Един българин - ШАЛАМАНОВ, си позволи да каже истината, че Русия ни заплашва! И последва шамаросване от феновете на Путин в България

Pan.bg 19 сеп 2014 | 16:08 views (4590) commentaries(46)
img България и светът на Путин
Дойче веле
http://www.dw.de/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD/a-17896417

Един официален държавен документ предизвика истерия и яростна съпротива, защото посочи Русия като заплаха за сигурността на България. И се наложи да бъде преправен. За какво говори това? Коментар на Ясен Бояджиев:

„Мини криза”-та (по израза на служебния премиер) се размина - Съветът по сигурността към МС одобри „с консенсус" редактиран вариант на документа "Визия: България в НАТО и в европейската отбрана 2020", в който били "отразени становищата на всички отговорни институции”.

Да припомним: единственият проблем в първия вариант на документа, качен на сайта на Министерството на отбраната, бе поименното посочване на Русия. В смисъл, че провежданата от Кремъл "нова хибридна война, съчетаваща конвенционални методи с похвати от партизанска, кибернетична и информационна война", е една от основните заплахи за България. И че „активното и повсеместно пропагандиране на руската политика, особено с посредничеството на български политически и икономически субекти и медии или недържавни организации, е явна информационна война, подкопаваща интегритета на институциите и държавността, и атакува директно националните демократични ценности, дух и воля”.
image
"Консенсусният" вариант: Русия вече не представлява заплаха

Както можеше да се очаква, в "консенсусния" вариант на документа Русия вече не представлява пряка заплаха за България. Вместо това като "източник на значителни рискове за националната сигурност" е посочена "нестабилността на региони, намиращи се в близост", например Черноморския. От кого е предизвикана тази нестабилност - това не се казва, включително когато става дума за Източна Украйна. Русия вече не води и няма нищо общо с "хибридната война", а пък от изречението за "явната информационна война" няма и следа. Както и от българските „субекти” агенти на руската политика.

По отношение на анексирането на Крим като един вид малка компенсация е вмъкнато определението "незаконно". Няма да е чудно обаче, ако накрая (когато документът стигне до новия парламент) и то отпадне. Няма да е учудващо също така, ако вече въобще не се споменава Русия. Нито Крим, нито Украйна.

Но и без тези "редакционни поправки”, както вероятно ще ги определят авторите им, случилото се с „Визия 2020” е достатъчно показателно. За премиера то може да е "мини криза" - той си знае в какво се е изразила тя и кой му се е накарал. За България обаче това е свидетелство за нещо много по-важно.
[Мини криза или голям проблем?]

"Мини криза" или голям проблем?

Страх да се назове истината

Първо, „мини кризата”-та за пореден път извади наяве познатия почти повсеместен страх да се каже истината, която иначе е известна на всички. А тя е, че България е зависима от Русия - и то в степен, която е недопустима от гледна точка на сигурността ?. Зависима заради единствените си, съветски самолети и заради единствената си, руска газова тръба. Заради „големия шлем” на руските проекти и интереси и заради съпътстващите ги финансови потоци. Те моделират в нужната посока икономиката и политическия живот, изпълнен с чакащи на опашка кандидат-„герхардшрьодеровци”.

Един министър си позволи да каже тази истина, макар и в далеч не най-острата възможна форма. След което бе шамаросан и принуден да се оправдава като ученик.

Информационната война

Второ, „мини криза”-та напълно потвърди истинността на тезата от първоначалния текст на документа за водената срещу България информационна война. Точно защото истината бе казана от овластено лице в официален документ, споменатите в него „субекти” на тази война изпаднаха в истерия.

Най-напред интернет форумите бяха буквално залети от писани като под индиго (или по-скоро преписани от някой руски вестник) антизападни ругатни, повтарящи в най-агресивна форма най-крайните и манипулативни руски националистически трактовки на събитията в Украйна и света.

После се включиха и голяма част от медиите с публикации като тази: „Мизия (разбирай пострадалите от потопа хора) чака Шаламанов, той се готви за война с Русия”. Както и знайни и незнайни експерти, които се впуснаха да обясняват, че „в последните 25 години България има най-слабите, най-посредствените, най-сервилните и най-продажните политици в Европа”, един от които, разбира се, е министърът на отбраната заради „грубата си сервилност пред Вашингтон” и „крайната си яростна русофобия”.

Задействаха се и политическите „субекти”. Пред Министерството на отбраната протестираха онези, които преди няколко месеца откриха предизборната си кампания в Москва и се разхождаха с георгиевски лентички в българския парламент, докато Русия анексираше Крим.

Към тях се присъединиха "по-умерените" застъпници на руския „голям шлем”, като поискаха оставката на военния министър.

На този фон дори лидерите на най-голямата „дясна” партия не се притесниха да обявят, че не смятат Русия за заплаха. Служебният премиер пък нареди „Визия 2020” да бъде свалена от сайта на Министерството, като каза, че „не иска да взема страна” и че „не бива от една текуща кризисна ситуация да се правят далеко отиващи заключения”.

"Текуща кризисна ситуация" или прекрояване на света?

Всичко това се случва в момент, когато „текущата кризисна ситуация” от Крим се повтаря в още по-мащабна и извратена форма в цяла Югоизточна Украйна. Руските танкове и войници (които били „в отпуск”!) не просто завладяват територии, а рушат целия следвоенен международен ред. В изпълнение на очевидно отдавна замислен план управникът в Кремъл „води за носа” цяла Европа, прави каквото си поиска и не се знае докъде може да стигне.
[Ясен Бояджиев]

Ясен Бояджиев

Разбира се, в Русия далеч не всички са съгласни със ставащото. Ето каква диагноза му постави неотдавна писателката Людмила Улицка, едно от блестящите имена на руската култура: „Моята страна днес е обявила война на културата, обявила е война на ценностите на хуманизма, на идеята за свободата на личността, на идеята за правата на човека, изработвана от цивилизацията през цялата ? история. Моята страна е болна от агресивно невежество, национализъм и имперска мания... Моята страна всеки ден приближава света към нова война, нашият милитаризъм вече е изострил нокти в Чечения и Грузия, а сега тренира в Крим и Украйна... Възторгът пред милитаризма отшумява, но въпросът е каква цена ще платят нашето и следващото поколение за това безумие. Защото, разбира се, този път води към Трета световна война”.

Според българските агенти на руската политика, всичко това не засяга България. За тях, както и за “Руските патриоти”, Улицка е „предател” и “враг на руския народ”.

За какво ги боли най-много

Всъщност - това, за което ги боли най-много, което ги хвърля в истерия, е, че България е направила своя цивилизационен избор - западната либерална демокрация. Това не е русофобия, а избор за цивилизацията на Улицка, вместо за света на Путин. Боли ги, че като член на НАТО и ЕС България се е измъкнала от този свят и няма как да я сполети съдбата на Украйна.

Затова се опитват да поставят под съмнение и да обърнат този избор, като манипулират и разделят българското общество. За България това не е „мини криза”, а голям, жизненоважен проблем.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 46

 1. #1
  MSC 19 сеп 2014, 16:29
   
  0
   
  0

  Западна либерална демокрация!Кой го е направил този избор?БЪЛГАРИЯ, казват от dw!Нещо другарите от dw са забравили за Достоевски и това ,което той казва за либерализма в Русия!Явно излиза ,че въпросната Улицка(КОЯТО КАТО сОЛЖЕНИЦИН,който ЗАБЕЛЕЖЕТЕ НАКРАЯ ПРОУМЯЛ ,ЧЕ ВСИЧКАТА ТАЗИ ИГРА БИЛА НАСОЧЕНА СРЕЩУ СЪСИПВАНЕТО НА РУСИЯ!'ГЕНИАЛЕН МЪДРЕЦ''!!!!! улицетворява Русия......Между другото проблема с интелекти от рода на Улицка е много сериозен в Русия!Тези люде чувайки думата Запад изпадат в някакво особено умиление!

 2. #2
  Тер 19 сеп 2014, 16:37
   
  0
   
  0

  Ами то затова в държави като Китай Улицката щеше да търка нара или направо на стадиона!Звучи ви жестоко нали?Само че именно заради това Китай е държава а ние бананова република.

 3. #3
  приходящ 19 сеп 2014, 17:04
   
  0
   
  0

  До #2: "Улицката щеше да търка нара или направо на стадиона"
  веднъж стомна за вода, втори път...
  След политическите убийства на Политковская и Литвиненко, ще могат ли да джиросат още едно?
  Вие как мислите?

 4. #4
  Иванн 19 сеп 2014, 17:29
   
  0
   
  0

  Един примитивен българин каза един идиотизъм, че такъв колос като Русия ни заплашва и другите примитивци ахнаха от удоволствие, че безгранично незначителна и пропаднала държава като България е приоритетна военна и навярно стратегическа цел на една от двте най- могъщи държави
  Навремето болшевиките ни плашеха с Турция , НАТО, в частност 6-ти американски флот и ФРГермания, но никой не ни нападна. И никой никога няма да ни напада, защото знае, че сме пълни нищожества.
  Такава държавица да се противопоставя така високомерно и безпричинно на Русия може да буди само съжаление. Жалки сме до безобразие...
  А пък някои говорят , че и Турция ни заплашва , при това по НАТО- вска линия.

  А и двете държави реално не демонстрират нищо подобно.

 5. #5
  DotKom 19 сеп 2014, 17:32
   
  0
   
  0

  Абе, за каква заплаха се бръщолеви тука? За да те заплашва някой, 1-во трябва да отправи такава заплаха. Еди кой си казал еди какво си не става - трябва да е официално. Например - обявявям война на БГ . Или - ако БГ не направи еди какво си ние ще ги бомбардираме. За последното съм много сигурен че се е случило при последната визитa на Мак Кейн в София и тя е отправена лично от него към БГ, а не от РФ .
  2-ро - трябва да задейства някакъв механизъм за диверсия - както например атентата във влака София - Варна през 80те . С такива неща руснаците не се занимават никъде, но има много събрани примери и неоспорими долказателства за това как Нато формира "партизански "диверсионни групи ( stay behind armies) на териториите на цяла Западна Европа и Турция ( сивите вълци) .
  3-тo - Открито враждебно отношение и неуважение към правителството или народа от БГ. Като например визитата на Бил Клинтън в БГ 1998 когато накарал нашия президент Стоянов да мине през метални детектори преди да се ръкуват и то на територията на БГ. Нечувана арогантност.

  Изграждането на собствена отбранителна система не е доказателство за враждебност, когато това е предизвикано от заобикалянето на Русия и Китай от всякъде с бази на НАТО и Нато се придвижва все повече и повече към границите. Това е отговор на заплаха а не заплаха. Кой води война в последно време на териториите на Югославия, Ирак, Афганистан, Либия, Близкия Исток, Африка? РФ ? Не - НАТО и САЩ . Какво може да се очаква от такова поведение на НАТО - че някой ще седи и ще ги чака с хляб и сол да го бомбардират у дома?

  А Шаламанов е един долен плъх. Вижте го на снимката що за изрод и нищожество. Колко ти платиха , Шаламанов, за да продадеш БГ на Нато? Колко струва за теб БГ? Няколко милиона? Долна свиня.

 6. #6
  random 19 сеп 2014, 17:45
   
  0
   
  0

  #4 Пуснато от Иванн

  Един примитивен българин каза един идиотизъм, че такъв колос като Русия ни заплашва и другите примитивци ахнаха от удоволствие, че безгранично незначителна и пропаднала държава като България е приоритетна военна и навярно стратегическа цел на една от двте най- могъщи държави.
  И никой никога няма да ни напада, защото знае, че сме пълни нищожества.
  Такава държавица да се противопоставя така високомерно и безпричинно на Русия може да буди само съжаление. Жалки сме до безобразие...
  А пък някои говорят , че и Турция ни заплашва , при това по НАТО- вска линия.

  А и двете държави реално не демонстрират нищо подобно.

  Чуй, народе ! Браво Иванн ! Един от най-смислените коментари,който съм чел в pan.bg

 7. #7
  до 2 19 сеп 2014, 18:35
   
  0
   
  0

  А нима в САЩ не е така, така е във всички империи, националните, държавните интереси са над всичко, не знам защо на всякъде обвиняват Путин, а не Русия, след като над 80% от руснаците са зад него, той отдавна работи само за Русия, отдавна вече взе за себе си каквото можа. За Шамандурков обаче не може да се каже същото, какво е направил за България, бившия партиен секретар, само зулуми. Какво да очакваме от хибрид между заклет комунист и вманиачен натовец, какво, ами хибридни глупости. Значи не вижда заплахата от бежанците, не вижда заплаха от ИДИЛ, не вижда куп други хибридни заплахи, но вижда заплахи от Русия. За мен тоя продажен мишок и бита карта от всякъде, само да му мине мандата и господарите му ще го изритат от хранилката.

 8. #8
  Иванн 19 сеп 2014, 18:38
   
  0
   
  0

  Благодаря за добрите думи колега!

  В подкрепа на казаното. Никой не посочва какви мотиви има Русия и Турция, че да са сметнали нашата държавица за толкова важна цел. Все имат някакви причини, не може да няма, просто не може. И двете държави са многократно по - силни от нас.
  Или пък ние да сме се провинили с нещо към тях. Хайде, навремето болшевиките искаха да болшевизират България и Европа, неоправдателно е това, но разбираемо. Сега подобни цели няма нито Русия нито Турция.

  Кои сме ние, кои са те, какво сме ние, какво са те, какво можем ние, какво могат те, колко е нашето 6- милионно население, колко е тяхното 72 и 150- милиона съответно. Няма ли някой у нас да се опълчи на това комплексарско безумие.
  Най- добре е да има закон, който да забранява на българските граждани да говорят каквото и да е за днешна Русия. Тя е неопознаваема за другите големи сили, а нашите българчета се правят на отворковци и все дават идиотски оценки. И по стотици пъти споменават името на президента Путин. Като че ли са му комшии.
  Много странно се изказва за Турция и изпратения от ДС на запад и в Щатите Александър Алексиев. Турците на него са му проблем, Турция заплашвала България...
  Ние не знаем документалната истина за Българо- Съветските отношения до септември 1944г., а днес всичко знаем, абе професори сме по всичко. И затова сме най-смешни.

 9. #9
  капитанче 19 сеп 2014, 19:51
   
  0
   
  0

  елементарно, Русия след като загуби България безвъзвратно, сега се опитва да затрие нацията, като използва всички посочени от министър Шаламанов методи. България е била държава само и единствено, когато не е била в съюз с Раша, факт. Сега ни го връщат, задето не им правим евала на всеки метър. Пука ми, лузери са и такива ще останат, свят широк, място има за всички, да се оправят с мангали, турци и изкукуригали дементни пенсии.

 10. #10
  капитанче 19 сеп 2014, 20:10
   
  0
   
  0

  п.п
  Браво на Дружина Полска, брати "братушките" по живо, по здраво да отмарят при Вовката, добра новина за всички българи.

 11. #11
  7534 19 сеп 2014, 21:11
   
  0
   
  0

  О, свещена глупост!! Това мога само да възкликна като чета Иванн, приходящ и DotKom. Толкова елементарно мислене много рядко съм срещал. Дори братята цигани не мислят така елементарно.

 12. #12
  Умалително-Умилително 19 сеп 2014, 21:18
   
  0
   
  0

  до № 9
  КАПИТАН - капитанче
  МИНИСТЪР - министърче
  ПРЕЗИДЕНТ -президентче

  WELCOME TO BULGARIA!!!

 13. #13
  dreamsin 19 сеп 2014, 21:36
   
  0
   
  0

  Брей, комунисти-чугуни, нямате край! Аз съм изумен, толкова години минаха, а вие все повече се плодите!
  Какво очакваме от държава, където 90% от плебса милее за Путин, бай си Тошо, ТКЗСтата и т.н.
  За армията да не говоря- там е абсолютен комунизъм

 14. #14
  Иванн 19 сеп 2014, 21:50
   
  0
   
  0

  Много правилно Дриймсин, както комунистическите чугунени глави , такъв беше и сами комунизъм, както и Съветския Съюз- твърд, но крехък. Затова падна в блатото на отпадъците и сега стърчат само паметниците на окупаторите. И ще продължават да стърчат

 15. #15
  Sold-er 19 сеп 2014, 21:53
   
  0
   
  0

  До #13 Прав си....дори повечето младежи, родени след 90-та година въпреки всичко не харесват САЩ....това вече на нищо не прилича!!!

 16. #16
  KOREKTOR 19 сеп 2014, 22:08
   
  0
   
  0

  До #14 Пуснато от Иванн,

  Иванн-е,

  Изкукуригалнико изфирясъл и изверял,

  И ти ли кати онзи другия перко приходящ-ийвзе да ме Преслав-осваш.

  Айде вземи да си оправиш обърканите склеротични глупости.

  "Т. нар. политически офицери бяха комунистически категория.пропагандатори. Е, точно такива като мен бяха далеч от тази категория. Един от заместниците на нашия политотдел веднъж изрази реторичен въпрос след 1991 ........."

  Е хубаво де. Как стават тези работи, хем си длеч далеч от тази категория и в същото време си в "нашия политотдел".

  Единственият извод който може да си направи нормален човек е, че ти Иванн-е с двете Н-ъта си един доказан ПСИХО-ПОЛИТИЧЕСКИ ШИЗОФРЕНИК.

 17. #17
  Мърморкото 19 сеп 2014, 22:25
   
  0
   
  0

  Господинът Ясен Бояджиев пише много неща, и някои от тях са верни, други не дотам, но повечето са спорни. Но винаги в съвременното общество по изказаните мнения може да се спори. Това е доброто на новата ни демокрация. Аз няма да успея да коментирам (и споря с) всичките написани положения, ще се опитам по някои от тях, които най ме стряскат.

  1. България е зависима от Русия - ... заради единствените си, съветски самолети и заради единствената си, руска газова тръба. Заради „големия шлем” на руските проекти и интереси и заради съпътстващите ги финансови потоци. Добре, приемам че такава зависимост съществува. Но аз задавам два подвъпроса: ПЪРВО: С какво тази зависимост нарушава националната ни сигурност? Може-би ни застрашава защото сме членове на НАТО-то? Че ако е така, някой да е питал целокупния български народ харесва ли ни в НАТО и дали сме искали въобще да влизане в него? Преди 2 дни за пореден път бе писано в този сайт, че си нарязахме плащащите запада (преди!) СУ-22, при това с достатъчен остатъчен ресурс, а сега ще трябва да плащаме многократно по-високи суми за да вземем нещо, което май няма да е по-добро. Но ще е западно, от НАТО-вски страни. Е, значи сега ще сме зависими от тях. Май това се иска!!! ВТОРО: Единствената руска тръба... Е, ние искаме да построим втора такава, ама нещо САЩ и ЕС не искат. При положение, че тя е поръчана от Италия, между другото... А и погледнете вестници, интернет, слушайте радио и телевизия! Знаете ли там какво пишат по отноошение на газовите запаси, добива на газ в момента и потреблението от производителя? Ето ви материал от днешния брой 19.IX.2014 на в. СЕГА "САЩ станаха №1 в света по добив на газ" (http://www.segabg.com/article.php?id=717713). Та в него пише (привеждам само няколко цифри), че Иран е № 1 в света с 18.2% от доказаните залежи, Русия е втора с 16.8%, САЩ са едва на пето място (не е написан процента...); САЩ са на първо място по дневен добив с 328 млрд. куб.м., Русия е на второ място, следвана от Иран, Катар и Канада. Но следва нещо интересно - САЩ и Иран потребяват почти толкова, колкото добиват, а Русия добива 50% повече от вътрешното си потребление. Тя е на първо място в Европа като доставчик на природен газ и неотдавна стана ясно, че ще разработва сибирските залежи от петрол и газ. Е тогава как така ще трябва да се осигуряваме от американския шистов газ, както искат някои наши видни политици, няма да ги споменавам, че вече интернет пространството замириса от техните имена. Финансовите потоци няма да коментирам.

  2. ... провежданата от Кремъл "нова хибридна война, съчетаваща конвенционални методи с похвати от партизанска, кибернетична и информационна война", е една от основните заплахи за България. И че „активното и повсеместно пропагандиране на руската политика, особено с посредничеството на български политически и икономически субекти и медии или недържавни организации, е явна информационна война, подкопаваща интегритета на институциите и държавността, и атакува директно националните демократични ценности, дух и воля”. Там пише, че това вече е отпаднало от документа, нека да е така, но то беше вкарано вътре и защитавано с ярост. И затова ще го коментирам. Но преди това твърдо ще заявя и натъртя, че много рядко поглеждам руски сайтове и медии. Не вземам от там своите разсъждения, те много лесно се раждат след като прочетеш тези, меко казано, глупости. Това го казвам, защото горе се пише, че тукашните форумци само копират своите мисли от там. Може и да има такива, аз не съм от тях! Моите коментари тук са следните: ПЪРВО: Хибридната война съчетава конвенционални методи с похвати от ПАРТИЗАНСКАТА ... Къде са в България партизаните, това първо питам и стоп повече за партизаните. Ако тези в Донбас са наричани партизани (добре, да речем че такова название към тях е възможно), то как те действат в България и как застрашават нашата сигурност? Това до края на живота си няма да успея да разбера. Колкото и учено да ми се обяснява от кохорта доктори на науките и т.н. По-нататък: ... кибернетична и информационна война. Г-н министърът на военните си недоразумения е доктор (преди беше само кандидат, но нейсе) на кибернетичните науки. Та затова бих му напомнил, че кибернетична война би имало само тогава, ако някакви руски или други там хакери започнат да се навират в българското кибернетично пространство, което граничи с националната ни сигурност. Ама нито съм чул нещо такова, ако имаше как смятате, нямаше ли моментално да се появи по медиите? Въпрос на секунди би било! Ама аз ще добавя, че то и такова кибернетично военно пространство май няма, което да граничи с националната ни сигурност. То армия нямаме като хората, че кибер-пространство... Ако ще се разсмиваме, да почваме! А каква е информационната война, питам аз. А, какво правят руските медии, че трябва да наричаме техните действия информационна война? Нищо такова не се вижда, трябва да кажем. Това което се казва в края на приведения от мен цитат (активното и повсеместно пропагандиране на руската политика, особено с посредничеството на български политически и икономически субекти и медии или недържавни организации, е явна информационна война) според мен не е точно. Може и да има в някои медии пропагандиране на руската политика, но това не са централните медии. Някой да може да ми посочи такива централни медии - хартиени, ефирни или интернет медии? СИлно ще се затрудни. ТВ "АЛФА" аз не я слагам между тях. А в централните пропаганда няма - има изреждане на факти. Но ако фактите болят най-лесно е да ги наречеш пропаганда. Ама тогава трябва да идем в Третия райх.

  Честно казано, и други неща би могло да се каже, но веднага ИваНН ще скочи да ме громи. И ще иска да му отговарям, а аз повече в полемика с надъхани хора, които са забравили много неща, не желая да влизам.

  ТОЛКОЗ.

 18. #18
  abe 19 сеп 2014, 22:58
   
  0
   
  0


  до № 16
  Единственият извод който може да си направи нормален човек е, че ти си ненормален мазохист - колкото и да ти го турам у устата, все за още питаш....  е на! яж ми дебелия грезлей!
  да ти го тура в устата бунакооо!

  :)

 19. #19
  приходящ 19 сеп 2014, 23:43
   
  0
   
  0

  До #8: "Най- добре е да има закон, който да забранява на българските граждани да говорят каквото и да е за днешна Русия."
  Иванн, много си прав - както се казва: за мъртвец или хубави или нищо :). Хубаво не може да се каже, така че остава нищо-то :).
  Ти така и не отговори на въпроса ми в една от другите теми. Ако решиш, може и само с да или не.

  До #10: Да, поляците ще дръпнат килимчето на панславизма под краката на руснаците. Не че трябва и на тях да им полягваме, де. И те са навирили носове към небето, но в случая имат основание.

  До #17: "С какво тази зависимост нарушава националната ни сигурност?"
  Как с какво бе колега? Ти да не би да забрави врътването на кранчето? Да не би и сега да не го правят?

  "Единствената руска тръба... Е, ние искаме да построим втора такава"
  Кел файда, като газът ще идва от едно и също място? Докато не се изградят интерконекторните връзки с Турция, Гърция и Румъния, ако ще и сто руски тръби да има, ефектът ще е същия - абсолютен монопол! И хайде да не се правите на ощипана мома - всеки от нас отлично осъзнава това, ама как да се плюе по Метрополията???

  "Хибридната война съчетава конвенционални методи с похвати от ПАРТИЗАНСКАТА ... Къде са в България партизаните"
  Как къде, бе - ами че те са на всеки километър - не си ли гледал филма? Е, вече са модерни - не са въоръжени със шмайзери а с банкови сметки.

  По отношение на информационната война, от "активното и повсеместно пропагандиране на руската политика, особено с посредничеството на български политически и икономически субекти и медии или недържавни организации, е явна информационна война" това по-ясно няма как да се каже. Ако не го разбирате, просто си извадете главата от ... пясъка.
  Мързи ме да изброявам всички сайтове, които като папагали преписват каквото се подаде като заповед по гарнизона, но не мога да пропусна "инфобалкани" и "русияднес". Това, разбира се, е само една капка от океана. За "официалните" парцали като труд, 24 часа, монитор, уикенд, шок, и прочие да не говорим.

 20. #20
  МиГ 20 сеп 2014, 01:34
   
  0
   
  0

  Аман от пишман анализаторите от DW. Тази медия отдавна не е това, което беше, а се превърна в сериозна пропагандна машина насочена срещу Русия и Путин. В тази медия няма нито една статия, свързана с Русия, в която да не я изкарват най-голямото зло във вселената. Толкова антируска пропаганда няма дори в Билд или Ню Йорк Таймс...

 21. #21
  Иванн 20 сеп 2014, 05:14
   
  0
   
  0

  Приходящ, на кой въпрос не съм Ви отговорил, за мен няма неудобни и удобни въпроси, както за комунистите. Не винаги отварям всички теми, моля подсетете ме.

  Капитанче, надявам се че не трудно да се отселектира държавна политика от държавна пропаганда. Да, много пъти те са еднакви, много пъти се препокриват частично и много пъти са напълно различни. Уникален пример имаме при третия вариант. По време на ВСВойна и особено след започването на Германо- Съветската, съветските болшевики водеха официална политика на доброжелателност с нашата сррана. Но в същото време изпращаха десетки комунистически терористи по линия на НКВД и ГРУ. Почти всички бяха българи, но живяли в Съюза. Отделно от това напрВиха няколко бомбардировки на наша територия и крайбрежието. Една от основните черти на комунизма е дуализма. Комунистите едно говорят друго правят. Ругаеха всекидневно запада и Америката, се подуваха от удоволствие да пият американско уиски , стоки, техника, музика, коли, мода и др.Бутаха половин век Америка и запада в пропастта, а им искаха парични заеми за милиарди долари , марки, франкове.

  Ето да вземем дне някой ругае нашия изискан домакин Преслав, който пише много радко и само с един псевдоним, псува го, готви му трапа и един ден отива у тях и му казва, майна дай сто кинта на заем.

  Така правеха болшевиките. Комунистическия режим не можше да живее без капитализма.

  Сегашната политика на Русия е деградирала и действително нецивилизована, силно опираща се на наличието на много комунисти в България, както. На факта, нашата държава е искрено комунистческа. С други думи, българските политически и държавнически среди са комунистически и от там априори про Руски. Българските комунисти живеят душевно под крилото на Русия. И под щита на НАТО. Отново дуализма е налице.
  Да, България вече не е официално проруска държава, но обективно е такава. Това се демокстрира многократно от всички институции. От Президента Плевнелиев та до консула ни в Китай. Непознаването на комунистическата същност на държавата и политическите организации често води до тотално неразбиране на техните странни действия и позиции. Много хора, дори и антикомунисти се самозаблуждаваха по отношение на Президента. Смятаха го за некомунист, дори антикомунст. А той горкия си е чиста проба комуне.
  Извод- ние сме си шушумиги, а не руснаци, американци или афганистанци.

 22. #22
  Селянин 20 сеп 2014, 06:05
   
  0
   
  0

  Заплата се казва сащ!
  Толкова ли сте тъпи, че не го разбрахте?! Какво ми пишете тези романи тук?!

  Навряло ми се нато на руската граница, а после Русия ми била агресивна.

  Това, че българите са корви страхливи и не смеят да гъкнат докато биват ислямизирани и турцизирани си е техен проблем! Затова и България скоро няма да има. Русия и без жалка и смешна България се справя добре, но виждаме пародията на държава докъде я докара без Русия.

  Коментирайте колкото си искате, манданът у нас се задава! Тежко и горко на русофобите!

 23. #23
  KOREKTOR 20 сеп 2014, 07:46
   
  0
   
  0

  До #21 Пуснато от Иванн

  Иванн-е с двете Н-ъта,

  А бе ШИЗО-СКЛЕРИ,

  Я си кажи честничко, ти в ГлавПУНА ли си работил?

 24. #24
  булгар 20 сеп 2014, 08:20
   
  0
   
  0

  Не е българин, а задник с български паспорт.
  Българина винаги е тачел армията си и е искал да е голяма и силна. А политиците ни май повечето са евреи или техни мекерета

 25. #25
  Автор 20 сеп 2014, 09:25
   
  0
   
  0

  ОТКЪДЕ ПРОИЗТИЧАТ ОПАСНОСТИТЕ И ЗАПЛАХИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ИЛИ ОЩЕ ЕДИН ПЪТ ЗА МАЛОУМИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ „ПОЛИТИЦИ”
  Автор: gindev
  http://gindev.blog.bg/drugi/2014/09/18/otkyde-proiztichat-opasnostite-i-zaplahite-za-bylgariia-ili-.1298273

 26. #26
  :-) 20 сеп 2014, 09:45
   
  0
   
  0

  Стига сте писали глупости за Литвиненко. И не слагайте всички евреи в една кошница, както правилно не слагате и всички "българи" ;-))).

  Също не слагайте един охранител от 9-ката до Политковская.

  Демонстрирате слабо познаване на игричките на Лондон за да сравнявате Политковская и 9-каджията Литвиненко :-))).

  - след 4-тата минута. По въпроса за детайлите къде е произведен полония с който е убит Литвиненко, професора който е бил по покана на Лондон, там обясни ясно за какъв точно полонии иде реч :-).  Та нещо не разбирам ако СССР може да се разпадне, защо да не може и УССР, между другото също Лениново творение ;-))).

  Шотландия за малко да се отцепи в сърцето на острова, вие за УССР сте се загрижили :-)?

 27. #27
  капитанче 20 сеп 2014, 10:44
   
  0
   
  0

  Иванн прави си. По принцип. Хубавото е, че нормално мислещия българин и работещ на свободния пазар, не е в България. Него няма как да му промият мозъка бладките и техните слуги. Тези тука след 25 години ще са вече храна за червеите, никой няма да ги помни. Нямам никакво притеснение, че русофилството има шанс, ама никакво. Москва ни продаде за жълти стотинки 1988-89, сега от няма какво да прави ни закопава за последно. Не си прав за Шушумигата, при положение, че всички - САЩ, Русия и Турция, ни ползват както им е на тях удобно и затова поддържат латентно слаба държава, какво да правят хората? Да се се борят, да правят войни ли? Срещу кой, няма как, затова избират - правят децата си американци, англичани, испанци, италианци, гърци дори, но се радват поне, че те ще живеят далеч от последната комунистическа клоака.
  Селянина се оцапал с опит да мисли, ама не става. Ами как няма да се циганизира и турцизира, като комунетата и техните деца изгониха над 2 млн българи в чужбина, които ще родят поне 500 000 деца за чужди държави. Защо не бягаха българите след 1918, след разгрома на ПСВ, защо не бягаха след ВСВ, нали фашистите сринали държавата? А избягаха презгалва след 45 години комунизъм? Русия уж можеше без всички, ама май усеща, че след кати загуби безвъзвратно Източна Европа, Прибалтика, Грузия, Молдова, сега Украйна, и остават само Становете, Беларус и Армения? Ама тоз азери, казахи, узбеки и другите полека-лека ще се осъзнаят и те. Оше не можете да схванете, че СССР не победи сама Германия, че самолети, танкове и оръжие има даваха САЩ и Англия, че без САЩ и Западния фронт, СССР щеше да е леш. А сега САЩ, Германия, Япония и Англия са заедно. Което значи бавна и мъчителна, но сигурна агония за московската кагебейска хунта.

 28. #28
  приходящ 20 сеп 2014, 10:56
   
  0
   
  0

  Иванн, виж въпроса ми в тази тема:
  http://pan.bg/view_article-62-24886-US-ekspert-SASht-kriqt-che-lichnata-armiq-na-Kolomojski-e-svalila-Boinga.html

 29. #29
  Иванн 20 сеп 2014, 11:14
   
  0
   
  0

  Коректоре, я направи справка кого не си обиждал тук и изброй цинизмите, които ръсиш. Ти си младо и неграмотно момче, нямаш военно образование, не познаваш нито една наука, не си стъпвал нито в Русия, нито в САЩ. Приел си догмите на комунистическата пропаганда за единствено верни и че Русия е безгрешна. Не познаваш историята на България и избиваш комплекси с твоята примитивност с тези обиди. Отчети колко поста пускаш на ден и по колко теми и изчисли приблизително колко време си на компа.
  Аз съм склери , докато ти си на много по- ниско от моето.
  Накратко казано, не си светен човек и постояно деградираш. Най- неграмотния циник на сайта си ти.
  А за нашия Политотдел имаш основание да питаш. Служех в 1-ва дивизияя ПВО- Божурище, под 26790 с командир Ген- майор Иван Бинев. Невероятен офицер и летец.Всяка дивизия имаше политотдел, както и Втора ДвПВО-Ямбол. Затова казвам нашия политотдел.

  Ставай истински, нормален, реален и културен човек, с простотии и цинизми няма да дстигнеш и моето ниво на склери. Знам, тежко ти е че нямаш военнно образование, такава е съдбата ти, не си виновен, но можеш да се оправиш ако поискаш. Не вярвай на руските дивотии, защото ще се погубиш.

 30. #30
  KOREKTOR 20 сеп 2014, 11:48
   
  0
   
  0

  До #29 Пуснато от Иванн

  Иванн-е с двете Н-ъта,

  Хайде посочи ми къде и кога съм употребявал цинизми.

  Отпраял съм обиди, да, не го отричам.

  Но според теб простащината, дебилщината и олигофренията не заслужават ли обиди?

  А да не би Иванн-е с двете Н-ъта твоят стил да е кристално чистичък?

  Хайде стига си ривтунил като да не казвам като какво.

  Колко пъти да ти кажа, че който се плаши от мечки не ходи по-горите.

  Уж си от старата гвардия, подкован си в старото па и в новото време па хленчиш като сополанко.

  Хайде не ме карай и твоите глупости да си ги записвам и после да ти ги цитирам и да видим как ще се оппавяш тогава.

  ОР-коръбълът така ме принуди да си записвам бисерите и тъпотиите му защото после се отмята от думите си като плужек.

  Ти си един 200%-ов РЕНЕГАТ Иванн-е с двете Н-ъта.

  Гордееш ли се с новото си превъплащение.

  Кога си лъгал себе си и колегите с които си работил и си лицемерил двулично.

  До 1989 година когато си бил офицер от БНА, почти със сигурност убеден и подкован комунист марксист.

  Или след 1989 година когато вече ставаш върл антикомунист, антисъветист, върл враг на Варшавския договор, отявлен НАТО-вец и ожесточен РУСОМРАЗЕЦ и ненавиждащ всичко руско и в същото верме се прекланяш пред всичко КРАВАРСКО и ЕВРОГЕЙСКО.

  Кога си бил ТИ Иванн-е с двете Н-ъта.

  Кога си си показвал истинската същност?

  Преди или сега?

  Хич не се мъчи да си отговаряш самичък.

  Аз ще ти кажа. Никога не си бил ти, защото ти нямаш същност Иванн-е с двете Н-ъта.

  РЕНЕГАТИТЕ нямат същност.

  И преди и сега ти си НИШО Иванн-е с двете Н-ъта.

  И преди ти казах.

  НИЩО си. Една безсъщностна кухина и празнота си ти.

  И да ти кажа КУХИЙ Иванн-е с двете Н-ъта, ако съм искал да ставам военен нямах никакви проблеми, но не пожелах.

  Разубедиха ме. И не съжалявам.

 31. #31
  Nash 20 сеп 2014, 13:37
   
  0
   
  0

  Каквото и да пишете тука, УСА е оста на злото в този свят! Русия може да е зло, но много "по-малкото" за сега и за нас поне...
  Има толкова много доказателства за УСА и документи вече в нета и то от хора, които доста добре познават тази страна, техни граждани например а не разни "гладни" чужденци, за които непременно е важно да не са гладни и да имат разни неща.... А многото войни? Милиони убити само за това, че УСА искат да са световен властелин и да могат да използват всичките ресурси на земята...
  И каква "заплаха" има от Русия, когато България вече сама се е "предала" доброволно на Нато и УСА? С какво ни заплашва Русия изобщо??? Да ни завладее територията? Глупости на н-та степен.... Или опасност да ни измени културата, геноцид,... ???

  Няма никакъв смисъл от разни категории на коментиращите: "комунисти", "фашисти", "русофили", "русофоби" и подобни...

  Има общочовешки принципи:

  Да не се убива безмислено!
  Да не се ограбват чужди собствености насилствено!
  Да не се "лъже" постоянно с цел да се спечели нещо!
  Да не се организират лъжливи организации и общества с цел ограбване, насилие, робовладелски или феодални системи.... Или като разни "Федерални резервни системи" с хитрост да се ограбват другите...
  Да не се подстрекават или въоръжават други с цел да се избиват взаимно.
  Да не се пречи на развитието на други индивиди.
  ... и т.н...

  Всичките тези ги нарушава УСА! (По-точно кукловодите там, които искат да организират световен фашизъм!!)
  Поне такава опасност не се вижда да има от Русия!
  Това трябва да е ясно на всеки хомо сапиенс на тази земя! Който ги подкрепя и им се хваща на лъжите, иска да възцарува такъв фашизъм по целият свят!!!

 32. #32
  капитанче 20 сеп 2014, 16:06
   
  0
   
  0

  Я обясни, колко българи избиха американците, след като спечелиха Студената война, и колко живота погубиха блядовете и техните слуги след ВСВ, не само от Народен съд, а по лагери, затвори, заточвания, въдворявания и изселвания. Май нещо не се връзва. САЩ били оста на злото, а от 1997 до сега там са емигрирали над 400 000 българи. Аз ли съм тъп или ти си много, ама много тъп. Как така всички бягат към гадния лош, див Запад (поне 2 млн) и никой не ще в "Братска Русия"?

 33. #33
  д 20 сеп 2014, 20:30
   
  0
   
  0

  капитанче,остави ги.Не разбират чугуните.
  Нашчо там обяснява,че на Русия не и трябваме.Абсолютно точно.Не и трябваме и никога не сме и трябвали затова ни разказва играта постоянно.Ама и трябват Босфора и Дарданелите пък ние сме на пътя и...
  Бах
  ти руските уроди дано се спасим някога...

 34. #34
  Мърморкото 20 сеп 2014, 20:34
   
  0
   
  0

  До # 19 Приходящия.

  Сигурно не са малко сайтовете, които пишат за Русия без да я критикуват, с "любов", ако може така да се каже. Ама сигурно има и не малко сайтове, които не само я критикуват, а и оплюват. Това че според теб в кръга на първите са 24 часа, Труд и т.н. - още нищо не означава. Те не са правителствени, т.е. - сега при демокрацията всеки може да говори и пише каквото си иска.

  Поради това си спомням един соц-виц: Чърчил казал на Сталин - при вас няма свобода. А при нас има. Всеки може да излезе на улицата и да вика "Долу Чърчил!" А Сталин му отговорил - че то и у нас всеки може на улицата да вика "Долу Чърчил!".

  А като се върна на темата ще добавя: Има сайтове и сайтове. А ако тези, които пишат добри неща за Русия са повече от тези, които я злословят, това означава че болшинството българи не са съгласни с правителствената политика и политиката на Шаламанката (министъра на военните недоразумения), които виждат в лицето на Русия враг.

  Толкоз. Другите неща от твоя коментар не ми се коментират. Няма смисъл аз наливам, а ти да не забелязваш това.

 35. #35
  д 20 сеп 2014, 20:36
   
  0
   
  0

  капитанче,остави ги.Не разбират чугуните.
  Нашчо там обяснява,че на Русия не и трябваме.Абсолютно точно.Не и трябваме и никога не сме и трябвали затова ни разказва играта постоянно.Ама и трябват Босфора и Дарданелите пък ние сме на пътя и...
  Бах
  ти руските уроди дано се спасим някога...

 36. #36
  KOREKTOR 20 сеп 2014, 20:47
   
  0
   
  0

  До #33 Пуснато от д

  д като ДИРНИК,

  Поне това си съумял да разбереш ТИКВИНИКО ТЪП, че на Русия не и трябваме.

  И изобщо не сме и на пътя даже. Русия предлага нещо изгодно за нея , изгодно и за България.

  България се дуе и пъне.Няма проблеми. Русия заобикаля България.

  Стана ли така със "Син поток" под Черно море и през Турция?

  Стана.

  Ще стане ли така след време и с нефтопровод да Александруполис?

  Ще стане , но нейде покрай България.

  Ще стане ли така след време и с "Южен поток" ако го лижем страстно още на КРАВАРИТЕ?

  Ще стане , но нейде пак през Турция.

  Е, що стана та не вечерайме?

  И после пак ще се чудим що така Турция върви нагоре и напред, а нашата България вече диша пушилката и на африканските държави.

  Разбра ли бе ТЪПАКО д като ДИРНИК?

 37. #37
  капитанче 20 сеп 2014, 23:21
   
  0
   
  0

  Няма как да ни заобиколят блядовете, ако можеха = птдавна да са ни зарязали. Турция върви от 60 години само напред и нагоре, ние вървим 60 години назад и надолу. Идеята на блядта е да прокара тръбите пред държави, които нямат и Д от държава - разбити и държани в шах. Единствените таквиа на Балканите са България и Сърбия - пълни с руски продажни мекерета. Турция не могат да и поставят и едно условие, затова няма да строят там. Същото е и с Румъния, която има само 20% внос на енергоресурси от Москва. Тука им стигат само да свирнат и излизат всички предатели, които с радост щр продадат и майка си на рубладжиите. Затова искат през Бг, ама няма да стане работата.

 38. #38
  Nash 21 сеп 2014, 03:18
   
  0
   
  0

  Относно #32 капитанче

  Относно социализма и времето след ВСВ е ясно, че е имало репресии, убиване на друго-мислещите и тези, които не са искали да "паснат" в соц-системата. И то не е било само работа на "блядите" ами и наши убедени "комуняги", които са били на власт, са правили същото...
  То е нещо подобно, както сега в Украйна: Установява се някаква власт с нейни си представи за система и който не пасва, има опасност да бъде преследван и даже унищожен...
  По отношение на УСА е ясно, че са голямо зло за цялата планета и няма изобщо значение има ли там много българи гурбетчии, студенти и т.н. или няма... Двете нямат връзка.
  Тука е един лист с разните войни и военни интервенции на УСА, който обаче не е пьлен, до 2001-а година е само...

  http://www.bgd1.com/archiv/udh064_15-21.html

  А от тогава знаем и за Ирак, Либия .... и най-новият случай - Украйна. Те вече са виртуози и организират нещата така, че другите сами се избиват за техните цели. Е, с малко инвестиции, малко диверсия и винаги се намират предатели във всяка страна - така целите на войните им са достигнати, без много разходи от тяхна страна и без грубо да се вижда, кой стои зад всичко...

  Но войните и насилственото "демократизиране" на народите по света все още не е и най-страшното. Задкулисието планира един модерен фашизъм за целият свят. Имат планове да чипират всички хора по света. Да им имплантират микросхема в тялото, която се явява паспорт, социална осигуровка, банкова сметка, медицинска застраховка с предисторията на заболяванията и т.н.. До тогава в света ще има само електронни пари, хартиите и монетите ще бъдат премахнати. Тогава всеки ще е много зависим от "властите". С помоща на компютрите и комуникациите всички ще са постоянно наблюдавани, животът на всички ще бъде много строго контролиран. Тогава унищожението ще става много лесно: Ако някой се е провинил, понеже не се съобразява със системата, просто ще му изключват чипа от компютрите и губи моментално всичко: парите си, имотите си, колата вече не негова и даже той самият вече "не съществува", понеже го "няма" в системата. Не може даже да докаже кой е изобщо... И просто може да умре от глад понеже и "пари" вече няма и нищо не може да си купи...
  Така че умен ли си сега ти и онези наши емигранти в УСА или не, това само е временно. В момента в повечето паспорти се вгражда чип като начало а след това ще е в тялото, а до тогава ще са унищожили парите за да може да се премине само на електронни... И камерите вече навсякъде се монтират и това дето и Сноудън разказва, подслушват постоянно тел-разговори, влизат във всеки компютър, четът мейлите и т.н..
  И УСА играе ролята на "двигателят", движи света към тази цел....
  Има много писано и клипове в нета на тази тема, но един малък увод, книгата на Джон Колеман... Работил е в британското МИ 6 и знае какво говори...

  http://modernlib.ru/books/koleman_dzhon/komitet_300/read/

  А режисьорът Аарон Русо разказва за Америка, що за система е и какво ни очаква в бъдещето. Това му е разказал един от "избраните" - Ники Рокфелер.  Тези двамата не са "глупави" и нямат нищо общо с Русия.... :), съответно не са и "чугуни"...

  А тука малък "бонус", един очевидец на подписването на "Версайският договор", той пък какво разказва за УСА и истини за причините на ВСВ...

  Този е "бивш еврейн", милиардер, който по-късно се отрича от еврейството и започва да разкрива някои истини за УСА и за ВСВ...

  Бих ти дал и Wall Street & The Bolshevik Revolution на проф. Антони Сатон: http://en.booksee.org/book/661343
  Да видиш, че за "комунизма" в Русия и последствията му пак задкулисието на УСА има връзка...

  И последен аргумент, в "полза" за УСА: Те са единствените до сега, които са използвали атомно оръжие и то против мирно население...
  Ако имаме "късмет" да направят война с Русия, може и да си загубиш апартаментчето и колата, нищо че си "умен"... а може и като натовски военен да повоюваш с "блядта" и да имаш "щастието" да ги убиваш :)? Но ако успеят да подчинят Русия с хитрост или с война и светът все още да не е унищожен, то след тях на ред е Китай...
  И защо само разглеждаме УСА-Русия? Ако сегашната цел не беше Русия а Китай, то щях да съм на страната на Китай, понеже не ми харесва това "светло бъдеще", което УСА ни организира...

 39. #39
  Иванн 21 сеп 2014, 08:56
   
  0
   
  0

  Коректрое,извинявай,ти си възможно най-изискания и най-възпитания тук.

  Поставяш ми такива квалификации,които са напълно неверни.
  Казах ти че идиотизма на комунизма го разбрах много отдавна,но както много хора-военни и гражднкси лица,всички се правехме че вярваме в тези идиотизми.Рнегат не съм,защото установих лъжите на съветските и българските комунисти.И продължават да лъжат и днес.

  Да,всички офицери с малки изключния бяхме членове на БКП,но нима беше възможно да не е член някой,или пък на БЗНС дори.Не се подигравай с никого от това време,защото е неавъзпитано.

  Имаше от нас действително убедени комунисти,които и днес а такива,но повечето не вярваха в комунизма.Особено като започнахме да ходим в Съюза,направо се побъркахме от гледките.

  Можеше ли да си предствиш,че съветски подполковници спяха на двойни легла.Абе остави,няма смисъл,вярвай в комунизам и добрия Съветски Съюз,който го няма.

  Вие комунчетата вярвате само в лъжи.Как пък една комунистическа истина не се сбъдна,абе ей така за мая.Но уви-НИТО ЕДНА!

 40. #40
  KOREKTOR 21 сеп 2014, 10:42
   
  0
   
  0

  До #39 Пуснато от Иванн

  Иванн-е,

  Как да не си РЕНЕГАТ, като си доказан РЕНЕГАТ.

  Не само си РЕНЕГАТ, а си и ДОКАЗАН ДОЛЕН ДВУЛИЧНИК И ЛИЦЕМЕР.

  Знаеш ли колко свестни и честни хора познавам, които са направили много повече от тебе и подобни на тебе плужеци в живота за себе си и за другите без да са били членове на БКП.

  И като си толкова запознат с миналото то аз Иванн-е ще ти кажа , че преди години да бъдеш редови член на БКП аз незнам да е било привилегия, но знам, че беше отговорност и задължения пред обществото най-вече.

  За онези горе не гарантирам, но и те ако са си позволявали каквото и да де то сравнено с това което си позволяват сегашните ти БОГОВЕ съвсем, съвсем, съвсем е несъизмеримо.

  Примери за "честни и почтенни" ДЕМОКРАТИ да ти давам ли Иванн-е?

  Това знаеш ли го Иванн-е.

  И като си "прогледнал" Иванн-е според тебе, защо ти Иванн-е не си върна червената членска кнмижка. Като видя "недъзите" Иванн-е, защо не напусна редовете на БНА.

  Остана и в БКП и в БНА за да цицаш с пълни бузи нали Иванн-е, да цицаш благинки и привилегии Иванн-е.

  А после взе да плюеш всичко това Иванн-е сякаш ти не си бил там в него Иванн-е.

  Е как тогава да не си РЕНЕГАТ Иванн-е.

  И ако ти Иванн-е имаш и съвсем малко съвест и морал ще изчезнеш на момента от този сайт където само бръщолевиш празни многословни глупости.

 41. #41
  Иванн 21 сеп 2014, 17:36
   
  0
   
  0

  Абе Коректоре,абе момче неграмотно,при териристическите режими нацизъм и комунизъм нямаше обещество.Общество има само при совбодни и демократични държави.Може ли да има общество в някоя държава,а гражданите от това общество да не могат да пътуват в съседните държави свободно.

  Може ли едно общество да строи нещо половин век и накрая да не построи нищо.Ти луд ли си,или се правиш на луд.
  За какво връщане на партийната книжка говори бе лигльо,ти чул ли си якой генерал или офицер да я върнал.Такива неща нямаше в БНА,така се връщат партийни книжки,а после?

  Откъде пък ти леке такова,знаеш кой каков е направил в живота.Всеки прави това,което може и изисква професията му.Но каков общо има това правена с комунистическия идиотизъм.

  Аз никога не съм казвал,че съм демократ,такива хора не съществуват.
  Нищо не съм плюл по никого,просто БКП излъга всички за всичко.

  Кой прекрати българския комунизъм бе неграмотнико?-Турците ли,американците,или авганистанците.Или ескомосите,или Дядо Мраз?Кажи бе мухъл такв,кажи поне една истина,все има някой който е прекратил комунистическия режим в България.И прекратяването му е направено от българи,а не от чужденци.Горбачов и Рейгън,те ли го прекъснаха?

  Нищо не съм цицал и не само аз,всички офицери бяхме на едно ниво,н икакви привилегии никой не е имал.
  Ренегати са големите комунисти защото те ни вкараха в капитализма и мпериализма,а не такива като мен.

 42. #42
  KOREKTOR 21 сеп 2014, 18:19
   
  0
   
  0

  До #41 Пуснато от Иванн

  Иванн-е,

  Малей РЕНИ какъв изискан стил!!!

  Малей СКЛЕРИ какъв изискан стил!!!

  Малей ИЗКУКУРИГАЛНИКО какъв изискан стил!!!

  Малей-й-й-й-й какво възпитание, каква култура.

  И тове всичко от стожера ма морала Иванн с двете Н-ъта.

  А бе ТЪПАКО УЗКУКАЛ,

  А бе ТЕПЕГЬОЗ ИЗПЕРКАЛ,

  А бе РЕНЕГАТ ДВУЛИЧЕН ЛИЦЕМЕРЕН.

  Сега се пишеш за голям герой и философ дървен и в същото време с последните си тъпотии си признаваш дефакто, че си треперил за кожицата си жалка и за службицата сладка и доходна.

  Така ли е БОКЛУКО НЕЩАССТЕН?

  Така е ами.

  И за твоя информация честните, почтенните и принципните хора и членове на БКП намираха смелост да изразяват своите мнения и виждания и несъгласия по даден въпрос и по различни проблеми.

  Но ти МИШКО СТРАХЛИВА явно не си бил сред тях.

  А имаше и такива които и партийните си книжки връщаха в знак на несъгласие и жертваха кариери и съдби даже.

  И ти РЕНЕГАТЕ НЕЩАСТЕН и ЖАЛЪК трябва да знаеш, че когато човек желае нещо намира начин да го постигне.

  А когато човек не желае нещо, намира оправдание за това си нежелание.

  РЕНЕГАТ си Иванн с двете Н-ъта

  КУХ, ПРАЗЕН, ЖАЛЪК РЕНЕГАТ си ти нещастнико.

  Изчезвай НИКАКВЕЦО НИЩОЖЕН.

 43. #43
  Иванн 22 сеп 2014, 08:35
   
  0
   
  0

  Ей,изрод такъв,никой не смееше да гъкне против комунизма.Ти като не знаеш историята на Блгария,само се пениш.Знаеш ли колко генерали и офицери,които бяха членове на БКП бяха вкарани взатворите за дълги години.

  Знаеш ли комунистическа маймуно,колко партизани също бяха вкарани в затворите,знаеш ли,че най-малко на четирима генерали късаха пагоните и лампазите бе говедо такова.Лично съм разговарял с един от най-добрите приятели(полковник от МВР) на Ген. Славчо Трънски,който дори е бил свидетел на арестуването му в Шумен или някой друг град,не помня.И не е смеел да гъкне,въпреки че и той самия е бил партизанин.твоите любими съветски изроди убиха държавния глава на НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. Не,и двамата ги убиха-и Димитров и Костов.Хиляди офицери бяха уволнени през 1949-1950 г. Дори разстреляха и ген. Димитър Томов,който отвори вратите на Министерството на войната на Девети и превратаджиите завзеха властта.Бегай намери някое по-ниско дърво и се обеси,само смърдиш на сайта,как все още те търпи Преслав и баща му.Бегай някъде са самозапали,че не се издрържа вече.Къде да изчезвам бе комунистическа лиготино,ще ти кажа един ден къде ще изчезна.

  Ти главо плесенясала ще научиш ли един ден,какво е било в България. Вземи чети поне комунистическите автори,ето тук се публикува линк за Стафан Богданов.Неговия брат беше разстрелян за терористична дейност през 1942. Но и това не му помогна,стоя дълги години в комунистическите затвори.Или фашистките са лоши,а комунистическите добри.Всичко при вас е двойно и всичко е идиотско.Тонът ми става само такъв към теб,защото ти си най-вонящия комунист,другите са иди-дойди,докато ти си пълен дегенерат. В комунистическата партия сега няма такива неграмотници като теб. Те поне дръпнаха напред-капитализъм,империализъм,банки,икономика,богатства,пари,коли,чужбина,докат ти не си стъпвал и в Албания дори.От всяка твоя дума лъха злоба и простотия.Една мисъл не си развил като нормален човек.Ок,бъди си комунист,но говори човешки.Не,извинявай,изложих се като кифладжия,комунист и човек???Моля,моля

 44. #44
  Бай Хуй 22 сеп 2014, 17:19
   
  0
   
  0

  Седя си тука у Ориента, почесвам си космите тук там(няма да кажа къде), че у Ориента е жега и ме сърби, и се чудя дали пък да не взема да му дръпна още една дисертация връз негодния за нищо смислено(освен за рипане по площадите, след което трябва да се подмие, че иначе е гнусно) какъвто са българските русофоби и анти и те не знаят точно кво, щото са кански благодатен материал за изследване на деградацията значи. Мои да са прости ама са и жалки и открито продължават да не схващат въпрос, че в края на нещата всичко опира до икономиката, а нашата такава без пазари и енергетика, и о уджас - добри връзки с вай, сакън - Русия това няма как да го постигне почти никой в Ойропата. За нас да не споменавам. Обаче българския русофоб има тежка форма на болестно състояние наречено Майдан на главния мозък в терминална фаза и уви може само да рипа, да яде, да отделя отпадъци и слава на Господ, Аллах, Буда и останалите им колеги, рядко се размножава, щото често е от третия пол. А сега да простите бай си ама от толкоз общуване с вас, някакси му се прищя да иде да помедитира и да отдели натрупаното напрежение в определеното за целта място(прищя му се да снесе яйце един вид :) ) и после в името на малко хигиена на психичното здраве и за да прогони кошмарите дет го гонят от общуването с родните русофоби(такъв един кошмар ме наляга - Катрин Аштън ме гони и иска да я...не е за казване кво), ще си пусне бай ви я някоя стара серия на "Ледниковый период"(докато лаете Ибанн и ко сигурно е ви е останало време да разберете, че докато тука вие се пенявчите, в журито на шоуто е Албена Денкова) и любимия си сериал. Не че нещо ама жените са по-хубави и на двете места, от всичко налично у Ойропата и от повечето налично у нас. Сигиз бегам, че е време да се медитира....Омммм :)

 45. #45
  KOREKTOR 22 сеп 2014, 17:47
   
  0
   
  0

  До #43 Пуснато от Иванн

  Иванн-е,

  Малей РЕНИ какъв изискан стил!!!

  Малей СКЛЕРИ какъв изискан стил!!!

  Ето видя ли, че е имало смели и честни хора.

  **************

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 46. #46
  Бай Хуй 23 сеп 2014, 22:28
   
  0
   
  0

  Иване, сопри се бе, остай ги тез комунисти начи. Ей на и съседа Хуй Вей и той комунист, ма и той душа носи чиляка. Па вчера кат мина да му дръпнем по една шиша(по вашему май наргиле се викаше) и кат му показах твойте писания и са шашна. Вика "вай Уй ефенди, не знам кво пуши тоз чиляк, ма не му се отразява добре начи" и притеснен един такъв го гледам, цялото наргиле изсмука доде се успокои. Та докато не престанете малоумно да виете "комуниздии" и "Русииияяя ни зароби" и да се водите по продажни хайрсъзи кат Шаламан бабаит, прецедента Чехлю и тъй нататък мекрета, Господ и Аллах да ги накажат дано, нищо добро не ви чака. Ай чао, че жената е напраила кадаиф, да подслади живота на бай ти

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка