Иво Инджев: Руската нация ще се отърве от Владимир Путин!

Pan.bg 14 авг 2015 | 22:42 views (5394) commentaries(43)
img faktor.bg


Фалитът на Тошо Тошев обезцени свободата на словото

Путин вече е направил своя Крим на Балканите


След епохата на Бареков стана срамно да кажеш, че си журналист

Интервю на Васил Василев

- Г-н Инджев, как си обяснявате факта, че синът на Георги Първанов, само на 28 години, е събрал пари да си купи луксозен хотел?

- Не бих могъл да кажа нищо конкретно. Ако имах информация, щях да я обявя. Аз обаче съм написал книгата „Президентът на РБ”, където съм описал схемите за налагане на влияние в България от Георги Първанов. Важни в случая са схемите, а не конкретиката, която е работа на институциите, които не мисля, че и в този случай ще се намесят. Нещата, които съм написал, никой не ги провери, дори самият Първанов - да ме опровергае, ако лъжа. Напротив – той си продължава да говори благо от телевизионните екрани и да управлява държавата под друга форма. Аз съм посочил своите факти. Единственото нещо, което е по-жълто е информацията за връзката на Първанов с Мариана Попова, която е била навестена от офицери на НСО, сред които и Алексей Петров най-вероятно, за да бъде респектирана и да я заплашват да мълчи. Тогава певицата даде едно и също интервю пред всички медии, в което отричаше за връзката си с Първанов. Семейството на този човек имаше пълен медиен комфорт по време на 10-годишното му управление. Синът му е възпитаван вероятно по същия начин, така че нищо не трябва да ни учудва за това, дали е възможно парите за хотела му да не са чисти, но към този момент ние няма как да докажем това. Само искам да ви припомня как въпросният младеж Владимир се беше похвалил във Фейсбук с пушката на баща си, а цената на оръжието се равняваше на няколко годишни президентски заплати.

- Какво се случи със снимката на Владимир Първанов тогава?

- Службите светкавично я изтриха от профила му. Аз исках да я публикувам и помолих от вестник „168 часа” да ми я дадат, но те ми казаха, че я били загубил. Искрено се надявам да е така и да не са се изплашили колегите, тъй като тогава имаше медиен натиск и дори заплаха за уволнението на главния редактор на вестника. Също, както и мен ме накараха да си тръгна от БТВ малко по-късно. Споменавам тази на пръв поглед дребна случка, за да напомня какъв е нравът на Георги Първанов, който се хвалеше, че е първият човек в света, който е опитомил вълк, който лъжеше за миналото си, за историята с мезонетите. Т.е., това е човек, който е способен на всичко. Най-същественото за мен е всеобщият страх на журналистите от Георги Първанов – да го питат и да го разследват, както правят с други политици. Това именно показва всемогъществото на тази фигура, която е силно подценявана заради бавното си и меко говорене и мигането със сини очички като душа човек. В случая с мезонетите съм сигурен, че информацията, която аз изнесох, е била пусната по имейлите на много други колеги. Същия ден Румен Петков прати полицейска кола да пази имотите, а Първанов прати декларация срещу мен в БТВ. Защо тогава никой не отиде и не прати една камера и един репортер да снимат патрулката и да проверят на място вярно ли е, че имотите са на президента?

- Пред същата тази телевизия обаче Георги Първанов потвърди информацията, че синът му строи хотел. Защо при вашия случай трябваше да напуснете БТВ, а сега пострадали журналисти няма?

- Георги Първанов вече не е на тази позиция, на която беше. При моя случай аз бях принуден да напусна. Това беше една демонстрация и сплашване на колегите. Страх, който се е напластявал във времето и днес наблюдаваме селекция от колеги, които прекрасно владеят изкуството на автоцензурата. Те прекрасно знаят кого какво да не питат. Именно затова сме на 106-о място по свобода на словото в света.

- Как ще се отрази случаят с хотела върху рейтинга на Първанов и на АБВ преди местните избори?

- Няма да се отрази по никакъв начин, защото нито медиите, нито институциите ще се заемат с този случай и да го разплетат, както през всичките тези години. И аз се питам защо? Каква е тази могъща сила, която стои зад този човек. Тук не говорим за някаква отделна ръка, а за мрежа от зависимости, които са навързани помежду си. Онези, които са се опитали да се противопоставят, са отстранявани, докато в Русия направо ги отстрелват. У нас те притискат и те оставят без работа. Да не говорим за отношението на тези хора към останалите. Георги Първанов ме беше нарекъл безобиден журналист, защото с нищо не съм го бил обидил. Не може човек, който тогава държеше всички лостове на властта да се подиграва с един журналист, който заради него си загуби работата. Нямаше да се разчуе и за случая с горящия влак от София за Кардам, когато Първанов ловуваше в Симитли, ако всички местни хора, които бяха зарязани на студа в гората и не бяха казали истината. Пет дни по-късно говорителката на тогавашния президент обяви от негово име, че действително е бил в Симитли, но не бил ловувал, макар че по-късно излезе информация колко магарета са били клани за стръв на вълците в гората. За да може да ловува отстрелващият вълци, който инак твърди, че ги обича и отглежда. Вестник „24 часа”, който тогава обслужваше президента, направи репортаж за въпросната вълчица. Някои медии опитват да създадат образа на Първанов като партийна писарушка, но неговото любимо занимание като президент беше да се среща с шефове на служби на четири очи. Една журналистка – Светлана Шаренкова, беше написала имейл, в който се казва, че тя е направила Първанов лице на Русия в България. Този човек има три големи проекта, които не осъществи. Аз не виждам дали в у нас има по-провален политик на едро.

- Ще повярва ли някой на хора като Тошо Тошев и Валерия Велева след фалита на „Преса” и „Тема” и разкритата връзка на вестниците с КТБ?

- Фалитът на двата вестника за пореден път показа обезценяването на свободата на словото в България, което се превърна в обслужващ инструмент на властта. Това днес се случи с печата, но е на път да се повтори и в друг тип медии, ако нещо не се промени. За хора като Тошо Тошев и Валерия Велева не е важно да им вярва някой, а да се усвояват едни пари, да се правят пропагандни бомбардировки и колкото хора успеят да хванат на въдицата, толкова по-добре за тях. Аз питам: защо Валерия Велева беше на екрана на БНТ в едно съботно предаване всяка събота една година? С какви качества тя е заслужила това право, при положение, че е единственият български журналист, който е посочен от политик, макар и без да е поименно, като корумпиран? Спаси я само това, че Ахмед Доган не е харесван от хората и нейната дума тогава натежа. Както виждате, жива и здрава е, дефилира си, Вежди Рашидов й дава 1200 евро командировъчни, за да си представя книгата в Париж, при положени, че останалите акредитирани журналисти взимат дребни стотинки. За това говорим в държавата ни. Такива хора като нея не само, че нямат проблеми, а ги и носят на ръце, както те носят баница на победителя на изборите. По-важното е как нашите съюзници приемат да се правят шмекерии зад гърба им. Те отвращават хората от медиите и от политиката. В днешно време стана срамно да кажеш, че си журналист след епохата на Бареков, който не по-различен от Тошо Тошев, но е по-млад, напорист и нагъл.

- Къде тогава остава свободното слово?

- Единственото свободно пространство остана интернет. И тук обаче започна инвазия срещу това. Масово започнаха да се купуват сайтове или да се създават нови, които са на принципа на контрапротестите. Путин дори стигна до там, че според него интернет е измислено от ЦРУ. Затова твърдя, че хибридната война между Запада и Русия не е измислица. Това е държавата не на свободата, а на забраните. Първо на Путин му пречеха, организациите, след това йогата, сега и певците са на път да бъдат цензурирани в Кремъл. Цяло чудо е, че още не са спрели руснаците да пътуват.

- Има ли опасност Путин да превърне Балканите в новия Крим?

- Той няма нужда да го прави, защото Крим на Балканите вече съществува. Елате в Камчия и ще видите цял руски анклав под формата на туристически комплекс, до който българин миналата година не можеше да припари. Тази година е по- различно, защото руската рубла се срина и ги няма туристическите им групи. Отделно те почиват на застроена върху резерват територия. Всеки българин знае колко е трудно да се направи подобна промяна на статута на такъв терен. Това е най-голямата имотна далавера в историята на България. Представете си само колко подкупи са хвърчали по магистрати и по институции. Навсякъде в Камчия надписите са на руски. Предполагам, че може да са ги сложили за българите, които мият тоалетни, да научат езика. Дори табелките на продавачките са на руски. Попитах една жена, дали не носи бадж на чужд език, за да не я помислят за нещо друго. В Росенец също има руски частен анклав собственост на „Лукойл” Всичко това е известно на европейските ни партньори, които решават дали да ни пуснат в Шенген.

- Как ще се отърве Русия от този президент?

- Руската нация ще се отърве от Владимир Путин, защото закова Русия на дъската на световния позор. Това не го е постигала в най-мракобесните си времена дори съветската държава, която се беше обградила със сателити. Путин няма съюзници и руснаците ще проумеят един ден, че това не е никак хубаво. Той похарчи стотици милиарди, които принадлежат на народа му, за оръжие, вместо за технологическо развитие, за инфраструктура и социални придобивки. За това престъпление един ден руснаците няма да му простят.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 43

 1. #1
  Генерал Куков 14 авг 2015, 22:55
   
  16
   
  14

  А дано, Минджев, а дано.....ма надали!

 2. #2
  Цанко Цанков 14 авг 2015, 22:57
   
  44
   
  11

  Живеем в демократична държава и всеки ГЛУПАК може да пише каквото си иска. Лошото е, че ни се поднася и ние псувайки го четем по диагонала !! Но трябва да се търпим???

 3. #3
  петка 14 авг 2015, 23:12
   
  47
   
  13

  По-вероятно е българската нация да се отърве от боклук като теб ИнЖеФФ.
  Еее, пак изкара за месец безпаметно пиене с тази миризлива статия.
  Ама не изпивай всичко, остави си малко и за некоя сгодна бабка, знаем че си им фен.

 4. #4
  дон Басов 14 авг 2015, 23:17
   
  35
   
  13

  Инджев, чети и злобей тъпако:

  http://www.blitz.bg/news/article/355121

  и не спирай да се наливаш, щото ще ти се загуби музата да пишеш бълвочи.

 5. #5
  емигрант 14 авг 2015, 23:19
   
  33
   
  7

  E това му е едно от малкото хубави неща на тая пуста демокрация. Никой не ти пречи да пишеш и говориш каквото си искаш,отстрани нека те слушат и ако имат нещо в главата си ще те разберат. Преди незнаеш .
  Да ,Пъраванчо е от ония къде не си мръдна пръста за това проклето НАТО , но къде е ЧЕРНИЯ МАНГАЛ от Драгалевци в разследванията на тоя клошар

 6. #6
  Военен 14 авг 2015, 23:28
   
  40
   
  10

  Минджев ти си абсолютен боклук.

 7. #7
  До военен 14 авг 2015, 23:48
   
  36
   
  10

  Не му казвай, че е боклук защото такива като него се множат. Нещо друго е той, но не знам точно какво. А иначе си напълно прав , че е женски полов орган изхвърлен на боклука като непотребен.

 8. #8
  дддддддд 15 авг 2015, 00:29
   
  39
   
  10

  на този соросоиден пудел защо изобщо му обръщате внимание??????????

 9. #9
  ХиХи 15 авг 2015, 02:29
   
  9
   
  5

  Присмял се хърбела на щърбела.

  Тия джурналета са сетнати като тригерчета.

  По правило русофобите са американофили а русофилите са американофоби :-).

  Точно за това не очаквайте обективност от тях, или по-коректно само "частична" обективност.

  Частична, защото те не настъпват темите табу наложени им от техните собствени господари, или за по-лесно, като се наложи да говорят за тях ги наричат "конспирация" и други подобни :-).

  Интернет не се харесва нито на руската, още по-малко на американската олигархия. Но на таз тема Инджев е много мълчалив.

  А за американската олигархия говорят сума ти професори вече, че дори и ДЖИМИ КАРТЪР го каза:

  Former President Jimmy Carter had some harsh words to say about the current state of America's electoral process, calling the country "an oligarchy with unlimited political bribery" resulting in "nominations for president or to elect the president."

  http://www.rollingstone.com/politics/videos/jimmy-carter-u-s-is-an-oligarchy-with-unlimited-political-bribery-20150731


 10. #10
  TRAKIEC 15 авг 2015, 03:04
   
  7
   
  4

  Saglasen sam s 2. Kakvo da se pravi demokracia i ludite imat dostap do tribunata.

 11. #11
  за Диво Минджев 15 авг 2015, 07:00
   
  17
   
  7

  МинджеФФ с това елече и бялата ризка е като персонаж от Дивия Запад. Прилича на телеграфист. Всъщност той е телеграфист - огласява опорни точки от Козяк, като добавя и собствени "мъдрости".

 12. #12
  Иван Бориславов 2 15 авг 2015, 07:40
   
  18
   
  7

  Аз се чудя на акъла на хората от PAN, които вероятно да покажат колко са демократични, дават трибуна на това човекоподобно. Или да предизвикат коментари?! Няма нужда да се чете написаното, то си е ясно като бял ден, че е помия. В този случай като видях заглавието, си припомних старата поговорка: "Гладна кокошка просо сънува". :)
  За Русия и Путин не знам, но няма ли кой нас да ни спаси от Минджевци?

 13. #13
  РъБъ 15 авг 2015, 08:21
   
  15
   
  4

  А аз се чудя защо се увеличиха земетръсите напоследък, а то било защото на Путин му треперели зъбите от страх.
  И друго се чудя -защо не са го взели този гении Инджев в някой център за стратегически анализи на ЦРУ?

 14. #14
  градил ИЛИЯ килия 15 авг 2015, 08:28
   
  22
   
  6

  Руснаците си били построили туристически компекс в резерват, а как се пръкна американското посолство в Южния парк? Не видях и чух тогава нито един природозащитник да гъкне.

 15. #15
  анти-емигрант 15 авг 2015, 08:31
   
  11
   
  27

  По квиченето на Путлеропочитателите разбирам,че Инджев пак ги е сритал.
  Но истината излиза все повече наяве-Путин се провали и по нататъшното му оставане на власт засрашава не само бъдещето на руския народ,но директно власта на КГБ шайката,която излъчи джуджето.И май-май-който го постави,той и ще го махне.

 16. #16
  Генерал Куков 15 авг 2015, 09:13
   
  14
   
  6

  Е как тъй се срива Путин със 90% одобрение от народа!?! И как тъй Крим е анексиран с референдум!?! Въпроси на който са Минджев и оня другият луд....Жеков ли беше, Данданов ли...само те могат да отговорят с някоя луда коспиративна теория!

 17. #17
  анти-емигрант 15 авг 2015, 09:55
   
  7
   
  20

  Куков,Куков--Путин вече е с 40 % само.Виж го на снимката на съседната статия-като ударен с мокър парцал е.
  Крим иска да се връща в Украина,искат нов референдун,без танкове.

 18. #18
  Генерал Куков 15 авг 2015, 10:00
   
  17
   
  4

  Ти да не си от Алфа рисърч.....от сайта на Белият дом ли разбра за рейтингът на Путин? А на референдума в Крим имаше международни наблюдатели...как тъй са ги пропуснали тия танкове! Явно танковете са били само в нечия вкисната анти-глава!

 19. #19
  Един български войник 15 авг 2015, 10:07
   
  6
   
  1

  Хахахахахахахаахахахахаааааааааааа.....
  Хахахахахахаа....
  Ха!........

 20. #20
  за Диво Минджефф 15 авг 2015, 10:36
   
  19
   
  8

  Кой е Диво Минджефф ли?

  Майката на Иво Инджев, Люба Асенова Инджева, от 1950 г. работи като телефонистка в МВР. От 1969 г. е назначена за разузнавач IV степен във II отдел на IV управление на ДС, с присвояване на офицерско звание „младши лейтенант“. Бащата на Люба Асенова (дядо на Инджев), Асен Стоянов Ангелов, е член на БКП от 1926 г. и активен участник в партизанското движение като ятак. На 9 септември 1944 г. активно участва в установяването на народната власт, като комендант на Княжево. През 1948 г. постъпва на работа в МВР, откъдето се пенсионира през 1960 г. Братът на Люба Асенова (чичо на Инджев), Емил Асенов Стоянов, е член на РМС и активен борец против фашизма и капитализма.[4]

  Диво Минджефф е завършил висше в Московския Държавен Университет. Доброволно е станал сътрудник на ДС с псевдоним - Ивайло.

  Диво Минджефф е бил чуждестранен кореспондент на БТА по времето на соца и не в страните от СИВ...
  Диво Минджев оглави БТА непосредствено след 10.11.

  Ето това е Диво Минджефф, който днес ни учи на свобода на словото и демокрация...

 21. #21
  Георги Ковачев_ 15 авг 2015, 11:42
   
  14
   
  4

  Всеки има право да мечтае, дори и мечтите му да са спуснати като задание от някое НПО.

 22. #22
  Минджев е к*рва 15 авг 2015, 11:52
   
  16
   
  7

  Знаете ли кога България ще бъде във възход? - Когато русофобите се обявят за дивече и започне тяхното масово изтребление!

  Курво гнусна, а България има ли приятели?? - Заради продажниците, превърнаха държава в проститутка, във васал, в слуга.. Никой не ни бръсне, нито ни уважава!

  Западът е еврейска издънка, така че нормално е християнска държава като Русия да не бъде харесвана от евреите - враговете на Православието.

  Русия има на кого да разчита в случай на война, но нещастната и продажна квазидържавичка България НЯМА на кого да разчита!

  Затова, избийте русофобите и се насладете на свободата!

 23. #23
  независим 15 авг 2015, 12:37
   
  12
   
  6

  Трябва да се отървем от агенти на ДС , като Инджев. Този половината си живот е бил на хранилката на комунистите , пък сега е нещо като антикомунист. Защо всички "антикомунисти" скачат на Путин , който е десен политик и управлява държава с многопартийна система и избори. Не скачат на Си Дзинпин , който е комунист , неговата партия управлява 1/6 от населението на света. Огромна армия , икономика и влияние върху развитието на тази планета, но борците против комунизма никакви ги няма.

 24. #24
  МиГ 15 авг 2015, 12:41
   
  12
   
  6

  Някой знае ли колко е хонорара на Америка за България за плюене по Путин? Искам и аз да изкарам някой лев, все ще изсмуча нещо от пръстите си за Путин, Лавров или който и друг да ми наредят.

 25. #25
  емигрант 15 авг 2015, 13:30
   
  13
   
  5

  Кое е най гнусното. Парите на Америка за България са парите на Българите. Парите с които плащате скъпата си електроенергия на Американските дружества, същите да не плащат данъци правят дарения на фондации. И с вашите пари храните цялата НАТОВСКА орда която ругае България и Русия. Персонала на тая фондация трябва да бъде обявен NON GRATA, а имущество и банкови сметки конфискувани

 26. #26
  Енчо Добрев 15 авг 2015, 14:01
   
  8
   
  17

  Ами съдейки по коментарите г-н Инджев е прав, всичко е готово, болшинството са в "правия път ". Извинявам се, исках да кажа мнозинството. :)

 27. #27
  Мърморкото 15 авг 2015, 14:22
   
  9
   
  5

  Моят въпрос е: Кога България ще се отърве от Иво Инджев? Или поне кога интернет читателите няма повече да попадат на сайтове с интервюта на Иво Инджев?

 28. #28
  скептик 15 авг 2015, 14:27
   
  8
   
  5

  Инджев, руснаците сигурно ще се оттърват един ден от Путин, ама ние от теб за съжаление никога няма да се оттървем.... ти си като тези, които постоянно ги гонят от някъде и в следващия момент се пръкваш от най-неочаквани места, без никой да те е викал... остави ги тези ДС номера, които си научил от едно време бе човек, остави ни да си починем от теб! МОЛЯ ТЕ!

 29. #29
  МиГ 15 авг 2015, 15:14
   
  8
   
  7

  #26
  И с кое е прав, бе Енчо? С това, че се опитва да прокара отдавна изтъркания мит, че сме били троянския кон на Русия в Европа. Искаш ли да ти кажа каква част от територията примерно на Черна Гора е купена от руснаци? Кажи ми в кое Инджев е прав да те видим? Има една приказка - когато противниците са недоволни, значи правиш за държавата това, което трябва. А противниците на Русия са супер недоволни, и това не е от 2 години от майдана на сам. Това е още малко след 2000г когато стана ясно, че не могат да управляват Путин така, както управляваха алкохолизирания му предшественик.
  Кажи ми, моля те, в кое по-точно Инджев е прав?

 30. #30
  интернет 15 авг 2015, 15:24
   
  5
   
  3

  ".....Путин дори стигна до там, че според него интернет е измислено от ЦРУ...."

  не,баба ми го измисли интернета...

 31. #31
  Генерал Куков 15 авг 2015, 15:41
   
  7
   
  4

  До #29 Ехеееее, много го надценяваш наш Енча...той не потъва в чак толкова задълбочени анализи! За него е важно да си напише антируското изреченийце и да бега, че да измие чинийте!

 32. #32
  анти-емигрант 15 авг 2015, 16:18
   
  3
   
  15

  "Има една приказка - когато противниците са недоволни, значи правиш за държавата това, което трябва. А противниците на Русия са супер недоволни, "

  Горната мисъл е типичен пример за първобитно-общинен начин на мислене доживял някъде до 17 век. Именно в това обвинява ЗАпада Путин и именно за това Путин е обречен.

 33. #33
  Генерал Куков 15 авг 2015, 16:24
   
  9
   
  4

  И Путин е човек, и той е смъртен....."обречен" е да управлява Русия пожизнено! Тъй че минджевчетата из нета освен да ударят по една молитва към аллаха Путин да се спомине по-скоро нищо друго не могат да направят!

 34. #34
  Mariqna 15 авг 2015, 17:00
   
  6
   
  4

  abe ivo koi ti plahta da pihet takiva gluposti?

 35. #35
  Шшшш 15 авг 2015, 18:28
   
  6
   
  5

  Нека първо този Индже да каже .кой му плаща да пише глупости .

 36. #36
  емигрант 15 авг 2015, 22:22
   
  4
   
  2

  ДО # 34
  Ти пък прочете ли всичко. Заглавието е достатъчно

 37. #37
  Констатиращ! 15 авг 2015, 23:34
   
  1
   
  2

  Иво Инджев: Руската нация ще се отърве от Владимир Путин!
  .......................................
  А дано, ама надали!

 38. #38
  stoqn stoqnov 16 авг 2015, 10:10
   
  2
   
  5

  Иво Инджев: Руската нация ще се отърве от Владимир Путин!

  Не знам за Руската ама Българската от тебе със сигурнуст

 39. #39
  Деян Михайлов 16 авг 2015, 11:04
   
  5
   
  5

  Резерватът е на ЮЖНИЯ бряг на Камчия.
  Руският туристически комплекс е на СЕВЕРНИЯ бряг на Камчия и не е НЕПОСРЕДСТВЕНО до реката. Резерватът е създаден през 1951 г., разширен е през 1980 и от него досега територии НЕ СА ОТНЕМАНИ.
  Курортът "Камчия" съществува поне от 50 години, винаги е бил курорт и това, че в неговите граници е създадена почивна база за ДЕЦАТА от руската столица Москва може да боде очите само на много, мнофо предубедени индисиди...

 40. #40
  СЕЛКОР 16 авг 2015, 16:40
   
  6
   
  8

  Ха, какъв вой от червените майцепродавци, браво на Иво, че разлая кучетата, та да им гледаме сеира. Един почна да вади досиета, друг се радва на чуждоземски курорт в резерват, като лъже за границите на същия, трети плаче направо за прокурор със призивите си за физическа разправа... Баси и червеното знаме, дето ви народи такива безродници.

 41. #41
  Иво Минджата 16 авг 2015, 17:08
   
  4
   
  5

  Диво Минджев е доброволен агент на ДС и подлежи на лустрация, а не да ни учи на демокрация.

 42. #42
  GRN 16 авг 2015, 21:07
   
  3
   
  2

  Съвършено вярно. България ще се оправи след поколението отраснало в соц-школата за ръгане с лакти, и правене на кариера породово по червена партийна линия. Още 5 годинки

 43. #43
  А кога 17 авг 2015, 10:30
   
  1
   
  2

  А кога българската нация ще се отърве от Ивчо Минджев и соросоидната сган?

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка