СЛЕД КАТО НЕНЧЕВ ГОВОРИЛ ЗА ОБЩА БОЙНА ФЛОТИЛИЯ СРЕЩУ РУСИЯ, ДНЕС ТВЪРДИ ЧЕ Е ВЪЗРАЗИЛ!

Pan.bg 16 юни 2016 | 13:51 views (5357) commentaries(10)
img БЛИЦ

Военният министър твърди, че е възразил на офертата на Букурещ и Анкара и е настоял въпросът да се разглежда на равнище ръководители
на страните от НАТО.

Българското правителство много ясно заяви категорично позицията на България - като цяло подкрепяме инициативата България ще участва с до 400 военни за подготовка и учение на ротационен принцип. Това са думи на държавния глава, същото каза и министърът на отбраната Николай Ненчев, както и премиерът Борисов потвърди. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на съвместен извънреден брифинг заедно с премиера Бойко Борисов и военния министър Николай Ненчев.Тримата не коментираха дали Турция действително изнудва страната ни да се включи във флотилията като използва за целта нелегалните имигранти, които не приема обратно на своя територия. За такъв проблем призна и Борисов.

Президентът Плевнелиев подчерта, че „всяко действие на правителството не може да е импровизация” и трябва да съответства на вече приетите стратегически документи. В този смисъл всяка инициатива, регионална или обща, трябва да е в рамките на НАТО.

Плевнелиев посочи, че на този етап „зелена светлина” има единствено изпращането на до 400 военни на учения в Румъния. „Да, нашите румънски колеги повдигнаха и въпроса за ново сътрудничество в областта на военноморската отбрана. Това може да бъде подкрепено само в рамките на НАТО”, каза той, като подчерта, че на този етап не е говорено в конкретика и се знае единствено, че има идея за съвместни учения.

„България не е част от идеи и предложения за флотилии срещу някого, единни сме, говорим ясно и открито”, каза държавният глава.

Николай Ненчев също призна, че е получил предложение да участваме в инициативата на Букурещ и Анкара, но е възразил и е настоял въпросът да се разглежда на равнище ръководители на страните от НАТО.

„Имах среща с моя румънски колега, на която бе представена инициативата за изграждане на флотилия. Помолих да се разглежда само в изграждането на флотилия в рамките на НАТО. Не сме обсъждали флотилия между Румъния, Турция и България”, поясни той.

Бойко Борисов подчерта, че има „държави, които гонят своите интереси, които искат да са на гребена на вълната”, но не би допуснал Черно море да стане военна зона. Той отбеляза, че сценарий НАТО да пази морската ни граница е възможен само ако страната ни стане обект на масирана бежанска вълна.

През февруари на среща в Букурещ президентите на България и Румъния поискаха по-активно сътрудничество между страните от НАТО в региона на Югоизточна Европа и Черно море. Румъния заедно с Турция настояват за постоянна военноморска група кораби на НАТО в Черноморието.

Очаква се въпросът да бъде обсъден на лидерската среща на Алианса във Варшава през юли. Той формално не е разглеждан досега, тъй като много членки на Алианса са против нарушаването на Конвенцията от Монтрьо от 1936г. Тя забранява присъствието на НАТО-вски кораби по черноморската граница с Русия за повече от 21 дни.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 10

 1. #1
  Незнаен 16 юни 2016, 14:27
   
  26
   
  2

  Компютри, компоти... Не я научихме тая история, ей!
  Всички сме наясно, че ставаме за смях на кокошките с "управляващи", които не знаят кои са и какво са, сега за пореден път не знаят каква е държавната обща позиция, та се събират да го изприкажат като най-простите селски кифли.
  Срам ме е от тия хора. Пак.

 2. #2
  Наско 16 юни 2016, 14:57
   
  23
   
  2

  Интересно още колко простотии трябва да направи Ненчев за да се реши ББ да го махне.

 3. #3
  qсс 16 юни 2016, 15:45
   
  8
   
  1

  здравейте.какво става с заплатите в армията нали днес ще молят бойко за 10% увеличение

 4. #4
  Ум Белият Делфин 16 юни 2016, 18:54
   
  17
   
  3

  Не била флотилия ,а филателия.Не мила с румънците а с румелийците.
  Ще издаваме обща марка( не дойче,а пощенска) и ще е посветена на тюлена- монах.......
  Изчезнал като подводният ни флот.Истинската идея е след брексита,да приемем лохнеското чудовище като политически емигрант.Ще го обучим за борба с руски бойни плувци и шапка на тояга.- източният фланг е защитен .
  Според вас- възможно ли е да се стреля с 82мм.минохвъргачка от гумена лодка?

 5. #5
  ала-бала 16 юни 2016, 20:49
   
  16
   
  1

  Цяла Европа, НАТО и Русия и всички останали с които сме имали вземане-даване, вече не ни вземат насериозно. Затвърдихме мнението им, че нямаме мнение по никакви въпроси. Казано иначе, нямаме външна политика.

 6. #6
  d.stavrev 16 юни 2016, 22:12
   
  5
   
  0

  Отговор на коментар: #5

  Виж кой е бил външен министър в последните 10 години - роднини на Авраам и на децата на дъгата, а ако може и надвете - най-добре.

 7. #7
  Опа 16 юни 2016, 22:14
   
  7
   
  2

  Е тука няма ред!

  Да направим ретроспекция на събитията.

  1. Прецедента казва "Опа", Ненчо Балабанов "Иха", а Бойко "Обосрал" /за невзрящите "обосрал" = глупости/
  2. После пак старата песен на нов глас. Сутринта "Ние ще направим...", на обяд същите "Ами обмисляме вариантите за ..." и вечерта борейки се, като свиня с Тиква "Кой, ние никога не сме казвали такова нещо!." /ние е с малка буква поради това, че и значението на думите им е нищожно/.
  3. Хамерика иска конфронтация, ама не с океанските им пехотинци ами с пушечно месо от васалните територии.
  4. Е много бързо се забравя таз история световна. Да погледнем Тюрките дошли 1200 години след Ицето, на Euro-континента. Първо били ордите на Еничарите. после били безстрашните арабески и накрая довтасали Султаната с придворните.
  5. Завалиите, прости византийци не осъзнали собствената си история от Римско време, как те самите завземали територии и с техните камъни по тяхната сура.
  6. Елементарните Руси, не са създавали такава империя и нямат горчивия опит да гризват дръвцето от към загуби на територии, пък камо ли и в съвременни дни и си вземат с пълни шепи което си пожелаят по пътя към благоденствието.
  7. Но някой ще претърпи тротоарен инцидент на своя територия и то без да иска да се лиши от Аляска, но времето лекува, а водата отмива всичко. Най вече кръвта по индианската земя.

 8. #8
  ффф 17 юни 2016, 07:51
   
  3
   
  0

  Защо не се говори за исканото увеличение на заплатите с10% нали за 17.06.16г. ще го решават Ненчев-Горанов

 9. #9
  m.genov 17 юни 2016, 15:21
   
  2
   
  0

  LORDS of the PIGS

 10. #10
  Анонимен и Нерегистриран 17 юни 2016, 18:32
   
  2
   
  0

  Отговор на коментар: #8

  Защото приказките за повишаване на заплатите са като приказките обща флотилия срещу Русия - ще се окаже, че никой не е казвал такова нещо. Другото е, че държавата е продънена финансово и ако досега с еврофондове и правеха изкуствено дишане, вече и те не са гарантирани.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка