АТЛАНТИК ТРЕТО ПОКОЛЕНИЕ: НЕНЧЕВ ИМА СЛЕДА В АНТИКОМУНИСТИЧЕСКАТА ВОЕННА ИСТОРИЯ НА ЮЖНА КОРЕЯ!!!

Pan.bg 18 май 2015 | 08:07 views (4201) commentaries(9)
img БЗНС има следа в антикомунистическата история на Южна Корея
http://www.bzns.bg/?p=2937

Който има история има и бъдеще. Силата на БЗНС е в демократичната кауза, пренасяна през поколения. След десетилетия, на корейска земя стъпи наследник на български земеделец, политически емигрант, воювал в един от най-знаковите конфликти на студената война. Горещата Корейска война е сблъсъкът между световната демократична общност и тогавашния комунистическия строй. Тази война е знакова за всички антикомунисти, хвърлени по затворите и слушали с надежда за развоя на военните действия. През тежките 1950г.-1953г. България е задушена в хватката на комунистическия режим, наложен от Съветския окупатор през 1944г. Но има яростна съпротива и от българите. Един от достойните българи, сражавал се на страната на Демокрацията и Свободата в Корея е осъден от комунистите земеделец, емигрант. Атлантикът първо поколение – чичо на министър Николай Ненчев.
image
За каузата няма време и пространство. Стига да я изповядваш – свободата може да те отведе през много различни граници, територии и режими. Когато защитаваш и изповядваш ценностите на Демокрацията това може да се вплете в съдбите на няколко поколения. Доказателство за това е, че през 1986г. и първият братовчед на министър Ненчев, също е участвал във военни действия в Корея, като пилот.


Днес след десетилетия на Корейска земя стъпи трети българин от този род. Като носител на миротворческия атлантизъм в Южна Корея беше министърът на отбраната Николай Ненчев.

„В Корея съм завладян от особено силно и лично чувство. Тук аз имам история – родствена и политическа. Спомням си, че моят чичо, на когото съм кръстен, е воювал тук на страната на американците във войната в Корея, под флага на ООН. Неговият син и мой братовчед също е участвал във военни действия в Корея, като пилот през 1986г. Днес аз, като министър на отбраната на България съм в Южна Корея, която е част от голямото семейство на демократичните народи.“

В Южна Корея беше подписан Меморандум за сътрудничество между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на националната отбрана на Република Корея. Министърът на отбраната Николай Ненчев и неговият колега Хан Мин-ку се срещнаха в рамките на държавната визита на президента Росен Плевнелиев в страната.

В рамките на държавната визита в Република Корея президентът Росен Плевнелиев и министърът на отбраната Николай Ненчев проведоха официална среща с корейския президент Пак Кън-хе. През 21 век двамата държавници от България и Корея се оказват със сходни семейни съдби, свързва ги битката срещу комунизма.

Днешна Южна Корея високо оценява факта, че за свободата на нейния народ са се сражавали българи. Домакините от Южна Корея искрено са се развълнували и впечатлили от биографията на рода на министър Николай Ненчев.

БЗНС се гордее с хората и историята си!
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 9

 1. #1
  Serious SAM 18 май 2015, 08:28
   
  29
   
  2

  Не мога да коментирам. Отивам да повърна!

 2. #2
  петка 18 май 2015, 09:12
   
  20
   
  1

  Браво, истински политик от висока класа!!!
  Жалко че пушкалото на снимката е учебно иначе спокойно можеха да го излъжат че е корейски бърдук на който трябва да налапа "масура" и да натисне списъка за да се "напои"....
  Горд съм със тези ЕнтЕлЕгЕнти на власт.

 3. #3
  Teraflop 18 май 2015, 09:32
   
  17
   
  0

  БЗНС има следи в цялата световна история.Дори има пръстови отпечатъци.

 4. #4
  Чичката е 18 май 2015, 10:15
   
  17
   
  2

  маруля. С автомат.

 5. #5
  Той 18 май 2015, 12:11
   
  10
   
  2

  Ненчев се опитва да изпревари Плевнята по тъп поглед и несмислени стихопетления /тази дума съм я измислил аз/.

 6. #6
  bbb 18 май 2015, 13:38
   
  9
   
  1

  Тоя трудовак по-тъп и от Боко, бе...

 7. #7
  Teraflop 18 май 2015, 13:48
   
  8
   
  1

  Ненчев,раздай на войската от този тип автомати,дето държиш.Нали оня новобранец ,външния министър казал,че БА няма вече да воюва?

 8. #8
  Полиестерната ливада -Дру 18 май 2015, 17:13
   
  11
   
  1

  Не обиждайте земеделците ! Този екземпляр е ДРУЖБАШ - АДВОКАТ. Дори в КЕЧа не е хващал мотика , щото е бил писарушка., т.е. е бил УХО и топач на командира.и е донасял какво са си говорили бачкаторите. Той не знае от коя страна се хваща мотиката и все и търсибутона за пускане.Това е страхлива мижитурка е от котилото на Кошлуков и Костадин Тренчев, от студентско дружество -подпалвачи на партийния дом , обхванати от Херостратов синдром . Те знаят само да рушат и да палят , но да съградят дори една полска колиба са неспособни. Кошлука , неговите сайбии , американците си го скриха в Щатите докато течеше разследването , но този се спотайваше мишкуваше в БЗНС и до заввчера народът не го бе чувал. Този е партийна млада номенклатура и с Янето Свирката жадно и ненаситно ближеха на баба Сиси Маузер катерицата и по отзадзе. Така се издигаха.Вицепрезидентът Кавалждиев е почтен и наивен чонек и си го взе в кабинета си , като млад дружбашки кариерист . НЕРДЕ КАВАЛДЖИЕВ , НЕРДЕ ТАЗИ НЯНКА С ПОЛИЕСТЕРНА ПРИСАДЕНА ЛИВАДА..Сигурно си скубепоследните коси бай Тодор и проклина мига , когато го е лансирал и вкарал в президентството. Този си мисли , че пищов е средство за преписване , а карабина е онождащото го старо куче - мюслиманин в родната казарма. Този е бил в коляно - лакетната позиция на КОЗАТА от войнишкият виц , когато в понеделник командирът питал всеки войник от строя какво е правил в неделя . Всички без един казали , че са онождали козата , а само писарът казал ІПриятно ми е козата . Мерсииии/. Много злоба и омраза е събрал този екземпляр и сега иска да си го изкара на армията и Държавата . Сори Дупе ,бой и еван се не връщат.

 9. #9
  AFA 18 май 2015, 18:46
   
  0
   
  0

  https://ru.wikipedia.org/wiki/Всемирная_антикоммунистическая_лига

  Всемирная антикоммунистическая лига

  WACL; сейчас известна под названием Всемирная лига за свободу и демократию

  международная организация ультраправой направленности, основанная в 1966 году в Тайбэе, Тайвань, по инициативе Чан Кайши. В организацию входят представители более 100 стран, она имеет 8 региональных подразделений.

  ВАКЛ была создана объединением Антикоммунистической лиги народов Азии (АЛНА) и Антибольшевистского блока народов (АБН). Первая структура была создана правительствами стран Восточной и Юго-Восточной Азии, — Тайваня, Южной Кореи, Южного Вьетнама — находящихся в непосредственном военно-политическом конфликте с коммунистическими режимами. Вторая представляла эмигрантские и подпольные организации 14 народов СССР и стран Восточной Европы. К Лиге присоединились многие праворадикальные организации всех континентов. Задачей Лиги являлось «сдерживание и отбрасывание» коммунизма всеми возможными методами. В организации участвовали многие бывшие коллаборационисты из стран Европы (сторонники ОУН, БЦР, усташи и др.).

  Хартия Всемирной антикоммунистической лиги была принята в Сеуле 7 ноября 1966 года. Этот день (символически совпавший с 49-й годовщиной прихода большевиков к власти) считается датой основания ВАКЛ. Проведение учредительной конференции взяло на себя правительство Китайской Республики.

  Наиболее известные участники

  лидер ОУН и АБН Ярослав Стецько
  президент Китайской Республики Чан Кайши
  президент Республики Корея Пак Чон Хи
  президент Филиппин Фердинанд Маркос
  президент Аргентины Хорхе Рафаэль Видела

  лидер национал-республиканцев и эскадронов смерти Сальвадора, председатель Конституционной ассамблеи Роберто д’Обюссон

  криминальный авторитет якудза Ёсио Кодама

  германский ультраконсервативный политик, в прошлом национал-социалист Теодор Оберлендер

  сотрудник Совета национальной безопасности США Оливер Норт

  деятели правого крыла никарагуанских контрас

  члены королевской семьи Саудовской Аравии и близкие к ним представители саудовской бизнес-элиты.

  бывший начальник штаба американских войск в Южной Корее генерал Джон Синглауб

  ( for more see: wikipedia)

  аким образом, на уровне государственных руководителей ВАКЛ была в наибольшей степени представлена в Юго-Восточной и Восточной Азии и Латинской Америке. От Латинской Америки и Японии заметно также участие парамилитарных формирований, криминалитета и отчасти предпринимателей. Среди представителей США доминировали конгрессмены, военные, активисты ультраправых общественных организаций. Западную Европу представляли правоконсервативные политические и научные круги, а также деятели ультраправого подполья. Восточную Европу — антикоммунистическая эмиграция.

  Мировоззренческие основы

  Идеология Лиги, сообразно её названию, основывалась на бескомпромиссном антикоммунизме. Сдерживание, отбрасывание и уничтожение коммунизма рассматривалась создателями ВАКЛ как необходимое условие выживания и развития человечества. Решение этих задач относилось к ближайшей исторической перспективе. Под коммунизмом при этом понималась не только марксистско-ленинская идеология, система «реального социализма» и коммунистические партии. В это понятие включалось всё, что может так или иначе способствовать продвижению коммунизма — вплоть до либерализма.

  Враждебность к коммунизму идеологи ВАКЛ обосновывали его тоталитарным характером. В качестве положительного идеала выдвигалось понятие свободы как естественной жизненной среды. При этом нельзя не отметить, что многие организации и деятели Лиги отнюдь не являлись носителями демократических взглядов. Часто, хотя не всегда, они были склонны к практике противоположного характера.

  Методы ВАКЛ практически не имели ограничений: от научно-теоретических конференций Сюзанны Лабин до террористических расправ Марио Сандоваля Аларкона. Ультраправый менталитет считает насилие ординарным путём реализации политических целей. Тому способствовали и известные свойства противника ВАКЛ.

  История WACL

  (see: https://ru.wikipedia.org/wiki/Всемирная_антикоммунистическая_лига

  Лига в России

  Отделение WLFD существует в России с 1992 года. XXVI конференция Лиги — уже под названием WLFD — состоялась 3 августа — 6 августа 1994 года в Москве. Председательствовал бывший мэр Москвы Гавриил Попов и председатель WLFD Чао Цзычи. Присутствовали американский консервативный политик Майкл Хакаби (на тот момент — вице-губернатор штата Арканзас-KLINTON CONNECTION), бывший премьер-министр Болгарии Филип Димитров, бывший премьер-министр Монголии Дашийн Бямбасурэн, президент Республики Крым Юрий Мешков, последний министр обороны СССР Евгений Шапошников. С председателем WLFD встретился премьер-министр Российской Федерации Виктор Черномырдин[32]. Юрий Мешков высказывал намерение посетить Тайвань и установить торгово-экономические связи Республики Крым с Китайской Республикой[33].

  В период распада СССР некоторые авторы указывали на Лигу как на силу криминальной фашизации постсоветского пространства[31].


  HISTORY:
  https://www.youtube.com/playlist?list=PLF12FE574C9C8F375

  World Anti Communist League

  The World Anti-Communist League held annual conferences at various locations throughout the world. Numerous groups participated, including the Unification Church of the Rev. Sun Myung Moon.
  (SOUTH KOREA)


  https://en.wikipedia.org/wiki/World_League_for_Freedom_and_Democracy

  The Destabilization of the USSR and Eastern Europe

  http://spitfirelist.com/anti-fascist-archives/rfa-36-the-destabilization-of-the-ussr-and-eastern-europe/

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка