администрация и армия в България. Те са публикувани в сборника, който е озаглавен „Авантюрите на руския царизъм в България”. В него са включени всички държавни документи до преди Октомврийската революция.

  Ето един пример от предговора към книгата на В. Коларов, че истинските мотиви на „освободителната мисия” са завоевателни и завършват с даване на „национална полунезависимост на България“. Истинската цел, според съставителя на този сборник, е Царска Русия да превърне България в „Задунайска губерния“ и да осигури плацдарм за следващата военна акция, имаща за крайна цел Цариград и проливите. Пак според В. Коларов, руският император Александър III лично е ръководел всички операции, свързани с налагане на руското влияние в България и осъществяване на руските интереси в нашата страна.

  Не знам Ленин какви закачки е имал с царската династия, най-малко пък неговата биография ще седна да изучавам подробно, ама и Коларов ли е лъжец?

  Или всъщност искате да кажете, че комунистите by default лъжат?
  Разяснете ми позицията си, че нещо не мога да я схвана.

 108. #108
  ASPARUH 08 сеп 2014, 11:18
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради писане на латиница. Admin

 109. #109
  KOREKTOR 08 сеп 2014, 11:24
   
  0
   
  0

  До #107 Пуснато от приходящ

  изходящ-ий,

  Вазов няма какво да го разобличавам.

  За съжаление в последните си години от живота си вече под влияние на тежката атеросклероза която е имал той достатъчно се е "саморазобличил" пишейки глупости, които вие ДЕМОПЕДЕРАСЧЕТАТА СЕГАШНИ нареждате дори и преди най-великите му стихове.

  Така ви отърва и толкова ви е акъла на вас ДОЛНИТЕ ДЕМОПЕДЕРАСЧЕТА.

 110. #110
  приходящ 08 сеп 2014, 11:59
   
  0
   
  0

  Да, да, сигурно Джоржд Сорос го е облъчил с кемтрейлс-и :). А един мармот увива шоколади.

  Ето едно стихотворение на Вазов, вероятно писано под влияние на "тежката атеросклероза", ако се вярва на думите ти:


  На руските воини

  О, руси, о, братя славянски,
  защо сте вий тука? Защо сте
  дошли на полята балкански
  немили, неканени гости?

  Желали би вас възхитени
  да срещнем со сълзи и с китки...
  Но идете вий настървени,
  на грозни зовете ни битки!

  Желали би вас да прегърнем
  и тоз път сърдечно, горещо.
  Но взорът ви свети зловещо...
  Как ръце сега да разгърнем?

  О, руси! Аз друг път ви славях
  за подвиг велик и чудесен,
  високо ви лґкът поставях
  във мойта душа, в мойта песен!

  Вий някога знаме Христово
  развяхте за благо човешко –
  строшихте ни игото тежко,
  а днеска ни носите ново!

  И пак не ви мразим (не крия:
  обича ви още народа);
  но любим и свойта свобода,
  стократно по любим я ния.

  За тоз кумир ние се бием
  и с чужд, и със близък упорно
  и няма ний врат да превием
  пред никакво иго позорно!

  О, колко ви, братя, жалея!
  О, как би желал, братя клети,
  свобода и вам и за нея
  кат нас да живейте и мрете!

  1916

  За тези, които не са наясно, повод за написване на стихотворението е настъплението на руски, сръбски и румънски войски в Добруджа по времето на Първата световна бойна. Това настъпление е спряно от кавалерията на ген. Иван Колев. Негови са и паметните думи на 4 септември 1916 г. пред строената българска конница когато към командваната от него дивизия се насочва цяла руска кавалерийска дивизия, превъзхождаща двукратно българската:
  "Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!"

 111. #111
  KOREKTOR 08 сеп 2014, 12:35
   
  0
   
  0

  До #110 Пуснато от приходящ

  изходящ-ий,

  "Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!"

  Какво се търси на вража територия. Воюва се с враг.

  Тогава изходящ-ий ако не знаеш България е била враг на Русия.

  А врагът изходящ-ий ако не знаеш се бие дори на собствената му територия.

  Това известно ли ти е ОТВОРКО ФИЛОСИСОФСКИ?

  Нещо друго да е необходимо да ти се разяснява?

  Ти по този начин ще оспориш и воените действия на Съветския Съюз и съюзниците на територията на Хитлеристка Германия.

  Така ли е изходящ-ийили не е така.

  Аман и бактън от ДЕМОПЕДЕРАСИ ДЪРВЕНИ ФИЛОСОФИ!!!

  Хайде изходящ-ий скривай се, че вони вече от тебе!!!

 112. #112
  приходящ 08 сеп 2014, 12:49
   
  0
   
  0

  "Какво се търси на вража територия. Воюва се с враг."

  ееей, KOREKTOR-че, най-накрая изплю камъчето.

  Нали затова търкам клавиатурата, това ви каза и Военния министър - Русия е враг :).

 113. #113
  Nash 08 сеп 2014, 14:28
   
  0
   
  0

  "...ви каза и Военния министър - Русия е враг :)...."

  Този (Военния министър) няма представа изобщо за какво говори! Русия не ни е враг. Тя не иска сега нищо от нас и в близко бъдеще също е така, ако ние не се занимаваме също с нея и не инсталираме опасни оръжия на нашата територия, които да са насочени и предвидени за тех...

  Това искат американците, така да мислим и ние. Това не е българско мнение а ако е, е заблуждение! Те за какво предпочитат да си купуват недв. имоти по нашето черноморие? Защото ни смятат близка страна, не друго!
  И не знам какво ли толкова някои са "влюбени" в тази америка? Тя освен само личните си интереси, други няма! Може набързо да ни пожертва ако се наложи, за да спечели тя. Това трябва нашият народ да го знае...

  От друга страна не значи, че трябва да ставаме подчинени на Русия и да им сваляме шапка. Но трябва да сме реалистични а не да вярваме сляпо на пропагандата на американците на техната военна индустрия и петролните им олигархи.... За тях Русия е "враг", понеже има много газ и нефт....
  А ние от такива мнения само можем да загубим!!! И днешната позиция не трябва много да зависи от миналото, което повече не можем да изменим!

 114. #114
  приходящ 08 сеп 2014, 14:56
   
  0
   
  0

  До #113: "И днешната позиция не трябва много да зависи от миналото, което повече не можем да изменим!"

  Ама като как така "не трябва много да зависи от миналото", ами Дядо Иван, 200 000-те хиляди жертви, братската взаимопомощ, евтиния нефт, дето ние го препродавахме скъпо, пазара за продукцията ни и т.н.????

  Аааа, другари, не може така - ще се наказваме!

 115. #115
  Nash 08 сеп 2014, 15:12
   
  0
   
  0

  Политиката трябва да е преди всичко прагматична и диктувана от националните ни интереси. Видяли сме и добро и не толкова добри неща конкретно от Русия. НО ако искаме конфронтация с тях днес и за в бъдещето, само можем да загубим и то много... Щатите не искат да воюват с тях, а ние им се "репчим"? Ясно е, че няма полза от такива глупости. Вероятността Русия да воюва против нас е почти нулева днес, ако ние не изпращаме сами войски там да ги дразним. И случая от предишният постинг.... И стига с тези клишета от миналото. Аз поне никога не сам имал нищо общо с комунистически партии и "другари" ми "реже ушите"...

  И друго. С Русия може да се преговаря както с хора. С УСА това не е възможно. Те са силните и те определят, другите само слушат. Съвременна Русия не е враг на нашият народ. Може някой да ни настройва на това, понеже има лични интереси или други страни искат от Русия нещо и да я завладяват, да си продават оръжието на будалите от ЕС, тогава им трябва такова мнение да разпространяват....

 116. #116
  KOREKTOR 08 сеп 2014, 15:17
   
  0
   
  0

  До #112 Пуснато от приходящ

  изходящ-ий,

  Виж се само колко си тъп бе. До преди малко ми пляскаш цитати и стихове за 1916 година, а сега изопоачаваш нещата за днешните дни.

  Разбери ГАЛФОНЕ ПРОСТ и през 1916 година и сега като член на НАТО България е враг на Русия.

  Не обратното. Не Русия е враг на България.

  1916 година Кайзерова Германия и съюзниците и в това число и нашата България разпалват ПСВ и нападат и са агресорите.

  Сега НАТО и по специално КРАВАРИТЕ заплашват и се заканват на Русия.

  Ти ФИЛОСОФЕ ДЕМОПЕДЕРАСКИ какво искаш руснаците да стоят и да чакат като патки на гюме ли?

  Няма да ви огрее ТЪПАНАРИ ПРОСТИ.

  Която мома се е хванала на хорото ще търпи да я щипят.

  Нашата България за съжаление като се е закачила пак за грешната страна ще си понася последствията.

  Само да се надяваме да се размине патакламата, че не дай боже нищо хубаво не ни чака.

  С тази помиярска политика която водят нашите политици марионетки сантименти от руснаците не трябва да чакаме.

  Не дай боже милост няма да има дори за нас колкото и да са сантиментални към България по старото руско поколение. При младите руснаци това го няма. Врагът си е враг.

  А ние за тях сме врагове и предатели.

  При една патаклама за такива милостта ще е последното за което ще се мисли.

 117. #117
  приходящ 08 сеп 2014, 16:32
   
  0
   
  0

  До #115:
  Защо смяташ, че се търси конфронтация с Русия? Просто беше крайно време някой да нарече нещата с истинските им имена и да видим, че царят е гол. Чоевк трябва да е в някаква друга реалност (заедно с KOREKTOR-а може би), за да вижда пълната руска инвазия в България - не военна, разбира се, но си е инвазия. И като ви говори Велизар за информационна и хибридна война, някои подскачат, че видите ли, няма руски десанти с танкове и самолети. Ами то няма и нужда.

  И как, според вас, може да се преговаря с Русия? Като Станишката, дето чака повече от 4 часа бащицата да го приеме ли??? И като го е приел, дали нашият му е тропал по масата или най-много като в оня виц, да му е казал, другарю Сталин, ваш'та терца бие мойто педесе? Или като Бойчо, дето и куче му подари.
  Единствените хора (в нашето съвремие), които са имали независима позиция и са казали НЕ на Русия, са Иван Костов, Надежда Михайлова и Марин Райков.

  До #116: KOREKTOR-че, благодаря ти и продължавай в същия дух. Спестяваш ми много писане и обясняване.

  ...пляскаш цитати и стихове за 1916 година, а сега изопоачаваш нещата за днешните дни - Ами те нещата не са се променяли от онези дни та до днес. Проблемът е, че не сме си взели никаква поука от отминалите събития. Ама, ще кажеш, как да си вземем, като ние просто не сме ги знаели. Историята ни беше тотално изкривена, а мозъците ни - промивани.
  За съжаление, явно при някои това е вече необратим процес.

  А Краварите, като гледам, яко ти бъркат в ..., хм, ти си знаеш къде :).

  "А ние за тях сме врагове и предатели" - за врагове, бих го приел, ама защо пък и предатели? Сигурно заради факта, че успяхме да се откачим от мечешката им прегръдка? И че не бием чело коленопреклонно по 3 пъти на ден?

 118. #118
  Паликар Паликаров 08 сеп 2014, 17:55
   
  0
   
  0

  г-н приходящ, не разбирам защо се морите с Вашите доказателства и разобличения?

  И така да е, както на вас Ви се иска, това по никакъв начин не променя нещата, т.е. пропорциите 80/20 (цитирах някъде мнението на Б. Ноев и Вие се съгласихте с него). "Тука е така" (пак някъде по сходен повод цитирах и Г. Марков, ако си спомняте). Дадености. Факт!

  И до киевския княз Светослав I назад да се върнете, за да ни припомните за разоряването на североизточните български земи, както и за разграбването и подпалването на Велики Преслав, все тая. Историята е неразбираема без познаването на едни по-други закони, които днешната наука все още не признава в достатъчна степен (не и официално). Става дума за обективни духовни йерархически структури, които имат външно проявление, познато ни като племена, етноси, народи и нации. В тази посока следва да се дири де е заровено "кучето" (т.е. защо българи и руснаци взаимно се припознават като братя, ако не като кръвни, то поне в смисъл на духовни).

  Можете да продължите с всевъзможните доказателства за враждебността на русите към нас и обратно, но всуе се морите! Отвъд физиката и познатото, следва да се търсят отговорите, защо аджеба някои неща тук не стават, и не стават... Наздраве за метафизиката и за spiritus vini!

 119. #119
  приходящ 08 сеп 2014, 19:35
   
  0
   
  0

  г-н Паликаров, времената се променят.
  Младото поколение масово не знае руски (което е и добре и лошо).
  Мога да ви дам следния пример: руски полковник купува имот във Варна. Брокер е младеж на 23 години. Пита полковника дали знае български, отговорът е, естествено - не. Пита го знаете ли английски - отговорът е тоже също :).
  Накрая полковникът видимо ядосан, пита - а вие не знаете ли руски??? Младежът отвръща: а трябва ли?
  Получава се ситуация, подобна на тази от филма "Сибирския бръснар" на Михалков, но с обратен знак :).
  След 2-3 поколения нещата съвсем ще се променят.

  Виждам, че и вие вероятно сте попрочели книгите на Иво Инджев, което е похвално. Въпреки че не съм толкова краен, споделям неговите виждания по въпроса.

  И още нещо - нямам проблеми в общуването си с руснаци. Покрай участието си в един руски форум съм давал съвети и съм споделял (съвсем безкористно) софтуер, написан от мен. Там, обаче, отношенията са като РАВЕН с РАВНИ.

  За съжаление, двустранните политически отношения далеч не са такива.

 120. #120
  7534 08 сеп 2014, 20:42
   
  0
   
  0

  Абе тоя приходящ се влошава с всеки изминал ден. Абе ти не разбра ли, че си много тъп и прост бе, моето момче болно!!!!!

 121. #121
  Варимез Варимезов 08 сеп 2014, 20:50
   
  0
   
  0

  г-н приходящ, винаги ми е било приятно да се разговарям с Вас. Определено сте прав - времената се менят, а с тях идват и поколенията, за които руската реч не е благатка и рабираема. Ако всичко тече тихо и кротко като Дунава, току виж един ден умрял последният човек в пустинята, от тези, дето са били родени в робство.

  Обаче отново има едно НО! Събитията, които чукат на вратата ни няма да чакат да се свършим биологически тези, които вчера, днес и утре взимахме, взимаме и ще взимаме решенията за съдбата на държавата. Събитията за които говоря се случват дори днес, а в други ден със сигурност няма да са приключили. Сиреч, ние, добре помнещите предишните десетилетия и формираните като личности пак през същите десетилетия, като цяло кормуваме в тая държава. Дали е в бизнеса или в институциите, все тая. А онези сополанковци, на които така се уповавате в разказа по-горе с полковника (дето питат "А трябва ли?") в най-добрият за тях случай ще емигрират в ближайше време, ако вече не са го сторили. Те нямат корен и са деца на света и се считат за глобални селяни, но ние, проклетите старци оставаме тук, зер, никой вече не ни иска, а и няма къде да ходим. Оставаме тук с бабичките си, с местните малцинства и новопридошлите бежански малцинства.

  А ако дойдат при нас бежанци украинци или братушки, истински ще им се радваме, нали с тях ако се подпрем и демографски подплатим, ще можем да удържим статуса си на европейски и държавотворен етнос. Та, това е. Невесели истории...

 122. #122
  KOREKTOR 08 сеп 2014, 20:53
   
  0
   
  0

  До #119 Пуснато от приходящ

  изходящ-ий,

  Айде по-скромно де.

  Сеага па взе да учиш руснаците и на за софтуера.

  Едни от най-спецовете в тази област в света наш изходящ-ий уроци им преподава.

  А бе ти какво дириш още тука ами не си при КРАВАРИТЕ бе и да им плащаш, че работиш за тях.

 123. #123
  приходящ 08 сеп 2014, 22:42
   
  0
   
  0

  KOREKTOR-че, както вече писах някъде, никога не не пиша неща, които не мога да подкрепя с доказателства. Далеч съм от мисълта, че съм софтуерен гений или нещо от сорта, но така се случи, че мен помолиха за помощ, а не аз тях. И за да не бъда голословен, ето ти откъс от един e-mail, адресиран до мен. На руски е, така че няма да имаш проблем с четенето :-)

  --------------------------------
  Добрый день, XXXXXXXX!
  Меня зовут Сергей. Пишу Вам это письмо, но не знаю, читаете ли Вы этот почтовый ящик - мы с Вами переписывались более года назад. На форум http://forum.XXXXXXX.ru/forum.php Вы тоже не заходите.
  Как Ваши дела?

  У меня есть к Вам вопрос.
  На форуме XXXXXXX я ранее прочитал ваше сообщение в ветке про декодирование XXXXXXXXX. Вы пишете там, что:
  "I successfully implemented the Perl code given by XXX and now I can decode XXXXXX data and XXXXX messages. After decoding it is possible to stream them in various formats - XXXXX compatible, custom formats, to feed XXXXXX, to stream decrypted data at port XXXX (like XXX or newest XXXX software) etc."

  Я так же пытаюсь это сделать, но у меня не выходит получить правильные AVR сообщения. Они лишь изредка проходят, а основной поток получается ложных, как мусор. Я уже могу получать коды от XXXX, котрыми он шифрует поток из XXX порта. Потом ими декодирую стрим из прота XXX. Но получать однозначную перекодировку RAW10001 -> AVR не получается.
  при этом я получаю верную версию прошивки и прочее.

  Не могли бы Вы мне помочь и подсказать, как сделать такую перекодировку? Скрипт на Perl от XXXX у меня есть. Так же я успешно перекодирую XXXX. Но XXXX не получается....
  В конечном итоге мне хочется написать программу, которая сможет читать данные напрямую по сети из XXX (или XXXX) без запуска XXXX.

  С уважением,
  Сергей

  г. Томск, Западная Сибирь
  --------------------------------

  Полетата, заместени с XXXXX не са интересни за теб.

  Осъзнавам, че дългите ми постове са отегчителни за някои от четящите, но ... длъжен съм да отговоря.

 124. #124
  KOREKTOR 08 сеп 2014, 23:01
   
  0
   
  0

  До #123 Пуснато от приходящ

  изходящ-ий,

  Ти като цяло не си ми хич интересен.

  Само ти си вярваш , че си оригинален.

 125. #125
  приходящ 08 сеп 2014, 23:04
   
  0
   
  0

  г-н Варимезов, благодаря за оценката, която давате на постовете ми. Въпреки, че позициите (в повечето случаи) ни не се схождат, за мен също е удоволствие да дискутирам с вас.
  Съгласен съм, че "Събитията, които чукат на вратата ни няма да чакат да се свършим биологически тези, които вчера, днес и утре взимахме, взимаме и ще взимаме решенията за съдбата на държавата", но както вече писах някъде, когато вземате важните управленчески решения, мислете не само какво би се искало на вас, а и на вашите деца (и на моите, ако не звучи нескромно).
  По отношение на "сополанковците", за голяма част от тях дълбоко грешите. Младежът, който ми разказваше тази случка, например, въобще не смята да емигрира, вярвайте ми. Това, че ако реши, може днес да е тук, утре да мине през Гърция и да отиде до Италия, далеч не значи, че не знае къде е коренът му. Мисля, че този факт не може да се осъзнае от по-старите поколения. В приятелски разговори съм питал и други по-млади от мен - по на 30-35 години "Абе, ти какво още правиш тук - млад си, айде, нашата вече свърши, ама ти - вземай семейството и изчезвай от тая държава. Кадърен си, имаш прекрасна специалност, работа винаги ще намериш". Отговорът беше: "Ааа, не, аз мразя държавата, но си обичам страната". Естествено, далеч не всички мислят така, но тези, които ще останат по собствено желание, в тях ми е надеждата. Стига да преодолеят гнусливостта си и да решат да се включат в управлението на страната.

 126. #126
  приходящ 08 сеп 2014, 23:12
   
  0
   
  0

  KOREKTOR-че, тази тема е започната на 5-ти септември и има вече 125 коментара. Като не съм ти интересен, може да идеш да ториш в някоя друга. Това не значи, че те гоня - аз нямам нито правото, нито възможността да го направя. Само ти предлагам вариант, макар че, както вече писах, нямам нищо против коментарите ти под моите - be my guest :-).

 127. #127
  KOREKTOR 08 сеп 2014, 23:51
   
  0
   
  0

  До #126 Пуснато от приходящ

  изходящ-ий,

  Аз пък ти предлагам да вземеш да слезеш на земята и да престанеш да литиш в някакво си твое измислено небе и да разбереш най-после, че не си ти този, който ще каже кой да кара влака.

 128. #128
  приходящ 09 сеп 2014, 00:29
   
  0
   
  0

  KOREKTOR-че, ти ако искаш се рови под земята, аз ще гледам към звездите.

 129. #129
  Nash 09 сеп 2014, 01:05
   
  0
   
  0

  Относно #117 Пуснато от приходящ

  "...Чоевк трябва да е в някаква друга реалност (заедно с KOREKTOR-а може би), за да вижда пълната руска инвазия в България - не военна, разбира се, но си е инвазия...."

  Да има и има такива, които си купуват имоти по черноморието или някои остават за по-дълго време тука, но честно казано, според мен са "добре дошли". Аз съм винаги добре приет в тяхната страна и даже ми предлагаха приятели да остана там, но за сега си се връщам... Те поне са по-близки до нашия етнос, отколко цигани, сирийци и разни други емигранти... Нали някои се прехласват от това "глобално село"? Единият ефект е това, че става "инвазия" на други народи и въобще едно смесване, което не винаги е положителна тенденция, според мене. В западна Европа също беше някога чистичко и подредено, сега в техните големи градове се търкалят също бутилки по улиците и се наблюдава също "цигания" в центровете им.
  Нали някой но налага глобализацията... Всичко това не е случаен процес, щом не се противом, значи ни "харесва" инвазията, понеже и ние имаме право да емигрираме при други народи...

  Ако кажа на моите приятели в Русия или пък на колегите, че във България ги смятаме официално за "враг", те най-малкото ще помислят че се шегувам :)! И не става въпрос за хора от някакви си обикнвенни професии, а хора, които участват активно в политиката на Русия.

 130. #130
  KOREKTOR 09 сеп 2014, 08:03
   
  0
   
  0

  До #128 Пуснато от приходящ

  изходящ-ий вонящий,

  Гледкай си ги звездичките малкия. Гледкай си ги.

  Гледкай си като бльон в небето. То за това много акъл не трябва.

  То хубаво да гледаш звездите , ама да знаеш къде и какво да гледаш.

  ***************

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 131. #131
  ASPARUH 09 сеп 2014, 18:17
   
  0
   
  0

  Vs?4ko e svarzano s ?konom?kata i s?lata na arm?ata.V m?naloto bahme zav?s?m? ot SSSR a dnes ot EVROPA,NATO,AMERIKA.Za sajale?e trabva da se saglas?m s tehn?te ?skan?a.K?to e s?len to? n? porobva.Gospod?n prez?denta prav? neobhod?moto,spored obstojatelstvta.Za po s?lna ? nezav?s?ma BALGARIA po ve4e rabota ? po malko krajba ot pol?t?ts?te.ETO TOVA E SAMATA ISTINA...

 132. #132
  ASPARUH 09 сеп 2014, 18:28
   
  0
   
  0

  Vsi4ko e svarzano s ikonomikata i silata na armiata.V minaloto behme zavisimi ot SSSR a dnes ot EVROPA,NATO,AMER?KA . Za po silna i nezavisima BALGAR?A pove4e rabota i po malko krajba ot politisite.ETO TOVA E SAMATA ?ST?NA..

 133. #133
  7534 10 сеп 2014, 00:14
   
  0
   
  0

  приходящ още не взел мерки да започне специализирано лечение. Ти къде работиш бе, олигофрен? Къде са ти дали на тебе РДКИ? Къде ти дават заплата да твориш изпражнения??

 134. #134
  Nash 10 сеп 2014, 05:18
   
  0
   
  0

  Относно #125 Пуснато от приходящ

  "...Естествено, далеч не всички мислят така, но тези, които ще останат по собствено желание, в тях ми е надеждата. Стига да преодолеят гнусливостта си и да решат да се включат в управлението на страната..."

  Точно тях, няма да ги допуснат в политиката и управлението на страната... Не трябва да ставаме наивни. Ако изборите решаваха кой да е "горе", отдавна щяха да ги забранят...

 135. #135
  Седемдесет процента 10 сеп 2014, 08:51
   
  0
   
  0

  Не знам точно на каква възраст е Приходящия,но сам подсказва,че не е от поколенията непосредствено преди 1989г. и след това.Понеже си е подновил допуска за класифицирана информация се предполага,че работи държавна работа,може би в сферата на сигурността.Няколко неща ме озадачават.По-важното ми озадачение,е че бидейки идеен противник на тоталитаризма и предишния режим,съвсем недобре познава историята и същността на комунизма,но критикува с апломб и самочувствие.Другото ми озадачение е относно това кога намира време за дългите си, многобройни и постоянни излияния?Ако съм частен работодател отдавна да съм го пратил на борсата.Явно е държаван служител и това въобще не ме обнадеждава,че държавата ще тръгне напред,щом 70% от работното му време отива за бърборене в този сайт.

 136. #136
  7534 10 сеп 2014, 23:56
   
  0
   
  0

  Момчето приходящ е много ограничено и глупаво. Но е прочело няколко книжки, промили са му мозъка и той с много голяма страст повтаря глупостите, които е прочел някъде. Такива смотаняци с меки китки в България с лопата да ги ринеш. Хубавите момиченца не ти обръщат внимание, нали, приходящ?

 137. #137
  приходящ 11 сеп 2014, 22:28
   
  0
   
  0

  Ейй, явно доста съм разлаял кучетата, щом някои все още ESBAM-ват в тази стара тема :).

  Цифромания, чел съм книжки и то не няколко, а доста. "Старогръцки легенди и митове" на Николай Кун прочетох във втори клас, ако това въобще ти говори нещо, де :).
  За меката китка - да прав си: лявата ми е малко по-мека. Дотолкова, че преди много години ме предаде, паднах от една успоредка с метални брустове и "захапах" асфалта. Добре, че зъбите ми са здрави и се разминах само с два счупени.

  А за "хубавите момиченца" не си прав - имам две такива в къщи и не мога да се оттърва от тях.

 138. #138
  KOREKTOR 12 сеп 2014, 08:26
   
  0
   
  0

  До #137 Пуснато от приходящ

  А дано да са ти живи и здрави двете ти "хубавите момиченца".

  Предполагам едното е щерка.

  Дано да имаш и хубави внучета.

 139. #139
  приходящ 12 сеп 2014, 10:53
   
  0
   
  0

  KOREKTOR, мерси за пожеланието. Можело, значи, да говорим/пишем и нормално.

  Всъщност, ако включим и жената, стават три "хубавите момиченца" :). Това си е вече малко отгоре, но се оцелява някак си :).

  А за внучетата - аааа, бързаш, бързаш. Има време още. Издал съм директива по въпроса, макар че "като му дойде времето", едва ли някой ще ме пита.

 140. #140
  ASPARUH 13 сеп 2014, 21:18
   
  0
   
  0

  Za tezi koito kritikuvat gospodin prezidenta iskam da popitam,AKO TI BE6E PREZIDENT PRI TEZI MEJDUNARODNI OBSTOJATELSTVA KAKVO 6TE6E DA NAPRAVI6?Pak povtaram pri tazi nerazvita ikonomika i nerazvita BALGARIA vsi4ko e ograni4eno.Badete umni i ne se zayajdete pove4e s gospodin prezidenTa PLEVNELIEV.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка