МиГ-21 отново във въздуха

Pan.bg 04 май 2015 | 16:01 views (14117) commentaries(15)
img сп. „Клуб КРИЛЕ”, Николай Димов

Днес в авиобаза Граф Игнатиево бе облетян МиГ-21УМ с р.н. „28”.

‘Спарката’ бе пилотирана от майорите Джуров и Резашки. Това е първата крачка към възстановяване полетите с МиГ-21 след няколкомесечно прекъсване. Така се открива възможност МиГ-21 да участват в предстоящите учения и отново да се използват за носене на бойно дежурство, което ще намали поне за известен период натоварването на летците на МиГ-29, които в момента осигуряват охраната на въздушните граници на България в рамките на Обединената система за ПВО на НАТО.

Тази седмица участващите в учението „Тракийски орел 2015-1” американски изтребители и персонал от Въздушната национална гвардия на Луизиана ще отлетят за родината си. Очаква се тези дни да пристигнат техните колеги от Флорида и Орегон с дванадесет F-15C/D, които ще останат за по-продължителен период , през който ще се проведе „Тракийски орел 2015-2”.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 15

 1. #1
  айдеее 04 май 2015, 17:28
   
  16
   
  2

  ...които ще останат за по-продължителен период , през който ще се проведе „Тракийски орел 2015-2”. - ...

  Мисля,че air policing - a вече неформално е поет от щатите. Очакваме следващото учение и така ученията ще станат постоянни

 2. #2
  Ми... 04 май 2015, 17:50
   
  4
   
  5

  ...№1, като останахме почти без самолети, к'во да се прави.

 3. #3
  той 04 май 2015, 19:12
   
  5
   
  3

  ми намалявайте числеността на АБ.

 4. #4
  БИС 04 май 2015, 19:16
   
  12
   
  4

  Аз казах ли ви, че 21-та ще стане отново основен боен самолет в българските ВВС? Ей, ще ги спукаме нарушителите, ще ги спукаме от смях...

 5. #5
  21 форевър! 04 май 2015, 19:48
   
  6
   
  1

  Нали затова бе запазена точно двайсеиединицата - завода в Графа може да ги обслужва.
  А летците съгласни ли са с такива удължавания? Намират ли ги за безопасни?

 6. #6
  Аз 04 май 2015, 20:18
   
  7
   
  4

  Сега чакаме МиГ-19,17,15.... Резил та дрънка...

 7. #7
  Momo 04 май 2015, 21:13
   
  7
   
  4

  Да възстановяват Aн-2. Старите платнени самолети използвани в селскостопанската авиация едно време. Да им окичат две ракети и да ги пращат да пазят небето.

 8. #8
  mig-21 04 май 2015, 21:43
   
  12
   
  5

  Всички вие дрънкате глупости .МиГ-21 е и си остава един от най добрите изтребители.Хвала на колегите от Инженеро-Техническия състав положили неимоверни усилия да възтановият летателната способност на този изкючителен самолет.И все пак по добре с пушка кремаклийка отколкото с гол гъз.

 9. #9
  Бай Драган 04 май 2015, 21:44
   
  3
   
  3

  Да, намалете числеността на АБ, а като остане без достатъчно персонал да се намалят самолетите и така до края на света. #3, ти си гениален, ако не беше идиот.

 10. #10
  той 04 май 2015, 21:48
   
  2
   
  3

  бачо Драгане,за какво са ти персонал като за сега имаш три самолета,а перспективата е да нямаш и толкова.не разбирай че съм за поголовно съкращение на АБ.

 11. #11
  volxov5 04 май 2015, 22:51
   
  1
   
  1

  ‘Спарката ’ бе пилотирана от майорите Джуров и Резашки

  Дали е облитане


  Манчо -пенсия ,Монката -депутат,Попето с лява ръка и ляв крак-докъде ли?Радко -c тез индианци-хамерикаци !!!!

  p.s


  Жалко за майорите.От 2004г. ги видяx капитани,сега майори-11 god.Ayyy

 12. #12
  volxov5 04 май 2015, 22:53
   
  1
   
  1

  ‘Спарката ’ бе пилотирана от майорите Джуров и Резашки

  Дали е облитане


  Манчо -пенсия ,Монката -депутат,Попето с лява ръка и ляв крак-докъде ли?Радко -c тез индианци-хамерикаци !!!!

  p.s


  Жалко за майорите.От 2004г. ги видяx капитани,сега майори-11 god.Ayyy

 13. #13
  алк 04 май 2015, 23:02
   
  0
   
  0

  Номер 11/12, за какво намекваш, как преминават авиолекарската комисия ли?...........

 14. #14
  volxov5 04 май 2015, 23:27
   
  0
   
  0

  грешката не е в мене ``Изчакайте 2 секунди преди да пуснете коментар отново - See more at``

  p.с
  ``как преминават авиолекарската комисия ли?`` и това го видях,На един пилот му дърпаха крачолите,да си мълчи,

  p.c.1
  По една табл .-4,като ги под барах по ред,чичо Манчо ни изгони.
  Аз мога да говоря,имам оценки и забележки .Един път им казах,щом няма паднал самолет с пилоти.....Аз съм .....Fakt

 15. #15
  Отново Хало-ефект 05 май 2015, 05:37
   
  4
   
  1

  Отново Хало-ефект и химтрасета над София
  http://jj-bg.info/single.php?news/20150503202618

  За тази седмица мислех да пиша за наглостта на БСП. Точно те и точно на Първи май да говорят за справедливост е просто нагло. Справедливост от баневчетата, които режеха заводите ни за скраб и търчаха на Бузлуджа? Или от герговците им? Или гущеров, който даже пристанището на Дунав си сви? Партията, която хладнокръвно натресе на България най-големия геноцид в историята и да дрънка за справедливост е просто много нагло!
  Но вчера (неделя 3 май) по обяд гледам около себе си слънцето пече както по време на неотдавнашното слънчево затъмнение.
  Поглеждам над главата си и... виждам хало-ефект около слънцето. (Аз какво е хало-ефект и защо това е симптом, че са разпръсквани химикали из атмосферата вече съм писал). Освен ясното и мощно хало наоколо ясно се виждаха вече поразпръсналите се следи от т.нар. химтрейлъри. Явно янките са ни изсипали нещо или през нощта или рано сутринта. Пак повтарям около обяд, между 11.30 и 12.30 и халото беше много силно и следите си бяха много ясни с посока от Западна Европа към Близкия изток. Дали са били някакви монсанто отрови или с цел климатични измененния скоро ще узнаем.
  Искам само да доинформирам, че на 27 април т.г. италианци сложиха видео от свой протест в Болоня срещу точно такива засипвания с химтрейлъри. Ето го линка в Ютъб:

  Там, под видеото си пише:
  Italian People Protesting against Chemtrails ...I'm not sure about anything anymore.But chem trails are killing people.This is a FACT.
  Това че на 27.04. протестират в Болоня а вече на 3-ти май е и над София явно означава че става дума за нещо сериозно. Е, у нас няма кой да протестира, но поне да информирам с още факти, че нещо сериозно иде с много бързи темпове.
  И така, руснаците вече излязоха със сериозна аналитична статия, че на тях в световните войни все не им достигала една година. Една година не стигнала на императора Александър да си прехвърли частите от турския фронт за срещу Наполеон. Една година не стигнала и на Сталин за да довърши превъоръжаването на Червената армия за срещу Хитлер. Е, сега пак не им достигала една година. Имат предвид, че 'нещото' ще започне или това лято или рано наесен. Под нещото те разбират и очакват Третата световна война.
  Само че на мен в последно време започва да ми се върти и една друга мисъл в главата докато следя множеството си информационни сайтове. (А аз следя много и руски и немски и американски сайтове).
  Има вероятност билдербергите да не са точно навити за глобална световна война.
  Но иначе сериозен конфликт за да оправдаят милиардите напечатани зелени хартийки им трябва и това също е факт.
  Е? Решението?
  Ами ако се потопят САЩ в кръв?
  На всички олигарси по цял свят не им пука за хората. Както на банева не и пука за нас, така и на коломойски не му пука за украинците така и на чубайсите не им пука за руснаците и на ротшилдите и рокфелерите не им пука за обикновените американци.
  Значи? Ами що пък да не се организира цветен майдан и в САЩ? Рокфелерите вече се изнесоха от САЩ.
  Признаци, че в САЩ се крои нещо сериозно в последно време също много.
  Не, не говоря за Балтимор. Това там е репетиция как да се въвежда военно положение.
  Ето ви само малко факти, а вие сами си правете изводите:
  1. Федералното правителство на САЩ закупува 62 милиона патрона за полуавтоматичната карабина AR-15. Било уж за учения. Ама дали си представяте какво са 62 милиона патрона? Надали в цялата виетнамска война да са изстреляни толкова. А и пушката не е армейска и не е за фронт. Всичко се купува от американското МВР и било за граничните и за митничарите им представете си.
  2. NORAD (командването на противоракетната отбрана на САЩ) се завръща в бункерите си Шайен Маунтън, защото там щяло да е по-защитено от някакво електромагнитно оръжие.
  3. Федералното правителство планира и вече започна ред странни военни учения вътре в щатите. Аз вече информирах за някои такива учения. Например в Айова и Мичиган. Но през изтеклата седмица се случи голямо шоу. Пентагонът проведе учение срещу щата Тексас. Учението е било с цел потушаване на въстание. Даже губернатора на Тексас протестира официално срещу такава чак безочливост.
  4. Сега четете внимателно: ФРС на САЩ (федералната система или там печатницата им за пари) взе решение да си мести ФРС Ню-Йорк от Ню-Йорк в Чикаго. Поради? Опасност от голямо 'стихийно бедствие' или 'друго събитие'. Не, не мисля, че идеите на Сахаров да взриви някоя ядрена бомба пред Ню-Йорк и да го потопи в цунами са точно очакваното 'бедствие'.
  Вече доста персонал е преместен от Ню-Йорк в Чикаго и даже е построен специален спътников офис. Ще напомня, че всъщност отделът на ФРС в Ню-Йорк е основният за цялата ФРС на САЩ.
  И така, вместо Трета световна война може и да се разминем и само с близко потапяне на самите САЩ в безредици.
  А Русия да знае вече нещо и просто да се готви тя за новия световен жандарм. Е, ако не за световен поне за Европа от Атлантика до Владивосток. Чешкият президент вече се изказа, че вместо Русия в ЕС, скоро можело да се случи и случка в смисъл и ЕС да станел част от Руската федерация.
  А ние пааак сме срещу Русия. И в този нов световен конфликт.
  Та затова ще продължа и темата за оцеляването. Както бях обещал в раздела си за инф. технологии съм публикувал първата част от идеите си как с помощта на ардуино да се защитаваме от мародерите.
  ПУБЛИКУВАНА: 03.05.2015 20:26:18 В РУБРИКАТА НОВИНИТЕ ДНЕС
  Коментари:

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка