МО: "ПОЛША НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ОТРЕМОНТИРА ПОВЕЧЕ ОТ ШЕСТ ДВИГАТЕЛЯ ЗА МИГ-29"... СВЪРШИХА ЛИ ПР ПАТРОНИТЕ И ПОЛЕТИТЕ???

Pan.bg 09 фев 2016 | 23:43 views (6282) commentaries(4)
img Днес зам.министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев бе доста конкретен и ясен по БНТ.
Дали обаче след неговите думи: "Полша не е в състояние да отремонтира повече от шестте двигателя за МиГ-29, за които бе подписано споразумение, каза г-н Кюмюрджиев. За това се налагало до придобиването нов самолет да се ремонтират и други наши изтребители.", ще има различни тълкувания?
Очакваме министърът на отбраната Николай Ненчев в най-скоро време да внесе конкретика и да изясни - ще има ли и следващ договор с Полша или слуховете, за това че поляците излязоха разумни и наистина се уплашиха сериозно от конкретните руски заплахи за съд, ще излязат вярни.
Ако обаче е вярно, че Полша приключва с нас, излиза на първо място въпросът - какво (О) СТАВА С ИЗТРЕБИТЕЛНАТА НИ АВИАЦИЯ?
Без договор за ремонт на двигатели, освен тези шест? Без договор за доставка на нови двигатели за МиГ-29?
Без договор за доставка на належащи резервни части?

Дали най-накрая ПР ПАТРОНИТЕ И ПР ПОЛЕТИТЕ НА МИНИСТЪР НЕНЧЕВ ПРИКЛЮЧИХА?
И няма ли най-накрая да стъпи здраво на земята и да докаже, че му пука за родните ВВС?
Които скоро заради недалновидните му решения ще съществуват в ИСТОРИЯТА!Без Русия за новите двигатели на МиГ-29

otbrana.com

Полша не е в състояние да отремонтира повече от шестте двигателя за МиГ-29, за които бе подписано споразумение, каза г-н Кюмюрджиев. За това се налагало до придобиването нов самолет да се ремонтират и други наши изтребители. Обществената поръчка на Министерството на отбраната била в много напреднала фаза за закупуването на нови двигатели. Ще изпълним, уточни заместник-министърът, решението на Европейския парламент и ЕК от 31 юли 2014 г. и в обществената поръчка няма да бъдат допуснати страни, срещу които Европейската комисия е наложила ограничителни мерки. Не само Русия, допълни той. И обеща в разгара на лятото да имаме повече от три действащи МиГ-29.

За новия самолет

В най-скоро време ще внесем в парламента т.нар. доклад за инвестиционен разход за закупуването на нов многоцелеви самолет, каза г-н Кюмюрджиев. След одобряването от Народното събрание ще се премине към преговори с потенциалните продавачи и сключване на договор. Заместник-министърът е абсолютно убеден, че до края на годината договор ще има.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Йордан Ангелов 10 фев 2016, 01:36
   
  62
   
  2

  Скоро ще видите каква жалка мърша е безродника Ненчев...
  Как ще се поти и заеква на пресконференциите...
  После целия народ ще плаща безумните му престъпления...!
  Боже, защо сме толкова жалка страна...?

 2. #2
  KOREKTOR 10 фев 2016, 06:27
   
  36
   
  2

  Как да ги ремонтира като няма от къде да вземат части за другите.

  Явно и в УКРОПИЯ ВЕЧЕ НЯМА.

 3. #3
  дядо Йоцо 10 фев 2016, 07:06
   
  39
   
  2

  АЛИЛУЯ! Хвала тебе Господи! Чудото стана! Слепите прогледнаха. Видяха Твоята истина. Но сега остава по-трудното, да им поумнеят глупавите тикви и да тръгнат по правилния път. Но това наистина е трудно, дето се вика, то да е *уй, да го набиеш, ама то е акъл, не влиза лесно в бетонените им тикви...Тогава какъв е изходът? Правилният отговор е "БЕ" - да се сменят тиквите...Защото има и друг верен отговор - да се отрежат тиквите, но този отговор не е цивилизован и европейски.. Но този отговор е любим на онези високоподготвени кадри, които нахлуват през южната ни граница и които сме виждали на клипчета как режат тикви и коментират с правилен британски акцент...Дето се вика идват си с четири тройки, а може и някоя друга четворка СТАНАГ по английски...Добре е за сега, че тези високоподготвени кадри не ни смятат, че даже сме под тяхното ниво и не се застояват тук, а продължават своя път на запад към обетованата земя и там си търсят обещаните девици...Даже в последно време, както казват по новините, не подбирали много, девица-недевица, малко-голямо, всичко под ножа...Дано Алах дълго време им сочи пътя натам (на запад) и да ни отмине поне тази горчива чаша...
  И дано нашите управляващи ги осени Божията мъдрост и ни изведат от това последно място в класацията на ЕС. Преди поне се хвалихме, че сме на предпоследно място преди Румъния, ама отдавна и тази хвалба замлъкна...А пък може и по-напред да ни издигнат...Ама стига толкова, че се размечтах много...

 4. #4
  COMANDANTE 11 фев 2016, 11:47
   
  0
   
  7

  Щом не става ремонта на руските самалиоти,остава една единствена възможност-да се купят самалиоти от някоя натовска,съюзна държава-друг изход няма.Стари-нови-работа да вършат.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка