НЕНЧЕВ: ВУЧКОВ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРОФЕСИОНАЛИСТ! КАК СИ ПРЕДСТАВЯТЕ АРМИЯТА ДА ПАЗИ ГРАНИЦАТА?

Pan.bg 09 яну 2015 | 18:00 views (4789) commentaries(14)
img Българската армия и въоръжените сили ще окажат подкрепа в дейността на Министерството на вътрешните работи за охраната на българската граница. Това каза Министърът на отбраната Николай Ненчев в предаването "Преди всички", по БНР .
„Ще помогнем както логистично, така и с високо проходима техника, с полеви кухни ако има нужда, ще помогнем с фургони и всичко, каквото бихме могли да направим в рамките на закона”, обясни министър Ненчев. Според него армията ще окаже подкрепа само в рамките на закона, защото никога не е било добра идея да се нарушават законовите норми. Министърът посочи, че работата по съвместното опазване на българската граница с Турция върви добре и Министерството на отбраната има един изключително добър диалог с министъра на вътрешните работи Веселин Вучков.
„Имаме изключително добър диалог с министъра на вътрешните работи Веселин Вучков,който е един изключителен професионалист и човек, според моите впечатления, както и достоен вътрешен министър”, каза още министър Ненчев. Той коментира предложението на министър Веселин Вучков да има съвместни патрули по границата: „Предложението на министър Вучков да има съвместни патрули по границата беше подробно обсъждана, но нашите хора и въоръжените сили не са подготвени за това. Всички ние трябва да проявим едно разбиране, защото те са нефункционални - нямаме право да използваме оръжие на самата граница, това би могло да бъде много опасно за тях”.
image
В този труден момент трябва да бъдем единни, защото тези хора явно искат да ни сплашат. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ министърът на отбраната Николай Ненчев. Коментарът му дойде по повод продължилите вече 3 дни терористични атаки в Париж.
Когато подобни неща се случват в една европейска столица, няма как и ние да не сме обезпокоени, но това трябва и да доведе до нашата съпричастност, продължи Ненчев. Стана ясно, че до момента силовият министър не е получавал никакви сигнали да има някаква опасност за националната ни сигурност.

На въпрос все още ли смята, че армията няма място на границата, министърът на отбраната отговори: "Нека да поясня, че ние ще участваме логистично в операцията за охрана на турската граница, ще предоставим всякакъв вид техника.
С министър Вучков имаме изключително добри отношения, изключително добър диалог". Как си представяте да изпратя български войници, които се подготвят за друго? Да разпоредя да стоварят 700 човека с тежка техника. Българските войници не могат да задържат и да оказват насилие над бежанците. Представяте ли си какъв ще бъде международният отзвук? Представяте ли си да стане инцидент с български войник на границата, недоумява Ненчев.
Българската армия може да се отзове при бедствено положение, уточни още министърът. Аз не съм човекът, който ще наруши закона за военните сили, категоричен бе Николай Ненчев. Той сподели, че след предаването ще отиде пред френското посолство, за кратко, за да изрази своята съпричастност към загиналите европейци.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 14

 1. #1
  ex-soldier 09 яну 2015, 19:19
   
  0
   
  0

  Вучков е голям професионалист, затова армията ще му върши работата. Такива са народните приказки в България.

 2. #2
  уволненов 09 яну 2015, 20:24
   
  0
   
  0

  I toi e sharan kato teb!
  RODOLUBCI!

 3. #3
  Миро миротвореца 09 яну 2015, 20:27
   
  0
   
  0

  Разбирам Ненчев, все пак Вучков му е колега и едва ли ще каже,че той не е в час.
  Дори и да има патрули от БА на граничната бразда или в дълбочина 2км. няма как да се употреби оръжие.
  /Не става въпрос за МТЛБ или БТР-ри
  Защото ако застрелят някой бежанец, то попадат под ударите на закона.
  Иначе с тояги или лопати едва ли ще ги спрат.

 4. #4
  дядо Йоцо 09 яну 2015, 21:23
   
  0
   
  0

  Когато още миналата година се заговори, че ще пращат армията да пази границата и дядо ви Йоцо пръв писа тик, че законите не позволяват това да стане, тука много разбирачи се смееха и ме съветваха да си стягам мешката за границата.
  Сега, след като и президента и министъра казаха, че няма как да стане това, всички разбирачи мълчат като бити дупета. Няма да им изброявам никовете сега, те се знаят.
  Както се вижда даже президента и министъра слушат дядо Йоцо, слушайте го и вие.:)

 5. #5
  до 4 09 яну 2015, 22:22
   
  0
   
  0

  йоцо, ти си някой канцеларски софийски плъх от МО, и за това си ербап, питай сега войничетата и сержамонтите какви командировки ги чакат, да дремят до браздата със старите триози.

 6. #6
  в 09 яну 2015, 22:47
   
  0
   
  0

  До господин министър Ненчев ,моля повишете порциона за храна на 120 лева

 7. #7
  Овреме 09 яну 2015, 23:26
   
  0
   
  0

  Въртят и сучат,но за промяна на ЗОВС,правилници,инструкции и двамата министри не мъцват.Каквато и подкрепа уж в рамкоте на закона да окаже армията неминуемо ще се стигне до казуси в които военните ще са потърпевши и виновни.... и то заради безхаберието на политици,депутати,министри и Президентчето.Военните да си търсят овреме добри адвокати,защото като онова бургаското полицайче дето гръмна турския контрабандист им предстои мъкнене по съдилища.

 8. #8
  Profi 09 яну 2015, 23:34
   
  0
   
  0

  Какъв професионал требе да си за да оцениш Вучката за професионал?

 9. #9
  Мила майнольо! 09 яну 2015, 23:46
   
  0
   
  0

  Кон до коня, юнак до юнака... ПРОФЕСИОНАЛИСТ до ПРОФЕСИОНАЛИСТА - Ненчев до Вучков!!! Маждраците им, мила моя майнольо - стърчат като гъста гора!

 10. #10
  dogan 10 яну 2015, 08:44
   
  0
   
  0

  трябват законови промени .....иначе армията жива верига ли ще прави, за да спира търчащите през границата .....много глупост има в главите на управляващите ....само дискусия, че се предизвика по този повод е достатъчно доказателство ......армията е да трепе, а не да изпълнява полицейски функции....

 11. #11
  Дедо Прецаки 10 яну 2015, 10:05
   
  0
   
  0

  Хе-хе! Дедо Йоцо, ми аз съм този дето ти хортуваше да стягаш мешката, нема нужда да ми търсиш ника. И ако си чул що рече любимия ни премиер преди 5 минути, щеше да разбереш, че мешката ще ти трябва все пак. На теб лично не, ама на "100 човека най-малко" (за шофьори става дума) ще им трябва и още как...! Ама казваш, те шофьорите не са военни, нали тъй, може и 1000 човека да изпратим! Ама я, като тъй добре ги разумяваш нещата, да вземеш да ми обясниш, ако утре (да пази Господ, щото няма кой друг) се наложи на този същият военен шофьор да изпълни своята си задача, дали ще пратят вместо него някой от МВР, за да го замести!?! Пък ако беше чул, как премиерът намачка шапката на военния министър, демек "той да не се изказва неподготвен", все ми се струва, че няма да се мине само с тези 100 души и техника. Ама хайде, дано пък този път да не позная!

 12. #12
  Sold-er 10 яну 2015, 10:12
   
  0
   
  0

  До #11 По-скоро Тиквата е неподготвен! Нека се опита да разположи армия на границата и ще си говорим пак....и от Анкара, и от ЕК ще му издърпат мръсните уши!

 13. #13
  Teraflop 10 яну 2015, 11:30
   
  0
   
  0

  Според Ненчев Армията е един склад,от който полицията/Вучков/може да си получи каквото иска.С една дума Армията си остава безгласна буква.С длъжност ТОЙ И ШОФьОР.

 14. #14
  Дедо Попец 10 яну 2015, 21:50
   
  0
   
  0

  Дедо Йоцко, чини ми се, че другия дедо Прецаки умно хортува, зер башбаканинът ни е абсолютно непредвидим. Днеска е така, а утре е онака, зависи дали Абама го е сръгал в ребрата, дали Мекел му дърпало ушето или Путин ще срита в кокалчетата...

  Освен туй, всички други бакани в републиката, освен него, все "се изказват неподготвени", защото винаги последната дума е негова. Ама и баба знай тъй!

  Аз съветвам всички дедовци, като по-разумни от бекярите момци, да бъдем подготвени за всичко и отсега да позакърпим изядените от молците мешки! И да се готвим да преминем ускорен курс за "той и шофьор", щото ще трябват много шофьори на границата, иначе турците с основание ще заподозрат, че предислоцираме армията си. ;)

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка