НЕКА ОТ ВРЪХ ШИПКА ДА ДАДЕМ КЛЕТВА ДА НЕ ПОДМЕНЯМЕ ИСТОРИЯТА!!! РОБСКАТА УЧАСТ НИКОГА НЯМА ДА ИЗТРИЕ ИДЕАЛА НИ ЗА НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ (СИЛНИ ДУМИ НА МАРГАРИТА ПОПОВА)

Pan.bg 03 мар 2016 | 19:29 views (4299) commentaries(6)
img Маргарита Попова: Нека от връх Шипка да дадем клетва да не подменяме историята
Автор: ПИК

Нека от този връх да дадем клетва да не подменяме историята, призова от връх Шипка вицепрезидентът Маргарита Попова. Над 70 хиляди души се събраха при Паметника на Свободата, за да отбележат 138-та годишнина от Освобождението на България.
"Скъпи съотечественици, родолюбци, нека от тук, от този връх, днес клетва да дадем да не подменяме историята, да радеем за родолюбиво образование, поверено в ръцете на просветени и на патриоти", каза в словото си на връх Шипка вицепрезидентът Маргарита Попова. По думите й не бива да има никакви пари - хиляди и милиони - за програми, в които да четем за съжителство и за присъствие, а за такива, в които да четем за робска участ, продължила пет века по българските земи и никога не изтрила от сърцата и душите ни идеала за национално обединение, за възход и напредък на Отечеството ни.
Заради многохилядното множество от граждани, пожелали да се изкачат в този ден на върха, по пътищата от Габрово и Казанлък към Шипка се образуваха километрични колони от коли, които забавиха началото на тържеството с 45 минути. Сред официалните гости бяха заместник-министърът на отбраната Десислава Йосифова, заместник-министърът на образованието и науката Костадин Костадинов, кметът на Казанлък Галина Стоянова, кметът на Габрово Таня Христова, представител на Генералното консулство на Руската федерация в Русе, областните управители на Стара Загора и на Габрово, народни представители от Велико Търново, Габрово и Стара Загора.

Заупокойна молитва в памет на загиналите за свободата на България отслужи Траянополският епископ Киприян в съслужение с габровски свещеници.

image

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  росс 03 мар 2016, 19:49
   
  14
   
  12

  "Силни думи" ... на една слаба политически жена.
  Бих казал, политически аутсайдер.
  Просто идват президентски избори и женицата гледа да яхне нещо с по-голям патриотичен заряд, като се надява това да я изведе от сянката на чехъла-мухъл.
  До скоро бяхме забравили как изглежда, а от 1-2 месеца започна да се обажда и тя дето я питат и дето не я питат.
  Наскоро обяви на генералите че трябва сами да си пазим небето, въпреки че и понятие си няма кой го пази, с кво го пази и от къде го пази. Ама чула-недочула за авиацията и се изрепчи.
  Иска ми се да я попитам, като е толкова несъгласна с чехльото, защо тя не ходеше в Русия да укрепва двустранните отношения, докато лекето беше в Америка за да укрепва двустранните "сношения"?
  Или пък защо не лобира по договора за изтребителите да се ремонтират в Русия?
  Подозирам отговора - герберастка кукла на конци!
  Просто поредната популистка, която таи надежда да се качи пак на подиума, но няма да я огрее.
  Не и вярвам и не я харесвам. Нищо съществено не е постигнала за мандата си.

 2. #2
  АнонимБГ 03 мар 2016, 20:52
   
  19
   
  0

  Слава Богу, че все още има такива хора, като Маргарита Попова.
  Голяма разлика с Недоразумението.

 3. #3
  bash delibash 03 мар 2016, 21:18
   
  7
   
  2

  НЕ ЖЕНА А КОЛОС И ТО БЪЛГАРСКИ!!!УСЕЩА СЕ ЧЕ ПАК СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ В НЕЖНИ НО СИЛНИ РЪЦЕ!!!МОЯТА НОМИНАЦИЯ ЗА ПРЕЗИДЕНТ Е МАРГАРИТА ПОПОВА!!!АКО НЯКОИ ИМА НЕЩО ПРОТИВ МОЖЕ ДА СЕ ЯВИ НА ДИСПУТ С ВСЕ ОЩЕ НЕЗАСЛУЖИЛИЯ ИМЕТО БАШ ДЕЛИБАШ!!!ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БРАТЯ!!!ДА ПРЕБЪДЕ БЪЛГАРИЯ!!!СЛАВА ЗА РУСИЯ!!!С НАМИ БОТГ.

 4. #4
  самар 04 мар 2016, 09:16
   
  3
   
  7

  Баба-маргинал.
  Време е да се ориентира към гледане на внуци и плетки. А също ако има и дедо, да вземе да го мобилизира малко, щото ми се струва тъжна и унила.
  Нека отстъпи мястото си на някой по-деен човек, а тя да сд върне към домакинстването.

 5. #5
  ТИЛ 05 мар 2016, 22:30
   
  3
   
  1

  Браво! Ако речта е заявка за Президент, подкрепям я с две ръце!

 6. #6
  Башбашиев 06 мар 2016, 13:32
   
  2
   
  0

  Тази жена - при това умна и интелигентна, е много повече мъж и президент, отколкото Плевню Путката! Бих гласувал за нея, ако се кандидатира за президент.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка