НЕНЧЕВ: РЕФОРМИТЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ

Pan.bg 28 дек 2014 | 00:47 views (7690) commentaries(27)
img Правим всичко възможно да пазим нашите военнослужещи


Модернизацията и привеждането на българската армия към стандартите на НАТО са сред целите, които си поставя военният министър Николай Ненчев за следващата година.
„В противен случай ние сме в несъответствие при провеждане на общи учения, тъй като използваме различна техника. Въпреки орязания бюджет трябва да направим всичко възможно, за да модернизираме и превъоръжим българската армия в най-скоро време", заяви министър Ненчев в Плевен.
Що се отнася до реформите, той посочи, че те са задължителни и очевидно ще бъдат тежки в някои сфери.

Сред приоритетите, които си поставя военния министър за следващата година на първо място е „да повдигнем духа на българската армия и на българския военнослужещ".
„Има едно незаслужено отношение към военнослужещите в обществото. Ние като че ли не виждаме това, което те правят. А в днешния ден на много места българските военнослужещи са редом до гражданите, с техниката, с която разполагат, за да изпълнят своя ангажимент да помагат в случаи на бедствия, кризи и аварии", каза още военният министър.
Днес министърът на отбраната Николай Ненчев присъства на панихида в памет на българските военнослужещи, загинали в Кербала. Тя бе отслужена в църквата "Св. Николай" в Плевен с участието на командири на военни формирования и военнослужещи от Плевенския гарнизон.
Почетена бе паметта на майор Георги Качорин, офицерски кандидат Иван Инджов, офицерски кандидат Антон Петров, офицерски кандидат Свилен Киров и старши лейтенант Николай Саръев, загинали на 27 декември 2003 г., при терористичната атака срещу база "Индия".
Правим всичко възможно да пазим нашите военнослужещи. Ние сме част от възможно най-интелигентния и най-подготвения съюз, наречен НАТО - прави се всичко възможно повече да не се случва това, но в тези райони винаги има риск от подобни нещастия, допълни министърът.
Днес имаме 110 човека в Афганистан и разбира се, аз ги мисля тези момчета и момичета, мислено съм с тях, каза министър Ненчев.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 27

 1. #1
  B-52 28 дек 2014, 01:35
   
  0
   
  0

  абе незнам кфи реформи кфо чудо 25 години вече само реформи праите и кво к.р с тия реформи ебахте макЯта и на армия и на све. ега починете от тумор на веждата сите виновници, да ви сера на ДЕФОРМИТЕ нещасници

 2. #2
  пресен млад пенсионер 28 дек 2014, 07:33
   
  0
   
  0

  Аз вече се реформирах от БА и след нова година ставам приятел на НОИ и Пенсионното. Колко е хубаво да си свободен гражданин и вече да си намерил и прилична работа,със много добро заплащане. Колеги бивши вече, пожелавам ви и на вас някои бял ден да вкусите от свободата, без да се притеснявате за реформи, съкращения, орязън бюджет и ежегодни промени в закона. Весели празници.

 3. #3
  Тони 28 дек 2014, 09:05
   
  0
   
  0

  Съгласен съм с #2!
  Това е Свободата! :)

 4. #4
  Ум Белия Делфин 28 дек 2014, 09:11
   
  0
   
  0

  Че нужни са ами.....И още как.Само като идея,господин министър,сега за откриване на учебната година- идете заедно с целоя отдел бойна подготовка в коя да е мотострелкова рота на СЕРТИФЦИРАНИТЕ бойни групи.Заведете ги на гарнизонното стрелбище и проверете колко от войниците (професионалисти с по Х години) са в състояние сами фа прострелят щатното си оръжие.Колко въобще знаят какво ще рече " мерник еди си колко. И тогава ще разбетете какъв цирк и показуха сме.По всички фронтове защото и с другите подготовки порнографията е същата.И да , прав съе- за един милирд годишно народът ни наистина има право на нещо по-качествено.Само дето реформите при нас винаги май приключват с резюмето "Искахме да е за хубаво-а стана както винаги".И ЩО ТЪЙ?????

 5. #5
  Добри 28 дек 2014, 09:25
   
  0
   
  0

  „да повдигнем духа на българската армия и на българския военнослужещ" - Този нещастен земеделец повтаря цитираното като развален грамофон, но не казва КАК ще стане това. А за реформите - да махне пенсионерите и назначените по роднинска линия и ще спести маса пари.

 6. #6
  Двадесет и пет 28 дек 2014, 09:25
   
  0
   
  0

  Тоя земеделец си мисли,че реформите почват от него,а пък ние вече 25-26 години се рИформираме.

 7. #7
  Ум Белия Делфин 28 дек 2014, 09:54
   
  0
   
  0

  Върви червената шапчица из гората и реве.Вижда я вълка и пита:"Що плачеш,червена шапчичр?Това в приказката го няма..."."Ами как да не рева,бе Вълчо...кървя!!!!!"..."Стига бе!Къде?"..."таааааааам...долуууууу"..."Я да видя!!!!!". Гледал Вълка,гледал.Изправил се и с треперещ глас казал:"Майката си трака,колежке!Някой ти го е отрязъл- и то с ташаците". Та и с нашите нескончаеми реформи така.От дефиниране на проблемите се почва....

 8. #8
  фатмак 11 28 дек 2014, 12:01
   
  0
   
  0

  „да повдигнем духа на българската армия и на българския военнослужещ". Поредния ще "повдига духа" С ОРЯЗВАНЕ НА ПРАВА ,с РЕФОРМИ СЪКРАЩЕНИЯ !!! ТАКА АКО СЕ ПОВДИГА ДУХ ЗАЩО НЕ ГО ПРИЛОЖИТЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!!!

 9. #9
  фатмак 11 28 дек 2014, 12:15
   
  0
   
  0

  Могат да взимат 2,5 милиарда заем за КТБ(за да върнат милионите на общинитена ГЕРБ и на Веждито) ,а не могат да вземат пак толкова за закупуване(на нови и не само 8) на самолети и ремонт на старите !!! Кога МО ще покаже предложенията си за "пенсионна реформа" ??????? Не че Бойко ще се съобрази с тях !!!

 10. #10
  Иво Банчев 28 дек 2014, 16:40
   
  0
   
  0

  мам наблюдения че комунистите и русофилите(което е едно и също, и те си го признават), са най-некадърните и презрени от останалата част на Българското общество. Те са често стари ергени, пияндета, пълни неудачници, абсолютни некадърници, бивши наркомани, безделници и кибици(лежат на гърба на родителите си комунисти или получават помощи от държавата ни), които седят по цял ден на компютъра си и … се нахъсват един друг. Да те са “таргет” на вербовчиците им. Да, вербуват ги, забелязвам че често си сменят “опорните точки”, и винаги са в час с новините(но прочетени така като само червеният дявол може). Повечето се с наднормено тегло от стоенето на компютъра и гледането на клипчета на Дейвид Айк и др. Изглеждат мазни, нечистоплътни и като хора с психически проблеми. Разбирам че когато дори и те(колкото и елементарни да са), осъзнават че обществото ги е отхвърлило. Както казах не са женени, нямат деца, работа, кариера, не са купили нищо по-ценно и скъпо от компютъра(често родителите им ги купуват) или телефончето си. Нямат и приятели, затова се събират и си ближат раните като пият по смотаните дупки-гаражни кръчмета и “философстват”. За какво ли? За Николо Тесла, за неодимовите магнити, ХААРП, масони, илюминати, еврей, банки, хвалят В.Орбан, Исландия как изгонили банките, хвалят русия и китай, руското оръжие, клетви сипят срещу САЩ и ЕС, петролното лоби, ФЕД, Монсанто, и ваксините,…. Създават утопични теории за нови общества и т.н. …. Спорил съм с такива(да,някои мой познати от младежките ми години за няколко години от обикновенни неудачници станаха КГБ-агенти), олигофрени са, нямат нищо свято и ценно в живота си, не вярват в Бог, те са егоисти и живеят само за себе си… Правил съм им този психо-физически профил, затова пиша тези редове. Нямат потомство(сдухани бекяри)…, затова и потоп след тях ги устройва… Не познават историята, нито родната си, нито на човешката цивилизация,…. елементарни и тъпи са разсъжденията им(само мантрите “опорни” могат да повтарят), често са с ниско образование,… Нямат обща култура, не мога да обичат нищо… Стават агресивни когато издиша теорията на конспирацията им… Също така са и големи скръндзи и авантаджии, за пари са готови да откраднат, да излъжат, да направят незаконни неща. Нихилисти пълни. Вече директно си признават че са русофили…,-гордеят се. -Понякога се чудя дали да спря да им обръщам внимание и да не общувам с тях, но пък аз съм инат и понеже се и забавлявам като споря с тях(а и мисля че е мой дълг като Българин да съм Българофил и да защитавам това, което мисля за правилно). Та, няма да се предам и ще ги подигравам в простотията им, и така …. Пък каквото сабя покаже!

 11. #11
  до Иво Банчев 28 дек 2014, 16:55
   
  0
   
  0

  госин банчев, явно сте препили по празниците, не ви четох опитите за расказ в стихотворна форма, моля ви изпийте си хапчетата и си лягайте с плетената пижама на баба ви. )))

 12. #12
  mda 28 дек 2014, 17:09
   
  0
   
  0

  Реформите ще са само пенсионни!!!

 13. #13
  16 28 дек 2014, 17:12
   
  0
   
  0

  Абе уж никой не ще да е в армията пък много народ си натиска парцалите. От колко време не е имало конкурс за кашици... от доста май. В мойто вф има хора дето с мъка си пишат името. Къде ще идат ако не е армията?

 14. #14
  15 28 дек 2014, 17:16
   
  0
   
  0

  Имам елементарен въпрос /може и към Банчев/, който предполага елементарен отговор. За русофилите в България всичко е ясно. Обяснете ми кои са американофилите и какви са им основните характеристики? За да мога да ги сравня и да си създам мнение. Благодаря предварително за изчерпателните отговори.

 15. #15
  Teraflop 28 дек 2014, 18:19
   
  0
   
  0

  Ненчев,армията не е нива,да я ореш с плуга,Бе.

 16. #16
  Доц. Николай Колев 28 дек 2014, 19:04
   
  0
   
  0

  Време е Георги Карамфилов да му напише писмо от Афганистан! Стиска ли ти полковник? Или можеш само на Тренчо да го вадиш?

 17. #17
  Удри с гегата! 28 дек 2014, 19:29
   
  0
   
  0

  Другото е бошлаф работа...

 18. #18
  BNA 28 дек 2014, 20:05
   
  0
   
  0

  Време ви е май армията да ви реформира вас! Какво мислите по въпроса, а?

 19. #19
  Иво Банчев 28 дек 2014, 21:47
   
  0
   
  0

  Според мен Комунизъма и Социализъма е най-убавото нещо,което можеше да се случи на Човечеството!
  Проблема е,че по нашите географски ширини този Върховен Обществен Строй не случи на хора,които да го приложат!
  Виж Норт Кърия е друго нещо!
  Там наистина се случи това,което нашите и руските некадърници се опитваха безуспешно да построят цели 45 + още 25 години след това!
  Така например в Северна Корея отдавна са разбрали,че вегетарианството е най-добро за човешкото здраве и затова поданиците на главния герой от филма “The Interview”(горещо препоръчвам тази комедия) пасат трева в несвяст.
  За сюблимния демократизъм,който нашите и руските палячовци така и не успяха да постигнат,говори и това,че севернокорейското правителство е помислило и за тези,които все пак отказват да са вегетарианци.Така например вместо да вдигат холестерол със свинско месо и разни други боклуци хората по места са оставени да се самоизяждат.Имайте предвид,че логиката тук е джулязна,защото едно е да ядеш наблъскано с мазнина свинско в сравнение с човешко такова при положение,че човека е пасъл само тревица,листенца,коренчета,шишарчици и други такива природо съобразни и питателни храни.
  По Discovery Channel със умиление гледах един филм за Северна Корея,където народа ПЛАЧЕ до посиняване за загубата на таткото на Ким Чен Ун.Даже прочетох,че били забелязани едни лястовички,които били кацнали на паметника на починалия Велик Вожд и те плачели,даже от зор цвъкали по паметника.
  Ко да прайш – мъка!!!
  А тука?
  Къде бе Мили Боже,ще видиш някой да плаче за някой български другар,пък било той и Отговорен такъв?
  Няма да видите драги зрители,нямааа!
  Ама така им се пада на нашите глупаци,които се поведоха по акъла на руснаците да правят перестройка!
  А бе абдали,каква перестройка,какви пет лева!?Още малко да бяха устискали,само още някоя и друга петилетка и ей го на щяхме да ги догоним севернокорейците!Да бяха поутрепали още 200-300 хиляди мръсника,да бяха направили още 200-300 концлагера,ама като тези в Ловеч,Скравена и Белене и готово!
  Дори и да не ги бяхме стигнали на 100% пак щяхме да сме по-добре от сега!
  Еййй,язък,чок язък!К’во убу беше едно време!!!

 20. #20
  Sold-er 28 дек 2014, 23:50
   
  0
   
  0

  До #20 Ха ха ха...абре глупако глупави, демокрацията е същата баламизация като комунизЪма и социализЪма.....никъде ги няма и никога не ги е имало! Има само див капитализъм...дето е най-лошият строй, който може да се случи на малка и слаба държавица като наш'та!!!

 21. #21
  Дедо Прецаки 29 дек 2014, 00:11
   
  0
   
  0

  Пак до #20: Виж сега дедовото, понеже много го удрящ на демокрация, та да ти кажа, ако не знаеш! - демокрацията е вид (форма) на управление при която държавната власт произтича от народа чрез консенсус, референдуми или избрани представители (както е в нашата бедна държавица). Само, че има едно "но", което всички удобно забравят, а именно, че в древна Елада, откъдето е произлязла тая тъй чудна дума под "народ" са се разбирали само гражданите, а гражданство е притежавала само част от народа...! Така, че айде нема нужда да ми обясняваш що е то демократизъм и има ли той почва у наше село! Аз ще ти кажа друго - още по време на първобитнообщинния строй, който е бил по-силен, той е седял по-близо до огъня и така е и днес! Дали го признаваш или не, е твой проблем, но демокрация в смисъла, който всички искат да видят няма никъде по света и няма да има, затова е добре да се огледаме и да решим от коя страна да застанем с оглед на нашите интереси, а не с оглед на това, откъде духа вятъра в момента...

 22. #22
  Иво Банчев 29 дек 2014, 00:20
   
  0
   
  0

  Комунизмът е хубав блян – за който може да си го позволи финансово. Обикновено всички такива експерименти се провалят точно по този параграф понеже света от хиляди години се върти около няколко основни пазарни правила и всеки който досега се е опитвал да ги пренапише (или да ги заобиколи) се е провалял. Освен това комунизмът (във всичките му земни форми и стадии) действа силно демотивиращо върху креативността и желанието за усъвършенстване на хората. За сега единствено изключение е Китай със своя комунистически еретизъм (комуно-капитализъм – за сравнение нещо като монахиня-стриптизьорка!) и не се знае колко дълго ще просъществува този държавен франкенщайн – може би докато китайците се поокопитят още малко и си зададат два-три въпроса с минимална трудност.

 23. #23
  До дОЦЕНТА Колев 29 дек 2014, 00:23
   
  0
   
  0

  Като беше на служба "вадеше" ли го г-н военен пенсионер? "Вадеше" ли го като беше щатен преподавател и получваше заплата и пенсия? Защо се заяждаш с полковника, наясно си че не е негова работа да коментира ръководството на МО. Гледай си пенсията и си следи кръвното налягане!

 24. #24
  wgw 29 дек 2014, 00:59
   
  0
   
  0

  Заглавието на статията е достатъчно за да те изкара извън нерви вече. Това което се мисли (а мислите не е задължително да станат реалност)за реформи в армията и превъоръжавае, както и тези стандарти на нато(умишлено с малки букви) са приказки от веюе 10 и повече години - ДУМИ и само ДУМИ, нищо реално само деградация.Явно това е натовски стандарт. Тези неща ме отвратиха и накараха да се махна преди 2 години. Супер досадно беше....а на фона на намаляващата и остаряваща техника и войнишки и серж. състав от кол и въже, както и непрекъснато повтарящите се високопарни думи от командирите без самите те да си вярват - отдавна идват в повече и на младите офицери даже.....

 25. #25
  Елект 29 дек 2014, 01:37
   
  0
   
  0

  Ненков беше великолепна кандидатура за министър на замеделието.Каква е тази идиотщина да го назначат за военен министър не можах да разбера.Та той хал хабер няма.Сбъркана държава.

 26. #26
  ддоцент Николай Колев 29 дек 2014, 04:38
   
  0
   
  0

  До № 24? Аз поне съм с името си г-н Анонимен коментатор. Напишете си и вие вашето, че да бъдем равностойни в спора.Като чета написано, е вероятно и да се познаваме.А за кръвното ми не се грижете!

 27. #27
  Манол 29 дек 2014, 09:09
   
  0
   
  0

  Ами да съкратят цялата армия и един път и завинаги да си отчетат реформите, след което да се махат!
  Следващите да започнат на чисто да си строят и армия и държава!Без боклуци!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка