ФРОГ: КРОЯТ ШАПКАТА НА ПИЛОТ НОМЕР ЕДНО ГЕН.РАДЕВ! ШАЛАМАНОВ, АНЮ АНГЕЛОВ, НЕНЧЕВ И АВГУСТИНА ЗАД АТАКАТА! ТЕ ИСКАТ F-16 ВТОРА РЪКА, А ГЕНЕРАЛЪТ - ТВЪРДО НЕ!

Pan.bg 20 яну 2016 | 11:59 views (7172) commentaries(44)
img Кроят шапката на пилот №1 генерал-майор Радев!
Фрогнюз

Кроят шапката на пилот №1 генерал-майор Радев!Ще защити ли премиерът генерала?

Министерски облаци се сгъстяват и около главата на командира на ВВС генерал-майор Румен Радев. Зад атаката на Шаламанов от Брюксел стояли твърдо съветникът на премиера Аню Ангелов, военният министър Николай Ненчев и съветничката-атлантичка в МВнР Августина Цветкова, научи Фрог нюз.


Тези дни Велизар Шаламанов нападна остро от Брюксел генерал Румен Радев поради разминаването му в позиите им за МиГ-29 и придобиването на нов изтребител за българските ВВС. Според запознати истинската причина е в това, че Шаламанов, Ньойски и Ненчев / в трупата на Аню е и бившата му заместничка Августина Цветкова, сега съветник в МВнР, която кой знае защо участва във всеки съвет по отбраната при министъра/ твърдо отстояват решението новият самолет за Военновъздушните ни сили да бъде F-16 второ употреба, каквото е желанието на най-големият ни партньор в НАТО. Явно тяхното желание се разминава с екпертната оценка на генерал Радев и това предизвиква конфронтацията във фейсбук, медиите и зад кулисите. Запознати със случая отбелязват, че много от пилотите и експертите посочват, че е най-добре българското небе да бъде пазено в бъдеще от шведските изтребители „Грипен”. Ужас за "бандата на четиримата"! И точно поради това се изравя томахавката и се удря по един от малкото генерали, който имат дупе и гръб да отстояват интересите на България и българската армия, категорични са военни експерти.

image

Съветникът на премиера - Аню Ангелов, след като е дал съвет на Борисов да извика ген. Радев и да го прикани да си скъса оставката преди време, сега с характерен за него ренегатски маньовър иска да постави пилот №1 на мястото му. В президенството са твърдо за натовски изтребител, а пък и съветниците там май са безгласна буква. В парламента са наясно с обстановката. Там гласът на шефа на комисията по отбрана ген. Михо Михов остава глас в пустиня. А гласовете на адмирал от резерва Пламен Манушев и полковниците Валентин Радев и Владо Тошев, депутати от ГЕРБ, въобще не се чуват, защото, видите ли, щяло да има намеса на политическата партия в работите на армията.Залогът е голям – цената на проекта за модернизация на ВВС с нови изтребители надскача милиард.


Назначаването на генерал-лейтенат Константин Попов за шеф на отбраната също е част от борбата за укротяване и унизяване на ген. Радев. Отдавна се знае, че двамата не мелят брашно и лансирането на Попов само ще налее масло в огъня. И това вече е на път да стане. Поредният проект за закупуване на нов изтребител за българските ВВС се разработва в момента в министерството на отбраната, като пряк ръководител е именно ген. Попов. Така ген. Радев е изолиран от вземането на решение по въпроса на въпросите на ВВС и на изтребител , което е пълно безумие .И може най-накрая на пилот №1 да му писне, да ритне колесника и отиде в платената гражданска авиация. кой губи?


След генералският пуч срещу вицеадмирал Румен Николов, може да се очаква министерско-брюкселски пуч срещу генерал-майор Радев. Пък може и генералите пак да се подпишат за уволнението му. Кой знае? Сега вече разбирам думите на един друг голям генерал-пилот, който казваше, че в небето му е по-лесно отколкото на земята....
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 44

 1. #1
  емигрант 20 яну 2016, 12:19
   
  54
   
  8

  ВОЙНА, ВОЙНА, ВОЙНА

  РУСИЯ ---НАТО.
  АМЕРИКА ВЪН ОТ ЕВРОПА

 2. #2
  омар 20 яну 2016, 12:28
   
  76
   
  5

  И тримцата на снимката са за затвора!
  Времето им изтича и ще дойде време да гледат жално и да се кълнат че те нищо не знаят и нямат вина.
  МИслят си че американския консул ще ги закриля вечно и те ще са недосегаеми, но няма да е все така.
  Ще се порадваме и на техните жални очички. Има време за всичко. Всяко по реда си.

 3. #3
  емигрант 20 яну 2016, 12:28
   
  61
   
  6

  Тия бараки нали ви е ясно че ще дойдат от Турция а там ще подновят парка

 4. #4
  Натото 20 яну 2016, 12:35
   
  68
   
  3

  Ще дойде време националните предатели да си плащат за предателството

 5. #5
  OTAN 20 яну 2016, 12:58
   
  42
   
  7

  Дано не похарчим грешни пари за F-16 или дори F-18, особено втора употреба! По света се смята че F-18 са 'widow makers' (произвеждат вдовици), толкова много пилоти са загинали с тях....Но какво да правим - ВПК трябва да продава, непрекъснато.... Който не може да си позволи нови, ще си купи стари...Жалко само за пилотите и данъкоплатците.

 6. #6
  Geocom 20 яну 2016, 13:00
   
  48
   
  4

  Е как ще купим Грипен - то нищо че сме ужким в ЕС но нашите продажници са на пряко подчинение на Генерал-губернатора от Козяк и трябва да купим м-найста употреба F16 вместо нови Грипени поне на двойна цена. Така ще подпомогнем "братската" американска икономика - пък и после нали ще купуваме и въоръжение и части за тях щото ще са кошници.

  Така работи американската икономика и за това е най-силната - ще купят правителството на някоя бананова република като България и после стократно ще си върнат парите като задължат аборигените да си купуват боклуци от тях на двойна цена, или като им вземат златото, или като ги принудят да плащат двойно по скъп ток и всякакви други.

 7. #7
  И.М. 20 яну 2016, 13:13
   
  24
   
  0

  Най-важното е кой вариант предлага най-добри условия за логистична поддръжка. Защото по принцип и трите варианта стават, включително и вариантът втора употреба, но за какво да купуваме нещо, ако не можем да го ползваме свободно и сравнително евтино? Точно по този признак най-вече трябва да се преценят вариантите и мисля, че някои хора (една работна група) вече са го направили. Най-добре да се чуе тяхната дума, а не на откровени лобисти. Защото цената винаги има значение, особено в тия трудни времена.

 8. #8
  заходящ 20 яну 2016, 13:22
   
  4
   
  53

  Грипен може но в никъкъв случай да не оставят Миг.Даже по добре на старо отколкото руските-не знаете ли каква криза ще я тресе Русия скоро ?

 9. #9
  някой си 20 яну 2016, 13:30
   
  20
   
  2

  До Гейком. Вземаш целия си пост заменяш думата американци с името руснаци и разбираш,че и вторите работят като първите.Големите винаги лапат малките,такъв е живота.

 10. #10
  Еех племе ефемерно 20 яну 2016, 13:45
   
  45
   
  3

  Доставките на F-35 започват, Норвегия получи първия самолет. турция чака доставките на техните нови самолети, което ще ги отърве от доста стари техни F-16, И ЦЕЛТА НА КОСТЮМАРИТЕ ОТ СОФЕТО СЕГА Е ДА ВЗЕМЕМ СТАТИТЕ ИМ БРАКМИ С НЯКАКЪВ ОСТАНАЛ РЕСУРС. Ако ще е еднодвигателна схема. САМО НОВИ JAS-39 GRIPEN за нашите ВВС. Със Шведите ще се получат много гладко и добре нещата отколкото с шибаните тюрки, или продавачите на F-16 отвъд океана които ги боли патката за България. Свобода за България!Нови GRIPEN!!! Минимум 16-20бр. И по дяволите скълъпете Ремонт за МиГ-29 ЩОТО Е ЯКА ТОЯГА ЗА МАНЕВРВН ВЪЗДУШЕН БОЙ, И Е ЕВТИН ЗА ЛЕТЕНЕ, НЕ СЕ ПРАВЕТЕ ЧЕ НЕ ЗНАЕТЕ!

 11. #11
  Mиро миротвореца 20 яну 2016, 13:49
   
  22
   
  3

  Чета коментарите на колегите и с част от тях съм съгласен.
  Но винаги има едно ,,НО,,.
  Това “НО,, е следното: Как и по какъв начин да се намери подход,инструмент за да се приложи най-добрия начин на въздействие срещу такива олигофрени- А.А/акото,ньоското или нещо друго ароматно/,Валентин Радев/Валю КРАДЛИВОТО/.
  Пламен Манушев& company от ПП ГЕРБ и все осталнули сволочи.
  Та, ако искаме да има ВВС и модерна структура , то да си спретне един протест всички ние които милеят за ВВС и БГ армия.Например пред МО на ул Дякон Игнатий -3.................................
  Напр. с постоси ,,ГЕРБ гробокопач на БА.,,
  А.А. ,да ти пикам на генерала.Докога ще си жив,,
  В.Радев- измекярски капут.
  ПЛ.Манушев-герберски буклук и т.н.
  /моля редакцията на написаното от мен, да не се обвързва от коректора с тази на позволеното от комисията на уважавания шеф Лозанов./
  БЛАГОДАРЯ!!!!!!!!!!!

 12. #12
  Джихади Джони Деп 20 яну 2016, 13:56
   
  12
   
  0

  Браво за принципната позиция И.М.! Въпреки, че сте азкон-овец, очевидно това не Ви пречи да бъдете трезвомислещ човек и предизвикващ респект български офицер от резерва.

 13. #13
  Geocom 20 яну 2016, 14:07
   
  16
   
  4

  До #9
  някой си

  Вярно е че руснаците работеха така когато беше СССР - и наистина че големите лапат малките - но има една съществена разлика - това се получава когато си под ботуша на големия - ето това не можете да го проумеете защото са ви промити мозъците. Израел да не е по голяма от нас - защо те си правят собствена политика и лавират между големите. Нашите продажници - същите които преди ни продаваха на СССР сега са ни продали на САЩ - че и даже сме по-зле и от преди. Вие ми кажете защо трябва да сме подлога все на някого.

  Нали сме в ЕС - редно е да купим нов европейски изтребител който ще ни излезе със сигурност по евтин от тези кошници.

  Не четеш ли че проектът надскачал милиард - е познай колко самолета ще вземем и по колко ще ни излязат. Иначе няма пари за ремонта и модернизацията на Миг-овете по западни стандарти. Миг-а ако му сложат авионика на F16 става даже по-добър от него и ще ни е много по-евтино но целта е да се изцуцат едни пари от бедна България.

  Аман от промити мозъци.

 14. #14
  Цирк "Балкански" 20 яну 2016, 14:37
   
  14
   
  3

  Цирковата трупа по буфосинхронизъм на заслужилите антинародни артисти - Шаламанов, Ньойски и Ненчев ще забъркат поредния отровен коктейл, който ВВС ще сърбат през следващите няколко години, до окончателната ликвидация на този вид въоръжени сили.

  По същество, буфосинхронизмът се състои в безкрайната еквилибристика на взятките, докато се забавлява публиката и угажда на господаря!

  Целите ВВС трябва да застанат твърдо зад генерала си, ако искат да останат нещо повече от книжно понятие в учебниците по история.

 15. #15
  интрига-интриганти 20 яну 2016, 14:48
   
  14
   
  4

  Шамандурко, г'Аню, Къдравия и Мангустина, на тези само като им видя имената и не чета надолу каква простотия са "изобретили", особенно когато се противопоставят на капацитет, като ген.Радев.
  Всяка тяхна дума или мнение са писани и платени от господарите им, тези хора нямат собствено мнение, просто защото физически не могат да си създадат такова, толкова са им възможностите.
  Интриганти!

 16. #16
  ВБА 20 яну 2016, 14:50
   
  9
   
  0

  На първо време да се вземат 3 Грипена на лизинг, и то, ако може веднага. След това в зависимост от офсета на шведите може да се закупят 7 Грипена, а след това, още 3 на лизинг. Трябва да се помисли и за по нисък клас изтребители, а на това отговаря Як-130 иалианско изпълнение макар, че са по скъпи от чешките, но имат по добри технически характеристики. Ако е възможно веднага да се купи една ескадрила от тях. Кофти неща се задават, и е за предпочитане първо да се купи една ескадрила якове и след това грипените. Дали, ще има време до края на тази година, ще се разбере.......

 17. #17
  Подкрепа за ГЕНЕРАЛА! 20 яну 2016, 15:03
   
  25
   
  5

  Сега ген. Радев ще разбере, дали не е сам воин в боя и дали гласът му не като на "викащия в пустиня". Битката не е лична, затова си струва тя да бъде подкрепена от всички, които имат морал, отговорност пред поколенията и някаква тежест в армията и обществото.

  Свободната журналистика, ако все още я има, би следвало да се понапъне и допринесе за правилното осведомяване, с последващо формиране на обществено мнение по въпроса, което да прерасне в граждански натиск, в подкрепа на патриотичната военна експертиза, во главе с генерала.

  Утешителното е, че поне екипът на "Пан" върши своята работа по въпроса, което никак не е малко, защото доста народ преминава през сайта и редовно чете тук.

 18. #18
  zlpetrov 20 яну 2016, 15:29
   
  21
   
  0

  Нещо извън темата,ама по нея....Та .....баща ми се пенсионира през 1967 като пилот на МИГ-19 в Узунджово и веднага постъпва на работа в Тексим на АН-2.Отиде и изкара две акции в Судан върна се през 70 и отиде в "Кореком" да си купува Пежо 405/или504/ не си спомням,обаче няма.И му предлагат ВОЛВО 144 ,но с дефект в карбуратора,но на по ниска цена.Той го купува,кара го три години,търси жигльори по Кореком няма и няма! И накрая през 74 написа писмо до централата и от там му изпратиха писмо/още го пази/ с официалното лого на ВОЛВО и подписано лично от президента на фирмата/тогава/,че няма как да му изпратят жигльорите по пощата,но на панаира в Пловдив през есента на 74 фирмата ще има представителство да отиде там с писмото и да го покаже! Бях ученик във втори клас ,но си спомням как отидохме на панаира,намерихме представителството,баща ми извади писмото,показа го и един бръкна в един сандък и му даде пакет! На въпроса на баща ми колко дължи той отговорил,че колата е гаранционна,знаят за проблема,той е отстранен в следващите серии,и това е за сметката на ВОЛВО.По нататък....баща ми го кара до 1984 когато го продаде,ДС го емаха още през 75,защо си купил ВОЛВО,а не ВОЛГА,две години не го пускаха да лети извън България и т.н. Но ,това е по въпроса на логистичната поддръжка/както е модерно да се изразяваме/ сега....

 19. #19
  TPE3BEH 20 яну 2016, 16:00
   
  5
   
  11

  Как пък решиха, че Грипен бил най-доброто решение, което ще пази родното небе?

  Какво стана със конкурса?

  По принцип, който и от вариантите да изберем, всеки е добър за родните ВВС (Тайфуна ни е мааалко скъп, но пък си е звер).

  Така, че според мен, правилният избор ще е който даде най-добрата оферта - това е!

  И воабще да не се притесняват да взимат самолети на старо. И без това налечните варианти са от старо поколение, което след 10-15 годнини няма да е адекватно решение на бойното поле, така че няма смисъл от нови машини 4-то поколение. Ще стане както и стана с Миг-21 бис, които сме ги взели през 82-ра и си ги дондуркахме до миналата година.
  По добре да вземем нещо временно, с което пилотите да направят адекватен преход към НАТО-вски изтребители, пък след 15 години да се мисли за самолет от ново поколение. Тамън и технологията вече ще е узряла.

 20. #20
  До генерала 20 яну 2016, 16:15
   
  19
   
  3

  Добре бе генерале, казвате нашите Мигове са вече с изтекъл ресурс на различни компоненти в тях. Питам се, не е ли възможно по време на полет, съвсем случайно нещо да даде на късо, и самолета съвсем случайно да изтърве товара си също толкова случайно над една определена сграда в центъра на София, където пък още по-случайно, точно в този момент има заседания? Примерно петък? :D

 21. #21
  AАх бури, бури 20 яну 2016, 16:28
   
  6
   
  8

  в чаша вода ....няма нищо такова - бъдете сигурни ..!!Ако радев си тръгне то ше е защото, се опита да използва политическия екит на България за свой, кариерестични цели....и да играе от другата страна т,е с публичното, солидарно ориентирано мнение. С други думи - Радев се готвеше за политическа кариера, но лидерска, използвайки метода на "политическата диверсия " ..Аз лично нямам нищо против Радев да води дейност в областта на висшето политическо лидерство, но при едно условие - никога да не се зайграва с народа, по отношение на неговите социални въжделения, свобода и справедливост , посредством методите на псевдопатриотизма и откровенното двуличие..

  Ако са го разкарали от вскакви комисии по избор на изтребител - то е за това ....!!

 22. #22
  Стратега от Мировяне 20 яну 2016, 16:35
   
  9
   
  4

  "По добре да вземем нещо временно, с което пилотите да направят адекватен преход към НАТО-вски изтребители, пък след 15 години да се мисли за самолет от ново поколение."

  Да не се забравя, че при нас "временното" ВИНАГИ остава за "постоянно". Ние носим "цървулите" и "потурите" си докато се продънят съвсем, като междувременно постоянно ги кърпим - кръпка върху кръпка. Затуй е по-благоразумно "цървулът" да е НОВ и марков!

  Грипен-ът е най-добрата алтернатива, в частния случай, в който се намират ВС и ВВС на РБ към момента, и това се знае отлично от всеки здравомислещ и честен експерт, без значение дали е независим или открит/прикрит/покрит лобист.

  Най-накрая трябва да се сложи точка на прекалено дълго продължилата безвкусна дискусия по темата. Ситуацията е следната - очевидно шведската оферта е едновременно бюджетно реалистична и най-перспективна за развитие във времето, даваща нови работни места, предполагаща трансфер и усвояване на високи технологии и прочие, а всички останали очаквания и предложения са или свръх-финансовите възможности на страната, или са отчайващо безперспективни в средносрочен и дългосрочен план.

  Откровените лобистки залитания на всевъзможните конюнктурни безгръбначни лакеи, вече десетилетия загробват армията. Обаче днес се копае гробът на самата държава! Вече нямаме отпуснато време за грешки и поредните несполучливи експерименти, угаждайки на всевъзможни господари, но не и на собствения си интерес.

 23. #23
  ВВС 20 яну 2016, 17:01
   
  9
   
  2

  Тия "кроячи" много да внимават, че не знаят като се отпуши народното недоволство, какъв Х_Й ще ядат та България ще им се стори тясна!

 24. #24
  Подлост и мизювюрлюк 20 яну 2016, 17:06
   
  10
   
  2

  И после как да обичаш нато и америка?

 25. #25
  Томов Краси 20 яну 2016, 17:10
   
  20
   
  11

  Коментарът е цензуриран, заради обиди /нецензурни изрази/ груб тон/ разпространяване на неверни твърдения/ не е по темата. Admin

 26. #26
  Банго Василий II 20 яну 2016, 17:29
   
  6
   
  15

  Томов, Краси! Стига циври бе! Остави тая работа на ученичките.

 27. #27
  Това е България 20 яну 2016, 17:37
   
  0
   
  2

  OSCE Representative condemns violent attack on journalist in Bulgaria, urges investigation
  VIENNA, 19 January 2016 – OSCE Representative on Freedom of the Media Dunja Mijatovi? today condemned the violent beating of Bulgarian journalist Stoyan Tonchev.
  According to media reports, on 14 January Stoyan Tonchev, an investigative journalist for the website Hello Bulgaria, was severely beaten by unidentified persons with baseball bats outside his home in the town of Pomorie, Bulgaria.
  During the beating, the attackers reportedly threatened Tonchev, asking him how long he will continue to write. The journalist was taken to hospital where he was treated for severe injuries to his skull and face. He reported the attack to the police.
  Bulgarian Minister of Interior Rumyana Bachvarova, on the day following the attack, affirmed in front of media that the authorities would quickly respond to the incident. According to the latest media reports, police have detained two people suspected of carrying out the attack.
  Welcoming the swift reaction by the authorities Mijatovi? said: “I urge the authorities to thoroughly investigate the attack and bring the perpetrators to justice. There must be no impunity for attacks against journalists."

  The OSCE Representative on Freedom of the Media observes media developments in all 57 OSCE participating States. She provides early warning on violations of freedom of expression and media freedom and promotes full compliance with OSCE media freedom commitments.

 28. #28
  ТОС-1А 20 яну 2016, 17:54
   
  10
   
  2

  Тая мръсна измет заслужава не затвор а направо трепане.

 29. #29
  Теодолит Тодоров 20 яну 2016, 18:00
   
  10
   
  2

  "Тая мръсна измет заслужава не затвор а направо трепане."

  На фона на недоразумението Ненчев, дедо Аню е направо росна китка за мирисане.

  По антипатичност и тотална неадекватност, текущия военен министер мери мегдан с друго едно недоразумение - прецедента главнокомандуващ нищото!

 30. #30
  композитор 20 яну 2016, 19:52
   
  1
   
  2

  В армията властва принципа на единоначалието.
  Ккандва

 31. #31
  композитор 20 яну 2016, 19:58
   
  1
   
  12

  В армията властва принципа на единоначалието.
  Кой командва?
  Естествено министъра, независимо какъв е, че Аню е бивш военен, има право на мнение.
  Ген. Радев - Вън , такива ербапи са в изобилие в армията , дайте да я караме по сериозно.
  Един Боко ни стига, Сиктир !

 32. #32
  Йово 20 яну 2016, 21:33
   
  1
   
  2

  Клакьорите на заплата, подчинени на Кардашианската и Дани Гейчето пак налазиха.

  Прочие, да видим дали на ПАнчовците ще им стиска да пуснат тоя материал:
  http://blife.eu/%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%B2-%D0%B2-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF/

 33. #33
  Баце Методиев 20 яну 2016, 22:24
   
  7
   
  0

  Отново замириса на тлъст комисион и комисионерките се защураха из етажите на властта да лобират за крантавата стока. То е ясно, че и за Баце ще има, нищо че той сега си кротува като съсел на чужд таван. Ако има за Баце достатъчно от заделения милиард, то няма сила на тази планета, и дори в галактиката, която да спре Баце да мине през трупа на някакъв си киртак, бил той и въздухоплаващ генерал... Балканските реалии у нас са така неотменими, както е неотменимо земното притегляне! А пък дедо Ньойски, да го питаш що са му на тез дърти години още грешни парички??? Къде ще ги носиш бе старо-харо? Ако ще да са за унуките - тогаз ти е простено... Алал да са и на останалата отцепредателска пасмина!

 34. #34
  Томов Краси 20 яну 2016, 22:24
   
  15
   
  6

  Коментарът е цензуриран, заради обиди /нецензурни изрази/ груб тон/ разпространяване на неверни твърдения/ не е по темата. Admin

 35. #35
  Тавански съсел 20 яну 2016, 22:34
   
  6
   
  13

  Томов бе, Краси, ако извадиш от уравнението с много известни: "Михо Михов, пияницата Димитър Георгиев-кметЪ, ефенди Симеон Симеонов и пигмея К.Попов" ген. Радев, ще ти призная под сурдинка, че принципно си прав, и дори и да не ти се вярва, че даже сме в един отбор. Сега става дума за нещо много повече от това да се одере кожата на още един генерал. Преглътни миналото и бъди мъж. Логаритмувай правилно поне в сюблимния момент, бе човече!

 36. #36
  Томов Краси 21 яну 2016, 07:01
   
  14
   
  8

  Митко,а Деса -поетеса участва ли в уравнението,или тя
  само по пУтенето?
  Много по-здрави на калинките близнаци,от вашия отбор(убор)!

 37. #37
  fox81 21 яну 2016, 11:14
   
  2
   
  0

  Може ли някой да каже колко излиза един летателен час+ поддръжка, разбити във времето междуресурсни поддръжки, наложителни смени и т.н. на МиГ-29, Грипен, МиГ-35, КенF-16 и Су-35

 38. #38
  Izumen 21 яну 2016, 15:40
   
  3
   
  3

  Хора, не се заблуждавайте! Нито Словаци, нито Унгарци или пък Поляци, че ако щете и Сърби не са по-глупави от нас. Една модернизация за съвместимост с Натовските системи за опознаване, малко модернизиране на радара и второ радио и ето ти МиГ-29 чисто нов, като натовски?!?! Малко пари и повечко желание, иначе казано - професионално мнение, а не политическо навеждане!

 39. #39
  До Izumen 21 яну 2016, 18:18
   
  3
   
  3

  Забравяш, че Русия забавя, но НЕ забравя, нито пък вярва на сълзи (особено крокодилски)!

  Край с МиГ-29! Сърди се на баце, на прецеденто и най-вече на земеделецо. Край с МиГ-29! Точка!

  Апропо, край и с "Точките"...

 40. #40
  Сагата... 21 яну 2016, 19:45
   
  5
   
  1

  ...с двигателите беше необходима, за да се елиминира потенциалната възможност за удължаване на службата на МиГ-29 в родното небе, т.е. напълно да се снеме от въоръжение. Съвместимостта с Натовските системи за опознаване е лесен за решаване проблем, но умишлено се игнорира. Сагата с полските двигатели бе твърде гламав политически ход за проманипулиране на ситуацията, който разчита на това, че е по този начин неизбежно и силно ще се раздразнят руснаците, принуждавайки ги да сложат прът в колелата на скърцащата до разпад българска обозна каруца. И така, след безкрайни протакания, политическо глумене и безумни пируети, отново си идваме на думата, нашепната в ушето от дявола - кенеФ-16, с неизбежен бонус в зелено за заслужилите оперетни херои. Професионаците никой, за нищо не ги пита, а когато си позволят да не слушкат, просто им "кроят" шапката.

  Добре, нека е Ф-16, но да е нов! А това може да стане само ако грингосите благоволят да се бръкнат и те малко в джеба, чрез съответните бонуси, отстъпки и разсрочвания. Да, ама не! На свикналия само да взема, дори не му хрумва мисълта, че понякога трябва и да дава! Ама тъй и баба знае... Ако не щат да развържат кесията, тогава - Грипен! Ето на тази елементарна логика почива националният ни интерес. Трябва да се пазарим с грингосите, дори, когато не сме в позиция да го правим. Вземете турците и гърците за пример. Пазарлък до дупка! Ако не - Грипен!

 41. #41
  ХиХи 22 яну 2016, 07:29
   
  3
   
  0

  37-и това сравнение го давах преди доста време, не ми се рови сега, Грипена бе около 4500$ НА ЧАС!!!

  Сега сигурно е поевтинял в долари, 'щото еврото поевтиня към долара :-).

  А иначе все повече стигам до същия извод като "Сага-та".

  Толкоз им е на политичетата акъла. Те "веруват", че има къде да се скрият. А не осъзнават, че са "козел опущения" :-))).

 42. #42
  СтарЧилякЧебанин 22 яну 2016, 13:37
   
  3
   
  0

  Кучето е толкова плитко заровено, че дори човек с тежка хрема би го подушил! Нещо повече - то овонява цели ораталък около България, а съседите с радост ни гледат сеира. Всички исторически врагове на българите злорадстват, защото разбират, че в един момент ще трябва да поделят по между си "наследството", без да е пукнала пушката и на един войник! На българина не му трябва зъл външен враг, той самият, услужливо му свършва най-мръсната работа!

  Ненчев, надяваме се да не забравяш, че си БЪЛГАРСКИ служител, който по закон е длъжен да отстоява единствено БЪЛГАРСКИТЕ интереси! Нищо, че нищо не зависи от теб...

 43. #43
  Варламей Злочестий 22 яну 2016, 14:55
   
  3
   
  0

  Хипотетично, която и пръчица да изтеглим, все ще е късата, защото на нас българите хич не ни върви в комара. Алчният за бързо забогатяване човек е гламав човек, затова е лесно да бъде преметнат по гръб. Светът е пълен с ловки шмекери, илюзионисти и продавачи на безумни илюзии, които мечтаят точно за такива балами, които вече са световен дефицит.

  Ако направим една бърза ретроспекция на така нар. "преход", ще видим, че на приходящите "инвеститори" в бълг. икономика, винаги сме дарявали не дори слон, а мастодонт, в замяна на част от черупката на яйцето, снесено преди много години, от вече блажено усопшая кокошка. Дори не спазваме вековната си традиция, която гласи: поне да е "кон за кокошка"! Всички, все още останали у нас разумни люде, се боим, че и отново ще бъдем жестоко измамени и ограбени от световните лешояди, в поредната сфуматна завера с наши, "братя" - отцепредатели! И това пак ще е поради същите извечни български въжделения - ненаситната алчност, комбинирана с абсолютната безскрупулност на бая ни Ганя, да тури ръка на Солунската митница, или поне да топне скришом палчето си в кацата с меда, че после в небесно блаженство да го пооближе, и така на няколко пъти, докато баламите най-накрая се договедят...

  Почти ни е в кърпа вързано, че отново ще ни набутат с най-лошия възможен вариант от всички, т.е. втора-трета ръка "кенеФ-16", които само след броени години няма да можем да си позволим да поддържаме, а за да могат да летят бракмите още някоя друга годинка, ще трябва да прибегнем до болезнено познатата ни практика на "канибализъм" - от три самолета да правим един. Този филм вече сме го гледали! При това - много пъти и на забавен каданс! А дано греша, ама надали...

 44. #44
  Войник 16 фев 2016, 17:55
   
  0
   
  0

  Подкрепа за ГЕНЕРАЛ РАДЕВ.Останал един от малкото на които им пука.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка