КЪМ ПОЛИЦАИТЕ: НЕ ВЯРВАЙТЕ, ЧЕ БЪЧВАРОВА Е КЛЕКНАЛА! КЪМ ВОЕННИТЕ: НЕ ВЯРВАЙТЕ В "ИСТИНСКИЯ" НЕНЧЕВ! ЩЕ РАЗХВЪРЛЯТ ПРОМЕНИТЕ ПО ЗАКОНИТЕ И ПАК ЩЕ СТЕ ПРЕЦАКАНИ!

Pan.bg 08 ное 2015 | 12:05 views (9028) commentaries(9)
img
Призив от граждани, приятели на армията и полицията във Фейсбук:

КЪМ ПОЛИЦАИТЕ: НЕ ВЯРВАЙТЕ, ЧЕ БЪЧВАРОВА Е КЛЕКНАЛА! КЪМ ВОЕННИТЕ: НЕ ВЯРВАЙТЕ В "ИСТИНСКИЯ" НЕНЧЕВ! ЩЕ РАЗХВЪРЛЯТ ПРОМЕНИТЕ ПО ЗАКОНИТЕ И ПАК ЩЕ СТЕ ПРЕЦАКАНИ!
Не забелязахте ли вчера голямата манипулация? Преди протеста всички телевизии още от събота вечер до неделя на обед избухнаха, че СТЕ СЕ ПРЕДАЛИ на министрите, ЧЕ НЯМА ДА ИМА ГОЛЯМ ПРОТЕСТ!
Самата министърка Бъчварова излезе в 12.00 в неделя и оповести ДА НЕ СЕ ХОДИ НА ПРОТЕСТА, защото вече всичко е приключило! Те били клекнали пред вашите искания!
Уви, не!!!! Това, че в Проектобюджета, който ще бъде заложен и предаден за гласуване тази седмица в Народното събрание, орязването на вашите социални компенсации ги няма, нищо не значи!!!

СПОРЕД СИГУРНИ ИНФОРМАЦИИ, ВЪПРОСНИТЕ ПРОМЕНИ ЩЕ БЪДАТ РАЗХВЪРЛЯНИ ПО ЗАКОНИТЕ ЗА МВР И ЗА АРМИЯТА!
И ПАК ЩЕ БЪДАТ ПРИЕТИ, БЕЗ ВАШЕТО ЗНАНИЕ!
ЗА ТОВА - БОРЕТЕ СЕ ДО ПОСЛЕДНО И ДОКАТО БЪЧВАРОВА И НЕНЧЕВ НЕ РАЗПИШАТ ДОКУМЕНТИ, ЧЕ ВЪПРОСНИТЕ ПРОМЕНИ НЯМА ДА БЪДАТ ВСЕНЕНИ НИКЪДЕ!
БЪДЕТЕ СИЛНИ - С ВАС СМЕ!!!!


-----------------------------------------------
image

Припомняме какво писаха преди големия протест вчера:

Властта маха текста от Закона за държавния бюджет, който предизвика недоволството в МВР. Това съобщиха на брифинг пред журналисти вътрешният министър Румяна Бъчварова и председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

На брифинга присъстваха министър Румяна Бъчварова, зам.-министър Красимир Ципов, зам.-председателят на НС Димитър Главчев, председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова и представители на полицейските синдикати.

Румяна Бъчварова заяви, че правителството оттегля параграфите от 9-16 от държавния бюджет, в преходните и заключителните наредби, касаещи социалния пакет на служителите в МВР. Оттегляме текста такъв, какъвто е. Още от началото на другата седмица започваме консултации със синдикатите, за да се търси диалог и съгласуване на позициите относно предстоящата реформа в МВР, допълни тя. От вътрешното министерство поясниха, че не са обсъждали детайли от реформата на днешния съвет. Това ще се случи в следващите дни със синдикалните представители, като ще се съобразим с техните предложения, категоричен беше вътрешният министър.

„Постигнахме като съгласие, че приемаме като достатъчно, даващи необходимата гаранция, изявленията на заместник-председателя на НС Димитър Главчев, председателя на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова на министъра на вътрешните работи по отношение на отпадането на параграфи от 9 до 16 от проекта за Закона за държавния бюджет за 2016 година”, заяви пред журналисти след края на съвета вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Бъчварова посочи, че след проведената среща със социалните партньори, която е извънредна, са достигнали до тази обща декларация. „Предложенията за законодателни промени касаещи социалния пакет на служителите в МВР ще се осъществяват след обсъждане със синдикалните организации в МВР, което ще започне следващата седмица“, каза тя. По думите й Менда Стоянова и Димитър Главчев са потвърдили, че същият подход ще бъде приложен и за останалите структури и ведомства в сектор „Сигурност“.

„В понеделник започваме разговори с представители на синдикалните организации на МВР”, потвърди и Менда Стоянова, председател на Комисията по бюджет и финанси в парламента.

„Това, което се разбрахме е да оттеглим текста от преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет и да започнем разговори още в понеделник с представители на синдикалните организации и работна група, формирана от комисии в парламента”, обясни Стоянова.

„В НС в момента е внесен законопроект за изменение и допълнение на Закона за МВР и той би могъл да бъде подходящата законодателна форма, в която да се включат, след като се разберем със синдикатите, определени текстове, които да покажат начало на реформата в МВР”, допълни тя.

Бъчварова разкри, че преди да започнат протестите молбите за пенсиониране в МВР са били 1000, а след тяхното начало са малко над 500. Тя обяви, че полицаите имат пълното право да протестират, защото протеста е организиран по законовия ред, но ги призова да се държат като служители на реда. Бъчварова каза още, че към този момент няма образувани дисциплинарни преписки срещу участващи в протестите полицаи, но текат проверки, които целят да установят дали има извършени нарушения.

Галентин Грозев от полицейския синдикат "Сигурност" обяви, че протест днес ще има. Надявам се министерството и държавата да спазят своите обещания. Това беше максималното, за което можехме да се договорим на този етап. Следваща седмица, докато тече диалога с ръководството на МВР, ще отменим протеста, но оставаме в протестна готовност, категоричен беше той.

Въпреки всичко автобусите с протестиращи полицаи от цялата страна пътуват към жълтите павета.

frognews

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 9

 1. #1
  Smart 08 ное 2015, 12:30
   
  25
   
  0

  Нищо не са махнали! Всичките глупости които се наговориха след тази среща са само декларации за "намерения" да се изтеглят §9-§16 от законопроекта. Нещо, което никой от "деклараторите" не може да направи. Законопроекта може да се оттегли в цялост само и единствено от МС. Това може да стане само след редовно (в сряда) или извънредно (в друг ден) заседание на МС и вземане (след гласуване) на решение за оттеглянето му от НС!
  За справка относно реда за оттегляне на законопроекти - Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

  Чл. 82. Вносителят на законопроекта може да го оттегли до започване на първото гласуване, а след това - само с решение на Народното събрание.

 2. #2
  ЕЖК04 08 ное 2015, 12:38
   
  9
   
  11

  Назначението на протестите е да се подготви народонаселението за Коледното сурвакане - полицаи и бандити челяд хранят.

 3. #3
  Teraflop 08 ное 2015, 14:34
   
  10
   
  1

  Тези двете на снимката,с лятна и есенна униформа на СДС-то ли са?

 4. #4
  Миг21 09 ное 2015, 07:23
   
  24
   
  3

  Българи бъдете единни борете се с МАФИЯТА не се настройвайте срещу военни и полицаи и те са хора с семейства като вас изнервени са защото когато трябва да почиват те са или на мач или друго мероприятие не могат децата си да видят .....ВСИЧКИ СМЕ ХОРА И ИМАМЕ ПРАВА ....А НЯКОЙ КРАДЕ ОТ НАС И НИ СЕ СМЕЕ И НИ ВИКА ....ВИЕ ЗА 10000 ЛЕВА ЛИ СТЕ ....А ТОЙ СТРОИ ПАЛАТ ЗА МИЛИОНИ САМО ГО ВИЖТЕ И ЩЕ ГОВОРИМ ПОСЛЕ

 5. #5
  ПРОТЕСТИРАЩ 09 ное 2015, 12:01
   
  18
   
  1

  СЛЕД ВДИГАНЕ НА ЦЕНАТА ЗА ВИНЕТКИТЕ И ТАКСИТЕ ЗА ТАКСИМЕТРОВИТЕ КОЛИ ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО ЗНАЧИ ПРОТЕСТ

 6. #6
  Капитанъ 09 ное 2015, 14:17
   
  21
   
  1

  Так дръжте, момчета! Сега вие "карате влака"! До дупка, те да ви клякат!

 7. #7
  QAA 09 ное 2015, 18:01
   
  10
   
  0

  Тия двете са подуенските баби- подгряващата група преди концерта на бойко тиквата

 8. #8
  дядо Йоцо 09 ное 2015, 19:46
   
  4
   
  0

  1 го е казал много точно...

 9. #9
  Военен от Шумен 10 ное 2015, 21:14
   
  3
   
  0

  При нас много офицери напускат"кораба",вече вземат и пенсия и заплата,и не ги вълнува какво се случва!
  Но такива като мен които милеят за родината,и искат да останат и да се развиват,искаме да се борим и да протестираме-уви,малко сме и тук в Шумен не се получава за съжаление.......

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка