РУСКИЯТ "БАСТИОН" ВЗЕ НА ПРИЦЕЛ АМЕРИКАНСКИЯТ РАКЕТОНОСЕЦ "РОС"

Pan.bg 26 май 2015 | 14:43 views (7571) commentaries(30)
img ЧЕРНОМОРСКИЯТ ФЛОТ ВЗЕМА НА ПРИЦЕЛ НАТОВСКИ ЕСМИНЕЦ
Posted by infobalkani


Представители на руското министерство на отбраната заявиха, че ракетният есминец „Рос”, който ще навлезе в Черно море, ще се окаже под прицела на руските радари и бреговите системи „Бастион”, на корабите и авиацията на Черноморския флот и това е съвсем обичайно действие, особено когато има изострена военнополитическа ситуация.
ВМФ на САЩ заяви, че тази демонстрация от негова страна е, за да поддържа Украйна и страните от НАТО.


Присъствието на есминеца „Рос” в Черно море показва заинтерсуваността на САЩ от укрепване на сътрудничеството с партньорите в Черноморския район под егидата на НАТО.
„Рос” е снабден с бойната информационно-управляваща система Aegis, пускови установки, които могат да изстрелват крилатите ракети Tomahawk, зенитните ракети RIM-156 SM-2 или противолодочните ракети RUM-139 VL-Asroc, освен това има и различно картечно-оръдейно въоръжение.
През март в Черно море навлязоха шест кораба на НАТО, които проведоха общи учения с Румъния и Турция.
image
Сергей Лавров заяви, че „пребиваването на корабите на САЩ в Черно море често нарушава установените от конвенцията от Монтрьо срокове”.
По-рано в Черно море навлезе и въоръженият с крилати ракети есминец „Джейсън Данхем”, който също се оказа под прицела на руските бойни системи.


По времето на „кримската криза” Су-24 на ВВС на Русия 11 пъти прелетя близо до есминеца на ВМС на САЩ „Доналд Кук” в Черно море, който изплаши до такава степен американските моряци, че много от тях си подадоха оставките.

Според някои данни Су-24 близо до есминеца включил системата за радиоелектронна борба „Хибина”, която „изключила радара на есминеца, бойните управляващи системи и системите за предаването на данни”, с една дума на целия „Иджис”.
Във филма „Крим. Пътят към Родината” беше показан следният факт: когато въоръженият с „Томахоук” есминец „Доналд Кук” с максимална скорост и наглост влязъл в Крим по времето на „кримската криза”, го взели на прицел отличните брегови системи „Бастион”.


Според високопоставен офицер от руското военно министерство флотът на НАТО не е реална заплаха, а е натиск срещу Русия и поддръжка на Украйна.

Онези натовски бойни единици, които се намират в акваторията, дори да искат, не могат да нанесат голяма вреда на Черноморския флот или на територията на Русия.

В случай на агресия срещу Русия им остава живот не повече от 5-10 минути, заяви той.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 30

 1. #1
  ukraininform 26 май 2015, 14:53
   
  2
   
  46

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 2. #2
  озадачен 26 май 2015, 14:58
   
  8
   
  35

  когато въоръженият с „Томахоук” есминец „Доналд Кук” с максимална скорост и наглост влязъл в Крим по времето на „кримската криза”, го взели на прицел отличните брегови “

  Абе,тез американци кога почнаха да навлизат в сушата без да спират кораба ?

 3. #3
  KOREKTOR 26 май 2015, 15:13
   
  24
   
  2

  До #1 ukraininform

  ****


  А сега гледаай и се учи и наслаждавай ******* какво могат ГЕНИИТЕ.

  " Крым. Путь на Родину "

  http://russia.tv/video/show/brand_id/59195/episode_id/1180834/video_id/1147633/

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 4. #4
  Momo 26 май 2015, 15:17
   
  59
   
  4

  А ако руски ракетоносец е на 200км от САЩ дали онези в бялата къща ще прегракнат от крякане, а?

  Не може ти да правиш каквото си искаш, а за всички останали да има правила!

 5. #5
  Готиният1 26 май 2015, 15:18
   
  45
   
  2

  Украинке не на руската мечка и пърлят козината а космите по гъза на Хамериканския Чичо Сам.Я са направили някоя глупост Сащ с тия кораби а са се превърнали в скрап на дъното за рибите.СТИГА СИ ГОВОРИЛ ГЛУПОСТИ УКРАИНКЕ

 6. #6
  Яни 26 май 2015, 15:26
   
  9
   
  46

  Томахоук могат да носят ядрени бойни глави , така че не мисля че не могат да навредят.И не престанаха с тея дето напуснали.Никой не е напускал , руската пропаганда няма край .

 7. #7
  KOREKTOR 26 май 2015, 15:33
   
  20
   
  3

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 8. #8
  abe 26 май 2015, 15:41
   
  0
   
  21

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 9. #9
  ukraininform 26 май 2015, 15:50
   
  5
   
  44

  Както смятат самите руски военни кореспонденти, тяхната работа в районите на военните действия, в които официално или неофициално участва Руската федерация, се отличава с фактически пълна липса на обективност. Казано по-просто, налагат се представи за това кой е врагът в дадения конфликт. Това е характерно без изключение за всички войни, които Русия създава изкуствено и след това участва в тях.

  Например, в конфликтите през 2014 г. в Крим и Източна Украйна, също както в конфликтите в Южна Осетия и Абхазия (2008 г.), се наблюдават абсолютни симпатии към едната страна на конфликта – руската.

  Всъщност, работата на руските репортери в Донбас е точно копие на представянето на събитията в Грузия през 2008 г. И в единия, и в другия случай от самото начало на войната главната задача на кремълските медии е да прикриват факта на руската агресия и да прехвърлят отговорността за войната от отсрещната страна.

 10. #10
  KOREKTOR 26 май 2015, 15:51
   
  11
   
  1

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 11. #11
  кирил и брат му 26 май 2015, 15:52
   
  2
   
  14

  И казвате, че сте дали писмеността на 300 млн. Я да го преведе някой това на английски! Бахти да го хване срам човек, от вас бре. Откъде изпълзяхте?

 12. #12
  До #1#9 ukraininform 26 май 2015, 16:08
   
  30
   
  4

  Мръсна хохълско-фашистка отрепко, часовника за вас вече брои на обратно. До няколко месеца ще се криете като плъхове. А който оцелее ще се кълне, че пушка не е виждал и цял живот е бил тракторист, но това няма да му помогне.

 13. #13
  Ъц 26 май 2015, 16:14
   
  41
   
  2

  Господа, престанете с Изтърканата МАНТРА - "комунисти и червени" - комунистите отдавна не са на власт в Русия, а и едва ли ще се върнат някога!
  Забелязъл съм,, че когата се изчерпят доводите на някои хора, то те веднага подхващат мантрата "ама, комунистите..." и се почва...
  За мнозина "русофоби", всяко действие от страна на Русия да защити националните си интереси е равносилно на "червена диктатура", а често нарушаването на международните закони и конвенции от страна на САЩ се определя, като "защита на демокрацията", без да се отчита факта каква е човешката цена на "американската демокрация" и последствията й за "демократизираните по американски модел" страни
  и народи.
  Господа, вие имате пълното право, свободно да изразите своето мнение и мироглед, но има и друго мнение , противно на вашето, бъдете така добри да изслушате и него - това се нарича ПЛУРАЛИЗЪМ!!!!
  Българинът може и да не е много умен, но инстинктивно усеща кое е Добро и кое Зло.
  За мнозинството от българите политическата линия Налагана в международните взаимоотношения от страна на САЩ и техните марионетки е - Зло, наречено Нов Световен Ред!
  В този НСР, България -като държава и народ - не фигурира!!!!

 14. #14
  живот от 5-10 минути 26 май 2015, 16:18
   
  35
   
  2

  "..В случай на агресия срещу Русия им остава живот не повече от 5-10 минути, заяви той...."

  Точно така! Сащиянците не разбират от добро! И чии го търсят тука, близо до границите на Русия?
  И я да видим ако Русия отиде в Мексико по тяхните граници с разни ракети с ядрени бойни глави, как те ще реагират?

  САЩ са нагли и трябва някой да им ги заплашва по техните методи, за да разберат за какво става въпрос!

 15. #15
  До #13 Ъц 26 май 2015, 16:26
   
  29
   
  2


  Много точен коментар!

  Само да допълня нещо!
  "...В този НСР, България -като държава и народ - не фигурира!!!! .."

  Това означава, че ние България сме предвидени за УНИЩОЖЕНИЕ!
  Харесват ли българите политиката на Русия или не, тя е единствено възможната за нас, ако искаме да оцелеем!

  Хазарската империя (САЩ + ЕС) и хазарската армия - Нато ще претърпят също огромни промени! Даже по план и Европа е предвидена за унищожение!

  Ако Русия не измени тези хазарски планове?

 16. #16
  KOREKTOR 26 май 2015, 17:43
   
  20
   
  1

  До #9 ukraininform

  *****

  Кои бяха АГРЕСОРИТЕ през 08,08,08 ?

  Кои ТРЪГНАХА КАТО АСЛАНИ , па се ВЪРНАХА КАТО НАСРАНИ ?

  Да са благодарни Наакашвилито и другите ТЪПАНАРИ ДЖУГАШВИЛИ , че руснаците нямаха желание да продължат напред , че иначе в Тбилиси щеше да хвърчи бая КРАВАРСКА , ЮДЕЙСКА и ПРОКРАВАРСКА и ПРОЮДЕЙСКА ПРОДАЖНА ПИРУШИНА.


  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 17. #17
  ukraininform 26 май 2015, 17:50
   
  2
   
  31

  В заключение може да се каже, че руските военни журналисти, които работят в окупираните райони на Донбас, използват същите методи, както и в Грузия през 2008 г.

  В материалите си те предоставят непроверена или фалшифицирана информация, като се позовават на „собствени достоверни” източници.
  С цел привидно потвърждаване на достоверността на подобна информация се използват новинарски сайтове и информационни агенции от окупираните региони, като тези медии фактически се контролират от Кремъл.

  При отразяването на военния конфликт в Донбас руските военни журналисти се придържат към следните главни теми:

  - формиране на негативен образ на украинската държава и нейните лидери;

  - демонстрация на нечовешко отношение от страна на украинските доброволци и военни към мирното население, особено към децата, жените и възрастните хора;

  - формиране сред населението в окупираните райони на нагласа за отричане на украинската държавност;

  - утвърждаване на образа на справедливата и силна руска държава.  Вячеслав ГУСАРОВ, експерт по информационната сигурност в Центъра за военно-политически изследвания, член на организацията „Информационна съпротива"

 18. #18
  Скрии се !!! 26 май 2015, 18:05
   
  22
   
  1

  До #17 ukraininform

  "...формиране на негативен образ на украинската държава и нейните лидери; ..."

  Истината е много по-негативна даже, отколкото биха могли да я представят журналистите:

  http://www.news.ch/Wikileaks+enthuellt+Poroschenko+spioniert+seit+Jahren+fuer+die+USA/629299/detail.htm

  ("Президентът" Порошенко е агент на САЩ... и това го казват швейцарците и американците....)

  "...В материалите си те предоставят непроверена или фалшифицирана информация, .."

  Дали тези вече официални данни за над 6000 убити - мирно население е "непроверена или фалшифицирана информация"?

  Немското разузнаване даде даже броя на убитите да са над 60 000! Е, сигурно и немците са "путинисти" и лъжат?

  Самолетът МН-17! Ако беше свален от Русия или от борците за свобода в източна Украйна, то до сега САЩ да са го показали на спътниковите им снимки.... Но не го правят, понеже Украйна, Порошенко и цялата тази Хунта са виновни за убийството на тези мирни пътници и то чужденци!

  Скрии се промит фашистки мозък!

 19. #19
  Яни 26 май 2015, 18:15
   
  1
   
  9

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 20. #20
  KOREKTOR 26 май 2015, 18:26
   
  6
   
  0

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 21. #21
  полковника 26 май 2015, 18:38
   
  5
   
  0

  лента.ру-26.05.-16.30-"Русия окончателно се отказва от "Мистралите".

 22. #22
  Капитана 26 май 2015, 18:56
   
  8
   
  1

  Тия дето ядат лайна с лице обърнато към Русия, що се стряскат толкова. Сащиянците имат кораби достатъчно. Голям праз, че дървенето по руските граници ще прати няколко ескадри на дъното. Таман ония пичове, дето искат да нарежат на скрап де що има кораб по нашето дъно от последните 200 години, ще изкарат пари и от американското желязо. А че ще има бол такова прясно желязо с американски надписи по него едва ли някой вече се съмнява.

 23. #23
  RE-KOREKTOR 26 май 2015, 19:04
   
  1
   
  0

  http://militaryrussia.ru/blog/topic-802.html

  който може - да чете (на края на статията)

 24. #24
  Иван Бориславов-2 26 май 2015, 19:09
   
  20
   
  1

  Повечето участници във форума не помнят (не са били родени) Карибската криза. Заради няколко съветски балистични ракети SS-4 (2000 km, 2 Mt) и SS-5 (4000 km, 1-2 Mt) в Куба Белият дом се беше осмърдял на кенеф!

 25. #25
  До #23 RE-KOREKTOR 26 май 2015, 20:19
   
  1
   
  1


  "...комплекс "Хибины" не устанавливается на самолеты Су-24....".

  И МО на РФ не е изказало някакво официално обяснение на случката на 12 април мин. година.

  НО вече показват доста машини, на които са установени различни системи за РЕБ!

  Тези например: Хибина, Витебск, Ртуть, Рычаг и Краснуха...
  Филмчето е интересно!


  Дали могат да изключат "Иджис", бихме могли да разберем в една реална война! Но е по-добре да не се налага да разбираме :)!

 26. #26
  нато 26 май 2015, 21:46
   
  10
   
  4

  До ЯНИ# ПРАВ СИ НИКОЙ НЕ Е НАПУСНАЛ ЗАЩОТО ОТ СТРАХ НЕ СА МОГЛИ ДА НАПИШАТ РАПОРТА. И МАЛКО СА БИЛИ ПОСРАНИ .НЕ СА МИРИШЕЛИ МНОГО .

 27. #27
  до №13 27 май 2015, 12:04
   
  6
   
  1

  Зло, наречено Нов Световен Ред!
  В този НСР, България -като държава и народ - не фигурира!!!!


  Нашите соросоиди се надяват с техните писания, да получат билет "бизнес клас" за "кораба наречен Нов Световен Ред.
  Тати ....колело...ама друг път.
  Даже няма да им дадат да чистят този "кораб".

 28. #28
  Шизофренията 27 май 2015, 12:15
   
  6
   
  0


  Относно #27 до №13

  Точно това е странното? Тази система "Нов световен ред" се подготвя и провежда усилено и от самите жертви!

  Естествено, "златният милиард" от разните известни фамилии (английската кралица, ротшилдовите, варбургите, разните барони и баронеси по Европа, банкерските фамилии в САЩ и т.н... ), няма да "останат на сухо". Но за всичките "супер политици", правителствени марионетки в момента, които унищожават страните, армийте и народите си, никой няма да ги пусне да "претоварват кораба" на "избраните"!

  И те накрая ще последват сънародниците си - УНИЩОЖЕНИЕ!
  Ама как да им обясниш на тези кухи лейки: Тикви, Плевни, външни министърчета, Пасита и подобни? Сега ни копаят гроба, но заедно с нас и те ще паднат в него!

 29. #29
  sofianec 27 май 2015, 15:39
   
  3
   
  6

  Авторчето сигурно е свършило от кеф, докато е писало статията :D

 30. #30
  dimo vrachev 31 май 2015, 01:12
   
  0
   
  0

  Русия е велика сила и може да смаже сащ и нато като гнида,за сажаление България е съюзник на нато винаги от губещите при евентуален военен конфликт

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка