МИНИСТЪР НЕНЧЕВ, КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ЗАЯВИТЕ ПОЗИЦИЯ! ИЗГУБИХТЕ ЕДНА БИТКА, ПОНЕ СЕГА ОТГОВОРЕТЕ НА ТРЕНЧЕВ! ПАК ОБИДИХА ВОЕННИТЕ

Pan.bg 23 дек 2014 | 09:28 views (6920) commentaries(47)
img Пак обидиха военните
Спирдон Спирдонов
otbrana.com


Днес министърът на отбраната и най-старшият военен у нас ще бъдат от 10 ч. в сградата, където, според президента на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев, работят „стари полковници, в чиито кратуни още гърмят залповете на "Аврора" и са с мисленето на московската "Фрунзе". От там Николай Ненчев и вицеадмирал Румен Николов ще поздравят с настъпващите празници миротворците ни по света и ще им благодарят, че градят авторитета на България и нейната армия. Според доктора това е базата на МО до ”Пирогов”. Според други МО-2. Всъщност там са командванията и най-старшите щабове на Съвместното командване на силите, на Сухопътни войски и ВВС.

Този път лидерът на един от двата големи синдиката оценява българските офицери не по БНР, от където преди няколко дни те научиха, че са „торбари-тъпанари”, а в писмено интервю за столичен всекидневник. Сега на мушката са полковниците. Защото не давали път на младите. И още „Защото те телом са в НАТО, а духом – във Варшавския договор”. Заключението на д-р Тренчев е категорично и стряскащо: „Това не може да продължава, защото на нас никой не ни вярва и ще бъдем първата страна-член на НАТО, на която НАТО ще наложи мониторинг.”
image
Стратегията за пенсионната реформа в армията е начертана. И то, както става ясно от думите на Константин Тренчев, в разговор не с кого да е, а с премиера. Разбрали се за хората в отбраната. „На пръв поглед те са еднакви, но всъщност не е така. Едните дремят в кабинетите и само се чудят коя секретарка да закачат и колко кафета да изпият, за да не им се разлупа сърцето, а другите обикалят като малоумни по студа или ходят на мисии, от които може и да не се върнат.” И ето каква е въпросната стратегия: „Тези, които са на терен, трябва да се пенсионират рано, а тези, които дремят по кабинетите - много по-късно.” Тази философия е малко мътна, но да се надяваме, че до 31 март следващата година, както обещават управляващите, ще се избистри.

Въпросите са по-скоро други. Какво толкова са му направили военните на д-р Тренчев, че използва такъв аругантен език против тях? Как така интелигентен човек, като него, си позволява да разпространява неверни данни? Знае ли, че академия „Фрунзе” я няма от 15-16 години, а последните българи, които са я завършили отдавна са пенсионери? Известно ли му е, че когато България излезе от Варшавския договор днешните полковници бяха по на 25-30 години и командваха взводове и роти, за разлика от други, които днес хвърлят необосновано кал върху тях? Не му ли се струва, че по въпроса за пенсионирането на военнослужещите, би могло да има хора с по-висока компетентност? А за това, че никой не ни вярва в НАТО, нека да дойде на днешната видеоконферетнта връзка в тази същата сграда, където са въпросните полковници, и да го каже на националните ни командири в Афганистан, Косово, Мали и на операцията “Active Fence“ в Турция.

Крайно време е политическото ръководство на МО и лично министър Николай Ненчев да изразят своя позиция по изявленията на д-р Тренчев спрямо Българската армия и хората, които служат в нея. Дори и да са съгласни с него, но да се знае. Защото, когато нарече военнослужещите „торбари-тъпанари” реагираха, и то много достойно, началникът на отбраната, главният инспектор на МО, Сдружението на жените военнослужещи и военно-патриотичните организации. Битката с финансовият министър беше загубена. Гласуван бе крайно недостатъчен военен бюджет. Трябва ли МО да губи още една? Или ще замълчим на принципа „Всяко чудо за три дни”.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 47

 1. #1
  антисиндикалист 23 дек 2014, 09:43
   
  0
   
  0

  Този път лидерът на един от двата големи синдиката

  Някой знае липриблизителния брой на членовете на бутафорния синдикат "Подкрепа"? Обзалагам се на бутилка хубава ракия, че извън държавната и общинската администрация я има, я няма и пет синдикални "члена"..

 2. #2
  no money 23 дек 2014, 10:13
   
  0
   
  0

  Властта даде над 1 млн. лева за тротоари в Банкя
  Близо 70 000 000 лева допълнително раздаде правителството на министерства и общини
  Дума
  23. Декември 2014 , брой: 297
  1 131 316 лв. за тротоари и изграждане, реконструкция и рехабилитация на пешеходни алеи в родната на премиера Банкя отпуснаха министрите на последното си зa тази година заседание. Парите ще бъдат приведени в бюджета на Столичната община.
  Правителството одобри допълнителни разходи за 2014 г. в общ размер 67 481 180 лв. Средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет.
  По бюджета на МТСП са преведени 5 000 000 лв. за изплащане на обезщетения и помощи за домакинствата. В бюджета на Комисията за защита от дискриминация се отпускат 100 000 лв. за текущи разходи, а МВР получава 30 000 000 лв. за неразплатени разходи за текуща издръжка и обезщетения по закона за МВР. Министерството на отбраната допълва бюджета си с 10 000 000 лв. С парите ще бъдат погасени просрочени задължения на Военномедицинска академия към доставчици, за издръжка и капиталови разходи. В правосъдното министерство ще се влеят още 5 000 000 лв. за текущи разходи и за обезщетения по Закона за МВР, а 396 000 лева - в НВУ "Васил Левски" за неотложни текущи разходи за дейността на университета до края на 2014 г.
  За СУ "Св. Климент Охридски" чрез бюджета на МОН се дават 3 000 000 млн. лева за доставка на лабораторно оборудване, обзавеждане, консумативи и софтуер за нуждите на лаборатория за молекулярна диагностика, микробилогия, вирусология, имунология, паразитология и генетика за учебно-клинична база на Медицинския факултет.
  За покриване на начислени лихви и такси по обслужване на дълга на общините към фонда за органите на местното самоуправление в България "ФЛАГ" ЕАД се отпускат 974 140. Министерският съвет реши още към бюджета на община Пловдив да бъдат добавени 1 363 438 лева за доизграждане на обект "Спортен комплекс" в жк "Тракия".
  Община Варна получава 9 797 000 лева, които ще бъдат използвани за реконструкция на зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта, в т.ч доставка на материали и оборудване с цел подобряване на възможностите за многофункционално използване и увеличаване на капацитета й.
  Отпускат се 128 355 лева на община Долна баня за доизграждане на център за работа с деца на улицата. В бюджета на община Велико Търново се превеждат 590 931 лева за поддръжка на първи, втори и трети клас пътища, които преминават през населени места на територията на общината.

  Борисов загаси лампите на министрите, пести ток

  Министър-председателят Бойко Борисов се разпореди в началото на вчерашното заседание осветлението в помещението да бъде загасено и остави министрите в полумрак. Като свършите снимките, веднага да загасите изкуственото осветление, защото трябва да пестим ток, а и навън грее слънце, разпореди се премиерът по време на протоколното фото.
  Припомняме, че и по време на предишното управление на ГЕРБ Брисов беше обещал да икономисва от гасене на лампи, от закупуването на китки и уволнения на секретарки, но така и не удържа на думите си

 3. #3
  SAS 23 дек 2014, 10:33
   
  0
   
  0

  Много истина има в казаното! Нека се направи справка от както България е в НАТО, колко ЗКПЧ-та са се пенсионирали.Ние сме единствената страна членка на НАТО, в която още има на служба ЗКПЧ-та и ги пенсионира с почести. А пенсионираните ЗКПЧ-та започват работа в МО, като цивилни експерти.

 4. #4
  Мърморкото 23 дек 2014, 10:34
   
  0
   
  0

  Срочно до Министъра на отбраната Николай Ненчев
  Срочно до Началника на Щаба на отбраната вицеадм. Румен Николов

  Ако считате, че казаното от този Тренчев е вярно, подавайте си оставките и да се търсят други, които са най-много на 40 години да оглавяват това Министерство. На 40 години, за да не им гърмят залповете на Аврора в главите им.

  Но аз мисля, че залповете на Аврора кънтят в мозъка на този Тренчев. Не казвам "в акъла", защото на този Тренчев акъла отдавна е отлетял някъде далеч. А мозък е останал, но е спрял да функционира оравилно, а само възпроизвежда реликви от преди 23 години, когато насъскваше безумците да палят и разграбват. Ако не помбите какво - ще ви припомня. Сегашната сграда на Народното събрание за кабинети на депутатите, която преди бе известна като "Партийния дом".

  И това трябва ясно и недвусмислено да му бъде заявено право в очите! Писмено (за да няма после хър и мър) и едновременно с това едновременно от двамата големи в това министерство - с ясен, висок командирски глас, така както са ни учили във военните училища. За да му влезе в оглупелия мозък. При това да се иска в залата, където ще му бъде това заявено, да присъства и всички членове на ръководните органи на тази профорганизация Подкрепа. За да разберат тези хора, че стоенето на Тренчев начело на тази организация само вреди!

  Господа Ненчев и Николов, трябва ли още да пиша (говоря)? Аз мога още, но мисля че това е излишно, ако малко-малко разсъждавате по този въпрос. Затова - до тук!

 5. #5
  резерв 23 дек 2014, 11:15
   
  0
   
  0

  Г-н министър ,това което се пише по-горе е вярно,но пак стигаме до думата "ПАРИ".Говорете му на този Борисов ,и на неговите финансови клакьори-Менда Стоянова и министъра на финансите,че не е необходимо да се вземат пари от хората ,а трябва да се търсят пари отвън и да се дават на хората за да се вдигне покупателната способност на хората и фирмите ,да се увеличи стокооборота ,да се завъртят много пари в оборот и за около 10-15 години заемите и увеличените заплати и доходи ще започнат да се връщат и то с доста бърз темп.Така както със заема за КТБ-да държавата ще спечели в крайна сметка ,но някой трябва да мисли не само за разходите а за приходи .За какво ни е БАН ,за какво са ни тези доктори ,професори,академици и доценти-по финанси,като не могат да измислят как да се помогне на държавата да спечели малко.Ако до сега го правеха да сме някъде около Румъния ,поне.Спиридон Спиридонов да вземе да пише нещо реално ,като неволите на военнослужещите и то не само във в-к Българска армия ами и в други ежедневници ,които се четат от всички хора а не само от десетина човека .Вярно е че Тренчев е един изкуфял старец,който чака хората да си загубят работата и да излязат на протест,пък пой после щял да ги поведе !!!Аман от такъв лидер и то на синдикат!!!

 6. #6
  DIV 23 дек 2014, 11:36
   
  0
   
  0

  Смирена главица сабя не я сече!
  Въхххххххххххххх:(((((

 7. #7
  резерв 23 дек 2014, 11:44
   
  0
   
  0

  А пропо!Г-н министър какво стана с коледните добавки,нали не си мислите ,че сме забравили,Вие ги споменавахте няколко пъти пред журналисти и срещи и казвахте ,че тези дни ще има нещо .Е тя годината си отиде.Финансовите служби затвриха.касите в банките !Какво стана ?Защо излъгахте хората и всеки ден до днес го повтаряхте.Вие можете,да .Вие сте министър.Действайте ,сега е момента поне по 100лева.Моля-а-а-а!

 8. #8
  Психиатър 23 дек 2014, 12:21
   
  0
   
  0

  Всеки луд с номера си.

 9. #9
  учен 23 дек 2014, 12:55
   
  0
   
  0

  Ненчев, колко време ти трябва да "влезеш в час"?
  Помисли по празниците и ако прецениш, че лъжицата е голяма - дай си оставката и ходи да даваш акъл на земеделците (дето ги няма)!

 10. #10
  QA 23 дек 2014, 12:59
   
  0
   
  0

  Тая пияница пак ли се събудила, да си пие евтинджоса и да си спи зимния сън. Армията не е за него, да го........... в тъпанара прост.

 11. #11
  военен 23 дек 2014, 12:59
   
  0
   
  0

  Защо излъгахте хората Г-н министър лъжлив

 12. #12
  петка 23 дек 2014, 13:09
   
  0
   
  0

  Ненчев подай си оставката, защото не можа да защитиш бюджета и догодина армията ще бъде смазана и унизена окончателно.
  Боклуците от ГЕРБ начело с онзи кух семенник е врем да си ходят. До февруари тия отрепки трябва да са сдали властта, защото иначе ни чака кошмарна година. Така става когато се избират малоумници с корпоративен вот. Тиквите защитават единствено едрия бизнес, другото да мре. Това им е единствената платформа. Протести до дупка и да ги няма, това е истината.

 13. #13
  Чики-Рики 23 дек 2014, 13:25
   
  0
   
  0

  ,,Настана време за конфуз в обстановката нелепа ,....и гробищата имат вече профсъюз -нарича се Под Крепа!!!,,

 14. #14
  ZARKO 23 дек 2014, 13:30
   
  0
   
  0

  SAMO LAJLIVI OBE6TANIQ

 15. #15
  Чики-Рики 23 дек 2014, 13:31
   
  0
   
  0

  Чакам още някоя простотия от какви ли не доктори, профсъюзни деятели и лауреати на разни награди от всякакви посоки но Света и ще им напиша одата за прасето и ще видят тогава те истинското си лице!

 16. #16
  мда 23 дек 2014, 13:31
   
  0
   
  0

  весели празници колеги майната им на душманите на БА

 17. #17
  до всички бабаити 23 дек 2014, 13:36
   
  0
   
  0

  Г-н министър , направете като в закона за МВР.
  Всички щабни офицери и шапкари на постове като юристчета и финансисчета да минат ІІІ-та категория и да се осигуряват за тяхна сметка. Те са едни чиновници както всички други чиновници в държавната администрация.
  Ще се отворят големи резерви и за превъоръжаване на армията.
  Ако не им хареса , прав им път.
  Така ще станат и по-послушни.

 18. #18
  Мислител 23 дек 2014, 13:55
   
  0
   
  0

  Спомням си историята как едно пияно богаташче скъсало пагоните на един офицер (защото ми се повръща вече от презрително-снизходителното "военен")в началото на 20-ти век,а последният извадил шашката и го посякъл. И нямал никакви проблеми след това. Не че съветвам някого да посече стария доктор, но като е чак толкова засегнат, да го даде под съд, а не да кара министъра или арменския поп да свърши тази работа ("моля, другарко, а Иванчо се бие.."). А проблемът не е д-р Тренчев, проблемът е, че само ние си се тупаме един-друг по рамото и "псуваме поробителя" като стари хъшове и то в този единствен останал такъв сайт, като в африкански резерват. А обикновените граждани отдавна не им пука какво става в Армията - вече техните деца и внуци не влизат "да отбиват (!!!) воинския си дълг". Тъжното е, че страшно много хора виждат нещата по начина, по който ги вижда #17. А иначе ние може да си го замеряме с тапии от академии и колежи, да му говорим английски, по-добър от на Р. Желева, обикновеният гражданин счита, че нашите "огромни" заплати трябва да се отработват непрекъсната - когато стане нещо - я наводнение, я сняг затрупа пътищата, хората не са благодарни за нашата помощ, а се мръщят: "Тези какво чакат, че още не са излезли.."1

 19. #19
  voenen 23 дек 2014, 14:44
   
  0
   
  0

  sramota e!!!!!!!

 20. #20
  Ще има бонуси 23 дек 2014, 15:03
   
  0
   
  0

  Спокойно, ще има бонуси на 29 декември, чу се по 220 лева.

 21. #21
  ZARKO 23 дек 2014, 15:33
   
  0
   
  0

  SIGURNO LI E

 22. #22
  Ха-ха! 23 дек 2014, 15:36
   
  0
   
  0

  Хулигана Тренчев, пак се изцепи...Колкото повече одъртява, толкова повече се излага...

 23. #23
  DDT 23 дек 2014, 15:51
   
  0
   
  0

  A стига сте смърдяли с тези бонуси! Под всяка статия..."ще има ли бонуси?", ..."какво стана с бонусите?". Наистина сте една голяма детска градина. Ако искате да Ви уважават, трябва сами малко от малко поне да се уважавате. Айде, с бонуси и без бонуси-весели празници!

 24. #24
  Teraflop 23 дек 2014, 15:57
   
  0
   
  0

  "аругантен език"Пише се арогантен,Бе!"Едните дремят в кабинетите и само се чудят коя секретарка да закачат и колко кафета да изпият, за да не им се разлупа сърцето, а другите обикалят като малоумни по студа"Те не се чудят коя секретарка да закачат,директно си я опипват и й свалят гащичките.Кафето разтупва сърцето,защото от него се вдига туйнака...кръвното,де./Последните са думи на Г.Парцалев./А че обикаляме в студа,като малоумни е така.И не само в студа.Г-н министре,ако имате смелостта на Лилито Павлова,цена няма да имате за военните хора по поделенията.Не в София, в Генщаба и тям подобни синекурни средища.

 25. #25
  излъга ни ненчев 23 дек 2014, 16:00
   
  0
   
  0

  Кажете най-накрая ще има ли бонуси или не. Обещава 2 седмици, и се скри в София. Ебахти министъра лъжец и манипулатор.

 26. #26
  адолф 23 дек 2014, 16:33
   
  0
   
  0

  бонусите бяха лимита за дрехите, който взел- взел, който си е купил нещо от военният магазин- духа супата.

 27. #27
  Мъж ли си Ненков ? 23 дек 2014, 17:42
   
  0
   
  0

  Защо министъра не покани Тренчев на телевизионен дебат по въпроса ? От какво се притеснява ? Че не е можещ и компетентен ли ? Че е трудовак които командва генерали ли ?

 28. #28
  инспектор 23 дек 2014, 18:28
   
  0
   
  0

  Този т.н. контраадмирал Петев - Славов, доносника и агент на КГБ ДС! незабавно да подава оставка! Как може да се правим на НАТО-вци а тоя агент на КГБ да е началник на Военна Академия "Г.С. Раковски"! Те за такива говори Тренчев!

 29. #29
  петка 23 дек 2014, 18:31
   
  0
   
  0

  Стига с тия бонуси ве калъфи.
  Ко са прайте че служите от миналия петък?
  ФИНАНСОВАТА ГОДИНА ПРИКЛЮЧИ! ВСИЧКО Е УСВОЕНО, ОСЧЕТОВОДЕНО, уКРАДЕНО И РАЗДАДЕНО (кой както го разбира). "кой е.ал, е.ал, кака се ожени".
  Бонуси та бонуси. Вече и в карлуково разбраха, че всичко свърши, само няколко празни глави продължават да намилат.
  НЯМА БОНУСИ! и докато кратуните са мандатоносители, бонуси няма да има.
  Все пак на 29-ти (за тези дето непременно очакват нещо) министъра ще им покаже комбинация от три пръста с преобладаващ среден.

 30. #30
  инспектор 23 дек 2014, 18:37
   
  0
   
  0

  Този т.н. контраадмирал Петев - Славов, доносника и агент на КГБ ДС! незабавно да подава оставка! Как може да се правим на НАТО-вци а тоя агент на КГБ да е началник на Военна Академия "Г.С. Раковски"! Те за такива говори Тренчев!

 31. #31
  до #5 резерв 23 дек 2014, 18:44
   
  0
   
  0

  Говорете му на този Борисов ,и на неговите финансови клакьори-Менда Стоянова и министъра на финансите,че не е необходимо да се вземат пари от хората ,а трябва да се търсят пари отвън и да се дават на хората за да се вдигне покупателната способност на хората и фирмите ,да се увеличи стокооборота ,да се завъртят много пари в оборот и за около 10-15 години заемите и увеличените заплати и доходи ще започнат да се връщат и то с доста бърз темп.
  Те само да ограничат на половина обема на контрабандата и точенето на ДДС от които си пълнят партийните каси и тези на покровителите им из Ивропата и ще се намерят пари за всичко, няма нужда от заеми даже ...ама нейсе, пуста му алчност, няма граници.

 32. #32
  UDO 23 дек 2014, 18:45
   
  0
   
  0

  Не!!! Тук има някой травестит (един или двама), които се подвезават с различни "никове" в абсолютно всички статии, и задават едни и същи глупави и провокативни въпроси за боноси. Ще има на майка ви онази работа, гамени прости.

 33. #33
  novobraneca 23 дек 2014, 18:49
   
  0
   
  0

  awe haahhahahahaahhah kwi bonusi we radvaite sa che ima zaplati

 34. #34
  алпинист 23 дек 2014, 18:57
   
  0
   
  0

  Току що казаха, че на 25 ще раздават бонуси по картите

 35. #35
  zarko 23 дек 2014, 19:06
   
  0
   
  0

  koi kaza tova i kade

 36. #36
  1234 23 дек 2014, 19:11
   
  0
   
  0

  ***

 37. #37
  1234 23 дек 2014, 19:17
   
  0
   
  0

  нека този "многоуважаван" от нас лидер на КНСБ да каже за тези 25г как е защитил интересите на своите труженици? защо тези негови подзащитни живеят с тези срамни доходи? за разлика от него естествено. този ли нещастник ще реши проблемите на БА? не благодаря. господин тренчев стоите далеч от армията с мръсните си ръце за да не разберете какво могат тези торбари-тъпанари. и още един съвет г-н тренчев излесте в пенсия и спрете да се излагате защото за разлика от вас повечето хора в БА си вършат работата и това е признатао от вън а ващата работа за 25г кои я признал?

 38. #38
  ss 23 дек 2014, 20:27
   
  0
   
  0

  ***

 39. #39
  боно ... с 23 дек 2014, 20:57
   
  0
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 40. #40
  sgdfshgfjmj 23 дек 2014, 21:06
   
  0
   
  0

  Скъпи колеги, военнослужещи! Чета, чета и в крайна сметка не мога да разбера нищо. Аз като един тъпанар, не мога да разбера философията нито на сегашните, нито на предишните управляващи. Защото едни мъдри хора в древността са казали: " Преди да вземеш решение за действие, представи ли си крайния желан резултат?!". Това е разковничето на българската трагедия. Никой от тези, които сме избрали да ни управляват не си е задавал този елементарен въпрос! Защото ако си бяха направили труда да си изяснят какво искат да постигнат, щяха да са ясни и силите, средствата и начина, по който да постигнат така желаната цел.А сега, какво? Поставени неграмотни марионетки да прикриват истинските намерения на жадни за власт и пари хора! И вие искате от министъра на отбраната реакция! Няма да се случи! Човека просто се опива от възхищението на подлизурковците, които мълвят "Господин министър, господин министър!". Ако не беше трагично, всичко щеше да е като една треторазредна комедия! Където се смееш не заради сюжета, а на некадърността на актьорите! А кои са нашите актьори, колеги! Страната има нужда от единомислие, а не от разединение и еднолични решения! Защото гражданското общество, ако го има в нашата страна се нуждае от консенсус по важните въпроси. А не от решения, които се променят по няколко пъти на ден. Срамота за нас, колеги, срамота!

 41. #41
  ЗАПАСНЯК 23 дек 2014, 21:16
   
  0
   
  0

  Напълно се предържам и подкрепям коментара надо всички бобаити 17.

 42. #42
  Шуно-Буно 24 дек 2014, 01:35
   
  0
   
  0

  Ситуацията е абсурдна като във филма Кин Дза Дза:
  "А то щас я маску сниму? и надышу вам тут!"

 43. #43
  Баръм Баръмов 24 дек 2014, 01:58
   
  0
   
  0

  "Срамота за нас, колеги, срамота!"

  #40, тези, които трябва да се срамуват не са колегите, а политиците, обаче те са последен стадий на гьонсуратлък и дебелоочие... и не се срамуват - напротив, ГОРДЕЯТ се... със себе си!!!

 44. #44
  петка 24 дек 2014, 10:26
   
  0
   
  0

  Ето ви бонуси:
  http://www.blitz.bg/news/article/310130
  Айде вече малоуниците чакащи бонуси да престанат да мънкат.
  Аз им викам НЯМА, те пак 25ти, та 25ти.
  И на мен ми се ще, ама няма, тва е. Стига вече.
  Ще стискате дупета и ще чакате януарската заплата, ако големия кух семенник не я отреже и нея, щото както е тръгнало ще се взима заплата през месец.

 45. #45
  Factum 24 дек 2014, 10:33
   
  0
   
  0

  Какви бонуси бе колеги, търговскто дружество на армията което продава ОРЪЖИЯТА и БОЕПРИПАСИТЕ е на ЗАГУБА за 2014г.....
  Представете си, само продаваш, министерството ти плаща разходите за заплати и комисиони от продажбите и те са на ЗАГУБА !!!!!!

 46. #46
  най после 24 дек 2014, 11:46
   
  0
   
  0

  Чух по радиото, че ще има бонуси за иванов ден на 7 януари.

 47. #47
  да бе да 24 дек 2014, 13:15
   
  0
   
  0

  Аз пък чух за велик ден, министър-фурнаджийска лопата, дано до март да изчезват тои и подчинените на кратуната винету.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка