МЛАДИ БЪЛГАРИ СЪСИПАХА БОЙКО НА СРЕЩА В ЛОНДОН!!! МЕДИИТЕ УГОДНИЧЕСКИ МЪЛЧАТ! ВИЖТЕ ВЪПРОСИТЕ ИМ, КОИТО НАКАРАХА БОРИСОВ ДА ПОТЪНЕ В ЗЕМЯТА ОТ СРАМ!!!

Pan.bg 04 фев 2016 | 15:20 views (19158) commentaries(28)
img Борисов в Лондон: Кво чакате, бе!? Реформи ли?
Автор: Йордан Мичев Публикувана: 04/02/2016 10:32 Обновена: 04/02/2016 10:48
http://www.novini.london/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0/3389-%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%B2-%D0%9B%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%BD-%D0%9A%D0%B2%D0%BE-%D1%87%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D0%B5-%D0%A0%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B8-%D0%BB%D0%B8


"Кво чакате, бе!?" - с тази смесица от приятелски поздрав и типично поведение от 90-те премиерът Бойко Борисов прекрачи прага българското посолство в Лондон в сряда вечерта.

"Поздравът" бе отправен към десетки младежи, които чакаха да влязат в дипломатическата мисия за среща с българския министър-председател.
image
На последните парламентарни избори през 2014 г. ГЕРБ получи в Лондон голяма подкрепа - от 8088 действителни бюлетини в британската столица, 52.51% бяха за партията на Борисов. Затова той си мислеше, че както и да се държи, тук всичко минава. Като в България...

Оказа се, че не е точно така.

Още преди Борисов да се появи на трибуната, заедно с министрите Даниел Митов и Екатерина Захариева и с посланика в Лондон Константин Димитров, беше ясно, че срещата с българската общественост няма да мине по очаквания ред. Почти 80% от присъстващите бяха млади хора, предимно студенти, които се бяха приготвили да не спестят нищо на министър-председателя.

В България обикновено си спестяваме много неща към управниците на подобен тип мероприятия - дали от страх за работното място, дали от някакви проверки, но тук - на Острова, политическата култура е доста по-различна. Британците изискват от политиците си, които са избрали, да изпълняват обещанията си и им държат постоянно сметка за това.

Правителството "Борисов - 2" дойде на власт с обещанията за бързи реформи. Най-вече за радикална съдебна реформа, която да съсече корупцията по високите етажи на властта. Такива са очакванията и на Европейската комисия, а е видно в последния мониторингов доклад, че нищо от това не се изпълнява. Такива са очакванията и на избирателите, а от срещата на Борисов с тях в Лондон бе видно, че и те не са никак доволни...

За належащите реформи в други важни сектори - образование, здравеопазване, сигурност, е излишно да говорим. Резултатите са видими.

На практика реформи няма - близо година и половина от този мандат бяха изгубени в семейните драми на управляващата коалиция.

Но да се върнем на срещата в посолството.

Много е лесно казионните медии, присъствали на мероприятието, да обърнат внимание на един момент още от самото начало на сбирката - жена, видимо на средна възраст и с отличителен говорен дефект, излезе и с истеричен тон започна да обвинява Борисов, че е продал България със спирането на проекта за газопровода "Южен поток".

"Вие продадохте България, г-н Борисов, защото спряхте "Южен поток", от който страната щеше да има приходи по 400 млн. долара годишно! Вие ни продадохте!", неистово крещеше жената.

Очевидно бе, че не толкова думите й, а това, че има говорен дефект изнерви аудиторията. В типичния си стил обаче Борисов заяви: "Може ли да си махнеш листчето и да се опиташ да го кажеш. Защото аз ще ви отговоря, без да го чета".

И започна с редовните си лакърдии за "Големия шлем", за ескалацията на разходите, за това, че не бил изгоден проект...

Все оправдания, които много често самият Борисов самоопровергава, твърдейки, че "Южен поток" е важен и изгоден за България проект. Само че както обикновено - говори както му изнася и според аудиторията.

Добре поне, че не ни занимава този път с газовите хъбчета.

Само че когато му бе зададен въпросът дали "Южен поток" е също толкова неизгоден за страни като Унгария, Австрия, Италия и Гърция, колкото за България, Борисов не знаеше какво да отговори. Както не знаеше какво да отговори и на въпроса дали проектът е спрян заради външен натиск.

Казионните медии ще ви спестят и други въпроси на присъстващите на срещата: за несъстоялата се съдебна реформа, за корупцията, за връзките на Борисов с Пеевски, за това, че до момента не е станало ясно каква позиция има България по сделката между Великобритания и ЕС за спирането на социалните помощи, за това, че съществува видима дискриминация за имащите право на глас на референдума за членството на Обединеното кралство в ЕС и че гражданите на Съюза се третират по различен начин - тези от Малта, Кипър и Ирландия ще могат да гласуват, а останалите - не...

Трябваше да минат месеци мълчание, за да разберем от външния министър Даниел Митов, че България е против подобни дискриминационни мерки. Трябваше да минат месеци дипломатическа дискретност, за да разберем от посланика ни в Лондон Константин Димитров, че са правили проверки за това, защо едни ще могат да гласуват на референдума, а други - не... В официални изявления обаче всичко това липсва. На маса може да си говорим много, може да возим Камерън с джипката и да го водим по механи, но за важните неща не се говори, поне не се говори публично, за да стане ясно каква позиция имаме.

"Сега започват преговорите с Великобритания и по отношение на социалните плащания, и по отношение на референдума", увери министър Митов.

Как сега започвали, след като вече две седмици Камерън води усилени преговори с Брюксел и е на прага на сделка, а срещата на върха на ЕС чука на вратата, може би само министър Митов може да отговори на подобна постановка.

"Кога ще ги стигнем румънците, г-н Борисов?" - пита глас от публиката.

"В кое да ги стигнем?" - отговаря му се с въпрос.

"Поне в борбата с корупцията кога ще ги стигнем?" - следва уточняващ въпрос.

Борисов дава думата на Екатерина Захариева.

"Ще представим план за изпълнение препоръките на Европейската комисия от мониторинговия доклад за съдебната реформа. Трябва да вземем конкретни законодателни мерки в кратък срок", увери министър Захариева.

Е, какво прави правителството година и половина, че сега на бегом се правят законодателни промени, за да се отговори на критиките в евродоклада, така и не стана ясно.

След като страстите на срещата се поуспокоиха, започнаха въпроси и за бежанците.

"Нашето предложение и това, което сме се разбрали като политика да водим, е да не се търси решение за една или друга страна. Това, което правят седем страни в Европа, да се заграждат, това не е решение. Напротив, това е отстъпление от най-важните ценности, които е придобил ЕС" - заяви Борисов по отношение на мерките, които взима България за спиране на мигрантския поток.

"Вярно ли е, че бежанец получава по 600 лева от държавата месечно?" - попита един от присъстващите.

"Не е вярно. Няма такава разкладка" - отговори той. А каква разкладка има - не стана ясно.

"Защо продължавате да поддържате бизнеса на Делян Пеевски? Имате ли някакви общи интереси с него?" - попита друг от присъстващите.

"Не е вярно, това са абсурдни неща" - смотолеви все по-изнервеният Борисов.

"Да бе, как да не е вярно" - репликира го глас от публиката.

"Какво мислите за инициативата на "Шоуто на Слави" за референдума?" - пита студент, дошъл от Кеймбридж.

"Каква е тази инициатива?" - в типичния си стил отговори Борисов и поясни, че не е чел шестте точки, за които екипът на Трифонов събират подписи за свикване на референдум за промяна на избирателната система.

Борисов коментира отдавна познатата причина да е в обтегнати отношения с Трифонов - докато бил кмет на София, не позволил на шоумена да строи в градинка до хотел "Кемпински". "Иначе преди това бяхме първи приятели. През вечер беше при мен в Банкя."

Почнаха саркастични въпроси и защо се бави номинацията на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Отговорът беше познат - имало време до края на март, докогато се внасят номинациите. Така се правело, защото този, който бърза, накрая не го избират.

"Ама ние безнадеждно закъсняваме с тази номинация, г-н Борисов. И вие ще носите отговорност за това" - беше репликата от залата.

"Това не е вярно. Не забравяйте, че точно моето правителство одобри кандидатурата на г-жа Бокова за шеф на ЮНЕСКО" - каза премиерът.

Добре, че по едно време се намеси и посланикът Константин Димитров, за да въведе някакъв ред, усещайки, че обстановката става взривоопасна.

В крайна сметка имаме поне новина от цялата среща - Борисов обеща до 2018 година да бъде завършено електронното правителство, за да може административното обслужване на българите в чужбина да става бързо и евтино.

Ще дочакаме ли 2018 г. обаче електронно правителство? Или пак ще задаваме същите въпроси на същите срещи.

Дано поне има някакъв смисъл от участието на Борисов, Митов и Захариева в глобална конференция в помощ на пострадалите от конфликта в Сирия, която ще се проведе в Лондон днес. Във вторник вечерта по време на официалния прием за ръководителите на делегациите премиерът е успял да разговаря с американския държавен секретар Джон Кери, с генералния секретар на ООН Бан Ки Мун и с британския си колега Дейвид Камерън.

Защото срещата с българската общност в Лондон се оказа неуспешен пиар ход и крушение - и като организация, и като очаквани резултати от страна на посолството и на хората, които я организираха.

От изборния триумф през 2014 г. в Лондон досега изтече много вода. Търпението се изчерпва. Чакат се обещаните реформи..
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 28

 1. #1
  Наско 04 фев 2016, 15:42
   
  89
   
  4

  Затова е важно да сме ръка за ръка с този/тези които държат медиите.
  Иначе нашите политици са голяма работа в БГ но като идат в европейските комисии се крият като мишоци и гласа им не може да чуеш.

 2. #2
  Teraflop 04 фев 2016, 16:34
   
  122
   
  6

  "Вие продадохте България, г-н Борисов, защото спряхте "Южен поток", от който страната щеше да има приходи по 400 млн. долара годишно! Вие ни продадохте!", неистово крещеше жената.

 3. #3
  samo tova li kazaha 04 фев 2016, 17:11
   
  14
   
  80

  Коментарът е цензуриран, заради обиди /нецензурни изрази/ груб тон/ разпространяване на неверни твърдения/ не е по темата. Admin

 4. #4
  ПОЗНАВАЧ 04 фев 2016, 17:19
   
  12
   
  184

  Южен поток беше спрян от Европа защото не отговаря на европейските закони-поставяше България в подчинено положение.Борисов няма нищо общо с отказа.Ама народа нали си е заблуден.

 5. #5
  Don Korleone 04 фев 2016, 17:52
   
  115
   
  6

  Познавач, познай какво мисли основната част от българския народ за теб!!! Не е нужно да ти се написва, няма да ти хареса, ама никак даже!!! Излиза че за кучета и котки може, а за прасета не може (за немците може Северен поток, а за нас Южен поток не може) Хайде, де!!!

 6. #6
  интерес 04 фев 2016, 18:30
   
  83
   
  5

  Южен Поток бе спрян от САЩ и от части заради личен интерес на Германия, няма какво да се заблуждаваме че от Тиквата или ЕС(като цяло) зависи нещо.

 7. #7
  Стойчо1 04 фев 2016, 18:55
   
  56
   
  4

  Ха ха, селяндурина Бойко пак се оакал. Авторът на статията да провери статистиката, от 2009, тиквата и цецо крадецо та взимат винаги над 50%. Какво си мисли авторът на статията - че някой почвал да размисля ли? Ебаси майтапа. Тия кретени пак ще си гласуват за него.

 8. #8
  Коста 04 фев 2016, 19:00
   
  56
   
  3

  Абе вие тъпи ли сте!
  Южен поток беше спрян заради интересите най-вече на Украйна,която любимият ни президент и външният министър така горещо подкрепят.

 9. #9
  гтр 04 фев 2016, 19:31
   
  69
   
  2

  ТИКВАТА Е ПРОСТА КРАТУНА

 10. #10
  Наблюдател 04 фев 2016, 20:32
   
  40
   
  4

  И в какво точно се е състояло съсипването на Борисов. Като чета зададените въпроси към него и неполучените отговори ми става ясно, че заглавието има за цел само да привлече вниманието, но не и да изпълва със съдържание.
  До #4 Познавач
  И защо европейските закони са само ограничителни за нас, или за Вас са широко разрешителни. Какво освен ограничения сме получили от тях и облагодетелстващи определени кръгове. И как точно Борисов няма нищо общо с това, или да, прав сте, когато става въпрос за страната и не е лична загуба, няма нищо общо, той просто ни продава за пореден път. Пак ли той няма нищо общо с нечовешкия заем от 16 милиарда на гърба на народа, а пищеше като попарен за оня един милиард от предишното правителство. Не съм на страната на Орешарски, най-малко на тяхна, но кражбата продължава с още по-голяма сила, заложена е за години напред. Огледали ли сте се какво става, какво се случва, какви са резултатите от безумията на всички измислени ръководители на министерства, дори не мога да ги нарека министри.
  Бъдете жив и здрав и погледнете нещата от страната на народа, на обикновения човек, не на "необикновения", както се самоопредели Цачева, а и другите "богопомазани" 239 народни избраници, да не ги наричам по друг начин.

 11. #11
  Реалист до Наблюдател 04 фев 2016, 21:58
   
  61
   
  2

  Въпросите на младите хора са много точни...
  Отговорите са... абсурдни... отговори на една ТИКВА!
  И питаш какво толкова става в държавата ли?
  Всяка седмица:
  - убийство на бизнесмен
  - убийство на млад човек
  - самоубийство заради кредити
  - смяна на министри
  - атаки срещу Русия
  А държавата я няма!!!
  Ето това става по времето на ТИКВЕНОТО УПРАВЛЕНИЕ!
  САМО ЧЕ ПАК ТУК ВЛЯЗОХА ТРОЛОВЕ ПРОСТИТУТКИ!
  НО И ВАШЕТО ВРЕМЕ СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ!
  НЯМАЛО ТУРСКО РОБСТВО ЛИ?
  Е скоро ще видите не робство - а истинска българска революция!
  От която политиците ни ще пострадат!
  А ние ще сме свободни!
  Българи, напред!

 12. #12
  viktor. s 04 фев 2016, 22:12
   
  15
   
  3

  Takiva upravnici zaslijavate. :-(

 13. #13
  Наблюдател 04 фев 2016, 22:36
   
  12
   
  1

  До #11 Реалист
  Да , съгласен съм с Вас, въпросите са били точни, но не и представени в тази статия. И знаете ли, напълно съм съгласен с Вас за случващото се в страната, както сте го написали. Едва ли имате представа колко съм съгласен с вас, колко много ми е болно за случващото се (посочено много точно в написаното от Вас).
  Аз също като Вас казвам, че няма държава, и то от много време, дори когато стане въпрос за това я наричам "територия наречена България", а иначе си е моята Родина.
  Не зная как сте прочели написаното от мен, но ми се струва, че не сте разбрали думите ми, за което съжалявам. И ако мен ме имате като трол, то много жалко, просто бих Ви посъветвал да прочетете отново написаното и да разберете истинския му смисъл. Просто го прочетете.

 14. #14
  Реалист1 04 фев 2016, 22:44
   
  13
   
  0

  Сега прочетох втори път и разбрах. Съжалявам, че в началото подходих емоционално. Лека вечер.

 15. #15
  T. Tasev 04 фев 2016, 23:12
   
  38
   
  0

  Жалко, че не бях разбрал, че Тиквоча е бил в Лондон.
  Щях да кажа, че в негово лице бай Ганьо се добра до поста министър председател на България.
  На А. Константинов не му е проработило въображението, че един ден неговият герой ще достигне такива висоти.
  От всички отрепки дето са били премиери на страната, тоя е най - големия простак.
  По противен и от СерГей Сатанишев.

 16. #16
  Перетикъл 04 фев 2016, 23:55
   
  19
   
  1

  Не искам, а и не бива, българите да се делим на поколения, все пък всички сме БЪЛГАРИ! Но все пак ще отбележа следното:
  Дано новото и младото поколение българи, чеда на предишното, е по-политически осъзнато и грамотно от предходното комунистическо такова (казвам "комунистическо" не по убеждение, а по време), понеже какво ни завеща това "комунистическо" поколение!? - гражданска пасивност и овчедушие, а през това време на т. нар. "преход" България загуби национален суверенитет, изпаднала в политическа парализа, икономическа катастрофа и демографски колапс - 2,5 млн. БЪЛГАРИ се евакуираха от страната, за жалост! Та дано младото поколение е, ако не по-образовано и начетено, което си личи, по-будно и смело относно това да служи като реален коректив на властта чрез ясно изразената си ЕДИННА НАРОДНА ВОЛЯ, която включва, разбира се, и ще повлече от само себе си ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, без диференциация на поколения, за да изразят своето всеобщо недоволство, което тлее, от корумпираната и доказала се като несъстоятелна политическа система на т. нар. "преход" в България от 1989 г. насам! Както е казал великият Вазов: "лудите, лудите, те да са живи"! Обаче не съм сигурен дали и новото поколение ще е инициаторът на позитивните промени за благото на Родината - дано, дано...
  И още нещо... България без приятелството на Русия НЕ МОЖЕ!
  Иначе съм роден 1989 г., тоест, да речем, от новото младо поколение (не, че да се хваля :)

 17. #17
  Перетикъл 05 фев 2016, 00:01
   
  19
   
  1

  Не искам, а и не бива, българите да се делим на поколения, нали всички сме БЪЛГАРИ! Но все пак ще отбележа следното:
  Дано новото и младото поколение българи, чеда на предишното, е по-политически осъзнато и грамотно от предходното комунистическо такова (казвам "комунистическо" не по убеждение, а по време), понеже какво ни завеща това "комунистическо" поколение!? - гражданска пасивност и овчедушие, а през това време на т. нар. "преход" България загуби национален суверенитет, изпаднала в политическа парализа, икономическа катастрофа и демографски колапс - 2,5 млн. БЪЛГАРИ се евакуираха от страната, за жалост! Та дано младото поколение е, ако не по-образовано и начетено, което си личи, по-будно и смело относно това да служи като реален коректив на властта чрез ясно изразената си ЕДИННА НАРОДНА ВОЛЯ, която включва, разбира се, и ще повлече от само себе си ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, без диференциация на поколения, за да изразят своето всеобщо недоволство, което тлее, от корумпираната и доказала се като несъстоятелна политическа система на т. нар. "преход" в България от 1989 г. насам! Както е казал великият Вазов: "лудите, лудите, те да са живи"! Обаче не съм сигурен дали и новото поколение ще е инициаторът на позитивните промени за благото на Родината - дано, дано...
  И още нещо... България без приятелството на Русия НЕ МОЖЕ!
  Иначе съм роден 1989 г., тоест, да речем, от новото младо поколение (не, че да се хваля :)

 18. #18
  ПОЗНАВАЧ 05 фев 2016, 08:03
   
  7
   
  31

  Естествено е всички наши политици и елита да са некъдърни и да крадът.Всички беди идват от 9 септември 1944 година когато елитът и цялата интелигенция на България бяха просто избити.На тяхно място дойдоха убийците им-партизани-комуняги,овчари,овцекрадци и разбойници от планинските проходи.Днес ни управляват техните деца.Може ли да сравнявате потомците на Райна Княгиня,на Раковски,фамилията на Вазов и Ботев с тез отрепки?

 19. #19
  Ivan Petrov(Vankata_820) 05 фев 2016, 13:20
   
  13
   
  1

  Мили Хора,
  Тези БГ Тъпани, не искат да се връщате, сакън!!!:) :) :)
  Вие никога не сте били с тях на маса, за да ги разберете как мислят и чувстват, а те мислят и чувстват, основно през собствената си кожа и всеки сигнал, за нейното застрашаване, ги изкарва от равновесие - в тях няма достойнство, няма патриотичен дълг, няма жертвоготовност - те са завършени измекяри, хрантутници!!!
  На нашите Пунт@ Пумпали им трябват много отдушници(официално:60 000 българи, емигрират на месец от БГ) и никаква безработица в БГ, нищо че има само 2млн. работещи българи в БГ, а официално: 2,5млн. работещи българи в чужбина, от 3.5млн. българи в чужбина!!!:) :) :) Ето защо не трябва да има и Електронно Правителство - н'идейте с лошо!!!:) :) :)
  Предстои доразрастване на Политическата криза в БГ, а това означава срив на Кредитния рейтинг на БГ. Онзи ден теглиха още един заем от 300млн., отново за да гарантират вече изтеглените 20млрд., но по-интересното е, че вече няколко пъти го правят все за нещо, с което подсигуряват същите 20млрд. и вчера стана ясно, че ще има дофинансиране на всички общини, които са си 100% ГЕРБ територия, защото фалирали, а както знаем в БГ, нямало 800 000 държавни служители, защото 250 000 били общински, а пък те били на самоиздръжка и не към държавния бюджет, но пък явно и общините фалират, нищо че държавата им прехвърли всичкото си имущество и го направи общинско, армията го прехвърли и го направи общинско, а общините си шитнаха на другарите от ГЕРБ и взеха да капят пари отвсякъде, та чак да преливат, с все язовирите към заграбените общини - Велинград, фалирал, но супер Пунт@ М@ра, щял да я спаси, чрез едно финансово тарикатче(министърче), с което имах лични контакти, преди много години и като го знам какъв мискинин е,... от детство!!!:) :) :)
  Не знам дали знаете, но армията в БГ е най-големият собственик на земя, а след нея е Църквата, но всъщност по-важно е в Общините, как се договарят тези имоти, а и забравих да споделя, че 90% от всички средства в Българската Банка за Развитие са отпуснати на един голям бг собственик(Прасчо и Мама Праска), а пък тези средства всъщност представляват 70% от всички преки инвестиции в БГ, предполагам пак насочени от ЕС към Регионалното развитие, по Общини, но не знаете, че емигрантските пари, са на половина на преките инвестиции в БГ, само че за ЕС, парите като не ги усвоиш правилно и трябва да платиш от Държавния бюджет, както се и случва, понеже не знам Прасчо Пеевски(Боцко Ритнитопков), досега да не е гръмнал за някоя своя инициатива по усвояване на Евросредства, та ей за т'ва все не им достигат онези 20млрд, които вече изтеглиха - понеже имат 100% усвояване на Евросредства!!!...:) :) :)
  Вие сте станали свидетели, какви пощенски гълъби са нащите политици и не е случайно твърдението ви, че са щатско-турски, но по-важното е защо се стигна до там, да ни е срам, че Политическият ни елит са Двойните агенти на Изтока и Запада!!!:) :) :)
  Ето ви инфо за размисъл, провокирано от един Каламбур, разиграван от ДАНС, заради една Еминова, недоразследвана смърт, в която мимоходом се натъкваме на един от многото новоназначени Капо ди тутти капи - турско-дръндарския, този път, от Сараите!!!:) :) :)
  ....
  Вижте, Военно Контр@р@зузнаване(Президентство-Президентски съветници на ТАТО) е основният Кукловод в България, всички останали са със съпътстващи функции!!!:)
  Когато навремето нашите комунисти, направиха Възродителния процес, а след това и Голямата екскурзия, целта беше, овладяване на посткомунистическите процеси и основателни предпоставки, при сериозен неуспех в добре планирания Преход, да се намери извинение, посредством Турция, ако се стигне до Трета Национална Катастрофа!!!:)
  В Русия, етническия фактор(етнически руснаци) е основна движеща сила, при подсигуряването на влиянието на групировките, които владеят на 100% държавата, интересното обаче е, че в България, Русия, забрани провеждането на Възродителния процес, по ред обясними причини, най-вече за да не навреди на топлите и военно-политически съюзи в Близкия Изток и бъдещата определяща роля на Турция!!!:)
  Е, да обаче, нашите комунисти не бяха толкова тъпи, че да се жертват и решиха да си напазаруват бутиково бъдеще, като започнат с разиграването на етнически карти, преди да е дошла Демокрацията!:)
  Стана официално ясно, че подготовката за преминаване към Демокрация, нашите не чак толкова тъпи, но изключително алчни самодръжци са започнали още в далечната 1974 година, а това беше дълго време отричано!!!:)
  В крайна сметка, едни и същи хора се оказаха на върха на камарата с л@йна и впоследствие взеха да се гнусят от останалите под тях, след като се премениха и дистанцираха от рухналата система от л@йна, а напоследък наблюдаваме как етническите м@нгали(ММА бойци) са тези, които поемат часовите смени, предполагам поради естеството на камарата с л@йна - типично по руски!!!:)
  "Военна информация" - никога не е минавала на проверка или разсекретяване!!!:)
  "Държавен резерв и Военно временен запас" - някакви фирми, като на Гриша Ганчев, пазят едни неща на склад, ама генералите на Нора Ананиева, знаят най-добре защо и къде - гимнастики за стъкмистика и спасяване на ДДС проверки!!!:)
  "Военен резерв" - никога не е минавал на проверка или разсекретяване, даже един Пунт@ генерал, го прехвърли без ревизии на някакви свои административни единици, а пък така се разгърмя, че Челопеч за малко да литне, ама взе че не успя и после пак и на финала, чуваме за едни сделки, за едни търгове, ама кой какво влачи, как одитира - куче влачи, диря няма, а Порож@нов и останалите другари с Военен бизнес, а пък Вазовските заводи и те суперсекретни, ама на планирана загуба, защото Кинтекс, се разбра, че не бил разтрурен, но пък бил секретен, а пък в Мали и там сме секретни, а с НАТО сме най-секретни - оттам за едно потупване по рамото, даже и концесиите си за вода ще им дадем, а какво остава за някакви си семки и бонбонки, последния ни танк, автомат, самолет или мартинки!!!:)
  НСО - Придобиха официален статут на най-мощната и неподвластна на никого структура, която може да спира, стреля, проверява и прави каквото си поиска с когото и да било в България!!!:)
  Има една сканираща станция в България, и понеже не искам да издавам държавна тайна, няма да кажа къде е, но пък тя може да сканира всичко в цяла България и освен, че може да го прави, има такава апаратура, с която може да се разкодират всички разговори, емисии, съобщения и т.н., изцяло компютъризирана(автоматизирана), последен писък на техниката(съюзнически подарък+соц.наследство)!!!:)
  Нелицеприятно е, но нека споделя: Ами няма такова чудо, като разрешения за подслушване, защото говорим за "Военна информация", там да ви кажа, може да си подслушавате когото и както си поискате, по всяко време, и няма нужда да се отчитате пред никого, в закона ясно е разписано, че не сте длъжен пред никого, а мащабите и честота на записите, са си във вашия архив "Строго секретно" и като дойдат татовите съветници или по-точно шофьорите им от НСО и ви поискат една флашка, за да раздрусате поредната пунт@ на политическия небосклон и всичко е ок - Партията, никога не се предава, особено, ако сте политически!!!:)
  С няколко думи, вързани сте им в кърпа, а това че "Мулитгрух" са си Д.П.С., ДДС измамите са си Д.П.С., Данъчните шефове са си Д.П.С., Митниците са си Д.П.С., Контрабандата си е Д.П.С. - Питайте защо: ДРЪНД@РСКИЯ ЦИГ@НИН, ТОЙ ДЪРЖИ КЛЮЧЪТ ЗА ВАШЕТО ЩАСТИЕ, само че взе че се изпусна за Лютви: "Не трябваше да става сега..."!!!:) :) :) -ХА-ХА-ХА, Руснаците пак ни изпревариха, ХА-ХА-ХА, ами сега какво ще е извинението за Третата Национална Катастрофа, като Русия само 8 години се е готвила за този сценарий с Крим, следователно и бг политофицерите(изивините:контраофицери) са знаели с такава предизвестеност за предстоящите събития и си редяха пасианси на зелено, ама Ердоган ги би по-алчност и наглост и предизвика лавина от събития, даде им преднина, за която нашия Доган ще съжалява докрая на живота си - Вие нали не вярвате, че Лютви Местан, просто ей-така се е объркал и не е знаел какво прави или онези, които им предоставят служебните държавни бронирани коли, или онези същите, които за един помак ни хвърлиха във въздуха с флашки, а след това всички се наредиха кръгом в Президенство, докато курсът на сближаване на Русия с Турция, беше отдавна очаквано събитие?!:) :) :)
  Най-важното: Военно Контр@р@зузнаване по собствени разчети, очакваше до 2028 година, Турция до Траянови врата и поради тази причина си вярваше, че Южен Поток, АЕЦ"Белене", "Бургас-Александрополис", са проектите, които гарантират, че Турция няма да посмее да ви върти на балкански шашлик!!!:)
  Какво стана обаче, с горещата подкрепа на Президентски съветници, Президентсво и т.н., всичко това беше елиминирано, като вариант, а парите за АЕЦ"Белене" отдавна откраднати(в проект), АЕЦ"Козлодуй" - злонамерено денонсиран и доамортизиран с рециклирано гориво!!!:) :) :)
  Ако Русия не се беше спречкала с Турция, сега Доган за нищо на света нямаше да си счупи рахатлъка, ама сега как да изпревариш събитията, като не знаеш, какъв коз ще изкарат Шестаците зад теб, засенчени от РУМНО и те душа носят и те се борят за място под Слънцето, а пък Руската душа е голяма и вече не е в съюз с Турция - пускай Лютви Местан на Пързалката, поне няма да броди самообесен в Сараите, като Емин, а личният ти ДАНС да му пере чаршафите!!!:) :) :)
  Трудно е да се опише, колко трябва да се случи още, че Българският народ да разбере, че е предаден от тези, на които е гласувал най-големи Пълномощия!!!

 20. #20
  хипнотик 05 фев 2016, 19:48
   
  12
   
  1

  Доколкото разбрах от новините Бойко се подиграл с някаква жена на срещата в Лондон,ако е така това поведение не е на политик а на мутра ,която се мисли за велик трябва да бъде заточена в Сибир Путин доста ще му се радва.Аз никога не съ харесвал това АРОГАНТО ЛАЙНО БОКО ТИКВАТА

 21. #21
  boko 05 фев 2016, 20:33
   
  5
   
  0

  Что в руки жида попало, то и пропало !!!

 22. #22
  Fashion 06 фев 2016, 09:09
   
  2
   
  2

  Досега си мислех, че умните са избягали в чужбина и тук сме само тъпанари. След като изгледах записа от срещата с ББ разбрах, че и "избягалите" са ............... от което следва, че нацията ни е от ..................

 23. #23
  apolo75 06 фев 2016, 10:14
   
  3
   
  0

  За протокола да припомним кой е Мутрата с прякор на Зеленчук:
  WASHINGTON (News.bg) -- Sofia Mayor Boiko Borisov is linked to the biggest mobsters in Bulgaria, according to a confidential risk-analysis investigation of the country commissioned by a private bank, the U.S. Congressional Quarterly (CQ) writes.
  The most powerful politician in Bulgaria, Washington's newest ally in the global war on terror, is a close associate of known mobsters and linked to almost 30 unsolved murders in the Black Sea republic, the report reads.
  The U.S. partnership with Boyko Borisov, 48, a popular former Chief Secretary of the Bulgarian Interior Ministry, is the latest example of the political trade-offs involved in the Bush administration's global war on terrorism, which has put the Pentagon, CIA and FBI in bed with some of the world's most corrupt and thuggish leaders, the edition states.
  According to a 3-inch thick confidential dossier compiled by a team of former top U.S. law enforcement officials on behalf of a Swiss financial house, Borissov is also considered "a business partner and former associate of some of the biggest mobsters in Bulgaria," CQ writes.
  The 18-month-old report was obtained on condition that the bank and its investigators not be identified.
  During a four-year term as Chief Secretary during 2001-2005, the report suggests, Borisov used his responsibility for policing official corruption to help mob associates wipe out their underworld competition.
  But a former top FBI official deplored the Bush administration's embrace of Bulgaria, and by extension, Borissov, as a counterterrorism ally.
  "Borissov has probably gone a long way to clean himself up," said the former official, who requested anonymity, "and my opinion is that he was much more vulnerable to criticism in 2005 than he is today.", CQ concludes.
  The Bulgarian embassy in the U.S.A. has sent the article to the Bulgarian President's Office, Foreign and Interior Ministries.
  Facebook
  Twitter
  Google+

 24. #24
  краят настана 06 фев 2016, 12:03
   
  8
   
  0

  Няма нищо вечно. С изключение на Бог.
  Дори и най-здравата тиква все някога омеква и се пука. Както и най-миризливото лайно все някога се спича и изчезва. Та така и с башибозука от ГЕРБ и другите политически боклуци. Все някога се плаща.......с лихвите
  Народеца е търпелив и малко с робска психика,но дойде ли му......стой та глей....
  Бой с камнье и дървье......до последна капка кръв

 25. #25
  Мунчо 06 фев 2016, 12:30
   
  2
   
  0

  До #24
  краят настана, тупкат сърца ни
  ето ги близко наще душмани
  кураж дружина вярна сговорна
  ний не сме вече рая покорна

 26. #26
  Строевак 06 фев 2016, 16:48
   
  1
   
  0

  Да, бе, да. В нета има пълен видеозапис на срещата. Гледайте го па тогава пишете глупости. Харата там сами изгониха истеричката, която опъна нервите на всички, дошли в посалството.

 27. #27
  KOREKTOR 06 фев 2016, 18:45
   
  0
   
  0

  До #8 ПОЗНАВАЧ избягал от руската кочина VEKTOR заходящ Моше Коен СЕ? ВАЛ Сервал Хелсински К. Каракал Seminyak Аз да кажа Новак NOVAK Умерена опозиция Protektor Polkovnik Антиемигрант на Квадрат antiemigrant ukrain-inform украинец и какво ли още не

  УКРОПУТКО ТЪПА ХОХЪЛСКА САЛОЯДНА ШИРОКОУПОТРБЕНА СЕКСУАЛНО КРАВАРСКИ

  КУРВО ДЪРТА МУХЛЯСАЛА КРАВАРСКА БЕЗРОДНА ПРОДАЖНА

  УРУСПИЙО СМАМУРЛЯСАНА МУМИФИЦИРАНА ДОЛНА ,


  Вече взе по-начесто да си менкаш НИКНЕЙМОВЕТЕ.

  Тази седмица вече за втори път.

  До вчера беше "избягал от руската кочина" от вчера вече си "ПОЗНАВАЧ".

  Защо само се пънеш ма УКРОПУТКО ТЪПА ХОХЪЛСКА САЛОЯДНА ?

  Нали съм ти казал хиляди пъти , че ТЪПАЩИНАНАТА И ПРОСТАЩИНАТА СИ НЕ МОЖЕШ ДА СКРИЕШ И ЗАЛИЧИШ С НОВИ НИКНЕЙМОВЕ И СИ ВИНАГИ ТОТАЛНО РАЗПОЗНАЕМА.

  Ама УКРОПУТКО ТЪПА ХОХЪЛСКА САЛОЯДНА,

  А помниш ли ти КУРВО ТЪПА ДОЛНА ЖАЛКА как в ОНАЗИ РУХНАЛА ДЪРЖАВА "когато я връхлетя азиатския комунизъм и и съсипа икономиката и обществото." си ЖИВУРКАШЕ И ДЕРИБЕЙСТВАШЕ В УСЛОВИЯТА НА ТОЗИ " азиатския комунизъм " благодарение на НОМЕНКЛАТУРНИЯ СИ ТАТКО АЗИАТСКИ КОМУНИСТ от МНО-то и ЛАПАШЕ С ПЪЛНИ ШЕПИ БЛАГИНИТЕ НА ТОЗИ " азиатския комунизъм " който сега толкова ти е пречка в живота ?

  А забравили ти ГАДИНО ОТВРАТИТЕЛНА ПИШКОСМУЧЕЩА КРАВАРСКА как през ТОЗИ " азиатския комунизъм " благодарение на НОМЕНКЛАТУРНИЯ СИ ТАТКО АЗИАТСКИ КОМУНИСТ от МНО-то беше НАЗНАЧЕН ДА СЕ РАЗПЛУВАШ , ДЕРИБЕЙСТВАШ И ЛЕНТЯЙСТВАШ в СССР на гърба на СЪВЕТСКИТЕ ХОРА бе ПАЧАВРО КИРЛИВА ВОНЯЩА ?

 28. #28
  военен 07 фев 2016, 13:43
   
  1
   
  0

  КАКТО СЕ КАЗВА"ПРАВО КУМЕ В ОЧИТЕ"?!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка