ТОМА ТОМОВ: ПУТИН Е ПРАВ ЗА КРИМ, ТОВА ТАМ ИСТОРИЧЕСКИ Е РУСКА ТЕРИТОРИЯ. САЩ ЗАГУБИХА ВОЙНАТА, В КИЕВ ДЕЙСТВАТ ФАШИСТИ

Pan.bg 19 яну 2015 | 21:12 views (15494) commentaries(32)
img Тома Томов: Путин е прав да задържи Крим, САЩ загубиха войната
БТВ, „Лице в лице”

image
България вижда мрака и мракът гледа България. И ако увеличим метафората, мракът идва със скоростта на куршум към нас. Но то не е само към нас. Но аз няма да бъда песимист или оплаквач. Има една пъпна връв, която свързва всеки от нас. Преди 100 години всички мои роднини са били в Солунската гимназия…Имало е една страхотна държава, с 200-300-хилядна армия. Имало е страхотни поети. Нямало е телефон, но е можело да видиш Дебелянов, Яворов, Вазов, страхотни писатели и интелектуалци. Идвал е звездният час на ген. Вазов, на ген. Колев. Това е била страхотна държава със желязно поколение, което е можело да прибере България. Но идва Ньой – губим…

Но като помислиш, не трябва да бъдем песимисти. Защото какво е песимизмът? Да кажем, ти решиш, че ще загубиш живота си и синът ти, и внукът ти, и правнукът ти, и праправнукът ти. И така ги наредиш, че още един път, и още един път, и още един път – пет века това е ставало с България. И след тези пет века се появява това блестящо поколение, за което Теодор Рузвелт пише тези страхотни неща – „великият български народ…” след Одрин 1913 година. Значи те са можели да решават нещата, защо и ние да не можем да ги решаваме?

image
Друг е въпросът, че България сега е в много тежко положение. И може би – всичко е възможно, ние сме там, където ще има много кръв, на една граница, която започва от Петербург и стига до Варна…Това ще е една територия, която ще стига до Шанхай – Русия и Китай, и друга територия, която започва от…и стига до Бургас и нататък до Ванкувър, САЩ и Европа заедно…Тоест виждат се двата големи блока, които по някакъв начин ще трябва да решават противоречията си, надявам се, не с ядрена война.

Папа Франческо каза много ясно, че тази война се води. Тази война се води информационно, икономически, финансово.

Само преди една година това бяха обикновени демонстранти в Киев. Някога да ви е идвало наум, че в Европа ще има десетки хиляди ранени и убити, че ще се стреля с катюши по жилищни квартали, че ще се стреля с ракети земя-земя?

Бях приятел със знаменития руски артист Инокентий Смоктуновски. Той снимаше един филм заедно с Павел Вежинов и Христо Христов, Ваня Цветкова играеше. Говорим си един ден и той разправя – по време на войната, първото му сражение, германците веднага ги пленяват. Юни или юли 1941 година. А той след това взема Берлин, бие се на Курската дъга. И германците какво правят? – строяват цялата дивизия и казват: „Командирите и политкомисарите три крачки напред!” И разстрел веднага. След това: „Сваляйте си панталоните!” И който е обрязан, който е евреин, веднага го извеждат и разстрелват. И той казва – а той е евреин: „Вървим по едно чардаче и срещу мен е седнал един човек – немец, млад, на моите години, и очите ни се срещнаха и той ми подари живота. Вижда, че той е обрязан, но – хайде, живей! И живее Смоктуновски. Останалите ги разстрелват.

Защо ви го разправям това? Хората, които разстрелват, са украинци, облечени в униформи на СС. На другия ден, след като немците завземат Киев, веднага има правителство. В него влизат уважавани професори, това е антисъветско правителство. Не може да се скрие това, че в Украйна има СС дивизия, че има десетки хиляди украинци, които са се сражавали срещу Съветския съюз. И след това, в крайна сметка, техните деца в Украйна искат реванш. Каква е тази партия на Тягнибок – „Свобода”, какво е този „Десен сектор” на Ярош? Това са чисто фашистки формации. Спретнаха един преврат в Киев, в който използваха справедливите искания на хората срещу олигарсите, които и сега управляват Украйна – защото какъв е Коломойски, какъв е Порошенко, какъв е Ринат Ахмедов? Това са олигарси, каква демокрация?

И в крайна сметка това, което стана – виждаш една огромна омраза на украинците към руснаците и огромна омраза обратно. Виждаш пропагандни войни, които са ужасни, защото руснаците, например казват: ние ще ви превърнем в радиоактивен прах. С руснаците не можеш да воюваш, защото те имат 15 хиляди ядрени оръжия. Украйна им е заден двор. От друга страна тези, които искат Украйна да е независима, наричат руснаците инсекти, колоради, ватници…А Украйна е като сиамски близнаци. Имаш 6-7 милиона руснаци, имаш милиони, които са едновременно и украинци, и руснаци. В Интернет върви едно много интересно стихотворение на Бродски. Той е много близък и до Достоевски, и до това, което Солженицин пише на тази тема.

Мислейки геополитически, най-голямото поражение на Русия от Брест-Литовския мир е поражението, което изпита Путин, губейки Украйна. Защото за мен Украйна е загубена за Русия за 80-100 години. Може да се разбере от Ленин. Ленин мрази две неща: руския царизъм и православието. Когато идват немците, той им дава Украйна, подарява им я.

Когато това лято снимах в Москва, в Карнеги център се срещнах с един прекрасен анализатор – Дмитрий Тренин, и го питах: „Не завиждате ли на германците в момента?” Германия е тази страна, която спечели века, която е най-могъща – 1,3 трилиона износ. Германия е тази страна, която ще сложи войници, за да…украинци и руснаци да не се бият. Но това, което ясно се забелязва, е, че Германия вече не е буфер между Русия и Америка. Германия твърдо зае позиция и застана на страната на САЩ. Което е наистина ново нещо. Защото там имаш хора като Кол, като Хелмут Шмит, като Шрьодер, имаш цялата им Социалдемократическа партия – Зигмар Габриел, сегашният им външен министър…Като ги гледаш, те никога не биха отишли на такъв ход, какъвто в момента прави Меркел. Тя прави ход, който е исторически според мен. И това вече определя големия блок. Не мисля, че Германия вече ще има собствена историческа роля. Германия ще е под крилото, под шапката на Америка. В крайна сметка, може би е избрала това, защото върви научно-технологическа революция – шеста поред, и тази революция няма да я направят германците, тя ще бъде направена вероятно от Америка. В момента тя върви с такова темпо, вероятно зенитът й ще стигне 2018-2020 г., и който не е вътре, ще бъде изхвърлен на бунището на историята. И германците предпочитат да са вътре.

Аз лично смятам, че Путин е прав да задържи Крим. Така мисли и Ходорковски, така мисли и Навални – неговите опоненти. Това е руска земя. Но аз мисля, че нещата вече са ясни. Западът е решил да свали Путин, Путин е решил да оцелее. Това ще доведе до конфликт. Какъв ще е конфликтът? Дали ще е само като сега – информационен, финансов, икономически, или ще се стигне до военен конфликт? Защото, ако действително реши да влезе в Киев, как ще бъде спрян той? Кой ще го спре? Ако говорим цинично, Украйна струва на Запада 25 млрд. долара годишно. Да знаеш някой, който ще иска да плаща за Украйна по 25 милиарда следващите десет години? Когато фалира Гърция, Европа плати 250 милиарда. Когато Германия си взе Източна Германия, плати 1,5 трилиона за десет години, но сега Германия е Германия. Някой да плати за Украйна 250-300 милиарда следващите десет години? Не виждам кой. Затова тази страна ще бъде разделена, ще бъде съсипана, част от нея ще отиде другаде, а част от нея ще си вземе Русия.

А САЩ – когато се оттегли една велика сила от цял един регион, от Близкия Изток…Навремето Сайръс Ванс казваше – това е нашата сънна артерия, без това не можем. Но те се оттеглят, техните легиони се изтеглят, те загубиха война. И винаги, когато легионите се оттеглят, има засади, има опасности. След този провал в Близкия Изток, ако той успее да се организира, дано да успее. Продължавам да мисля, че Обама е един прогресивен президент, защото, първо, той защитава бедните хора в Америка, второ – той е десет пъти по-добър от който и да е от републиканците. Преди да стане президент, Обама е бил в Близкия Изток ден и половина. Седял е в хеликоптера до ген. Петреъс, бъдещият шеф на ЦРУ, който след това той изгони, който след това стана шеф на ЦРУ. Този генерал, както и ген. Макристъл са водили войната. И са водили страхотна война. Петреъс е този, който спаси американците в последния момент. Той е като ген. Грант в Гражданската война. Петреъс е този, който след това се биеше прекрасно в Афганистан. Има един много интересен момент – те казват – трябва да дадеш още 40 хиляди войници в Афганистан. Той отговаря: Не, изтегляйте се всичките. Както и преди това: изтегляйте се всички от Ирак. И те казват: хубаво ли ще е един млад президент, който няма още 50 години, да бъде изправен пред оставките на началник щабовете на войските в Ирак и Афганистан? Ние ще подадем заедно оставки. И тогава той сяда и с писалката си прави на пет странички нещо като договор между него и генералите. Той – нобеловият лауреат за мир, и генералите. И тоя договор фактически не беше изпълнен. Америка, когато се изтегля, императорът не знае как да се изтегля. И тогава падат главите на военни герои, като Чък Хейгъл. Аз не зная как този президент ще се справи с Близкия Изток.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 32

 1. #1
  Krasimir Dimitrov 19 яну 2015, 21:30
   
  7
   
  0

  Цитат от статията:
  И след тези пет века се появява това блестящо поколение, за което Теодор Рузвелт пише тези страхотни неща – „великият български народ…” след Одрин 1913 година. Значи те са можели да решават нещата, защо и ние да не можем да ги решаваме? .

  Ще можем ли ние сега да определим съдбата си?

 2. #2
  Sold-er 19 яну 2015, 21:33
   
  24
   
  7

  До #1 Никой не се интересува какъв е бил бащата на Томов...или дядо му, прабаба му и тн. Човека си говори истини и това е ФАКТ......ходи спори с фактите, като си нямаш друга работа!!!

 3. #3
  H5N1 19 яну 2015, 21:35
   
  14
   
  2

  Костов, що не вземеш поне един път да коментираш нещо със смислени изрази, без емоционално натоварващи епитети? Не можеш ли? - Значи си перфиден глупак! Злобен, упорит и безмозъчен.

 4. #4
  костов 19 яну 2015, 21:41
   
  7
   
  50

  Томов никакви истини не казва.Русия наруши Будапещенския договор.Погази международното право.Знам,че при вас глупостта е пожизнено състояние,тя носи върху себе си нещо фатално във вашите случай.

 5. #5
  Cyber 19 яну 2015, 21:53
   
  22
   
  5

  За мен Тома Томов е един от най-добрите български журналисти. Издигна ми се в очите още когато с Димитрии Иванов водеха предаването "Наблюдател"
  Мнението му е винаги точно и безпристрастно.

  Отворете чичо гугал и напишете "Тома".
  Кое име ви излиза първо от долу?
  Други въпроси нямам.

 6. #6
  петка 19 яну 2015, 22:03
   
  28
   
  5

  ЕВАЛА, най-накрая един умен човек.
  Тома Томов е един много умен журналист.

 7. #7
  Krasimir Dimitrov 19 яну 2015, 22:05
   
  7
   
  3

  В една от днешните теми админа написа, че трие коментарите на костов?
  Това не го прави и какво - и тази тема се върти около трола? Темите за трола ли се пускат?

 8. #8
  петка 19 яну 2015, 22:22
   
  17
   
  3

  Освен това Тома Томов е и изявен патриот. Направил е много за армията. Вълнуват го проблемите и бъдещето и. А малоумниците които го плюят и възхваляват неофашисти като АЙценюк и Порошенко, реално подкрепят унищожаването на армията. За това тук никой не ги обича и това си личи от вотовете срещу постовете им.

 9. #9
  Ace 20 яну 2015, 00:00
   
  5
   
  12

  Да бе, да! Киевско княжество е имало преди московското. Още от времето, когато там е била Волжка България, а не някаква си Москва!

 10. #10
  TRAKIEc 20 яну 2015, 00:12
   
  8
   
  2

  Kostov ti naistina si NE ADEKVATEN.
  . Za kakvi dogovori balnuvash. Dogovorite se spazvatt samo ot slabite. Silnite gi diktuvat i narushavat. Tova napraviha USA i Rusnacite otgovoriha adecvatno.
  . .

 11. #11
  приходящ 20 яну 2015, 00:55
   
  8
   
  10

  До #10: "Dogovorite se spazvatt samo ot slabite" - Ами да, разбира се. С една дума - не ме гледай какво говоря, гледай ме какво правя. По тази логика, на път е Аляска :). Гиди комуняги с комуняги.

  А иначе, Томата е прав в едно - между руснаци и украинци зейна огромна пропаст, която няма да бъде запълнена в близките десетилетия. Което, от друга страна, е отлично.

 12. #12
  Борил 20 яну 2015, 04:46
   
  6
   
  5

  Тома казва някои верни неща, но и за доста не е прав. Не Путин създаде положението в Украйна, а пияницата Йелцин. Чудя се дали не са го хванали от юкоз да се прави на русофил. Боже , хазаринът Ходорковски да му е капацитет! И войната няма да дойде от това че Путин се опитвал да оцелява, разбираш ли, ами от това че Америка трябва да оцелява в обозримо бъдеще. И барабар с нея ЕССР и разните кралски особи с банкерите си. Като че ли Путин отишъл на границите на САЩ да им прави маскаради. Или пък опълченците отишли да взривяват жилищни блокове в Киев, та Прасенко да ги гони с миномети и бомбардировачи.

  Това, което мен ме притеснява е че ние в България минахме на принципа на градове( по-скоро села) - държави, като от времето на Макиавели. Пълна социална, икономическа и политическа фрагментация. Как ще си спретнем "самооброна" както казаците в Донбас успяха ако ни дойде същото до главата , не ми е ясно?

  А колкото до сълзите по старо величие ( Велика България и хленчене от този род) ето това мога да кажа: Австрия няма нито войска, даже е по-малка от България поне двойно. Не е работата в територията, а в пипето. ( Не е важно колко ти е голям, а какво правиш с него). Германия е навремето едно Пруско княжество , ама какво! Развиват култура, наука, армия. Не псевдо, както мозъчните тръстове правят у нас , а истински! Идете във Виена да видите как младежите слушат класическа музика, вместо да се кълчотат на рап и чалга, четат из полянките на парковете Истинска литература и в Държавният им музей бившият им Император е събрал колекция, която хич не отстъпва на Лувъра или Ермитажа. ( а не някакви камънаци, мумии и китайски вази с неопределен произход, краднати тук там как дойде,от ония клошари от Лондон, а не купени от авторите им, както прави чичо Фрифрих.)
  И тръгват да завладяват. И почти успяли. Грандиозно е. Къде е Русия - 1/6 от земната суша, къде е Германия? Вярно, опитът им показва че имперските апетити да грабиш територии завършват плачевно. Това ли трябва да прави България? Носталгията по отминало величие е точно това от което се ползват нашите кукловоди. Те с тези надежди хранят и Турчулята, и Македончетата, пък и Румънещи няма да откажат да забършат пак нещо, какво да говорим за наще Байганьовски бабаити или тези същите на Сърбия?

  Хора, о съ знай те се !

 13. #13
  СУБИГИ КАН КАЛОЯН 20 яну 2015, 06:24
   
  0
   
  8

  Борил АРЕ МАНГАЛО-КОМУНИСТ У ЛЕВИЯ ТРОТОАР.ДА СЪМ СЕ ОТКАЗВАЛ ОТ ИСТОРИЯТА СИ!БОКЛУК ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН!

 14. #14
  thejack 20 яну 2015, 06:25
   
  1
   
  7

  Винаги е приказвал глупости и най-важното е,че не сиседна на гъза и да МЛЪКНЕ...

 15. #15
  Борил 20 яну 2015, 07:02
   
  5
   
  0

  Ха, ето че един байганьо се появи. Калоян , пиле, е бил дете от сой, а не дървар като тебе. Да не говорим колко са били интернационални българските знатни родове на Втората Българска Държава, та всички са се женели все за "чужденки".

  И виж какво , ако страдаш от разни пристъпи на необяснима ярост , иди да се прегледаш, ще направиш услуга на себе си най-вече. Просто човек когато е в ярост не може да разсъждава. Блокира, главата му се налива с кръв и е потенциално опасно за здравето и за този , който има нещастието да е наоколо. Освен че успя да се "изходиш", не изказа нищо по въпроса. Иди да си легнеш,да си възстановиш здравето.

 16. #16
  Мунчо 20 яну 2015, 07:28
   
  9
   
  1

  Томата не се коментира, той трябва да се чете внимателно. Всяка негова дума е изпълнена със съдържание, но за да разбереш какво ти казва, трябва да си малко по-ерудиран. Затова хора като Костов и Банчев никога няма да го разберат.

 17. #17
  Teraflop 20 яну 2015, 09:20
   
  11
   
  1

  И този път Томата е прав,така е.Ако фашистите и тъпите янки натиснат Русия,ще има ядрена война.Дано в главата на Обама има повече разум.

 18. #18
  Гошо 20 яну 2015, 10:04
   
  8
   
  10

  И какви точно истини говори господин Томов? "Фашист" е измислена дума от пропагандата на Русия, която няма и грам съдържание. Фашизма е тоталитаризъм, който се забелязва далеч повече в Русия от всяка друга европейска страна. Второ, това определение е и обида за стотиците хиляди антифашисти украинци, загинали срещу нацизма. И друго много смешно повтаряно от про руските българи навсякъде. САЩ да е откъснал парче от Русия? САЩ да е навлязал в суверенна територия и да води война с хората от друга държава? Много интересно как така изведнъж няма значение че руска войска води война в суверенна територия, а това че цивилизацията се опитва да помогне на нещастните украинци било война. Бре мама му стара, нещо не разбирам. Относно пуча срещу руската подлога Янукович, не е ли работа на самите украинци за това? Русия не врещеше ли за Либия, Ирак, Сирия, че е вмешателство във вътрешните работи на държавите? Да де, щом е руско е право, щом руски войник убива е право, щом Русия напада тя винаги има право. Ужас, промити мозъци!!!

 19. #19
  говедце 20 яну 2015, 10:09
   
  2
   
  11

  Аве тъпунгери всяка европейска държава има претенции към друга. Дори ние смятаме Македония за наша, Турция смята част от България за тяхна. И кво, руския бутуш каза - нема лабаво, историята може да се преправя по всяко време, стига да имаш войски, браво бе, капути, а ако турския войник влезе при нас, много хубаво, капутско племе, тъпакът путин отвори кутията на пандора и ние сме първи потърпевши от това, но простия руски българин не му дреме той иска всичко да е руско пък посре българско, всъщност ако българското не е руско то не е българско.... капути

 20. #20
  Пита се 20 яну 2015, 10:29
   
  6
   
  1

  Има един пролом около Киев - Бабин Яр.Там за няколко години са избити над 1 милион евреи и противници на украинското марионетно правителство на Хитлер.Тома Томов хубаво споменава за същността на украинските нацисти,но казва половината истина.В Западна Украйна живеят най-големите компактни маси хазаро-еврейско население в Европа.Пита се?Защо лидерите на украинските евреи сега са в съюз с изтребителите и убийците на техните деди при Бабин Яр?Наследници на евреи и нацисти в братски съюз!Това по света го няма,но в Украйна е факт!Кой натиска и манипулира украинските евреи?Защо?Освен това силно се съмнявам Ходорковски и Навални да са изразявяли патриотична позиция за Крим- поне не съм прочел такова нещо.Многократно ,обаче съм прочел,че са интернационални глобалисти или глобални интернационалисти,които искат да повторят революцията на Ленин от 1917г. н условията на 21-ви век ,което си е пълна пародия!

 21. #21
  KOREKTOR 20 яну 2015, 10:29
   
  3
   
  2

  #18 Гошо

  #19 говедце

  ОЧЕВАДНИ ПРИМЕРИ ЗА АБСОЛЮТНА ДЕБИЛНОСТ И ГОВЕЖДА МИСЪЛ.

 22. #22
  Levski 20 яну 2015, 10:39
   
  0
   
  0

  http://www.cross.bg/pytin-rysiya-voiina-1448758.html#axzz3PLeXRX00 За Преслав

 23. #23
  Борил 20 яну 2015, 11:14
   
  4
   
  1

  "Фашизма е тоталитаризъм, който се забелязва далеч повече в Русия от всяка друга европейска страна."

  Тоя не е v ред, да погледне v собствения си двор и тогава да сравнява.

  "обида за стотиците хиляди антифашисти украинци, загинали срещу нацизма"

  Да, щото са малко 20 милиона от целия Съветски съюз та дай да правим теманета само на укропитеките, ..."най-заслужилите", ..."изключителните"...

  "САЩ да е навлязал в суверенна територия и да води война с хората от друга държава?"

  Да, наскоро, тук наблизо, ти да не бий ...да не си забелязал, недочул, даже бомба падна близо до София. 1999. ама ти трябва да си се родил след това явно. Иди на детска градинка, не се занимавай с кошмари, пиле, не е за теб.Явно си се родил и след 2003та - за Ирак ми е думата, Афганистан пък даже не се знае вече кога беше - вървя паралелно с Ирак. А Либия? Ама то беше 2011, може би тогава да си прохождал, а явно трябва да си безпризорен, щото поне дядо ти щеше да ти е казал нещо за това, ако си останал без баща или нямаш по големи от теб братя. Малко ли е? Ами сега Бренан си е уредил командировка в Украйна, евроатлантиците също. Да бомбардират не Русия, смотанякоооо , Украйна, Донбас. Донбас е в Украйна все още и не се е преместил близо до Патагония. Не е планина да ходи.

  "Русия не врещеше ли за Либия, Ирак, Сирия, че е вмешателство във вътрешните работи на държавите?"

  Да, тук вече си имаме работа с тежък клиничен случай. Викайте линейка и по-бързо.

 24. #24
  Do #20 20 яну 2015, 11:32
   
  2
   
  3

  Ходорковски, когато го арестували се представил за граф, та се наложило на руската полиция да му щракне с пръст пред очите да провери , дали не е в състояние на хронична кататония.

  Ходорковски се е изразявал против Русия и против референдума на Крим. Томата или лъже, или може да е заболял човека ( уважавам го, ама се случва), или Ходорковски го ползва срещу някакво подаянийце да го помене в медиите в България. Жалко,Тома, батка, пич си иначе, ама може и да си се побъркал. Ех.

  наистина, с какво пък са насъскали евреите, да не би да е предложението на Прасенко след визита в Израел, Украйна да приеме евреи и да им даде автономна област, защото Нетаняху вече няма как да ги настанява, даже да насоли цялото крайбрежие с бомби срещу Палестина.

 25. #25
  Росен 20 яну 2015, 11:58
   
  4
   
  4

  Тома Томов безспорно е начетен и талантлив журналист. Това разбира се му помага да смесва истини и неистини, да прави заключения (само на база на част от фактите), да представя "достоверно" изводи, каквито иска аудиторията да чуе. Факт е обаче, че между Русия и Украйна има ДОГОВОР за дружба и взаимно сътрудничество, което Русия наруши безцеремонно. Включително президент си позволи да излъже, че няма Руски войски в Крим. Помните ли?!"Фашистите" са за оправдание на агресора.

 26. #26
  llyubo 20 яну 2015, 12:37
   
  4
   
  2

  до #25 Росен
  Президента на Русия никога не е казвал че в Украйна има руски войски, Путин е казвал многократно че руски доброволци се бият на страната на опълчението, има малка разлика. Друга разлика е че опълченците не получават заплата, докато на наемниците от украйнската армият се плаща, а на някой се дава даже и украйнско гражданство.
  http://bulgarian.ruvr.ru/2014_12_05/Ukrajna-priznala-za-nalichieto-na-chuzhdestranni-naemnici-0485/
  http://infobulgaria.info/news.php?itm=21290

 27. #27
  Игра на дронове 20 яну 2015, 13:36
   
  5
   
  2

  Украинец, който се бие против Украйна - Опълченец
  Украинец, който се бие за Украйна - Фашист
  Поляк, който се бие за Украйна - Долен наемник
  Руснак, който се бие против Украйна - Доброволец
  :-) :-) :-)

 28. #28
  Мърморкото 20 яну 2015, 14:16
   
  1
   
  0

  Проблемът тук е в това, че и Путин и Обама, че и Порошенко, не четат ПАН.БГ. А иначе всеки който може да мисли, но и МИСЛИ!, знае, че това което говори Тома Томов е истина. При това - 100% истина. Но за нечие съжаление (за Костов и Костовци заедно с Украинеца - това е прекрасно) тази война срещу гражданите, които искат равноправие с украинците но се считат за руснаци, живеещи на територията на Украйна, ще продължи още дълго... Колко - вече не се наемам да предвиждам.

 29. #29
  Стогхолмски синдром 20 яну 2015, 14:58
   
  4
   
  1

  В Западна Украйна живеят най-големите компактни маси евреи в Европа - има цели общини само от евреи.Тоя парадокс евреи да са в съюз с нацисти до сега май никой сериозно не е изследвал.Защо наследниците на жертвите се прегръщат с наследниците на нацистите?

 30. #30
  Bangladesh 20 яну 2015, 19:05
   
  4
   
  1

  Да, да,да ,да. Почнахме с креативните занимания. Днешното занимание дечица - работа с пластелин и факти..кхм...фатки.

  Путин няма как да го уличите в лъжа. В Крим има военно подразделение. Той отговори че не е пращал допълнително други, специално. Но опитни и "креативни", "имагинативни" иииии ...най-вече манипулативни журналисти успяха да докарат човека до краткотрайна коматоза, в която той просто за да се отърве от досадата, избълнува: "Няма руски войски в Крим". Трика помните ли го? от разпитите на заловения българин в "Пътят към София". Иначе се ползва постоянно в полицейската практика. Макар че по принцип има юридически момент, че при прекалено и безскруполно ползване може да се трактова като мъчение или психическа манипулация (и за това да се извлече съответното полагаемо съдебно наказание.). ( за #25)

  # 27, Далеч не всички журналисти представят нещата така. Но нека не размиваме понятията. Факт ли е че Украинскта Армия беше фашизирана? Да. Включиха баталиони на Прави Сектор ( като "Азов" например, един от многото), което е явно политизиране,( идеологизиране или в процес на това) на армията, не мислиш ли?
  Поляци наемници е нещото което , уви , e най-срещано на последък и не само в този конфликт. Но като цяло - да, момчета от Източна Европа предимно, все славянчета. Югославяни, Поляци, Украинци, тук таме руснаци, българи и чехи, по някой унгарец и румънец за по-екзотична гарнитура.
  А иначе , да, руснаците отишли като доброволци да се бият в Украйна звучи комично. Но ако се вгледаме в мотивите им - има логика.
  Руснаците "доброволци" в Украйна за сега се знае че са някъде 3-4 души. Моторола и цялото подразделение, не само неговата група, получават заплати, неголями, но все пак работни. Много от тези хора по принцип трябва да са в шахтите на работа, но няма как. Номера с чичо Томовата колиба не минава на Донбас. А заплати са им предоставили местни, може би и руски финансисти. От частни, а не държавни фондове. Точно и поради това се страхуват много хора, дали не ги манипулират олигарсите, както манипулират и разните подразделения "Азов" в Мариупол, Донбас и странните "про-Киевски " извършители на провокационни хулиганщини. Напълно е възможно. Нико-незна за сега обаче. Така е на война. Шегата е ефектна, но доста плитка все пак.

  И вижте,искам да ме разберете правилно, защитавам Путин не защото съм Путинист, а защото не желая бомби над главата си. Путин беше достатъчно нападат до сега. И все в съседство някъде до мен, за вас не ви знам къде сте и къде се намирате, ( имам пред вид разни като костоф, укропитека , банчев, енчо , I , запетайките и подобните маймуни), но аз съм в реална обсегаема близост и радиусът няма да ми даде нужните няколко секунди докато успея да намеря стар хладилник , да се скрия в него преди гъбата да се вдигне. Иначе вие можете да ми пратите някое селфи, ако решите. С удоволствие бих ви дал някакъв адрес. Но нека все пак да се поопознаем повече преди това да стане.

 31. #31
  eric 20 яну 2015, 22:58
   
  5
   
  1

  Гошо, Гошоооо, нещо го обърка нещата. Украинците са посрещнали германците като освободители и са се били срещу Съветската армия . След войната последните Бандеровски банди са унищожени чак 59та година. Знаеш ли колко руснаци са избили?И щатите не били навлезли в суверенни територии. За последните 100 години щатите са организирали над 200 нахлувания, преврати, участия във войни и все извън тяхна територия. Там война от 200 години не се е водила. Където е стъпил американец след него има гражданска война. Чети история човече. А думата фашизъм е от италиански и означава " сноп, обединение" .

 32. #32
  Тото 09 фев 2015, 20:18
   
  2
   
  1

  Няма Гарелов, няма Кеворкян !!
  Уникален журналист е само Т О М А Т О М О В !!
  РАЗБРАХТЕ ЛИ ТЪПАЦИ????

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка