Правителството предложи освобождаване на вицеадмирал Николов

Pan.bg 27 яну 2016 | 13:42 views (5082) commentaries(7)
img Otbrana.com

Очаква се на следващото си заседания министрите да предложат генерал-лейтенант Константин Попов за началник на отбраната.

Правителството предложи днес на президента да издаде указ за освобождаване от длъжност и от военна служба на вицеадмирал Румен Николов – началник на отбраната, поради навършване на пределна възраст. Предложението е направено на основание чл. 160, ал. 1, т. 8 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, който регламентира пределна възраст за военна служба за офицерите със звание „генерал-лейтенант” („вицеадмирал”) – 59 години. Вицеадмирал Николов навършва пределна възраст на 9 февруари 2016 г.

На днешното си заседание обаче правителството не направи предложение до президента за издаване на указ за назначаване на нов началник на отбраната. Вчера Съветът по отбрана номинира за тази длъжност генерал-лейтенант Константин Попов, който в момента е заместник-началник на отбраната. Причината е недостигът на време за включване на тази точка в дневния ред на правителственото заседание. Очаква се това да се случи следващата сряда.

image

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  Браво 27 яну 2016, 14:53
   
  6
   
  7

  Заедно с него би трябвало да си тръгнат и неговите протежета (агенти, доносници, много приказващи и нищо неправещи). Ще остане ли доносник Петев-Славов!?

 2. #2
  ГКС 27 яну 2016, 15:04
   
  15
   
  0

  Все тая е. Както винаги досега, ще стане "От трън - та на глог, че е по-висок!" Помня, когато на г-н Константин Попов му дадоха първо генералско звание, след връчването на пагоните в Президентството, той (в парадна генералска униформа - сивата, с черните "кърпени гащи"), под ръка със съпругата му, се разхождаха около 1 час в градинката пред МО - всички да го видят... Беше забавен - шапката му беше висока поне колкото половината му глава. Хората му се смееха, а той си мислеше, че му се усмихват... Не вярвам да се е променил от тогава. В един велик филм (Диамантената ръка) има една реплика "Ако си се родил идиот, то това за дълго..."

 3. #3
  ощетен от вмс 27 яну 2016, 19:41
   
  14
   
  3

  Добре този си заминава,ама има едно комодорско куче в Атия на име Чубенков,ако съдбата е решила нека и той си вземе тавана на пенсийката,че голямо псе излезе.Ебати помияра дето е,ше вземе на босия цървулите.Вън от армията на всички генерали и адмирали без Румен Радев,той е най достоен да оглави армията.Ей тия всичките измислени генералчета са позор за армията на БГ.Който ъгъл в стаята им покажат от правителството те там отиват да ги еба шибаняците,един не тропна по масата и да защити българския войн и честа на прадедите ни отдали живота си за родината.Всичко опира до мангата,ама тя в армията отдавна я няма,всичко изпокрадоха.

 4. #4
  до Ненчо комбайната 27 яну 2016, 19:48
   
  10
   
  0

  бат Ненчо комбайнера от нашето село ли е тоя,едвам го познах на снимката с тая бяла каска.Повече му отиват дочените гащички на руската комбайна.бат Ненчо не се обръщай назад,че самолета като те види сам ще литне от страх да не му напълниш седалката с плява от лятната жътва.Отупай се хубаво преди да се качиш.че да не изложиш цяло село.

 5. #5
  Осведомен 28 яну 2016, 02:54
   
  4
   
  0

  Междудругото - не е ли срамно в 21 век да има командир на вид въоръжена сила доказан доносник? С досие, с псевдоним - Славов? Няма значение какъв е строя, за мене всички доносници за еднакви. Въпросния Митко Славов сега се снишава и кляка на НАТО вълната, те така са ги обучавали доносниците, д се сливат с обстановката, да оцеляват, да привикват. Не е като ген. Румен Радев да тропне по масата, тихичко, кротко си бута агента службичката, дори го виждам още по-нависоко скоро.

 6. #6
  цивилно училище 28 яну 2016, 12:24
   
  1
   
  0

  до ГКС
  Прав си. Един казваше: Военното училище акъл не дава, а само образование. Който е влязъл говедо, говедо си излиза.

 7. #7
  Глагол 29 яну 2016, 00:29
   
  2
   
  0

  Армията стана прогнила структура, като държавата или държавата стана прогнила структура, като армията?

  Най-жалки са въздухарите. Добре, че се намери един генерал Радев да им умива очите... Пълни нещастници - съсипаха си военното училище, съсипаха си авиацията. Генерал Михов е преоблякъл се Илия - ама си е все в тия (говна). Пълен ташак! Пак въздухар ще курдисат за командир на цялата армия! Абе, въздухари корумпирани, абе синчета мамини дондуркани, клатуркани, как ще командвате цялата армия, бе кавали?

  Няма ли един сухопътен генерал в България, който да сложи ред в бърдака?

  Лош бил Румен Николов. Защо? - Защото не играе по свирката на Ненчев?

  Купуваме чужда бронирана техника, а родната режем, продаваме и не поддържаме. Защо закрихме завода за бронирана техника в Червен бряг? Как съсипахме над 2000 танка и 4000 бронетранспортьори?

  Съд за военните безхаберници! - Военен съд!

  Народен съд за политическите свини!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка