Великобритания нанесе първите въздушни удари в Сирия

Pan.bg 03 дек 2015 | 07:55 views (3309) commentaries(4)
img bbc.com

Британски изтребители-бомбардировачи Tornado нанесоха първите въздушни удари по цели и позиции на терористи от т.н. Ислямска държава, разположени в Сирия.
Атаките са извършени само часове след решението на британския парламент за действие в Сирия. Решението бе взето след 10 часови дебати, като „ЗА” са гласували 397 членове на Долната камара на парламента и 223 „ПРОТИВ”.

Четири изтребители-бомбардировачи Tornado са излетели от британската военновъздушна база Акротири (Кипър) малко след гласуването. Два от тях са кацнали обратно в базата три часа по-късно, малко преди 03:00 часа по Гринуич.


Кореспондентът на ВВС в Кипър е информирал, че двойката Tornado са излетели с по три 230-килограмови авиобомби Paveway и са кацнали обратно в базата без тях.

MО на Великобритания ще даде подробности по въздушните удари по-късно днес.

Video: http://www.bbc.com/news/live/uk-34991344
" target="_blank">

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Хубаво, 03 дек 2015, 08:33
   
  6
   
  2

  и ЮК се включиха, но как са "заобиколили" С-400?
  Или са се свързали с руският щаб и са им казали, че цел са им ИД?
  Франция толкова се кани, преговаря, договаря ..., а тези вчера решиха и веднага започнаха!
  Нали уж бяха в разширената коалиция на Обамата? Сега и самостоятелно се изпъчиха!

  Ванга била казала: "...От войната, в Сирия камък върху камък, няма да остане". То ако всичките тези коалиции си хвърлят бомбите там, точно така ще стане! Ще заприлича на лунен пейзаж!

 2. #2
  Geocom 03 дек 2015, 09:55
   
  8
   
  2

  Не са самостоятелно - реално след французите и те се включиха на страната на Русия, Италия и Гърция и те са на страната на Русия нищо че не са се включили - само оная дърта кошница Меркел все още се дърпа но ако и тя се присъедини и американците ще духат супата - НАТО ще се разпадне.

 3. #3
  До #2 Geocom 03 дек 2015, 10:25
   
  7
   
  2

  Германия е особен случай! След ВСВ даже е имало предложения да се кастрират немците, за да няма повече фашизъм в света? НО, ционистите в САЩ са решили да я използват за техни цели!
  Днешна Германия е практически територия на САЩ! С 174 военни бази на САЩ на тази територия и гинеколог за МО на Германия, не знам дали те са по-малко зависими от САЩ, отколкото ние?
  А народът им е с много яко промити мозъци! Обясняват им, че щом имат право да пътуват по цял свят, да учат или даже да живеят завинаги в други страни, това е "свободата"! Да, но това е САМО индивидуалната свобода! Ако държавата им е постоянно подчинена на друга, то когато плащаш данъци, работиш и живееш в родината си (ако си германец), ти практически си зависим от друга страна, даже от друг континент!
  Не мисля, че на нормален немец му е харесало, когато ги накараха да плащат за Гърция милиарди долари, които си присвоиха банкерите! И сега, едва ли има някой там, който да е съгласен да работи много, да плаща данъци, а тези пари да се дават на Турция за някакви си бежанци или даже да му ги сервират в немските градове, да им търпи мърлящината? То за това новата партия "Алтернатива за Германия" вече се смята за третата в страната, ако в момента се проведът избори!
  Жалко за Германия! Такава страна, такъв народ - техничари и да са така зависими? Конституцията им е още от времето, когато са били окупирани, направена като временна за да определи статуса на Германия, като подчинена на "победителите". Няма смисъл да пояснявам, че тези "победители" за Германия са САЩ и Англия! Така, когато се "обединиха" 1990 г. на 3 октомври, ГДР-то със западната, то не беше истинско обединение а т.н. "присъединение". ГДР беше просто присъединено към западната, която се явява юридически, подчинена зона на САЩ!
  И "старата кошница" Меркел, вместо да каже истината на немците и да поискат от САЩ свобода и национална независимост, се напряга да изпълнява всичко, което САЩ й казват!
  Това обаче днес не е трагедия само на Германия! С образуването на ЕС, като една голяма държава, става трагедия и на другите в ЕС! Ето сега ни призовават от Германия да приемаме квоти от чалмарите... Искат да събираме и пари за Турция... и ред други простотии.... Е, това не е политика, полезна и градивна за България, но "нашите" се подчиняват, понеже сме в ЕС! А това означава подчиняваме се на САЩ и изпълняваме техните политически цели! С една дума, с влизането ни в ЕС, сме загубили доста голяма част от националната си независимост! А с влизането ни в Нато, загубихме и възможността си, сами да се защитим от потенциални врагове... Не знам дали сме в момента по-независими от Германия? Макар и базите на САЩ у нас да са много по-малко, то на практика, сме си и ние провинция на САЩ!

 4. #4
  Geocom 03 дек 2015, 16:48
   
  4
   
  0

  Мечтата на генерал дьо Гол беше за обединена Европа от Атлантика до Урал - забележи че в нея влиза Русия но не влизат САЩ и Турция.

  Проблема е не ЕС а НАТО и това че реално Европа е Окупирана от САЩ. Ако се разпадне НАТО преди ЕС ние ще сме си самодостатъчни и ако не е тази конфронтация с Русия налагана ни от САЩ - ще си живеем много добре, но американците знаят че това е смъртна присъда за тях и няма да го допуснат без бой.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка