ФРОГНЮЗ: РАЗУЗНАВАЧИТЕ ЩЕ СЪДЯТ ВОЕННИЯ МИНИСТЪР!

Pan.bg 11 яну 2015 | 20:20 views (7120) commentaries(6)
img Първо във Фрог: Разузнавачи искат съд за военния министър

Военни разузнавачи от резерва и запаса изпратиха жалби до вицепрезидента Маргарита Попова и до Гл. прокурор Сотир Цацаров. В тях те изразяват несъгласието си с думите на военния министър Н. Ненчев, че са работили не в името на България, а за друга държава , както и за разкриване на досиета на чужди граждани, работили за българското военно разузнаване. Искат съд за военния министър.

Напоследък определени политически сили правят настойчиви опити на т.н. Комисия по досиетата да бъдат предоставени досиетата на чуждите граждани, работили за военното разузнаване. Тези действия са пряко нарушение на членове от Закона за класифицираната информация и на т.н. Закон за досиетата. В тях прозира наличието и на субективни мотиви за разкриването на тези досиета, посочват военни разузнавачи от резерва и запаса, подписали жалби до вицепрезидента Маргарита Попова и до Главния прокурор Сотир Цацаров
image

В многократни изявления, след встъпването си в длъжност, министърът на отбраната г-н Ненчев публично изказваше своята решителност да принуди Служба „Военна информация” на МО да предаде на Комисията по досиета и материалите, свързани с чуждите граждани, работили за българското военно разузнаване. Това е не само пряко нарушение на т.н.Закон за досиетата, което е наказуемо съгласно чл. 17, ал. 1 от НК, но влиза в конфликт с изискванията на Закона за защита на класифицираната информация. Затова според подписалите жалбата налице са съмнения за наличието на други мотиви за разкриване на имената на тези чужди граждани, което би трябвало да е обект на прокурорско разследване.

Конкретен повод за жалбите е изказване на г-н Николай Ненчев на 29.11.2014 г. пред политически форум на ДСБ, касаещо военното разузнаване и неговите служители, което военните разузнавачи приемат като набеждаване. В него той казва, че това, което са правили офицерите от военното разузнаване „…не е било вършено в името на българския народ, а в името на друга държава и друго разузнаване…”, което е възмутително и уронва престижа на хората, които са служили всеотдайно на своя народ и Родина.

Прокуратурата е призована незабавно да се самосезира и да потърси отговорност от министъра на отбраната за набеждаване на военното разузнаване и на неговите служители, както и във връзка с неговите публични изявления, че ще предостави класифицирана информация за чужди граждани, което представлява приготовление за извършване на престъпление съгласно чл. 17, ал. 1 на НК, посочват разузнавачите.

Приета е Декларация, която е изпратена до първите мъже и жени в България – президента, премиера, председателя на парламента и др.
В нея военните разузнавачи обръщат специално внимание на факта, че на практика т.н. Закон за досиетата представлява един лустрационен закон. Той вменява колективна вина и създава предпоставки за лустрация на служителите на военното разузнаване. В потвърждение на последното са и опитите да бъдат обединени НРС и Служба „Военна информация”, което би означавало да бъдат уволнени всички служители, работили в тях преди 1991 година.

Жалбите и декларацията са подписани от председателя на клуб „Военно разузнаване-ветерани” полковник Чавдар Борачев, генерали и полковници военни разузнавачи.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  llyubo 12 яну 2015, 00:41
   
  3
   
  0

  "Военни разузнавачи от резерва и запаса изпратиха жалби до вицепрезидента Маргарита Попова и до Гл. прокурор Сотир Цацаров. В тях те изразяват несъгласието си с думите на военния министър Н. Ненчев, че са работили не в името на България, а за друга държава" - и децата вече знаят че разузнаването ни работеше, работи и ще продължи да работи за друга държава, а и не само то. Сега дребните риби реват, защото големите риби си унищожиха досиетата и се спасиха и сега те останаха на топа.

 2. #2
  Той 12 яну 2015, 16:15
   
  0
   
  2

  Или спри лекарствата, или ги смени с други. Логиката ти е, като на гъба психотропна...

 3. #3
  боцко 12 яну 2015, 20:06
   
  0
   
  2

  ДО #1 Вземи се скрий някъде МАЛОУМНИКО!!!

 4. #4
  ?? 13 яну 2015, 00:13
   
  0
   
  3

  Ебахти глупака си ей . Само тъпанар кат теб може да мисли че някой е работил за чуждо разузнаване .Това не са ти сегашните политици бе мръсен педал .Ей много е прос тоя народ бре аман от идиоти , а се чудиме защо сме на тоя хал .

 5. #5
  llyubo 13 яну 2015, 02:47
   
  4
   
  0

  до #2, #3 и #4
  Ако разузнаването ни работеше за България, то никога нямаше да допусне чуждестранните агенти да седнат в нашият парламент и да ни управляват.
  Ако разузнаването ни работеше за България, щеше да разбере за плана да се разсипе и ограби държавата и щеше да го предотврати.
  Ако разузнаването ни работеше за България, щеше да разбере за предстоящото унищожение на армията, нарязването на танковете, самолетите, корабите, ракетите, военните заводи, закриването на поделенията и щеше да го предотврати.
  Ако разузнаването ни работеше за България, щеше да разбере за предстоящият геноцит срещу българите, закриването на училища, болници, работни места и щеше да го предотврати.
  Ако днес разузнаването ни работи за България, то би излезнало и казало имената на чуждестранните агенти който продължават да управляват и разсипват държавата. Не че ние не знаем кой какъв е и за кого работи, но е по-друго когато някой важен човек от полицията, армията или разузнаването го каже на всеослушание и поиска да се вземат съответните мерки. Ако на шефовете на разузнаването не им стиска да направят това, то тогава няма смисъл от разузнаването и от тях.
  Ако разузнаването ни работеше за България, днес реалността щеше да е по-различна. Но за наше съжаление, разузнаването не работеше за България.

 6. #6
  мартин 21 фев 2015, 09:27
   
  1
   
  0

  браво любо сасипахаа всичко и ЗАЩО ?!? защото САЩ така каза

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка