ДНЕС: СЕДЕМЧАСОВА ПОЛИЦЕЙСКА БЛОКАДА НА ПАРЛАМЕНТА!!! СПРАВЕДЛИВИТЕ ПРОТЕСТИ НА ПОЛИЦАИ И ВОЕННИ ПРОДЪЛЖАВАТ!

Pan.bg 12 ное 2015 | 08:34 views (7477) commentaries(11)
img Полицейска блокада на жълтите павета


Полицейска блокада на жълтите павета се организира в четвъртък. Униформени ще протестират пред сградата на Народното събрание между 13.00 и 20.00 часа.
Часът е избран така, че да съвпадне със заседанието на бюджетната комисия в парламента, на която се очаква депутатите да обсъдят бюджета за догодина.
Синдикатите от сектор сигурност също ще присъстват на него, съобщава Нова тв.

След големия протест в неделя служители на МВР отново се събират пред парламента заради намерението на правителството да свие размера на полицейските обезщетения при пенсиониране.
В сряда, в отсъствието на финансовия министър Владислав Горанов, вътрешната комисия прие бюджета за догодина. Така и не стана ясно обаче кои от спорните текстове ще бъдат оттеглени между двете четения на основния финансов закон.

Добромир Добрев: Протестът на МВР за четвъртък не е отменен
Интервю на Силвия Великова с Добромир Добрев
БНР


Протестите на полицаите, предвидени за четвъртък, не са отменени, защото нищо в момента не се е променило, а има само обещания от страна на правителството. Беше ни обещано на 19-и сутринта да бъдат оттеглени всички параграфи, касаещи статуса на служителите в МВР, но дотогава ние не можем да бъдем спокойни.

image
Това каза за “Хоризонт“ в предаването “Преди всички“ зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Добромир Добрев във връзка с напрежението в сектор "Сигурност". Той коментира намерението за сформиране на работна група с представители на синдикатите, вътрешното министерство и правителството във връзка с казуса "МВР“:

Предполагам, че след днешното изслушване в парламента, ще се определят представители от вътрешната комисия и евентуално ще бъдем поканени за първото заседание, но ние сме в готовност да отидем по всяко време.

Обясниха ни, че до първо четене няма техническа възможност да бъде оттеглено каквото и да е предложение. Това е възможно единствено между първо и втори четене. Ние сме в протестна готовност и сме готови да веднага да изразим своето недоволство от това, което се гласува вътре. Ние сме деполитизирани и се надяваме на всички 240 депутати да защитят интересите на сектора.

Добрев обясни, че не е чул за увеличаване на броя на подадените рапорти за напускане:

Знаем, че вървят административни проверки, но все още няма наказани. Ние сме готови като синдикална организация да помогнем на всеки наш член, който го грози дисциплинарно наказание, чрез юридическа помощ или финансова за наемане на адвокат.

Той заяви, че разделянето на служителите в МВР, който работят в администрацията и тези, които са на терен вече тече:

Предстои тяхното преназначение по Закона за държавния служител през февруари или март. Ако видите правилника за устройство и дейността на МВР ще видите, че те вече са обособени като административни дирекции. С неспокойство следим какво ще стане там, тъй като очакваме колегите, които ще бъдат преназначени, да получат обезщетенията си при приключване на служебните им правоотношения. Реформи се правят с пари. Първоначално се влагат средства и след това се очакват резултатите.

Според него системата е сбъркана и професионалното ръководство трябва да управлява МВР, а политическото ръководство да го контролира дали правилно си върши работата:

Тук пирамидата е обърната. Политическото ръководи, а професионалното ръководство се явява в ролята на високоплатена секретарка. Това трябва да бъде променено коренно, за да тръгнат нещата в правилната посока.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 11

 1. #1
  офицер 12 ное 2015, 10:55
   
  13
   
  13

  Айде стига сте лъгали, на проетеста пред НС в неделя военните бяхме не повече от 100 човека, от моето в.ф. бяхме 2(двама), нито един кандидат-пенсионер не излезе, "борете се вие, нашта е ясна", дано да приемат 6 обезщетения със задна дата, да ви видя.

 2. #2
  ПРЕДЛОЖЕНИЕ 12 ное 2015, 11:00
   
  42
   
  1

  Обръщам се с молба към военните и полицаите - излезте по същия начин и още по-категорично и когато се гласува в НС предложение на МС чужди ВВС да охраняват българското небе. Не допускайте това национално предателство. Ако трябва да ядат бой и депутати и министри и който още трябва - да ядат, но не и България окончателно да се откаже от суверенитета си.

 3. #3
  Emil Zahariev 12 ное 2015, 11:26
   
  2
   
  0

  http://m.btvnovinite.bg/article/bulgaria/politika/dyankov-pravitelstvoto-trupa-dalg-s-koito-da-spasyava-energetikata.html

 4. #4
  Smart 12 ное 2015, 11:30
   
  14
   
  0

  "Обясниха ни, че до първо четене няма техническа възможност да бъде оттеглено каквото и да е предложение"

  Интересно ми е, кой е бил този "умник" и "специалист" по право.
  Ето как са оттегляни с решения на МС законопроекти внесени в НС и който твърди, че няма възможност за това си е обикновен лъжец.

  http://pris.government.bg/prin/document_view.aspx?DocumentID=2EcqPjDUQ9ZgFWc7kQK%2b0g==

  http://pris.government.bg/prin/document_view.aspx?DocumentID=8esIF3UpmXyK/KUhtGh8FQ==

  Явно юридическата грамотност на управляващите не е особено голяма. Или пък е голяма наглостта…..

 5. #5
  емигрант 12 ное 2015, 11:51
   
  15
   
  0

  УСПЕХ НА ПРОТЕСТИТЕ..........
  НО
  ИМАМ ЕДНА НОВИНА ТОПЛА ТОПЛА ОТ СНОЩИ.
  СЛЕД КАТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА АМЕРИКАНЦИТЕ И ТЕХНИТЕ МАРИОНЕТКИ, БЪЛГЯРИЯ СИ СПЕЧЕЛИ СЛАВАТА В ЕВРОПА ЧЕ ПРОДАВА ОРЪЖИЕ НА ТЕРОРИСТИТЕ И ГИ СНАБДЯВА С БЪЛГАРСИ ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ, РАЗХОДЕТЕ СЕ ИЗ ЕВРОПА И СЕ СБЛЪСКАЙТЕ С ОРГАНИТЕ ЗА СИГУРНОСТ ПОКАЗВАЙКИ БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ И ЛИЧНИ КАРТИ.

  ПРИЯТНО ПЪТУВАНЕ

 6. #6
  Смело с ръце 12 ное 2015, 14:14
   
  4
   
  15

  Баси тумбаците, като ги извикаш ги няма по 2 часа, а сега ще висят цял ден на пиацата. Ако може и всеки минаващ да им дава по 20 лева идеално ще им се получи. Все едно са на работа.

 7. #7
  И С ПРОТЕСТИ НЯМА ДА СТАН 12 ное 2015, 14:58
   
  16
   
  0

  Публикувано на 12.11.2015 / 9:43
  ТАКА НЯМА ДА СТАНЕ. И С ПРОТЕСТИ НЯМА ДА СТАНЕ. ТРЯБВА БУНТ СРЕЩУ ПОЛИТИКО-ИКОНОМИЧЕСКАТА-СЪДЕБНА МАФИЯ
  http://afera.bg/%d1%82%d0%b0%d0%ba%d0%b0-%d0%bd%d1%8f%d0%bc%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%b8-%d1%81-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b8-%d0%bd%d1%8f%d0%bc%d0%b0-%d0%b4%d0%b0.html

  Едни протестират за заплати,
  Други за горите,
  Трети за полята,
  Четвърти за кравите,
  Пети за ………..
  Така няма да стане.
  Всеки за нещо.
  И с протести няма да стане.
  Трябва бунт срещу Политико-Икономическата-Съдебна МАФИЯ.

  Трябва всички ЗАЕДНО да:
  – Отидем в Банкя да хванем божеството за дебелите уши и да питаме:
  Защо, бе, Защо, твойта мама, засекретихте доклада за КТБ и ни откраднахте 10 милиарда, Защо даде милиарди от нашите пари на частни банки, Защо национализира милиард от здравните ни вноски, Защо……..
  И бой по гърбината, докато каже Защо? Ама първо трябва да му свалим бронежилетката, за да усети болката.
  - Отидем в Бояна да хванем турския сокол за перушината и да питаме:
  Защо, бе, Защо ми се правиш на ни лук ял, ни обръчи от фирми правил, Защо ми се правиш на най-големия мелиоратор, Защо…..
  И бой по гърбината, докато каже Защо?……..
  Да отидем в цацаратурата да хванем Дебелия и бой по гърбината………..
  Него няма да го питаме Защо?, защото той сам ще си каже…………..
  Да отидем в Сърбия и хванем онзи за мустаците и няма да го бием в Сърбия за да не се излагаме пред чужденците.
  Ама ще го доведем в България, и ще го питаме:
  Защо, Къде, С кого,
  И бой по гърбината, докато каже Защо, Къде, с Кого,
  И защо криеш записите в Австрия при чужди прокурори, а не ги дадеш на нас….
  И има още за бой…………и Защо?
  Който е осъзнал, че ни управлява МАФИЯТА, заповядайте пред Народното събрание днес в 12 часа, за да се срещнем с МАФИЯТА. Който има да гледа деца, да гледа внуци, да учи, да работи, да прави пари, но е осъзнал, че ни управлява МАФИЯТА, не идвайте, само ме упълномощете да ви представлявам на срещата.
  А, тези които не сте осъзнали, ще осъзнаете до четири месеца, защото зная, че не сте тъпи.

  Веско Паунов
  Фейсбук

 8. #8
  Novae1 12 ное 2015, 22:03
   
  2
   
  0

  То отдавна е казано: "Хей народ поробен, що си тъй заспал.Ил живот свободен, теб не ти е жал".Излъгаха хората през 1990 г. да гласуват за някакво си велико народно събрание, велико, за това че над 90 процента бяха агенти на Държавна сигурност?! Това му е само великото на това 7-мо ВНС...

 9. #9
  Айде Холанд 12 ное 2015, 22:47
   
  2
   
  0

  Според г-на Добрев МВР трябва да се управлява от професионално ръководство?
  Да няма вътрешен министър или той да се назначава от главните дирекции за да е професонално ръководството.
  За целта има главен секретар на МВР-винаги професионалисти (Имаме и професионално ръководство, начело с главен секретар-Главният секретар на МВР е висшата професионална длъжност в министерството)
  Сега се притесняват и за колегите от администр.
  служби.Ала бала
  Аз се питам защо ,като са толкова лоши условията в МВР ,работа там се започва само с "връзки"
  Един познат кандидатства 4пъти в пожарната и 14 пъти в Гран.полиция момче в перфектна физ.форма,с англ.език и абсолютно чисто минало.
  Та с две думи стига са ревали за привилегии-рано или късно трябва да се редуцират-
  По-високи заплати- ДА (в рамките на приличното за Бг)срещу ПОВЕЧЕ РАБОТА.
  По-добри условия на труд ДА срещу КАЧЕСТВО НА СВЪРШЕНАТА РАБОТА

 10. #10
  Айде Холанд 12 ное 2015, 23:32
   
  2
   
  0

  В МВР проблемът не е толкова корупцията, а мързелът и тъпотата - See more at: http://www.pan.bg/view_article-5-325182-Todor-Todorov-Ne-korupciyata-a-myrzelyt-i-typotata-sa-problem-na-MVR.html#sthash.lzNjDz15.dpuf

 11. #11
  дядо Йоцо 13 ное 2015, 07:09
   
  1
   
  0

  до 2
  Остава тайна за обществеността, какво е било становището на ВВС за промяната на член 130 от ЗОВС.
  Не може да не се отбележи, че в шумотевицата около протестите тихомълком се пробута и този законопроект към парламента.
  В последно време явно всички промени в сектор "Сигурност" се правят на тъмно.
  И така не стана ясно, какво значи "съвместно".
  Ако летището, дежурния дом, керосина и логистиката са български, а летците и самолетите са чужди , това съвместна охрана ли е?
  На мен ми прилича повече на окупация...
  СЕГА САМО ОСТАВА ДА ГЛАСУВАМЕ И ЗА ТАКАВА СЪВМЕСТНА ОХРАНА НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА И СМЕ ГОТОВИ...и наведени...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка