БОЙКО РАЗПОРЕДИ: ВОЕННИТЕ ДА БЪДАТ ВДИГНАТИ ПОД БОЙНА ТРЕВОГА! НЕЗАБАВНО УЧЕНИЕ НА ГРАНИЦАТА!

Pan.bg 02 мар 2016 | 19:07 views (8087) commentaries(22)
img Борисов разпореди учение на полиция и армия на границата
news.dir.bgСлед сблъсъците между полиция и мигранти на македонско-гръцката граница Бойко Борисов разпореди учение на МО и МВР на границата през почивните дни.
На днешното правителствено заседание премиерът възложи на министрите на вътрешните работи и на отбраната да организират съвместно учение в граничните райони със силен миграционен натиск.

Това стана възможно след последните промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, с които беше създадена възможност армията да участва в охраната на границите.
image
В последните дни стотици мигранти се опитаха да проникнат със сила от Гърция в Македония, преди да бъдат отблъснати от силите на реда със сълзотворен газ. Хиляди мигранти остават там в очакване.

"Според мен днес-утре е хубаво да направите съвместно учение долу по границите с Гърция и Македония. Във вътрешността се подготвят, но при тези събития, които наблюдавам долу… Както се казва, докато излезе стенограмата, може да обявите… Едно време бяха „Места“, „Тунджа“, не знам сега как сте ги кръстили ученията…", каза премиерът, цитиран в стенограмата.
Мнение:
Пристигането, нахлуването на стотици хиляди бежанци в България ще се превърне не само в национална катастрофа. То ще провокира редица страни от ЕС да затворят своите граници и така ще се създаде опасността страната ни да се превърне в буферна зона. На Ердоган са думите, че потокът ще мине през България и Гърция, ако той реши.
Прочети още »

В отговор военният министър Николай Ненчев увери, че такова учение вече е планирано.

Борисов обаче отвърна, че щом е така, военните трябва веднага да бъдат вдигнати под бойна тревога, хем да ги видят как действат в такива условия, хем - как ще се стиковат с граничарите.

"Използвайте тези почивни дни, защото за бежанците не са почивни дните. Населението, особено надолу по Петрич, по Сандански вече е настръхнало. Чуйте се с кметовете, с областния управител, съберете ги всичките и ги проверете като структури и единици как действат", нареди още премиерът.

Преди дни Ненчев каза, че 500 души от армейски подразделения могат веднага да бъдат изпратени на границата.

В подготовката да се включи и външният министър, защото имаме споразумение с Гърция за реадмисия - тези, които влязат нелегално, извън КПП-ата, имаме право да ги върнем и на Гърция, а и на Турция, нареди още премиерът. От Турция също били заявили такава готовност, въпреки че нямало такова споразумение.

Митов обаче уточни, че такова има едно от 1967 година.

"Прекрасно. Щом сте открили от 1967 година споразумение, можем да връщаме и за Турция. Така че, максимално да успокоим хората, но в същото време да сме ние самите уверени, че силите и средствата са ни в готовност и хората да усетят и сигурност", коментира Борисов.

Той нареди още финансовият министър също да бъде в готовност, ако има нужда, да помага.

И отново настоя да се действа днес-утре.

"Ако влязат, докато ги върнем, да имаме готовност да ги държим на едно място, да не се разпръснат. Но, днес-утре, използвайте времето и го направете! Защото виждате, те си ходят вече с фотографи, с телевизии, с адвокати, с неправителствени организации и в един момент ще излязат виновни държавите, които се опитват да си запазят териториите от нарушението на закона. Ние не трябва да сме в това положение", категоричен бе министър-председателят.

Той подчерта, че не е за политиката, която води Виктор Орбан в Унгария – да затваря самостоятелно всички граници - независимо, че са в прекрасни отношения.

По думите на Борисов народът иска да е сигурен, че управляващите са направили всичко по тази тема.

"Така че, след като свършим, останете, използвайте тримата времето и го координирайте, планирайте. Празниците са добро време за такива мероприятия. Така че – действайте!", разпореди накрая премиерът на Ненчев, Бъчварова и Митов.

Подкрепа за спряната поръчка в МО

Междувременно Бойко Борисов подкрепи военния министър за спирането на обществената поръчка за обновяване на автомобилите в МО. Преди два дни Николай Ненчев обяви, че спира поръчка за леки 6 коли и 9 високопроходими джипове на стойност 1.5 млн. лева, за да се пренасочат средствата към други приоритети на МО. Той не коментира дали има съмнение в законноста на поръчката.

„Радвам се, че си оглеждате министерствата, защото поръчките може и да се правят от администрациите, но накрая всичко се връща при нас. Безкомпромисно проверявайте, може ли да се направи по-добре – да се направи по-добре”, заяви премиерът.

Преди дни той разпореди проверка на всички поръчки в министерствата.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 22

 1. #1
  Teraflop 02 мар 2016, 19:17
   
  27
   
  3

  "Бойко Борисов разпореди учение на МО и МВР на границата през почивните дни." Никаква почивка!Огън,служба няма-Шефът каза! Толкоз.

 2. #2
  zdr 02 мар 2016, 19:25
   
  51
   
  8

  Ако това стане ще бъде първото му адекватно решение за този мандат. Военни маневри на границата са най-правилния ход в момента.

 3. #3
  Thunder 02 мар 2016, 19:31
   
  44
   
  0

  Аз да питам момчетата с пълно бойно снаряжение ли ги мобилизирате ?

  Или само с хляб и сол ще посрещат бежанците !

 4. #4
  Рамбо 02 мар 2016, 19:37
   
  16
   
  9

  Kakви учения...... какви 5 лева! Смешна работа! Само през деня да ги видят хората войниците! Ще гледаме шоу......

 5. #5
  дядо Йоцо 02 мар 2016, 20:28
   
  35
   
  7

  Вече явно всеки може да вдига войската по тревога когато си иска...
  Даже да се правят учения през почивните дни е явно по-модерно.. да си уплътняват времето....Никаква почивка за войската...Извънредният труд нали не се плаща, на кой му пука...

 6. #6
  fox81 02 мар 2016, 20:45
   
  5
   
  7

  Ало-о-у я по- кротко! Войната винаги започва във вторник! Искам ученията да започват в петък в 23:00 или в краен случай събота в 02:00 да продължат до неделя 23:00, поне! Строевия преглед или събота или неделя по избор!

 7. #7
  само така 02 мар 2016, 21:41
   
  17
   
  8

  Така се прави армия, а не хленчещи момченца по сайтовете.

 8. #8
  Валентин Чакмаков 02 мар 2016, 21:51
   
  34
   
  6

  Чета странни неща!!
  Само човек който е бил военезиран а не военен може дс измнсли подобна глупост!!!!
  Колко ще струва тревогата и учението и кой ще плаща??!!!

  Ликвидатора Михов се рсзмечта за наборна военна служба!!!!
  Пожара Борисов ще тренира военните......И с това което има кого ще уплаши?????
  ТКЗС-то Ненчев управлява армия която вече и звеновод би управлявал по добре!!!!!
  Неуспели в професията хора се трснсформнрат в професионални политици!!!!!! Генерслите. Им се поклониха и какво очакеате сега???
  Всичко това е никому ненужна мимикрия!!!!!
  Ние вече сме само теритотия!!!!
  Държавността изчезна!!!!
  Бог да пази Бългсрия и чсдата и!!!
  А по горе споменатите и не само те българи ли са?????

 9. #9
  По Трифон Зарезан 02 мар 2016, 23:02
   
  15
   
  0

  По Джурово време си беше правло винаги на Трифон Зарезан да вдигат по тревога във всяка армия по няколко поделения и поне в едно да се провежда внезапна мобилизация.Пияни запасняци имаше винаги бол,но случай на провалена мобилизация нямаше.И на никой от кадровите военни и през ума не му е минавало,че трябва да му плащат извънреден труд.На запасняците обаче надниците и трудовия стаж си вървяха.С най-голямо желание на запасите изваха миньорите,ако и много да пиеха.Питал съм ги защо, а те ми отговаряха,че на запас им върви същата надница,като в дупката,а ги и ги хранят и си се отпиваха до насита.

 10. #10
  Виктор Петров 03 мар 2016, 00:13
   
  17
   
  1

  Луда работа! Полицаите искаха да притестират - няма да видят бял ден, нито национален празник, ще тренират на границата! Военните също, за да не се сещат да подкрепят колегите си от МВР, нищо, че решението на "народното" събрание да участват в "съвместната" охрана на границата не е обнародвано... Какво им пука на министърчетата, нали и без това от нищо не разбират! Кое, как, за какви срокове и периоди се планира - няма никакво значение, нали бате Бойло е наредил! Това, че през последната година и в МВР и МО всичко е пренапрегнато, какво от това - нека всички се чанджат по празниците, за да не мислят за глупости! Но жандармерията ще остане по места, т.е. да пази политиците, но от кого ли?!? Къде остана президента в този важен момент, та нали е главнокомандващ?! Няма страшно - Бойко е човека! Само, че хората се чудят, едва днес ли той "прозря" страшната опасност на границата, че реагира светкавично? А блокадата на гръцките фермери повече от месец не отрази... Бог да пази България и изстрадалия и народ, целия!

 11. #11
  баба Дона 03 мар 2016, 00:34
   
  13
   
  0

  Да отиват да изтрепят десет-двайсет хиляди нарушители на границата и другите вече няма да я нарушават. Запукаме ли ги ние, ще ги запукат и останалите.

 12. #12
  bbb 03 мар 2016, 09:22
   
  14
   
  3

  ""Според мен днес-утре е хубаво да направите съвместно учениe..""

  ..ей тъй.. щот учения не се планират, а стават кога на мен ми кефне...

  "" В отговор военният министър Николай Ненчев увери, че такова учение вече е планирано.""

  Мдаа.. господин премиер, още преди да си го помислите аз го планирах...

  "Той подчерта, че не е за политиката, която води Виктор Орбан в Унгария – да затваря самостоятелно всички граници "

  Хм.. оня ден не се ли изказа, че европейските страни трябва да затворят границите си...


  "И отново настоя да се действа днес-утре. "

  Затова сме на това дередже.. всичко се прави днес за утре...

  Няколко произволни цитата показващи какви хора ни управляват... Боже, пази България

 13. #13
  Тиквата с фуражка 03 мар 2016, 10:42
   
  9
   
  1

  В какво качество? Все пак си имаме главнокомандващо Нещо?

 14. #14
  дедо прецаки 03 мар 2016, 10:53
   
  27
   
  2

  Ще ми вдигне дедовия по тревога тоя прост бабуин.
  Вдигането потревога не означава че ще стигнат до границата щото всъщност нямат с кво!
  Това не е едно време да има всичко в армията.
  Поделенията са пълни с изгнили тараляци които не могат даже да излязат от двора.
  Същите тараляци са включени във всички видове формирования и образувания с нядеждата че никога няма да потрябват. Истината е че техника за транспорт НЯМА.
  Тревога щял да вдига тоя маймун. Единствената тревога ще бъде на командирите как да раздвижат ръждивите мъртъвци.
  Аман от малоумници.

 15. #15
  Kolyo 03 мар 2016, 15:40
   
  5
   
  8

  Еееей, ама с много мрънкалници се напълнила тая армия бе...

 16. #16
  ****skud 03 мар 2016, 19:20
   
  6
   
  1

  Здравейте, Честит празник.


  До Преслав - незная къде да пусна едно интервю с "Нашият" министър... възмутен съм, ядосан съм "бесен " съм . Същият не ни защити срещу една САМОЗАБРАВИЛА се журналистка - която се казва се цветанка ризова/неслучайно и пиша имената с малки букви/. Та в нейното предаване в 13-14 минута тя нарече че по думите на едни нейни приятели в казармата "имало едни смешни офицери"
  министър Ненчев си замълча на директната обида!

 17. #17
  ****skud 03 мар 2016, 19:29
   
  3
   
  0

  ето линк:
  http://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/armijata-i-mvr-pod-trevoga-na-granicata.html

  ДАЛИ ЩЕ ИМА ИЗВИНЕНИЕ ОТ БТВ/Босфор ТВ/???
  НАДАЛИ !!!!

 18. #18
  pepe25 03 мар 2016, 20:45
   
  7
   
  1

  Тоя пък знае ли какво е това "бойна тревога" ?
  Знае ли какво трябва да се прави тогава?
  Знае ли какво трябва да прави Армията при "бойна тревога"?

 19. #19
  писна ми от ТЪПИ политици 03 мар 2016, 21:33
   
  12
   
  0

  Той подчерта, че не е за политиката, която води Виктор Орбан в Унгария – да затваря самостоятелно всички граници - независимо, че са в прекрасни отношения.

  Бойкоооооо! Некадърник такъв! Взимай парите от Орбан и почвай да строиш ограда по гръцко, че ще ни залеят, нещастник! ТИ ЩЕ ОСТАНЕШ В ИСТОРИЯТА КАТО ПОЛИТИКА ПОГУБИЛ НАЦИЯТА ЗАРАДИ ПОСЛОВИЧНАТА СИ НЕКАДЪРНОСТ!!!!

 20. #20
  КАЛАШНИКОВ 03 мар 2016, 21:45
   
  12
   
  0

  Много се смях на изказването на боко тиквата, тоя е или е малоумник или ,,хал хабер'' си няма от учения от този тип! Следователно такива прости дебили не трябва да ни управляват защото не знаят реално какво да предприемат при определени заплахи!,,Язък'' боко че имаш толкова министри и зам.мин. и мин на отбр. и мин на вътр.раб. и отделно ,,аккъллии'' (съветници пример Аню НЙОСКИ)покрай теб!Само дето вземаш народни пари и нищо ама нищо не предприемаш!НОООО... В ЛОНДОН ТИ ГО КАЗАХА БЪЛГАРИТЕ ...АМА ТИ НЕЕЕЕ....!АСФАЛТАДЖИЯ...!

 21. #21
  BsKs 04 мар 2016, 08:17
   
  4
   
  1

  От кога министър-председателят на РБГ може да вдига армията и да и заповядва..... тоя министър на отбрана за какво е? мани мани явно и превратче може да си спретне ако реши.. ако има с какво. Пак никой не спазва конституции, доктрини и т.н. пък какво да говорим за долните нива.

 22. #22
  дедо прецаки 04 мар 2016, 09:05
   
  8
   
  0

  Искам да кажа на жената с джуки като кравешка п..ка и с два декара гъз (ЦИЦИ РИЗОВА), че преди да говори кой е смешен, първо да погледне в огледалото. Там ще види образ подобен на тия от анимираното порно.
  Аз специално я гледам само защото съм фен на хентай.....
  Иначе е проста като Диди-джуки-Найденова.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка