ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ТРЕНЧЕВ ОТ ПОЛК.НЕНО ХРИСТОВ

Pan.bg 04 яну 2015 | 14:52 views (9554) commentaries(30)
img Уважаеми колеги, Уважаеми български граждани,

За разлика от полковник Валентин Цветанов, който аз искрено уважавам, аз съм на 46 години, полковник, доцент, доктор и доктор на науките и не съм работил и един работен ден по времето на социализма (за разлика с така наречения доктор Тренчев, за който аз не съм сигурен колко е доктор и колко е синдикалист следейки изявите му през последните 25 години). Сменил съм 6 гарнизона.
Социализма си падна сам "докторе" свален не от вас а от демократичните правителства на запад от нас. Там където повечето от сегашните полковници са завършили образованието си и все още не могат да намерят отговор на въпросите си. Защо нищо добро не се случва в нашата родина? Защо нашите граждани живеят бедно? Защо нашата армия, която е пълноправен член на НАТО е като беден роднина на другите? Защо, след като хиляди от нас участвахме в мисиите в Афганистан и Ирак, защищавайки честа на нашата родина, не по желание а по задължение, защото родните политици договориха това наше участие, те продължават да натякват на обществото, че сме печалбари? Защо когато се разболя втория по старшинство в Българската армия не се намериха средства за неговото лечение, а се наложи достойния му син да се заеме с неговото спасяване? Защо вие скъпи "синдикалисти" да не кажа лапачи, след като не защищавате армията се занимавате с нея?
Ще ви отговоря ЗАЩО.
ЗАЩОТО вие всеки ден ядете парите на хората, които получават по 300 лева и нищо не правите за тях ( като се изключат бледите ви опити да стачкувате).

ЗАЩОТО ние имаме интернет и свободна телевизия и виждаме как стачкуват синдикатите по света, когато имат право за това.
ЗАЩОТО медиите ви дават думата мислейки, че има какво още да кажете.
Сега идват моите защота свързани с хора като вас.
Защо не си отивате вече и не оставите хората от поколението, което няма нищо общо със социалистическите ви спомени да гради само своето и на Скъпата ни родина бъдеще?
Защо не покажете на обществото справка от НОИ с осигуровките, които сте плащали от от 1992 до 2014 година (става въпрос за всички на ръководни постове в държавата)?
Зашо си мислите, че вас някой ви уважава?
Защо не скачате, когато се назначават полуграмотни хора на възлови длъжности в държавата?
Защо не скачате, когато навсякъде се вихри шуробажанащита?
Има и още хиляди защота.
Г-н Тренчев,
Аз, полковник Нено Христов съм български офицер. Завършил съм българско военно училище, българска академия, включително и Генералщабна академия (там където такива като вас, говорещи срещу армията си никога нямаше да се видят по медиите).
Имам връчени български и чуждестранни отличия, честен човек съм.
Ако посочените по-горе думи са изказвани от д-р Тренчев в негови интервюта по повод български военнослужещи – категорично не мога да се съглася с тях и ги приемам като лична обида!
Питам се „Честен ли е доктора и това ли е най-добрата му политика”?!
И без това никога не съм уважавал тези, които са живели по времето на социализма и сега се мъчат да ни се представят за демократи!

Няма да продължавам, защото е празник и ние като истински християни искаме да празнуваме
Весела и щастлива Коледа и Нова година на всички Български граждани,
полковник Нено Христов Христов
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 30

 1. #1
  fen 04 яну 2015, 16:28
   
  1
   
  3

  Поредният Хохо, ..., стига Исуси ..., Хохавели - всякакви Модели ..., Стига ..., 6 гарнизона след 1989, на 46 години, ..., Исусе, спри ...ненохристовненовотглавпуна на ...??? от коя партия си, ненохристовненов ...

 2. #2
  Hunter 04 яну 2015, 16:44
   
  1
   
  2

  Народа яко изкука!На кой му пука за разни писма и офицери(то пък едни...). Българина все акъл да дава, Нека всеки да си гледа кочинката (да върши това за , което става)и може и потръгнат нещата.....

 3. #3
  XA XA XA 04 яну 2015, 16:47
   
  2
   
  0

  СРАМНА РАБОТА, ЦИВИЛЕН!
  И името си не написа!
  Мненията на Цивилен, Патолог и ХА ХА ХА се изтриват - един и същ човек с едно и също ай пи ползва различни имена с цел манипулиране на общественото мнение.
  АДМИНИСТРАТОР.

 4. #4
  Бърза помощ 04 яну 2015, 16:47
   
  1
   
  0

  Fen #1,чуваш ли нещо? Дай знак, ако ме чуваш! Да. Изпълнявай каквото чуваш! Дишай! Издишай! Опитвай по-дълбоко! Още! Продължавай! Добре! Така! Още малко! Браво на теб!!! Сега по-добре ли си? Изпий това... Не. Не е самогон. От самогон си пострадал, на самогон вониш. Ох, този пак повърна ...

 5. #5
  Бърза помощ 04 яну 2015, 16:57
   
  0
   
  0

  Дежурен в центъра, запишете имената на още двама. Да, пак самогон! Kakво друго. Записвате ли! Hunter (#2). Не знам що за име е това. Следващият се казва ХА ХА ХА. Да три пъти ХА, каквото и да значи. Той сам така си вика...

 6. #6
  123 04 яну 2015, 17:00
   
  4
   
  0

  Сега, господин Генерал, вземете и отидете по формированията да видите каква е истината, че много хубаво сте ги написали, ама далеч не е така. Първо, никой не ходи по задължение на мисии, а военнослужещите се бият с връзки да отидат и то, точно заради парите и сега, като няма вече мисии масово напускат, защото заплатата им съвсем не е най-великата на света. Има хора с 5-6 мисии. Второ, когато се разболя въпросния втори по старшинство генерал всички ние бяхме задължени да дадем пари за неговото лечение и сумата, която се събра съвсем не беше малка, дори не е ясно точно как се усвои. Трябва да Ви кажа, че е имало, има и ще има и други хора, които се нуждаят от помощ, но за тях никой нищо не дава. И, ако генерала не може да си плати лечението, то какво остава за обикновените хора, работещи на минимална заплата. Относно фразата за дебелите полковници, то не виждам защо се обиждате, ами наистина голяма част от военнослужещите, от редник до полковник наистина са с наднормено тегло, и това го виждаме всички ходейки по улиците. И как тези хора са в армията, ами точно чрез шуробаджинащина, нали не искате да ме убедите, че покриват критериите за физическа подготовка?

 7. #7
  дядо Йоцо 04 яну 2015, 17:13
   
  0
   
  0

  Е, хубаво де, много въпроси се зададоха, а сега кой ще отговаря/

 8. #8
  да 04 яну 2015, 17:35
   
  0
   
  0

  ти дядо Йоцо ще отговаряш! Нали много знаеш!Ние ще те слушаме!

 9. #9
  Патолог 04 яну 2015, 17:59
   
  1
   
  0

  СРАМНА РАБОТА, ЦИВИЛЕН!
  И името си не написа!
  Мненията на Цивилен, Патолог и ХА ХА ХА се изтриват - един и същ човек с едно и също ай пи ползва различни имена с цел манипулиране на общественото мнение.
  АДМИНИСТРАТОР.

 10. #10
  Бърза помощ 04 яну 2015, 18:16
   
  0
   
  0

  До № 10: Само самогонът (варят го в стари перални, материал с костилките слагат и т.н.) се проявява с толкова явна клинична картина и симптоми. Може и спирт за горене да е. Такива случаи също често наблюдаваме ние. Все същото е. Описано е в медицинската литература. Метилов алкохол не прощава на никого. Некадърието също. При Вас лично "Патолог" сигурно не е само от уиски и лула. От некадърие сигурно е, но това не е наша тематика. Може пък просто да са те събирали с лажичка по чаршафа ...

 11. #11
  баба Илийца 04 яну 2015, 18:21
   
  0
   
  0

  Стига с тези писма! Пратете му някой колет! Вие сте армия, а не пощажии!

 12. #12
  Бърза помощ 04 яну 2015, 18:21
   
  0
   
  0

  Пардон. "Лажичка" да се чете "лъжичка". Не, че не ме разбра форума от първи път...

 13. #13
  Бърза помощ 04 яну 2015, 18:30
   
  0
   
  0

  Някой да прибави пълен член към думата "форум" от предишния пост. От наше име. Ако се държи все още на тези неща, де. Раздвояваме се от многото работа. Но много спешни случаи, както обикновено ... Няма почивка от някои...

 14. #14
  "Кратуна"... 04 яну 2015, 18:55
   
  0
   
  0

  Бабо Илийце (№12), сполай ти на тебе!!! Но е въпрос на ценности. Базовите ни ценности вече трябва да са съвсем други. Подп. Невяна Митева от Министерството на отбраната на Република България, която е Председател на УС на Сдружението на жените-военнослужещи, вече го обясни на широката публика. Пак в отворено писмо беше, публикувано в Pan.bg. Като за прости и като за образовани беше го написала. Недей и ти така. Защото представи си път за никъде. Точно така е това, за което хортуваш. Има злина, но има и още по-голяма злина от злината. Нещо, като злина на злините. Ха дано да си разбрала, Бабо.

 15. #15
  сова 04 яну 2015, 19:19
   
  0
   
  0

  Не харесвам Тренчев и думите му за армията, но този полковник преиграва. А и не е автор на идеята за "слово отговор". Какво означава да кажеш за себе си : аз съм честен , образован и прочие... Нарцисизъм в чиста форма. Явно е станал някак полковник, че и ГЩФ завършил, но не е чел Борис Дрангов. Да прочете "Помни войната" - може и да направи разликата.Онези завършили при социализма се доближаваха повече до идеите на Дрангов. А той защо се дистанцира не е ясно. Принципно да служиш на Родината винаги е достойнство и чест.Полковника пак на пари го обръща.И сигурно в Афганистан служеше без пари??? Добре е да разбере , че не Трнчев е проблема. Защото той не е персонален , а системен. И да насочи усилията си там - към смяна на системата. Ама то само с ядене не става - трябва и акъл!

 16. #16
  fen 04 яну 2015, 19:49
   
  0
   
  0

  смех, самугон, люти чушки, екстремни чувства ...бърза момощ ...
  МОМЧЕТА, ДА ПРЕОБЪРНЕМ СИСТЕМАТА ...Тренчев е Прав и ни Принуждава ...Реалността я знаеме, всички, по-горе изписани ..., вкл. и скорая помощ ..., МАТРИЦАТА ...

 17. #17
  321 04 яну 2015, 20:03
   
  0
   
  0

  Полковниците ги видяхме че са слаби в писането на писма. Всеки нов опит става все по-жалък. Сега е ред на подполковниците и майорите.

 18. #18
  Иван Алексиев 04 яну 2015, 20:06
   
  0
   
  0

  Браво Нено, каза им го. Тези, които плюят, хабер си нямат за какво става въпрос. Комплексари от долнопробен сорт. Да не им се обръща внимание и да вървим напред. Бил съм и в Камбоджа, и в Ирак и в Афганистан и то на отговорни длъжности и знам, че това днес да сме в НАТО и от там и в ЕС се дължи най-вече на Българската армия.

 19. #19
  Есаул 04 яну 2015, 20:07
   
  1
   
  0

  Тези писма само потвърждават думите на уважаемия д-р Тренчев за ,,армията'' и нейните обитатели.

 20. #20
  наблюдател 04 яну 2015, 20:11
   
  0
   
  0

  Абе , аман от доценти и доктори в тази армия.
  Като добавя и мацките в армията , то май не останаха читави хора.
  Какъв извод ще си направят хората за нашата велика армия и за милиарда който отива за издръжката и.

 21. #21
  5569 04 яну 2015, 20:12
   
  0
   
  0

  До Иван Алексиев. Последното ти изречение в поста е уникално тъпо. Май целият ти пост е такъв.

 22. #22
  дядо Йоцо 04 яну 2015, 20:15
   
  0
   
  0

  Щях и аз да коментирам, но видях че 16-ти Совата много хубаво го е казал. Прав си Сова.

 23. #23
  петка 04 яну 2015, 20:16
   
  0
   
  0

  fen-чо, аз не познавам тоя полковник, но за времето от 98г до 2008г смених точно 6 гарнизона и си побърках семейството от местене!
  И много, ама много се дразня когато някой калъф несретен, седне и с насмешка коментира незавидното битие на хората сменили по няколко гарнизона. Защото това са години на труд, квартири, безпаричие, малки деца, безработна жена, цял куп несгоди. За това поне относно това как е минала службата на някой не се присмивай на хората, защото прозира, че нямаш стаж и вероятно си ниско-рангов лигоч, назначен с връзки на топло местенце.
  А относно системата, могат да я преобърнат тези, които я познават, които са сменяли гарнизони и знаят 2 и 200. А ти можеш да преобърнеш само дюшека на кревата в общежитието от което пишеш.

 24. #24
  дядо Йоцо 04 яну 2015, 20:25
   
  0
   
  0

  до 24
  Тука Петка си абсолютно прав.
  Смяната на гарнизон с цялото семейство е най-шибаното нещо за военнослужещия, защото страдат и най-близките му.
  А в последните 20 години на много колеги им се наложи да сменят по няколко гарнизона.
  Аз съм щастливец. Сменил съм само три.

 25. #25
  Ехчо Въздишков 04 яну 2015, 20:31
   
  0
   
  0

  Ех, ех, момчета и момичета, дядовци и баби! Не отиват на добре работите! Тренча само ви гледа сеира с писмата. Бабичката Илийца 'убаво каза по-горе, че е време да му се изпрати кУлетна пратка, а не писмена с обяснения в лУбоФ. Ама да не вземе някой първосигнален да се пообърка в наставлението и да сложи вътре вместо наденички и винце, нещо от рода на ИВУ или съмнителен прашец?

 26. #26
  dadA 04 яну 2015, 20:39
   
  0
   
  0

  Защо не си пишете имената, страх ли ви е, или искате да плюете по тези които си пишат имената?

 27. #27
  Иван Алексиев 04 яну 2015, 20:48
   
  0
   
  0

  Е, аз за разлика от "ползвателя" с никнейм 5569 си пиша името и голяма част от армията ме познава.

 28. #28
  Cyber 04 яну 2015, 20:56
   
  1
   
  0

  За разлика от всички плюещи тук, полковника е излязъл със званието и имената си. Той не е съгласен с Тренев и го показва публично.
  Ако някой не е съгласен с полковника, нека му напише отворено писмо. Може и колет да му прати.
  Иначе високото грозде винаги е кисело.
  Човека е постигнал нещо, с труд и лишения, с което е нормално да се гордее.
  Постигнете и Вие, поне половината от неговото и тогава му опонирайте. Такъв бил, онакъв бил.
  Колкото до мисиите. Аз познавам хора, които след първия път, ходиха доброзорно.
  То нашата, българската завист, граници няма.

 29. #29
  Полк.Тодор Найденов 04 яну 2015, 21:03
   
  0
   
  1

  Уважаеми и неуважаеми ПЕДЕРАСТИ!
  Вие кои сте бе, че да плюете по човекът застанал зад името си?
  БАНДА АНОНИМНИЦИ!
  Имате ли капка срам, имате ли род и отечество?
  Вместо всички да се обединим срещу плазмодия Тренчев, тук банда анонимници тръгнали да оплюват Ненчев!
  За това, че ви защитава с името си!
  Ами излезте вие бе женчовци? Смелост ли нямате? Жените ли ви бият у вас?
  Я марш другаде - това е единственият сайт, който защитава патриотизма и армията, вие тъпоумни тролове и него ще затриете!
  За вас безродници е създаден адът!
  Лека вечер!

 30. #30
  Цивилен 04 яну 2015, 21:12
   
  1
   
  2

  СРАМНА РАБОТА, ЦИВИЛЕН!
  И името си не написа!
  Мненията на Цивилен, Патолог и ХА ХА ХА се изтриват - един и същ човек с едно и също ай пи ползва различни имена с цел манипулиране на общественото мнение.
  АДМИНИСТРАТОР.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка