ОСВЕТЛЯВАНЕТО НА РАЗУЗНАВАЧИТЕ Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!

Pan.bg 25 май 2015 | 18:57 views (4925) commentaries(10)
img Ген. Тодор Бояджиев пред BIG5.BG: Осветляването на разузнавачите е предателство!

Топ шпионинът заяви, че вдига кръвно, когато коментира темата с досиетата
Пълното разкриване на досиетата на военното разузнаване, каквито намерения има току-що избраният шеф на служба „Военна информация“ Йордан Бакалов, е нито повече, нито по-малко национално предателство. Това заяви за BIG5.BG бившият топ разузнавач ген. Тодор Бояджиев. Той е извървял цялата йерархична стълба от разузнавач до заместник-началник на Първо главно управление на Държавна сигурност (разузнаване). Зад гърба си има близо 30 години стаж в системата.
„Омръзна ми да говоря по този въпрос. Вече вдигам кръвно, когато трябва да обсъждам темата. Никой не се съобразява с интересите на България, а във властта се водят от дребни политически боричкания“, гневи се ген. Бояджиев.
Той припомни, че неговият подпис стои под декларация от декември миналата година на Конфедерацията на обществените организация от сигурността и отбраната - КООСО до президента, премиера и председателя на Народното събрание. В нея се изразява възмущение от предприетите действия за компрометиране и ликвидиране на служба "Военна информация".

Според становището на тази организация не трябва да се разкриват изцяло архивните единици - досиетата, при което ще бъдат осветени и данни за чужди граждани или хора без гражданство, с които е работено. Това дори е в нарушение на самия законов регламент.
Бивши разузнавачи, заемали високи постове в системата, в това число и ген. Тодор Бояджиев, се противопоставиха на това намерение на военния министър Николай Ненчев. Тези дни обаче новоизбраният шеф на службата Йордан Бакалов обяви, че само чака заповедта на министъра за разкриване на досиетата, за да я изпълни.

BIG5.BG

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 10

 1. #1
  bash delibash 25 май 2015, 22:37
   
  0
   
  3

  Е сега едно е ясно,Господ винаги показва своята промисъл по страни и неочаквани начини,но и това не е съвсем ясно,логиката е идеализираната земна противоречивост.Та за това което държи министъра в ръцете си,е железо с дървена дръжка по което липсва кал.А от позицията на военния е модернизиран АК.И единия е прав и другия,първия чисто професионално знае последващото предназначение на гърмящата пръчка, втория оценява нейните достоинства при осигуряването на и защитата на калта.Какво ли ще стане ако и първия и втория осигурят мирното съществуване на тези които държат железните пособия с дръвен завършек?Защо,защото народа е този за когото тези двамата съществуват и тяхната уклончивост превръща калта в пепел.Нека всеки върши това за за което е призван с идването си на този свят от Господ БОГ!!!С НАМИ БОГ.

 2. #2
  КПВТ 25 май 2015, 23:24
   
  2
   
  1

  На снимката министъра а отбраната се запознава с АК.
  Очакваме истински професионални решения, с необходимата висока експертиза за да ни води към "светли бъднини".......

 3. #3
  zlpetrov 25 май 2015, 23:44
   
  4
   
  2

  Ами нормално! Той като трудовак само кирка и лопата е държал!

 4. #4
  До Бояджиев (автор) и вси 26 май 2015, 00:08
   
  2
   
  13


  До Бояджиев (автор) и всички негови другари, първо един цитат по-долу за малко увод.

  "Топ Шпионинът (Бояджиев се казва този същият топ-шпионин, бел. е на коментиращия) заяви, че вдига кръвно, когато коментира темата с досиетата. Пълното разкриване на досиетата на военното разузнаване, каквито намерения има току-що избраният шеф на служба „Военна информация“ Йордан Бакалов е нито повече, нито по-малко национално предателство."

  Че вдигате кръвно, Бояджиев, вдигате! Може да е и от гузна съвест. Благодарение на демокрацията, в която очевадно не вярвате, Бояджиев, ще стане ясно.

  За последствията отговаря г-н Йордан Бакалов.

  Демокрацията е отговорност. Не е като тоталитаризма и други от сорта "ценности". Ваши такива ...

 5. #5
  До 2-ри и 3-ти ... 26 май 2015, 00:31
   
  3
   
  6

  Заблудени хора сте. Казвам го с цялата си учтивост ...

 6. #6
  До № 1 ... 26 май 2015, 00:39
   
  2
   
  0

  № 1,

  Замисли се повече, като споменаваш името Му!

  Ако имаш тази способност ...

 7. #7
  bbb 26 май 2015, 08:38
   
  4
   
  2

  ""ОСВЕТЛЯВАНЕТО НА РАЗУЗНАВАЧИТЕ Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!""

  И защо национален предател е министър на отбраната?

 8. #8
  ГКС 26 май 2015, 18:20
   
  3
   
  0

  Сигурно нямаше да коментирам, ако не бяха коментарите на някои тук.
  ДА, осветяването на чуди граждани, работили за военното разузнаване е национално предателство. Не само защото противоречи на закона за защита на класифицираната информация в който се казва: "Чл. 25. Държавна тайна е информацията, определена в списъка по приложение № 1, нерегламентираният достъп до която би създал опасност за или би увредил интересите на Република България, свързани с националната сигурност, отбраната, външната политика или защитата на конституционно установения ред." Който не го мързи - да прочете списъка и него го има в закона. Разкриването на такава информация или умишленото създаване на условия това да се случи попада в параграфите на Раздел ІІ на НК - "Предателство и шпионство". Това си е ясно и затова и Ненчев отказва да подпише писмена заповед за досиетата - както искаше Веселин Иванов. Бакалов ако е луд - да го направи без заповед.
  По-опасното обаче, е че обрича ВСИЧКИ външни разузнавания на загуба на възможности да вербуват агенти в бъдеще, а и някои от сегашните малко останали просто ще се откажат. Просто хората не са идиоти да работят за някой, който утре ще пусне журналисти до досиетата им.
  Елементарно е, но и явно е непостижимо за някои тук.

 9. #9
  гошо 26 май 2015, 21:37
   
  0
   
  0

  Що не вдигна кръвно, когато изкараха хора от твоето бившо управление, а сега вдигаш бе чичо?

 10. #10
  Мето 27 май 2015, 09:20
   
  1
   
  0

  Гоненето на вещици вече граничи с чистото малоумие! Едно е да дискредитираш т.нар. доносници/народни предатели и т.н. сътрудници на ДС, което се прави най-вече с користни цели - голяма част от тези хора знаят "кирливите ризи" на сега управляващите, а друга част са именно сред управляващите!!! НО да разкриваш разузнавачите си?! Дали "демократичните" САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Израел или "тоталитарна" Русия ще си отвори с лека ръка шпионските архиви?! А дано, ама надали!!! Омръзна ми да слушам как някой безумник обяснява пред журналистите, че видите ли я той, я баща му или дядо му си били честни и почтени граждани и БКП без причинно ги пратило в Белене?! Да не говорим, че наскоро една госпожа, толкова усилено обясняваше, че баща й бил "пример" за обществото, но не бил комунист и за това отишъл в лагерите... и това при положение, че целия ни град знае, че същият този "тати" е вършил доста противообществени деяния!
  Големият ни проблем е, че ЗА ЖАЛОСТ при нас нямаше революция, нямаше публични разстерли на политици, не подпалиха парламента и НС... Т.нар. "преврат" в България свали тоталитарният вожд, за да постави начело на държавата алчните му протежета, създали и ръководещи и до днес 99,9% от партиите в България!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка