ПРОМЕНЯТ СПЕШНО ПОДЗАКОНОВИ АКТОВЕ, ЗА ДА МОЖЕ МВР ДА ПОЛУЧИ ПОМОЩ ОТ БА ЗАРАДИ ГРАНИЦАТА

Pan.bg 15 яну 2015 | 10:19 views (4695) commentaries(4)
img Променят спешно подзаконови актове, за да получи МВР подкрепа от армията в охраната на границата


До 23 януари министрите на вътрешните работи и на отбраната следва да предложат необходимите изменения и допълнения, реши на днешното си заседание правителството.

Otbrana.com


Министерският съвет прие Решение за неотложни мерки във връзка с миграционния натиск по границата на Република България.

Решението предвижда продължаване на поетапното изграждане на инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип по южната граница на страната. В срок до 30 януари МВР трябва да изготви задание за проектиране на инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип, като определи приоритетните участъци и срокове за изграждането му.

Министърът на вътрешните работи и министърът на отбраната в срок до 23 януари следва да предложат необходимите изменения и допълнения в подзаконовата нормативна уредба, с които да се гарантира ефективно взаимодействие във връзка с охраната на границата и да се създадат възможности за логистична подкрепа от страна на Министерството на отбраната при осъществяване на охраната и наблюдението на държавната граница от органите на МВР.

Министерството на земеделието и храните ще продължи изграждането на нови и ремонта на съществуващи горски пътища в обхвата на дейност на Югоизточно държавно предприятие.

Контролът и координацията по изпълнението на решението са възложени на заместник министър-председателя по координация на европейските политики и институционалните въпроси.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Teraflop 15 яну 2015, 10:29
   
  1
   
  0

  Море,и майка си ще подменят,само да могат да си осъществят глупостите.Едно време защо закриха Гранични войски?Сега се щурат,какво да правят.Тъпанари!

 2. #2
  Дедо Прецаки 15 яну 2015, 11:49
   
  0
   
  0

  Та тъй момци млади, друг път дедо ви, като ви хортува, пък вий слушайте! Щото дедо ви Прецаки много пъти е прецакван и е видял кое-що по белия свят и най-паче у наш'то мило Отечество...!

 3. #3
  Sold-er 15 яну 2015, 18:25
   
  0
   
  0

  Дедо Прецаки, колко пъти да ти се повтори, че съвместни патрули или въоръжени войници на границата НЯМА да има.....Боко не е чак толкова луд, че да се закопае сам!

 4. #4
  бивш граничар 15 яну 2015, 20:14
   
  1
   
  0

  Границата/Тявинаги е била една от големите метафори в живота ни ,нов също време е една сурова и драматична реалност.За нас Границата не бе самоКСП тя бе началото и края на България..Дапазиш границата не е формален дълги безпрекословно изпълнение на заповед..
  Дапазиш границата ,означава преди всичко да обичаш своя народ и Родина и да съзнаваш,че всякопреателство или посегателство върху тях е заплаха към самия теб ,към твоя свят ,към твоето верую.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка