НЕНЧЕВ: ПОПЪЛВАМЕ РЕЗЕРВА. ТОВА НИ Е РАБОТАТА. В СЛУЧАЙ НА ВОЙНА ТРЯБВА ДА ИМАМЕ ГОТОВИ ХОРА ДА СЕ ВКЛЮЧАТ

Pan.bg 30 май 2015 | 10:49 views (4792) commentaries(21)
img Шаш! Министър Ненчев: Попълваме военния резерв - в случай на война да имаме готови хора да се включат!
Автор: Лъчезар Лисицов
pik.bg


„Вършим си работата, нищо не се случва, попълваме военновременния резерв. Това ни е работата. Военновременният резерв означава, че в случай на война трябва да имаме едни хора, които да имат готовност да се включат. Нищо повече.“ Това отговори военният министър Николай Ненчев пред журналисти в Народното събрание след въпрос за процеси на викане на резервисти.
„Този процес тече, някои от тях отпадат поради навършена възраст и поради други причини. Нищо обезпокоително. Много ви моля да не плашим хората“, добави Ненчев.

По повод исканата му оставка от страна на председателя на „Атака“ Волен Сидеров военният министър каза: „Съвсем нормално е г-н Сидеров да ми иска оставката. Така се прави, така трябва да прави опозицията, но би трябвало да има и повече аргументи.“
По повод заплахите с компромат Ненчев каза: „Много хубаво казвате „компромат“ - на компроматите не обръщам внимание.“

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 21

 1. #1
  Thunder 30 май 2015, 11:05
   
  37
   
  1

  Нена с какъв материал попълваш резерва ?

  Като тези, който препикаха паметника на братя Евлоги и Христо Георгиеви, в Карлово и викаха смърт на ГЯУРИТЕ ли ?

  Тия са НАТОВЦИ от всякъде !
  Знаем ги ние тези попълнения ....

 2. #2
  военен съюз 30 май 2015, 12:44
   
  14
   
  1

  Че армията е обединена и без министъра :)))
  https://www.bnoshipka.org

 3. #3
  Макензи 30 май 2015, 13:23
   
  20
   
  1

  Първо Редосеалката да поиска да му направят анализ на какво ниво са подготвени кадровите военнослужещите, които ще останат след РИФОРМАТА от 01.07.2015г. Да оповести и до кога има осигурени заплати???? Да му помогна-20.11.2015г. След това -няма. Трябва ли да се оставят без заплати въоръжени и огладнели хора???? Какво попълване на резерв, с какво??????

 4. #4
  ГКС 30 май 2015, 13:43
   
  40
   
  1

  Като един от резерва, мога да уверя туй нящо, носещо наименованието министър, че НЯМА да се включа при война. Каква война - той и такива като него ни съсипват, а после искат да ходим и да мрем защитавайки ги. Е, който иска - прав му път! Начело с върховния глвнокомандващ Плевнелиев, главнокомандващия адмирал, умело и вещо ръководен от Борисов и Ненчев - ми вървете да защитавате циганите и мигрантите, които както ни заявявят същите тия "заслужават по-добър живот" от нашите баби и дядовци по селата дето цял живот са бачкали, а сега измират в нищета и от вишистите ровещи по кофите за боклук! Мрете за пияндурника Юнкер, за другия пияндурник и олигарх Порошенко, за "строителката на Новия Райх" Меркел... Без мене.

 5. #5
  Teraflop 30 май 2015, 14:23
   
  15
   
  1

  „Вършим си работата, нищо не се случва, попълваме военновременния резерв. Това ни е работата."Е,те ся си е-ба майкатааааа!Няма да има армия,а ще се чака на военния консерв,пардонъ резерв.

 6. #6
  разбирач 30 май 2015, 14:41
   
  29
   
  1

  Какъв резерв, какви пет лева? То армия няма, той резерва попълвал... И от къде го попълва тоя резерв, от училищата ли? И за коя армия ще воюват? И най-важното - срещу кого ще воюват? Че то сегашното поколение не знае какво е автомат, не са помирисвали барут и не знаят от коя страна се държи оръжието. Да не говорим за войскови знания и умения. Оръжието не се използва чрез мишка или джойстик и няма копчета ENTER, CTRL или ESC. Няма и интернет мрежа. За тази цел е нужно обучение!!! Войната не е компютърна игра и аптечката не означава живот.

 7. #7
  Роберт Моисеев 30 май 2015, 15:07
   
  31
   
  1

  Този човек още ли не е разбрал ,че зад него в българската армия няма кой да застане.

 8. #8
  Посланик 30 май 2015, 16:21
   
  3
   
  1

  29 май 2015, петък | публикувано от Стела Кирилова
  ПОСЛАНИКЪТ НА САЩ МАРСИ РИЙС ПРИЗНА: ДАЛИ СМЕ САМО 60 МЛН. ДОЛАРА ЗА РЕМОНТ НА БАЗИТЕ В БЪЛГАРИЯ

  Пентагонът плаща по 100 милиарда наеми годишно, не и на нас
  http://www.vestnikataka.bg/2015/05/%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b0%d1%89-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%b8-%d1%80%d0%b8%d0%b9%d1%81-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%b0/


  Посланик Рийс отговори с менторски тон на губернатор на зададените й неудобни въпроси
  САЩ нямат никакво намерение да плащат наем за ползването на четирите си военни бази в България, защото политиците ни не са поста­вили такова искане. Това стана ясно от отговорите на посланик Марси Рийс към депутата и зам.-предсе­дател на АТАКА Десислав Чуколов. Диалогът между двамата се състоя в социалната мрежа фейсбук. Мина­лата седмица Чуколов попита Рийс : „Кога ще платите на България тези над 2 млрд. долара, които дължите за разполагането на ваши бази на бъл­гарска територия?”. Преди това, още през 2011 г. лидерът на АТАКА Волен Сидеров представи на тогавашния посланик на САЩ Джеймс Уорлик сметка за 2 млрд. долара, които Вашингтон би трябвало да плати на България за военните съоръжения.
  „Няма бази на САЩ в България. Участието на американски военни части в съвместни учения с България и други наши партньори от НАТО във военни бази, които са българска собственост, е описано в Споразу­мението за военно сътрудничество между правителствата на България и САЩ. Това споразумение е одобрено от българския парламент”, написаха чиновниците от посолството от име­то на Рийс.
  „На базата на спо­разумението САЩ са инвестирали повече от 60 ми­лиона долара в инфраструктура и ремонт на тези български съоръ­жения, което ще бъде от полза за българските въ­оръжени сили години наред в бъдеще. Тези инвестиции ще помогнат на България да изпълни своите задължения към НАТО като член и съюзник”, обяснява US-пос­ланичката. По прости сметки излиза, че инвестициите на „големия брат” в базите са били около 6 млн. долара годишно.
  САЩ имат около 800 во­енни бази в други държави по света, които им стру­ват 100 милиарда дола­ра годишно – броят им може да е по-висок, тъй като това зависи дали се включват базите в Ирак и Афга­нистан. Само България и Австралия не получават наем за ползването на съоръжени­ята.

  ЩЕДРОСТ И ДИСКРИМИНАЦИЯ
  По повод финансирането на български НПО от щатски фондации като „Америка за България” посланичката заяви:
  „Смятам, че помощта от страна на международни орга­низации и частни фондации е допринесла за успеха на мно­го граждански организации в България и е спомогнала за постигане на техните цели“. С тези думи посланик Рийс от­говаря на въпрос дали финан­сирането на неправителствени организации не е намеса във вътрешните работи, без да уточнява какви са били целите.
  Марси Рийс потвърждава още, че България продължава да „не отговаря на изисква­нията на програмата за безви­зово пътуване“ в САЩ.

  29 май 2015, петък | публикувано от Петър Дучев
  Заради санкциите срещу Русия Кабинетът се моли за пари на Брюксел, там не отговарят
  Какво прави МЗК за затягане на контрола при внос на земеделска и хранителна продукция на територията на страната с оглед на това да може да подпомогнете българския производител? Този въпрос зададе депутатът от АТАКА Николай Александров към министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на петъчния парламентарен контрол.
  „Трябва да кажем много ясно, че последствията от наложеното руско ембарго като контрамерки срещу хранителните стоки от ЕС се отразяват тежко на земеделските производители в България, особено на млечния сектор“, призна Танева и допълни, че в момента се подготвят законодателни промени в полза на родните производители.
  „Това ще го следим като процес. Следващата сесия ще имаме въпрос към вас, за да разберем до какви реални ефекти ще доведе това“, категоричен бе Александров. Той й припомни, че контрамерките на Русия бяха следствие от санкциите, които ЕС първи наложи.
  „Имате ли информация, кога ще имаме отговор дали ЕС ще ни компенсира за спазването на санкциите срещу Русия“, допълни въпроса си националистът.
  Танева отговори, че правителството е поискало допълнителна подкрепа за европейски средства, тъй като голяма част от млечното ни производство е насочено за износ към руския пазар и в момента губи. Все още се очаква отговор от Брюксел.

  29 май 2015, петък | публикувано от Стела Кирилова
  ГЕРБ, РБ, ДПС, БДЦ И АБВ НЕ ПОЖЕЛАХА НАРОДЪТ САМ ДА СЕ ПАЗИ ОТ ГРАБИТЕЛИТЕ


  С 93 гласа на ГЕРБ, РБ, ДПС, БДЦ и АБВ беше отхвърлено искането на АТАКА за разглеждане от депутатите на промени в НК за неизбежната самоотбрана
  ГЕРБ, Реформаторският блок, ДПС, БДЦ и АБВ отхвърлиха предложението на АТАКА за разглеждане в пленарна зала на проекто­закона за неизбежната самоотбрана. Това се случи в сряда, когато зам.-председателят на националистите Десислав Чуколов поиска предложението им да влезе като извънредна точка в петък в дневния ред на парламента.
  Припомняме, че измененията в Наказателния кодекс в частта му за неизбежната самоотбрана са предлагани от националистите неведнъж. Властимащите обаче не желаят гражданите да могат да защитават както личния си, така и жи­вотите и здравето на семействата си и частната собственост и имуществото.
  „Неясните и пестеливи формулировки в текста създават опасност от наказателно преследване дори за тези, които са защитили собствен и обществен интерес, но с това са довели до вредоносен резултат за нападате­ля, действащ противоправно”, мотивират се от АТАКА за исканите изменения в НК.
  Според тях трябва да отпадне в момента действащото изрично изискване за неизбеж­на самоотбрана да важи, ако се касае за про­никване с насилие или с взлом в жилище.
  Също така националистите искат да от­падне наказателната отговорност, ако са взе­ти превантивни мерки срещу престъпление от отбраняващия се.

 9. #9
  UBERSOLDIER 30 май 2015, 18:24
   
  11
   
  0

  Те редовните няма да се включат, поради липса на каквото и да е оборудване и въоръжение. А резерва....

 10. #10
  от резервист 30 май 2015, 21:04
   
  15
   
  0

  А не е така .При война всички 240 депутати ,президент,правителство ивсички допринесли за войната ... ще са в първата редица !!!Другите ще застанем на 10 крачки зад тях И ПЪРВИЯ ОТКОС ЩЕ Е ПО ТЯХ!!!

 11. #11
  abv 30 май 2015, 21:10
   
  13
   
  1

  Няма готови хора! Слагаме Вас на границата и задникът Ви ще я попълни цялата! Вие ни докарахте проблемите, Вие ще си ги решавате "министре"!

 12. #12
  Ссср 30 май 2015, 21:50
   
  9
   
  1

  Дано няма война .че ще свършат памперсите .Ненчев първи ще избяга .а и ще го последват и онези с дебелите задници .

 13. #13
  Военен 31 май 2015, 07:47
   
  6
   
  1

  Протрития царвуль Ненчев явно прави намек, че резерва ще се попълни в случай на "нещо си" у нас, с наемници и боклуци от братските Естония, Украйна, Полша, Румъния, САЩ, Близкия изток etc след промени в съответното законодателство, както сториха в Демократична Украйна.
  Република България продължава да бъде дестабилизирана от собственото си правителство, командвано от няколко родни руско-американски-турски олигарха под натиска на Козак стрийт 16.

 14. #14
  ЦЪРВУЛ 31 май 2015, 08:08
   
  5
   
  1

  ТОЯ РЕЗЕРВ С КАКВА ТЕХНИКА И ВЪОРЪЖЕНИЕ ЩЕ СЕ ГОТВИ И ВОЮВА БЕ АХМАК. ПО 10 НА КОН.

 15. #15
  емигрант 31 май 2015, 09:27
   
  10
   
  1

  По мои сметки резерва наброява над 200 000 калпака.
  1 -Главнокомандващия със сина си и жена му като медицинска сестра
  2 -Министъра на отбраната и дъщерите медицински сестри
  3 Генерал Борисов и дъщеря мед.сестра
  4 Едвин Сугарев, Евгений Дайнов, Иво Инджев с цялата рота копелдаци
  5 -Петър Стоянов, синчето и госпожата от кралството мед.сестра
  6 -Иван Костов, с партийната секретарка идва броя мед.сестри
  7-Евреина със синчето и полевата репортерка
  8-Надежда Михайлова , с две мед.сестри
  9- Димитър Луджев , за неговия резерв не помня
  10 -Бойко Ноев
  11 -Симеон Сакскуборготски, тоя е с цяла рота резерв
  12 Стефан Софиянски, о о о,тука имаме 4 мед.сестри
  13 -Георги Първанов комплект с мото стрелковак, мед.сестра и генерал ракетчик

  ИЗМОРИХ СЕ.....,
  Ще вземат да ме назначат в МО началник на запаса

  Но като добавите ония около 200 000 които са забогатели благодарение на мъглата България ще се окаже с най голямата армия в НАТО, нали трябва да си защитават богатството, Европейските ценности, мургавите избиратели


 16. #16
  до коментиращите 31 май 2015, 10:15
   
  2
   
  0

  Вие сте символ на българският дух и готовност за саможертва за страната!

 17. #17
  емигрант 31 май 2015, 10:30
   
  7
   
  0

  # 16
  За коя страна става въпрос да се саможертваме, мутренскобуржуазната.????

 18. #18
  опълченец 31 май 2015, 13:25
   
  4
   
  0

  До "до коментиращите":Че тя страната не е наша тя е на политиците, наши са хората които работят и изнемогват в дискриминацията срещу тях.

 19. #19
  фермер 31 май 2015, 19:48
   
  1
   
  0

  национален предател

 20. #20
  ВРИД 31 май 2015, 23:04
   
  0
   
  0

  МОЛЯ ВИ МАХНЕТЕ ТОЗИ ПАЛЯЧО

 21. #21
  F1F1F1 01 юни 2015, 10:07
   
  1
   
  0

  В случай на вражеска атака храбрите ни войнички ще надигнат поли, ще се фанат за палците, и с умели въртеливи движения ще омекотят коравината и.
  За агресорите с по-друга ориентация ще се погрижат лично г-н Министърът и г-н Ирландска Пастирка.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка