СВЪРШИ (ЛИ) СЕ: БОЙКО-НЯМА ДА ОТСТЪПЯ, ВЪЗРАСТ ЗА ВОЕННИ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ!

Pan.bg 13 май 2015 | 15:40 views (8768) commentaries(20)
img Правителството няма да отстъпи от предложенията за въвеждане на възраст за полицаи и военни, както и за вдигане на възрастта при всички категории работещи - това стана ясно от изявлението на премиера Бойко Борисов пред участниците в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Премиерът се включи в обсъждането на предложението на социалното министерство за провеждане на дългосрочна пенсионната реформа.

„Знам колко е популистко, знам колко е хубаво да кажеш, че няма да се вдига възрастта за пенсиониране, няма да се вдигат вноските... Само че при този демографски срив, който имаме в държавата, няма как това да не се случи. Още повече огромни пари изсипваме в здравеопазването всяка година и в края на краищата се надявам, че след реформата в здравеопазването продължителността на живот ще се вдигне и действително до по-висока възраст ще работят и мъжете, и жените в България", заяви Борисов.

image

Министър Калфин не одобрява сегашната пенсионна система

"Министър Калфин положи огромни усилия да намери възможно най-мекия и плавния вариант за вдигане на възрастта и решаването на проблемите, за да има малки сътресения, така че се надявам от вас на разбиране и отстъпчивост от някои посоки така, както и ние го направихме", допълни още той.
Премиерът потвърди думите на вицепремиера Ивайло Калфин, че пенсионната реформа в близките десет години ще доведе до спестяване на около милиард и половина държавни пари за пенсии всяка година.

КНСБ не подкрепя вдигането на пенсионната възраст

Борисов цитира и новите данни на Евростат, според които през първите три месеца в България има 2 процента ръст на икономиката. Той ги обвърза с мерките за подобряване на събираемостта на приходите и допълни:

„Специални звена направихме, без да ги шумим и говорим - екипи от данъчни, полицаи, митничари, изведени в отделни помещения, в отделни сгради, с абсолютно цялата комуникация и възможност да наблюдават всички пунктове и от следващата седмица ще започнем и реализация. Не само ще събираме повече пари, вследствие на тези безобразия, които са правени, но ще има и реализации. Просто съм разпоредил да бъдат тихи, да бъдат безшумни. Това, което да е явно - приходите от бюджета. Като ги погледнеш и растат, значи работят добре. Отделно съм възложил мерките на полицията и на службите, засечени през данъчните, колко пари, вследствие проверките, идват. С ревизиите, които се правят и на криминално проявените лица. Тук вече Комисията за конфискация на имущество в момента я сезират с материали и ще съберем допълнително приходи и от там", допълни Борисов.

Всички ние се опитахме да подходим по-отговорно, прецизно и детайлно, защото дни наред се говори за пенсионна реформа. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на Национален съвет за тристранно сътрудничество, предаде репортер на Агенция "Фокус".
"Безспорен факт е, че държавата дава над 1 800 млн. лв., за да се изплащат сегашните пенсии. С една дума изключително много подкрепям това, което министър Калфин предлага. Пенсионната реформа не е нещо, което се прави от днес за утре", подчерта Борисов.
"Оттук нататък съм запознат с детайлите. В спора ще се роди едно правилно сечение. Има теми, които сме склонни да коментираме, има теми, които изобщо не бихме коментирали. Една от тях е възрастта за пенсиониране. При този демографски срив, който имаме в държавата, няма как това да не се случи. Още повече, че огромен ресурс влагаме в здравеопазване, така че възрастта ще се вдига", почерта премиерът. Той уточни, че министър Калфин е положил огромни усилия да намери възможно най-лекия и плавен вариант за вдигане на възрастта за решаването на проблемите. "Надявам се на разбиране и отстъпчивост в някои посоки, така, както и ние сме го направили", каза още Борисов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 20

 1. #1
  Аз 13 май 2015, 15:59
   
  2
   
  15

  От никъде не се вижда и не става ясно това което е написано в заглавието. Защо слагате думи в устата на Бойко.

 2. #2
  военен 13 май 2015, 16:15
   
  41
   
  3

  Абе Бойко сещаш ли се защо има демогравски срив,ако ли не ще ,ти кажа .Заради некадърниците,които си си назначил за министри ,които правят каквото им кажешКато събереш две и две излиза,че главната вина е твоя.Поне аз така мисля..

 3. #3
  llyubo 13 май 2015, 16:38
   
  51
   
  0

  Какво да се прави, като умственият потенциал на премиера ни, е равен на умственият потенциал на едно магаре.
  В Неделя го гледах на живо 5-10 минути по БТВ-то как отговаряше на въпросите на хората, опита се да копира Путин но нещо не се получи, защо ли. Една пенсионерка го пита как трима двама възрастни човека със една дъщеря инвалид, могат да живеят на месец със 400 лева, оплака се че един път в седмицата си копуват "месо"(1 пакетче кайма, което го ядат на два пъти), каза че няколко пъти в седмицата трябва да ходи на реабилитация до болницата в близкият град и че пътните и стрували 7 лева, а премиера започна да обяснява че знаел за техните проблеми и че той живял като тях едно време. Започна да си припомня детството, как имали 3 прасета и всяка вечер ходил да им носи помия от някаква станция, как имали 15-тина овце и ги пасал и пиел млякото им, как имали кокошки и пиел яйца, но примиера забрави че това са възрастни хора който не могат да работят, а дъщеря им е инвалид. Бабата го попита каква заплата има, а той най-нагло каза че за работата която върши заплатата му е малка. Друг интересен въпрос беше "Защо получаваме малки заплати", а премиера си изми ръцете с тройната коалиция и каза че те били виновни за малките заплати, каза и че хората били винивни защото го свалили от власт един път, а той тъкмо бъл започнал да оправя страната и положението. Не забрави да спомене че от Брюксел го хвалят, и България получавала пак от "евро фондовете", че за него е по-важно това какво казват от Брюксел за развитието на страната ни, а не другите хора.
  Та такова изтърсаче ни управлява, като се замисля последните няколко години какви хора са в властта започват да си мисля че ги избират с конкурс за идиоти, то Плевналиев, то Ненчев, Борисов и един куп други овце.

 4. #4
  Армимен 13 май 2015, 16:39
   
  56
   
  0

  Бойко, откакто си на власт безработицата се увеличи, бедността се увеличи, хората бягат от държавата, на която премиер е един тъп пожарникар!!!

 5. #5
  Т. Живков 13 май 2015, 16:53
   
  31
   
  0

  Бойко мълчи, за да изглеждаш интелигентен.

 6. #6
  ivo 13 май 2015, 16:53
   
  30
   
  0

  Ама разбира се че ще е виновна тройната,коалиция,то от 2009г. само тя е виновна,маркуч,не бъди скромен,кажи че от Аспарух насам всеки е виновен,само ти си момина сълзица!

 7. #7
  ветеран 13 май 2015, 17:15
   
  15
   
  0

  а в момента Ненчев е в Южна Корея

 8. #8
  Да-да ама-не 13 май 2015, 18:27
   
  17
   
  0

  след реформата в здравеопазването продължителността на живот ще се вдигнe

  Българското здравеопазване работи само за цигани и богаташи. В държавните болници се лекуват само цигани. Който не вярва да посети някой окръжна болница извън София. Пълно с неусигурени цигани. Българите там са онеправдани. Медицинския персонал там мизерства с заплата от 400-450лв.
  Богатите са добре. За тях има скъпоплатени частни болници, които само точат здравната каса.
  А за простолюдието като нас - кучета ги яли.
  Затова продължителността на живота на хора като нас няма да се увеличи, а обратно - ще падне поради безгрижието на правителството и държавата за простолюдието, които носят останалите на гърба си.
  Неслучайно народа го е казал: Болен здрав носи!

 9. #9
  Teraflop 13 май 2015, 18:32
   
  3
   
  0

  Давай,давай лечимся!Справка:епизод "Да живееш с вълци"/"Маша и мечока"/.

 10. #10
  Чики Рики 13 май 2015, 18:44
   
  15
   
  0

  Ами,заложена е държавицата ни от г-н Борисов пред Запада и толкоз.Още при първия му мандат беше така и затова сега пак е на власт за да изпълни дълга си към ,,братята,,!От къде ще вървят паричките да изплащаме еврофондовете,а?От вноските на държавните служители в бюджета,защото така е най-сигурно.Иколкото повече години служат ,толкова повече вноски ще има и ще плаща на Брюксел!Така е ,нищо безплатно няма на този Свят,дори и европаричките ще връщаме ,не само дълга от 16 млрд.лева .От нас е най-лесно да се взимат готови даже и когато се забавят авансите и заплатите с по ден-два и олихвени парички.Държавата е в колапс и не може да хване сенчестия бизнес,чийто плод между другото береше и Б.Б навремето,така че ние сме най-сигурни в прецакването ,а не такива като милиардерите собственици на футболни отбори в България,забогатели на гърба на хорицата от приватизираните предприятия, за които е много съмнително какви точно данъци и вноски за работниците си плащат тук.Всички униформени на протест или пак в услуга на Генералите?!

 11. #11
  post voennen 13 май 2015, 19:20
   
  15
   
  1

  ЕХО КАДЕ Е ЛЕГИЯТА НЯМАЛИ ДА СЕ ПОКАЖЕ НАИ ПОСЛЕ ИЛИ И ТЯ ЗАГИНА С ДОИЧИН А??????????????????

 12. #12
  Уво 13 май 2015, 19:43
   
  13
   
  0

  Много ми е интересно как ни поставиха пред свършен факт , без никой да се поинтересува от мнението на обикновенния военнослужещ , от предложението на Галфин излиза че никой войник и сержант няма да се пенсионира в армията , тъй като има пределна възраст. Явно нещата отиват към - "Последния да затвори вратата"

 13. #13
  Слушам и само ШШШШум 13 май 2015, 20:52
   
  2
   
  0

  "Специални звена направихме, без да ги шумим и говорим - екипи .... шшшшш.... отделни помещения, в отделни сгради, с ..... шшшш .....възможност да наблюдават всички пунктове ..... шшшшш ... но ще има и реализации. Просто съм разпоредил да бъдат тихи, да бъдат безшумни ...."

  Информацията е любезно предоставена от южнокорейското разузнаване ..... шшшшшшшшт

 14. #14
  sos za varna 13 май 2015, 21:12
   
  2
   
  2

  Да пенсионната реформа е МНОГО тежка какво правят военнослужещите сега,ходят на МИСИИ за да трупат ПАРИИИ и след това не си плащат ремонта на жилището в София, защото в онова подбалканско градче няма да живея я,а той зама му по логистиката си направи ПАЛАТ, но той зама му е по ЛОГИСТИКАТА не е от 1-2г в това поделение .Той ГОРСКИЯ го устрои Пехливанчето. Е, на ли са от 24тбр Айтосс. За ГОРСКИЯ къде бяха В.П. и В.Прокуратура .Те БЯХА ЧЕРПАНИ ОБЕЩАНИЯ и ЛИЗАНИЯ както ГОРСКИЯ знае и може. Е В.Прокуратура разследвайте ГОРСКИЯ не, че и ТОЗИ шибик ли е, МАЙМУНА ли е, но винаги във ВЕЛИКАТА б.а. ТАКА е било СЛАВНИЯ к-н ПАНИЦА с битките които е провел, но АЛЧНОСТТА го погубва, от време оно трябва да знаем че ГЪЗ ГЛАВА затрива. Днес ще застана на позицията която М.С.и Соц М-во поема. Радвайте се служители на сектор СИГУРНОСТ, сега ще вдигнат и годините за служба и до 52 или 55 ще цуцате от МАЙКА България по-дойна крава от МИЛОТО ни ОТЕЧЕСТВО няма служете, а когато спрат МИСИИ те си работете по хобитата, то генерали и полковници /1`ранговци работят за ХОБИТОТО си, че и вие ли ще останете назад. Все някой ще ви стане кръстник кум и незнам си какво още, а той ще ви се отблагодари с МИСИИЙКА естествено зад граница, а на границата с МАКЕДОНИЯ, ТУРЦИЯ, ГЪРЦИЯ, СЪРБИЯ и ЧЕЕЕЕЕРНО МОРЕ да носят службата Б.Б., Д.П., А.Д., И.К., С.С., Г.П., Ч.Р., М.К., В.С.,С.В. и всички техни подръжници или съмпатизанти.ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ но не и ПРОДАЖНИЦИ те и, независимо кой век и какво управление. МИСЛИШ ли първо за СЕБЕ си а не за ОТЕЧЕСТВОТО си ,си МНОООГО ЖАЛЪК, а в последните 6-7г някой МНОООГО съжалява. А ТОЗИ някой Е НАРОДА СТИГА РОБСТВО и ТИРАНСТВО това не го ли виждате . РАБОТОДАТЕЛИТЕ СА РАВНИ НА РОБОВЛАДЕЛЦИ, че и ОЩЕ по-вече СРАМ.

 15. #15
  чики рики 13 май 2015, 22:32
   
  10
   
  0

  А иначе Генерал-лейтенант от резерва Б.Борисов от напуснал система на МВР,се върна на служба,премина в пенсия ,взима си таванчето,незнайно колко години на действителна служба(сигурно и мутренския период му влиза),сега бъзика хората в униформи,взимайки си и 4-5хилядарки като премиер и нищо не му пука.

 16. #16
  Сухопътен чипик 13 май 2015, 23:46
   
  9
   
  0

  Не е глупост да грешиш. Глупост е да повтаряш грешките, Бойко, пътник си. Миналия път те изринахме и сега пак ще го направим. Един път изтърва Аню Ньойски да се ебава с Армията сега изтърваш Галфин ренегата и ще си ходиш. Пак ще излезем на площадите.

 17. #17
  gosho 14 май 2015, 08:41
   
  4
   
  1

  Къде са истинските ВОЕННИ? Само те могат да ни избавят от тези мошенници. Май само женчовци са са останали в танковите ни бригади. Такива военни такава и по-висока възраст заслужават.

 18. #18
  Далавера 14 май 2015, 12:10
   
  3
   
  1

  На 47 години пенсионер и после 40 години по 10хил лева пенсия на година -400000лв -отккьде да се вземат толкова пари за пенсии.

 19. #19
  Жорж 15 май 2015, 16:04
   
  0
   
  0

  Защо се чудеме,няма пари-колко години крадат.Който дойде всеки краде.Изнесоха държавата изтокаха банки,закриха заводи,земеделието сринаха.Ядем боклуци пълни с химий.Внасяме,говната на запада.Докога ще робуваме на Евросюза?Те гърците ще го довършат,но докато го довършат и ние ще се стопим като нация.Колко пари струва на държавата ни издръжката на един престъпник,който по цял ден пърди на бели чаршафи.И колко ще ше да струва издръжката на един войн,който е готов по всяко едно време да защети родината ни.Какво правеме и накаде вървим.Що за простотий говорете,държавата ни запрелича на бардак.До кога?Нетазумне люде.

 20. #20
  Жорж 15 май 2015, 16:09
   
  0
   
  0

  Защо се чудеме,няма пари-колко години крадат.Който дойде всеки краде.Изнесоха държавата изтокаха банки,закриха заводи,земеделието сринаха.Ядем боклуци пълни с химий.Внасяме,говната на запада.Докога ще робуваме на Евросюза?Те гърците ще го довършат,но докато го довършат и ние ще се стопим като нация.Колко пари струва на държавата ни издръжката на един престъпник,който по цял ден пърди на бели чаршафи.И колко ще ше да струва издръжката на един войн,който е готов по всяко едно време да защети родината ни.Какво правеме и накаде вървим.Що за простотий говорете,държавата ни запрелича на бардак.До кога?Нетазумне люде.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка