НОВ СКАНДАЛ С НЕНЧЕВ: Депутати питат кой командва армията?

Pan.bg 21 май 2015 | 10:09 views (5066) commentaries(21)
img http://kanal3.bg

НСО наредило на военните да идат на парад със свалени затвори на автоматите

Депутатите от комисията по отбрана скочиха срещу военния министър Николай Ненчев заради заповед да бъдат свалени затворите на автоматите по време на парада за 6 май. На практика това превърнало калашниците им АК-47 в обикновени играчки.

Пратиха ни все едно на маскарад, а не на вонен парад, оплакали се офицери на депутати от комисията, съобщи за Канал 3 депутатът от Патриотичния фронт доц. Милен Михов.

Нареждането било дадено от НСО, което още повече засегнало честта на армейците, разказаха народни представители.

Престараването е било заради едновременното присъствие на премиера Бойко Борисов и президента Росен Плевнелиев на церемонията.

Заповедта е била устна. Именно Михов пък повдигнал въпроса на последното заседание на парламентарната комисия с участието на министър Николай Ненчев и шефа на отбраната Румен Николов. Той попитал министъра и началника на отбраната кой е издал заповедта за маршируване със свалени затвори. Ненчев и Николов се оправдали, че нищо не знаят и не са давали такова разпореждане.

Скандализирани останали и останалите депутати от отбранителната комисия в НС.

Председателят й ген. Михо Михов, бивш шеф на ГЩ на армията, бил повече от възмутен и поискал писмен отговор от министър Ненчев за случката на военния парад на Гергьовден.

Генералът заявил, че дори при идването на американския президент Бил Клинтън у нас, когато имаше драконовски мерки за сигурност, оръжията на армейците не били с махнати затвори. Американските агенти само проверили да няма патрони в цевта.

По-скандален е въпросът кой тогава командва армията, след като нито военният министър, нито шефът на отбраната е разпоредил това и твърдят, че не са знаели, коментира Милен Михов. Той готви и парламентарно питане по скандала, което ще отправи към Николай Ненчев.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 21

 1. #1
  Любов военна 21 май 2015, 11:01
   
  30
   
  0

  Ха. Заради присъствието на Боко и "онова" по едно и също време. Е толкова ли ги е страх от собствената им армия? А има ли защо?

 2. #2
  Ак-47 21 май 2015, 11:04
   
  16
   
  0

  Как кой ?. Разбира се от мин.на земеделието идват заповедите.Ак-47 ще се преквалифицира в шансов иструмент за нуждите на земеделието

 3. #3
  Красимир Димитров 21 май 2015, 11:31
   
  24
   
  0

  Както вървят нещата, догодина парадът ще е с водни пистолети!? Трябва от сега да събираме пари, защото 1000 пистолета не са малко!
  Такъв резил не може да се случи в друга държава .....!

 4. #4
  Той 21 май 2015, 12:13
   
  17
   
  0

  Догодина на парада /ако е останал някой да марширува/, автоматите с вързани на възел цеви. Така, да са спокойни управляващите ни...

 5. #5
  Ветеран 21 май 2015, 12:29
   
  6
   
  3

  Участвал съм на 7 парада, никога не са сваляли затворите на автоматите и имам известни съмнения относно новината.
  Нека някой участник в тазгодишния парад да потвърди истинноста.

 6. #6
  ivo 21 май 2015, 16:23
   
  7
   
  0

  Красимир Димитров
  По скоро парада ще е с валяци и асфалто-полагащи машини,така де,нали асфалта е най ценния материал на Гроб!

 7. #7
  Асан Чантаджиев 21 май 2015, 16:29
   
  7
   
  0

  И без това няма пари за да се проведат нормални стрелби предлагам: поради отпадане на нуждата от армия и автомати да се заварят цевите им!

 8. #8
  Teraflop 21 май 2015, 16:45
   
  5
   
  0

  "заповед да бъдат свалени затворите на автоматите по време на парада за 6 май. На практика това превърнало калашниците им АК-47 в обикновени играчки."Затова ли Ненчев изучава така съсредоточено орязания модел,Бе?

 9. #9
  Teraflop 21 май 2015, 16:46
   
  0
   
  0

  останали и останалите

 10. #10
  Teraflop 21 май 2015, 16:48
   
  3
   
  0

  Кой тогава командва армията,АДЖЕБА?Баба ми,кой?!

 11. #11
  Бастун 21 май 2015, 17:33
   
  9
   
  0

  Това не е първия път, когато се махат затворите на АК!
  Първия път беше за тържествената проверка-заря по случай 3-ти март 2015 година. представители на НСО пристигнаха непосредствено преди изнасянето на участващите в проверката-заря в района на Националната гвардейска част и извършиха проверка за наличност на затвори!
  макар че малко тъпичко, защото ако искаш, затвора ще си го носиш в джоба и по време на придвижването може да си го сложиш.
  Унизителното е че някакви надути пуяци от НСО идват и си придават важност! Миналата година за 3-ти март един от тях се опита да ми командва хората и бързо го поставих на място, след като му изясних, че ще изпълняват само моите заповеди и разпореждания, ако ще да е от НСО, МСО и така нататък!

 12. #12
  Валери Иванов 21 май 2015, 17:57
   
  8
   
  0

  Как може? Защо не демонтираха и цевите? Това не бива да продължава. Това са смешковци. Вижте какво правят с приближените си до тях, само толериране, замазване с власт и нищо друго. Питам кой е полк. Румен Василев -какви ги дроби толкова години, къде му е изкривения и подменен доклад за купища злоупотреби с власт и пари от изцапания началник на инспектората на МО. Защо сега не се самосезира ген. Петров . Да се правят тези щуротии в армията са виновни министъра и началника на отбраната, защото ги е страх. Страхливци.

 13. #13
  Стефан Горчев 21 май 2015, 18:33
   
  10
   
  0

  До колкото си спомням, когато идва Клинтън не позволиха на гвардейците да имат ножове. Както и да е!
  За да се вземе какова решение, явно ги е страх от народната любов! Ако първите държавници ги е страх от армията, считам че коментарите са излишни! Но има и логичен извод - явно осъзнават, че нищо добро не са направили и по пътя на логиката - нищо добро не очакват!
  Ето това е страшното!!

 14. #14
  1808mvn 21 май 2015, 19:00
   
  6
   
  0

  Бях на тазгодишния парад и питвърждавам, че това не е злобен слух за съжаление. Държавната администрация се тресе от страх да застане пред собствената си армия... Гнусно е дори да се коментира...

 15. #15
  спомени 21 май 2015, 19:34
   
  6
   
  0

  така не са пазили от народната любов дори и бай Тошо. Отвратително е за господа "демократите". Кавички за тях защото въобще не са такива. Действат като глави на мафиотски кланове, само при тях се влиза без оръжие....

 16. #16
  Капитана 21 май 2015, 20:04
   
  3
   
  0

  На никой ли не му е ясно защо??? Защото е заповядано от пъзльовците. Така управляват, че се насират от страх пред "народната любов". Очевидно и сами осъзнават че след всичко направено и правещо се в момента би трябвало да очакват всеки момент подходяща команда към армията, която е време да се самосезира кой е източника за заплаха на националната сигурност!

 17. #17
  странник 21 май 2015, 20:34
   
  5
   
  0

  Ако това е истина мен лично ме е срам, че съм българин и служа в държава с подобно управление и с подобни, вече абсолютно примирени и смирени роби на политическия ни елит.

 18. #18
  полковника 21 май 2015, 20:36
   
  5
   
  0

  Бил съм на поне 30 зари и чествания,на парад не съм участвал лично, но това което се случва е трагедия-катастрофа за честта и името на армията,и как така министъра и началника на отбраната не знаели??Направо ум не ми стига докъде е стигнало безхаберието и унижаването на армейците???Как така насраното НСО ше казва кой ше кара влако???Това не мога да го проумея..той Ники Марков не случайно ги прави смешни всичките от тях...а Афганистан като се летеше също имаше подобни мерки за сигурност ама айде там е друго....ми тук насред площада пред народа ни,резил е това!Жалко!министъра и другия да си подават незабавно оставките то без това има и други причини - един два самолета, малко стари танкове и скъсани кубинки....

 19. #19
  volxov5 21 май 2015, 22:04
   
  2
   
  2

  ``НСО наредило на военните да идат на парад със свалени затвори на автоматите``

  Нека някой да ме поправи.Моля.

  НСО и армията са пълни некадърници..

  Затвора се изважда от затворната рама и се поставя.

  свалени-може да се каже на предпазители/на единична- автоматична стрелба/или презареждане.

  `p.s

  Не се сърдете настоящи колеги,очаквайте следваща комадна от банкомата``Свалете си гащите с рапортите и напред``

 20. #20
  Новите паради 22 май 2015, 10:50
   
  2
   
  0

  Навсякъде по света предназначението на военния парад е да демонстрира единството между народ и армия.......На военен парад навремето египетските военни утрепаха презединта си Ануар Садат заради капитулантската му политика пред Израел.Нашите ционистични мекерета от това се страхуват, от народа и военните си,та чак се и попикават на сън.В скоро време ще заменят военните паради с дефилета на тия облечени с цветовете на дъгата.

 21. #21
  аз 25 май 2015, 14:37
   
  2
   
  0

  НСО, която е напълно излишна структура, се престарава.
  Не е прецедент. Случва се и по зарите проверки във връзка с честването на годишнини от Априлското въсатание.
  Трябва някой командващ парада, зарята да откаже да участва войската в мероприятието и да стане скандал!
  Иначе тия гавази и пътни хулигани от НСО ще се самозабравят!
  Аман от екземпляри над закона!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка