ВОЕННИТЕ МОГАТ ДА ПИШАТ ЗА ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА НА ИМЕЙЛ!!! А ДАЛИ ДА НЕ ПИШАТ И ДО АРМЕНСКИЯ ПОП?*

Pan.bg 22 яну 2015 | 08:39 views (7100) commentaries(10)
img Заглавието е на ПАН.БГ
Прословутият израз "Иди се оплачи на арменския поп" днес обикновено се тълкува като "Няма кой да ти помогне, забрави, тая работа няма да стане".


Военнослужещите могат да правят своите предложения по пенсионната реформа до социалното министерство
Екипът на Министерството на труда и социалната политика вече предостави възможност и на граждани да се включат с коментари и предложения в дискусията, като всички желаещи могат да направят това на имейл адрес: preforma@mlsp.government.bg.

Спирдон Спирдонов, otbrana.com

Пенсионната реформа оправдано вълнува военнослужещите, полицаите и другите служители от сектор „Сигурност“. Все пак става дума за социални права, които не могат да нямат отношение и към националната сигурност, като цяло. В този смисъл дебатът е много важен. Хубавото е, че има създадена възможност всеки да си каже мнението. Екипът на Министерството на труда и социалната политика вече предостави възможност и на граждани да се включат с коментари и предложения в дискусията, като всички желаещи могат да направят това на имейл адрес: preforma@mlsp.government.bg. Информация за пенсионната реформа може да бъде намерена и в социалната мрежа Facebook – в профила на министерството и чрез ключова дума #пенсионнареформа.
image
Вече ви информирахме за първата среща в социалното министерство по предстоящата пенсионна реформа, която се проведе вчера. По темата за въвеждането на възраст при пенсиониране на военнослужещите, полицаите и другите служители от сектор „Сигурност“ ще има специално заседание. Тогава ще бъдат поканени и представители на Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи и, както е записано, на „синдикатите и други структури от тези сектори“.

Коментарите и предложенията на военнослужещите, изпратени на preforma@mlsp.government.bg биха могли да помогнат на тези, които ще решават промените в режима за пенсиониране. Известно е, че в МО работи експертен съвет по този въпрос под председателството на главния инспектор генерал-майор Петър Петров. Публично бе изразено мнението на командирите на видове въоръжени сили, че съществуващият модел е най-добрият за военнослужещите. Генерал-майор Петров не крие, че е на същото мнение. Държавното ръководство обаче държи да се въведе възраст за придобиване право на пенсия от военнослужещите, освен необходимия осигурителен стаж, което бе потвърдено вчера и от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Поради това на Съвета е възложено да разработи и предложи вариант, който да включва и изискването за възраст.

В Българската армия има достатъчно военнослужещи, които с убедителни аргументи, включително от гледна точка на интересите на отбраната и Въоръжените сили, могат да подскажат най-добрия модел. За първи път държавна структура дава такава възможност.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 10

 1. #1
  той 22 яну 2015, 12:22
   
  5
   
  0

  арменския поп е в отпуска.

 2. #2
  Армян Арамян 22 яну 2015, 13:29
   
  2
   
  0

  Пишете до главата на Арменската апостолическа църква - католикосът на Армения и всички арменци!

 3. #3
  Няма такава държава 22 яну 2015, 13:36
   
  4
   
  0

  То ако зависеше от Калфин - с мед да го намажеш. Ама като се има предвид, че старите курви пак дават акъл в бардака, познайте какво ще е решението на края.

 4. #4
  Дедо Прецаки 22 яну 2015, 13:52
   
  1
   
  0

  Приемам ,молби във вид на суджуци, бабеци, бахури и т.н., а също и голи снимки на булките с изписани телефони за контакт. (само булки на младшите чинове, таласъми и тюлени не гледам, щото ма е страх)

 5. #5
  дедо Попец 22 яну 2015, 14:02
   
  0
   
  0

  Че ние брадати попове нямаме ли си, че да се жалвате на арменските колеги??? И ние ядем печени кокошки, бахури, еленски бутове и петроханки! А и към чужди булки сегиз-тогиз поглеждаме...

 6. #6
  вазмутена санитарка 22 яну 2015, 14:16
   
  2
   
  0

  Значи, пенсионна риформа требе да почне първо у цвмк-то, щот знайти ли колку мъжки пенсиунери има там. простатата им вече не работи и пустуянно опикават халката на туалетната и не можем да седним варху нея бе!

 7. #7
  Teraflop 22 яну 2015, 16:14
   
  0
   
  0

  Да пишат на майната си ако щат.И да пишат на английската кралица,файда нема.

 8. #8
  Добри 22 яну 2015, 17:07
   
  0
   
  0

  Рових 15-на минути в посочения сйт но не намерих мястото за предложения (сигутно съм тъп, но е по-добре линкът да е по-конкретен). Не знам дали въобще има смисъл да пишем, защото нещата са ясни - дедо гАньо диктува реформата в МО, земеделчто с целия си екип въобще не е в час и не му пука, а целокупния народ ще се радва да прецакат "шапкарите"

 9. #9
  Влад Цепеш 22 яну 2015, 17:30
   
  3
   
  0

  #8 а целокупния народ ще се радва да прецакат "шапкарите" ще реве с кървави сълзи тоз прост народ и ще плаче за армията си защото тя не е на баба му нато-мато и други а е негова.или беше преди но е ще е късно либе за китка.

 10. #10
  pop34*@alfa{0} 23 яну 2015, 19:55
   
  2
   
  0

  Няма смисъл от предложения. Взимате един средностатистически член на НАТО (армия) и давате на българската армия всички плюсове и минуси които ползва тази армия. Елементарно е! Въпросът е дали обаче ви стиска да го направите? А?

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка