ФРОГ: СЪВЕТНИК НА АНЮ СТАВА И СЪВЕТНИК НА НЕНЧЕВ - ГЕН.ЗАПРЯНОВ

Pan.bg 02 фев 2015 | 20:33 views (5575) commentaries(5)
img Само във Фрог: Старата муцуна ген. Запрянов – пак съветник на военния министър
Сега генералът от резерва Запрянов ще е плътно не до Аню Ньойски , а до Николай Земеделски- Досието


Няма лъжа, няма измама. Съветникът на Аню Ангелов, старата муцуна генерал Атанас Запрянов, се върна в министерството на отбраната и ще се пъчи като съветник и на военния министър Николай Ненчев. След като от червен бесепар стана лоялен на ГЕРБ при Ньойски, сега пък навярно ще е лоялен на земеделеца и властовата коалиция.

„ Ще оправя армията за две седмици!”, така заявил свързочникът генерал от резерва Запрянов при представянето му пред министър Ненчев. Някои казват, че било така. Но запознати с нрава на генерала твърдят, че той е твърде хлъзгав и гъвкав, за да поеме такъв спешен ангажимент, както и да го зави открито. По-скоро полудипломатично и предпазливо е обещал да използва познанствата и опита си в Монс и Брюксел от преди няколко години и е финтирал пишман министъра с парад на връзките си в НАТО. Да онемее човек!

image
Да припомним, че повече от петилетка въпросният генерал Запрянов е пенсионер . Преди три-четири години , като протеже на Аню, Ньойски го взе в МО да му плаща заплата и го назначи на извънщатна бройка като "съветник". Какво го е съветвал, никой не разбра, но явно Аню е имал да му връща услуга.

Има ли в щата на министерството на отбраната такива «бройки» сега ? Тези съветници всеки министър може да си назначава колкото си иска и те са безконтролни ..... никой не ги познава, никой не ги вижда какво и дали работят, но със сигурност пълнят кесията с добри заплати. Навярно се водят на работа в "Политическия кабинет" на МО или около него. Така че "безпартийния генерал" Запрянов, явно е успял да навлезе навътре не само в партийните дела на ГЕРБ, а и тези на Реформаторския блок, чийто представител е министър Ненчев?!

Да си спомним и други неща за съветника. Този същият генерал Запрянов преди няколко години едва отърва разследване за ГОЛЕМИ далавери, свързани с големите комуникационни проекти в БА и за цяла България (като "Странджа" 1 и 2 и т.н.). И тогава, за да го махнат тихомълком и без скандал, го изпратиха представител на началника на ГЩ в Монс (до Брюксел), независимо, че англиийкият му език беше на ниво ученик от пети клас на селско училище.

Този е същият Запрянов, който имаше "акции" в завод "Самел"-Самоков, защото им пробута (срещу комисионна вероятно, във вид на акции) да изпълнят "пилотния" проект за бъдещата Полева комуникационна система на БА (проекта беше в План-2015 и възлизаше на няколкостотин милиона лева). Този пилотен проект се състоеше в монтиране на американска свързочна апаратура за десетина милиона долара (платени с американски помощи, разбира се), на стари руски трошки (Зилове и подобни). Голям смях беше! И не знам дали изобщо тези "прототипи" и паметници на глупостта сега се използват за нещо в БА.

Този същият генерал на няколко пъти се опита да стартира огромния комуникационен проект (тогава под номер 9 в модернизационния план на БА) в ролята си на Началник на управление КИС и Главен информационен мениджър. Добре е, че тогава се намериха умни хора да го спрат, защото в действителност всички пари от бюджета на МО с години напред бяха вече похарчени за транспортни самолети и вертолетите Кугар и Пантер и за закупуване на стотици джипове и камиони "Мерцедес".
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  съвет 02 фев 2015, 22:15
   
  6
   
  0

  НЕНОРМАЛНА РАБОТА.

 2. #2
  Сиси 02 фев 2015, 22:55
   
  8
   
  2

  Генерал Запрянов е стабилен. Кон да го е*е няма да мръдне , даже ще даде назад

 3. #3
  DIV 03 фев 2015, 01:06
   
  6
   
  0

  А сега, къде е гражданския контрол?

 4. #4
  Ей ! 03 фев 2015, 06:20
   
  4
   
  0

  Ей, я да не барате бат Начо , че ще изкара дебелите връзки!

 5. #5
  кучо 03 фев 2015, 09:26
   
  10
   
  0

  Не сте чули добре. Човека е имал в предвид, че "ще СЕ оправи за две седмици покрай армията, само да докопа някой гербов печат"...
  Само няма да се плашите, никой не иска да оправя армията. Те я "оправиха" отдавна, сега идва време да се ражда и ще е седалищно...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка