ЗАСЕГА: ОЧАКВА СЕ НА 20 НОЕМВРИ ДА БЪДАТ ВНЕСЕНИ ПОПРАВКИТЕ ЗА ОТПАДАНЕ НА ПАРАГРАФИТЕ ОТ 9 ДО 16 ЗА СЕКТОР "СИГУРНОСТ"

Pan.bg 12 ное 2015 | 22:18 views (3985) commentaries(5)
img Бюджетната комисия премахна "полицейските" параграфи в бюджета
frognews.bg


Най-вероятно на 20 ноември ще бъде внесена поправка за отпадане на параграфите от 9 до 16 от Закона за бюджета за 2016 г., касаещи служителите на МВР. Това обясни Менда Стоянова след съвместното заседание на Комисията по бюджет и финанси и Икономическата комисия, на което беше представен проекта за Бюджет за 2016 година. 7

На заседанието участие взеха още ръководството на МВР и синдикатите. “Параграфи от 9 до 16 ще бъдат оттеглени" гарантира председателят на бюджетна комисия Стоянова. Комисията прие държавния бюджет с 12 гласа „за“ 7 „против“ и 0 „въздържал се“. В законопроекта са заложени очакванията за реалния растеж на БВП като се очаква той да достигне 2,1% и запазване на относително стабилни нива на растежа през 2017 и 2018 г., съответно 2,5% и 2,7 на сто. "


Подкрепата за държавния бюджет е подкрепа за правителството и обратното - неприемането му означава на практика бламирането на всяко едно правителство. В този смисъл се очаква поне на първо четене той да има необходимата подкрепа и да мине на следващата си фаза от обсъждане“, обясни финансовият министър Владислав Горанов.

"Дали съм доволен? Да. Не само заради заявената подкрепа, а и заради гласуването и сериозното отношение на народните представители“, допълни той. Във връзка с отпадането на предложенията му за социалните придобивки на служителите на МВР той коментира, че факта, че ще има такъв дебат е добра новина. "Това, което се анонсира още в неделя е, че тези проблеми ще бъдат изтеглени от тук и темите за преструктуриране на бюджетите от сферата на отбраната и сигурността ще се проведе международното представителство, синдикатите, правителството“, каза още той.

Министърът на финансите коментира, че добрата новина е, че промяна в МВР ще има. "Независимо, че за следващата година за сектор „Отбрана“ и „Сигурност“ ще има над 300 милиона лева повече вероятността да се окажем неудовлетворени от работата им е висока“, коментира той. Във връзка с протеста на полицейските служителите Горанов уточни, че ако обществото и депутатите преценят, че има нужда от реформа в МВР тя трябва да се случи. "Това, което можем да гарантираме е, че параграфите ще бъдат оттеглени“, заяви Владислав Горанов. По думите му темите ще се дискутират в рамките на парламента и синдикати. Той припомни промените в пенсионния пакет и каза, че месеци наред е имало протести, но сега има осъзнаване, че трябва да има промяна.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  Кирил Киртаков 12 ное 2015, 23:08
   
  10
   
  0

  За нищо не става и това правителство. Каже едно, след това го отрече. Циганска работа.

 2. #2
  Ум Белия Делфин 13 ное 2015, 10:27
   
  2
   
  0

  Ами че какво да става: Излиза че политическият бос на министъра в конкретни среди бил известен като Рада Дълбоката. И това според тартора на този кръжец...
  http://www.blitz.bg/news/article/374367
  Хомо/юдо/масонски/задграничен хибрид.... Ясно закакво беше това - в нашите две министерства тия никога не са били търпяни и гей мафията решила да ни отмъсти.....

 3. #3
  ОР 13 ное 2015, 11:40
   
  9
   
  0

  Значи очакват да внесат за второ четене ЗДБ на 20.11 и тогава да отпаднат въпросните параграфи.
  А ако го внесат следващата седмица, на 25 или 26.11.? И докато мине четенето стане 1.12.?
  И ако параграфите СЕ гласуват в зала в този си вид? А срокът на министъра за рапорт за уволнение е 30 дена, т.е. "ДА"-то му ще дойде след като поправките вече са в сила.
  Ако това е задната мисъл на Горанов - браво, добре е изчислил времето. И ако втората му задна мисъл е да се премахнат част от ограниченията за МВР, но да останат всички за МО? Така де, военните и този път показват, че са (сме, то и аз съм бивш такъв) безопасна игла, "боцкаща" само тук и във ФБ.

 4. #4
  росс 13 ное 2015, 14:01
   
  5
   
  0

  Бюджетната комисия нищо не реши за армията защото нашия веселяк пак се е скатал някъде на кЮфтеел...

  http://www.blitz.bg/news/article/374507

  имаме си банкетно куче, кво да се прави....

  за съжаление обаче се оказа че не е породисто, а ми обикновенна мъстия.
  То пък от къра кво да фанеш?

 5. #5
  закономерност 13 ное 2015, 22:43
   
  1
   
  0

  Няма смисъл от правене на планове за оптимизация във силовите сектори. Ние сами се "оптимизирахме". Само се чудя, като (ако) въведат готвените промени , дали ще се намерят хора готови да изпълняват определени длъжности "за родину". Как и на кой ще предадем знанията и опита си...? Тези, които не подкрепят протестиращите, дали осъзнават, че точат гилотината и за тях. Утре, когато няма полиция и армия, няма кой да защити обикновения човек в България и властимащите ще си правят каквото им е кеф, а те вече започнаха-винетки, съдилища в малките населени места и пр. Май трябва да се замислим...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка