НЕНЧЕВ С ПОРЕДНА ИЗЛАГАЦИЯ: БЕЗ ПРЕЗИДЕНТСКИ УКАЗ НАЗНАЧИ НАЧАЛНИК НА ОТБРАНАТА! ПРИСЪСТВАЩИТЕ СПОДЕЛЯТ, ЧЕ В ПО-ГОЛЯМ ЦИРК НЕ СА УЧАСТВАЛИ

Pan.bg 09 фев 2016 | 12:33 views (7095) commentaries(18)
img Само във Фрог! Назначиха шеф на отбраната без президентски указ

Скандален гаф беляза смяната на шефа на отбраната. Без указ на президента за назначаване на генерал-лейтенант Константин Попов за началник на отбраната, а само с номер от деловодството на Плевнелиев, премина церемонията. Указът тепърва ще се подписва. Докато този за освобождаването на вицеадмирал Румен Николов бил парафиран още миналата седмица, научи Фрог.

Драма беляза цялата церемония по сдаването на поста от вицеадмирал Николов на генерал-лейтенат Попов. Противно на очакванията за смиреност военният моряк закла министъра на отбрана и пърхащите около него угодници с: „Винаги съм спазвал чест и достойнство при изпълнение на ангажиментите си в името на България. Оказа се, че това е необходимо условие, но не достатъчно, за да бъде завършен мандатът ми като началник на отбраната..." Ами след тези думи може да му се пожелае само „Седем фута под кила!..”. Докато Попов се разминал с искането за почести от двадесетина гвардейци , знамена и бляскана церемония с десетки журналисти, които не трябвало да задават въпорси.

Половината от генералите не били на „тържеството”. Присътващите гледали като отровени. Само шефката на кабинета Валерия Кардашевска , сивият кардинал на ведомството Бойко Станкушев и блюдолизците около тях примлясквали и припкали от щастие покрай работодателия си Николай Ненчев и доволно мазния поглед на премиерския съветник Аню Ангелов – Ньойски.

Генерали признаха пред Фрог нюз, че заместник-министърът Орхан Исмаилов обиколил покрусените генерали с чаша в ръка и ги втрещил с откровението си , че в в по-долен театър не е участвал. Явно носи оставката си в джоба, след поредното представление на Ненчев и компания. Припомняме, че той бе готов да си тръгне още от преди няколко дни, когато се заговори за сливането на две важни дирекции и опита на министъра да вземе под свое управление обществените поръчки в армията.

image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 18

 1. #1
  стига глупости 09 фев 2016, 13:15
   
  0
   
  10

  Не е по темата. Админ.

 2. #2
  мама 09 фев 2016, 13:31
   
  48
   
  3

  Ненчо, мама Ненчо...
  Как можа да се пръкнеш такова мръсно, подло и нагло, проамериканско келеме...!

 3. #3
  TEO 09 фев 2016, 13:41
   
  38
   
  1

  То се е видяло, че това не е държава, ами да видим до къде ще стигнем!!!
  Ако имаше поне малко мозък в една ТИКВА, обичаща филия с мас и притежаваща българско овчарско куче, вече трябваше да има дата за нови парламентарни избори!!
  Ако и тогава ОРИГОФРЕНИТЕ "реформатори" влезнат в българския парламент!!
  СБОГОМ ЗАВИНАГИ РОДИНО МИЛА!!

 4. #4
  Така му се пада 09 фев 2016, 17:12
   
  12
   
  14

  Получи си го най-после! Много хора е уволнил несправедливо тоз мизерник Николов. Всичко се връща, това му е малко! Бог ще го накаже още!

 5. #5
  дядо Йоцо 09 фев 2016, 18:45
   
  15
   
  0

  В интерес на истината указ на президента явно че има, но все още не е обнародван в Държавен вестник...Сигурно в петък ще го обнародват...
  А оставката на Орхан я чакаме вече няколко дни...Какво чака още, дирекциите ги сляха...

 6. #6
  Rumen1 09 фев 2016, 18:54
   
  8
   
  1

  Aко това е вярно...не знам какво да кажа..

 7. #7
  Правчо 09 фев 2016, 19:26
   
  11
   
  13

  рано или късно всеки получава възмездие.
  така стана и с адмирала, държеше се надменно и като фатмак и в крайна сметка си получи заслуженото.

 8. #8
  Огромна реформа 09 фев 2016, 20:59
   
  7
   
  0

  Мисля, че всички възможни варианти за излагане са изчерпани. Ако бях министър, щях да уволня всички свои съветници. Това поне ще бъде едно добро начало за реформа в БА.

 9. #9
  разбирач 09 фев 2016, 21:16
   
  19
   
  4

  Стига сте злобяли!!! Да не би всички да сте идеални. Естествено е един командир да не е угодил на всички и по този начин да си е спечелил противници. Няма как да угодиш на всички. Проблемът тук е друг. Гаврят се с наш български висш офицер. И той не е единствения. Преди него имаше още много други. Щом с тях си позволяват такива гаври, то какво остава за всички останали. Всички са на пързалката с тези малоумници. Не се радвайте!!! Няма да разберете как ще изгорите като факли.

 10. #10
  Сухопътен чипик 09 фев 2016, 21:23
   
  10
   
  0

  Къвто министъра такива заместника, съветниците и останалата сволач. Интересно кои генерали са скатали унижението? По-умните явно. Трябва рестарт и възстановяване статута на Н-к на Ген Щаба. В смисъл министъра и останалите мишки да не могат да му влияят и на висшето военно ръководство.

 11. #11
  владимир 09 фев 2016, 21:33
   
  9
   
  5

  До номер 4! Аз си спомням един случай на уволнение! Двама старшини, които крадяха гориво в база Варна бяха хванати и уволнени дисциплинарно. Според Вас не е ли правилно решение? Винаги е успявал да усмири 'дивите плъхове' пренасящи чумата на безхаберието, непукизма и неспазването на воинските ред и правила. И накрая му го нач.ка на Ненчев, ама трабвяше повече да му се изправят плешивите къдрици.

 12. #12
  ВМБ ВАРНА 09 фев 2016, 21:46
   
  16
   
  9

  УРААААА, УРААААА, УРААААА, гащника, както го наричахме в базата вече е ВЪН от армията. Всички го ненавиждаме заради коварните му номера. Е, само любовниците Рачето и Стелито ще тъгуват, но....дойде ВИДОВ ДЕН и той изхвърча скорострелно. Поздравяваме екипа на Ненчев!

 13. #13
  еи,коуттуй 09 фев 2016, 21:50
   
  12
   
  1

  Да ме прощава админа,ноболи мъ уя дали е верно. Ако бях на мястото на Адмираля щех да го сритам в гъза тоя жалък фасул министера. Дори нямаше да му шибна един в мутрата. В мутрата се шибват мъжкарите.А ако бех на местото на ген.Попов щех да се гръмна. От срам. Жалка картина. Трагедията на един народ. Бойко е капут. Но по-големи капути са онез дето го държат на власт. А смарадан канев е бутиков педалски капут.Да ме прощава админа.

 14. #14
  Офицер 09 фев 2016, 22:02
   
  19
   
  0

  До номер 11! Старшината, който открадна 5 литра нафта бе уволнен начаса, а командира на Каменар който краде, та краде, чак се бе прочул в целия флот та и в София, точно този адмиралчо Николов го "оправи" за да запази фалшивия имидж на флота. За случая само го наказа с "мъмрене" и толкоз! Има още мноооого подобни истории ....

 15. #15
  до разбирач 09 фев 2016, 23:45
   
  8
   
  1

  Неразбирач, Я си помисли по-добре: Дали някой би могъл да си помисли само да унижи ген. Вазов например? Какво пречи да има командващи с такива чест, достойнство и репутация в обществото?
  А тук - каквито висшите офицери, такова и отношението към тях: политически назначени - политически натирени..... (или в една страна, в която всички сме роднини, не знаете кой кой е и как е попаднал там).
  Но пък нищо не им пречи след като в БА-то не остана нищо за командване поне топки да имат.

 16. #16
  разбирач 10 фев 2016, 00:18
   
  8
   
  0

  До #15
  Помислих, и ще ти отговоря. Пък ти, ако искаш мисли. Всъщност, има само едно нещо което пречи да има такива като ген. Вазов - това е политическото ръководство на МО и респективно политическия "елит" дерибействащ в България. Иначе, какво друго да пречи? В момента няма никакво значение кой ще е назначен за началник на отбраната. Който и да е, ще е безгласна буква и изтривалка в краката на цивилното ръководство. Самата длъжност е с ограничени права. До тоалетната не може да отиде без да поиска разрешение. А ако някой се осмели да се възпротиви, ще последва примера на адм. Николов и няколко други преди него. Иначе няма какво да пречи. Надявам се, че ти отговорих на въпроса. Другото се нарича ПРЕВРАТ. Да видим ти как мислиш.

 17. #17
  akтьор 10 фев 2016, 09:30
   
  7
   
  0

  Явно има полза от актрисата!!!
  Браво земеделски кратун, станал си голям артист и вече специализираш маскаради....

 18. #18
  майор о.р. 10 фев 2016, 19:07
   
  7
   
  1

  Докато разни мижитурки от ВВС и ВМС командват, то Българска армия няма да има. Мамините синчета от авиацията, с некадърното си управление успяха да унищожат армията. Унищожика и то до крак и самите ВВС.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка