НЕ ПЛАЧЕТЕ ЗА ПАРИЖ! МИСЛЕТЕ! ПОМНИТЕ ЛИ? НАТО ПУСНА БОМБИ С НАДПИС "ЧЕСТИТ ПРАВОСЛАВЕН ВЕЛИКДЕН" И УНИЩОЖИ 530 ПРАВОСЛАВНИ ЦЪРКВИ

Pan.bg 17 яну 2015 | 05:03 views (8655) commentaries(85)
img Не плачете за Париж. Мислете!

Мислете. След екзекуцията. Маршът на лицемерите. Свободата на словото като дрескод.
„Смърт на Дания!“, „Смърт на Германия!“, „Смърт на Англия!“, „Да живее Осама бин Ладен!“, „Европа е Сатана!“, „Армията на Мохамед ще се върне!“, „Свободата на словото е западен тероризъм!“, „Убийте неверниците!“, „Кръв, кръв, кръв!“, „Смърт, смърт, смърт!“, „Аллах е велик!“…
Този вик се носеше над Иран, Ирак, Сирия, Ливан, Алжир, Мароко, Кения… Гневни мюсюлмани громяха и опожаряваха европейски посолства, тъпчеха и горяха знамената на европейски държави и наистина се лееше кръв. Крясъкът „Аллах е велик!“ кънтеше над Копенхаген, Париж, Берлин, Мадрид, Страсбург.
Всичко това – заради 12-те карикатури в датския вестник Jyllands-Posten. Никой не се декорира с надписа „Аз съм Jyllands“. Въпреки погромите. Беше 2006-а. Европейските правителства едно след друго преподнасяха своите разкаяния. Днес плачат.

Ако колегите от „Шарли ебдо“ останат верни на себе си, водещата карикатура на следващия брой трябва да изобразява марша на лицемерите в Париж. На тези от първата редичка. След показната екзекуция на 10 журналисти, 3 полицаи и 4 заложници (11 французи, 4 евреи и 2 араби), елитните лицемерци на света накацаха върху молива на „Шарли ебдо“. За да му попречат да ги изрисува, както той си знае. „Повръща ми се от вашето лицемерие!“, възкликна Бернард Холтроп, карикатурист от разстреляното списание.
Защото не моливът отгледа, вдъхнови, обучи и въоръжи екзекуторите. А тези, от първата редичка. Оланд ги посрещаше 2 часа, полицията ги аранжираше 1 час, те си бъбреха елитно, смееха се, поздравяваха се като на коктейл след мироналагаща и високохуманна бомбардировка на НАТО, може и някое селфи да са си щракнали, и отвреме-навреме надяваха сериозни физиономии и опечалени маски, изобразяваха скръб и състрадание, съпричастие и солидарност. За пред света. Иначе те не познават тези чувства. Не ги практикуват.
Те и свободата на словото не познават, нито я признават. Тя ги плаши, тревожи и гневи. Но най ги вбесява смехът. Депресира ги. Смехът, изтънчен или брутален, интелигентен или циничен, безмилостният смях, който не убива, но го убиват. Лицемерците моментално се присламчиха към трагедията, възседнаха потреса, приватизираха сълзите на Париж, самообявиха се за жертви, спешно се декорираха с „Аз съм Шарли“. Не са. И никога няма да бъдат. За тях „Аз съм Шарли“ е поза. И щит. Срещу словото и смеха. Изобщо и по принцип. За тях свободата на словото е престъпление, а разстрелът на нейния брат-близнак, словото на свободата, е просто политика.
Моливът на „Шарли“ рисува кощунствени карикатури на Иисус, Богородица и Света Троица, но аз ще кажа само „Прости им, Господи!“ Лицемерците обаче кощунстват глобално: прекрояват картата на света, разпарчетосват държави, зидат нови Берлински стени, спускат нови Железни завеси, чертаят измислени граници, (пре)разпределят чужди богатства и територии, грабят чужди земи, крадат чужди блага, съсипват народи, зачеркват култури, унижават цивилизации, злоупотребяват религии, насъскват християни и мюсюлмани, разделят хората на човеци и под-човеци, на качествени и некачествени, и ги хвърлят един срещу друг, делят държавите на безценни и малоценни, достойни и недостойни, на благонадеждни и непокорни – непокорните изпепеляват, покорните подчиняват, но и едните, и другите оплячкосват.
Лицемерците диктуват дрескода, униформата на свободното слово. Определят задължителните, правилните, евроатлантическите, ценностните, цивилизационните пропагандни одежди, в които ние, под страх от гражданска смърт и обществен остракизъм, трябва да опаковаме, да стъпчем и обезличим своята позиция, съвест и мисъл. От нас се иска (изисква) да лъжем и да лицемерим (вдъхновено при това), за да бъдем достойни за тяхното лицемерие. За да бъдем допуснати снизходително в клуба на правилните и праведните.
Помните ли как НАТО започна бомбардировките срещу Белград? С циничен надпис върху ракетите с обеднен уран „Честит православен Великден!“ Човеколюбивите ракети сринаха Белградската телевизия и убиха хуманно, в един миг, 15 журналисти. Храбрите атлантици довлякоха в Косово една накървавена сган афганистански муджахидини, които заедно с АОК и НАТО прочистваха сръбската земя от сърбите, и оскверниха, сринаха и опожариха 530 православни църкви и манастири, много от тях строени и изографисани от средновековни български майстори.
Какво стана тогава?

image
Някой някъде – в Париж, Лондон, Берлин или Вашингтон – закачи ли си надпис „Аз съм православен“ или „Всички сме сърби“? В знак на протест и солидарност? Не. Световните площади останаха пусти. Защото дрескодът диктуваше: сърбите не са хора, православието е боклук, терористите и наркотрафикантите от АОК са пазители на евроатлантическите ценности, муджахидините са мили и любезни воини на цивилизацията (те бяха мили и любезни и когато колеха руските войници в Афганистан), а НАТО носи демокрацията и свободата върху своите невидими стелтове.
Така беше. Българските медии квичаха тържествуващо, вестниците крещяха с тлъсти, възторжени заглавия („Удариха Белград за сефте!“), и всеки, който не се тръшкаше възхитен, биваше обявяван за изрод. Един вестник пишеше истината – ДУМА. Бяхме остракирани и низвергнати. Минаха 10 години и изведнъж – изведнъж! – всички проумяха, че терористите и наркотрафикантите от АОК са терористи и наркотрафиканти, и откриха, че след демократичното прочистване сърбите в Косово са минимизирани до 4%.
Помните ли как коалицията на желаещите пудели и американски въртиопашки щурмуваше Ирак? Както обирджии щурмуват крайпътна бензиностанция. После избиха един милион жени и деца; разграбиха, завлякоха и разпродадоха културното наследство на древния Вавилон; присвоиха си иракския петрол, каквато им беше изначалната цел; унищожиха светски Ирак и на негово място (се) възцариха неизброимо количество терористични групировки, от които някак незабелязано избуя тъй наречената Ислямска държава (ИДИЛ), която днес тероризира цялото човечество.
Какво стана тогава?
Някой някъде – в Париж, Лондон, Берлин или Вашингтон – закачи ли си надпис „Аз съм иракчанин“? В знак на протест и солидарност? Не. Световните площади останаха пусти.
Така беше. Паси се изживяваше като Христос, Левски и капитан Петко войвода едновременно, обясняваше с налуден блясък в очите, че той, персонално, е освободителят на Ирак, поради което трябва да му целуваме сандалите. А когато погинаха българските момчета, българските вестници изпискаха възторжено и кръвожадно: „Вече сме достойни да ни приемат в НАТО – подписахме с кръв нашето членство!“ Един вестник пишеше истината – ДУМА. Бяхме остракирани и низвергнати. Минаха 10 години, желаещите затънаха в иракските пясъци, междувременно САЩ забъркаха „арабските пролети“, разглобиха Близкия изток, изправиха арабските общества пред фалшивия избор „светска диктатура или ислямски тероризъм“, и изведнъж – изведнъж! – всички проумяха, че тази война е фатална грешка и че там, в Ирак, ИДИЛ набра своята мощ под мъдрото американско ръководство.
Днес бандеровците сринаха Източна Украйна в руини; в Одеса изгориха живи над 50 човека; погубиха хладнокръвно над 5000 души, от които 90% жени, деца и старци; убиха 12 руски журналисти; горят с напалм беззащитни хора и превръщат в кланици болници, училища и детски градини; майдановците дефилират с факли и свастики; честват Бандера като национален герой и му вдигат паметници; пребиват и хвърлят в кофите за боклук всеки инакомислещ; Георгиевската лентичка на ревера е смъртна присъда; в Украйна се надовлече кръвожадна неонацистка сган – елитна извадка на „демократичния“ свят; Порошенко обяви освобождаването на Европа от нацизма за „съветска агресия“.
Какво става днес? Някой някъде – в Париж, Лондон, Берлин или Вашингтон – закачи ли си надпис „Аз съм от Донецк“ или „Всички сме от Одеса“? В знак на протест и солидарност? Не. Световните площади са пусти.
Така е. Дрескодът повелява – неонацистките престъпници, бандеровците, са герои, пазители на демокрацията, гаранти на евроатлантическите ценности, Путин е злодей, Русия е агресор, САЩ и Западът са еманация на свободата и справедливостта, нацизмът е благо, опълченците са уроди, руснаците не са хора. И всеки, който пише обратното, е задунаец, рубладжия и путинист. И трябва да бъде наплют и наритан. Слава Богу, днес гласът на ДУМА не е самотен.
Ще минат 10 години и изведнъж – изведнъж! – всички ще открият, че бандеровците са престъпници, че нацизмът е престъпление, че в Украйна беше извършен троен преврат – държавен, геополитически и неонацистки; че целта е Европа да бъде похитена и подчинена, а Русия – разчленена и ограбена.
Ще минат 10 години и всички ще заплачат за Одеса така, както днес плачат за Париж. Лицемерно. Ще бъде късно. Защото след 10 години ще плачат за Европа.
Всеки път – едно и също. Ислямистите разгромиха Маалюла, единственото място на света, където се говори арамейски, езикът на Христос. Настъпват към манастира „Св. Екатерина“ в Синай – тук се срещат Богът и човекът, тук е мястото на Завета, тук Мойсей получава Свещените скрижали, тук е Неопалимата къпина (неизгарящият храст), и най-древната икона на Иисус, и иконата, наречена „Най-старият по дни“, на която Христос е изобразен като старец с бели одежди и снежнобяла коса – така би изглеждал при Второто пришествие според виденията на пророк Даниил и св. Йоан Богослов.
Сирия, Египет, Ирак, Либия, Пакистан, Саудитска Арабия, Нигерия – ислямистите рушат християнски храмове и манастири, отвличат монахини и свещеници и се гаврят с тях. Само за последните 10 години 150 милиона християни по света са станали жертви на ислямистко насилие. Всеки ден ислямските терористи водят на заколение стотици невинни християни и мюсюлмани, и реки от кръв сплъстяват пустинния пясък…
И – какво? Някакъв протест?
Мълчание.
Защо?
„Демократичният“ свят не може да се справи с 33 хиляди главорези? ИДИЛ контролира 11 петролни полета в Ирак и Сирия, всеки ден печели по 5 млн. долара (1 млрд. 825 млн. годишно). Някой купува този петрол. ИДИЛ разграбва и продава безценни предмети на изкуството и печели от това мародерство 6 млрд. долара годишно. Някой купува това похитено културно наследство. Само за един месец ИДИЛ, „Боко Харам“, „Ал Кайда“, „Ал Шабаб“, „Ал Нусра“ погубиха над 5000 души – християни, юдеи и мюсюлмани. Само в един ден, посред марша на лицемерците, убиха 2000 нигерийци.
Световните велзевули не просто разбудиха бесовете на ислямисткия терор. Те отгледаха, насърчиха, обучиха, въоръжиха и толерират тези бесове. Превърнаха ги в свой инструмент, в свое оръдие и в свое алиби. Не от вчера, нито от оня ден.
Глобалният капитал органически не понася държави, граници, религии. Те му пречат. Глобалният капитал опита всичко, за да подчини света на своя интерес – преврати, войни (горещи, студени, хладни), „цветни революции“, „арабски пролети“, украински неонацисти, блокади, санкции. Единственото, което му остана, е най-страшното, най-чудовищното, най-отвратителното оръжие – религиозните войни. Които нямат (и никога не са имали!) нищо общо с религията, с вярата, още по-малко – с Бог.
Първата жертва на религиозните войни е самата религия, самата вяра, самият Бог. Те поругават Бога, а „Бог поругаван не бива“, казва св. апостол Павел в своето послание до Галатяни (глава 6, стих 7). Бесовете нямат Бог. Терорът няма Бог. Ще минат 10 години и ще разберете какво ви казвам.
Затова: Не плачете за Париж. Мислете!

Велислава Дърева,
В. Дума
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 85

 1. #1
  JESIUISГюмри 17 яну 2015, 07:36
   
  8
   
  49

  Велислава Дърева=кончита с вурст

 2. #2
  Мунчо 17 яну 2015, 08:27
   
  52
   
  8

  До #1
  JESIUISГюмри
  Велислава Дърева е човек от който всеки може много да научи. Всичко, което е написала е самата истина.
  Плужеци каго теб, които нищо не разбират, просто трябва да си мълчат, когато няма какво да кажат. Иначе само изразяват своето невежество и простотия.

 3. #3
  Прост 17 яну 2015, 08:33
   
  43
   
  5

  Много правилно написано, е със малко реклама на вестник дума.
  JESIUISГюмри- можеш да си навреш вурста на кончита където си пожелаеш.

 4. #4
  ukrainec 17 яну 2015, 09:02
   
  9
   
  49

  Това да не онази дето ходи с пуловер плетен на една кука.Ам, че тя както изглежда-такива са и и писанията-отвратителни откровенни лъжи.
  Никога НАТО не е надписвало никакви бомби,да не говорим че в НАТО има поне три православни държави.
  Разрушените църкви са десетина и са разрушени от албанците против волята на НАТО.
  Дърта комуноидна лъжкиня.

 5. #5
  СЪПОСТАВЯНЕ 17 яну 2015, 09:28
   
  4
   
  39

  А ЕТО КАКВО ПРАВЯТ ПУТИНИСТИТЕ:
  Руски артилеристи повториха сценария със сваления Боинг – атакуваха, съобщиха за успешно проведена операция, а когато разбраха какво са направили, започнаха да обвиняват Украйна.


  Вчера руските войски нанесоха удар откъм гр. Докучаевск по блокпоста на украинските военни край село Бугас в района на гр. Волноваха. В резултат на обстрела повече от 10 мирни жители загинаха, а близо 20 бяха ранени.

  Във връзка с престъплението украинската Главна прокуратура възбуди наказателно дело по чл. 258, ал. 3 от НК на Украйна (терористичен акт).

  Веднага след престъплението многобройните новинарски източници на терористичните войски съобщиха за унищожаването на блокпоста на украинските военни.

  По-късно обаче, когато стана ясно, че няма пострадали военни, а са загинали цивилни граждани, терористите започнаха да обвиняват за всичко украинската страна, а съобщенията в интернет за унищожаването на блокпоста започнаха да изчезват.


  Инфографика: slovoidilo.ua / ukrainadnes.com

  Анализатори подчертават, че операцията на руските военни е планирана предварително. В Докучаевск, откъдето руските артилеристи нанасят удара, вече е чакала група руски журналисти, които са се подготвяли да снимат обстрела на центъра на града.

  Руската страна се е надявала, че веднага след атаката на блокпоста украинската армия ще нанесе ответен удар по центъра на града, където е разположена руската артилерия, след което това да бъде представено като атака срещу мирното население.

 6. #6
  Мърморкото 17 яну 2015, 10:28
   
  24
   
  4

  Покланям се на Велислава Дърева.

  Дали това ще го прочетат в САЩ и останалите НАТО-вски страни? Защото само в България да се прочете е недостатъчно!

 7. #7
  ИВАН ВАЗОВ 17 яну 2015, 10:37
   
  2
   
  13

  Мунчо е Прост куманоид

 8. #8
  Мунчо 17 яну 2015, 10:38
   
  28
   
  4

  До #4 ukrainec
  Акъла на човека и фактите, които излага не идват от плетения му пуловер, но си твърде тъп за да го разбереш.

 9. #9
  lostov 17 яну 2015, 10:38
   
  24
   
  1

  До #СЪПОСТАВЯНЕ Човече - къде се включваш под тази статия.Явно е далеч от умствения ти потенциал да разбереш че съпоставяш несъпоставими явления.Или търсиш влияние върху хора със същия като твоя умствен багаж.Само че в този сайт такива хора не влизат.И да влязат - бързо разбират че не са за тук - нито разбират за какво става въпрос,нито могат да кажат нещо смислено различно от официалната пропаганда на фашизираните превратаджии в Киев.Авторката на текста не претендира нито за изчерпателност нито за крайна инстанция по темата.Предлага различен поглед въху събития случващи се не много далеч от нас.Лошото е за теб и тези които ти плащат е че нейното мнение провокира размисъл,кара хората с работещ мозък да се огледат.Това е остро противопоказно на тезите на господарите ти.Кара ги да не могат да спят спокойно и да те наритват по кратуната че не тровиш общественото пространство достатъчно.Както беше модено на времето - лъсва някое дьонме като теб и почва да тръби че всяка крива линия успоредна на правоверната евро атлантическа линия я е всъщност права и единствена линия .Няма свобода на словото ,няма свобода на мисълта .Има ограничени природни ресурси които трябва да бъдат на разположение на правилните производствени мощности - съответно на правилната страна на търговията.Аз също не съм Шарли.Аз не приемам, че някой може да се подиграва с всичко и с всеки.Аз се отказвам от правото си да напсувам Обама и Путин само защото знам една псувня повече и се чудя какво да кажа.Не приемам че разстрела е начин на общуване.Не приемам че едно печатно издание с тираж 25к за една вечер може да израстне върху кръвта на своите служители до 5М.Не приемам че хората които го купуват нямат свое мнение а просто задоволяват низки страсти посягайки върху моментна мода.
  Има много за дялане в статия та на В.Дърева .Но тя е една добра различна гледна точка.

 10. #10
  Мунчо 17 яну 2015, 10:45
   
  13
   
  1

  До #5 СЪПОСТАВЯНЕ
  Чети само източници като slovoidilo.ua и ukrainadnes.com и ще разполагаш с най- достоверната информация. За твоя акъл това е достатъчно.

 11. #11
  Мунчо 17 яну 2015, 10:51
   
  11
   
  1

  До #7 ИВАН ВАЗОВ
  Ако под куманоид разбираш факта, че куманите са участвали в образуването на бългалската народност, сигурно си прав, че съм куманоид, но едва ли си чел толкова много за да знаеш този факт.
  Относно това дали аз съм прост или ти, то хората имат възможност сами да преценят.

 12. #12
  KOREKTOR 17 яну 2015, 10:51
   
  6
   
  2

  До #8 Мунчо

  Мунчо,

  Жив и здрав да си,

  А помниш ли как не даваше прашинка да падне върху нежните ТЪПИ И ПРОСТИ КУХИ ТИКВИ на нашите ДЕМО************** ДУЩИЧКИ НЕЖНИ.

  ****************

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 13. #13
  Мунчо 17 яну 2015, 10:56
   
  8
   
  1

  Мърморко, бъди сигурен, че в посолствата им ги четат и докладват, където е необходимо. Лошото е, че информацията не стига до обикновените хора в тези страни.

 14. #14
  Мунчо 17 яну 2015, 11:02
   
  6
   
  2

  KOREKTOR, благодаря за пожеланията.
  ТЪПИТЕ И ПРОСТИ КУХИ ТИКВИ трябва да се изобличават, образоват и възпитават, за да се развиват и станат достойни аргументирани опоненти.
  Всъщност, на всички Антоновци честит имен ден.

 15. #15
  Ilko 17 яну 2015, 11:12
   
  13
   
  2

  Браво и за стила, Браво и за фактологията, Браво и за анализа.
  Въобще, Браво Велислава, Ти си най силното перо не само на Дума, на цялата ни журналистическа гилдия след Стефан Продев. Умна, точна, смела!
  А що се отнася до разни там тролове, какво да каже човек? Просто не можеш да очакваш нещо повече от хора които се хранят със супа от собствените си храчки.

 16. #16
  Комисар 17 яну 2015, 11:13
   
  8
   
  1

  Комисар, разследващ „Шарли Ебдо“, мистериозно умря

  Самоубийство е официалната версия за внезапната смърт на 40-годишния комисар Елрик Фреду. Той е бил намерен мъртъв в канцеларията си в полицейското управление в Лимож в нощта на нападението – сряда срещу четвъртък. Сложил край на живота си със служебното си оръжие.
  Елрик Фреду, както и всичките му колеги работели същата вечер по нападението срещу в. “Шарли Ебдо”. Фреду е имал задаата да се срещне със семейството на една от жертвите (не се посочва коя).
  Той се самоубил в 1 часа през нощта, преди да довърши рапорта си, съобщава france3-regions.
  В европейските медии тази информация се появи едва днес и то през руския сайт http://lifenews.ru. В обилния информационен поток за аферата “Шарли Ебдо” нямаше новина за мистериозното самоубийство на комисаря. Големите медии мълчат – новината се появи в малки сайтове, някои от които дори не цитираха името на самоубилия се полицейски служител.
  Колегите на Елрик Фреду, вече поставени на тежко изпитание от последните събития във Франция, са в шок от смъртта му. “Всички сме смазани. Той беше много човечен и близък с хората”, разказал Паскал Кайла от синдиката “Съюз Национална полиция”.
  За четвъртък е била назначена аутопсия и е започнало разследване на смъртта на комисар Фреду.
  Според полицейския синдикат Елрик Фреду бил депресиран и в състояние на изтощение. През 2013 г. той намерил мъртвото тяло на свой колега, номер 3 в полицейското управление в Лимож, който също се самоубил на 44-годишна възраст със служебното оръжие в кабинета си.
  Елрик Фреду е бивш шеф на полицейския комисариат в Шербург (от септември 2010 до лятото на 2012 г.), след което е назначен за заместник-директор на Регионалната полицейска служба в Лимож, департамент Лимузен. Родом от Лимож, той е започнал кариерата си във Версай през 1997 г. Комисарят е ерген и няма деца. Баща му е бивш полицай, а майка му е била медицинска сестра в спешното отделение в Лимож.

 17. #17
  Мелпомена 17 яну 2015, 11:21
   
  14
   
  1

  http://jj-bg.info/single.php?news/20150112153514
  Добре дошли в храма на Мелпомена

  Според т.нар. уикипедия Мелпомена била древногръцка богиня на трагедията. И май уикипедията ще се окаже права. Защото в последно време всичко мирише на трагедии.
  И така, театро във Франция. Стъкнато ни от театралите от САЩ. Два дни след като Оланд реши, че не е съвсем със САЩ. Защо театро бе!? Ще попита някоя лелка зяпаща битивитата. Ами театро е! Погледнете внимателно единственото автентично видео от мястото на събитието. Ами вижда се, че френски полицай моли за пощада 'терористите'. Хайде сега вие си представете, че сте полицай и все още жив на това място. Първо дали щяхте да се надигате точно пред въоръжен с калашник терорист без да сте си хванали поне пищова с цел да го гръмнете? Или поне да се правите на умрял за да заминат набързо, ако ви е страх да стреляте?
  Да, ама не, както казваше едно леке на бесните. Френските полицаи явно не ги учат в Симеоново. Щото я го вижте, вместо да се прави на умряла лисица тръгва да става пред терорист! При това не става за да го гръмне. Бе неясно защо става. Сега 'терористът': И той не гръмва ставащия. Вижте внимателно видеото. 'Терористът' уж гърми полицая с автомат калашников в главата. Да, ама не, както казваше онова леке. Няма кръв! А след изстрел в главата трябваше да има нещо като ... бе не е за гледане. Ама няма нищо. Чииисто около мястото на гърмежа в главата.
  Но да продължа с драматургията. Даже нашият професор по тия работи Д. Йончев забелязал, че 'терористите' услужливо си забравили личните карти в колата, с която са вършили 'терора''.
  Но да беше само това?
  Ами патъците? 'Не мога да си намеря калеврите паша ефенди' явно е харесало като мизансцен на новите драматурзи. Щото ачик се видя, че калеврите им изпопадат в движение на 'терористите'.
  Както и да е. Убиха ги набързо. А и за да не се разбере кой е поръчал всичко, за по-сигурно, самоубиха и шефа на френската полиция. Според Le Populaire 45-годишният Helric Fredou, който е трябвало да разследва случая с атентата се е самоубил със собственото си оръжие в офиса си. Знаел е нещо лошо май полицаят?
  Изобщо, след като янките сами си гръмнаха кулите на СТЦ за да започнат да си реализират нюордъра си, сега се чудя какво всъщност ще последва след тази постановка. А нещо ще последва. Бъдете сигурни. Макар и левашка постановка, тя все пак е постановка за нещо.
  Защо левашка, ще подскочи пак някоя праведна зяпачка на битивитата. Както подскочи онази моя американофилка. Специално за американофилките пояснявам: Погледнете как 12 убити и 20 ранени просто ги няма. Никой не показва даже замъглено, цензурирано никакви трупове или снимки от мястото. Остави това, ами всичките ранени и убити ги карат САМО два екипа от линейки. Щото според официални данни това се е случило в столицата на Европа - Париж: пристигнали две линейки!.
  Ама да продължа с простотиите. В интерната вече шества снимка на стъколото на редакцията. Стреляно е - да. Ноо... от вън. Не знам какви са тия терористи дето отвън стрелят за да предупредят, може би. А после, както описват нашите битивита, драматично разстрелват поименно. И то след 5 години! Пет години минаха откак бяха карикатурите. И арабелите все не могат един атентат да стъкнат за 5 години. Но да продължа с фактите. Ами за поименен разстрел на 12 души трябват към поне 15 минути. И за това време не идва никой. А виж Оланд идва. Въпреки, че по всички правила точно него неговата си там УБО не трябва да го пуска точно там.
  Бе театро. Нашият баш театрал - боко тиквата одма се включи в театрото. Щото досегашният ни театрал сашо морфов нещо се ояде. 'Протестира' морфовия докато го назначиха за бос на Народния. Така свършват у нас 'протестите'.
  Но то у нас всичко е ясно: 'не сме народ а мърша'.
  Да продължа пак с другите. Ето например, след като благодарение на боко тиквата вече няма у нас ни 'Бургас-Александруполис', ни АЕЦ 'Белене', ни вече даже и 'Южен поток', сега вече няма да има и пътища през България. Пааак благодарение на оня лизач на американски задници с прозвище боко тиквата.
  Знаете ли какво се случи в края на миналата година ПОКРАЙ нас?
  Ами в Сърбия беше на посещение китайският министър-председател.
  Подписаха договори.
  Китайците инвестират в Сърбия засега 2 млрд.
  Започва строеж на високоскоростна железница засега от Белград до Будапеща. До сега разстоянието се вземало за 8 часа. Ще се взема за 2! ( Два!) часа.
  После ж.п. линията ще свърже Атина с Европа. Покрай България!
  А боко тиквата придължава да ни прави на маймуни докато ни обира. Заедно с цялото ДС и полицайчетата им де.

 18. #18
  Евгени 17 яну 2015, 11:29
   
  15
   
  1

  Добре де нека да си кажем истината.Франция по точно френския президент подкрепяше така наречената опозиция в Сирия така също подкрепяше я и Барак Обама,а сега изпращат самолети да бомбадират въпреки че знаем че това е доста неефективен метод.С две думи великите сили създадоха тия изверги и сега тъгуват с някакви шествия за това че те излезнаха от техен контрол и се обърнаха срещу тях.

 19. #19
  Олег Щукин 17 яну 2015, 11:34
   
  4
   
  2

  Дежавю 9/11
  Олег Щукин
  http://zavtra.ru/content/view/dezhavyu-911-/

  15 января 2015 3
  Политика Происшествия

  или четырнадцать лет спустя
  7 января двое неизвестных в масках, вооруженных автоматами Калашникова, с криками "Аллах акбар!" напали в Париже на редакцию сатирического журнала "Charlie Hebdo", ранив 11 и убив 12 человек, в том числе главного редактора журнала Стефана Шарбоннье, после чего скрылись.
  Во Франции, да и во всей Европе данный теракт вызвал настоящее потрясение. Подозреваемые в его совершении братья Саид и Шериф Куаши, "французы алжирского происхождения", как стало известно, воевали в Сирии против правительства Башара Асада на стороне вооруженной оппозиции, которая пользовалась полной поддержкой как США, так и их союзников по НАТО, вступавших в качестве "друзей Сирии" (в 1922-1939 годах Сирия была "подмандатной территорией", то есть фактической колонией, Франции).
  В адрес "Charlie Hebdo" неоднократно публиковавшего карикатуры антимусульманской направленности, постоянно поступали угрозы со стороны исламских фундаменталистов, в ноябре 2011 году здание редакции было подожжено, а сам Стефан Шарбоннье находился под постоянной охраной полиции (охранявший его полицейский также был убит нападавшими).
  Тем самым теракт 7 января выглядит бесспорным преступлением со стороны исламских террористов, которые бросили вызов не только светскому французскому государству и фундаментальному для господствующей концепции прав человека принципу свободы слова, — под вопросом оказалась вся система западных либеральных ценностей в целом. Именно так его и трактовали все западные политики, от Барака Обамы до Михаила Ходорковского.
  Как заявили эксперты, имеющие отношение к спецслужбам, теракт был осуществлен профессионалами экстра-класса и подготовлен на высочайшем уровне. Так, проникнуть в помещение редакции террористам удалось благодаря сотруднице "Charlie Hebdo" Коринн Рей, которая ежедневно в это время отправлялась за дочерью в детский сад. Спрашивается, если бы не это обстоятельство, о котором нападавшие, судя по всему, были прекрасно осведомлены (или же Рей выступала их тайной сообщницей?), — что, никакого массового убийства не состоялось бы? И что, весь теракт, который вместе с операцией отхода занял не более 15 минут, причем террористам удалось легко оторваться от преследования полиции, буквально на ходу расстреляв полицейскую машину и добив раненого полицейского (хотя на снятом видео, похоже, ему достался холостой патрон — во всяком случае, ничего похожего на попадание в голову, когда во все стороны разлетаются осколки черпа и мозг, там найти не удается даже под лупой), совершался ими "наугад", по принципу "повезет-не повезет"? Учитывая, как им "повезло", это везение было очень, даже чересчур хорошо подготовлено.
  Далее начались вообще чудеса. Олланд приехал на место преступления буквально через несколько минут после его совершения и делал свое заявление на фоне каталок с трупами, что, вообще-то, по соображениям безопасности является недопустимым для первого лица любого государства.
  Затем "выйти на след террористов полицейским помогла нелепая случайность. В автомобиле, который террористы сначала угнали, а после вооруженного нападения на еженедельник Charlie Hebdo бросили на окраине Парижа, было обнаружено удостоверение на имя Саида Куаши".
  Такая же "нелепая случайность", если кто не забыл, по странному совпадению, имела место и 11 сентября 2001 года, когда точно так же "случайно" на стоянке рядом с рухнувшими "башнями-близнецами" ВТЦ в автомобиле были обнаружены целехонькие документы предполагаемых "террористов-исламистов" вместе с томиком Корана — видимо, для того, чтобы ни у кого не оставалось сомнений в том, "кто виноват" и "что делать".
  А уж самоубийство назначенного следователем по данному делу комиссара полиции Элрика Фреду, которое он совершил в час ночи 9 января в собственном рабочем кабинете, делает аналогии нынешней парижской трагедии с нью-йоркской трагедией четырнадцатилетней давности практически полным. Тогда точно так же погиб высокопоставленный офицер полиции, ответственный за участок, на котором были расположены "башни-близнецы" и принимавший активное участие в спасении жертв теракта, а потом застрелившийся на развалинах ВТЦ…
  На этом фоне совершенно неудивительным выглядит заявление директора ФБР Джеймса Коми, о том, что его ведомство активно работает с коллегами из Франции: "Мы сделаем всё, что можем, чтобы привлечь виновных к суду".
  Так, может быть, "братья Куаши" — всего лишь ложный след, по которому теперь пущено следствие? "Дела" "Аль-Каиды" (всё те же теракты 9/11) и братьев Царнаевых ("бостонский марафон") изобилуют аналогичными странностями, давая богатую почву для версий о том, что под ложным флагом "исламских" и прочих террористов нередко действуют профессионалы из числа западных спецслужб, а сами организации типа "Аль-Каиды" получают финансирование не только из "черных фондов" этих спецслужб, но и из государственных бюджетов США и стран ЕС, как это было в случае с той же "вооруженной сирийской оппозицией". То, что все "фальшивые цвета", в конце концов, оказываются цветом крови, их, разумеется не волнует. И версия о том, что таким образом к Франции "бумерангом" вернулась её шкурническая политика по отношению к Сирии, а также к Ливии (вспомним, что Николя Саркози "расплатился" с Муаммаром Каддаффи, профинансировавшим его избирательную кампанию, бомбами и ракетами) вполне имеет право на существование. Точно так же, как и версия о том, что таким образом США решили "поставить на место" Франсуа Олланда, незадолго до того обозначившего особую позицию официального Парижа относительно режима антироссийских санкций (приплюсуем сюда многострадальные "мистрали" "Севастополь" и "Владивосток", которые Франция под давлением США никак не может передать России, чтобы закрыть контракт и избежать штрафных санкций). Кроме того, не секрет, что французский "большой бизнес" считает себя обделенным при дележе "наследства Каддаффи", поскольку львиная доля новых контрактов досталась американским и британским ТНК (погибший в авиакатастрофе во Внуково 21 октября 2014 года глава корпорации Total Кристоф де Маржери был одним из главных проводников данной точки зрения в "верхах" французского общества и именно этим объяснял своё неприятие санкций против России).
  Конечно, в данной связи можно выдвигать и множество иных предположений о том, с какой целью был устроен этот "перформанс с человеческими жертвами", но необходимо сказать, что для интересов России, также осудившей теракт 7 января, попытки ряда зарубежных политиков, пока маргинальных, увязать пролитую в Париже террористами кровь с ситуацией на Украине в единый комплекс "угроз для европейской стабильности и безопасности", объявить Донецкую и Луганскую народные республики, а заодно и Российскую Федерацию — "террористическими государствами", склонив государства Евросоюза к усилению режима санкций и углублению конфликта с Россией, вплоть до начала прямых военных действий на территории Украины, вовсе небезразличны. Здесь теракт в Париже может выступить следующей за катастрофой малайзийского "боинга" попыткой воздействовать на европейское общественное мнение, в очередной раз представив нашу страну "империей зла".
  Впрочем, появление "русского следа" собственно в парижской трагедии (например, внезапно выяснится, что АК-47, которыми были вооружены террористы, были "засвечены" на военных складах России или Донбасса) или в аналогичных событиях у границ России (вспомним, например, недавний теракт в Турции) вовсе не обязательно. Но, скажем, "зеленый свет" для атак "исламских экстремистов" против России теперь де-факто включен, и они вполне могут быть использованы для террористического давления на Кремль, к которому США и их союзники формально не будут иметь никакого отношения: ведь они же "воюют" против "Аль-Каиды" и ИГИЛ. Воюют примерно так же, как Великобритания и Франция воевали против Третьего рейха во время "странной войны", с сентября 1939-го по июнь 1940-го года…
  В завершение этого небольшого обзора можно вспомнить давнюю притчу о нечистой силе: "Однажды жена черта сидела в кустах со своим маленьким чертенком неподалеку от большой дороги, по которой проходил крестьянин с тяжелой ношей. Поравнявшись с местом, где находились черти, он споткнулся о большой камень, лежавший на дороге, и сильно ушибся. Подымаясь с земли, крестьянин воскликнул: "Будьте вы, черти, прокляты! "Его слова услышал чертёнок и сказал матери: "Как несправедливы люди: они бранят нас даже там, где нас нет: мы сидим так далеко от того камня, а все же виноваты". "Т-сс, молчи! — прошептала мать, — хотя мы и притаились далеко от пострадавшего, но мой хвост лежал под тем камнем…"
  Судя по всему, один и тот же "хвост" одного и того же актора, абсолютно необремененного соображениями морали и человечности, лежал под терактами 11 сентября 2001 года, под взрывами на бостонском марафоне 15 апреля 2013 года и под нынешним "рождественским" расстрелом редакции журнала "Charlie Hebdo". Пока никто не знает его в лицо и не может назвать по имени. Но "момент истины" неумолимо приближается — прежде всего потому, что "прикрыть" уже совершенные преступления этот актор не может без совершения всё новых и новых. А значит, сколько веревочке ни виться…

 20. #20
  ukrainec 17 яну 2015, 11:41
   
  3
   
  18

  МУНЧО,МУНЧОООО,не си прав мойто момче--според най-главната наука-Психологията има много голяма връзка между това как човек се облича и това как разсъждава,честен ли е ,не е ли честен,справедлив ли е и така нататък.
  Тя много добре знае,че всички и се подиграват,но не и пука-така и харесва.Точно така не и пука Мунчо и за това кое е честно и кое не е-хората по сталински обичай не я интересуват.Никога не съм я чувал таз патка комуноидна да изкаже някакво чувство на състрадание или съжаление към жертвите на кървавия комунистически режим (хунта) в България.Както пуловера и е плетен на една кука,така и мозъка и е с една гънка-колкото да побере комунизъма.

 21. #21
  свдимитър 17 яну 2015, 12:05
   
  10
   
  3

  Този път изродите имат друг водач/не е Костов/но пак са тук.

 22. #22
  МЪЖЪТ НА УК? АИНЕЦА 17 яну 2015, 12:49
   
  4
   
  1

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 23. #23
  Мунчо 17 яну 2015, 12:54
   
  9
   
  3

  Ukrainec, книгите по психология също трябва да се четат с мисъл и разбиране. Това, че си психопат, не те прави вещ в психологията. Консултирай се с психиатър, моля.

 24. #24
  llyubo 17 яну 2015, 13:03
   
  5
   
  1

  до #5 СЪПОСТАВЯНЕ
  Банчо разпознахме стила ти на писане, Банчо не се срами да се наричаш Банчо.

 25. #25
  llyubo 17 яну 2015, 13:08
   
  1
   
  0


  Монетата има две страни, или един различен поглед на атентата в Франция.

  https://anonybulgaria.wordpress.com/2015/01/12/%D0%BE%D0%B2%D1%87%D0%B5%D0%BB%D1%8E%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE/

 26. #26
  СС 17 яну 2015, 13:28
   
  3
   
  10

  Тази баба за какъв морал говори, като самата тя е членувала в партия която е извършвала терористични актовев собствената ни държава. Ей на туй се казва да си яко в лайната ама да мрънкаш ,че комшията ти се насрал.

 27. #27
  ukrainec 17 яну 2015, 13:47
   
  2
   
  5

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 28. #28
  DIV 17 яну 2015, 14:41
   
  7
   
  2

  Много "тежка" статия!
  И тежи "със страшна сила", точно на лицемерите.

  А според комантарите на индивидите, които една дума не пишат по темата, съм склонен да препиша една максима...
  "Проссс народ, сла'а държава!"

  Честити имен ден на Антоновците!
  Без "Анти"-тоновците.

 29. #29
  Мунчо 17 яну 2015, 14:46
   
  9
   
  2

  До #26 СС
  Събуди се, момко! Събуди се и се огледай около себе си. Че не можеш да разсъждаваш е ясно, но да не можеш да видиш онова, което е явно, това е душевна слепота. Опорните точки, които използваш са доста поизтъркани и компрометирани.

 30. #30
  Мунчо 17 яну 2015, 15:06
   
  4
   
  2

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 31. #31
  тт 17 яну 2015, 15:08
   
  7
   
  1

  Браво.Съвършенно вярно.

 32. #32
  KOREKTOR 17 яну 2015, 15:40
   
  6
   
  2

  До #4 ukrainkata

  ukrainkata,

  "Това да не онази дето ходи с пуловер плетен на една кука.Ам, че тя както изглежда-такива са и и писанията-отвратителни откровенни лъжи."

  ********

  Ти за българската народна мъдрост:

  "По дрехите посрещат, по акъла изпращат."

  слушала ли си ма **************?

  И ти ************ цялата да се залееш със злато, диаманти, скъпи тоалети и други глупости пак ще си личи от Космоса колко си ***************.

  Ех защо повечеко журналисти в България не бяха като Дърева, България щеше да е друга.

  Ех защо повечеко журналисти в Света не бяха като Дърева, Светът щеше да е друг.

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 33. #33
  KOREKTOR 17 яну 2015, 15:53
   
  6
   
  1

  "Завладяването на света – наръчник

  Бог като изкупителна жертва. Войната срещу Православието. Проектите на САЩ – ислямисти и неонацисти. Стария лисугер и Ястреба.

  След екзекуцията в Париж едни светкавично декларираха „Аз съм Шарли“, други – „Аз не съм Шарли“, а френски ученици от арабски произход се закичиха с образите на терористите; половината Париж страдаше, половината ликуваше и изстрелваше фойерверки; мюсюлманските лидери в Европа осъдиха екзекуцията и се оплакаха „колко е трудно да бъдеш мюсюлманин в Европа“; ислямистките лидери тържествуваха и съобщиха на Европа как точно ще я завладеят, ислямизират и ще я върнат 14 века назад.
  Лицемерието е всеобщо и тотално. Европейците, попаднали в ислямска държава, спазват правилата, наложени от исляма. Кой от уважение, кой – за да си нямат неприятности. Мнозина мюсюлмани, попаднали в Европа, отхвърлят правилата на държавата гостоприемник, твърдят, че тези правила нарушават техните права, накърняват техните религиозни чувства и започват да воюват срещу тези правила и да налагат своите. По всякакъв начин.
  Една италианска гражданка заведе дело в Страсбург срещу Италия, понеже разпятията в класните стаи накърнявали религиозните чувства на нейните деца. Миналата година един бежанец беше безкрайно възмутен, когато българските власти отказаха да впишат в неговите документи трите му жени.
  „Мюсюлманският парламент“ във Великобритания (това е НПО) напомня на „своите“ имигранти, че не са длъжни да спазват британските закони. „За мюсюлманите спазването на законите на страната-домакин е въпрос на избор. Мюсюлманите трябва да се подчиняват на шериата и само на шериата“. Възможно ли е в една държава да има два парламента? Не. Абсурд. Но е факт.
  Не е препоръчително да минавате, камо ли да замръкнете в мюсюлманските гета в Лондон и Париж. Те са по-опасни от Харлем. Там властват безграмотност, безработица, престъпност и радикален ислям. Преди време едни жълти листчета, разлепени по автобусните спирки, предупреждаваха лондончани: „Вие влизате в зона, управлявана по законите на шериата – тук са в сила ислямските правила“.
  Ислямското население доминира цели райони във Франция. Това е цената на колониалната политика. Преди да пристигнат първите гастарбайтери, в Германия нямаше нито една джамия, днес те са 3000. Това е цената, задето преди 40 години гнусливите германци искаха някой друг да им върши мръсната работа и да си ходи. Не си отиде този някой. Остана.
  Белгийците масово изоставиха своите домове в центъра на Брюксел и се изнесоха в предградията (някои – добре охранявани), а на крачка от Гран плас и Полегналия рицар обитават арабски преселници, арабки с дрогирани и напикани бебета просят и ако понечиш да ги снимаш, те замерват с чехли и крясъци. А в магазинчето на величествената катедрала „Св. Михаил и св. Гудула“ продават православни икони и като кажеш, че си православен българин, продавачката ще се прекръсти и ще рече: „Слава Богу! Европа!“…
  Ако поискаш разрешение от някое европейско кметство да построиш джамия, ще почакаш месец-два, но ако искаш да вдигнеш православен храм на брега на Сена (или на Темза), ще те размотават години, за да ти кажат накрая, че православните куполи не се вписват в пейзажа и стоят някак неестествено на фона на Айфеловата кула (или на Биг Бен). За разлика от минарето.
  Преди време един холандски епископ предложи християнските духовници да заменят в своите проповеди думата „Бог“ с „Аллах“. Как пък не се е сетил за Буда! А БиБиСи обяви, че всяко споменаване на пророка Мохамед ще бъде последвано от каноничната за исляма фраза „Бог да го благослови и с мир да го дари“.
  Когато преди десетина години прочетох, че не друг, а Роуан Уилямс, тогавашният архиепископ на Кентърбъри, глава на англиканската църква, е предложил в Англия да бъде въведен шериата наравно със светското право, реших, че това е някаква тъпня. През 2008-а осем съдебни района в Англия вече прилагаха шериата (сред тях Лондон, Бирмингам, Брадфорд, Единбург и Глазгоу), след година станаха 16, колко са днес – не знам.
  Възможно ли е в една държава да има две съдебни системи – една за мюсюлманите, друга за немюсюлманите? Не. Абсурд. Но абсурдът е факт. Утре Англия може да се сдобие с отделни съдилища за индуистите, будистите, юдаистите, сикхите, католиците, протестантите, англиканите, лютераните, православните. Всеки със своята си съдебна система.

  Тези насипни факти са микроскопична илюстрация на драматичната деградация и безпомощност на Европа – Европа дехристиянизирана, Европа разевропеизирана, Европа деморализирана, Европа, която не просто се отрече от християнските ценности, които са общочовешки, но ги подмени – с фалшива политкоректност, брюкселска бюрокрация, бездуховност и поквара. И това няма нищо общо с принципите на светската държава и светското общество. Защото светска държава не означава бездуховна държава. Светското общество не е някаква сган бездуховна.

  Който иска да съсипе и завладее Европа, трябва да извърши три неща. Първо – да я дехристиянизира. Това вече е факт. Европа абдикира от своята християнска идентичност и същност. Защото преди християнството Европа е само географско понятие, само древногръцки мит. Второ – да я подчини икономически, военно и геостратегически, като я откъсне от Русия. Този сценарий е факт, нарича се Трансатлантическо споразумение. Трето – да я залее с бежанци и да я дестабилизира. Бежанците бягат в Европа, не в САЩ. Целта е Европа да бъде потопена като лодка с либийски бежанци в Средиземно море на път за остров Лампедуза. Защото нито една европейска социална система не може да удържи на това преселение.
  Ако някъде християнските ценности са живи, това е православният свят. Колкото и да се самокритикуваме и самобичуваме. Затова е войната срещу Светото Православие и срещу неговата духовна крепост – Русия. Затова Бжежински нарече Православието „единственият наш враг на Изток“. Затова Карл Билд нарече Православието „главната заплаха за западната цивилизация, заплаха, по-страшна от исляма“, а православните ценности осъди като враждебни на „световните ценности“. Затова целокупният „цивилизован“ Запад изплака океан от сълзи и защитаваше с обнажена гръд непорочните девици от „Пуси райът“, които демократично и цивилизовано, а най-вече – богоугодно и смиренопослушно, изпяха своя химн „Сране Господне“ в храма „Христос Спасител“ в Москва.

  А който иска да завладее света, трябва да направи само едно – да го хвърли в религиозни войни.

  В ядрения ХХІ век. В своята алчност САЩ и глобалният капитал опитаха всичко, остана религията. Единственото сигурно оръжие. Първата жертва в религиозните войни е самата религия. Самата вяра. Самият Бог. Бог като изкупителна жертва на глобалната десница. Ислямска държава (ИДИЛ) е само инструмент. Кървав. Както бяха инструмент талибаните и муджахидините в Афганистан (срещу руснаците) и в Босна и Косово (срещу сърбите). Както са инструмент неонацистите в Украйна. Както са инструмент „халифите“ в Сирия.
  Колкото Христос има нещо общо с Инквизицията, толкова Мохамед има нещо общо с ислямисткия терор. Терорът няма Бог. Фанатиците нямат чувство за хумор. За ислямистите всеки мъж с брада и чалма е Мохамед. Страшно харесвам три карикатури на „Шарли ебдо“. Едната – на Мохамед му е писнало от фундаменталисти и казва: „Трудно е да си обичан от глупаци“. Другата има заглавие „Ако Мохамед се завърне“ и изобразява как ислямистът реже главата на Пророка, който казва: „Аз съм месията, тъпако!“, а главорезът вика: „Млъквай, неверник!“ И третата, най-новата – Мохамед държи табелка с надпис „Аз съм Шарли“! Тези три карикатури казват повече от всички анализи за ИДИЛ. Шапо, Шарли!
  Но да не се отвличам от главната задача – завладяването на света.
  Теорията на Хънтингтън не е теория, нито научен труд, нито прогноза. А сценарий. Схема. Наръчник. Халифите казват, че си отмъщават на кръстоносците, но забравят, че ислямската инвазия в Европа започва през 645 г., а кръстоносните походи – през 1095 г., точно 450 години по-късно. Самите кръстоносци уж тръгват да освобождават Светите земи, но целта е да ги завладеят и оплячкосат, а пътьом – да разгромят Константинопол, България и Света гора Атон. Щото им станало тясно в Европа, та се разширявали.
  И тук стигаме до най-блестящото отсъствие в Париж. САЩ ги нямаше в първата редичка на световните велзевули. Нямаше го Обама, нямаше ги Бушовците – баща и син, нямаше го стария лисугер Бжежински, нямаше го ястреба Маккейн. Последните двама са особено важни за подреждането на пъзъла ИДИЛ.

  Нали все питаме – откъде се взе ИДИЛ?
  Ето откъде:

  Годината е 1998-а. Збигнев Бжежински дава интервю за Le Nouvel Observateur.
  „Въпрос: Бившият директор на ЦРУ Роберт Гейтс твърди в своите мемоари, че американските спецслужби са започнали да помагат на афганските муджахидини 6 месеца преди влизането на съветските войски. По това време Вие бяхте съветник на президента Картър, Вие имахте ключова роля. Потвърждавате ли това?
  Бжежински: Да. Съгласно официалната версия помощта на ЦРУ за муджахидините започна през 1980-а, т.е. след влизането на Съветската армия в Афганистан на 24 декември 1979 г. Но истината е друга: президентът Картър подписа първата директива за тайна помощ на противниците на просъветския режим в Кабул на 3 юли 1979 г. В този ден аз написах докладна записка за президента, в която му обясних, че по мое мнение тази помощ ще повлече след себе си съветско военно вмешателство.
  Въпрос: Когато Съветите оправдаваха своето влизане в Афганистан с намерението да се борят с тайното вмешателство на САЩ там, никой не им повярва. А това е истината. Вие не съжалявате за това сега?
  Бжежински: За какво да съжалявам? Тази секретна операция беше отлична идея. Нейната цел беше да примами руснаците в афганския капан, и вие искате аз да съжалявам за това? В този ден, когато Съветите официално минаха границата, аз написах на президента Картър: „Сега имаме възможност да дадем на СССР една виетнамска война“.
  Въпрос: Не съжалявате ли за това, че съдействахте на ислямския фундаментализъм, че снабдявахте с оръжие и консултирахте бъдещи терористи?
  Бжежински: Какво е по-важно за историята на света? Някакви талибани или падането на Съветската империя? Няколко разбунени ислямисти или освобождението на Централна Европа и краят на студената война?
  Н.О.: „Няколко разбунени ислямисти“? Днес ислямският фундаментализъм е световна заплаха…
  Бжежински: Глупости!“.
  Глупости…
  Ето кой „освободи“ Централна Европа от „Съветската империя“ и сложи край на студената война! Ислямският тероризъм! Трябваше да минат 36 години, за да разберем тази велика истина! Плетете венци и китки!

  Така се ражда „Ал Кайда“. С американско оръжие и американски консултанти. В интернет има предостатъчно снимки на Бжежински и Осама бен Ладен в дружески разговор. Има и видеозаписи, на които Бжежински държи реч пред мъже с чалми: „Ние знаем вашата дълбока вяра и ние сме уверени, че вие ще победите. Тази земя (сочи с ръка към СССР) на север е ваша земя и вие ще я завоювате! Аллах акбар!“

  „Ние“ – това са САЩ, „вие“ – това са муджахидините, на които Бжежински говори тъй вдъхновено. Следват вдъхновяващи кадри, на които „няколко разбунени ислямисти“ любезно обезглавяват съветски войници или милостиво ги набиват на кол. По-късно същите праведни и порядъчни ислямисти ще бъдат призовани под знамето на НАТО в Босна и Косово, за да защитават европейската цивилизация.
  Още по-късно Осама бен Ладен ще стане излишен, ще бъде обявен за враг номер 1 на САЩ и ще бъде убит при тайна операция от отряд американски командоси, които после, случайно, дружно ще се качат на един хеликоптер заедно със своето куче, хеликоптерът ще бъде свален от „няколко разбунени талибани“, всички, включително кучето, ще загинат, после други американски командоси ще открият светкавично „разбунените талибани“ и ще ги ликвидират…
  В Ирак и Сирия, от разклоненията на „Ал Кайда“, при престъпното съучастие на САЩ, Саудитска Арабия, Катар и Кувейт ще се роди ИДИЛ. А преди да цъфне на Майдана, за да позира с Тягнибок и Яценюк, Джон Маккейн, Ястреба, ще прехвърчи до Сирия и ще навести не друг, а Абу Бакр ал Багдади – „халифа“ на ИДИЛ, предводителя на ония 33 000 главорези, трима от които разстреляха присмехулниците от „Шарли ебдо“, окървавиха Париж и покрусиха света. Маккейн и Багдади ще си побъбрят дружески и ще се снимат за историята. Снимките не са тайна, те се разхождат из интернет.

  Това са те, новите „освободители“ на Европа и света – ислямистите и неонацистите. Ятаганите и гаубиците на САЩ и глобалния капитал. Затова най-великата, най-чутовната демокрация не се весна в Париж. Ястреба не долетя, Лисугера нос не показа, ни крайчеца на опашката.

  Остава въпросът:
  Кога „халифите“ и неонацистите ще станат излишни и кога техните господари ще ги натоварят на един хеликоптер.

  Велислава Дърева
  В. Дума
  "

  http://afera.bg/завладяването-на-света-наръчник.html

 34. #34
  ukrainec 17 яну 2015, 16:01
   
  2
   
  10

  ВИЖТЕ ДЪРЕВА НА КОЙ Е НАСЛЕДНИК:
  При атентата в „Света Неделя“ загиват 134 души[4], други умират по-късно от раните си. Ранените са 500.

  Загиват 12 генерали, 15 полковници, 7 подполковници, 3-ма майори, 9-ма капитани, 3 депутати ( д-р Недялко Колушев, адв. Н. Рачев и Хр. Цанев) и множество граждани, включително деца. По случайност, всички членове на правителството се отървават само с леки наранявания. Цар Борис III не е в църквата, тъй като присъства на погребенията на убитите в атентата срещу него в прохода Арабаконак два дни по-рано.

  Сред жертвите са:

  генерал от пехотата Стефан Нерезов, командвал Първа българска армия при Дойран
  генерал-лейтенант Калин Найденов, военен министър по време на Първата световна война
  генерал-лейтенант Кръстю Златарев, командвал Единадесета пехотна македонска дивизия по време на Първата световна война
  генерал-майор Иван Попов, командвал Първа пехотна софийска дивизия по време на Междусъюзническата война
  генерал-майор Иван Стойков
  генерал-майор Павел Павлов
  генерал-майор Станчо Радойков
  генерал-майор Иван Табаков
  генерал-майор Стоян Пушкаров
  генерал-майор Григор Кюркчиев
  генерал-майор Александър Давидов, началник на щаба на армията в периода 9 юни 1923 - 3 юли 1923
  генерал-майор Петър Лолов
  полковник Стефан Нойков, началник на щаба на армията в периода 18 май 1923 - 9 юни 1923
  полковник Спас Жостов
  полковник Ангел Сребров
  полковник Спиридон Михайлов
  полковник Атанас Сарайдаров
  майор Никола Рачев, политически секретар на Военния съюз

  Вижте още: Списък на убитите и ранените

 35. #35
  ukrainec 17 яну 2015, 16:07
   
  3
   
  6

  Днес, 16 април 2014 г. се навършват 89 години от атентата в църквата „Свети Крал” (днес „Света Неделя”), извършен от военната организация на БКП, отнел живота на над 200 души, а ранените са над 500. Убити са 12 генерали, 15 полковници, 7 подполковници, 3-ма майори, 9-ма капитани, 3 депутати ( д-р Недялко Колушев, адв. Н. Рачев и Хр. Цанев) и множество граждани, включително деца. Членовете на правителството се отървават само с леки наранявания, а цар Борис III не е в катедралния храм по време на взрива.

  В историята атентатът, финансиран и подпомогнат от военното разузнаване на СССР и организиран от членове на военната организация на Българската комунистическа партия, остава като най-кървавият терористичен акт на ХХ век.

  За дата на бомбения атентат е избран 16 април 1925 г., Велики четвъртък, когато в храма „Свети Крал” се провежда опелото на генерал Константин Георгиев, убит на 14 април същата година от членове на обявената извън закона от съда през 1924 г. БКП. Целта на атентата е да бъде унищожен военният и политическият елит на страната, включително цар Борис III.

  След забраната на БКП към ЦК на БКП е създадена специална наказателна група, включваща Яко Доросиев, о.з. капитан Иван Минков и Вълко Червенков за извършване на убийства на фигури на възлови длъжности в армията, полицията и висши държавни служители. Военната организация на БКП, ръководена от о.з. майор Коста Янков и Иван Минков, организира малки терористични групи.

  През декември 1924 г. от военната организация на БКП вербуват клисаря на църквата „Свети Крал“ Петър Задгорски.

  Военното разузнаване на СССР помага за организиране и провеждане на въоръжени действия в България. Затова в страната нелегално са изпратени няколко военни разузнавачи. Отделно за нуждите на военната организация на БКП от Съветския съюз са прехвърлени и голям брой въоръжение, боеприпаси и взривове.

 36. #36
  ukrainec 17 яну 2015, 16:15
   
  1
   
  6

  Част от организаторите на атентата – Димитър Златарев, Петър Абаджиев и Никола Петров — успяват да избягат в Съветския съюз. Петър Задгорски се предава на полицията и прави пълни самопризнания. Бързо е разкрито местоположението на ръководителите на военната организация на БКП Коста Янков и Иван Минков, като Янков е убит, докато се отбранява в къща на свой съучастник, а Минков се самоубива преди да бъде заловен.

  Съдебният процес срещу останалите участници в атентата се гледа от военен съд в началото на месец май 1925 г. в казармите на Четвърти артилерийски полк в София. Марко Фридман, най-високопоставеният от обвиняемите, признава, че организацията получава финанси „през Виена“ от Съветския съюз, но прехвърля отговорността за атентата върху Коста Янков и Иван Минков.

  Смъртни присъди получават Петър Задгорски, подполковник Георги Коев, в чиято къща се укрива Иван Минков, и Марко Фридман, ръководител на секция във военната организация на БКП. Задочно на смърт са осъдени и Станке Димитров, Петър Абаджиев, Димитър Грънчаров, Николай Петрини и Христо Косовски, като последните трима вече са убити през предходните седмици. Смъртните присъди са изпълнени публично

 37. #37
  СС 17 яну 2015, 16:18
   
  2
   
  6

  до №29 Имено оглеждам се и виждам ,че вече не карам москвич, не търся контрабандно доларчета за кореком, кока кола и шоколади,битова техника има във всеки магазин.Ходя свободно, и говоря свободно. Вече може да четем и да расъждаваме, а не да ни се набива пропаганда на червените изроди който взривяваха църкви.Ей тези който сега се правят за най набожните. Това са факти а не опорни точки. ;)
  Жалко е ,че има още такива заблодени маймунки като теб.

 38. #38
  llyubo 17 яну 2015, 16:57
   
  4
   
  4

  до украйно-български-турчин "ucrainec" и ти ли започна да получаваш информация, от информаторите на Банчо.

  -"отнел живота на над 200 души" - При атентата в „Света Неделя“ загиват 134 души, други умират по-късно от раните си. Има голяма разлика между 200+ и 134+ загинали, информацията пак си си е изсмукал от пръстите.

  Умишлено ли пропусна причините и предисторията за атентата, правителството арестува, убива и изтезава без съд и присъда много комунисти и техни симпатизанти, застреляни са комунистическите ДЕПУТАТИ Тодор Страшимиров и Харалампи Стоянов. Както казваме в БГ, каквото почукало, такова се обадило.

  Какво е общото между атентата в църквата Света Неделя и атентата в Франция, атентата на 11 септември, бомбардировките в Сърбия или войната в близкият изток. Да не намекваш че комунистите са извършели последните два атентата, бомбардирали са Сърбия и са започнали войната в близкият изток.


  до #37 CC
  Вече не караш НОВ москвич, а караш "кола" втора-трета ръка, закупена от Европа. Доларчета и да търсиш, не може да си купиш защото от 25 години сме в криза и немаме пари. Колата, шоколадчетата и техниката има много, но пак идва въпроса с парите + въпросът за качеството, може да ходиш и говориш свободно, но никой не те слуша, а ако почнеш да протестираш те бият и арестуват, чат-пат полицията ходи до майка ти и бащати за да ги предупреди да не те пускат на митинга че ще си имаш проблеми. За пропаганда и дума не може да става, по телевизията се въртят само турски сериали, разни ТВ шоута на който се пее на английски (стани петолъчка(звезда), гласа на баба ми(България), кълчи се и танцувай и т.н.). За опорните точки може да питаш украйно-българският-турчин "ucrainec" и Банчо, те ще ти кажат от къде ги взимат и колко пари получават.


  Опорни точки.
  https://bivol.bg/bsptrolls2.html
  https://bivol.bg/oporni-tochki-dekemvri.html
  https://bivol.bg/bspleaks-journalists.html

 39. #39
  Je ne suis pas Charlie 17 яну 2015, 17:16
   
  7
   
  1

  Чудесна статия на Велислава Дърева. Абсолютно всичко в нея е вярно за ужас на платените еврогъзолизци! Да, платени са, в България всичко е платено от американците: и антикомунизма, и антисоциализма и антиживковизма и русофобията.

 40. #40
  Иво Банчев 17 яну 2015, 17:24
   
  2
   
  4

  ЛЮБЧА това, че си маргинал,безработен и отхвърлен от всички не е вина на държавата.Ще работиш ,не само да висиш по форумите и да получаваш обезценени рубли.Бачкане трябва ,а ти като си неграмотен и без образование никой не ти е виновен ,нито някой ти е длъжен!Само ,че ако се разровите обикновените рашки какво си коментират в техните форуми - западни рокгрупи, западни автомобили, западни екскурзии, западни оръжия, западна мода , от време на време някой се явява и просъсква за американской империализме и после пак продължават с обсъждане на ой такой иностранний чемоданчик купила значить. В собствената тяхна 'велика' не е престижно да караш друго освен Мерцедес или БМВ или да носиш друго освен Ролекс.

 41. #41
  KOREKTOR 17 яну 2015, 17:25
   
  4
   
  3

  До #34 ukrainkata

  ukrainkata,

  А ма ПАТКО ТЪПА ПРОСТА ПРОСКУБАНА ХОХЪЛСКА,

  А ма МИСИРКО БЕЗМОЗЪЧНА,

  И на кой е наследничка Велислава Дърева ма МИНДИЛКО ТЪПА ГЛАМАВА.

  Ами щом от такъв характер ти са разсъжденията ТО ТОПГАВА ТИ ГЪСКО ТЪПА БЪЛГАРО-ХОХЪЛСКА СИ НАСЛЕДНИЧКА НА:

  "Зверствата на бандеровците

  Снимките са направени преди повече от 70 години.
  Момиченцето на снимката е 2-годишната Чеслава Хжановская от с. Кути (Иваново-Франковска област, Западна Украйна). Детето с ангелския вид гледа в обектива на камерата…А това е последната й снимка. През април 1944 г. селото е нападнато от бандеровци. Спящата Чеслава е закована за детското си креватче с щик. Защо? Защото била НЕ-украинка.

  2-годишната Чеслава Хжановская била прободена с щик. А 18-годишната Галина Хжановская бандеровците взели със себе си, изнасилили я и я обесили в гората. На снимката долу – Галина Хжановска, селското момиче в национална блузка, широко се усмихва пред обектива. Защо я изнасилили и обесили? За същото. Тя била НЕ-украинка.

  Всички НЕ-украинци в село Кути трябвало да бъдат унищожени. Такива били около 200 човека – поляци и арменци. Да, да, арменци. Да, имало и такова неголямо малцинство – полски арменци. Те живеели в Карпатите още от Средновековието. Повече няма такива. Всички били изколени заедно с поляците през 1944 г. когато Волинското клане стигнало до Прикарпатието.

  В селото живеели смесени семейства. Полякът Франциск Березовски имал жена украинка. А жената имала племенник-бандеровец. На Франциск Березовски му отрязали главата, сложила я в чиния и я поднесли на жена му – „подарък“. Племенникт поднесъл подаръка. След издевателствата жената полудяла. Местният свещеник-униат се занимавал с подстрекателствата в селото.

  Волинското клане е само един от кървавите епизоди. Какво е това Волинско клане? Това е етническа чистка в Западна Украйна. Бандеровците прочистили Западна Украйна от НЕ-украинците през 1943-1944 г. Най-вече клали поляците (те били най-много от всички НЕ-украинци), но и на останалите не им се разминало. Чистката била извршена от Украинската Въстаническа армия (УПА). Хората така и ги наричали – касапите.

  Пак на 22 януари 1944 г. в село Буще бандеровците убили и тази жена с двете й деца (полско семейство Попел). Но те сами си били виновни. Всички те тримата били НЕ-украинци.


  На 30 август 1943 г. бандата УПА под командването на Иван Климчак по прякор „Лисият“ изклала цяло едно полско село. Убити били 529 човека, в това число 220 деца. Полякът Хенрих Клок по чудо останал жив, бил ранен и го сметнали за мъртв. Точно до него, над трупа на Мария Есинюк бил 5-годишният й син и отправял молби към майка си да си отидат у дома. Момченцето така и не можело да разбере, че майка му вече я няма. Към момченцето се приближил бандеровец и го убил с изстрел в главата. Логиката на геноцида била деца да не се оставят живи. Украинците от УПА научили това от немците. Същият главатар на бандата „Лисият“, който изколил село Воля Островецкая преди пристигането на УПА бил полицай. Служил при немците в 103-ти батальон шуцманшафт („охранителна полиция“, карателни отряди). Полицай бил и „главнокомандващият“ УПА Роман Шухевич ( 201-ви батальон).

  Момиченцето в центъра, Стася Стефаняк – убита. Нейната майка Мария Боярчук също била убита, в същата нощ. Заради мъжа й. Смесените семейства предизвиквали особена ненавист сред убийците. В село Зеласие Королецкое (Тернополска област) на 7 февруари 1944 г. има още по-жесток епизод. Бандата УПА нападнала селото с цел клане на полското население. Около 60 човека, главно жени и деца, били натъпкани в помещение. Изгорили ги живи. Един от загиналите бил от смесено семейство – наполовина поляк, наполовина украинец. Бандеровците му поставили условие – той трябвало да убие своята майка-полякиня, тогава ще го оставят жив. Той отказал и бил убит заедно с майка си.

  Из показанията на свидетеля Тадеуш Которски, жител на полското село Ружин.
  „На 11 ноември 1943 г. нашата група за самоотбрана в Ружин и Трускоти отбиваше опитите на УПА да влезе в тези села. На другия ден напуснахме Трускоти. Там тежко беше ранен в крака Стефан Сковрон, на 18 години, пълен сирак, мой добр другар. Оказахме му първа помощ, той помоли да го оставим около дома на съседа ни Гнат Юхимчук. На другия ден Стех Шимак тръгна да го вземе. Оказа се, че гой вече не е жив. Беше му разпорен корема, вътрешностите му бяха извадени, очите му бяха избодени, а обувките му бяха снети от краката му. Скоро обувките му бяха забелязани на краката на един жител на село Люблинец.

  Голяма трагедия за мен беше смъртта на украинеца Иван Аксютич и сина му Сергей през есента на 1943 г. Човекът беше на години, Иван добре живееше със съседите си, не се вмъкваше в политически интриги, имаше смелостта да не подкрепя украинските националисти. Убиха го в село Клевецк с участието на племенника Леонид, който за родния си чичо избра страшна смърт – разпори живото му тяло с пила. Синът му Сергей бе застрелян“.

  Бандеровецт Ленка Аксютич, който носеше откриднатите обувки, за които става въпрос по-горе, бил типичен убиец от УПА. Намерил ранения поляк, разпорил му корема, извадил вътрешностите, снел обувките. Родният си чичо-украинец, който не подкрепял бандеровците, също убил зверски.

  Не трябвало НЕ-украинците да умират просто така. Трябвало да умират в мъчения.

  По време на Волинското клане бандеровският садизъм разцъфнал с цялата си прелест. На снимката – жертва на бандата УПА от влака Белжец – Рава – Руская, 16 юни 1944 г. Нападението било извършено от бандита Дмитро Карпенко. Този бандеровски „герой“ е награден с най-голямата награда на УПА – Златен кръст „За бойни заслуги“ Първа степен. На 16.06.1944 г. бандата му спира жп влака в района на Рави-Руска, сортирала пътниците по национален признак ( а там имало поляци, украинци и немци). След което поляците били отведени в гората и убити.

  Полското село Липники (Костополски район, Ровенска област), 26 март 1943 г. Селото било нападнато пред нощта от бандата на УПА, под командването на „героя“ Иван Литвинчук. Започнало диво клане. Героите убили 179 човека, в това число 51 деца. Сред загиналите – 174 човека, 4 евреи и една рускиня. На снимката – жертви на клането в Липники.

  lВ същата нощ от ръцете на героите едва не загинал бъдещият първи космонавт на Полша Мирослав Гермашевский. Тогава той бил на 2 години. Семейството му пристигнало в Липника в началото на 1943 г., надявайки се да се скрие от разгорелия се във Волни бандеровски терор. С такива бежанци било пълно цялото село. Семейство Гермашевски било приютено от поляка Якуб Варумзер. Бандеровците изгорили къщата, на Варумзер отрязали главата, чичото на Мирослав Гермашевский убили със седем удара с щик. Майката грабнала 2-годишния Мирослав и побягнала по полето в посока към гората. Започнали да стрелят в гърба й. Тя паднала и изгубила съзнание от страх. Бандеровците решили, че са я убили.

  След час тя дошла на себе си и се скрила в гората. Шокът преминал и майката осъзнала, че е изпуснала детето си в полето. Толкова силно и безумно се изплашила от клането. На сутринта бащата с по-големия си брат тръгнали да търсят момченцето. Цялото поле било осеяно с трупове. Неочаквано братът видял в снега нещо увито в черно на земята, там било детето. Липсвали всякакви признаци на живот. Отначало помислили, че Мирослав е замръзнал. Завитото нещо било занесено в селото и започнали да го стоплят. Неочаквано детенцето се размърдало и отворило очи. Така оживял Мирослав, първият космонавт на Полша.

  На снимката – Мирослав Гермашевский и селянин от Липника Якуб Варумзер, на когото бандеровските убийци отрязали главата.

  Днешните бандеровци обичат за разказват, че УПА се е борила срещу немските окупатори…

  На 12 март 1944 г. бандата на УПА и 4-ти полицейски полк от СС-дивизиите „Галичина“ нападнали заедно полското село Паликрови (бивше полско воеводство, сега в Полша). Селото било със смесено население, около 70 % поляци, 30 % украинци. Изхвърлили поляците от домовете им, полицаите и бандеровците започнали да ги сортират по национален признак. След отделянето на поляците – те били разстреляни с картечница. Загинали 365 човека, главно жени и деца.

  Волинското клане започнало на 9 февруари 1943 г. с нападение на УПА върху село Паросля, където били убити около 200 поляци. Организаторите на Волинското клане били вождовете на УПА – Роман Шухевич, Микола Лебед и Роман Клячкивский. Но предводителите забравили нещо. Забравили украинското малцинство в Юго-Източна Полша. Украинците живеели там сред поляците от векове и в онзи момент били до 30 % от цялото население. „Подвизите“ на бандеровските убийци се отразили върху местното население в Полша…

  През пролетта на 1944 г. полските националисти провели серия от акции на възмездие спрямо украинците в Юго-Източна Полша. Пострадали невинни мирни жители. Били убити между 15 и 20 000 украинци. Поляците-жертви на ОУН-УПА са около 80 000 човека.

  Най-мащабно било нападението на Армия Крайова въху село Сагрин (Полша, Люблинско воеводство). На 10 март 1944 г. АКовците убили около 800 украинци, а селото било изгорено. На снимката – бойци от Армия Крайова на фона на горящото село Сагрин.

  Втори крупен епизод било клането в село Верховина (Люблинско воеводство), 6 юни 1944 г. Селото било нападнато от „Народове Силы Збройны“, ултра-дясна нелегална организация, конкурираща се с АК. Убити били 194 украинци. 313020_orig

  315719_originalПаметник на 5-годишния Ром Таравски. Паметникът се издигал в селцето Волики Любен (Лвовска област). Момченцето било убито от бандеровците. След края на СССР паметникът е разрушен."

  Статията и пребогат снимков мтериал ТУК:

  http://worldtodaybg.com/2014/03/13/зверствата-на-бандеровците/

 42. #42
  Иво Банчев 17 яну 2015, 17:42
   
  3
   
  8

  Нашите са путиноиди и родоотстъпници са най-активни, напълно безплатни и след всяко разтваряне на краката , гледат с насълзени очи на Изток, иде ли, няма ли някой да го потупа по ду...цито и да каже поне едно "Спосибо.".
  Не, няма.

 43. #43
  злоба, еййй 17 яну 2015, 17:47
   
  3
   
  6

  Тресе ги злобата комунистите, та чак място не могат да си намерят. Да, за някои е трудно и доларчета и други работи да се намерят. Защото се иска да работиш и то здраво. А не като в колхоза да жулиш самогон по цял ден и накрая пак да вземеш.
  Радвам се, че със всяка година се отдалечаваме от най мракобесния и тъжен период на нашата история и все повече хора си отварят очите за истинското зло лице на комунизма, който извади наяве най-скритите и тъмни страни на човешкия характер, позволяващ на една върхушка да живее пребогато на гърба на останалите фалшифицирайки всичко това под маската "на всички по равно".
  Държавата ни продължава да буксува, защото все още ги има тези, които се превъзнасят по идея, която самото време отрече. Като им липсва толкова да кандидатстват за виза я за русия я за северна корея - много ще им се зарадват. И ще имат от всичко по много и ще могат да говорят свободно и да пътуват свободно. О, но забравих там има само една истина - и тя се пише в "Правда", всичко друго е "пропаганда на капиталистите опитващи се да нарушат нашето спокойствие". И ако сега можеш свободно да намериш и да прочетеш критики за всяко едно нещо, което се случва по света, то трудно ще намериш подобна информация на изток. Там такива няма, защото няма какво да се критикува сигурно :)
  смях. жалки комунисти.

 44. #44
  Мунчо 17 яну 2015, 17:51
   
  7
   
  1

  Ukrainec, достатъчно образовани сме и сме чели за атентата в „Света Неделя“. Той обаче няма нищо общо с публицистичните качества на Велислава Дърева и с неините смелост и мъжество да се изправи пред обществото и да покаже фактите такива, каквито са. А истината боли. Тъпите ти опити да бягаш от темата и да се опитваш да омаловажиш заслугите на автора, като го оплюеш са признак на безсилие да я обориш с качествени аргументи.

 45. #45
  Иво Банчев 17 яну 2015, 17:57
   
  3
   
  5

  ЧЕТИ БАЙ КОРЕКТОР ЗА ЧЕЧЕНИЯ!След изтеглянето на вермахта от Северен Кавказ голяма част от въстаниците тръгва с германците. Останалите, подир двумесечни ожесточени сражения с частите на Червената армия и войските на НКВД, се разпръсват из планините. Боевете се водят с помощта на артилерия и авиация. Повече от 40 аула са изравнени със земята, унищожени са 3830 къщи и стопански постройки. Цялото мъжко население от 12 до 65 годишна възраст е натикано в концлагери, намиращи се в предградията на Грозни и Моздок. (В някои случаи чеченците са държани заедно с германските военнопленници. По-голямата част от задържаните са били разстреляни.)

  На 23 февруари 1944 година една специално създадена групировка на вътрешните войски извършва безпрецедентна операция по изселването на цялото чечено-ингушко население (до един, включително старците, жените и кърмачетата) в Средна Азия и Казахстан.

  Но и подир тази акция малки групи от въстаници, наброяващи до 50 души, продължават да действат в труднодостъпните планински райони чак до 1957 година, когато на чеченците и ингушите е разрешено да се завърнат по „родните си места…“ Когато започна пред новогодишният щурм, изглеждаше, че съдбата на Грозни е решена, а превземането на двореца на Дудаев е въпрос на няколко часа. Но привечер стана ясно, че атаката се е провалила. Колоните от пленени и горящи пред двореца руски танкове създаваха някаква невероятна картина. Още по-невероятно се оказа това, че на следващия ден, първи януари, картината изцяло се повтори. И също така — без бой и без съпротива пропуснаха до центъра на града цялата танкова колона. При това се създаваше впечатление, че навлизащите в града са дезинформирани и смятат, че завземат вече победения Грозни. Те се оказаха съвсем неподготвени да приемат боя.

  Официалните пред новогодишни информационни съобщения наистина безсрамно лъжеха, че градът и едва ли не дворецът се контролира от руската армия, и само „отделни групи“ продължават да се съпротивляват… На 1 януари танковата колона, както това стана и предния ден, беше разкъсана на части и унищожена с гранатомети. На 2 януари в Грозни догаряха около сто и петдесет бойни единици на руската бронетехника.

  В резултат на тези двудневни операции загинаха неколкостотин руски войници, а около сто бяха пленени. Отделни групи пехотинци, влезли в града, накачени върху броните на танковете, оцеляха и още два-три дни водиха автоматичен огън, питайки се дали да се изскубнат от града или да се укрепят тук в очакване на помощ. Но още преди четвъртия ден, когато в Грозни се извърши десантът, с тях вече беше свършено…

  В Чечения летците практически нищо не рискуват. Дудаевци нямат „Стингер“-и. Самолетите хвърлят бомбите от бръснещ полет и те попадат точно в целта: върху болницата, дома на инвалида, пазара с навалицата от хора.

  Но от втори януари тактиката на бомбардировките донякъде се промени. След поражението при новогодишния щурм започнаха да бомбардират по-често провинцията — при това там, където има повече хора — пазари, автобусни спирки, места, където къщите са по-нагъсто. Върху общорепубликанския пазар на авточасти в Шали например хвърлиха пластична бомба.

  В същия ден там бомбардираха и болницата, и пазара на хранителни стоки. После дойде редът на големите селища Атаги и Комсомолское, на Чечен-Аул и още, още…

  Каквото и да твърди официалната пропаганда, действията на руската армия не оставят съмнение — тя гледа на чеченската съпротива като на народна война и в населението на Чечения вижда свой противник… Когато руски войници заемат жилищна сграда, те хвърлят в мазетата гранати.

  В Грозни десантчиците недолюбват морските пехотинци, те пък на свой ред презират обикновената пехота, а армейците изобщо ненавиждат вътрешните войски и всички заедно не обичат началниците си. Но в края на краищата тази сложна система на взаимоотношения не е толкова интересна. Къде-къде по-интересно е това, което различните родове войска и силите на МВД успяха да постигнат заедно.

  Град Грозни, както видяхме още през първите петнадесетина минути пътуване из него с бронетранспортьора, вече не съществува. Преди Нова година обкръжената чеченска столица все още приличаше на голям населен пункт: къщите си бяха на място, в тях живееха хора, по улиците се мяркаха коли. Нищо подобно сега няма. Грозни представлява огромно пространство, покрито с разрушени и полуизгорели сгради. Градът е мъртъв. Умрял е и живее някакъв зловещ отвъден живот. От време на време във въздуха се появяват самолети и периодично бомбардират квартал след квартал. Нощното небе е озарено от пожари, които никой не гаси. По улиците се търкалят неприбрани трупове на наши войници. Тях ги ръфат бездомните кучета…

  Красива война с професионални войници, умни офицери, точни попадения, изправна техника и хуманни цели, вместо въшльовци под каските, струва твърде скъпо. А това означава — да има трезвомислещ президент, грамотно правителство, стабилна икономика и работещо население. Нашата просешка и непочтена държава не може да води такава война. Не може. Затова и не я води.

  На 24 януари загина почти целият състав на пристигналата в Чечения специална част на ГРУ. Според официалната версия в сградата, където се помещавали спецназовци, попаднал вражески снаряд. Обаче мнозина твърдят, че нещата стоят другояче. За да не поставя караул, отрядът заложил наоколо мини и на всичко отгоре внесли в сградата около 370 килограма експлозив — т. нар. пластит, за който е забранено да се съхранява в такова безумно количество. Когато сградата полетя във въздуха, жив остана само командирът на отряда, който излязъл на улицата по нужда. Той беше толкова пиян, че не можа да си спомни колко негови хора е имало в помещенията. След като в продължение на два дни развалините на сградата бяха разчистени, преброиха общо 46 трупа…

  Но и този пример не може да се сравни с големите „прелести“, които донася със себе си влязлата в града и озлобена от загубите си просешка армия. Участта на хората, на своя гръб изпитващи възстановяването на конституционния ред от войската, е да търпи нейните грабежи и мародерства. При това тя някак си е забравила, че Грозни е руски град, а 80 процента от жителите му са руснаци. Грабежите и мародерствата достигнаха такива размери, че ти иде наум — да не би това да е организирана акция. Сякаш с целия личен състав е била проведена „политинформация“, на която е казано: превземем ли града, разрешаваме ви да го подложите на пълно разорение и грабеж. Войниците ходят по къщите и изпълняват инструкциите на командването — „През входната врата влизате двамата — първо гранатата, после и ти.“ След действието на гранатите от етажите се изнасят вратите, а заедно с тях и намерените там електрически прибори, телевизори, видеотехника и други вещи, които имат някаква стойност.

  Военното контраразузнаване се опитва, както твърдят неговите офицери, да пресече най-драстичните случаи на грабежи и мародерства, но признава, че е невъзможно всеки да бъде проследяван. Поради това, макар че по вратите на много апартаменти висят надписи от типа „Жилището е ограбвано три пъти. Молим да не ни безпокоите“, в града се очаква поредната вълна на тези безчинства. Така всъщност се чувства населението тук, което Русия спасява вече трети месец. Такава е силната му радост от настъпващия от всички страни конституционен ред…

  В двора на окръжната болница в Ростов е издигнат палатков „град на мъртвите“, където докарват труповете на руските военнослужещи, загинали в Чечения. Палатките в тази забранена зона, където без специален пропуск не може да се проникне, са седем. Те са оборудвани с трикатни нарове — по няколко трупа на всеки. Главната процедура тук е идентифицирането им. Това е трудно, а понякога — и невъзможно. На един от мъртвите войници липсва ръката и половина от главата, от друг пък, върху който е поставен етикет с надписа „неразпознат“, не е останало почти нищо — късчетата от тялото му, които са успели да съберат, са напъхани в чаршафено вързопче. До него лежи тялото на трети, но без главата. Вместо нея — нещо наподобяващо смачкана хартия. Телата са голи, цветът на кожата им е синкавочерен. Обгорените трупове приличат на древни, изсъхнали до костите мумии. Гледката е ужасяваща.

  Именно поради това се стремят да не пускат тук майките, които пристигат в Ростовската окръжна военна болница да разпознаят синовете си. В заграденото с маскировъчна мрежа и изолирано от останалата част на двора на болницата „градче“ пропуски, разбира се, дават. но само на онези, чиито загинали синове се водят по списъка на медицинския отряд със специално предназначение. И понеже те са номерирани, персоналът на „градчето“ бързо ги открива и след като роднините им ги разпознаят, ги отнася за обработка в моргата.

  Следващият етап е запояването на цинковия ковчег… Видях как истерично ридаеше една майка, разпознала сина си — пехотинец, изгорял в бронемашината си. Тя не можеше да си прости, че му е позволила да иде на война. „Трябваше да му отсека пръстите или дори цялата ръка, само и само да не го вземат войник“ — плачеше и нареждаше тя…

  Освен „градчето“ има още и „вагони“. Зад железните врати на КПП-то, където се намира единствената рампа на някаква крайна жп спирка, стояха безмълвни няколко вагона-хладилника. Онзи ден те бяха пет, днес вече са осем… Целият вагон, чиято вътрешност тук-там е покрита с „хладилников сняг“, беше натъпкан догоре с трупове. Те лежаха също на такива като в „градчето на мъртвите“ трикатни нарове, но направени от брезентови носилки и, кой знае защо, бяха наръсени с пръст. Във втория вагон лежаха все „мършави“ трупове. Но ако първите бяха почти цели, повечето от тези се оказаха загърнати с чаршафи, от които стърчаха голи ходила със землист цвят. На един от брезентовите нарове видях овъглен гръден кош. До него — обгорял до черно труп в неестествена поза…

  Особено мъчителна беше гледката за всички ни, когато отвориха шестия вагон, където на носилките имаше само безформени купчини човешко месо. По-малките бяха завързани в чаршафи, но по-големите стояха открити. Отварят осмия вагон. Всички трупове в него са повити с фолио… Които не са разпознати, ще бъдат погребани в Ростов. В общ гроб. Но това ще стане едва след специално разпореждане на правителството. А засега всички безименни войнишки и офицерски трупове ще се съхраняват в „хладилниците“ на тази жп линия.

  Промеждутъчните успехи от военната операция са потискащи. За три месеца ожесточени сражения федералните войски успяха да завземат само Наурския, Шчелковския и Недтерекския район, където почти никой не им оказа съпротива, и взеха под относителен контрол развалините на Грозни. Останалата територия на републиката частично (денят е ваш, нощта — наша) или изцяло се контролира от опълченците. Според различни пресмятания загубите на руските войски възлизат на около пет хиляди убити. От мирното население са загинали над двайсет хиляди души. Повече от триста хиляди са бежанците. Шест населени пункта са напълно разрушени, а други осемнайсет — частично. Ако опълченците не прекратят съпротивата си, в най-близките дни ще бъдат подложени на бомбардировки до пълното им разрушаване градовете Аргун, Самашки, Шали

 46. #46
  Иво Банчев 17 яну 2015, 18:07
   
  2
   
  4

  През цялата зима на руското командване хич не му е до Самашки, понеже е ангажирано с тежките боеве за Грозни… Но към 6 април обстановката около селото се изостря до краен предел. Откъм южната му страна се намира групировката на Шамил Басаев, а федералното командване прехвърля тук сборен отряд на ОМОН и Вътрешни войски с около 100 оръдия. И поставя ултиматум, съгласно който всички чеченски бойци трябва да напуснат селото, а жителите му — да предадат 264 автомата, 3 картечници и 2 БТР-а.„Чистката“ продължила четири дни и през това време в селото не са били допуснати нито представители на печата, нито на Червения кръст. Онова, което през тези дни се е вършило в Самашки, има само едно-единствено определение — геноцид. Само на 8 април загиват стотина чеченци. Безчинствата започват още с влизането на войските в селото. Разправата с невинните хора е бърза и страшна. Във всяка „съмнителна“ къща първо се хвърлят гранати, а после я „обработват“ с огнехвъргачки „Шмел“. Пред очите на местната жителка Янист Бисултанова застрелват дядо и, докато той моли за пощада и сочи своите ордени. Убиват и 90-годишния тъст на Руслан В., който навремето е участвал в освобождението на Букурещ и София… По време на „чистката“ около 40 селяни избягали в гората и се опитали там да се укрият. Но артилерията започва да бие по гората и почти всички загиват…

  Според данните само за 16 април на селското гробище са изкопани 211 пресни гроба и с всеки изминал ден броят им нараства. Но мнозина от убитите са погребани на други места… Вестта за трагедията на Самашки се разнесла из цяла Чечения и Ингушетия. „Усмиряването“ на Самашки се използва от дудаевците за разпалване на анти руски настроения. Неотдавна чеченският президент е изразил увереност по нелегалната телевизия, че чеченците ще запомнят поуката от Самашки. Можем да не се съмняваме, че така и ще бъде.Сутринта на 7 април руските командири казаха, че ако до шестнайсет часа не им предадем 286 автомата, селото ще бъде щурмувано. Нямаше откъде да намерим това оръжие, защото в същия ден всички бойци бяха напуснали Самашки. Убедиха ги старците. Командирите били твърдо обещали, че войските няма да влязат в селото, ако въоръжените му защитници се оттеглят от него… На общо събрание хората решиха да изколят добитъка, да продадат месото и с получените пари да купят автомати от руски военни. Знаете ли чеченците откъде се снабдяват с оръжие, въпреки пълната блокада по земя и по въздух? Ние го купуваме от руските интенданти — срещу храна за винаги гладните войници на срочна служба. Една бойна граната можеш да получиш срещу самун хляб. Но в този ден положението беше безизходно. Нямаше как за такъв кратък срок да си доставим исканото от нас оръжие. Помолихме за една седмица отсрочка. Но очевидно ултиматумът е бил само предлог, защото те не изчакаха да изтекат дори и определените от самите тях шестнайсет часа. Всичко започна с два часа по-рано…

  … Бяхме в очакване на своята участ. Не можехме да избягаме — страхувахме се, че ще изтече кръвта на чичо ми, който бе ранен по-преди. И ето че чуваме как отварят портата, как в двора влиза БТР, как хвърлят граната в празното мазе. Нахлуха в стаята. Бяха 18 — 20 души. Изглеждаха трезви, само очите им бяха някак оцъклени. Видяха чичо ми: «Кога е ранен? Къде е автоматът? Къде са другите?» Райса се хвърли към тях: «Не го убивайте, няма чужди хора в къщи и автомати няма, а татко е тежко ранен. Вие нямате ли също бащи?» «Ние имаме заповед да убиваме всички от 14 до 65 години» — разкрещяха се те и започнаха да преобръщат с краката си съдовете с вода. А ние вече знаехме какво означава това: сега непременно ще палят, а водата я изляха, за да няма с какво да гасим. Омоновци излязоха от стаята. И хвърлиха през вратата граната. Райса беше ранена. Тя стенеше. Аз чувах как някой пита: «Какво?» Наблизо отвърнаха: «Жената е още жива». Това — за Райса. Подир тези думи се чуха два изстрела от огнехвъргачка. Не знам защо, но така и не можах да закрия очи. Знаех, че ще ме убият, и исках само едно — да умра веднага, без болка. Но те си отидоха. Огледах се наоколо — Райса е мъртва, чичо също, а Ася е жива. Лежахме с нея и се страхувахме да помръднем. Гореше дървената решетка на кухнята, горяха завесите, линолеумът, пластмасовите кофи. Ние двете останахме живи, защото ни бяха сметнали за мъртви…

  Отидох в училището. Там жени сваляха от примките няколко обесени момчета. На вид от 1 — 3 клас. Ужасени деца побегнали от сградата. Заловили ги и ги удушили с жица. Очите им — излезли от орбитите, лицата — подпухнали и станали неузнаваеми. До тях имаше купчина изгорели кости — останки на още около 30 ученици. По думите на очевидци те също са били обесени, а после ги изгорили с огнехвъргачка. На стената с нещо червеникаво бе надраскано: «Музеен експонат — това е бъдещето на Чечения.» И още: «Руската мечка се пробуди.» Вече не можех да издържа. Върнах се у дома. От къщата бяха останали само стените. Всичко друго бе изгоряло. Двете с Ася насъбрахме в една мушама и парче вестник пепелта и костите на чичо Насрейдин и Райса. Чичо ми беше на 47 години, а Раиса през юли щеше да навърши 23.

  Пристигнахме в Москва не само за да ви разкажем за болката на нашия народ — ние преди всичко искаме да ви припомним за вашите убити войници. За нас е диващина, като гледаме как откарват на вертолети телата им над планините и там ги хвърлят на дивите зверове, как труповете им се разлагат в басейна с отровни отпадни води на химкомбината (между Грозни и Първи млекозавод) или ги изхвърлят в силозните ями.Искам всички да знаят: да, непоносимо тежко ни е заради нашите загинали, но ни е мъчно и за Русия. Какво ще стане, когато убийците, насилниците и наркоманите, безчинстващи днес на наша земя, утре се завърнат тук, в родината си? Изобщо не разбирам как можете да живеете, след като знаете, че сега вашите военни с огнехвъргачките си живи изгарят нашите деца? Пред очите на родителите прегазват детето с БТР и крещят на майката: «Гледай, к…, не извръщай глава!» Как подир всичко това вие ще гледате в очите своите майки, жени и деца?“

 47. #47
  СС 17 яну 2015, 18:18
   
  4
   
  6

  №38 Ех Любчо , Любчо , и двете ми коли са немски, и са по добри от стария москвич за който чаках години. Не случайно Русия все още неможе да създаде качествен автомобил.Бедните руснаци все ощи си карат дъртити лади, който неса мръднали в еволюцията, но богатите, ех тези богати защо карат на загнилия капитализъм автомобилите??? Защо толкова Руснаци избягаха в САЩ,Канада,Германия и къде ли не само и само да не са в преуспялата Русия? Телевизията не е една и може да си смениш канала като не си падаш по сапунки, и реалити бълвочи, за разлика от хубави соца , когато в петък вечер новините бяха на Руски език, и задължително след това филм за великата им отечествена война. И за разлика от теб аз съм видял и преди 89г .други държави как живееха, повярвай бяха пак по-добре.Като искаш да си богат стани първо умен, и бачкай здраво, а не чакай държавата да те храни.

 48. #48
  KOREKTOR 17 яну 2015, 18:25
   
  5
   
  4

  До #47 СС

  ******

  Какво ми се надуваш с някакви двайсет и кусур годишни НЕМСКИ КОШИЦИ бе *********?

  Само за сведение позаинтерисувал ли си се от новите модели на ЛАДА.

  Не си, нали **************.

  ***********

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 49. #49
  ей коректорче 17 яну 2015, 18:30
   
  4
   
  8

  не схващаш май? не е важно дали е лада или фолксваген - важен е факта че имаш право на избор. и това е основната разлика между лъжливия комунизъм и да живееш в свободна страна. Имаш право на избор. И преди безмозъчния путин да върне руснаците в 19 век, руснаците имаха право на същия този избор. Интересно е, че много избраха "лошия капитализъм".

  И точно това право, колкото и да лаеш не можеш да отнемеш на хората. Правото на избор, правото да пътуват и живеят където искат и правото да ти кажат че си дърт комунист.

 50. #50
  СС 17 яну 2015, 18:34
   
  5
   
  6

  №48 Коректорче,куха лейка си.ако ти липсва вожда бягай да му лигавиш мумията на червения площад. Имало то лада хубав модел, , ами купи си бе копан, купи си,аз ще си карам БМВ то. Айде бегай у лево руски педал.

 51. #51
  Мунчо 17 яну 2015, 18:40
   
  6
   
  4

  До #49
  За твое голямо съжаление Путин вкара руснаците в 21 век. Такива като теб тепърва ще разберат истината за нещата и ще бъдат мноооого изненадани. Светът не се състои само от САЩ и Еврапа. А сценаристите се сменят. Сменя се и сюжетната линия.

 52. #52
  AIR 17 яну 2015, 18:40
   
  7
   
  3

  ало кухи лейки соросоидни ... който се заблуждава, че има някакъв избор ... е дълбоко и безвъзвратно заблуден тип. Нито капитализма избрахме, нито т.н. свобода избрахме ... нито 100 евро пенсия избрахме ... нито 25 г. баварец избрахме .... Ние тука в нашата изстрадала държавица нищо не сме избирали ....

  Мамка му ... дори читави колонизатори не можахме да си изберем ....

 53. #53
  Иво Банчев 17 яну 2015, 18:45
   
  3
   
  3

  АААААААА НЕ МУ ВИКАЙ ПЕДАЛ ,ЧЕ ЩЕ ТЕ ИЗТРИЯТ!! Викай му СЪЕДИНИТЕЛ(ДОЛЕН ЛЯВ ПЕДАЛ), Той ще те разбере!Почти като човек разбира!

 54. #54
  Иво Банчев 17 яну 2015, 18:55
   
  4
   
  6

  Ми отивай в РАСИЯТА бе ДОРОГОЙ като не ти хареса тук! !1оо евро е билета,ще отделиш една пенсия колко му е!После там ще настане един живот както се пее в една популярна песен.ДАНО ,ДАНО ,ДАНО по скоро да ни избавите от присъствието си :ПРЪЧ КУРЕКТОРА,ЛЮБКА ЛОКУМЧЕВА и БЪЛГАРИЯ ON AIR!

 55. #55
  до 51 17 яну 2015, 19:02
   
  3
   
  6

  прав си. и русия, и китай и северна корея са в 21 век. Само че едниствено във военно отношение. Населението им ...
  всъщност и това се променя, защото китай се преорентира към нова форма на комунистически капитализъм.. но рашките...

  защо не се запознаеш с малко информация, че например путин финансира с държавни пари частните компании на обкръжението си? проекти за милиарди долари за да спаси от колапс загиващите им компании заради замразените им сметки. в същото време глада вече тропа на вратите на обикновените руснаци. само че както сталин, така и този не му пука особено за това.
  или за хората, които се опитаха да изкажат позиция различна от тази на путин - какво се случи с тях?
  путин връща русия точно там където бяха през 1917. и пропагандата е толкова силна, че ще успее да убеди отново руснаците да мрат от глад за да има за върхушката, защото "врага идва" и иска да им отнеме правото да си живеят спокойно.

 56. #56
  AIR 17 яну 2015, 19:04
   
  5
   
  3

  ИВО БАНЧЕВ вече те разбрахме, че си фен на чалмите ... като идват на границата сега напорлет на талази .. с хляб и сол ходи да ги посрещаш ...

 57. #57
  Лада Гранта 17 яну 2015, 19:09
   
  3
   
  2

  КОРЕКТОРА да бутне на КаПУТИН ладата

 58. #58
  Мунчо 17 яну 2015, 19:18
   
  4
   
  3

  До #55
  Като става дума за "населението им ...", наясно ли си с живота на населението в САЩ? "Защо не се запознаеш с малко информация" колко е свободно и колко добре си живее? А колко дезертьори от въоръжените ив сили има? И още много колко? Подготвяй се преди да се изказваш.

 59. #59
  KOREKTOR 17 яну 2015, 19:20
   
  3
   
  4

  До #50 СС

  На колко ДЕСЯТКИ години ти е БМВ-то бе ТЪПАНАР НЕКАГЪРЕН.

  СИгурно все ти е навряна КУХАТА ТИ И ПРОСТА НЕКОМПЕТЕНТНА КОФА ПОД КАПАКА на двигателя.

  И с колко заплатки олекваш за най елементарната резервна

 60. #60
  KOREKTOR 17 яну 2015, 19:25
   
  3
   
  4

  До #50 СС

  На колко ДЕСЯТКИ години ти е БМВ-то бе ТЪПАНАР НЕКАГЪРЕН.

  СИгурно все ти е навряна КУХАТА ТИ И ПРОСТА НЕКОМПЕТЕНТНА КОФА ПОД КАПАКА на двигателя.

  И с колко заплатки олекваш за най елементарната резервна част бе ГАЛФОН НЕКАДЪРЕН ТЪП ДЕБИЛЕН.

  И сигурен съм, че едва ли пари за хляб имаш, ОБАЧЕ КАРАМЕ БМВ нали.

  Като сложим отделно, че с последните стотинки си изплащаш заема с който си го купил.

  Позната историйка ТИП ГОВЕЖДИ ТЪП ЧАЛГОСАН.

  Обаче карама БМВ нали и ЧАЛГАТА дъни в щайгите

 61. #61
  Иво Банчев 17 яну 2015, 19:26
   
  4
   
  6

  България ON AIR откъде разбра,че съм фен на чалмите.Защото не ти е удобно да коментираш мъката на майките и зверствата на РУСКИТЕ ВОЙСКИ СПРЯМО ЦИВИЛНОТО НАСЕЛЕНИЕ!Пред очите на местната жителка Янист Бисултанова застрелват дядо и, докато той моли за пощада и сочи своите ордени. Убиват и 90-годишния тъст на Руслан В., който навремето е участвал в освобождението на Букурещ и София! Ето това е ВЕЛИКАТА РУСКА АРМИЯ!

 62. #62
  58 17 яну 2015, 19:29
   
  4
   
  3

  направо ще ме умориш :)
  Като става дума за "населението им ...", наясно ли си с живота на населението в САЩ?
  добре живея:) и да знаеш че съм доста запознат с ситуацията, която е далеч от глупостите ти.
  не знам къде дезертират, но е факт, че една трета от руската армия ги освобождават в първите 6 месеца поради медицинска негодност (това е наборната).. да не говорим, колко голям процент си плащат само за се оттърват. Явно много им се служи във "великата червена армия"
  обикновено като нямат какво да кажат такива като теб се стига до "а вие защо си биете негрите" та да ти отговоря. не ги бият вече.. :)
  смях

 63. #63
  Иво Банчев 17 яну 2015, 19:31
   
  3
   
  3

  Фии сплескан,я си карай ЛАДА КАЛИНАТА! ОЩЕ КАТО СИ Я КУПИШ И 7 разряд автомонтьор с всички тапий ти връчват!

 64. #64
  AIR 17 яну 2015, 19:40
   
  5
   
  4

  Банчев, цивилното украинско население да ходи да се оплаква на лидерите си - хунтата в Киев, която го продаде за жълти стотинки на задокеанските си господари.

  Я не ми се прави на философ ... на война, като на война. То не щото т.н. съмнителна АТО, на укр армията не обстрелва по цивилното население с ГРАД примерно ... има толкова много доказателства за военни престъпления на укр армията ... ама нали се бият срещу руснаците , ще си замълчим. Те са борци за свобода сега. Също като косовските терористи ...

 65. #65
  KOREKTOR 17 яну 2015, 19:45
   
  2
   
  2

  До #57 Лада Гранта

  НЕКАДЪРНИКО БЕЗПРОСВЕТЕН ПРОСТ ТЪП НЕКАДЪРЕН,

  Първо, навремето когато ГРАНТАТА не запали, не беше по вина на ЛАДАТА, а беше по вина на Путин който я е задавил понеже не е знаел, ч ГРАНТАТА е с електронна газ и педал не се натиска. така, ч епричината не е в колата , а в карача. После самите руснаци подмятъха Путин. Ама той като стар ЗАЗ-аджия отде да ги знае тези чалъми. нали от сумати години все го возят.

  ВТОРО. На тебе ПРОСТАКО ТЪП известно ли ти е , че от три години LADA GRANTA НАЙ-РЕДОВНО СЕ СЪСТЕЗАВАШЕ в Световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) . И се наравно с всички големи световни марки с къде , кде по-голям многогодишен опит. И даже имат няколко втори и трети места в етапите.А тази 2014 спечелиха и единия от етапите.

  А писах "............ СЕ СЪСТЕЗАВАШЕ" , защото 2014 беше последна на LADA GRANTA . От 2015 ще я замести новата LADA VESTA WTCC.

  Още инфо желаеш ли НЕКАДЪРНИКО ТЪП?

 66. #66
  ukrainec 17 яну 2015, 19:47
   
  2
   
  4

  Майдан и в Ереван- кавказки кошмар за Путин

  В Армения, която е най-новият член на съшития с червени конци от Путин Евразийски съюз, вече четвърти ден се разраства антируски бунт. Да сте чували нещо подобно от българските медии?  Ами слушайте Би Би Си, както при комунизма.  Преди да прочетете информацията на Би Би Си, държа да подчертая, че става дума за антируски размирици, предизвикани от факта, че (и) арменската пета колана на Путин е готова на всякаква колаборация с руския колониализъм, за да услужи на Кремъл.

  Престъплението , извършено от руски войник ( което далеч не е първото, прикривано от Москва и местните й слуги клане- подобно имаше и през 1999 г. в Армения), е явно искрата, подпалила натрупаното негодувание сред арменците.

  При цялата си отвратителност убийството на цяло арменско семейство едва ли щеше да предизвика такава многохилядна реакция по улиците на Гюмри и Ереван, придружена с изгарянето на руския флаг, ако огънят на бунта нямаше предисторията на трупаните с години въглени на руското унижение за гордите кавказци, превърнати в безволев инструмент на московския диктат.

  Проблемът на арменците в отношенията с Азърбайджан (като наследство от разпадането на СССР и съпътстващата съветската агония арменско-азерска война в Горни Карабах) се използва от Москва за нейните имперски цели. Но изглежда арменските граждани не искат да търпят повече да бъдат употребявани от Путин.
  АЙДЕЕЕЕ-ОЩЕ ЕДИН МАЙДАН !!
  Долу Ереванската Хунта !!-нали комуняги ???

 67. #67
  ukrainec 17 яну 2015, 19:56
   
  2
   
  4

  Куректорке ти забрави ли ,че Ладата си е ФИАТ бе мойто момче-какво толкоз хвалиш неруско -измислената кола?
  Разбирам да забравиш че калашника не е руски,че танка Т-34 е Ролс-Роис ама за ладата даже и най непросветените знаят-чист ФИАТ !

 68. #68
  СС 17 яну 2015, 20:02
   
  1
   
  4

  Коректния амбриаж , туй да не ти е ЗаЗ-та, че все да лежиш под нея. Ела да те повозя на колата, ще кви екстри има в колата който неси ги сънувал даже, нищо че си прост от мен да мине ще ти запиша една касетка на Алла Пугачова да си въртиш в запорожеца, че вече не я пускат по радиото ;)

 69. #69
  KOREKTOR 17 яну 2015, 20:04
   
  3
   
  0

  До #67 ukrainkata

  ukrainkata

  А ма ПАТКО ТЪПА ПРОСТА ПРОСКУБАНА ХОХЪЛСКА,

  Понеже си си абсолютно невежа и в автомобилизма, както и във всичко друго ТЪПАНАРКО ПРОСТА БЕБИЛНА СМОТАНА ИДИОТИЗИРАНА ще те светна , че ЛАДИТЕ отдавна престанаха да имат нещо общо с FIAT още от далечната 1983 година когато започна производството на LADA SAMARA.

  Това ясно ли тие ГАДИНО НЕКАДЪРНА ПРОСТА?

 70. #70
  KOREKTOR 17 яну 2015, 20:06
   
  3
   
  1

  До #68 СС

  Бос ходи ама кара БМВ на .....найсет години.

 71. #71
  до 69 17 яну 2015, 20:14
   
  1
   
  1

  на мен пък ми се струва, че само името е останало руско :) Рено-Нисан, това е собственика на лада.

  По данным на конец июня 2014 года, свыше 50 % акций компании контролировалось альянсом Renault-Nissan, российской госкорпорации «Ростех» принадлежало 24,5 %. Формально 81,447 % обыкновенных и 47 % привилегированных акций «АвтоВАЗа» принадлежало нидерландской компании Alliance Rostec Auto BV, которая, в свою очередь, на 67,13 % принадлежала Renault-Nissan, а на 32,87 % — «Ростеху

  In March 2008, Renault purchased a 25% stake in AvtoVAZ in a US$1 billion deal.[4] This was expected to result in new Lada models on existing Russian assembly lines. The remaining 75% of AvtoVAZ continued to be owned by the Russian state-owned Rostekhnologia Corporation. On 12 December 2012, the Renault–Nissan Alliance formed a joint venture with Rostekhnologia (Alliance Rostec Auto BV) with the aim of becoming the long-term controlling shareholder of AvtoVAZ.[5] The takeover was completed in June 2014, and the two companies of the Renault-Nissan Alliance took a combined 67.1% stake of Alliance Rostec, which in turn acquired a 74.5% of AvtoVAZ, thereby giving Renault and Nissan indirect control over the Russian manufacturer.[6] Lada is now part of the Renault-Nissan Alliance, the world's fourth-largest automobile manufacturer by sales revenue (after Toyota, Volkswagen Group and General Motors).[7] In spite of a flood of Western models into the Russian market in recent years, Lada has maintained its dominant market share.

 72. #72
  ukrainec 17 яну 2015, 20:18
   
  2
   
  4

  КУРЕКТОРЧЕ,
  Ами ако сегашните Лади нямат нищо общо с първите ,гъско непросветена,то 5-тия и 6 -тия етаж на зградите нямат нищо общо с 1 и 2 етаж.Така ли ма гъско?
  Малко имам понятие от коли патко,защото 4 години карах "Митсубиши",купих го 8 годишно на 130 хиляди,минах с него още 80 хиляди ГЪСКО ПУТИНОИДНА без да се повреди нищо патко!
  А на баща ми Москвича се повреди втората година още на времето.

 73. #73
  СС 17 яну 2015, 20:25
   
  2
   
  2

  Кой открадна на коректния амбрияж чистачките и касетката на Алла Пугачова от запазения запорожец?
  Коректорче слагай капачките от оцет да не се надраска стъклото, народната милиция ще ги намери тези мръсни хулигани..

 74. #74
  Камен Кънев 17 яну 2015, 20:25
   
  4
   
  2

  хубаво се хулите и делите на про-руски и про-американси, ама къде е про-българското?? и руснаци и американци си защитават техните интереси, а не нашите - не го забравяйте това.

  да не забравяме, че комунизма точно изтри православието от българина, като народопсихология, това което и османците не можаха да направят, комунистите го направиха. и точно в Дума да пишат в защита на православието е най-голямата обида.

 75. #75
  KOREKTOR 17 яну 2015, 20:26
   
  3
   
  1

  До #71 до 69

  Пак не си разбрал нищо.

  "Альянс Renault-Nissan завершил сделку, передающую ему контроль над «АвтоВАЗом».

  контроль, а не собственик на ЛАДА.

  И заинтерусувай се DATSUN mi-do и DATSUN on-do които се произвеждат в Толиати какво предсавляват дефакто и на каква база са направени.

  Ако имаш въпроси, моля.

 76. #76
  СС 17 яну 2015, 20:39
   
  2
   
  3

  До № 74 Камен Кънев

  В този сайт кажеш ли комунизъм, автоматично те правят американофил.
  Напълно съм съгласен с това което си написъл, но някой хора трудно още го осмислят.

 77. #77
  KOREKTOR 17 яну 2015, 20:43
   
  2
   
  0

  До #66 ukrainkata

  ukrainkata

  ПАТКО ТЪПА ПРОСТА ПРОСКУБАНА ХОХЪЛСКА,

  Точно това ти намекнах за опасенията си в другата тема "РУСКИ И БГ МЕДИИ: БЪЛГАРИЯ ДОГОВОРИ "НОВИТЕ" F-16 ОТ САЩ С ДЖОН КЕРИ" където ме запита за Арменията.

  Там ти писах ,че нещо на лошо и подмолно замириса пак от КРАВАРИТЕ и то, че не съм се излъгал.

  "И там май нещо намирисва от тези "СПОНТАННИ ПРОТЕСТИ"

  От това което съм чел , изперкал войник, който ще си получи заслуженото. Но ако е нещо друго за което си мисля скоро ще излезе."

  И ето познатия сценарий е налице.

  И ПОРЕДНОТО НЕСПИРАНЕ ПРЕД НИЩО от страна на КРАВАРИТЕ и началото е поставено след 6 неинни живота.

  В Украйна беше отказа да се асоциират към 78. #78
  KOREKTOR 17 яну 2015, 20:46
   
  2
   
  0

  До #66 ukrainkata

  ukrainkata

  ПАТКО ТЪПА ПРОСТА ПРОСКУБАНА ХОХЪЛСКА,

  Точно това ти намекнах за опасенията си в другата тема "РУСКИ И БГ МЕДИИ: БЪЛГАРИЯ ДОГОВОРИ "НОВИТЕ" F-16 ОТ САЩ С ДЖОН КЕРИ" където ме запита за Арменията.

  Там ти писах ,че нещо на лошо и подмолно замириса пак от КРАВАРИТЕ и то, че не съм се излъгал.

  "И там май нещо намирисва от тези "СПОНТАННИ ПРОТЕСТИ"

  От това което съм чел , изперкал войник, който ще си получи заслуженото. Но ако е нещо друго за което си мисля скоро ще излезе."

  И ето познатия сценарий е налице.

  И ПОРЕДНОТО НЕСПИРАНЕ ПРЕД НИЩО от страна на КРАВАРИТЕ и началото е поставено след 6 неинни живота.

  В Украйна беше отказа да се асоциират към ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ.

  А в Армения, че се присъедниниха тези дни към ЕВРОАЗИАТСКИЯ СЪЮЗ. 79. #79
  KOREKTOR 17 яну 2015, 20:54
   
  1
   
  0

  До #72 ukrainkata

  ukrainkata

  ПАТКО ТЪПА ПРОСТА ПРОСКУБАНА ХОХЪЛСКА,,

  Ти ГЪСКО ТЪПА МИРИЗЛИВА кога ще престанеш да се изсулваш каъо БЕЗГРАБНАЧЕН ЛИГАВ ПЛУЖЕК когато те размажат?

  Аз и говоря, че бъкел понятие си няма от ЛАДА и ФИАТ, тя ми говори за раздрънканато и Митсубиши.

  ТЪПАНАРКА НЕКАДЪРНА. Много ме интересе па твоята дътра кошица.

  А като си много отворена кажи какво означава MITSUBISHI?

  Ама веднага, без да ровиш в нета.

 80. #80
  ukrainec 17 яну 2015, 21:23
   
  2
   
  1

  Три диаманта патко или три перки,
  таз фирма е произвеждала самолети и сега пак произвежда.

 81. #81
  KOREKTOR 17 яну 2015, 21:27
   
  3
   
  0

  До #80 ukrainkata

  ukrainkata

  Цял почти половин час ли се рови досега в нета ма ГЪСКО ТЪПА ХОХЪЛСКА?

  От 17 яну 2015, 20:54 като те запитах.

  До 17 яну 2015, 21:23 като ми отговори.

  Браво . Пукаш от мозък ДЕБИЛНА ИДИОТКО.

 82. #82
  Иво Банчев 17 яну 2015, 22:11
   
  2
   
  2

  ЗА СЪЕДИНИТЕЛЯ КОРЕКТОР:Дизайнът на най-новия модел Лада RF90 е готов. Инженерите са много доволни от работата си с чуковете и длетата.
  В Китай е открит завод за производство на Лада Калина. Разликата от оригинала се вижда много лесно - качеството на фалшивата Лада е значително по-добро.- Защо слагат нагреватели на задното стъкло на "Лада"- та?Как се казва лада кабрио? - Шейна.

  Каква информация е посочена в ръководството на новата лада? - Разписанието на автобусите.
  - За да не ти мръзнат ръцете, когато я буташ.

 83. #83
  Иво Банчев 17 яну 2015, 22:16
   
  2
   
  4

  Каква е приликата между ЛАДА и проститутка: и при двете ти е хубаво, когато си вътре, но и с двете те е срам да се покажеш пред хората.- Знаеш ли, че новата Лада ще има четири педала?
  - А четвъртия защо?
  - Да напомпва възглавниците за безопасност.

 84. #84
  МиГ 17 яну 2015, 23:23
   
  3
   
  1

  #74
  Не съм съгласен. Нека да погледнем само кои почитат повече християнските празници - тези родени и израснали по времето на комунизма, или тези при капитализма?
  Именно капитализма е присъщ с унищожаване на всякакъв морал и ценности в обществото. А какво почитане на религията искате, когато няма елементарен морал. За съжалените това не е само у нас, а в целия западен свят и подигравката на цяла една религия го показва.

 85. #85
  neicht 18 яну 2015, 00:53
   
  3
   
  2

  статията е написана в типичния за комунистите романтичен нихилизъм. Да отричат всичко, докато не ги изправят до стената и да ползват факти извън контекста им за да предизвикат симпатии... и въпреки, че има добри попадения хубаво е журналистката да се замисли за много от тези конфликти, коя е първо причината.. кой провежда етническо прочистване на Косово и Босна повече от 50 години? и тук се съгласявам с автора, че последващото издигане на косоварските терористи си е грешка на нато. споменава светски ирак...моля ви се - звучи като демократична северна корея. защо обаче не споменава, че преди намесата на запада, садамчо скочи на кувейт? или че си избиваше собственото население, отглеждайки си паралелно терористчета против израел..
  и изобщо като цяло фактите, които ползва са извън контекста.

  може би се надява да възбуди "славянската любов" и да убеди читателите че ние сме от европа и ще цъфнем и вържем само ако отидем при руския брат. Да ама не. теорията на хънтингтън за сблъсъка на цивилизаците, където българия е от източната страна на границата я обориха преди 15 години, та господа комунисти, като ще ползвате западна литература за пропагандата си - обновете си библиотеката.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка