НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО: Ще заселват бежанци в обезлюдени български села

Pan.bg 14 юни 2016 | 21:10 views (3633) commentaries(9)
img По този начин с подходяща интеграционна политика могат отчасти да се решат проблемите на трудовия пазар и демографията. Така депутатът от Реформаторски блок аргументира своята идея, която не се приема еднозначно.

Иван Иванов е споделил пред всекидневника впечатления от визита в Швеция заедно с други депутати. Българската група е била на работно посещение и в бежански лагер на 80 км от столицата Стокхолм.

"Шведските ни домакини останаха доста учудени, че у нас има обезлюдени цели села и пусти къщи, които биха могли да се предоставят на бежанци – е казал той. - По този начин с подходяща интеграционна политика могат отчасти да се решат проблемите на трудовия пазар и демографията."

“Ако България вижда проблем в бежанците, то Швеция вижда възможност в тях да реши проблема с обезлюдяването и застаряването на населението си. Затова там инвестират в обучението и квалифицирането на бежанците", добавя депутатът.

По данни на НСИ, цитирани от «Труд», от края на 2015 г. у нас 571 села са без население или с едноцифрен брой жители. Най-много обезлюдени села има в областите Габрово - 63, и Велико Търново - 56.

Остро възразява на идеята за настаняване на бежанци в такива села историкът проф. Божидар Димитров. Според него това би било национално престъпление против общностите ни в чужбина.

"Има 3,5 млн. души наша диаспора в Украйна, Молдова, Македония, Албания, Косово и т.н. - българи, които, притиснати от икономическата ситуация в тези държави, искат да се върнат в родината си, а ние нищо не правим по въпроса", казва Димитров, който за малко беше министър в първия кабинет "Борисов" и отговаряше за българите в чужбина.

"Национално престъпление е при това положение да внасяме бежанци и да заселване с тях селата", подчертава шефът на Националния исторически музей. Освен всичко останало, допълва той, обезлюдените места, ниви и къщи у нас не са ничия земя, а частна собственост, най-често с повече от един собственик.

Ако говорим за около 160 тотално обезлюдени села в страната, редно е да отбележим и всички онези, които пък от няколко къщи се превърнаха в градове или квартали на големи населени места, сочи още проф. Димитров. Той отбелязва, че тези процеси са свързани с промените на обществено-икономическия модел у нас.

/dir.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 9

 1. #1
  Borei 14 юни 2016, 22:29
   
  24
   
  1

  Абе не е ли по-добре да дадете тези милиони и милиярди на нашите хора, да започнат да имат повече деца, отколкото да се опитвате да интегрирате неинтегрируеми чалмари и да харчите за тях тези огромни суми?
  Да се вкарат масово чужденци в нашата страна е равносилно на отдаване на територията ни! На всеки е ясно, че тези, които искате да вкарате, ще се размножават с галопиращи темпове и скоро ще станат мнозинство.

  Това наистина е национално предателство! Всеки, който предлага даже това, трябва да се освободи от всички обществени длъжности!

  Не трябва изобщо даже да се мисли такъв вариант!

 2. #2
  Иван Грозни 15 юни 2016, 00:06
   
  19
   
  1

  Швеците, нека да си интегрерат резняците, които след това за благодарност, ще им го турят и отрпед и отзад, каквото е и полажението в момента при тях. Как да си решим демографския проблем, от скандинавски гейове акъл не щем! А, капута Иван Иванов от деформаторите да го духа под вода!

 3. #3
  Krivakov 15 юни 2016, 01:12
   
  20
   
  1

  Изгонихте, българите, сега си докарайте резаците.Това ще ви бъде последното предателство боклуци смотани, тия ще ви го начукат веднъж и завинаги.

 4. #4
  Teraflop 15 юни 2016, 16:14
   
  7
   
  1

  “Ако България вижда проблем в бежанците, то Швеция вижда възможност в тях да реши проблема с обезлюдяването и застаряването на населението си. Затова там инвестират в обучението и квалифицирането на бежанците", добавя депутатът." Ами нека шведите да си взимат бежанците и да си ги заселват там.А тоя "депУтатин и дупелизец Иван Иванов да си ги настанява у тях.

 5. #5
  Томахоук 15 юни 2016, 16:42
   
  5
   
  1

  Безполезно е да се говори въобще за заселване на бежанци в България след като досега само двама от един милуион са пожелали да останат в България-единият се отказа а другия се оказа психично болен.
  Само при вида на нашите села и хората се подпикават .

 6. #6
  Thunder 15 юни 2016, 20:54
   
  4
   
  1

  Така депутатът от Реформаторски блок аргументира своята идея.

  А, в тоя форум има хора дето още не са разбрали, защо Браивик вместо " арабското цигани " реши да утрепе либералите ...

 7. #7
  ГКС 15 юни 2016, 23:23
   
  5
   
  2

  Това са болни илюзии, мокри сънища някакви. В Швеция, само през миналата година са дошли над 162 000 мигранти. Работа са започнали 494. Това са официални правителствени данни на Швеция.
  Дори и у нас - кой мигрант (дори и да остане) ще работи за заплата дори 600 лв.?! И с тези пари да издържа, да кажем 4 членно семейство? Ами той като не работи, държавата дава по 600 евро месечно на човек (думи на Б.Борисов от преди месец) - т.е. 2400 евро.Защо да не си стои в София - ще му плащат квартирата, медицинските, образованието, режийните и т.н. Даже и джобни им дават.

 8. #8
  Томахоук 16 юни 2016, 08:13
   
  1
   
  0

  Отговор на коментар: #7

  Нищо не им дават-репортери завариха сирийски деца по два дена не яли нищо в лагер в София.Изядоха закуските на репортерите.

 9. #9
  Thunder 16 юни 2016, 10:31
   
  2
   
  1

  Отговор на коментар: #8

  Да де, гладни ги държат ! А храната я изхвърлят.

  Зарежи я тая работа с журналистите.
  Тия са инструктирани много добре, като видят фотоапарат и камера как да се държат.


Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка