Полицаи и пожарникари срещу реформата в МВР

Pan.bg 05 мар 2016 | 10:34 views (2871) commentaries(2)
img Имаме специализиран отряд за борба с тероризма и ние постоянно трябва да проверяваме своята готовност за това дали винаги сме готови да реагираме на спешни акции. Много е вероятно такива подобни мероприятия, да продължават да бъдат правени по различни поводи в столицата и на други оживени места.

Всеки един сигнал ние считаме за сериозен, затова го проверяваме така, че да изчистим всички възможни заплахи, обясни по НТВ зам.-министър на вътрешните работи Цвятко Георгиев по повод засиленото полицейско присъствие в столицата на 3-и и 4-и март.


По думите му сигнали за опасност често се получават в службите на МВР. Но не уточни каква е била заплахата, вдигнала на крак цялата структура на сектор „Сигурност”.„В законопроекта останаха два текста от предложенията на министър Горанов. Всяка година нещо се взима и нещо се влошава в социалния пакет на служителите на МВР. Става въпрос за трайна тенденция за влошаване условията на труда в тази сфера”, алармира от своя страна Галентин Грозев, председател на синдикалния алианс "Сигурност", МВР.


По думите му от страна на министерството трябва да дойде гаранцията, че тези пари няма да се изпарят.


„Не виждаме кога ще се осигурят ресурси и как ще се гарантира правилното им използване, за да бъдат насочени именно там, където е проблемът”, каза още Галентин Грозев, председател на синдикалния алианс "Сигурност", МВР.


„Гаранти за това как ще се харчат парите, как ще се подобрят работните процеси в министерството, което е абсолютно необходимо, и част от тази реформа, не е проблем на закона. Той е проблем на управлението. Намаляването на обезщетенията от 20 на 12 заплати е въпрос какво може да си позволи бюджета. Това не е синдикален въпрос.”, контрира зам.-министърът на МВР Цвятко Георгиев.
frdgnews
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Иван Асен 05 мар 2016, 14:14
   
  8
   
  2

  Всяка година нещо се взима и нещо се влошава в социалния пакет на служителите на МВР. Става въпрос за трайна тенденция за влошаване условията на труда в тази сфера”, алармира от своя страна Галентин Грозев, председател на синдикалния алианс "Сигурност", МВР.
  То така е и в армията и ще продължи да е така докато бойните формирования оредяват и намаляват, а щабовете пращят по шевовете от "специалисти".

 2. #2
  Тихомир 05 мар 2016, 19:26
   
  2
   
  6

  Галентин Грозевците,трябва да разберат,че вече четвърт век са длъжници на народа!
  Не може да не си вършиш работата,да произвеждаш брак и да искаш заплата,като най-успял в професията!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка