ЛОШО: ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ПРИЗОВА ЗА ДЖИХАД НА БАЛКАНИТЕ

Pan.bg 06 юни 2015 | 10:42 views (5352) commentaries(34)
img Бойци на "Ислямска държава" призовават към джихад на Балканите

Бойци на "Ислямска държава" призовават към джихад на Балканите във видео, разпространено от медии в Босна. Видеото е с времетраене 21 минути и е с логото на студиото, свързано с пропагандните материали на "Ислямска държава", предаде АФП, цитирана от БТА. То е озаглавено "Джихадът е чест, съобщение до Балканите”.
На него се виждат десетина джихадисти, които призовават мюсюлманите да се присъединят към "Ислямска държава" и да организират атаки на Балканите.
В част от клипа на английски език се разказва историята на Балканите и се показват исторически кадри, свързани с мюсюлманските общности в Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Албания.
image

"Слагайте им експлозиви под колите, пред къщите, вземете някоя отрова и я сложете в напитката им, в храната им, убивайте ги навсякъде, където можете, в Босна, Сърбия... Вие можете да направите това, а Аллах ще ви помогне", казва един от ислямистите.
Това не е първият видеоматериал, в който ислямисти от Балканите призовават към свещена война, но той придобива особено значение заради предстоящата визита на папа Франциск в Сараево, посочва АФП.
Босна, където 40 процента от населението са мюсюлмани, е една от страните, които "снабдяват" ИД с джихадисти. По данни на службите за сигурност около 200 нейни граждани са заминали след 2012 г. за Сирия и Ирак. Около 30 от тях са били убити, а около 40 са се върнали в Босна.
За да се справят с това явление, босненските власти промениха законодателството. Сега джихадистите и техните вербовчици може да получат до 20 години затвор.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 34

 1. #1
  На пост 06 юни 2015, 10:48
   
  31
   
  2

  Тия младежи от ИД не знам дали са съвсем сигурни какви изненади може да им устрои Ганьо Балкански, и то с подръчни средства.Ако се захванат и с нас, чак тогава ще разберат.

 2. #2
  Яни 06 юни 2015, 10:59
   
  18
   
  3

  Направо ще им се стори че досега са играли на война зад блока.

 3. #3
  Магистралния мъж 06 юни 2015, 11:08
   
  16
   
  2

  Магистралния мъж, наш Бойко, нали за това оправя пътищата, за да могат миндилците да се придвижват по-лесно, добре че крайната им спирка е Западна Европа, от тук само ще(ни) минат.

 4. #4
  Ами да, 06 юни 2015, 11:13
   
  15
   
  3


  то беше ясно! Сащиянците изпуснаха този джин из бутилката, а сега и ние ще трябва да се борим с него!
  Кокото и да сме "добри", "хитри" и т.н... джихадистите са много повече, озверени са и психически изкрейзили хора!

  Пък и защо да сме принудени да воюваме, когато бихме могли да си живеем мирно?
  "Нашите съюзници" САЩ мира нямат. Те ни органиираха това чудовище да се борим с него!
  Защо унищожиха Ирак, а останалите живи там военни, се организираха в ИДИЛ след това? После Сирия и техните наемници там? И вече има доказателства, че САЩ ги финансира също!
  И кой купува петрола от тях, като по тои начин им наливат пак много средства? Турция?

  Колкото и да сме "силни" (за армията се съмнявам), пак ще ни трябва подходящо оръжие, добра военна организация .... за да можем да се отбраним от тези ненормалници! И кой ще ни "подари" оръжия, когато нямаме пари за тях?

 5. #5
  Тик Так 06 юни 2015, 11:23
   
  10
   
  3

  Забравяте факта че ислямска държава първо си набира местни хора и след това действа.
  Мисля че няма да е трудно да се съберат 5-10000 човека от България. Макар че за момента няма таква вероятност първо за косово албания в това направление ще работят при нас е рано да се твърди че има вероятност да се разгърнат ислямисти. Но като гледам тук колко са зле нещата как нито полиция работи нито институции нищо чудно да се съберат бая недоволни люде и да се подадат на вербовка от ислямистите.

 6. #6
  Яро 06 юни 2015, 11:32
   
  15
   
  4

  Тия хора всеки ден испълняват мисии и ритуали.Убиват всичко живо що не е по техните разбирания.Ние отдавна нямаме казарми мъжете ни са по-суетни от жените а децата ни ... с тия компютри незнам къде ще му излезе края.Армията ни е не на заден план а дори извън картината.Така че не иронизирайте обстановката.Те сасплотени от 1 обща цел кауза корана и исляма.Нас нищо не ни обединява.Нищичко.Идат тежки времена в които ще защитаваме мило родино семейство приятел и другар.

 7. #7
  На пост 06 юни 2015, 11:58
   
  9
   
  0

  Айде стига мрънкане. Като ви опре до главата, ставате като ИД и действате, ама срещу тях.

 8. #8
  Осведомен 06 юни 2015, 12:14
   
  10
   
  1

  ИД мисля, че лекинко подценяват съперника. Да, грохнали сме и ни управляват кръгли идиоти, НО! Нека това "но" ИД да си го запишат добре, ние не сме Сирия, нито Ирак, никога не са имали вземане-даване с Ганя от балканите. Онези пичове от GIGN имаха и 5 жижъни срещу 4 пияни селянина - 3 франсета ядаха бой и ги еб*ха, 4-тия го простреляха с ловна пушка, е 5-тия посерко избягал през глава! Аз лично си казвам - ако хвана такъв чалмосан тъпанар, дали ще е на 15 или на 35 няма да се подвуумя какво да правя с него. Само ще кажа, че ако съм на пияна глава (посред нощите) със сигурност и ще го е*а след боя, така, че да внимават!

 9. #9
  Бай Драган 06 юни 2015, 12:30
   
  10
   
  0

  Нещата са много сериозни, в Пазарджик има едни хора с бради без мустаци, които се събират и нещо се наговарят. някой от вас знае ли какви са? междувременно ние си унищожаваме армията, заради един идиот на име Калфин. Когато тези от Ислямска държава дойдат и заколят семейството му, да видим тогава към кой ще се обърне за помощ. Или може би неговото семейство е в чужбина?

 10. #10
  Той 06 юни 2015, 12:58
   
  11
   
  0

  До Бай Драган:
  Тези тъмнокожите от Пазарджик с брадите ги имаше още през 90-те години. Първоначално бяха привърженици на "Кьолнския халифат" на т.н. Каплан, минаха през "Уахабизма" финансирани от С.Арабия. Сега се кланят на ИД. Нещата вървят на зле.

 11. #11
  до #9 Бай Драган 06 юни 2015, 13:17
   
  9
   
  0

  "..междувременно ние си унищожаваме армията, заради един идиот на име Калфин."
  Не е заради Калфин, продажника е само пионка, ако не е той, друг ще е. Тоя който ни унищожава армията, вече 20 и нещо години, разчиства пътя на ИДИЛ. Проекти като ИДИЛ се планират и разработват поне 20-30 години преди да се случат, а и съществуват поне още толкова.

 12. #12
  Батко 06 юни 2015, 13:45
   
  11
   
  2

  Тактиката на NATO(No Action Talk Only) е последователна:
  Бой срещу Русия, до последния украинец и следва бой срещу ИД до последния балканец.

  Така, че гответе се.

 13. #13
  Винаги готов 06 юни 2015, 14:00
   
  17
   
  0

  Рано или късно ще минат през Балканите на път за Европа. За това е задължение на всеки отговорен мъж от да поддържа форма и да е винаги ГОТОВ! За да няма после ама тя държавата нищо не направи..... помнете че всички тези мухльовци, които ни управляват от 25г. насам ще духнат първи от страната. Така, че всичко ще опре пак до раменете на обикновенния български войник, сержант, офицер и запасняк. Опичайте си акъла ейй!!!!

 14. #14
  Elrond 06 юни 2015, 14:44
   
  9
   
  0

  Ами да заповядат. Били мотивирани и режели глави. Аз с две деца и жена зад гърба си, дето няма къде да бягат какъв съм? Ще ги трепя без да ми мигне окото и ще им режа гавите в клипчета като на агнето за Гергьовден. Щото първия път като се свъртяха насам ядоха шамарите, а втория път извадиха късмет и се позадържаха. Трети път няма да има. Видяхме ги що за стока са и ще ги срещнем като ги е срещнал Тервел. И още хиляда години няма да си помислят да погледнат насам.

 15. #15
  Teraflop 06 юни 2015, 16:33
   
  7
   
  1

  А не могат ли останалите военни от БА да си спретнат една БАДБ/Българска Армейска Държава на Балканите/?А?Без Ненчевци и Плевнелиевци.Не само ислямските военни имат идеи.

 16. #16
  Ъц 06 юни 2015, 16:57
   
  3
   
  2

  ИД трайно се настани в Сирия, Сирия граничи с Турция , а Турция дори не крие подкрепата си за ИД и великоотоманските си амбиции..
  САЩ създадоха Чудовище, което вече трудно се поддава под контрол.
  Почуствувал своята сила, мощ и безнаказаност, това Чудовище заживя свой живот, със свои цели и амбиции, които преследва и достига с варварски методи на терор.
  Осъзнават ли нашите политически прости...ки какви опастности предизвикателства се крият за Бг и какви превантивни мерки трябва да се предприемат за защитата на Бг и българското население???
  Съмнявам се..., страшното е не дали, а кога

 17. #17
  Готов 06 юни 2015, 18:17
   
  4
   
  1

  Както каза един колега със семейството зад теб опрени до стената няма какво да губим, ще се сражавам до последния си дъх със всичко налично и грам няма да се замисля, ама чак да си губя времето да им режа главите и да правя клипове няма да стане, пускам контролен в главата и заривам с багера!

 18. #18
  RDI 06 юни 2015, 18:59
   
  4
   
  1

  Мдаа, положението никак не е розово, а доста сериозно! Планът Зелен диамант е в действие, но това не значи, че трябва да стоим като жертвени агнета! Хайде рейнджъри, стягайте униформите! Поне ние имаме богат и сериозен опит с джихадистите! Нашите политици няма и пръста си да мръднат за народа!

 19. #19
  кольо идела 06 юни 2015, 22:56
   
  5
   
  2

  За всичкото зло са КРАварите!!!

 20. #20
  до #18 RDI 06 юни 2015, 22:57
   
  4
   
  2

  Първо се справете с нашите политици, защото те ще се съюзят с ИД срещу вас!

  И БОГ ДА ВИ ПОМАГА!!!

 21. #21
  чалмите, ма..ка им! 06 юни 2015, 23:20
   
  2
   
  1

  Че сме готови да ги трепем, готови сме! Но е много по-важно да имаме някаква военна организация, за да не губим много от нашите!
  Бой с пушки и калашници е примитивна работа. Трябва ни например някакъв вид ОМП срещу тях!
  Може хитро да успяваме да ги концентрираме някъде и да ги тровим масово с аерозоли или нещо друго? Или да ги изгаряме?
  Добре е да евакуираме някъде цивилното население, тези които не могат и няма да воюват, за да минем с по-малко загуби!
  Както ни е писнало от мафии, крадци и продажници, ще си го изкараме на чалмите, ма..ка им!

 22. #22
  Практик 06 юни 2015, 23:37
   
  3
   
  3

  Ей, не ви ли заболяха кутретата зао всичко да ви е виновен САЩ? Единственото, което още май още не съм прочел, е че и за нескопосаната манджа на жената и двойките на сина, пустите "кравари" са виновни.
  То бива, бива искариотска омраза, ама чак толкова....И ще ми се говори тук за русофобия.
  По темата - мрънкането не помага. Много колеги по-горе са дефинирали абсолютна решителност и май това му е макята по въпроса. Друго, което бих могъл да прибравя - непримиримост към проявите на крайна синутска пропаганда. Щото последното май се пренебрегва.

 23. #23
  СЕРЖАНТА 07 юни 2015, 00:28
   
  4
   
  1

  АЗ ЩЕ НАПИША ЗА 25 ГОДИНИ НАПРАВИХА ТАКА ЧЕ ДА АКО СТАНЕ НЕЩО ЩЕ СЕ ГЛЕДА ФИЛМА На бой отиват само старците / В бой идут одни старики .1973.

 24. #24
  Гражданин 07 юни 2015, 01:54
   
  3
   
  2

  Гледам хубаво се надъхвате да се сражаваме срещу чалмите, и аз съм навит, служих във Вътрешни войски които вече ги няма... Но помислете малко по трезво - че онези фанатици не са никак малко, навсякъде имат спящи клетки, тактически и стратегически дали е възможно да ги отблъснем, защото нека не забравяме, че населението е вече застаряващо, голяма част от младите са напуснали държавата, и продължават да напускат до ден днешен... Старците, малцинствата и малкото останали българи ли сме съпротивата?! Нека помислим реално, и по добре да не се случва! Старата поговорка: "бай ми бабо да не ме среща мечката, а не като ме срещне какво да правя" ;)

 25. #25
  До гражданина 07 юни 2015, 02:12
   
  4
   
  1

  И аз да допълня нещо, а тези млади които останаха в БГ-то са гейчета и напушени наркоманчета, които мислят само за чалга и да се дрогират. За съжаление това е държавата, както казваш по добре да не се стига до там, че отиде та са невидя, защото Турция дори ще им помогне, бъдете сигурни в това!

 26. #26
  whistleblower 07 юни 2015, 10:14
   
  3
   
  1

  Нищо ново под слънцето. Още от 1991-2002 г. Балканите и Кавказието са AO's на джихадистите.
  А те не са се появили от само себе си. Освен това имат неограничено финансиране. Защо в Афганистан бяха свалени талибаните? Едната от причините е, че те бяха против хероиновата индустрия. Наркотиците са причината за създаването на банката HSBC.
  Секретната жена-тръбач Сибил Едмъндс ясно казва и доказва КОЙ създаде джихадистите! Главната им задача е война с Русия, със съюзниците й и интересите й. Второстепенната е рекет върху Европа и международните финанси за вкарването им в заповядания коловоз. Третостепенна е разбиване на по-силните държави в блицкия изток и северна африка. Частично работят ислямистите и за турските и еврейски интереси. Всичко това на практика не е спирало през последните около 40 години. Обстановката е назряла, а условията са перфектни за нов цикъл на по-активни действия:
  Спящи и полуспящи клетки на Балканите бол. Импотентни, отцепродажни и алчни политици бол. Безработица. Агресия. Лесно манипулируемо общество. Отслабена система за сигурност. Турция се опитва да се дистанцира. Шиптърите са озлобени. И т.н.
  Булгаристан за сега е само транзитен, безопасен и гостоприемен пристан за джихадизма, но никой не може да каже дали в бъдеще той няма да е желана територия за постоянно пребиваване на терористичния интернационал. Едно е генералите им да живеят в пустините, а друго из красивите и прохладни Витоша Рила, Родопи, Странджа. Ислямски рай. Кеф ти и ракия и вино и вода и девици и мръсници. Дори и мъжки дупита.
  За какъв чеп на Балканите, в непосредствена близост един до друг , съществуват заедно една от най-големите американски бази Бондстийл, Американски университет и Централата на ЦРУ на Балканите в новото посолство за 30 млн.долара на Козяк? Не случайно изпращеняка Соломон Паси възкликна преди години за майната му на Православието. Център на Православието е предимно в Русия, но то е неотменна черта в Сърбия и Гърция.

 27. #27
  podpolkovnika 07 юни 2015, 10:28
   
  2
   
  1

  В Русия няма православие отдавна.Комунягите взривиха църквите,разстреляха свещенниците а който се осмелеше да припари до някоя оцеляла църква,биваше пращан в концлагер или разстрел направо.Идиотско е да се мисли,че една религия може да бъде възстановена след 80 години смърт.

 28. #28
  подполковник, 07 юни 2015, 11:14
   
  3
   
  0

  Явно е, че точно ти демонстрираш непознаване, а оттам и по смисъла казаното от тебе и признаци на идиот. Сигурно не си. Но от друга страна ако си голям познавач би трябвало да ти е ясно, че Православието е отправна точка на руската и отчасти дори на съветската идентичност от край време. Разрушаването на църквите в Русия през революцията е било дело на разни троцкистки и ленинистки майданчици.
  После, руската православна религия винаги е била жива там където трябва да е жива т.е. сред народа.
  Освен това, от десетина години Църквата в Русия е във възход в делото си. Дори има указ на министъра на отбраната за щатни военни свещеници. И това е много добре прието в Русия. Почти като в американската армия.

 29. #29
  отн. #27 podpolkovnika 07 юни 2015, 13:17
   
  1
   
  1


  Този "podpolkovnika" е "украйнеца" или "чукча", пак изпъква с "ума" си!
  От неговата омраза към Русия, направо кръв капе. Но и към България отношението му е същото!

  Тогава идиоте, какво търсиш ти в България? Тука също има православие!
  Вместо да пращаш българите към терминал 2, по-добре ти изчезвай от България, понеже не си българин. Не ти е мястото в България и да ни учиш нас с изкуфялата си психология! Изчезвай при братята ти бандеровци и новият ви шеф в Одеса, психопатът Сакашвили.

 30. #30
  Dandelion 07 юни 2015, 16:11
   
  2
   
  0

  Спешно! Гледайте това:

  #t=2242

  НА английски e за съжаление. Ще се опитам да преразкажа нещо. Но тук един арабин ви обяснява какво се случва в действителност. Защо САЩ не е в състояние да спре ИД. Кой ги направлява? Турция. Защо САЩ не може да каже "копче" на Турция. Каква е ролята на Турция в Ирак? Как се преплитат интересите на Израел и Турция и как фактически Израел улеснява задачата на Турция да възроди Халифата като се намесва в Сирия и се опитва да проникне в Иран чрез кюрдите и чрез Азербайджан, мислейки че тези територии ще се контролират от Израел. Нищо подобно. Израел е пионка в играта, игра на надхитряване между САЩ, Израел и Турция. Това са главните играчи в Близкия Изток които движат ИД. Игра на надлъгване. В която печелившия е трайко - Турция. Другите просто надават вой, нищо повече.

  Турция се опитва и вече почти успява да обедини прикавказките и прикаспийски територии от бившия СССР ( Азербайджан, Туркменистан, Грузия - са лоялни съюзници и ортаци на Турците, и обкръжавайки Армения - това са бивши територии на Османската Империя, които Турция има план да си върне, заедно с Балканите и България е на челно място, България ще е първата страна на Балканите, която ще бъде нападната от т.нар. ИД - наемниците на турския халифат и времето е дошло! Стягайте се, положението е много, много лошо!!! Ето заради това армията на България е докарана до просяшка тояга и де факто не съществува. Ние сме лесна плячка!!! И сме първи в списъка! След и даже заедно със Сирия. )

  Гледайте филма даже и да не разбирате, има карти които показват как става придвижването , по какъв план се действа.

  До 2012 година в турските училища се преподава карта на Турция по история и география , в чиято територия влиза България, Закавказието и част от Сирия. Това не е просто скандално! Това би трябвало да стресне всеки и да го извади от съня в който е в момента.

 31. #31
  Хр. Ботев 07 юни 2015, 16:12
   
  3
   
  0

  Пием, пеем буйни песни
  и зъбим се на тирана;
  механите са нам тесни -
  крещим: "Хайде на балкана!"

  Крещим, но щом изтрезнеем,
  забравяме думи, клетви,
  и немеем и се смеем
  пред народни свети жертви!

  А тиранинът върлува
  и безчести край наш роден:
  коли, беси, бие, псува
  и глоби народ поробен!

  Из "В механата"

 32. #32
  Dandelion 07 юни 2015, 17:39
   
  1
   
  0

  Превеждам тази статия на WMR която е на английски и не е достъпна без абонамент. тук
  http://www.waynemadsenreport.com/articles/20140621.

  Възкресението на Турска планиранa пан-урало-алтайска ( Туранистка ) Империя на тюркоезичните народи от Азия към Европа има за своя база бивш US ТАЕН Меморандум открит от WMR в библиотека-та на Хари S Труман в Индипендънс, Мисури.

  Тайният меморандум на разговор е с дата 03 декември 1952 г., Само месец след като Дуайт Айзенхауер е избран за президент. Беше проведена среща между двама американски посланици, Джордж Макгий, специален пратеник на Вашингтон за Турция, и Лой Хендерсън, посланикът на Иран, и неуточнени "други" за които се смята, че са служители на ЦРУ. Разговорът относно Турция и Иран разглежда таен план от страна на САЩ, да се изгради силна Турция в НАТО, ко-я-то в крайна сметка ще владее обширни участъци на завладян-и територии на ( бившия - тогава плануван, сега - реалност ) Съветския съюз. Меморандумът е написан от Джордж A. Морган, заместник-директор на съвет-а за Психологическа стратегия на президент Труман и не са декласифицирани до 10-ти юни 2013.

  Меморандумът гласи: "Посланик Макгий говори с голямо доверие в стабилността и бъдещото развитие на Турция като основен фактор за НАТО в тази част на света. Той мисл-и , че Пакистан може да се развие в подобна силна точка за своя регион. Той каза, че турците определено се интересуват от психологическите операции на територията зад Желязната завеса, особено при използването на Пан-Туранизма като основа за п-ри-зив към турск-о езичните малцинства в Съветския съюз. Евентуалното им желание е да се организира турската федерация с такива народи след Освобождението ( от "съветско робство")

  ", задържан в продължение на десетилетия дълбоко в СВРЪХСЕКРЕТН-и архиви и документи на ЦРУ беше план, избран по този начин от неназован немски турски експерт, известен като " Turcologist, " който ви-жда победоносна нацистка Германия da поделя Съветския съюз на група от марионет-ни държави въз основа на ( Пан-турански) урало-алтайски национализъм. Т-о-зи доклад "Идея Пан Turania" , не декласифициран от ЦРУ до Бъдни вечер на 2005 г., бе, всъщност, приет от ЦРУ по време на ранните дни на Студената война като средство за разлагане на голяма част от СССР и зам-я-н-a-ta i с Пан -Туранска (урало-алтайск-а) федерация.

  "Pan-Turanianism" ( Пантуранизма) е концепция, разработена първоначално от британския външен министър и министър-председателя лорд Палмерстън, като начин да се унищожи Руската империя и да я замени с тюркските и монголските васални държави, които ще отговарят пред турския султан и в крайна сметка, до британската корона. Пан-Туранизма влияе на движението "Младите турци" на Кемал Ататюрк и беше замислен, заедно с "панарабизъм."

  Двете националистически идеологии в крайна сметка ще унищож-ат Османската империя.

  През август 1953 г., в рамките на администрацията на Айзенхауер, ЦРУ реш-ава да свалят демократично избрано Мосадек в държавен преврат и да постав-ят управляващ шаха на Иран , като така упражнят строг контрол на-д страната. На бележката от 03 декември , Хендерсън е цитиран да заявява, че "появата на добър лидер може да направи чудеса" в Иран.

  САЩ, вместо да упражняват ограничен контрол на Иран, са избрали да подкрепят диктаторския режим на шаха. Ранната подкрепа н-а пан-Туранизма от САЩ обяснява защо ЦРУ и досега, подкреп-я Ф. Гюлен по време на негов-ото самоналожено изгнание в Пенсилвания. Неотдавнашното нахлуване от ФБР, Министерството на образованието и Федералната комисия по комуникациите на-д 19 Гюленист -ки чартърни ( частни) училища ( за вербуване на джихадисти) в щата Илинойс , Индиана и Охайо, показва, още веднъж,че вражда е избухнала между ФБР, от една страна, и ЦРУ от друг-а.

  Разлагането на бивш-и близки отношения между Израел и Турция се отразява чрез вражд-и в Съединените щати между агенции като ФБР, департамент-а по образованието и Федералната комисия по комуникациите, които са силно повлияни от ционистк-о-т-o израелско лоби и турск-о-т-o лоби съсредоточен-и около ЦРУ и в Пентагона чрез различни политически свързани турско-американски групи.  Тази статия обяснява Как САЩ , Турция и Израел са свързани чрез Пан-туранистката идея, ислямистките терористични групировки, Джихадистите, и ИД в плановете за бъдещето на Пост-съветското пространство.

  Това Би Трябвало да отвори очите на всички в България, как САЩ "помага" на България ( а също и ЕС) да стане част от Турция.

  Разпознайте врага си!!! Време е!

 33. #33
  Dandelion 07 юни 2015, 17:46
   
  1
   
  0

  Целия текст на английски:

  June 23-24, 2014 — White House Cold War panel pushed for a Turkish Empire

  Although the Justice and Development Party (AKP) of Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan and the so-called “Gulenist” Islamist movement of Turkish Muslim spiritual leader and billionaire Fethullah Gulen have had a falling out, last year’s WMR report that pointed to Turkey’s resurrection of a planned pan-Turanian Empire of Turkic-speaking peoples from Asia to Europe has as its basis a formerly U.S. SECRET SECURITY INFORMATION Memorandum discovered by WMR in the Harry S Truman Library in Independence, Missouri.

  The SECRET memorandum of conversation is dated December 3, 1952, just a month after Dwight Eisenhower was elected president. A meeting was held between two U.S. ambassadors, George McGhee, Washington’s envoy to Turkey, and Loy Henderson, the ambassador to Iran, and unspecified “others” believed to be CIA officials. The conversation on Turkey and Iran dealt with a secret plan by the United States to build up a strong Turkey in NATO that would eventually rule over vast stretches of a conquered Soviet Union. The memorandum was written by George A. Morgan, the deputy director of President Truman’s Psychological Strategy Board and not declassified until June 10, 2013.

  The memo states: “Ambassador McGhee spoke with great confidence in the solidity and future development of Turkey as a main anchor of NATO in that part of the world. He said he thought that Pakistan might develop into a similar strong point for its region. He said that the Turks are definitely interested in psychological operations across the Iron Curtain, notably in using Pan Turanianism as a basis for appeal to the Turkish minorities in the Soviet Union. Their eventual wish would be to organize a Turkish Federation with such peoples after liberation

  On June 3, 2013, WMR reported: “Erdogan and his enigmatic ally, Turkish charismatic Muslim lay leader and billionaire industrialist and media mogul Fethullah Gulen, have been accused by their opponents of pushing the concept of ‘Turanism,’ which is a desire to resurrect the ancient Turanian Empire that once stretched from the Balkans to western China and included all the Turkic-speaking peoples of Asia.”

  On November 26, 2013, we reported: “Held for decades deep within the Central Intelligence Agency’s Top Secret Archives and Records Center was a plan, co-opted from an unnamed German Turkish expert, known as a ‘Turcologist,’ that would have seen a victorious Nazi Germany carve the Soviet Union into a group of puppet states based on Turanian nationalism. This ‘Pan Turania Idea’ report, not declassified by the CIA until Christmas Eve of 2005, was, in fact, adopted by the CIA during the early days of the Cold War as a means to dissolve much of the USSR and replace it with a Pan-Turanian federation.
  ‘Pan-Turanianism’ was a concept originally developed by the British Foreign Secretary and Prime Minister Lord Palmerston as a way to destroy the Russian empire and replace it with Turkic and Mongol vassal states that would answer to the Ottoman sultan and ultimately, to the British crown. Pan-Turanianism influenced the ‘Young Turks’ movement of Kemal Ataturk and was conceived, along with ‘pan-Arabism.'”

  The two nationalist ideologies would eventually destroy the Ottoman Empire.

  The December 3, 1952 memo also discusses the problem the United States faced with the government of Iranian Prime Minister Mohammad Mossadeq. The memo states that Ambassador Henderson felt that the latest National Intelligence Estimate on Iran was “based to much on logic and common sense, whereas the Iranians are highly emotional and often irrational in their actions.” Henderson said he did not favor a program that would see the United States virtually taking over the whole government” of Iran, which he stated, was “obviously out of the question.” Henderson believed the Iranians would agree to the U.S. “having the necessary control [of Iran] for limited purposes.” In August 1953, under the Eisenhower administration, the CIA decided to overthrow the democratically-elected Mossadeq in a coup d’etat and place the reigning Shah of Iran in firm control of the country.

  In the December 3 memo, Henderson is quoted as stating that “the emergence of a good leader might do wonders” in Iran. The U.S., rather than exercising limited control of Iran, opted to back the Shah’s dictatorial government. That decision continues to plague U.S. relations with Iran to this very day.

  The early support for pan-Turanianism by the United States explains why the CIA has heretofore, supported Gulen during his self-imposed exile in Pennsylvania. The recent raid by the FBI, Department of Education, and Federal Communications Commission on 19 Gulenist charter schools in Illinois, Indiana, and Ohio, suggests that, once again, a turf battle has broken out between the FBI on one hand and the CIA on the other. The breakdown of formerly close relations between Israel and Turkey has been mirrored by turf battles in the United States between agencies like the FBI, Education Department, and FCC that are strongly influenced by the Zionist Israel lobby and the Turkish lobby centered around the CIA and Pentagon various politically-connected Turkish-American groups.

 34. #34
  Dandelion 07 юни 2015, 20:14
   
  1
   
  0

  Искам да обясня горе долу каква е играта, без да има злобни изказвания от разни психично болни тук.

  САЩ искат да контролират Близкия Изток. Искат да видят още по-голямо разпадане на РФ и тяхна пълна изолация чрез враждебно настроени марионетни държави около тях, повечето - от бившия Ссср и Соц. лагер. Анти -комунистическа , анти-съветска и анти-руска бясна пропаганда би трябвало да свърши добра работа заедно с възраждането на разни гьобелсови митове от времето на Нацистка Германия, като Катинското клане, ( доказано на Нюрнбергския процес че е работа на германците), разни "чистки" на комунистите спрямо "демократично настроената опозиция",( всъщност е имало чистки срещу: от една страна - военни и криминални престъпници, а от друга - комунисти несъгласни с дадена програма, имало е и инфилтранти на западните секретни служби, напълно заслужили да идат в затвор и даже разстрел за терористична дейност), раздути до невероятност разкази за гулази, и прочие и прочие. Цялата анти-комунистическа и анти-съветска, както и анти-руска пропаганда се разпространява чрез пан-тюркистите, джихадистите, ислямистите. Филмът за "ужасите на комунизма" е режисиран и произведен от тях например. Естествено, в малко "по-умерен"вариант се включват и англосаксите, както и запада. Но всичко това е пропаганда, граничеща с чисти лъжи и изкривяване на фактите. И е невероятно как е промила мозъците на една огромна част от населението на бившите соц. страни.

  Да, т.нар. комунисти ( имам пред вид част от номенклатурата, които станаха впоследствие милионери, мафиози, капиталисти , фашисти и родоотстъпници) , имат своите тъмни страни, но точно за тях не се говори , не се обсъждат, не се търсят, не се стига до разбиране на дадено явление и процес и техните причини, а се очерня комунизма изобщо, Русия изобщо, СССР - изобщо, а не конкретно, като конкретните данни са заменени с напълно фалшиви.

  САЩ искат да контролират всички , в това число и Турция.

  Турция обаче има своя игра. В момента интересната "независимост" на Турция от САЩ се изразява във взаимна изгода.

  Турция има свои планове и ги налага над САЩ. По най-различен начин - чрез изнудване, чрез лобиране и в крайна сметка чрез инфилтриране на Пентагона и ЦРУ на най-високо командно ниво.

  Често плановете на Турция не са в интерес на САЩ, или по-скоро - бъркат работата на САЩ в изграждането на своя империя на влияние. Но тъй като са много тесни съюзници а САЩ до голяма степен зависят от Турция заради Нато, САЩ често играят по кавала на Турците. Както и Израел. Интересите на тези 3 държави се допълват , но и се конкурират. Джихадистите, ИД, ислямистите и пан-тюркистите са тяхно съвместно дело.

  САЩ и Израел използват кюрдите за да контролират Турция. Турция използва ИД за да контролира Сирия и Ирак. и трите искат да контролират Иран, но тук те стават съперници. И сега наблюдаваме точно това.

  Така че в момента наблюдаваме имперските амбиции на няколко държави в света: САЩ, ЕС, Турция, Израел и Саудитска Арабия. Трудно ми е да включа още и РФ и Китай, защото за сега те декларират само, че желаят да имат независима политика и няма никакви следи от имперска политика, Рф не включва в своя територия никоя от предишните съветски републики, нито Китай иска да включи бивши свои територии като Кореите, Тайван и т .н. Нито ги заплашват, по начина по който са заплашени те самите. Също не забелязвам имперски амбиции в Индия, макар че територията и е разделена на 5 отделни държави - Индия, Пакистан, Шри Ланка, Бангладеш и Непал. Естествено биха желали да имат някакъв контрол над тези територии,до колкото от това зависи сигурността им. Случая със САЩ, ЕС, Турция , Израел и Саудитите не е такъв. Тези държави само нападат, без самите те да са напдани от който и да било. Турция за сега не напада открито , но те действат задкулисно и в крайна сметка, много по-хитро от всички други които показват мускули. А в Ирак турците влязоха най-открито, извършиха редица ужаси, подложиха населението там на изтребление, и в крайна сметка създадоха ИД , който и покровителстват най-открито при това.

  САЩ и ЕС ( както и ислямистите на саудитите и pan- тюркистите ), подпомагани в политическо отношение от Израел и евреите ( по-скоро циoнистите), като 5та колона в самите държави-жертви, нападнаха Югославия.
  Цветните революции в цялото постсъветско пространство, и соц. лагер в Европа, както и по-късно в арабския свят, беше осъществен също от тях заедно.

  В съюз тези държави продължават да бомбардират света и да го превръщат в пепелище: Афганистан, Ирак, Судан, Сомалия, Етиопия, другите африкански държави, ( ЦАР, ЧАД, Конго, Либерия, Руанда, Нигерия, и т.н. и т.н. ... до днес са разкъсвани от войни в които или пряко участват, освен че ги организират, или просто контролират Африка чрез свой марионетни правителства и добре подбрани разбойници - "революционери").

  Източна Европа не познава за сега бомбардировки, но икономическите ограничения наложени на тези страни са равносилни на бомбардировки, тъй като унищожават всякакво производство и собствена армия в тези държави, за да бъдат под пряк и железен, дори жесток контрол. За това и там няма да се наблюдава никакво сътресение ( разни недоволства да речем, които да застрашават тези страни да минат под влияние на РФ или Китай в ikonomichesko и дори в политическо отношение). Украйна ( Donbas) служи за нагледен пример до къде може да стигне "любовта"на ЕС и САЩ към тях, ако не спазват стриктно наложената политика. Гърция е една от малкото страни в Европа, може би единствената , която е изпитала пряко на гърба си какво означава да дойде английска или американска войска и да наложи военна хунта, дори да предизвика гражданска война и да изтреби "недоволните комунисти" с химическо оръжие ( покрай тях обаче изтребват много повече съвсем обикновено население).

  Единствения начин за спасение е да изритате всички самозвани "демократи", "националисти" и "комунисти"( всъщност бивша номенклатура и капиталисти- фашисти), да създадете свое движение и опозиция и да си върнете контрола над собствената страна. Както това направиха в Унгария и Чехия. Да създадете собствен национален фронт за спасение. Както това направиха в Донбас. И да не зависите от никого в действителност,включително и от руските олигарси, а не само от евро-атлантичеките империалисти, а сами да решавате съдбата си, както за сега са в Сърбия все още, а също и в Куба и Южна Америка.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка