ПОЛИЦАИТЕ И ПОЖАРНИКАРИТЕ ИЗЛИЗАТ НА ГОЛЕМИ ПРОТЕСТИ!

Pan.bg 01 мар 2016 | 02:15 views (3557) commentaries(2)
img Полицаите започват протести заради промените в Закона за МВР, предложени от кабинета. Пожарникарите от синдикат "Огнеборец" също са готови за протести.
От синдикалната федерация на служителите на министерството обясниха, че още от днес в цялата страна може да започнат предупредителни действия на служителите на министерството. Между първо и второ четене на закона ще бъде организиран голям национален протест в София, предаде БНР.
От синдикалната федерация на служителите в МВР обясниха, че на 8 януари тази година ръководството на МВР им е предоставило друг проект за изменение в закона за МВР, в който имало съществени разлики с приетия по-късно от МС.
Синдикатите са недоволни и от липсата на диалог по приетия от МС и предложен на парламента проект за изменение в закона за МВР. Според Валентин Попов, председател на синдиката, този проект е бил обсъден със синдикатите един ден, преди той да бъде приет от правителството.
Полицаите протестират също и срещу планираното намаляване на обезщетенията при пенсиониране от 20 на 12 заплати, намаляването на отпуските и създаването на агенция "Пожарна безопасност и защита на населението".
Илия Кузманов, член на Управителния съвет на синдиката, посочи, че няма обяснение как министерството смята, чрез децентрализацията на пожарната, да подобри нейната ефективност.

От синдикалната федерация на служителите на МВР обясниха, че те не искат за момента оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова, но обясниха, че това е работа на началника й.
От синдикалната федерация обясниха, че решението за предупредителните протести ще бъдат взети от съответните звена на синдикалната федерация в цялата страна. Те обаче имат възможност във всеки един момент да проведат предупредителни протестни действия, стига да са готови за това.
Синдикатът "Огнеборец" от 23 февруари е в протестна готовност и процедура за допитване до структурите в страната за организиране на протестни действия. Това каза на пресконференция вицепрезидентът на синдиката Венцислав Станков.
Според него предстоящите промени в Закона за МВР не гарантират подобряване на дейността на министерството. Синдикатът не приема и преобразуването на главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" /ПБЗН/ в агенция ПБЗН. Според синдикалистите в проекта не е мотивирана нуждата за това и промяната няма да постигне резултат за подобряване на дейността на дирекцията. sega

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Възмутен 02 мар 2016, 08:52
   
  0
   
  17

  Не само са готови, ами някои вече са излезли! Тази сутрин /02.03.2016/ видях двама да протестират в Студентски град - скрили са колата в уличката до пощата и взимат подаяния от прегрешилите шофьори!

 2. #2
  човечец 02 мар 2016, 10:48
   
  1
   
  19

  Аман от тези шапкари, кога най после ще се научат И да работят, а не само да получават всичко на готово!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка