НАЙДЕНОВ: ИСКАТ ДА НАМАЛЯТ ЗАПЛАТИТЕ НА ВОЕННИТЕ ОТ 20 НА 8! НИЕ НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ ТОВА

Pan.bg 25 сеп 2014 | 23:59 views (15179) commentaries(98)
img Ангел Найденов: Няма да позволим обезщетението в армията да падне от 20 на осем заплати
в.НАРОДНО ДЕЛЛО

„В последните дни военни ни питат вярно ли е, че обезщетението при пенсиониране ще бъде намалено от 20 заплати на осем. Няма да позволим това да се случи, няма да позволим да бъдат отменени и условията за пенсиониране, които въведохме в нашия мандат в Министерството на отбраната“. Това заяви на среща с членове на общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса във Варна водачът на листата на „БСП лява България“ Ангел Найденов. Участие в срещата взеха и кандидатите за народни представители Борислав Гуцанов и вицеадмирал от резерва Петър Петров.
Найденов припомни, че ангажиментите, поети по време на предизборната кампания през май 2013 г., са изпълнени. Възстановена е дирекцията „Социална политика“ в Министерството на отбраната, върнати са старите условия за пенсиониране на военнослужещите, увеличени са парите за храна и облекло, регламентирани са обезщетенията за съпругите на военнослужещите, внесени са промени в Закона за военноинвалидите, с което се разширяват правата им. „Това се реални стъпки за повишаване на авторитета на военната професия, което беше наша цел. И дадоха резултат. Кандидатите за армията вече са повече. Дайте ни шанс да довършим започнатото“, каза Найденов. И добави: „Никога не си бях представял, че ще заваря министерството и армията в състоянието, в което ги поех през май месец миналата година. Проблемът не е само в оръжейни системи, а в това, че не са били поддържани, проявено е пълно безхаберие. От летателната техника изправни бяха само 22 процента. Като изключим изтребителите, с които се поддържаше задачата по охрана на въздушното пространство, всичко останало беше на земята.“ По думите му след година и два месеца управление с пълно основание може да се каже, че в момента армията е в състояние да изпълнява задачите си в трите основни направления - национална отбрана, участие в операции по поддържане на мира и подкрепа за националната сигурност в мирно време. Найденов припомни, че през цялото лято в най-голяма степен се е разчитало на военните за оказване на помощ на хората и бедстващите от наводнените райони.
„Дълбоко съм убеден, че настоящото място на „Гражданска защита“ е грешка. Тя трябва да бъде отделена в държавна агенция, за да се знае кой реагира, какво е оборудването, какви са техните действия, къде участват“, обясни той.

image
Гуцанов припомни как бе спасен „Терем” от приватизация

Борислав Гуцанов припомни, че военният завод „Терем“, който беше включен в списъка за приватизация, не само беше изваден оттам, но и вече има осигурени поръчки и работа до 2015 г. „Присъединявам се към това, което казаха моите колеги, и искам да ви кажа, че мястото в листата на „БСП лява България“ във Варна не е само мое, персонално, а е място на Съюза на офицерите и сержантите от запаса“, допълни вицеадмирал Петров. На срещата стана ясно още, че освен 15-те милиона лева, осигурени от правителство на Пламен Орешарски за проекта за нов интермодален терминал във Варна, който има опасност да бъде спрян от служебното правителство, средствата, осигурени за ремонта на сградата на Военноморския клуб, също може да бъдат загубени. „Средствата са осигурени – 1,4 млн. лв., на два етапа по 700 хиляди лева, проведени са обществени поръчки, определени са фирмите, но ремонт все още няма. Служебният министър не подписва, въпреки че сградата, която е в центъра на Варна, е в окаяно състояние и е опасна“, обясни водачът на листата на „БСП лява България“ във Варна Ангел Найденов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 98

 1. #1
  Мунчо 26 сеп 2014, 08:00
   
  0
   
  0

  "... в момента армията е в състояние да изпълнява задачите си в трите основни направления - национална отбрана, участие в операции по поддържане на мира и подкрепа за националната сигурност в мирно време." Като изключим "национална отбрана" направленията стават две и по се доближава до истината. Но за това г-н Ангел Найденов не е виновен. Виновни са хора като генералите и адмиралите от резерва Аньо Ангелов, Михо Михов, Петър Петров, Пламен Манушев и много други, които колкото по-високо в йерархията на военното управление са стояли, толкова повече са навредили на военните структур.

 2. #2
  Ани Ангелова-Ньойска 26 сеп 2014, 08:01
   
  0
   
  1

  Нека да посмеят!
  Господа военнослужещи - мислете с главите си на 5 октомври и в никакъв случай не подкрепяйте оня, който возехте в Кугъра с джапанките и плажната кърпа 4 години - Боко Тиквата.
  Защото подкрепите ли го - армията ще бъде стъпкана не само от такива решение...

 3. #3
  gerb 26 сеп 2014, 08:51
   
  0
   
  1

  Само ГЕРБ!!! Червените боклуци продадоха държавата на братушките! Ще горите в ада! И да намалят заплати и да вдигат години, пак ще служа! Да се махат дъртите полковници и сметкаджиите веднага!

 4. #4
  баша 26 сеп 2014, 08:58
   
  0
   
  0

  До номер 3 gerb ! Да те попитам,вземаш ли си редовно лекарствата или си на системи ?

 5. #5
  Боко 26 сеп 2014, 09:08
   
  0
   
  0

  Тоз номер 3 не е никакъв военен. Веднага го проверихме в МО.
  Не обръщайте внимание на платените провокатори на Боко и Плевнята! Скоро армията ще се намеси и ще въведе ред. Всички политици в затвора! Свобода за България!

 6. #6
  Ал Капоне 26 сеп 2014, 09:30
   
  0
   
  0

  "С добра дума и револвер можеш да постигнеш много повече, отколкото само с добра дума!!!"

 7. #7
  аха 26 сеп 2014, 09:39
   
  0
   
  0

  Само за протокола, парите за облекло не са увеличени.

 8. #8
  Мухлю 26 сеп 2014, 10:27
   
  0
   
  0

  Харно е хорото, пак подкараха рефрена за заплатите и годините, сиреч предизборната реторика започва да набира сила. Колко ли ще се хванат на въдицата отново? Практиката досега доказа една максима: Как да вярваш на политиците, когато генералите те предават?

 9. #9
  герб 26 сеп 2014, 10:30
   
  0
   
  0

  червен боклук недей да лъжеш какво те питат хората никога повече няма да дойдеш на власт

 10. #10
  капитанче 26 сеп 2014, 10:42
   
  0
   
  0

  Голям смех. В МО вече се сипели рапорти. сега ще се види кой е за службата и кой за келепира. Аз продължавам за пенсиите не ми пука. Дано само да не се напълним с пресни пенсии като цивилни лица

 11. #11
  BA 26 сеп 2014, 10:53
   
  0
   
  0

  Само дива селска простотия можеш да видиш в управлението на БА. Така е от 25 години и тенденцията се засилва още повече.

 12. #12
  до 10 26 сеп 2014, 11:03
   
  0
   
  0

  За тебе знаем, ти си наемник...и глупак, на теб нищо не ти трябва освен мисии, само че не изпускай момента че тиквите ще спрат и мисиите, тогава ще изквичиш на умряло, запетайче.

 13. #13
  ЩИЛИЯН ПЕТРОВ 26 сеп 2014, 11:16
   
  0
   
  0

  КАЗАНОТО ТУК Е САМО ПРЕДИЗБОРНИ ПРИКАЗКИ.На политиците им е ясно, че ако вкарат подобни промени, то за 1 месец казармите ще се опразнят напълно. Всички които имат 10 години служба ще си тръгнат просто да си вземат събраните накуп пари, да не говорим за тези военнослужещи, които по някакъв начин могат да се доберат до заветната пенсия.За пълнота, само ще кажа на аудиторията че във военните формирования и сега много не достигат хора.Пълни са обаче началническите сгради на Аксаков и Тотлебен и то не с военнослужещи, а с бездарни лакеи - готови на всичко само и само да са на заплата в МО, защото знаят че са тъпи и бездарни и за друга работа не стават, а и няма кой да ги търпи.ТАКА ЧЕ СПОКО, АКО ВКАРАТ ПОДОБНИ ПРОМЕНИ, ЗА 20 ДНИ СМЕ ПЕНСИОНЕРИ.ДА НЕ ДЪРПАМЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ДЯВОЛА ЗА ОПАШКАТА.ЛЕК И ПОЛЗОТВОРЕН ДЕН НА ВСИЧКИ..

 14. #14
  пенсионер-авиатор 26 сеп 2014, 11:28
   
  0
   
  0

  Най-много ще загуби авиацията, от най-подготвените авиатори в момента всички имат години за пенсия и са с написани рапорти за ПЕНСИОНИРАНЕ без дати, само чакат някой да "стъпи на криво". Проблема не е че няма как млади да ги заместят, напротив, има и то достатъчно и то само мераклийчета са(за сега), но няма да има кой да ги учи, кой да предаде опит, ще трябва да се ходи по чужбина(или да идват от чужбина), ще трябват години, а през това време ще зее дупка, това ще ни излезе много скъпо и то ако останат и младите, всичко това защото тоя път ще се махнат ударно и всички, а не като преди с колебания, да не говорим за командния състав, там те да си кажат.

 15. #15
  Smarty 26 сеп 2014, 12:05
   
  0
   
  0

  Я четете: http://www.otbrana.com/новини_6261
  Отново възраст за пенсиониране на военните и полицаите?!
  Вътрешният министър Йордан Бакалов е категорично против въвеждане на изисквания за възраст по чл. 69 от КСО, т.е. за военнослужещите и полицаите. Въпросът е обсъждан на правителственото заседание в сряда. От стенограмата личи, че министър Шаламанов не е взел отношение по този въпрос. Ако се стигне до конкретни предложения за възраст, тук става въпрос за 52 до 55 години максимум, казва социалният министър Йордан Христосков  Спирдон Спирдонов

  Отново се задава опасността от въвеждане на възраст за придобиване право на пенсия по чл. 69 от Кодекса за социално осигуряване, т.е. за военнослужещите, полицаите и служителите в спецслужбите. Този път, като че ли рискът е много голям. Поне това е изводът от дискусията по време на последното заседание на служебното правителство по приемане на Решение за одобряване на Доклад с нови и актуализирани мерки, в отговор на Препоръката на Съвета от 8 юли 2014 г. относно Националната програма за реформи на България за 2014 г. и съдържаща становище на Съвета относно Конвергентната програма на България за 2014 г. . Ако се стигне до конкретни предложения за възраст, тук става въпрос за 52 до 55 години максимум, казва социалният министър Йордан Христосков

  Министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов гласува „против“. Той е единствен. Всички останали са „за“. За какво става дума? Вътрешният министър настоява в една от мерките, които се отнасят до пенсионната система, да отпадне текстът „и въвеждането на изискване за възраст по чл. 69 от КСО“.

  Министърът на труда и социалната политика Йордан Христосков е категоричен, че „ предложенията и препоръките на Европейската комисия и на други институции са да се въведе минимална възраст за пенсиониране на всички български граждани, в това число и на работещите в специалните ведомства.“ И продължава: „Знаете, че такава възраст съществуваше в армията първо и предложението беше тя да се въведе в останалите институции. Предишното правителство и съответно парламентът отмениха тази възраст, за което са отправени сериозни критики от Европейската комисия – и писмено, и в лични срещи, които сме имали. Затова тази мярка е предложена.“

  Тук наистина въпросът е принципен, казва социалният министър. И продължава с аргументите си: „Нашата пенсионна система са пенсии за възраст, а не пенсии за прослужени години, както сега се пенсионират хората в специалните ведомства – при 27 години общ стаж, от които две трети кадрови. Средната възраст за пенсиониране е под 50 години. Същите тези хора започват да получават пенсии и продължават да работят – понякога в същите институции, макар и на друго работно място, но най-често в охранителни фирми и други. Независимо, че са извън системата, плащат се високи пенсии на хора, които продължават да работят. Това е прахосничество на средства в осигурителната система, поради което съвсем основателно към нас са отправени критики да решим и този въпрос, както и въобще въпроса с ранното пенсиониране. Това е причината тази мярка да бъде включена, тоест такава е препоръката и ние сме се съобразили с нея.“

  Министърът на финансите Румен Порожанов подкрепя колегата си Христосков: „В обсъждането и в рамките на съгласуването Министерството на финансите, солидарно с колегите от МТСП, е предвидило този текст в доклада, като на МВР са приети частично бележките, но не и в този контекст. Това е нашето мнение.“

  Йордан Бакалов не се предава: „Аз така или иначе няма да го подкрепя в този вид. Но така или иначе, след като в моето министерство, уважаеми господин министър-председател, за три години и половина са уволнени, съкратени и пенсионирани над 13 000 служители, аз не знам как по-нататък ще очакваме някаква сигурност и всичко останало. Ясно е, че трябва да се работи в тази посока. Ясно е, че все пак е малко по-специфичен вид труд. Освен за прослужени години, е и за стаж, и за възраст, така че има такова съобразяване, но нашето желание и препоръка – да, наистина това, което каза министър Порожанов – приели са част от предложенията, а само това за чл. 69 от КСО да отпадне. Това е нашето предложение.“

  Социалният министър Йордан Христосков дърпа завесата и казва какво ще се случи: „Ако се стигне до конкретни предложения за възраст, тук става въпрос за 52 до 55 години максимум. Говорим за много по-ниски възрасти, тъй като в тези хора са инвестирани много средства. Съвършено са променени условията на работа и е грехота те да бъдат пенсионирани на 40 и няколко години - на практика на 45 години могат да се пенсионират, след което да работят другаде, след като са инвестирани за тях средства. Същото важи и за армията, същото важи и за Държавна агенция „Национална сигурност”, и за останалите институции. Това, което е възможно да се направи и е правено назад във времето, когато е увеличаван стажът, за да се запазят и кадрите, за да не се пенсионират масово, е следното (тук вече е въпрос на законодателна техника): тези, които са придобили право към дадена дата, да им се даде възможността в следващите три години, когато пожелаят да го реализират това право, тоест не веднага да напускат, а след три или след пет години тази мярка вече да влезе в сила. Това нещо сме го правили в 2003 г., когато се вдигаше изискуемият стаж от 20 на 25 години. Тоест възможна е гъвкавост с цел хем да се запазят кадрите, да не напускат масово, да не се плашат хората и едновременно с това да изпълним и тази препоръка, която е много твърда, отново повтарям. На всяка среща тя се повтаря от представителите на Европейската комисия. Не говоря тук за Световната банка, за Международния валутен фонд – ние не сме длъжни да се съобразяваме с техните препоръки.“

  Въпреки героичната отбрана на Йордан Бакалов, проектът е приет от служебното правителство така, както е предложен. Разбира се от това, все още не следва въвеждане на изискване за възраст при придобиване право на пенсия по чл. 69 от Кодекса за социално осигуряване. Правомощия за това, т.е. за промяна на кодекса, ще имат тези, които изберем на 5 октомври за депутати в 43-ото Народно събрание.

 16. #16
  пенсионер на 45 г. м. дек 26 сеп 2014, 12:17
   
  0
   
  0

  В база Варна и база Бургас имало около 200 рапорти подготвени и за пенсионирани , има и хора които имат по 16-17-18-19 години но и те ще се махат, тука се чува за 6 заплати при пенсионирани.

 17. #17
  кандидат цивилен 26 сеп 2014, 12:30
   
  0
   
  0

  Да, ноември и декемри ще бъде бумът и торнадото за рапорти за пенсиониране и при нас има около 15 човека които са си написали рапорта и чакат да сложат дата, никои не иска да рискува и тук се чува за 6 запплати, 55 години пределна за старшини и капитани, плащане на осигуровки и още простотии гербаджиите ще ни видят сметката, бягайте колеги , имате още 2-3 месеца.и със сигурност ще се пенсионират. Аз съм си подготвил рапорта и началото на декември се махам.

 18. #18
  военен 26 сеп 2014, 12:41
   
  0
   
  0

  Не се пенсионирайте герб ще издържи до пролетта и пак ще падне от власт и всичко ще остане както преди

 19. #19
  KittyHawk 26 сеп 2014, 13:14
   
  0
   
  0

  На дали някой ще посмее да направи тази стъпка. Ако се направи, армията загива на мига. 90% със сигурност ще напуснат армията, та за мен това няма как да стане. Просто предизборни глупости!

 20. #20
  Тони 26 сеп 2014, 13:38
   
  0
   
  0

  Господа, няма какво да се лъжем!
  Време е да напуснете армията достойно!!

 21. #21
  Енчо Добрев 26 сеп 2014, 13:48
   
  0
   
  0

  Реването да започне сега! Носни кърпички? Не бойте се (тези, които се боят)няма да стане! Даже ще има 13-та :)

 22. #22
  капитанче 26 сеп 2014, 13:50
   
  0
   
  0

  Бравос. ИЗпълзяха влечугите. Бай бай келепирджии.

 23. #23
  Напускащ 26 сеп 2014, 14:00
   
  0
   
  0

  до капитанче
  Слушай изтърсак недоносен с изватено съзнание -недей да петниш това звание . Капитаните от Българската армия са печелили велики сражения и са били грдостта на България, а такива лайна като теб ме карат да се срамувам че живея в една страна с тях.

 24. #24
  Fuck 26 сеп 2014, 14:09
   
  0
   
  0

  Преди 2 години се опитаха да направят същото и излязохме на протест. Мишоците се изпокриха страхливо под различен претекст. Не се чудете тогава, че ви ебават. Вие сте страхливци и си триете.

 25. #25
  Боко Тиквоча 26 сеп 2014, 14:20
   
  0
   
  0

  Tоя "капитанче" е всъщност капитан на лодка за гей круизове. Демек вътрак и затова щял да служи повече като му го турат по на вътре.

 26. #26
  морски пенсионер 26 сеп 2014, 14:25
   
  0
   
  0

  През декември - 2012г. бяха 1500 напусналите, но сега ще са поне 2000 човека, такава е нагласата в поделенията. При нас вече 4 пуснаха рапорти, но до края на годината има още доста хора. Началниците са се видяли в чудо и убеждават колегите да не пускат рапорти, но няма полза,всички които ги правят ще се пенсионират.

 27. #27
  Тони 26 сеп 2014, 14:25
   
  0
   
  0

  Все пак намалението на заплатите е измислено от бсп, като "проблем" и те са против. - печелят гласовете Ви.
  Истината е, че никой не обсъжда това.
  бсп са си мръсници!!

 28. #28
  Денислав Кандев 26 сеп 2014, 15:46
   
  0
   
  0

  Тва да се гавриш с военните по тоя начин е грозно. В цял свят се опитват да им осигурят стабилност и никой не ги пипа, само тука се краде от тях като за последно. Тва показва отношението на костюмираните боклуци в НС.
  Всеки ден се моля да ги сложат на някоя БМП23ка и да ги пратят на мисия като жив щит, да видим псоле как тука да си военен ще стане най-престижната професия. Щото някви млади пишлемета и изкуфели старци, едните непомирисвали казарма, други забравили кво е чест и пагон, нямат право да ръководят такава структура.

 29. #29
  Хайде де! 26 сеп 2014, 15:52
   
  0
   
  0

  Предизборни каламбури за наивници. Кога ще изчистите този сайт от политически изявления и тролове на партии. Особено от червени и проруски. Дано някога успеете да го направите преди всичко български сайт - едва ли!

 30. #30
  narod 26 сеп 2014, 16:26
   
  0
   
  0

  Защо ще им дават на военните даже и 8 заплати, те нали докато стоят в армията получават заплати и то нечувано високи, каква е тази измислена история да се дават пари ей така щото си бил военнен и уж си служел

 31. #31
  31 26 сеп 2014, 16:46
   
  0
   
  0

  Тони,
  и управителя на БНБ каза, че КТБ е стабилна и няма проблеми, а тя затвори след 2 дена. Сега сте на път да останете само ти, министъра ви и останалата шайка хиени за да водите хибридна кибер война пред компютрите в новосъздадения център.

 32. #32
  Fuck 26 сеп 2014, 16:58
   
  0
   
  0

  Абе някой от тук присъстващите може ли да ми обясни какво означава "келепирджии"? Че на мен ми навява някакви спомени от комунистическо време, когато някои хора бяха заклеймявани като капиталисти, печалбари и т. н. Да не се е върнал комунизма?

 33. #33
  капитанче 26 сеп 2014, 17:33
   
  0
   
  0

  Келепирджията е кантегория военен, който има право на пенсия, може да си вземе заплатите , взел е жилище по държавни цени и по цял ден обяснява "каква е била службата навремето" и демотивира всички наоколо с темага "колко е лош капитализма". Трудно работи с компютър, да не говорим за нещо повечне от уърд и ексел.

 34. #34
  skunsk 26 сеп 2014, 17:39
   
  0
   
  0

  Дреме ми за 20-те заплати !!!!! аз ги взех благодарение на боко и АНЮ !!

 35. #35
  Sold-er 26 сеп 2014, 18:00
   
  0
   
  0

  Никой не работи за слава....който го твърди е долен лъжец и лицемер!

 36. #36
  капитанче 26 сеп 2014, 18:06
   
  0
   
  0

  Едно точно мнение на Солдера. А заще рИват тези, дето всичката им е бира-таман. И пенсии ще хванат и заплати и всичко. Ние, дето нямаме и блед изглед за подобни екстри какво да кажем. Да си пускат рапортите с достойнство и да ни оставят да се оправяме. Няма незаменими хора, особено в БА и МО. Писна ми от ревльовци и сметкаджии. Днес всичко живо с повече или около 27 години вади едни елки и смята едни месеци. А службата, онази за която се клехте, какво стана бе, в клетвата не пише нищо за 20 заплати и ранно пенсиониране, нали сте идеалисти? Май ще излезе, че всички, дето сте се клели в БКП и КПСС сте гадни капиталисти, келеперджии? Чудно, ама не и неочаквано.

 37. #37
  Sold-er 26 сеп 2014, 18:20
   
  0
   
  0

  До #36 Лошото е, че ако намалят заплатите при пенсиониране, вдигнат възрастта и накарат войниците сами да си плащат осигуровките т.е да намалят заплатите с 150-200 лв......тогава в армията ще останат само министъра и секретарките му!!!

 38. #38
  d 26 сеп 2014, 18:28
   
  0
   
  0

  и капитанчето, къде го забрави

 39. #39
  39 26 сеп 2014, 18:28
   
  0
   
  0

  До № 36 капитанче
  Пикльо, ти да не си се заклел да си вечния прекаран? Нали и ти си в армията за пари! Утре ако те пратят без пари и по задължение срещу ИДИЛ друго ще запееш.

 40. #40
  do 36 26 сеп 2014, 18:31
   
  0
   
  0

  Ха, излезе един съдник, новото поколение вчерашни капитанчета, дето на браузера викат "интернета" и освен във "фейса" и "пан"-а на друго място не могат да влязат, дето "на две магарета сламата не могат да разделят", но с претенции за "биг меринджей". Намерил кой да се възмущава от келепирджии, до вчера се хвалеше че пълни доларите от мисии в буркани и се смееше на колегите прегорели в КТБ, а сега другите били такива . Ти за къв ходи по мисии, сигурно "за тоя дето духа", ааа или ти си защитавал Родината ... на другия край на света? Аман от лицемери и боклуци, при това пълни. Що не дариш парите от твоята "бурканбанк" на Бойко за предизборна кампания, ще се избият, даже ще се умножат? Когато България стане следващата Украйна, боклуци като теб ще са първите дето ще си бият камшика, "родолюбци".

 41. #41
  kptn 26 сеп 2014, 18:32
   
  0
   
  0

  капитанче- аз когато съм се клел, службата беше 20 години, стана 25, 27, а сега и възраст....и краят постоянно ми бяга. Тоест съм от най преебаните, края хем е близо но не мога да го стигна. Ако бях със 4-5г служба да кажа майната му.Когато бях още млад офицер, все си виках ще се махна, голяма простотия е , няма изгледи армията да тръгне на добре, мизерия, как ще карам така 20 години. Бях си и пуснал рапорта едно време но ми го върнаха, щото армията имала нужда от млади офицери. Знаеш ли има един прелом в годините когато си казваш майната му ще си стягам задника да стигна до края, най хубавите си години си ги даваш за тази армия. Накрая идва някакъв умник на власт и променя правилата тотално. Сега ще ми се плюнчат тука разни кретени как военните не заслужавали пенсии, че трябвало да служат едва ли не до 65. На майка им в п.....та на такива да са станали военни като толкова ламтят за тези привилегии.

 42. #42
  ми 6 26 сеп 2014, 18:34
   
  0
   
  0

  Който и да е на власт, това което вече чука на вратата е неизбежно. Ангел Найденов ви хлъзна по леда като натрапи на всички че пенсионната реформа в армията е спряна. Нищо подобно, тя просто е отложена и чисто предизборно забавена. А това което сега ще се случи не може да бъде спряно. Да целия сектор "Сигурност" ще си плаща осигуровките, Да годините ще си вдигнат, ДА заплатите ще бъдат намалени, може и 8 да не са а 6. Това просто е неизбежно и всеки който се опита да ви излъже е чист популист, а всеки който се хване е глупак който не може да предвиди събитията и 3 месеца напред във времето.

 43. #43
  везната 26 сеп 2014, 18:41
   
  0
   
  0

  И kptn и ми 6 сте прави!

 44. #44
  бюджет 26 сеп 2014, 18:50
   
  0
   
  0

  А бюджета ще издържи ли, това си е удар, толкова много обезщетения, толкова много нови пенсионери, за ефекта някой помисли ли, да не говорим за срива в сигурността, срив който ще се компенсира поне след 4-5 години.
  Целия сектор "Сигурност" казвате, да , добре е да се плащат осигуровките, но при тези заплати, остава да се сложат и плащане на осигуровки и тогава няма нужда да намаляват обезщетенията при напускане до 6, хората и така ще избягат, е поне тези дето си заслужават заплатите, те ще ги заслужат и на друго място, ще останат само тези дето могат да служат при какви да е заплати, ако това е "Сигурност", мерси. "На празни куки се хващат ....".

 45. #45
  7534 26 сеп 2014, 19:07
   
  0
   
  0

  капитанче, май съм по-млад от тебе, ама нещо главата ти не е съвсем в ред? сигурно си някой кашик. на тях по принцип нищо не им се разбира, ама обичат да говорят. пред строя са свикнали на това.

 46. #46
  do 42 26 сеп 2014, 19:10
   
  0
   
  0

  Това просто е неизбежно...... кое му е неизбежното бе анкоолу ...ей писна ми от разни тъпи капацитети да не кажа кУрофееи (да с У като .уй). Нали сме в НАТО, ти знаеш ли как в Натовските страни е решен статуса на военния. Един въпрос към тези които плюят Военните: защо не сте станали военни, а ако искате да станете такива наскоро имаше обява за набиране на матроси, ами хайде опитайте.

 47. #47
  Kapitan 26 сеп 2014, 19:20
   
  0
   
  0

  до 45: аз пък мисля, че капитанчето е някой книжен плъх, а не камандир, иначе щеше да бъде истински Капитан а той едно малко капитанче жалко

 48. #48
  Sold-er 26 сеп 2014, 19:31
   
  0
   
  0

  До #45 Най-малко е възможно тоя малоумник да е кашик! Вероятно е в някой щаб...най-вече там се срещат подобни нефелници!

 49. #49
  Варимез Варимезов 26 сеп 2014, 19:56
   
  0
   
  0

  Ето ви хибридна война в чист вид и в много напреднал стадий, само че тя е истинска и не идва от североизток. Армията винаги е била светиня за българина, а сега народът е докаран до там, че хич не му е до нея и дори част от него я мрази.

  наивно е да се мисли, че сме жертва на лошо стечение на обстоятелствата, това е отдавна стартиран план за превръщане на Родината ни от суверенна държава в ничия територия под чуждо разпореждане! Нас ни гудят за буферна зона и огромен бежански лагер - преден рубеж на ЕС.

  Идват страшни времена и единствената опора на народа ни може да бъде само Армията (задължително с главна буква)! ИДИЛ и нескончаемите бежански вълни , които ще нарастват с ГЕОМЕТРИЧНА прогресия, ще ни отвеят от и без това ветровития Балкански полуостров.

  Убеден съм, че след този коментар, ще изникнат "приходящи" или "заприходени" хора, които пак ще се опитат да предствят нещата за поредната налудничава конспиративна теория, плод на болни мозъци. ДА, ама НЕ! И най-заслепените умствено вече виждат накъде отиват работите - на изуй гащи и на недоброволно онождане!

  Армията не бива да се пипа, на никаква цена! Трябва да се й се даде още МНОГО, а не да й се отнема МАЛКОТО, което все още има! Не подкопавайте целия сектор Сигурност, мръсна, продажна и безродна политическа сган, че скоро може да има як маган!


  Оттук насетне, приоритет №1 на РБ е да възстанови възможностите на БА до приемливия им минимум!

 50. #50
  Енчо Добрев 26 сеп 2014, 19:57
   
  0
   
  0

  Намери се един, като капитанчето да каже истината и киселите зелки се размирисаха. Смраааад!

 51. #51
  *** 26 сеп 2014, 19:57
   
  0
   
  0

  ***

 52. #52
  до Енчо 26 сеп 2014, 20:07
   
  0
   
  0

  Всеки си има своя собствена истина, това е неговата истина, твоята истина, истината на още един двама продажници, но не всички мислят така и всеки си е прав за себе си. Ти какво право имаш да се обаждаш от другия край на Европа, за тва как да се разпределя бюджета, след като не плащаш данъци в България?

 53. #53
  engineer 26 сеп 2014, 20:12
   
  0
   
  0

  Като чета коментарите до тук си обеснявам защо се губи доверието в армията и авторитета на военните. Ми то само като се спомене за промяна на годините за пенсиониране и се почва едно реване.
  Пише някой по - горе колко пъти се променят условията за пенсиониране на военнослужещите. А дали знаете на всички останали в България колко пъти се променят тези условия.
  А още повече - защо никой от тука плюещите, които уж ще се пенсионират, защо не застанете зад името си?
  И после не се чудете защо пада доверието и уважението към военнослужещите. Като не сте доволни има много други начини, не анонимно да пишете по форумите. Така нищо няма да се промени. И само падате в очите на хората.

 54. #54
  Заприходен 26 сеп 2014, 20:16
   
  0
   
  0

  Енчо, заприходен ли си?

 55. #55
  Енчо Добрев 26 сеп 2014, 20:21
   
  0
   
  0

  52, аз не се бъркам в разпределяне на бюджета. Споделям мнението на капитанчето за мрънльовците, сметкаджиите и т.н. Докато служех в БА огромна част от хората не можеш да им видиш очите изобщо, ама изобщо. В деня за заплата в 8 сутринта са пред финансова служба на опашка, чоплят семки и калкулират. И така до обяд, докато получат зеленото. Сетне цял месец карти, пиенье и броене на оставащите години. Сега поне превеждат заплатите по сметка и не може изобщо да ги видиш. Дано не си един от тях. Поздрави!

 56. #56
  merengineer 26 сеп 2014, 20:22
   
  0
   
  0

  "Като чета коментарите до тук си обеснявам..."

  Трънки си обЯсняваш! Хората "реват" с основание! Не бива да се играе с огъня, т.е. със сигурността на държавата. Анадънму?

 57. #57
  Варимез Варимезов 26 сеп 2014, 20:28
   
  0
   
  0

  "Докато служех в БА огромна част от хората не можеш да им видиш очите изобщо, ама изобщо."

  За някои неща не може да се отрече, че си прав, но капитанчето залита към крайностите в повече от необходимото. Ако ти безрезервно го подкрепяш (т.е. споделяш "мнението на капитанчето за мрънльовците"), то това обстоятелство ме навежда на мисълта, че мислиш или тенденциозно, или безкритично. Кое е от двете?

 58. #58
  Енчо Добрев 26 сеп 2014, 20:31
   
  0
   
  0

  До Варимез,
  !?

 59. #59
  Варимез Варимезов 26 сеп 2014, 20:45
   
  0
   
  0

  Енчо, визирам това капитанчево умотворение:

  "Келепирджията е кантегория военен, който има право на пенсия, може да си вземе заплатите , взел е жилище по държавни цени и по цял ден обяснява "каква е била службата навремето" и демотивира всички наоколо с темага "колко е лош капитализма". Трудно работи с компютър, да не говорим за нещо повечне от уърд и ексел. "


  Само за работата с компютъра е прав, но останалото си е чиста демагогия, т.е. наистина има такива, но те не са правило, а по-скоро изключение.

 60. #60
  Енчо Добрев 26 сеп 2014, 20:54
   
  0
   
  0

  О, Варимез, може и да са вече, по-рано не бяха изключение.

 61. #61
  Варимез Варимезов 26 сеп 2014, 21:05
   
  0
   
  0

  "... може и да са вече, по-рано не бяха изключение. "

  За това става дума, БА като цяло е подмладена, вече има ДОСТАТЪЧНО много млади хора с необременено мислене. По инерция се мрънка, но това вече е ноародопсихология и още нямаме изработен имунитет срещу нея. Мрънкаме всички българи, независимо кой в какво поприще си вади хляба. Учителите, лекарите, съдиите, полицаите не мрънкат ли? Мрънкат! Ами такива сме. Някой веднага ще каже, че по устав на армееца не му се полага да мрънка, но в мирно време е напълно допустимо, още повече, че сме демокрация. Преди бяхме тоталитарни и репресивни, поради което мрънкане не се позволяваше, но сега сме демокрация и може... Нали това искахте - личностна свобода и демокрация? Сега берем гнилите плодове на същите и в частност броженията в армията. Това е.

 62. #62
  ветеран 26 сеп 2014, 21:30
   
  0
   
  0

  найденов да си мъляи защото трудно се ориентира на кое министерство бе министър

 63. #63
  Sold-er 26 сеп 2014, 21:59
   
  0
   
  0

  Това е орисията на българите....винаги пропадналите дърпат и другите при тях....неслучайно разправят, че българският казан в ада нямал пазачи! Понеже едно време не са "мрънкали", че им вдигат възраста за пенсия до 65 години...сега и другите не бива да "мрънкат". Понеже са мишки и се натискат на работните си местенца за 400 лв. на месец....сега и другите нямали право да "мръкат", че искали да им намалят заплатите! Само, че аз за 400 лв. на месец няма да работя.....затова и напуснах и ще си търся късмета в чужбина! Предпочитам да работя за всякакви други националности, но не и за глупави бай Ганьовци, решили да направят бърз келепир!

 64. #64
  To 26 сеп 2014, 22:43
   
  0
   
  0

  Стига сте плюли по БА. Аз служа в Българската армия, нали се сещате това е армията на Българите, символ на независимостта и гарант за териториалната цялост. Доста често се ядосвам на коментарите, и се чудя дали би си заслужавало някой ден при нужда да пролея, и капка кръв за този народ дето така плюе по мен(така го приемам-лично), после се примирявам, че така или иначе ще го направя заради семейството си. Стига с това разсъждаване от типа "Не е важно аз да съм добре, а ти да си зле".

 65. #65
  WGW 26 сеп 2014, 22:46
   
  0
   
  0

  За съжаление няма никакви идеали за които да мечтае човек и да ги преследва . Останала е само умора от непрекъснати промени и експерименти.........Бъдещето е в децата ни и за тях :-)))
  Поздрав :

 66. #66
  **** 26 сеп 2014, 23:22
   
  0
   
  0

  Нищо още не е решено окончателно, а остава и краен вариант- всички на улицата да им покажем и нашето мнение....

 67. #67
  Fuck 27 сеп 2014, 00:00
   
  0
   
  0

  То, аз за себе си съм си отговорил на въпроса - и капка кръв не бих пролял за този прост народ. Аз за себе си съм си го решил и ще си пускам рапорта. Който иска да пролива кръв за простия народ. Е.ал съм ви и клетвата и глупостите!!!!

 68. #68
  капитанче 27 сеп 2014, 08:07
   
  0
   
  0

  Пак не разбрах къде излъгах с нещо? Много скачате ама нищо не правите. Прави се реформа и който не му отърва да си ходи. Не ми говорете "за най-хубавите си години" щото никой не попита какво стана с капитани и ст.лейт. като смениха вилката преди години? И дайте да не се мерим с лекари и полицаи, щото те ако спрат работа наистина става страшно. Какво ще стане ако напуснат 5000 военни ама честно си отговорете - нищо ще се намерят други и пак ще има армия. Ако обществото реши че сме бреме - ни закрива и толкоз.

 69. #69
  Sold-er 27 сеп 2014, 08:15
   
  0
   
  0

  До #68 Ха ха ха.. и кой ще позволи на обществото да ни закрие???? Закрие ли се армията излизаме от НАТО....американците няма да позволят на нашите политици, а те пък няма да позволят на народа! Айде стига с глупостите за българската демокрация....приказки за наивни идиоти!

 70. #70
  kapitan 27 сеп 2014, 09:46
   
  0
   
  0

  Замисляли ли сте за пропиляното време и възможности в казармата,за разбитото здраве ,семейства и непрекъснати реформи в последните 16 години,не нали и тук само плюете и се обиждате,но някой да стори нещо ефективно няма,даже защита нямаме в лицето на министерството,а какво ще кажа аз който все догонвам тези прочути привилегии,а дали са привилегии,та нали сме с ограничени права и заради това ни се дават тези заплати и това ранно пенсиониране,тези който реват защо не постъпят в редовете ни,аз не се плаша да работя навън от системата,само работата в българия да не беше привилегия за хората и до това ни доведоха нашите управляващи.категорично против съм отнемането на още социални привилегия за военнослужещите и трудещите се хора ,защото те са в основата на икономиката,но като говорим за това защо не поискаме да отпадне 24 часовото разположение,да имаме право да членуваме в политически партии,да имаме право да работим по втори трудов договор,да имаме право на синдикални действия,а как мислите не сме ли равнопоставени и нямаме ли права както останалите граждани и нека тези които искат да отнемат привилегиите ни да отнемат и ограниченията ни и да станем наистина равни с останалите в републиката

 71. #71
  капитанче 27 сеп 2014, 09:48
   
  0
   
  0

  Ти къде се пишеш военен? Нали напусна. Пиша за една хипотеза, народа в момента ще отговори еднозначно на въпроса "да намалим ли обезщетенията на военните?". Защо - щото лицето на армията са създания от типа Марин, Михов, Симеонов, Контров и т.н. От Оная велика БНА, родолюбивата и обичаната. Не сте в час с жинота ама хич.

 72. #72
  kapitan 27 сеп 2014, 09:51
   
  0
   
  0

  хей капитанче....аз съм военен за разлика от теб

 73. #73
  капитанче 27 сеп 2014, 10:04
   
  0
   
  0

  Ти си поредния ревльо. Като не ти харесва -напускай, друг ще те ссмени и толкоз. Какво тук значи някакъв си ревльо...

 74. #74
  kapitan 27 сеп 2014, 10:11
   
  0
   
  0

  хахаха,кой е ревльото тук, всички виждат ,но въпроса е да не се дърпаме един друг ,а да се обединим и да се защитим

 75. #75
  Sold-er 27 сеп 2014, 10:18
   
  0
   
  0

  До #71 Наречи го професионално изкривяване...аз напуснах преди 2-3 седмици! Но пак отклоняваш неудобните въпроси....мислиш ли, че любимите ти Сащ и НАТО ще позволят на България да няма армия!?! Щото ако тези промени бъдат гласувани и приети то армията ще я има само на хартия....никой реално няма да "служи" при тия новите условия!!!

 76. #76
  уволненов 27 сеп 2014, 12:38
   
  0
   
  0

  i az se uvolnih i zemiata se varti otnovo

 77. #77
  Fuck 27 сеп 2014, 13:52
   
  0
   
  0

  капитан, казвашп да се обединим и да се защитим? Колко от вас подкрепиха протестите на полицаите? Ама те са други хора, нали? Отделяме се от тяхи ги оставяме сами да си протестират. Ами на военния протест колко дойдоха? Изпокриха се като мишки! Ама било на една партия нещо предизборно. Ми какво като е на някаква партия? Нали беше възможност да изразим несъгласието си с гаврата върху нас? Просто си измисляте оправдание за страхливостта и малодушието си. Като гледам колко са деформирани и ограничени повечето военни ужас ме обзема!!! Толкова сте далече от реалността. То от хора, които цял живот са марширували и само равнис и мирно знаят, нищо полезно не може да се очаква.

 78. #78
  Sold-er 27 сеп 2014, 14:04
   
  0
   
  0

  До #77 Стига си дрънкал глупости бе....от всички професии само на военния му е забранено да прави стачки и да участва по политически митинги ПО ЗАКОН! Най-малкото биха били преследвани и уволнени дисциплинарно всички, който учатват подобни стачки и митинги......а при дисциплинарно уволнение 20 заплати не се полагат!
  Хората за какво са "марширували" и тичали по поляните цял живот? Да си загубят заработените пари, за да може някой "нов политик" да трупа дивиденти....хайде бегайте от тук! Полицайте поне имат право на синдикат....

 79. #79
  kapitan 27 сеп 2014, 14:06
   
  0
   
  0

  хаха очаквах го ,това се нарича овчедушието на един народ.тук всички са смели ,но само на думи.все някой друг трябва да вади въглените от огъня,защо да се опарим като може да е друг,да ама не, така няма да постигнем нищо

 80. #80
  Fuck 27 сеп 2014, 14:23
   
  0
   
  0

  kapitan, това и казах. Пролича си, че солджъра си е прост кашик. Аз не знам това да е било стачка. А за митинги, никъде в закона няма забрана за участие. Солджър, цитирам ти ЗОВС:
  "Военнослужещите не могат
  да участват в събрания, митинги и манифестации на политически партии, движения или
  коалиции с политически цели, когато носят военна униформа."
  Къде точно е забраната за участие в митинги? Разбра ли защо си прост кашик?

 81. #81
  Sold-er 27 сеп 2014, 14:34
   
  0
   
  0

  До #80 Абе кога в България нещата са ставали по книга и защо тогава на онзи военен протест отидоха само хора, който си бяха вече пуснали документите за напускане? И е важно за какво се отнася политическият митинг или протест......и аз докато съм бил на служба съм ходил, но когато протестът или митингът не е бил на военна тема!
  Хайде тогава организирайте пак такъв протест и да видим какво ще се случи на онези, който отидат и после останат на служба!

 82. #82
  Fuck 27 сеп 2014, 14:38
   
  0
   
  0

  Солджъре, както казах ти си прост и смешен кашик. Ти си едно знаеш, едно си пееш и ще ми донесеш от десет кладенеца вода за да докажеш простотиите, които ръсиш. Безсмислено е да говоря с такива хора. Затова ще те ебат, както си искат, защото си прост.

 83. #83
  Sold-er 27 сеп 2014, 14:40
   
  0
   
  0

  До #82 Ми прост съм де....нали за това напуснах, взех си дузина брутни заплати и скоро отпътувам за Европа! Вас умните ще ви оставя тук да служите на султана!!!

 84. #84
  Fu** 27 сеп 2014, 14:48
   
  0
   
  0

  Солджъре, аз съм по същия път. Само, че простотията е до живот.

 85. #85
  Sold-er 27 сеп 2014, 14:58
   
  0
   
  0

  До #84 Що бре...стой си тук и се бори, протестирай, плачи, дерзай! Нали военните имаха право на протест...протестирай против държавните решения да те видя, смелчако!Пред компа всички са смели, нали? Истински простият никога не може да разбере, че е прост.....както и истинският лудият никога не може да осъзнае, че е луд!
  Казах ти, че по закон на военният не му е позволено да протестира срещу държавните решения...ти не осъзна, че съм прав! Явно ще трябва цял живот да се съобразяваш с простотията си и да я прегърнеш.....щото явно не можеш да я пребориш!

 86. #86
  Енчо Добрев 27 сеп 2014, 15:29
   
  0
   
  0

  Sold-er, а сега накъде? Просто любопитство. Наздраве!

 87. #87
  капитанче 27 сеп 2014, 16:34
   
  0
   
  0

  Солдер що на Запад а не към Масква. На запад успяват умни и работливи. Ти си за другаде...

 88. #88
  Sold-er 27 сеп 2014, 16:41
   
  0
   
  0

  До #87 Колко пъти трябва да повтарям едно и също за да схванеш бе, путио маринкин!?! Отивам за запад, защото съм агент на Путин....ще боря гнилият капитализъм отвътре! Тва го пиша за втори или трети път в този сайт...ама ти понеже си много умен пак питаш! Ей от такива "умници" и "работливци" като теб България страда вече 25 години!!!

 89. #89
  jik tak 27 сеп 2014, 17:39
   
  0
   
  0

  капитанче един въпрос ти книжно мишленце ли си или да. Много злъч у теб бре. Дано един ден да станеш истински Капитан ама надали ти ще си останеш мишленце.

 90. #90
  nakata3311 27 сеп 2014, 19:53
   
  0
   
  0

  хора молете се Николай Цонев да се завърне,аз само от него видях съвест и работеше за нас и армията

 91. #91
  Fu** 27 сеп 2014, 21:25
   
  0
   
  0

  Глупостите на солджъра няма да коментирам повече.
  Малко инфо за да разберете в каква държава живеем:
  "Малко любопитни факти за клоаката съдебна система
  Вчера бях с едни хора запознати със съдебната система отвътре. Запомних едно изречение:
  "Съдебната система е пълна с млади, енергични, корумпирани и непочтени хора". Не е художествено преувеличение. Точно така се изразиха, дума по дума.
  Всичко започва с несменяемостта на магистратите по Конституция, която по инициатива на Георги Марков в Конституционния съд е конкретизирана с тълкувание така, че съдията или прокурорът е несменяем и на конкретния си пост. Тоест – шеф на съда в едно градче е несменяем доживот, освен ако не поиска сам да премине в по-горна инстанция или да се премести в друг град. И имало уникални случаи. Съдията на градчето П. в Южна България не ходи на работа, седи само в кръчмата, пие от сутринта там и приема там хора да им решава делата. И го наказват, като го местят в друг град, нищо не могат друго. Там той прави същото. ВСС наказва само непослушни, които пречат на корумпираната система.

  Съдебната система се е превърнала в бизнескорпорация. Имаш проблем, казват ти – ще ти го реши този и този магистрат. Плащаш си и въпросът е решен. Имало проблем обаче, че когато адвокатът посредник отива да даде подкупа, съдията (съдийката), може да е толкова пиян(пияна) в кръчмата, че да не запомни от кого е взел (взела) подкуп. Затова изчаквали удобен момент да дават подкупи, когато съдията (съдийката) е в по-трезво състояние.
  Има два случая на заловени с подкупи съдии във Варна и в Бургас, издадени на службите от любовниците си.
  Прокурори пък образуват дела, които влачат по 1-2-3 години, да дискредитират някого, ако някой им плати. И взимат пари и от двете страни, тоест ако засегнатия си плати, взимат и от него и прекратяват след време. И така някои прокурори са си изяждали боя по мутренски дела.

  По време на омразната тройна коалиция с конституционно мнозинство в парламента успели да прокарат поправка в Конституцията да има най-много два мандата по 5 години за един магистрат на една позиция. Срещу това имало съпротивата от Георги Марков и др. конституционни съдии. А психопатът главен прокурор Филчев, за да предотврати със закони да посягат в съдебната система, внася в Конституционни съд недопустимо питане какви евентуални поправки могат да се правят в конституцията за съдебната система. И КС решава, че почти никакви. Само Велико народно събрание може. Дори промяна на членовете на ВСС от 24 на 23 или обратно е недопустима според КС."

 92. #92
  Fu** 27 сеп 2014, 21:33
   
  0
   
  0

  Друго:
  "Повече от 7 месеца изминаха , от момента в който бях зверски ударен в русенската дискотека " Опиум "...Повече от 7 месеца Русенската Районна Прокуратура не може да намери извършителя на това дръзко и цинично нападение, над мен, извършено от лицето Валентин Симеонов , по известен в Русе с прякора- Ларсона....!!! Повече от 7 месеца , прокурора от Русенската Районна Прокуратура- Радослав Градев , протаква разследването на случая .....!! Седем месеца, мили приятели , Аз не мога да получа справедливост , тази справедливост, която ми е гарантирана от Конституцията на Република България....!! В следствие на нанесения побой над мен, аз сега съм инвалид...!!! Неполучаваната справедливост е тази , която прокужда стотици хиляди българи в чужбина , отвратени от всичко което се случва тук....!! Но , Аз оставам тук и ще се боря, докато не получа гарантираната ми от Конституцията и Законите на страната Справедливост......
  В момента сме в предизборна кампания, една след друга всички политически партии ни облъчват от малкия екран, но нито една не поставя остро реформите в съдебната система....Защо...??? Защото те -политиците не искат истински реформи, защото те биха уязвили и тях самите....!!Планът Ран-Ът целящ, физическото ни унищожение е в ход, геноцидът срещу всеки един от нас е в ход , пък който издържи...!!!"

 93. #93
  Fu** 27 сеп 2014, 22:11
   
  0
   
  0

  Наката3311, ми да гласуваме за него, тогава.

 94. #94
  Крум 28 сеп 2014, 15:38
   
  0
   
  0

  Дрънкания на капитанчето и Солджъра. Едно и също. Ей, тук никой не реве и никой не е килипирджия, а изхранва семейство. Подписали сме договори, които не се спазват от работодателя. Имаме право да роптаем. В армията сме да служим но и да храним децата си. Какво лошо има в това. Ако пипнат заплатите е ясно че всеки умен ще напусне и не защото е килипирджия а защото е излъган.

 95. #95
  Sold-er 28 сеп 2014, 15:49
   
  0
   
  0

  До #94 Абе аз не съм против по принцип да роптаеш! Просто имаше спор дали закона позволява на военните да протестират срещу държавните решения на военна тема! Нали тва е въпроса...военните нямат права и затова имат компенсации! Нека възстановят първо правата и тогава да орязват компенсациите!

 96. #96
  жжж 28 сеп 2014, 20:49
   
  0
   
  0

  реформата в мвр по отношение на пенсионирането трябва да стане по следния начин:
  1. Категоризира се труда на работещите вътре в мвр, и ще си проличи че хората които са на терен /на дежурства/ са не повече от 15-18000 останалите до 55000 са администратори / инспектори , дознатели, финансисти, аналатици, юристи, и какви ли не началници/, за тях предвид спецификата на труда им те трябва да се пенсионират на 60 г. а тези които са на дежурство да останат досегашните условия. И реформата да приключи. Каква е разликата между юриста в МВР и юриста в Общината - никаква, каква е разликата между дознателя и адвоката - никаква, каква е разликата между счеоводителя в МВР и този другаде никаква, каква е разликата между инспектора в пожарната и инспекора от ХЕИ или инспекцията по труда , никаква, Каква е разликата между организатора на охраниелна фирма и началника на полицията никаква. Разликата и риска в труда са на хората на терен в МВР а те са едва 18000 души защо останалите да се крият зад техният гръб.

 97. #97
  NVM 29 сеп 2014, 23:09
   
  0
   
  0

  Браво! Време е да се отървем от подобни боклуци които изядоха държавата. Ще ми станеш военен и ще окрадеш държавата? Много хубаво ги правят. Една стотинка да не видят. Боклуци!!!

 98. #98
  пострадал 30 сеп 2014, 11:18
   
  0
   
  0

  какво няма да позволиш боклук червен от къде ще вземеш пари за военните като със Станишев си купихте вили на малдивите за па 40000000 лева

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка