ВЪПРЕКИ, ЧЕ БЕ ПРОТИВ, ПЛЕВНЕЛИЕВ НЯМА ДА НАЛОЖИ ВЕТО ВЪРХУ СПОРНИТЕ ПЕНСИОННИ ПРОМЕНИ

Pan.bg 22 дек 2014 | 23:36 views (4068) commentaries(1)
img offnews.bg


Президентът няма да наложи вето върху пенсионните промени, позволяващи прехвърлянето на парите от частните пенсионни фондове към НОИ, които бяха приети от парламента вчера.

Това обяви самият държавен глава Росен Плевнелиев пред "Дарик".


"Управляващите поеха категоричен ангажимент в рамките на три месеца - до края на март, да се проведе национално отговорен дебат, да се поканят експерти, работодатели, да се поканят синдикални организации и всеки, който може, да допринесе за едно устойчиво решение за пенсионната реформа в България, която не търпи отлагане, но не може да се прави на парче и в последния момент", каза Плевнелиев.

Той припомни, че премиерът Бойко Борисов неведнъж е променял решения в ход, когато е виждал, че или е сбъркал, или е дал път в едностранна посока.

"Това, което е дадено като заявка, донякъде противоречи на коалиционни споразумения, които са официални. За мен, като държавен глава, е важно да посоча проблема, с надеждата, че управляващите са дали срок за национален дебат и че министър-председателят е поел личен ангажимент, че ако има смислен аргумент, той ще промени решението си", допълни президентът.

Държавният глава Росен Плевнелиев подчерта, че е длъжен да даде шанс, но "ако това не се случи, моето решение ще бъде променено".

"Частното не е враг на държавата, а напротив. Ако човек погледне развитието на много от частните пенсионни фондове в България, той ще види, че те имат много по-добра възвръщаемост", каза държавният глава.

Президентът допълни, че е даден е срок от самите управляващи до 31 март за комплексна оценка на пенсионна реформа и взимане на национално отговорно решение за продължаване на пенсионната реформа.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Евгени 23 дек 2014, 08:00
   
  0
   
  0

  Мушморок.Как ще наложиш вето,като ще направиш сечено на бате боко,а нали той те сложи на тоя пост.Последно ти защитаваш народа или интересите на твоите началници.Слушкай там и не се показвай и обаждай.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка