КАЛФИН: ВОЕННИТЕ СЕ БОРЯТ ОТ ДОСТА ГОДИНИ ЗА ТЕЗИ ПРОМЕНИ, КОИТО ПРАВИМ В ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА. ТОВА Е ДОБРО ЗА ТЯХ!

Pan.bg 18 май 2015 | 11:20 views (7507) commentaries(30)
img Калфин: Очаквам съгласие за пенсионната реформа до сряда

Все още не е декларирано съгласие по пакета с промени в пенсионната реформа. Има съгласие, че той е полезен, че след него трябва да продължи работата с теми, които все още са отворени – инвалидните пенсии, необходимите промени в частните пенсионни фондове, но по този пакет има сравнително висока степен на съгласие. Все още обаче има резерви от работодатели и синдикати. Очаквам до сряда да видим дали можем да преодолеем тези резерви, каза социалният министър Ивайло Калфин в интервю за предаването „Неделя 150“.
Министърът обясни, че в сряда е предвидено на Министерски съвет да се приеме законопроекта и той да бъде внесен в парламента.
По повод на пенсионирането на служителите в сектор „Сигурност“, което е една от спорните теми в пенсионната система, Калфин обясни: Когато правим подобна промяна, за да бъде приета в обществото, трябва всеки да направи своята крачка към нея. Няма как една обществена група да каже: Вие всички променете нещо, ние няма да го променим при нас“.
image

Това, което предложихме на служителите в сектора е добро за тях. Това включва неща, за които те се борят от доста години. Самите техни организации, с които говорихме, ни убеждаваха, че те не търсят ранно пенсиониране на всяка цена, а въпросът е, че имат несигурност в това как им се развива кариерата в съответното ведомство и как могат да се пенсионират. С промяната по отношение на пенсионирането даваме достатъчно сигурност и предвидимост. Министърът посочи, че е съгласен с предложението на Синдикатите в МВР полицаите на терен да се пенсионират на 50-годишна възраст, а всички останали в система - на 53 години: Най-вероятно това ще бъде включено в законопроекта. В специалните ведомства трябва да направят разграничение за различния вид труд, неговата тежест, рискове и т.н. Това е направено доста плахо към момента. Аз бих приветствал съответните ведомства да направят разграничение на видовете труд. Такъв текст ще има в предложения законопроект. Няма как това да се случи сега. Това е тема, по която трябва да се направи анализ. Това са специализирани закони. Не бих си позволил без съгласието и участието на съответните общности да предлагам промени в Закона за армията, Закона за МВР и т.н.
По отношение на инвалидните пенсии, Калфин коментира: Хората прибягват към инвалидни пенсии, когато са с ниски доходи. Ще се опитаме да изчистим тези въпроси и инвалидните пенсии да бъдат насочени към хората, които имат най-голяма нужда за това. За да се случи тази работа трябва да направим нещо, което го има във всички европейски страни – да има една социално-медицинска експертиза, която следва медицинската констатация за съответното увреждане и която да помага на човека как би могъл да продължи работата си, на какъв режим, в каква среда и т.н., което да даде възможност да помогнем на тези, които биха могли да работят. Поне няколко месеца ще са необходими за това. Има общо чувство, че тази система трябва да се промени. Има и различни идеи как това може да стане. Необходимо е да има и капиталов стълб в българската пенсионна система, беше категоричен социалният министър и добави: На него трябва да му се даде възможност активно да докаже на хората, че те имат полза от това да си спестяват парите в пенсионни схеми. Това към момента не се случва, тъй като те се превеждат автоматично. Много хора не знаят и къде, с каква доходност и по какъв начин са осигурени. С промените в Закона аз се надявам да се даде възможност за активизиране на пенсионните дружества, които да доказват на хората, че спестяването при тях е необходимо. Не е лесен този процес. Според разчетите на министерството между 10 и 12 се очаква да намалее субсидирането на НОИ с около 1,3 млрд., които да се използват за увеличаване на пенсиите: Същевременно хората, които ще се пенсионират, тъй като променяме начина и формулата за пенсиониране, колкото по-късно се пенсионира човек, толкова по-висока пенсия ще получи. С 280 млн. лв. са повече приходите в НОИ за първите четири месеца на тази година в сравнение с миналата година: Това се дължи на по-добра работа на НАП и събирателните агенции, на промените в края на миналата година, криминализирането на укриването на данъци и повишаването максималния осигурителен доход. Тези първи изменения от декември вече работят. Това е много добър резултат. Калфин подкрепи призива на премиера Бойко Борисов да падне банковата тайна за КТБ: Щом се е стигнало до тук е по-добре всичко да се отвори, отколкото да се подхвърлят списъци, папки, публикации и това да се влачи години.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/283204-%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D1%84%D0%B8%D0%BD-%D0%BE%D1%87%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%BC-%D1%81%D1%8A%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%BE-%D1%81%D1%80%D1%8F%D0%B4%D0%B0.html
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 30

 1. #1
  Армимен 18 май 2015, 12:02
   
  41
   
  2

  Калфин, малоумник, как това, че ще ми увеличиш възрастта за пенсиониране, ми гарантира сигурност в работата? В кой закон е записано това???

 2. #2
  240 @ безобразни 18 май 2015, 12:08
   
  33
   
  3

  Мистър Калфин е един объркан човек. Очевидно е, че говори за армия от друга планета.

 3. #3
  Име 18 май 2015, 12:22
   
  28
   
  2

  Тоя Калфин въобще не е в час какво прави и защо го прави!!!! Хората са му говорели, но той нищо не е разбрал.

 4. #4
  Williamtulp 18 май 2015, 12:34
   
  0
   
  5

  UDS GAME ХРЕНЬ от SETinBOX
  суббота, 18 апреля 2015 г.
  Итоги деятельности UDS GAME за первый квартал
  Извините, что давно тут не был, так как на ведение блога время я не выделяю. Но сегодня суббота, поэтому я решил ответить набежавшим сюда зомби сетевикам-геймистам.

  Мне стало известно, что 18 апреля 2015 г. исполняется ровно 3 месяца деятельности UDS GAME. Это квартал, а значит уже можно подвести итоги.

  Итоги МЕЖДУНАРОДНОЙ системы UDS GAME за первый квартал:

  1) За 3 месяца к международной системе UDS GAME подключено 250 заведений!!!

  Вы только вдумайтесь - 250!!! Давайте признаем, это для одной Москвы мало, не говоря уже о масштабе "Россия" или "Международная".
  Можно утешать себя тем, что "Москва не сразу строилась", но тогда давайте взглянем на темпы подключения заведений. Может быть они стремительно растут?
  М да, без комментариев...
  Кстати, руководство в своих блогах обещает дать федеральную рекламу, которая должна просто взорвать рынок. Но для этого необходимо как минимум 5000 заведений... то есть, осталось подключить ещё 4750 заведений... такими темпами федеральную программу дадут только через 5 лет...
  Очень сомневаюсь, что UDS GAME, как сетевой проект, вообще доживёт до 2020 года. Ибо, напомню, SETinBOX, созданный Ушениным и Перевезенцевым в 2014 году уже нигде не видно и не слышно.
  Пару слов о МЕЖДУНАРОДНОСТИ приложения UDS GAME. Теперь там открыто 6 стран!

  Но даже 6 стран звучит очень громко, так как в Украине - 4 заведения, Беларуси - 3 заведения, Мальте - 1 заведение, Таиланде - 1 заведение.
  Хотя представители SETinBOX находятся в 150 странах!!!!!!! Почему Game только в 6, неясно.  "Факты. Дайте нам факты!". Вот итоги работы за квартал. На цифрах наглядно видно на сколько перспективен проект. Вангую, что его ждёт та же участь, что и SETinBOX, а зомби-сетевики в скором времени побегут в другую сетевую пирамиду.

  Выражаю благодарность группе "Правда о MLM" за предоставленную информацию.
  Кстати, я не копипастил тупо, а проверил предоставленные данные. Отмечу, что все они оказались верными (количество подключённых заведений, открытых стран и т.д.)
  пятница, 20 февраля 2015 г.

  Безграмотный договор UDS GAME
  Договора UDS GAME я касался в 1 своей статье, указав на юридические подводные камни. Но сегодня мне прислали письмо, где указали, на сколько он ещё и безграмотно составлен с грамматическими и пунктуационными ошибками. Согласитесь, договор с партнёрами - важный документ и, одновременно, лицо компании. Там не должно быть ошибок ВООБЩЕ. Неужели у UDS GAME (компании с международной уникальной дисконтной системой) нет денег на нормального грамотного юриста?
  Я не буду кидать сюда сканы всех страниц. Просто нет времени и делать их работу. Размещу только один: страница №1.

  Это поразительно. Элементарное знание английского языка. Слова "service" и "license" в "шапке" договора написаны с ошибками!!! Про запятую снизу даже молчим.

 5. #5
  voenen 18 май 2015, 12:36
   
  27
   
  4

  Абе Калфин ти луд ли си бре.

 6. #6
  DIV 18 май 2015, 12:42
   
  17
   
  4

  Искаш абвЪЗРАЖДАНЕ, получаваш герАЗВИТИЕб!?!

 7. #7
  петка 18 май 2015, 13:41
   
  26
   
  1

  Калфо, Калфо, ти за това не стана президент, просто и само защото намериха по-тъпо магаре отеб. Ама и от теб нищо не става де.
  Направо те виждам като спасителя в ръжта, само дето не знам кво точно правиш клекнал в тая ръж... ааа май се досещам. Същото което правиш с пенсионната реформа - сереш куче....

 8. #8
  Teraflop 18 май 2015, 13:44
   
  18
   
  0

  "Все още не е декларирано съгласие по пакета с промени в пенсионната реформа." Кое е добро за "тях",така и не разбрах.Калфинизми.

 9. #9
  Не разбрахте ли 18 май 2015, 14:28
   
  19
   
  2

  Че на Калфин са му поставили поръчение какво да сътвори, а той милият сега се чуди как да се оправдава пред засегнатите "общности". Проблемът не е в Калфин, а в този над него.

 10. #10
  fen 18 май 2015, 14:35
   
  20
   
  2

  Полицаите 50/53
  Военните 53/55
  Ние сме по-глупави, по-малко работим, при по леки условия и сме по-малко амортизирани......
  Нещо не ми се вързва сметката-
  100000полицаи
  26000 военни
  От къде ще дойдат повече пари в НОЙ?

 11. #11
  кой 18 май 2015, 14:41
   
  25
   
  0

  Къде се скри ,,легията ,, нали скачаше при дедо ни Аню.И ли майорчето се добра до пенсия и заплата при военните и сега се е снишил никой да не се сети за него и ако може да си стои до 65г.

 12. #12
  llyubo 18 май 2015, 15:23
   
  14
   
  0

  Ще вдигат годините за пенсия как няма да ги вдигат, държавата фалира, пенсионните фондове се "изпариха" и нема пари за пенсий. Така че годините за пенсия се вдигат за да се съберат повече осигуровки, ако може и повече хора да умрат, я от инфаркт, я от катастрофа, важното е да има по-малко пенсионери. В държавата няма пари, така че не се оплаквайте, е и заплатата на Боко Тиквата е малка но той не се оплаква като Вас, а и за пенсия не мисли.
  А найстина ли в държавата няма пари, или просто българите сме много ТЪП и ТЪРПЕЛИВ народ, питам и отговор не искам...

  "Как се печелят обществени поръчки в Петрич?" (Баничарници и фризьорски салони печелят обществени поръчки в строителството, без да знаят за поръчките и "печалбата")

 13. #13
  Армимен 18 май 2015, 15:24
   
  15
   
  1

  Калфин да каже кога сме се борили за такова нещо и кое е рефсормата в случая? Нещо по отношение на орязаните граждански права направи ли, Клафине? Или единствено си се съсредоточил в това да вземаш от хората във вид на увеличена възраст за пенсиониране. Колегата отгоре е прав, че Калфин изпълнява поръчение. Иначе за нищо не става.
  Аз също питам, къде е легията? Кой е председател, кои са членовете? Какво стана с нея? Милов не е виновен, че се е пенсионирал. Ние къде сме и какво правим?

 14. #14
  Язък 18 май 2015, 15:46
   
  16
   
  3

  Аз исках да направят пенсионна възраст 120 години, което да ми дава сигурност, че ще ги доживея, че и още 10 - 15 годинки като пенсионер да изкретам, Пък то какво излезе .....

 15. #15
  Изцепници, тип МО - 2 18 май 2015, 15:47
   
  13
   
  2

  С тези мърморения против пенсионната реформа развалихте идеята за вдигане на пределната възраст, а поправките в ЗОВС предвиждаха пределната за полковник възраст да стане 68 години, а генерал - 75 и повече.

 16. #16
  Пределна възраст 18 май 2015, 15:55
   
  13
   
  1

  Много е ВАЖНО,да не забравят да промеят пределната възраст за служба на военните(50,52 и т.н.),иначе ще видят пенсия ,ама друг път.По Закона за МВР пределната възраст за служба е 60 години!Нали ще се уеднаквява сектор"Сигурност".

 17. #17
  НОИ 18 май 2015, 16:05
   
  7
   
  7

  Калфин никога не е казвал в интервюто че е съгласен на 50/53 за МВР. Ама ПАН обича да дезинформира хората и цитира глупости. Калфин казва единствено за разграничаването на полицаи на терен от тези в администрацията. Слушайте добре какво говори министъра в записа:

  http://bnr.bg/horizont/post/100557895/ivailo-kalfin-neobhodimo-e-da-ima-i-kapitalov-stalb-v-balgarskata-pensionna-sistema

 18. #18
  Тони 18 май 2015, 16:14
   
  12
   
  2

  Калфинчо ще надмине първанката в лъжите и демагогията. Мафията ще го хареса! :)

 19. #19
  гражданин 18 май 2015, 17:29
   
  12
   
  2

  Нее допустимо полицаите да се сравняват с военните по трудности кои от тях колко гарнизона са сменяли и жилища обзавеждали. Сега взеха да ги командироват за по две седмици по границата и ореваха до бога.
  Не случайно преди промените бяха втора категория заедно със Строителни те войски ,докато в МВР само ДС бяха о1,категория.

 20. #20
  Генерал Куков 18 май 2015, 19:05
   
  13
   
  1

  Ми като искат да вдигат пенсионната възраст, нека да направят пенсионното осигуряване напълно доброволно!!! Който мисли, че ще доживее до пенсия, нека да плаща осигуровки......

 21. #21
  военен 18 май 2015, 21:02
   
  10
   
  0

  Калфин и пенсионната му реформа до 2038 година. Че колко от нас дето сме пред пенсия ще е жив до тогава бе говедо.Пак ще ви изгонят с камъни хората и този път ще е звинаги ,мръсни подлоги.

 22. #22
  Недоволен 18 май 2015, 21:26
   
  8
   
  0

  Мръсен,долен,боклук.Ти си абсолютен малоумник.Продажно КОПЕЛЕ,гейрберска подлога и АНТИБЪЛГАРИН

 23. #23
  колеги колеги 18 май 2015, 21:28
   
  9
   
  0

  идеята е да няма никакви пенсионери думата пенсионер е мръсна дума за това управление

 24. #24
  боец 18 май 2015, 21:40
   
  3
   
  0

  Тези малоумници не разбраха ли че като премахнат ограничението по възраст, повишат сигурността, подобрят условията на труд и повишат предела по възраст за всяко звание, военнослужещите няма да искат да се пенсионират. Ето ти пенсионната реформа. Тогава същи тези "умници" ще кажат, че армията застарява и пак реформа. Няма угаждане! Луда работа.

 25. #25
  СЕРЖАНТА 18 май 2015, 23:26
   
  2
   
  0

  СТИГА СТЕ ПЛАКАЛИ ЗА ТАЗИ РЕФОРМА ВЗЕМАМА ЧАНТИТЕ С ХАПЧЕТА ПОМПАТЕ СИ ГУМИТЕ НА ИНВАЛИДНИТЕ КОЛИЧКИ И И ЗАМИНАВАМЕ ДА РИНЕМ СНЯГ КОЙТО МОЖЕ ДРУГИТЕ ЩЕ ОТВОДНЯВАТ СЕЛА ДВОРОВЕ И МАЗИ А В ПАРЛАМЕНТА ЩЕ КАЗВАТ БРАВО НА ВОЕННИТЕ

 26. #26
  БАКТИСАЛ 19 май 2015, 10:13
   
  5
   
  0

  Аз съм влязъл да служа 20 г...ади25....ади 27...и накрая станаха 36 г !!! С 22г. реална служба и общ стаж 26г. пак изпускам влака...Колега с 1 год. по голям от мен и 18 г. години военен стаж се класира.Какъв е този глупав гратисен период ???

 27. #27
  КОЛЕГА 19 май 2015, 10:25
   
  5
   
  0

  Така е-открадаха ни младоста,а сега искат и целия живот - неолибералите с фашистки ценности,модерните патриоти...Кой щеше да започне службата си при такива условия питам аз ?

 28. #28
  байуи 19 май 2015, 11:13
   
  5
   
  0

  Каква е гаранцията че след 4 години,няма да гласуват за 29 г стаж след 8г 31 години стаж след 12г 33г стаж и така докато,пукнеш и видиж пенсия през крив макарон.УТРЕПКИ на каквито условия си влязал те да важат,сега новите ако искат да служат по 32г да влизат.

 29. #29
  Въпрос 19 май 2015, 18:27
   
  1
   
  0

  Защо пенсионните ни осигуровки се внасят във УНИВЕРСАЛЕН а не във ПРОФЕСИОНАЛЕН пенсионен фонд както пише във закона? А КАЛФИН? Разликата е от небето до земята! ААААА КАЛФИН?

 30. #30
  Nedovolek 20 май 2015, 13:11
   
  1
   
  0

  Калфин мръсно,долно,продажно КОПЕЛЕ защо лъзеш като дърт чифутин какъвто си,боклук долен

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка