ДНЕС В МС: ПРИЕМАТ МЕМОРАНДУМ ЗАРАДИ РУСКАТА ЗАПЛАХА. НАТО ЩЕ СТРОИ ВОЕННИ БАЗИ ТУК!

Pan.bg 27 май 2015 | 09:14 views (6416) commentaries(26)
img НАТО ще строи бази и у нас
Присъединяваме се към меморандума заради руската заплаха
БЛИЦ


София ще поиска присъединяване към меморандума на НАТО, което ще позволи провеждане на операции и учения, включително и изграждане на бази на алианса на българска територия. Това ще стане на днешното заседание на правителството. Точката за одобряване на типови ноти за присъединяване към меморандума е включена в дневния ред.
Досега към меморандума са се присъединили всички останали държави от източния фланг на алианса - Литва, Латвия, Естония, Полша и Румъния. НАТО вече планира изграждането на пет бази на тяхна територия. Във всяка от базите в дългосрочен план ще бъдат дислоцирани до 600 военнослужещи. Целта е по-бърза реакция при опасност от страна на Русия след кризата в Украйна.


Още преди срещата на върха на НАТО в Уелс бившият генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви в серия интервюта, че алиансът трябва да е способен да действа бързо, но за тази цел се нуждае от условия в страни домакини. Това ще означава предварително организиране на доставки, екипировка, подготовка на инфраструктура, бази, командване. Това става възможно именно чрез меморандума, към който България ще поиска днес да се присъедини, пише "Сега".
image
Приемането на документа вероятно е свързано и с изграждането на командния център на алианса на НАТО в София, за да може той да функционира пълноценно. Освен това ще има и комуникационен център на алианса край Варна, който ще наблюдава движенията на корабите в Черно море. Засега няма яснота дали днешното решение ще трябва да бъде гласувано и от парламента. След ратифицирането на договора за членство в НАТО отпадна необходимостта всички решения, които са свързани с алианса, да бъдат гласувани от депутатите. /БЛИЦ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 26

 1. #1
  МиГ 27 май 2015, 09:26
   
  73
   
  11

  НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!!!!!!!!!!!!!!

 2. #2
  Пламен Христов 27 май 2015, 10:22
   
  64
   
  14

  Абе боклуци такива и национални предатели, ако можем да разчитаме на някого то това е именно РУСИЯ - безродни помияри мършави. От пеушко - помиярския президент до последната отрепка в народното ни събрание /БЕЗ АТАКА/ - те имат правилна позиция по въпроса. А ако случайно се стигне до военен конфликт пожелавам на руските войници да изколят всички американци за нула време....и те безспорно ще го сторят, докато онуя си обуят дамските токчета....

 3. #3
  ukraininform 27 май 2015, 10:28
   
  16
   
  73

  Крайно време беше да се вземат мерки за бързото неутрализиране на надигащата се рашистка опасност от север.Добре че Атака са само 4 % !

 4. #4
  Лео 27 май 2015, 10:45
   
  45
   
  5

  Хич не го приемайте този докумен, защото като се има предвид какви глупаци сте събрани, какви ТИКВИ сте празни, кухи в това правителство и какво ще се случи на другите избори, ако изобщо има държава дотогава, ще трябва в последствие тези хора отново да се изнасят, да си ходя там, откъдето са дошли - в говедарската им Америка!
  НЕЩАСТНИЦИ МРЪНИ!!

 5. #5
  Н Лишев 27 май 2015, 11:05
   
  40
   
  9

  Ние сме забравили, но договорът за територията на която сме изградили държавата си е подписан между Турската империя и Руската империя, без присъствие на български представители , като Русия фактически дава тази територия на нас -братския славянски народ. Какво може да се случи, когато Русия разбере, че вече не сме братя и как ще ни опазят новите ни "братя" скоро ще разберем.

 6. #6
  Интересно.. 27 май 2015, 11:16
   
  44
   
  3

  Досега към меморандума са се присъединили всички останали държави от източния фланг на алианса - Литва, Латвия, Естония, Полша и Румъния.

  Интересно защо Турция не се присъединява към този "меморандум".
  Може би защото си има собствено мнение, собствени интереси и собствено правителство, а не марионетно такова...или не ?

 7. #7
  qqq1 27 май 2015, 11:48
   
  45
   
  6

  Срам и вечен позор за тези предателски подлоги!
  България е окупирана държава и дълго ще остане такава, защото българският дух е мъртъв. Превръщат ни в пушечно месо.Проклети да са тези, които продават държвата ни!

 8. #8
  тт 27 май 2015, 12:13
   
  33
   
  8

  Нима гадовете ще дръзнат да приемат такава мерзост.Това ще бъде върхът на подлостта,продажничеството и края на всякаква държавност.Позор!!!

 9. #9
  111ттт 27 май 2015, 12:31
   
  24
   
  7

  Хора, трябва да се протестира. Поне това направете:
  http://rusofili.bg/декларация-на-национално-движение-р-2/

 10. #10
  КОЙ ЩЕ ГИ СПРЕ 27 май 2015, 12:46
   
  17
   
  7

  Нямат спиране американците те са като плъхове преди потоп търсят си по-здрава земя да се установят
  преди да настане лошото което им предстои вижте това и се замислете малко по логично:
  http://strogosekretno.com/238/27/Вулканът-в-Йелоустоун-пред-колосално-изригване.html

 11. #11
  Росен 27 май 2015, 12:56
   
  8
   
  31

  Извадка от едно интервю на Мая Георгиева
  -Проф. Пламен Павлов....
  - Защо Русия се опитва да ни представи като агресор, който иска да плячкоса Македония, какво печели, дестабилизирайки Балканите чрез хибридната война?
  - Хибридната война на Русия е факт и аз искам да изкажа благодарност на колегата Иво Инджев, който написа поредната книга за тази хибридна война. Тя не е от вчера, описана е още от Симеон Радев, да не кажа още от времето на Георги Стойков Раковски. Аз не съм русофоб, напротив, даже бих казал, че съм русофил, тъй като не приемам един народ, като руския, да бъде управляван по този начин. Но това си е негов избор, той трябва сам да решава съдбата, както и българският народ трябва сам да решава съдбата си. Но за тази неоимпериалистическа политика, която води режимът на Путин може би трябва се обърнем към един съвременен наблюдател и политолог, какъвто е Горан Стойковски. Той в едно кратко интервю за българска медия казва, че целта на Русия е да дестабилизира Балканите, а главната й цел – е България. Македония е просто вратата към България. Ние в момента сме в позицията на враг номер едно на Русия. Ако за Украйна се оспорва нейната автентичност като държава и култура, които аз не поставям под съмнение, то от външното пространство враг номер едно за Москва е България. И тук мисля, че всички български политици трябва ясно да се противопоставят на подобна груба намеса. Вместо това, ние имаме партия, която в момента открито е рупор на руската пропаганда – това е „Атака“. Имаме една телевизия - „Алфа“, която буквално бълва руски новини, които дори московската пропаганда не излъчва. И аз съм изумен, че това нещо остава незабелязано и по никакъв начин не се санкционира, защото в тези новини има и откровени лъжи и манипулативни внушения. Дори в националните ни медии, които се издържат от нас, данъкоплатците, има хора като Петър Волгин, които са рупор на тази путиновата пропаганда и то по най-бруталния и манипулативен начин, без право на друго мнение, с откровено антиукраинско говорене. Дори се чудя как Украйна все още не е реагирала на това поведение на една национална медия, която води подобна пропаганда срещу една приятелска държава, в която има огромно българско малцинство, отричайки правото на нейното съществуване. Още повече, че украинската държава си е позволила да назначи българин за посланик в България. Нашето общество е много болно от редица болести, наследство от комунизма, но и от прехода. Няма да се уморя да повтарям, че няма по-поразен народ от българския от отровата на комунизма, от черната магия на комунизма. Но аз се надявам, че голямата част от нашия народ е достатъчно мъдра, за да подкрепя европейския избор на България, европейските ценности, които са идеите на просвещението, на Ренесанса, на Френската революция, които доведоха човечеството до днешните му достижения, а не онези ретроградни, човеконенавистни идеи, които лицемерно отричат европейските ценности. Нашият избор е направен отдавна, още във времето на възрожденските ни водачи и сега в 21 век някой наши лековерни сънародници да ни манипулират с подобна риторика - е просто обидно.
  - Изправени сме пред много и разнопосочни предизвикателства, кои са най-големите пред България?
  - Ние трудно можем да предвидим всички възможни замисли на велики и невелики сили в нашия дом. Но като историческа мисия и съвременна ситуация – страната ни е член на ЕС и НАТО, би трябвало България да бъде център на стабилност и да прокарва тази стабилност в съседните държави. И това не само от гледна точка на нашите интереси, а от гледна точка на това, Балканите да се превърнат в един спокоен район, с една модернизация и едно движение напред. Разбира се пред нас, като държава, най-голямото предизвикателство е демографската криза. Тя има елементи и на катастрофа, това се говори от доста време, когато една група съмишленици започнахме да бием тревога. Днес за това говорят всички, но реални мерки не се вземат, а те са свързани с грижа за нашите общности в чужбина, създаване на условия за връщането им в България, в провеждането на една принципно нова мащабна политика към българите в Македония, Молдова, Румъния, Украйна и всички други страни, в които живеят наши сънародници. Много години бях председател на Държавната агенция на българите в чужбина. От тази позиция имам познанства както с българите в Македония, така и с българските общностите извън пределите на България, за която обаче липса стратегия. Люшкаме се в някакви примитивни милозливи състояние – че те са избягали оттук и са нещо като родоотстъпници, или пък че живеят много добре, което не е вярно, защото реалността е съвсем друга. Но можем да вземем пример от съседна Румъния, която избра днешния си президент, който е етнически германец, въпреки, че румънската нация е много вярваща и то православна. Главната причина беше отказът на властта и трудностите, които създаваше на германците в чужбина да гласуват. У нас реакцията беше точно обратното – да не допускаме българите в чужбина да гласуват, да им създадем всякакви трудности, да не въведем електронно гласуване. И от това се възползва ДПС, тъй като на него се правят реверанси, давайки възможност на българските турци зад граница да гласуват. А ние имаме големи български общности по света, имаме депутати и дори президент в една българска общност - гагаузи, но отношението към тях е никакво, липсва целенасочена политика към тези наши сънародници. Затова ще настоявам политиката към българите зад граница да бъде важен сегмент от българската външна политика, а не декорация или просто допълнителна опция. Тя трябва да се превърне в неизменна част от българската външна политика и на политиката на съграждане на българската нация.

 12. #12
  Крокодила Гена 27 май 2015, 13:44
   
  14
   
  32

  Крайно време беше. Както и да се изгонят руските подлоги от България.

 13. #13
  Petar Stefanov 27 май 2015, 15:27
   
  11
   
  13

  Blagodarnostta na bulgarskia narod kam voinite na ruskata imperia ne oznachava servilnichene kam dnechnata ruska politika .Ne zabraviaite che prez 2014 voenni samoleti na ruskata federacia naruchiha 400 pati vazduchnoto prostanstvo na darjavite ot EU i NATO - a ne obratnoto .I imenno zaradi podobni deistvia se nalaga i prisaediniavane kam podoben memorandum;

 14. #14
  SUPER 27 май 2015, 17:41
   
  7
   
  24

  Това е стъпка в правилната посока, следващата логична стъпка е конфискация на руските активи в България - като почнеш от Лукойл и свършиш с апартаментите по морето.

 15. #15
  Teraflop 27 май 2015, 20:12
   
  13
   
  7

  "София ще поиска присъединяване към меморандума на НАТО, което ще позволи провеждане на операции и учения, включително и изграждане на бази на алианса на българска територия."Умишлено бутат Бългерията към пропастта.

 16. #16
  о йе-е-е 27 май 2015, 21:48
   
  8
   
  5

  "Голяма чест" е за Булгаристан да е в един кюп с Литва, Латвия, Естония, Румъния и Полша. Сила до силата и зомби до зомбито мадафакъ Донке ле. Както се казва полупроводник до целия проводник. Америкъ е далече, а Скопие, Косово, Донбас и Тираспол и ИД са близо. Да ду... опа, да му мислят българите. Меморандум даден, меморандум приет.

 17. #17
  Емил Костов 27 май 2015, 22:01
   
  18
   
  5

  Уважаеми БЪЛГАРИ, моля спомнете си историята и кой ни освободи от турското "присъствие"

 18. #18
  До разтревожените ... 28 май 2015, 00:40
   
  7
   
  4

  До видимо разтревожените от приемането на въпросния по-горе меморандум:

  1. Не се тревожете прекалено само защото изпитвате лично неудобство и неувереност от всеки досег с по-развития и цивилизован свят!

  2. Напредъкът и следването на доказани модели е добро за България.

  3. Няма да бъдете оставени сами в адаптацията ви към нещо по-смислено в живота.

  4. Ще бъдете добросъвестно подпомогнати от други българи (по-способни и истински от вас самите), но няма да стане с щракане на пръсти.

  5. Само с мързел и празни приказки, каквито обикновено пишете в този сайт, няма да ви се получи в крайна сметка ...

 19. #19
  Ъц 28 май 2015, 06:20
   
  9
   
  5

  Превръщат БГ в полигон на НАТО!?

 20. #20
  Заплахи 28 май 2015, 07:18
   
  14
   
  5

  "Присъединяваме се към меморандума заради руската заплаха"
  А срещу американската заплаха, кога ще доживеем меморандум?
  Все пак трябва да отсяваме заплахите, не казвам че Русия не е заплаха, но не трябва да забравяме кой е по-голямата заплаха, обръщайки ненужно голямо внимание на значително по-малките.
  А да забравих, това е невъзможно, за САЩ или добро или нищо, както за мъртъвците.

 21. #21
  ukraininform 28 май 2015, 09:45
   
  5
   
  13

  Американска заплаха за България няма и никога не е имало !

 22. #22
  F1F1F1 28 май 2015, 16:13
   
  4
   
  1

  Политиката отваря път на търговията.
  Когато политиката не може да реши търговските противоречия има война.
  Какви "неразрешими противоречия" има между България и Русия, та се тикаме между шамарите?
  Ако мечоците поискат да дойдат тук, за намерението им ще разберем от паническото бягство на натовските негра, които ще ни махат с ръка и ще пеят "ай'м сори, оправяйте се". Пък идеолозите на "хибридната война" веднага ще спретнат комитет по посрещането и от първата редичка ще врещят "здраствуйте братушки".
  Някога заради малоумни клакьори обявихме "символична война" на САЩ и Англия. Те съвсем не символично ни разбомбиха. Същите говнари днес ни вкарват във война с Русия. И руснаците ли да ни разбомбят?
  Ако руснаци и американци искат да си мерят куровете, нека да не е тук.
  Не си тикай гъза там където други си мерят куровете.

 23. #23
  ukraininform 28 май 2015, 16:38
   
  1
   
  6

  Винаги ме е учудвало невежеството по отношение на БГ историята демонстрирано най вече от групичката русофили в България !
  --Кога ще разберете,че американците и англичаните бомбардираха България не защото сме им обявили война а заради *******

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 24. #24
  F1F1F1 28 май 2015, 17:43
   
  4
   
  1

  Поради добрите спомени останали у мене от уменията и усърдието на украинските проститутки изпитвам симпатия към Украйна.
  Тук обаче един ............. се опитва да ми вмени вина за 20 000 гърци, 20 000 югославяни и незнайно колко албанци. Пич, ходи се ши.......й. Импровизирай с историята на Незалежната.

 25. #25
  Капитана 28 май 2015, 21:30
   
  4
   
  0

  Третата българска държава приключва съществуването си. Започва летоброенето на американския "протекторат" под името България. /все още/.
  Но вероятността протектората да бъде ликвидиран от една война за 15 мин. е много голяма. Вече.

 26. #26
  Severozapaden pustinqk 04 юни 2015, 12:25
   
  0
   
  0

  ukraininform като си украйнска п***а си гледай работата и не пиши глупости,има америгейска заплаха и това е факт а това че ти си поредната ковра къде верва че Русия е враг не значи че цела България е на същото мнение.Требва това лето да стане една ядрена война да видиш как Нациските(Американски и Натовски)ракети че падат по дома ти бе педе**с. Пожелавам ти американците да ти бомбардират дома с атомни бомби,да оцелееш и тамън да се зарадваш и един руски бомбардировач ядрена да пусне и она до тебе да гръмне.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка