ЛАЙФНЮЗ.РУ: БЪЛГАРСКА ФИРМА ВЪОРЪЖАВА УКРАЙНА С БЛА И СТРЕЛКОВО ОРЪЖИЕ

Pan.bg 16 дек 2014 | 17:28 views (7218) commentaries(18)
img САЩ доставят оръжие в Украйна чрез посредник в България, твърди lifenews.ru (ДОКУМЕНТИ)
Киев вече е купил по тази схема два безпилотни самолета, получил е оферта за стрелково оръжие
БЛИЦ


САЩ доставят оръжие и военно оборудване в Украйна чрез последничеството на българската фирма „Булкомерс КС” ЕООД, съобщава lifenews.ru. До момента са продадени два безпилотни самолета KS-1 на стойност 714 хиляди долара. Проверка на БЛИЦ установи, че фирмата е в Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерски съвет. Предполага се, че с тяхна помощ ще могат да се правят заснемания от височина и ще следи за дислокацията на врага, съобщава lifenews.ru. Изданието цитира руски експерти, според които подобна техника се явява икономическият вариант в сравнение с нормално оборудване за такива цели.

Самолетите са доставени от българската фирма във войскова част 2269, която е дислоцирана в Кировоградска област. В последния момент се оказало, че украинците трябва да платят повече заради рязкото падане на курса на гривната. Проблемът идвал от това, че договорът с българската фирма бил съставен именно в американска валута.
image
„В последния момент не ни достигаха 1 млн. 171 хиляди гривни (63 хиляди долара). Накрая все пак успяхме да намерим необходимата сума и преведохме парите навреме”, разказва командирът на войскова част 2269 Генадий Побиванец.
„Булкомерс КС” е направила на Киев и друга оферта – за купуването на стрелково оръжие – виновки М107А1 и 82A1. Цената за цялото количество е 7, 5 млн. долара.


В проекто договора са добавени и условията на сделката. На Украйна се забранява без знанието на САЩ да препродава купеното оръжие или да го използва извън пределите на страната.

По информация на LifeNews документът все още не е подписан. Предполага се, че той ще бъде заверен от директора на „Булкомерс КС”, представител на военното министерство в Украйна и също от Антони Меле – шефът на американската фирма AMI GLOBAL SECURITY. Тази компания е един от най-големите американски търговци с оръжие, има много международни връзки, а също и официално си сътрудничи с министерство на отбраната на САЩ.

Според журналиста Алексей Рам от изданието „Военно промишлен куриер” е напълно възможно САЩ да са се възползвали от услугите на българската фирма и за доставката на забранено оръжие в Украйна. От Киев е изпратен списък с необходимото до момента оръжие. Украинските военни имат нужда от 400 снайперски и 2000 щурмови виновки, 720 ръчни гранатомета и 200 миномета.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 18

 1. #1
  ,,, 16 дек 2014, 17:33
   
  1
   
  0

  Браво! Ще платят данъците си тук! Поне да имаме и ние, някаква полза!

 2. #2
  BaiVan 16 дек 2014, 17:40
   
  1
   
  0

  Както е казал великия народен творец Ко`нд`йо
  Мъни мъни мъни,
  животът е пари,
  Мъни мъни мъни,
  и готини жени..


  Скоро и Миг-29 ще продаваме на Украйна както сме тръгнали.

 3. #3
  Ломоносов 16 дек 2014, 17:59
   
  1
   
  0

  Не е МиГ-29, а Су-25.
  Вече текат разговори...
  А един кораб преди 4 дни тръгна от Бургас за Украйна с наше оръжие...

 4. #4
  Мърморкото 16 дек 2014, 18:31
   
  0
   
  0

  Като са навити да купуват и плащат чрез посредници украинците - да плащат. А наште щом са успяли да се наврат там - да препродават.

  АМА ДА СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ ТУК!!!

  В пазарната капиталситическа икономика всичко може. И ако намерят ниша дори и наркотици да продават (леки, където е разрешено това) - да продават. Само да си - (гледай почернения текст по-горе...).

  Макар че на мен все ми се иска освен търговия да има и производство. На каквото и да е (без наркотици, тук все още не са разрешени!), особено на сериозно машинбостроене. Но и хранителни произведения - също е добре... По Маркс, който го почитат в големите западни университети, само там се прави истинска принадена стойност. Търговската принадена стойност и тя е принадена, но е само прехвърляне от единия джоб (на купувача) в другия (на търговеца). А на производителя - пръст в устата... Може и другаде, но не е прилично да го казвам.

 5. #5
  Бай Тошо Правешки 16 дек 2014, 19:01
   
  1
   
  1

  да ви е честит новият курс на рублата 1у.е=100 рубли хо хо хо

 6. #6
  Ihu 16 дек 2014, 19:10
   
  0
   
  0

  Йо-хо-хо и бутьiльiчка водка..........."Путинка"!

 7. #7
  koroin1980 16 дек 2014, 20:30
   
  0
   
  0

  "щурмови виновки"-какво по дяволите е това :)

 8. #8
  BaiVan 16 дек 2014, 20:30
   
  1
   
  0

  до #3 Пуснато от Ломоносов

  Благодаря за информацията.
  Има логика.
  Навързват се перфектно с последните новини относно облитанията на Су-25.
  Четох някаде,че нещо много чужденци,късо подстригани,се настняват в хотели по Бургас за няколко дни и после изчезват.

 9. #9
  Дрът Пиргишин 16 дек 2014, 20:45
   
  0
   
  0

  Де бре, де бре!!! А, бре не помните ли дето един роден херой се захвалва, че ходи регулярно до Украйната за да указва братска помощ? Уж инструктаж на баретите там провеждал, ама май установява най-тесни врзъки и канали за бъдещото патриотично търговско предприятие на шефа му - Пишман Сапьорин Петолъчков. Калинчо ли беше, Малинчо ли, Рамбо ли, Рамадан ли??? Ух, че го забравих... ВенсеремосТ!

 10. #10
  Бай Хуй 16 дек 2014, 23:38
   
  1
   
  0

  Българска фирма продава Insitu на отрепките в Киев? Това да не е ония дръгльо завършил ШЗО Плевен дето го играеше мастит военен инструктор? Който и да е пожелавам му да го пипнат или чеченците или другаря "Моторола" и да се разпоредят с тая мръсна твар както могат. Пет пари не давам къде плаща данъци

 11. #11
  Д.П. 17 дек 2014, 02:32
   
  1
   
  0

  Ето ги отново келепирджиите, които през зимата на 90-91 година пътуваха всеки ден до Сърбия с пити кашкавал, докато хората чакаха на студа от 3 ч сутринта на опашки за по един хляб и литър мляко за малки деца и болни....Тогава забиваха ниж в гърба на брат си, а сега ... на брат си.

 12. #12
  Мунчо 17 дек 2014, 07:20
   
  1
   
  0

  Нема лошо. Ако го докарат като бай Тошо навремето и започнат да продават и на опълченците, те това вече е бизнес според търсенето и предлагането. Иначе е подкрепа на международния фашизъм.

 13. #13
  Евгени 17 дек 2014, 07:28
   
  0
   
  0

  И знаете ли как ги въоръжава ме със стрелково оръжие,като опразва ме нашите складове за оръжие и парите не влизат в държавата е ми в частните фирми с лобита по върховете.Те ти икономика.Хората в оръжейните фирми изнемогват за пари защото не са ги получава ли с месеци.

 14. #14
  ukrainec 17 дек 2014, 09:52
   
  0
   
  2

  България трябва да снабдява с оръжие само правилната страна а не агресора-терорист.Тоест само Украинската армия.Ако снабдяваме терористите,който като колорадски бръмбари са накацали в Украина това ще ознацава че подпомагаме световния рашизъм-наъ голямата опасност за мира в света.

 15. #15
  koroin1980 17 дек 2014, 10:55
   
  0
   
  0

  Руснаците продаваха оръжие като замаени на чеченците докато онея им режеха главите.Авганистанците тоест талибаните и ИСИС са пълни с американско оръжие. Всеки продава на всеки само да има бизнес. Само ние бедните българи се правим на честни и за това ни го набиват. Да продават ако искат и на дявола само хорицата да си получават заплатите които чакат с месеци. Да стават някой милионери не им завиждам. Нали 80-90% от парите си ги харчат в БГ. Нали тука си купуват имоти , обзавеждат ги , карат и ремонтират скъпи коли и тн. А ако някой държавник ги накара и данъци да плащат грешка няма да има....На тази държава и трябват пари , че в момента се издържа само от емигрантите.

 16. #16
  Наивник! 17 дек 2014, 11:50
   
  0
   
  0

  koroin1980, бе "продаването" става с омитането до гилза на военновременните ни запаси, а не чрез нови поръчки на родния ВПК! Освен това, парите от операция кражба-продажба влизат ЕДИНСТВЕНО по частни сметки на разни дебели вратове. Паричките дори не се завъртат в български банки, което е оксиморон, защото такива вече няма, паричките, ама всичките пътуват за дадат хляб на бедните и окаяни швейцарски банкерчета...

 17. #17
  Незнаен 17 дек 2014, 12:48
   
  0
   
  0

  То данъците ли били ключа за палатката? А не какво продаваме и на кого? Егати и излагацията е тая новина!!! Подобно производство нищо полезно не носи на държавата, единствено гори мостовете към потенциални партньори! Защо не 'фърляхте шапки от кеф, след като се разбра, че българска фирма продава бойни кораби на мизерната Екваториална Гвинея? Както е казал Вазов: "Който продава смърт, може ли да прокопса?"

 18. #18
  Търговците... 17 дек 2014, 14:59
   
  0
   
  0

  ... на смърт са в най-интимно съдружие с дявола!

  koroin1980, не бива така хептен безпринципно: "Да продават ако искат и на дявола...", нека послушаме дяда Вазова що ни кротко хортува и мъдро вели: "Който продава смърт, може ли да прокопса?"! Минали са почти два века, но и днес думите му са убийствено актуални, за света и за многострадално нашето племе!


  Да, взех да мисля вече, че принципи човешки
  не са освен досадни измислици глупешки,
  че правда, братство, обич - едни са басни тук,
  че думата свобода е само празен звук,
  че милостта е глупост, че господ е металът,
  кому се всички кланят, боят и свещи палят,
  че злото се не махва чрез никакъв способ,
  че силний все тиран е и слабий все е роб;
  че таз цивилизация, че това християнство
  не са освен измама, лъжа и шарлатанство;
  насилството е правда и мерзостта е слава,
  че нищо си нагона под свода не менява:
  змията все е люта и Каин - все кръвник -
  и человекът все е човек до този миг!  ***


  Българино! Робе яден!
  Грабвай ножа, лети в бой!
  Бъди грозен, безпощаден!
  Кръв проливай, не се бой!
  Умреш ли, умри със слава!
  И ще знайш, кат влазяш в гроб,
  че синът ти, кой остава,
  той поне не ще е роб!

  Хай под знамето народно
  с враговете да се бийм,
  дор отечество свободно
  най-подиря придобийм!


  Из: "Тъгите на България"

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка