НА КОЛЕНЕ! ТИ СИ АБСОЛЮТЕН ПРЕСТЪПНИК! - НЯМА ЦЕНА ЗА УНИЖЕНИЕТО! ИМАТЕ ЛИ СЪВЕСТ, ГОСПОДА ПРОКУРОРИ?

Pan.bg 04 фев 2015 | 10:34 views (5968) commentaries(10)
img СПОКОЙНИ СЪНИЩА, ДРУГАРИ ПРОКУРОРИ! НЯМА ЦЕНОРАЗПИС ЗА СТОЙНОСТТА НА УНИЖЕНИЕТО. ИМА ЛИ СЪВЕСТТА РЕГРЕСНО СЪСТОЯНИЕ?
afera.bg

Помните, надявам се, зрелищният арест на бившия министър на отбраната Николай Цонев. „На колене! Ти си абсолютен престъпник“, просъска прокурорът. Тогава милиционерите абсолютно незаконно нахлуха на територията на ВМА, която не е под юрисдикцията на МВР, защото за военните работи си има военна полиция и военна прокуратура. Цонев беше с тапи в носа и в състояние на хипертонична криза. Унизиха го, направиха го за посмешище. Нарушиха закона и си направиха поредния епизод от сериалите на „МВР пикчърс“. Продуцент беше подсъдимият днес Цветанов, тогава МВР-шеф. А сега депутат и председател на парламентарна група. На управляващата партия.

Няма ценоразпис за стойността на унижението. Нито някой може да каже колко струват умрелите нервни окончания, когато изпълнителите на желанията на сатанинската съдба те подгонят като глутница скитащи кучета.

Днес ВКС оправда Цонев. Абсолютно го оправда. Преживяното от него и близките му хора си остава за тяхна сметка. Умрелите нервни окончания няма да възкръснат. Няма кой да плати щетите на жертвата на саморазправата. Няма тарифа. Няма и валидизирана валута за такива разплащания.
Има, обаче, прокуратура. Която иницийра тоя фарс на правораздаване. Има прокурори, живи хора, които създадоха бездарната схема за опозоряването на тоя човек. Прокурорите също са хора и би трябвало да имат хорски качества и черти – като например съвест, памет, разум и пр. Разликата между нас и тях е, че те не носят отговорност. Няма кой и няма как да ги накаже, че са били недобросъвестни и некадърни, когато са замисляли пъклените си обвинения.
Цонев ще осъди България в някое международно съдилище. Ще получи някакво смешно парично обезщетение зя преживения ужас. Тия пари ще му ги дадат от републиканския бюджет. Оня бюджет, дето го пълним ние. С нашите данъци, такси и други задължения към тая жалка държавна машина, която работи за интересите на престъпниците. А прокурорите вечер ще се завиват през глава и ще се опитват спят с чистата си съвест. А регресният иск, за който от години се говори, е като социалистическия реализъм – хората го обсъждат, но никой не е имал късмета да го види.
Спокойни сънища, другари прокурори!

ЛЮБО КОЛЬОВСКИ

image


Николай Цонев: Петьо Петров е уличен в престъпление и ме е натопил, за да се отърве
Има официален документ, че започват да го подслушват, заяви бившият министър

БЛИЦ
Николай Цонев не е знаел за съществуването на дело, за което се твърди, че е дал подкуп, за да бъде потулено. Това обясни бившият военен министър в сутрешния блок на Нова телевизия по повод окончателното му оправдаване от Върховния касационен съд вчера. Той продължава да смята, че то е било политическа поръчка срещу него. „Явно са набелязали хора, които няма кой да ги защити, няма икономически групировки зад тях”, заяви Цонев.

Той обясни, че обвинението, че е предлагал подкуп на следователя Петьо Петров, за да потули дело срещу него, е отпаднало, защото той не е знаел, че има дело. Цонев потвърди, че Петров сам е предложил услугите си.

Според Цонев, Петров най-вероятно е бил уличен в някакво престъпление и се е съгласил да сътрудничи на МВР и да го натопи, за да се отърве. „Има официален документ, че започват да го подслушват”, заяви Цонев.

„Не само, че не е разследван, той е непрекъснато повишаван. Даже му дадоха делото за КТБ”, каза той по адрес на Петров, който вчера подаде оставка като шеф на следствието към Софийска градска прокуратура. Според него, Петров може сам да е поискал да напусне, а може и да е уволнен.

„Освен той и други хора са участвали – ДАНС, прокуратурата, МВР”, смята бившият военен министър. Той възнамерява да заведе дело, за да бъде компенсиран морално и финансово за петте години, в които е сочен като „абсолютен престъпник”.

По другото дело – за начина, по който беше арестуван от Роман Василев, правителството е предложило споразумение за 15 хил. евро.

Цонев каза още, че има основание да се съмнява в почтеността на прокуратурата в България. „В момента съм председател на политическа партия „Нова алтернатива” и се занимавам активно с подготовката на предстоящите местни избори”, обясни той бъдещите си намерения.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 10

 1. #1
  Миро миротвореца 04 фев 2015, 10:59
   
  16
   
  1

  Цонев е в правата си да търси обезщетение и не можем да го упрекваме за това.Според мен упреците трябва да са към онези длъжностни лица ,които са работили по досъдебното производство.Многократно съм споделял,че докато отговорността не се сведе до конкретно лице и то да плати обезщетението,нещата ще продължават по същия начин.Ако полицаи,следователи и прокурори,работили по това дело се бръкнат в джоба,останалите им колеги ще си помислят дали да служат на закона или на личните си интереси.Обществения натиск трябва да е към онези,които с действията или бездействията си са ,,помогнали,, за оправдателната присъда.
  Иначе няма да има самолети,автомобили и каквото е потребно на армията.
  Затова когато се гласува на избори, по-малко ракия.

 2. #2
  Teraflop 04 фев 2015, 11:21
   
  15
   
  1

  Г-н Николай Цонев е български гражданин най-малко и има граждански права.Какво прави полицията във Военна болница,да арестува хора?Все едно военна полиция да прави същото в сграда на гражданската полиция.Как стават тези работи?Кой си е затворил очите и кой не си е мръднал з-адника,да си гледа задълженията?Да оставим факта,че г-н Цонев е бивш военен министър.Той е бил във Военно-медицинско заведение пациент,нуждаещ се от помощ.А не от белезници.Срамът и безочието настъпват,господа!

 3. #3
  петка 04 фев 2015, 12:25
   
  13
   
  1

  Цонкааа, така е баце, крадеца вика ти си крадец, престъпника вика ти си престъпник!
  Съди ги до дупка копелдаците герберски продажни и това е.
  Те още на се се наиграли. Даже искат да играят пак. Виж че оправдаха онзи клепар физкултурника. Не е случайно. Ще го пускат пак в играта.

 4. #4
  Кой 04 фев 2015, 15:18
   
  5
   
  1

  Я да видим сега, къде се скриха онези "разбирачи", които подкрепяха ареста на Цонев и твърдяха , че си бил получил заслуженото?
  Къде са инициаторите на прверките????
  КЪДЕ СТЕ МИШКИ?????
  Сега ще започнете да му звъните и да го поздравявате, нали?..........

 5. #5
  Миро миротвореца 04 фев 2015, 19:42
   
  2
   
  1

  До кой от пост 4.
  Отгорям на твоя въпрос къда са:
  1.А.Ангелов/ньоския/ - съветник в министрески съвет
  2.В.Радев- в парламента- депутат от ПП ГЕРБ
  3.П.Манушев- в парламента- депутат от ПП ГЕРБ
  4.Цв.Цветанов-в парламента депутат от ПП ГЕРБ
  .
  ,
  и. т.н. до топ експерта и най- новия съветник на сегашния министър-Кольо ЗЕЛЕНОТО.
  П- важно е кой ще плаща за делата им.
  Е, след като си се определил от пост 4 като :кой
  отговори си сам.

 6. #6
  свдимитър 04 фев 2015, 19:56
   
  1
   
  0

  Имаше някакви машини за милиони които щяха да строят хангари Знаели някои какво стана с тях.

 7. #7
  гражданин 05 фев 2015, 11:25
   
  0
   
  0

  Правителството предлагало споразумение за 15 хил. евро!
  Настоявам закона да се промени така,че тези пари и всички на които е осъдена България да се плащат от виновните прокурори,министри,депутати,полицаи !
  Ако това и други промени не станат в най-скоро време,гражданското общество пак ще се събуди и пак ще излезем на улицата!

 8. #8
  обикновения човек 05 фев 2015, 12:33
   
  0
   
  0

  Защо трябва да плащаме ние "обикновените хора" издънките и гафовете на "независимото правосъдие". Как и по кой ценоразпис се определиха 15 хил. евро като споразумение и компенсация за ареста и кой от правителството решава тези въпроси? Ако аз сбъркам в работата си , ще последват санкции, разтакаване при следователи, разпити и пази боже спретване на дело. За власт имащите няма дела или веднага се оправдават и израстват в кариерно развитие справка Цв.Цв. и само той ли? В България няма правда и затова не останаха млади и кадърни люде.

 9. #9
  Радиун Попов 06 фев 2015, 20:27
   
  0
   
  0

  До коментар 5, аз зная какво стана с тях и вчера ти отговорих, но в пан има сериозна к. цензура. Срам преславе.

 10. #10
  свдимитър 09 фев 2015, 12:39
   
  0
   
  0

  Имам здравословни проблеми. не мога да си прекопая градинката Ако нея засея ще имам големи проблеми.Моля Цонев да ми изпрати копачките си Е еможе и дъщеря си.Вкраен случаи сина си Не съм манавец но ще му осигуря стабилна опора. Имаме преселници.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка