ДЖОН КЕРИ КАЗА: ОПТИМИЗИРАНЕ НА АРМИЯТА ВИ, ПРОУЧВАНИЯ ЗА ШИСТОВ ГАЗ! САЩ СЕ АНГАЖИРА С ВАС ДА ВЗЕМАТЕ ПРАВИЛНИТЕ РЕШЕНИЯ

Pan.bg 15 яну 2015 | 15:54 views (8377) commentaries(47)
img Радвам се, че съм в България точно в момент, когато в целия регион има много предизвикателства. Нашата ангажираност към България като член на НАТО е непоклатима, както е и според изискването на член 5 на Атлантическия пакт. Това бяха встъпителните думи на държавния секретар на САЩ Джон Кери на пресконференцията в Министерски съвет. Държавният секретар на САЩ заяви още, че днес сме заедно, за да гарантираме изграждането на единна, сигурна и силна Европа и на България като част от европейските народи.
Той посочи като основни обсъждани теми в разговорите си с българските държавни ръководители сигурността, енергийната диверсификация , културните връзки между нашите два народа.
„Създадохме работни групи по четири от областите, в които ще си сътрудничим активно и занапред”, каза още Кери. Той посочи кои са тези области - колективната сигурност и в тази връзка увеличаване на провежданите съвместни учения и работа за оптимизиране на българската армия. Втората работна група е в сферата на енергийната сигурност, важен въпрос не само за България, но и за цяла Европа. „Искаме диверсифициране на източниците на доставка на енергийни суровини”, потвърди държавният секретар.
Според него, друга важна област на сътрудничество за България и САЩ е върховенство на закона и пресичане процесите на корупция, което трябва да направи България. „Работил съм като прокурор в Америка по дела на организираната престъпност и прането на пари, както и на корупция сред висшите етажи на властта и знам какво усилие изисква тази борба”, допълни Джон Кери.
Той съобщи, че САЩ ще увеличат броя на местата за българи в различни програми на правителството на страната и че ще положат усилия за опазване на културното наследство и връзката ни с миналото.

image

Борисов пред Кери: Ще проучваме за шистов газ, ако намерим чиста технология

В момента в България има мораториум върху проучването за шистов газ. Мораториумът ще падне, когато се намери технология, която да гарантира чистотата на нашата плодородната територия. Това обяви премиерът Борисов на пресконференцията с държавния секретар на САЩ Джон Кери. „Водят се разговори с „Уестингахаус”. Има работна група, която преговаря с „Уестингхаус” бъдат инвеститор в този проект. Говорихме също така за интерконекторната връзка с Гърция, която да бъде направена с европейски пари. Също така и за газови хъб на българо-турската граница”, добави Борисов.


Плевнелиев взе Джон Кери от улицата

Президентът Росен Плевнелиев оказа рядко срещана чест на Джон Кери. Преди броени минути държавният секретар на САЩ пристигна на "Дондуков" 2. Там той стана първият официален гост, който бе посрещнат от Плевнелиев още на самата улица, въпреки че рангът му не отговаря на президентския.Секунди след ръкостискането двамата влязоха в сградата, където всеки момент ще започне официалната им среща.

image

САЩ изпращат на нашето правителство енергиен експерт
Ангажирани сме да помогнем на България да вземе правилните решения, обяви Джон Кери


Обсъдихме това да има големи възможности за инвестиции и да се стигне до диверсификация, защото никоя страна не трябва да бъде зависима енергийно от друга страна. САЩ са готови да помогнат Българя да защити бъдещето си. Това обяви държавният секретар на САЩ Джон Кери по време на пресконференцията с българския премиер Бойко Борисов след двустранната среща. „Добре е да се привлекат инвестиции и да се направи план за енергийното бъдеще на България. Смятаме да пратим в България енергиен експерт, който да работи с вашето министерство на енергетиката, за да се развие план за бъдещето. Когато говорим за инвестиции е добре да кажем, че е добре в партньорите да има открито управление, реформа в съдебната система, да има борба с корупцията и върховенство на закона. Гражданите на България след спирането на" Южен поток трябва да бъдат водени от правителството в правилната посока и да бъдат взимани правилните решения. В това отношение ЕС и САЩ сме ангажирани да помогнем на България”, каза още Кери./БЛИЦ

Джон Кери обясни защо няма да пътуваме скоро без визи до САЩ
Отказите за американска виза на българи през 2014 година са били 15.2%, законът гласи да са 3%


В отговор на журналистически въпрос за възможно отпадане на визите за българските граждани, пътуващи за САЩ, държавният секретар Джон Кери сподели, че безвизовият режим за българи, пътуващи в САЩ, е начин да се увеличат и укрепят връзките между двата народа. „Ние ще продължим да работим в тази посока, но имаме и много строги критерии, които трябва да бъдат спазени иначе нищо не може да се направи”, посочи още Кери.Той припомни, че едно от задължителните условия за безвизов режим е отказите от съответната страна да са под 3% годишно. „За съжаление, през миналата година отказите за български граждани да пътуват в САЩ са били 15.2% и нямам как да нарушим нашия закон, колкото и да ни се иска отпадането на визите да се случи”, уточни държавният секретар на пресконференцията в Министерски съвет.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 47

 1. #1
  ,,, 15 яну 2015, 16:03
   
  1
   
  2

  Това за шистовия газ не го е казвал, това е измислица на вестник "Комсомолская правда"-Русия от сутринта!
  Ако искаха да правят проучвания за шистов газ, щяха да го направят преди 3 години, когато бяха Шеврон тук, а те си трагнаха!

 2. #2
  Мислител 15 яну 2015, 16:06
   
  2
   
  1

  A-a-a, Костов, това си ти (#1), познах те!

 3. #3
  llyubo 15 яну 2015, 16:10
   
  3
   
  0

  Без коментар
  "САЩ изпращат на нашето правителство енергиен експерт
  Ангажирани сме да помогнем на България да вземе правилните решения, обяви Джон Кери
  ".

 4. #4
  AIR 15 яну 2015, 16:14
   
  2
   
  1

  Бог да пази България ....

 5. #5
  костов 15 яну 2015, 16:17
   
  2
   
  4

  САЩ винаги са били хегемон в съвременния свят с морална мисия.Изградили са си статут на морален гарант и така ще бъде и занапред.Що се отнася до шистовия газ в предишен мой постинг уточних,че проучвания за шистов газ се извършват в България от 2 компании по метода на конвенционалното проучване.Само "Шеврон" има забрана,но с оглед на новите безопасни технологии ще позволят и на тази фирма да проучва и добива.Ако се преборим с корупцията и имаме правова държава ще можем и да разчитаме на повече щатски инвестиции.Посещението на Кери бе ползотворно и дано по често да ни гостуват гости от такъв ранг.Без руски разбира се.

 6. #6
  ,,, 15 яну 2015, 16:17
   
  1
   
  0

  до #3
  llyubo

  А знаеш ли , какви експерти Русия е пращала на Р.Овч. да подписва енергийни договори и да взима правилните решения?! Бяха тайна и бяха засекретени!
  После една от дъщерите му учи в Окфорд 4 години за 500 000 пауда=1 250 000 лв! Това го даваха по телевизията и по точно по НОВА преди 5 години!

 7. #7
  AIR до костов 15 яну 2015, 16:24
   
  4
   
  2

  Ало земята до костов, какъв морален гарант са тия дето подпалиха сумати конфликти по света. След 11/9 земята е едно по-несигурно място благодарение на твоя морален гарант.

  А за шистовия газ. Има доказани проучвания че почвата в добруджа не позволява добиването на такъв, защото има голям въглищен слой. Ако се разбие този слой ще стане страшно ....

  Бог да пази България с тези продажни мекерета наще политици ....

 8. #8
  divaka29 15 яну 2015, 16:24
   
  1
   
  0

  от всичкото Yes, yes, което днес издумаха нашите политици, някой престраши ли се да си вдигне ръчичката и да си поиска някой друг F-16. #4 е прав - Бог да пази България. Мисля да отида скоро до църквата

 9. #9
  Preslav 15 яну 2015, 16:33
   
  0
   
  0

  Ето и още от Борисов пред Кери за шистовия газ: Вече се водят разговори с "Уестингхаус".

  Борисов пред Кери: Ще проучваме за шистов газ, ако намерим чиста технология

  В момента в България има мораториум върху проучването за шистов газ. Мораториумът ще падне, когато се намери технология, която да гарантира чистотата на нашата плодородната територия. Това обяви премиерът Борисов на пресконференцията с държавния секретар на САЩ Джон Кери. „Водят се разговори с „Уестингахаус”. Има работна група, която преговаря с „Уестингхаус” бъдат инвеститор в този проект. Говорихме също така за интерконекторната връзка с Гърция, която да бъде направена с европейски пари. Също така и за газови хъб на българо-турската граница”, добави Борисов.

 10. #10
  СС 15 яну 2015, 16:48
   
  1
   
  0

  Преслав, мойто уважения, но цитирай точно изказването. Имаше едно 100 % безопасно, който умишлено или случайно пропускаш. Надявам се да е случайно. :)

 11. #11
  DIV 15 яну 2015, 16:53
   
  3
   
  1

  При нас нещата стават по-лесно от Украйна.
  Ще ни изпратят експерти без да е имало бой по площадите.
  Ще "оптимизират" армията. Да не подсещам след оптимизация, как Грузия си повярва и дойде "Август 8-го".
  Не било енергртика, а енергийна ефективност и
  не е нефт и газ, а стиропор по сградите.

 12. #12
  DIV 15 яну 2015, 16:56
   
  1
   
  0

  Прос' народ, сла'а държава!

 13. #13
  llyubo 15 яну 2015, 17:00
   
  6
   
  1

  до #6 ,,,
  а къде живее дъщерята на Б.Б. , откъде дойдоха бившите ни финансови експерти Милен Велчев и Симеон Дянков.

  "САЩ изпращат на нашето правителство енергиен експерт
  Ангажирани сме да помогнем на България да вземе правилните решения, обяви Джон Кери " - хахде някой да ми обясни какво става с суверенитета на България.

  "Също така и за газови хъб на българо-турската граница, добави Борисов." - значи все пак ще копуваме Руски газ. Соросоидчетата да обяснят, защо САЩ са съгласни България да копува руски газ от Турция.

 14. #14
  СС 15 яну 2015, 17:06
   
  3
   
  0

  #13 llyubo незнам къде живее дъщерята на ББ, но всичко нормално бяга на да учи/живее на запад, не на исток. Що се отнася до Турция, ами тя си е истинския газов център, ако измислиш как да ги заобиколиш . И проблема не е от къде минава руския газ, проблема е че е МОНОПОЛ.

 15. #15
  SUH 15 яну 2015, 17:07
   
  3
   
  1

  Костов пак утепа рибата, американци и морал !?!?!
  Майкоууу!!!!

 16. #16
  llyubo 15 яну 2015, 17:19
   
  4
   
  0

  до #14 ,,, -> CC
  "Що се отнася до Турция, ами тя си е истинския газов център, ако измислиш как да ги заобиколиш." - Южен поток май ги заобикаляше доколкото си спомням. Турция по-скоро е газов разпределител, през тях минават само тръбите за газ.
  "И проблема не е от къде минава руския газ, проблема е че е МОНОПОЛ." - сега МОНОПОЛЪТ стана по-малък, вече ще трябва да се дупим и на Турция.

  След като копуването на газ от Русия е толкова голям проблем, Европейският съюз да закрие Северен поток.

 17. #17
  ukrainec 15 яну 2015, 17:23
   
  2
   
  6

  Уважавания от всички БГ патриоти антипутинисти господин Кери наблегна многократно на термина диверсификация,което в прав текст означева-да се отървен=м час по скоро от руската енергийна зависимост.Това е особено важно като се има пред вид,че Русия е пред неминуем колапс и може напълно да спрат доставките от там.

 18. #18
  AIR 15 яну 2015, 17:31
   
  4
   
  2

  баба ти е пред колапс би фалшив ukrainec - в скоби чист българин. Ми диверсификация .. сащ да ни продават на нас петрол и газ... да ни го докарат и ние ще го купим... замразен на клечка ..

 19. #19
  Летец 15 яну 2015, 18:06
   
  3
   
  0

  Къде са ми самолетитееее? Лети ми сеее!

 20. #20
  СС 15 яну 2015, 18:39
   
  2
   
  1

  @llyubo
  Пак ти го казвам, проблема не е руския газ, проблема е, че е само руски газ в българия и монопол. За това се говори за връзка с Гърция и Турция, който могат да ни доставят и не руски газ. Що се отнася за северен поток, Германия освен него получава и от Норвегия газ.
  Другия вариант ще е като монополиста Лукоил, една руска компания, която така и не смъква цената на горивата нищо ,че петрола от 110$ падна под 50 $.

 21. #21
  Fuzzy_Logic 15 яну 2015, 18:55
   
  2
   
  1

  По добре и по-безопасно за България е да се оттърве от американския политически (и не само) монопол отколкото от руския енергиен монопол.

 22. #22
  Бръснач 15 яну 2015, 19:59
   
  4
   
  0

  Като видя заедно Кери и чехльото ми става много тъпо!!!

 23. #23
  Cyber 15 яну 2015, 20:16
   
  5
   
  1

  След категоричния отказ на Русия да строи Южен поток, кравефермата ни изпрати един от главните кравари със следните задачи:
  1. Да ни избърше сълзите и сополите по нереализирания ЮП и др. печеливши проекти.
  2. Да ни потупа по рамото и даналее празни и скъпи обещания за добре изпълнената поръчка.

 24. #24
  Потупване по рамото 15 яну 2015, 20:41
   
  1
   
  0

  С една дума нищо реално няма да получим в замяна на преките ни загуби от ембаргото с Русия. А всъщност не, най-вероятно са обещали на Вожда да остане на върха още няколко годинки.

 25. #25
  angel7506 15 яну 2015, 20:59
   
  1
   
  0

  прав си N-16 сащ защо не добива шистов газ във франция,англия,германия,италия.тези западни страни да не са глупави ами си копуват газ от русия,защо те си копуват а на нас ни забраняват

 26. #26
  Krasimir Dimitrov 15 яну 2015, 21:30
   
  1
   
  0

  Е, само шефа на ИДИЛ остава да дойде в България и комплекта ще е пълен!
  Кой, от къде мине и все ни клати!?

 27. #27
  12345 15 яну 2015, 21:40
   
  1
   
  0

  А какво стана с надеждите за стари Ф-16 като подарък?

 28. #28
  Тони 15 яну 2015, 21:41
   
  0
   
  0

  Кери не е казвал това.
  Казал е това:

  http://www.mediapool.bg/sasht-pritesneni-ot-opitite-na-rusiya-da-nalaga-volyata-si-nad-bulgaria-news229379.html

 29. #29
  МиГ 15 яну 2015, 22:01
   
  3
   
  1

  Само да ви питам - наистина ли си мислите, че това за което е дошъл се каза на пресконференцията пред всички журналисти? Или се е казало на 4 очи, за което ще разберем през следващите месеци и години...
  Това за журналистите бяха толкова, ама толкова празни приказки, че няма на къде повече. Една крава да бяха докарали да мучи, по-интересно щеше да бъде.
  А междувременно нашите хора са превзели цялото летище на Донецк, добър подарък на Кери.

 30. #30
  До Красимирка 15 яну 2015, 22:36
   
  2
   
  0

  Красимирке , забрави и джуджето от Кремъл да споменеш . Или и той ти идва постоянно на гости (да те клати) ?

 31. #31
  Варимез Варимезов 15 яну 2015, 22:47
   
  3
   
  1

  Ако някой още питае дори минимални илюзии, относно "доброжелателството" на САЩ към нас, нека смени питиетата, дрогата или какъвто там халюциноген поглъща! Окончателно ни скроиха меката шапка, а от армията ни ще остане само един невесел спомен.

  Историята показва, че нито един народ или армия не са оцелявали, след Вашингтонското "оптимизиране". Съвсем скоро светът ще може да се гледа на нас като на блажено усопши и почивши в един по-добър свят.

 32. #32
  Krasimir Dimitrov 15 яну 2015, 22:47
   
  0
   
  0

  До #30 До Красимирка.
  Банчев, не съди за другите, според себе си?

 33. #33
  Шехерезад 15 яну 2015, 22:57
   
  1
   
  1

  Приказки от 1001 нощ - "Ние – Европа и САЩ ще ви окажем необходимата помощ."

  „След като се наприказва с българския политически елит, Кери излезе да каже нещо и пред пресата. Пред събралите се журналисти той произнесе прочувствена реч, след която всеки, който познава реалната ситуация на Балканите, изпадна в недоумение. Твърде много „приказката” на Кери се отличаваше от българската действителност. „Ние разбираме проблемите, които възникнаха при вас във връзка с отказа от „Южен поток”, заяви Кери, обръщайки се към българите. „Ние ще ви помогнем да намерите правилното решение, правилния път. Ние – Европа и САЩ ще ви окажем необходимата помощ. Диверсификацията и контактите със съседите ще помогнат на България да реализира своя потенциал”, цитира изданието думите на американския гост.

  „За какъв „правилен път” става дума? И за каква диверсификация говори държавният секретар? До сега всички идващи в София американски „специалисти” убеждаваха българското ръководство, че единственото спасение за страната са американските компании, добиващи шистов газ. „Шистовата революция” обаче завърши, преди да е започнала – ниските цени на нефта убиват целия шистов отресъл. За това, разбира се, Кери премълча. Но след като няма шистов газ, за какви алтернативни източници говори Кери? Да не би за доставка на природен газ от Каспийския регион? Още една „приказка”. В Европа подобен вариант на „диверсификация” се обсъжда отдавна и всеки път се стига до един и същ неутешителен извод – твърде скъпо и нерентабилно”, коментира изданието.помощ.

 34. #34
  ukrainec 16 яну 2015, 08:16
   
  2
   
  5

  Превод за русофилистици :
  По бързо се отървете от енергийната зависимост от Русия,защото таз държава се разпада.Ще ви помогнем да намерите други източници !
  Кво неясно има бе москалчета ?

 35. #35
  В Ганковото кафене ... 16 яну 2015, 09:25
   
  1
   
  0

  Чорбаджи Мичо Бейзадето беше стар, нисък и чернолик човечец, облечен в шалвари и сукнена салтамарка. Както своите връстници, той беше малообразован и с ограничено развитие, но животът и многото изпитания го бяха направили опитен и разсъдлив. Черните му живи и подвижни очи блещяха умно на сухото му лице, набраздено с дълбоки бръчки. Една странност, която го направи пословичен между съгражданите му, беше крайното му пристрастие към политиката н непоколебимото му убеждение в скорото падане на Турция. Естествено, той беше русолюбец до nec plus ultra, до фанатизъм, до смешност. Всички помнят как той се разсърди на един изпит, когато един ученик каза, че Русия била победена на Севастопол.
  — Грешка имаш, синко, Русия, не може да се победи; ти да си вземеш парите от даскала, който те е учил — каза му чорбаджи Мичо ядосан.
  Но понеже учителят още там, с историята в ръце, доказа, че Русия била бита в Кримската война, Мичо се развика, че неговата история лъже, и понеже беше настоятел училищен, той не допусна да бъде условен учителят занапред.

 36. #36
  Георги Ковачев_ 16 яну 2015, 09:41
   
  2
   
  0

  Този американски кадър наистина ли си вярва, че ще стане това което приказва? Ако българите са усъвършенствали нещо за пет века турско робство, то е как да забълбукват ефективно чужбински султани и везири ;-)

 37. #37
  Дедо Прецаки 16 яну 2015, 09:44
   
  2
   
  1

  Хе-хе, проблемът не е в газа, като такъв, нито в монопола, като монопол - проблемът е в това, че газът е "РУСКИ"! Ако газът беше американски или пък още по-добре и монополът върху него, то проблеми нямаше да има и никой нямаше даже и да си помисли за "диверсификация". Да, ама да му се не види, Господ взел, че го налял тоя газ в Сибир, че и май всичко де що има в менделеевата таблица изсипал на тая омразна за американците територия:) Тяхната цел е ясна, ами ние сме жалки и смешни в опитите си да сме все на правилната страна. На всеки непредубеден е ясно, че Русия за добро или за лошо е най-изгодният от географска гледна точка източник на енергийни ресурси за Европа. Това няма как да го промени нито Джим Кери, нито даже и Холи Бери, та какво остава за палячо, като Плевнелиев...:) Комшиите има хубава поговорка: "Интересът клати феса", само че нашия фес го клати всичко друго, само не и интересите на народ и държава. Жалко и тъжно!

 38. #38
  МиГ 16 яну 2015, 09:57
   
  3
   
  1

  Американеца каза - трябва да има диверсификация на газа. Това добре. Но в същото време каза - трябва да имате само един доставчик на оръжие (прочетено между редовете - разбирайте САЩ). Това добре ли е?
  Това ли е демокрацията? Когато ни отърва ревем за диверсификация, но когато не ни отърва - няма проблем с монопола.

 39. #39
  БЪЛГАРИН 16 яну 2015, 11:06
   
  2
   
  1

  ДА СЪМ БЪЛГАРИН Е ЧЕСТ ЗА МЕНЕ ,ИМЕТО НА МОЯТА СТРАНА Е СВЯТО, ИДВА ОТ ВЕКОВЕ И ЩЕ ПРЕБЪДЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕ.!ВЯРВАМ,ЧЕ В МОЯТА БЪЛГАРИЯ ЧЕСТНИТЕ И ПОЧТЕНИ БЪЛГАРИ ЩЕ БЪДАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ И ТАКИВА КАТО украинец и кери джим кери ЩЕ БЪДАТ ПО МАЛКО!!!

 40. #40
  ъ 16 яну 2015, 11:31
   
  1
   
  0

  Визи са наще продажни политици и за техните деца винаги ще има. защото те получават облаги учат и работят там.а за останалите Българи има да почакат.цитат-(Ние ще продължим да работим в тази посока, но имаме и много строги критерии, които трябва да бъдат спазени иначе нищо не може да се направи”)и ще си останат да живеят с Арабите с шифтовия газ, наи скъпия петрол,с ГМО с насочени ракети срещо нас от Русия .ще си останем наи бедните в ЕС.Ако имаме партньори нека да ни подадът рамо да стигнем другите държави ама не след 25 години защото до тогава България няма да я има като нация,а само част от нея

 41. #41
  СС 16 яну 2015, 12:56
   
  1
   
  2

  До №38 МиГ

  Както винаги пишеш глупости, явно е заразно в този сайт да се лъже, като се почне от админа му и се стигне до посления червен драскач.25 години откакто падна светлия социализъм ние още сме зависими във военната техника от рашъните, най добре трябва да го знаеш щом ползваш такъв ник МИГ кви проблеми създават. Малкото западна техника която имаме я придобихме от няколко страни.

 42. #42
  Teraflop 16 яну 2015, 13:04
   
  2
   
  0

  Пише се "Най-бедните.","Подадат",ползвайте и препинателни знаци.Българският правопис не е шифрограма.Учете и не падайте до нивото на драскачите неграмотни от встник "Труд".Българи сте все пак.Образовани би трябвало да сте,Бе!

 43. #43
  salamander 16 яну 2015, 16:22
   
  2
   
  1

  Костов, спри с амфетамините или каквото друго вземаш.

 44. #44
  Милен 16 яну 2015, 23:57
   
  1
   
  1

  Хамериканците са лисунгери,искат да им вършим услуги тук базичка там базикчка в Бг.
  Ама визи няма да има скоро.

 45. #45
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17 яну 2015, 01:18
   
  2
   
  1

  Хайде да ни върнат златото, дето го окрадиха под носа на народа и да си разкарат идиотските муцуни от България! Не да ми говорят за шифтови газове в Добруджа, а после щели и да се погрижат за армията. Празни приказки. Те хубаво се погрижиха за нея с наште малоумни, продажни мърди! Шифтовият газ у тях го вадят от пустините, а у нас в житницата. Затова ли ще ни продават миризливите си, пластмасови, ГМО храни. Пак за пари ще ни тровят и съсипват. Ама да, разбира се, нали ще прецакат житницата и природата ни... А и правилните решения се вземат от болшинството - НАРОДА, защото той е собственик на тези земи, а армията, колкото е останала, че и полицията, при такива случаи са длъжни да подкрепят народа си! Иначе що за "държава" ще е България, след като собствения и народ няма право да взема важни решения на нейна територия?!!! И ТАКА РЕАЛНО ПОГЛЕДНАТО С ГОДИНИ НИЕ СМЕ КОЛОНИЯ, А НЕ ДЪРЖАВА!

 46. #46
  Silk 17 яну 2015, 09:03
   
  2
   
  1

  Господарят дойде и кученцето изтича да го посрещне на вратата, въртейки опашка и скимтейки...

 47. #47
  WEMO.Piv 01 фев 2015, 15:51
   
  0
   
  0

  Kostovisti'begom kam Amerika. Wzemete i bateviBoiko Razboiko imraxlioPlevenliev.
  Kogato noziveete katomen vAmerika kato obiknoven covek ;mozebi Keri njma da e tolkos mil.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка