ОБЕКТ СУРА СРЕЩУ HAARP - ТАЙНСТВЕНИТЕ КЛИМАТИЧНИ ОРЪЖИЯ НА РУСИЯ И САЩ

Pan.bg 22 дек 2014 | 15:33 views (9094) commentaries(4)
img Военна телевизия разбулва тайнственото климатично оръжие
Конкурира ли руският "Обект Сура" нашумялата американска технология HAARP


По повод на Деня на хидро-метеорологическата служба на руската армия, днес сайтът на руската военна телевизия tvzvezda.ru публикува информация за разработването в Русия и в САЩ на тайнственото климатично оръжие, за което много говорят, но никой все още не го е виждал в действие. Руският проект носи наименованието „Обект Сура”, а американският – HAARP. Той стана особено актуален у нас покрай наводненията тази години.Според информацията, всяка година преди парада на победата в Москва, провеждан на 9 май, задължително се прибягва до разпръскване на облаците над столицата, за ад се осигури хубаво време за участниците. Технологията е елементарна и едва ли може да се нарече оръжие- за облак с дължина около 5 километра са необходими 15 грама от специален реагент, прилагани на десетки километри от града. Реагентът е няколко вида – за ниски облаци на височина няколко хиляди метра се използва сух лед, а за дъждовни облаци – течен азот, а при най-мощните образования, от които може да тръгне и буря, се използват специални метеопатрони.
image
Реагентите предизвикват незабавен дъжд и така преди да стигнат до Червения площад, облаците губят силата си и не могат да произведат валежи. Това струва около 2.5 милиона долара на Москва всяка година, но пък гарантира слънце и малки облаци по време на парада.

Американската база на проект HAARP в Аляска

През 70-те години на миналия век обаче в СССР е имало специален проект, често цитиран в западни средства за информация като възможен причинител на някои от най-страшните урагани, наводнения и други природни бедствия. Това се запазва доскоро, след като през 2005 година американски метеоролог обвини Русия в създаването на урагана „Катрина”, който помете Ню Орлиън. Става дума за „Проект Сура”.
Той е наречен по името на загадъчна съветска база в дълбоките гори на 150 километра от Нижни Новгород, където през 70-те и 80-те години на миналия век наистина са се водили проучвания на модификация на природни явления. Базата е разположена на 9 хектара площ и там има 20 антени, в центъра на които е разположен огромен излъчвател, както и други спомагателни сгради и съоръжения.

В базата са правени изследвания йоносферата и е открит ефектът на генериране на нискочестотно излъчване при модулирането на йоносферни електрически импулси. Наблюдавани са и някои анормални явления в атмосферата като странни светлини, светещи червени топки, висящи неподвижно или движещи се с огромна скорост.

По-късно стана ясно, че това са луминисцентни плазмени образования, които имат свойството да заглушават някои военни системи, в това число и американски, свързани с ранно предупреждение при старт на балистични ракети. Всичко това обаче е приключило с разпадането на Съветския съюз поради липсата на пари.

В САЩ обаче проектът HAARP, който нашумя покрай наводненията в България, продължава да се разработва, като негова основна цел е разработването на плазмено оръжие. В Аляска е построен за целта мощен радиолокационен комплекс на площ от 13 хектара.

Според някои информации, HAARP на практика е огромна микровълнова печка, чието излъчване би могло да бъде фокусирано в определена точка на Земята така, че да предизвика различни природни бедствия – наводнения, зцеметресения ,цунами или суша. Възможно е да се предизвикат и ослепяването на радарите, срив в енергосистемите на цели държави и пробойни по трасетата на газо и нефтопроводи. /БЛИЦ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Бай Иван 22 дек 2014, 18:35
   
  0
   
  0

  А някой да има уръжие за СНЯГ,че на ВИТОША И БОРОВЕЦ грам няма, а трябва да ходя на ски.Да пуснат малко. А Б.Х. руско ли е американско ли е

 2. #2
  bash delibash 22 дек 2014, 21:22
   
  2
   
  0

  Дано осъзнаят че това право го има само Господ.Руснаците го знаят и вече се съобразяват с това поради православната си вяра а американците не могат да повярват че има някой над тях.Приятно посрещане на БЪДНИ ВЕЧЕР И РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО от ваш Баш Делибаш.

 3. #3
  В Русия съм ...оIo 22 дек 2014, 23:46
   
  1
   
  1

  Ах само колко чудно как руските конспиратори, когато цитират патента, според който с електромагнитни импулси от земята може да се изкриви йоносферата, така че да се повлияе на времето отдолу, че разчетената (защото никога не е могло да се експериментира с такава мощност) минимална необходима излъчвателна мощност за да има ефект върху времето е около 30 ГИГАВАТА ... т.е. ОСЕМ пъти колкото АЕЦ Козлодуй с всичките 6 реактора на макс.

 4. #4
  Менделеев 24 дек 2014, 21:13
   
  0
   
  0

  Всичкото това е остаряло вече!
  Няма смисъл да се "хаби" толкова енергия и да се "грее" йоносферата. Много е сложно и малък ефект.

  Новите методи са да се изменят параметрите на квантовата матрица, като "качваш" вероятностите на събитията, които искаш да "се случат" в "нашият" квантов свят!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка