Warning: getimagesize(http://www.glasove.com/images/crops/59154-560x315-trim(31,0,582,413).jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

"ВУЛГАР, ВУЛГАР..."

Pan.bg 14 яну 2016 | 20:47 views (4540) commentaries(10)
img Във Враца бе направен опит мутрите, които убиват, да минат за жертви. В рамките на 24 часа бе проведена масирана медийна атака, включително и във Фейсбук, убитият да бъде изкаран виновник за собственото си убийство. Това е тенденцията. Перверзен отзвук от Европа - изнасилвачите са жертви. Това е сатанизъм и е далеч по-сериозно предизвикателство от политическата неадекватност, липсата на справедливост и опитите тези неща да се обяснят с морални, политичеки и социални аргументи.
"Вулгар, вулгар"Най-безпомощно ми се вижда причините да се търсят в законодателните празноти и липсата на съдебна реформа. Кибиците до биячите и умниците във Фейсбук, които се впуснаха в казуистика, по същество са
клакьори на това зло.А да се хвърля вината само върху конкретните шефове на министерства и прокуратура започва да става комично, защото няма такива институции. Онези, които ги оглавяват, са генерали без армия. Те нямат никаква реална възможност да задвижат каквото и да било, защото надолу всичко се е разпаднало.

Когато убиха бабата на приятелката и колегата ни в “Гласове” Милена Нейова, полицаите във Видин пуснаха преписка за откраднато одеяло. Сега прокурорите във Враца се опитаха да обявят убийците за непредпазливи, а убийството за лека телесна повреда. И в двата случая става дума за неадекватност, лична незаинтересованост, некомпетентност и може би местна корупция и лични познанства. Този познава шурея на онзи и т.н. Циганинът убиец дава дребни рушвети от кражбите на полицаите, а шефът на автокъщата (обикновено такива места са негласни депа за откраднати коли) познава прокурорите...

Когато се надигне вълна в медиите и началството от София се намеси, се спичат и започват да си вършат работата. Доколкото могат. Образът на кибика, който гледа как убиват момче, може да се пренесе по веригата на всички професии, както в случая с полицаите, прокурорите и т.н. Всички са кибици, анай-големият кибик е Бойко Борисов, който рита мач докато държавата се разпада.За това най-устойчив е неговият образ - харесват го, защото е като тях. Неандарталец с харизма. Това е неспасяемо.

Не виждам какво може да извади от ступора този народ, щом очевидното убийство не само не го плаши, не само не предизвиква съпричастността или екзистенциалната му мобилизация, не го гневи истински, но го тласка към логически главоблъсканици, псевдоюридическа казуистика, втренчване в намислени подробности, "които променят цялата картина", фоторепортерство, детективски страсти и прочие. В най-добрия случай мирни протести-бдения по образеца на холивудските сълзливи бози, с които им промиваха мозъка преди да почнат турските сериали.Подражателство и изкелеферченост, но не и адекватна човешка реакция.Две мутри убиха момче, почти дете, на улицата посред бял ден, пред очите на десетки кибици. Ние ще се изпотрепем да спорим дали си е глътнал езика и дали не си е просил смъртта, защото имал метален бокс. Малоумие, не ами скудоумие.

Ние, българите, сме царе на това да усложняваме простите и очевидни неща и да опростяваме сложните и изискващи внимание, компетентност, сериозност и задълбоченост въпроси от фундаментално значение.

Управлението на една страна е такъв въпрос, а ние лекомислено се примирихме с илюзията, че един разсеян простак от Банкя ще се справи с него, защото е пич и се разбира с народа. Не само, че не се справи, ами е на път да докара, разбира се с помощта на същия този народ държавата до по-голяма катастрофа от онази, до която я докара простака от Правец. Това, че населението започна безумно да се изпотрепва по улиците за направена забележка или подхвърлена реплика, е само симптом за нивото на институционална и обществена деградация. За изчезналата държава.

Ако това е стабилност не знам как ще изглежда нестабилността, която се очертава на хоризонта. iavor dachkov glasove
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 10

 1. #1
  Онзи 14 яну 2016, 21:24
   
  24
   
  5

  Явор Дачков да се извини за фразата "простака от Правец", защото иначе няма да му четат писанията.

  При "простака от Правец" това, което става (а не "се случва"!) сега, бе не само невъзможно, но и немислимо!

  Така че Явор Дачков да си мери думите, ако иска някой да го приема насериозно.

 2. #2
  Н Лишев 14 яну 2016, 22:10
   
  16
   
  0

  По неприятно е дори от това, което можете да си представите. В Северозападна България най-сигурният начин да те преследва полиция, прокуратура и дори съдът, е някой да подаде сигнал за престъпление. Всички вкупом ще се нахвърлят върху него, защото пречи на взаимния им бизнес и за да откажат останалите. Дребни и по-едри престъпници, заедно със селски и градски кметове, сдружени с полиция, прокуратура и съд, са нещо като в "камора", където всички се защитават взаимно по презумция -дори без да се познават. Тук от години най-сигурният начин да станеш кмет е обещанието:- Който ме избере, ще краде под закрила ,останалите ще бъдат преследвани. Това което пиша не е шега.

 3. #3
  И без тях си е ... 14 яну 2016, 23:23
   
  19
   
  2

  Яворчо,Яворчо...само и само да уязвиш Боко Тиквоко си способен да загърбиш обективните факти.Пишлемето скача с бокс да бие пешеходци и по нищо не се различава от пикльото който преби пенсионер в автобуса заради забележка към пиклата му.Е това пишлеме е имало лошия късмет,че е попаднало на простаци съпоставими с неговата парвенюшка наглост.Тиквоко и без тия простаци си е Тиквундер.

 4. #4
  дам 15 яну 2016, 00:05
   
  13
   
  0

  Н Лишев, такова е положението и в Южна България. Спомням си за един американец, който го мачкаха и тъпкаха по този начин, обаче той се оказа мъж на място и с един булдозер им еба майката на всички по списък. За съжаление тук няма кой един камък да хвърли, всеки е преклонил главица и търпи докато го режат с тъпото на ножа.

 5. #5
  Иванов 15 яну 2016, 01:47
   
  20
   
  6

  Г-н Дачков,
  Чета редовно Вашите статии, което трябва да е сигнал, че Ви уважавам. Живков нямаше никаква харизма, нямаше и висше образование, но беше по-мъдър от всичките ни политици взети заедно. И да се отрича тази мъдрост е меко казано липса на историческа памет.
  Писането на такива гневни статии няма никакъв ефект, може да си изкарате само едно съдебно дело и да платите грешни пари. Щом като сте умни, организирайте някаква реална съпротива, прогонете го този дебил от правителството, но се знае, чия маша е, послушник, колониален чиновник и ще бъде държан на този пост, докато неговите господари сметнат за нужно. А те са се настанили трайно у нас, купуват си и марионетките и медиите, че и с военни бази разполагат. България наистина умира, а няма кой да поведе народа. Сидеров го искараха вече луд и идиот, БСП е една беззъба опозиция, да не споменавам и другите партийки. Народът и всяка армия, всяко въстание, всяка революция има нужда от водачи, виждат ли такива г-н Дачков??

 6. #6
  Стойчо1 15 яну 2016, 05:20
   
  10
   
  22

  Какво сте седнали Номер 1 и номер 5 да ми ревете за ПРОСТАКА от Правец??? Бил направил незнам си какво и това което "построил" не можело днес дори да го боядисат....
  Тъпунгера управлява 35 години като лавира между шамарите и всичко, което "построи" се разпадна само за 2 години защото толкова беше качеството. Пясъчни кули. И тогава си бяхме на последно място в соц блока, какво ми ревете за миналото? 200 лева заплата, кола за 10 години, апартамент по милост, добро образование и кариера за избраните партиини кадри. 25 години простотия е рефлекция имено на тези 45 "социализъм". Някой направи ли сметката за 10 милиарда долара дълг, натрупан за 5 години преди 1989 и колко години го плащахме ПОСЛЕ? Някой даде ли сметката за масрафа?
  Тиквата е същия - харизматичен простак който ни води към бездната за пореден път.
  Всички без изключение важни съдебни фигури са отгледани по времето на правешкия простак, образовани са там и толкова си могат. Колкото и да ревете за миналото, ето ви реалността - разпад 25 години. Каквото е посято, такова е пожънато. Ако бяхте построили държава, сега щяхме да сме като Чехия - 2000 лева средна заплата, 4 милиона почиващи в чужбина, 9 милиона външни туристи, нулев спад на населението, 600х гастарбайтери.

 7. #7
  Цвятко 15 яну 2016, 10:08
   
  13
   
  6

  До # 6#6
  Стойчо1
  Жалък си .Явно си некъв сополанко който само е чувал за времето на Живков или си некъв подкупен кьопек.

 8. #8
  Ivan Petrov(Vankata_820) 15 яну 2016, 13:54
   
  2
   
  2

  Е К З А К Т Н О ! ! ! :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

  П.С. Няма какво да добавя!!!:)

 9. #9
  Ivan Petrov(Vankata_820) 15 яну 2016, 13:59
   
  6
   
  2

  БРАВО НА АВТОРА ЗА СМЕЛОСТТА - ТРУДНО Е, КОГАТО СИ ЗАОБИКОЛЕН ОТ ПУНТ@ М@РИ, ПОДОБИЯ НА ПРАВЕШКИЯ ПРОСТАК, ЗА КОЙТО ЧОВЕШКИЯТ РЕСУРС БЕШЕ НЕОГРАНИЧЕН, А ХИТРАТА ПОДЛОСТ: ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА!!!:) :) :)

 10. #10
  Шоп 15 яну 2016, 15:35
   
  5
   
  11

  До #6
  Стойчо1: абсолютно си прав, приятелю, но в този сайт на изкукуригали политически офицери и продажни руски подлоги няма кой да те разбере - ще те разкъсат!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка