РЕЧТА НА НЕНЧЕВ - ПАРАД НА НАГЛОСТТА СРЕЩУ РУСИЯ!!!

Pan.bg 21 юни 2016 | 00:09 views (7207) commentaries(18)
img РЕЧТА НА НЕНЧЕВ — ПАРАД НА НАГЛОСТТА!
bulpress
http://bulpress.info/%D1%80%D0%B5%D1%87%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4-%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0/


http://www.bzns.bg/?p=4021

Из речта на военния министър Николай Ненчев пред актива на БЗНС на заседание в Смолян в неделя.Целта на речта му била разяснение на ситуацията, създала се около т.нар. «флотилия в Черно море срещу Русия», заради която се наложило президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов и самият Ненчев да излязат с извънредно общо изявление миналата седмица, уточняват от партията на министъра.

Ето и речта на Ненчев:1. Какви бяха целите на хибридната операция срещу засиленото присъствие на НАТО в Черно море, както и предното разполагане на по една батальонна бойна група в Балтийските страни (Литва, Латвия, Естония ) и Полша?

Тя имаше за цел да разруши солидарността и консенсуса в НАТО на предстоящата среща на високо равнище във Варшава. Тази кампания сега се води не само в България, но и във всички страни-членки. Оръдия на кампанията са платени политически сили и медии.


Във вътрешнополитически план за България кампанията е ориентирана към размахване на плашилото за подготовка на война срещу Русия, за да се мобилизира русофилският вот за предстоящите президентски избори, с цел отстраняване от президентската институция на проатлантическите сили.

Удивителното в момента е повторението на сценария отпреди две години, когато преди парламентарните избори се атакуваха решенията на НАТО от срещата на високо равнище в Уелс. Като пример, тогава намеренията за създаване на щабен елемент за координация в България също се размахваха като подготовка за война срещу Русия. Днес, щабният елемент е реалност и няма нито един войник подчинен, но тогава се твърдеше, че тук ще има и войски на НАТО.

image
Актуална снимка на Николай Ненчев от посещението му тези дни на американски самолетоносач в Средиземно море

2. Изпълнителите на поръчката са същите политически сили, но с разменени роли. Имаме предвид миналите грехове пред Русия с платения и нереализиран троен шлем и сегашните амбиции за връщане във властта на левите сили.

3. Сценарият е базиран на обърнатата логика.

Методът за разпространение на дезинформация, чрез използване на обърната логика, е в основата на новата хибридна атака. Логиката се обръща, за да се представи агресорът като жертва, а жертвата като агресор.

За целта специално е избрана идеята за обединена флотилия на НАТО в Черно море срещу Русия с участието на Турция и Румъния. Очевидно кукловодите не са забравили Обединения черноморски флот на СССР, в който ние послушно и безропотно се включвахме по времето на Варшавския договор. Това внушение е добре премислено, за да се пробута чрез рефлекса, останал от тоталитарното ни комунистическо управление, когато всичко се решаваше в Москва. Защото обществото не знае в детайли, че в НАТО никой не диктува на никого с какво и как да допринася в колективната отбрана.

Истината е, че Турция не е отправяла подобно предложение нито неофициално, нито официално. Важното обаче, на принципа на обърнатата логика за кукловодите, е да внушат, че НАТО се готви за война срещу Русия в Черно море и ние ще интегрираме ВМС с Турция. Целта на тази лъжа е да се разклати правителството. С тази лъжа се нанася удар на взаимодействието между президента, министър-председателя и министрите на отбраната и външните работи в навечерието на подготовката на национална позиция по решенията на срещата на високо равнище на НАТО във Варшава.

4. Кои са истинските причини за исканото предно разполагане и засиленото предно присъствие?

Пропускайки истините, че не НАТО анексира Южна Осетия и Абхазия от Грузия през 2008г., че не НАТО анексира Крим от Украйна и поддържа сепаратистите в Донецк и Луганск и до днес, че не НАТО удвоява броя на подводните сили и надводните кораби в Черно море, че не НАТО развръща брегови ракетни комплекси за борба както с морски, така и с въздушни цели, че не НАТО създаде цял сухопътен корпус в Крим, апологетите на Путин в България се заеха с дискредитиране на предното разполагане и засиленото предно присъствие на Алианса по източния си фланг.

Отново на принципа на обърнатата логика те не казват, че става въпрос за четири батальонни бойни групи по над 1000 души общо бригаден състав до 5000 души, срещу което Русия разгръща три допълнителни дивизии по над 10000 души или общо всъщност около 35 000 души. Елементарната военна логика на съотношението на силите показва кой създава настъпателна групировка на войски и кой – отбранителна.

Тази хибридна гимнастика позволява отбранителните мерки на НАТО да се поднесат на обществеността като подготовка за агресия, а настъпателните намерения на Русия – като отбранителни действия, взети по принуда.

Истината е, че НАТО се придържа към изцяло отбранителна стратегия за своята територия. Съзнавайки необходимостта от допълнителни минимални сили по източния фланг за сдържане на Русия и за демонстриране на солидарност с източните съюзници, НАТО още в Уелс взе решения, прие план за готовност за действие и систематично и успешно го изпълнява.

Предното разполагане и засиленото предно присъствие са само елементи от този план. И най-удивителното в тези мерки е, че те са достатъчни и премерени именно, за да не създадат реално военно превъзходство над Русия, с което да се премине във фаза на нова Студена война.

Отново на принципа на обърнатата логика излиза, че западните граждански общества, постигнали благополучие и висок стандарт на живот, станали цел за емиграция на милиони хора, включително руснаци, искат война с Русия. Нито дума няма, че правителствата от НАТО са под натиск на своите граждани за още по-добър жизнен стандарт, а не за завладяване на чужди територии. Западните правителства нямат нужда да изнасят вътрешните си проблеми чрез война извън своята територия, защото плашилото на войната е инструмент на тоталитарните и авторитарни режими.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 18

 1. #1
  Thunder 21 юни 2016, 01:07
   
  48
   
  7

  Нената как се е "барнал" само !
  Самолети ли ще дозарежда или ще подмива пилотите ?
  Ама това " сетре " не му ли е много късо.
  Нещо краварите май се гъбаркат с министъра.
  Той и дедо Аню беше един красавец !

  http://pan.bg/gallery/albums/userpics/10010/486936_4252331219962_131894792_n.jpg

  Чухте ли новината на Ердуган. Турките щели да строят самолетоносачи. Трябва ли им за да от воюват Черно Море от Руснаците.

  Сигурно турските самолети имат нужда от междинно кацане у църно море преди атаката над Русия.
  Неще да е за дозареждане, ф-ките имат обхват. Ще трябва да е за смяна на памперса.

  Македонците и те щели да правят самолетоносач. трябвал им да си пазят охридскиот океан !

 2. #2
  Труд 21 юни 2016, 03:21
   
  61
   
  7

  Жална им е майката на всички подчинени на този министър
  Той разсипа армията а говори за геополитика и световна справедливост
  Господи, опази ни още малко....

 3. #3
  цирк Земеделски 21 юни 2016, 05:41
   
  59
   
  8

  Няма друг такъв смешник да знаете.
  Тоя е уникално малпоумен олигофрен.
  Замислял ли се е какво ще прави след като спре да е министър.... Щото е дъртичък да предлага сексуални услуги в приемната на американското посолство!
  НАправо го мисля олигофрена.
  Дано някой цирк го вземе за резервен клоун.

 4. #4
  патриот 21 юни 2016, 07:29
   
  37
   
  5

  сигорно е че сме много зависими от американците.нема друго обяснение за даржанието на министера.за олигофрен незнам, но на мен ми се струва че е воивода на олигофрените.

 5. #5
  Teraflop 21 юни 2016, 09:18
   
  22
   
  0

  Министарот Ненчев в бяло.Ауууууууууууууууууууу!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. #6
  При Аню бяхме по-зле 21 юни 2016, 11:14
   
  5
   
  34

  При Аню бяхме по-несигурни за бъдещето си с неговите пенсионни измишльотини. Ненчев се оказа по-социален министър, давайки бонуси, награди и пенсия+заплата!

 7. #7
  Кисело мляко 21 юни 2016, 11:33
   
  23
   
  2

  Като пример, тогава намеренията за създаване на щабен елемент за координация в България също се размахваха като подготовка за война срещу Русия. Днес, щабният елемент е реалност и няма нито един войник.......
  Аха, разбрах БА какъв натовски елемент копира....много щабове, а никаква войска.

 8. #8
  езиковед 21 юни 2016, 11:34
   
  30
   
  0

  Ненчев не може да го е писал това. Нали го гледаме по телевициите - таванът на възможностите му са две-три не особено свързани думи от ежедневието в проста словесна конструкция.
  Тогава въпросът е: защо чиновници на държавна служба и заплата му пишат речите, които той използва на партийнити си сбирки?

 9. #9
  Онзи 21 юни 2016, 16:22
   
  16
   
  2

  Фразата "като пример" е очевидно пряк превод от английското "as an example". На български казваме "например" или "примерно". Това ясно показва, че речта му е "спусната" от американското посолство и после просто е била преведена (явно доста некадърно) на български. Такъв срам и позор България не помни!!!

 10. #10
  BFY 21 юни 2016, 16:39
   
  13
   
  2

  Защо въобще се публикуват изфабрикуваните идиотщини на механизатора...
  Всички вече знаят за неговата соросоидна ориентацията и за неговата некадърност, и за неговата пълна непригодност за поста му...
  Ясно е и, че началника му няма да поиска неговата оставката,...каквито и глупости да извърши оттук нататък измисления "министър" на отбраната...
  Само с приказки и коментари, Ненчев не може да бъде изгонен...!

 11. #11
  Не НАТО 21 юни 2016, 17:09
   
  13
   
  2

  Изяде лай..ната да се навира под носа на руснаците ... Лайнар Ненчев. Пфуу! Отврат!

 12. #12
  dizra 21 юни 2016, 21:49
   
  16
   
  2

  На дъртия Перукан са му облекли олекотения вариант на усмирителна риза!

 13. #13
  Иван Грозни 21 юни 2016, 22:54
   
  10
   
  2

  Калашников, Калашников .....................

 14. #14
  Пенчо 22 юни 2016, 07:42
   
  1
   
  0

  отбрана ще обсъжда заплатите в армията
  Спирдон Спирдонов
  otbrana.com

  (На 16 или 17 юни Съветът по отбрана ще обсъжда предложения за повишаване мотивацията на военнослужещите, включително и техните заплати.) Алоу панчовци, това вярно ли е или нямаше ,какво пишете та затова?

 15. #15
  Кроки 22 юни 2016, 10:22
   
  9
   
  0

  Отговор на коментар: #14

  Абе тя и Кунева обеща преди няколко дни по-високи заплати на учителите, ама се оказа че само си мечтае.

 16. #16
  Третья Мировая Война 22 юни 2016, 13:29
   
  2
   
  2

  Ростислав Ищенко: Активность НАТО — блеф или провокация?
  http://rusnext.ru/recent_opinions/1466524053
  ИЩЕНКО Ростислав
  Что на самом деле демонстрируют многочисленные учения НАТО в Восточной Европе и странах Прибалтики

  Конец мая и июнь 2016 года оказались урожайными на военные маневры НАТО у российских границ. «Анаконда-2016», «Удар сабли-2016», «Быстрый ответ», а всего восемь вложенных друг в друга, как матрешка, разнокалиберных учений на западном и северо-западном направлении. Общий смысл — создание на западной границе НАТО (от Румынии до Польши и в Прибалтике) группировки, способной противостоять «российской агрессии».

  В прессе появились где-то радостные, а где-то панические (в зависимости от занимаемой политической позиции) предположения о подготовке «натовского блицкрига» против России. Но являются ли данные маневры действительной демонстрацией силы? Скорее, наоборот.

  Хорошо забытое старое
  Разберемся по порядку. Серия маневров 2016 года практически повторяет концепцию боевых действий НАТО против СССР времен холодной войны. Причем периода до середины 1970-х годов.

  Тогда, как и сейчас, в Вашингтоне пришли к выводу, что все армии их европейских союзников, взятые вместе, не смогут выдержать советского танкового броска к Атлантике. Поэтому главой военной задачей европейцев стало продержаться несколько недель (до одного месяца). В течение этого срока на театр военных действий (ТВД) должны были прибыть американские войска.

  Для этого США и НАТО необходимо было гарантированно обеспечить военно-морской и воздушный контроль над северной Атлантикой, через которую должны были двигаться конвои с сотнями тысяч солдат и тысячами единиц военной техники.

  В последней четверти ХХ века, в связи с развитием ракетного оружия, резко увеличившим возможности советских ВВС и ВМФ, план стал неактуальным.

  В случае начала полномасштабной войны до Европы никто бы не доплыл.

  С этого момента НАТО окончательно сделало ставку на доктрину ядерного сдерживания. Решение оказалось настолько эффективным, что в 1990-е годы было повторено ослабевшей Россией, в военную доктрину которой было внесено положение о возможности нанесения ядерного удара по неядерному агрессору, если агрессия угрожает существованию российского государства.

  Понятно, что за почти полвека, прошедшие с начала семидесятых годов прошлого столетия, российские возможности по блокированию переброски американских войск в Европу только увеличились. Территории России и США являются недосягаемыми для сухопутных армий друг друга, а взаимное ядерное сдерживание является единственным серьезным аргументом.

  Именно поэтому Вашингтон пытается получить стратегическое преимущество за счет развертывания систем ПРО, задача которых — нейтрализовать ядерный потенциал России.

  То есть, на деле американцы делают ставку не на нереальную победу сухопутных войск НАТО на европейском ТВД, а на первый обезоруживающий ядерный удар и гарантированную защиту от ответно-встречного удара.

  Блицкриг «Приди и возьми»?
  С тактической точки зрения комплекс учений «Анаконда» вообще смешон. Давайте вспомним аналогичные тренировки российской армии. Подчиненные Шойгу в ходе внезапных проверок боеготовности перебрасывали на несколько тысяч километров под сотню тысяч солдат и десятки тысяч единиц боевой техники. Причем за семь-десять дней поднятые по тревоге войска успевали прибыть в назначенные районы, развернуться, создать ударные группировки, выполнить задачу учений и вернуться в места постоянной дислокации.

  Комплекс проводящихся в Восточной Европе учений НАТО только публично готовился с апреля. За это время блок сумел сосредоточить в районах учений аж 32 тысячи военнослужащих при сотне самолетов, двенадцати кораблях и трех тысячах единицах бронетехники. Из них только десять тысяч солдат было переброшено с территории США. Это при том, что легенда учений предполагает одновременное усиление группировок НАТО в Польше, Прибалтике и Румынии.

  Сравнивая оперативность развертывания российской армии и войск НАТО, приходим к выводу, что при таких темпах ударная группировка РФ уже успеет из Парижа домой вернуться, а в США десантники даже не начнут грузиться в самолеты.

  Фактически на фоне русофобской истерии восточноевропейских лимитрофов, буквально провоцирующих конфликт с Москвой, США и НАТО в ходе проводимых учений демонстрируют вопиющую беспомощность. Они, устраивая потешную «подготовку блицкрига», словно приглашают Россию: «Приди и возьми».

  Трудно предположить, что в Вашингтоне не ведают, что творят. Тем более что только в последний год достоянием западной прессы стали несколько докладов высокопоставленных американских военных, аргументированно утверждавших, что в ближайшие несколько лет США и НАТО ничего не способны противопоставить в Европе российской военной мощи.

  Можно было бы предположить, что военные провокации у российских границ — ставка на неадекватную реакцию Москвы. Подставляя прибалтийскую, а за ней и восточноевропейскую пешку под возможный превентивный удар, США пытаются вовлечь в конфликт Россию и ЕС, с тем, чтобы самим, традиционно оставаясь за пределами конфронтации, пожать все плоды.

  Но США уже пытались втянуть Россию в значительно более чувствительный для нее украинский конфликт. Да и провокации в Прибалтике следуют одна за другой не первый год. Несложно понять, что если Москва не среагировала на провокации пятьдесят раз подряд, то не среагирует и в пятьдесят первый, и в пятьдесят пятый.

  Версия укрепления уверенности в союзниках тоже не выглядит правдоподобной. Во-первых, американским союзникам из числа восточноевропейцев и так некуда деваться. Даже их возможности влияния на политику ЕС базируются на поддержке Вашингтона. Париж с Берлином уже не раз демонстрировали свое раздражение наглостью младоевропейских нахлебников и при первой же возможности с удовольствием поставят их на место.

  Так что дополнительно напрягаться, чтобы обеспечить себе верность «санитарного кордона» Вашингтону нет никакой необходимости.

  Во-вторых, что бы восточноевропейские военные и политики не заявляли для прессы, они, очевидно, не могут не оценивать адекватно продемонстрированные в ходе «Анаконды» «возможности» США по доставке подкреплений на европейский ТВД. Демонстрация явно не укрепит их веру в военные возможности Вашингтона.

  Так зачем же было устраивать у российских границ внешне бессмысленный и дорогостоящий театр абсурда?

  Для отвода глаз
  Военных с первого курса училища учат обманывать противника относительно направления главного удара. Демонстративная активность на второстепенном направлении должна отвлекать от подготовки реальной операции, заставляя противника концентрировать свои силы и подтягивать резервы к точке, не имеющей никакого значения, и ослаблять то направление, на котором готовится генеральное наступление.

  Со стратегической точки зрения, любые усилия России на европейском направлении в ближайшие годы являются гарантированно блокированными. «Санитарный кордон» из восточноевропейских лимитрофов не только успешно отделяет Москву от потенциальных партнеров в Париже и Берлине, но и создает русофобский крен в общей внешней политике ЕС.

  Политико-дипломатическое переформатирование отношений с Европой займет достаточно много времени. Причем нет никакой гарантии, что ЕС, раздираемый экономическим кризисом и внутренними проблемами, сможет дожить до нормализации отношений с Россией. А вот хаотизированная Европа полностью вписывается в формат американского геополитического противостояния с Москвой.

  С другой стороны, и США практически исчерпали возможности дальнейшей антироссийской политико-дипломатической накачки Европы. На этом направлении создалась взаимно блокированная позиция. Нарушение шаткого равновесия приводит к непрогнозируемым последствиям и грозит неприятностями обеим сторонам (и неизвестно — кому большими).

  В то же время сегодня для России стратегическими являются ее проекты в Азии. Партнерство с Китаем, развитие ШОС, укрепление ЕАЭС. Все эти проекты имеют одну уязвимость — нестабильную постсоветскую Среднюю Азию с примыкающим к ней Афганистаном.

  Возможная дестабилизация Казахстана или Узбекистана практически гарантированно вызывает военно-политическое «вспыхивание» всего региона. При этом серьезные проблемы возникают и у России, и у Китая, и у Ирана, и у Пакистана — фактически у всего ШОС.

  С учетом специфики исторического и политического развития региона, даже попытки совместных действий ключевых членов ШОС по стабилизации ситуации практически гарантированно вызовут между ними сложнейший комплекс противоречий.

  А вот США для удара по Средней Азии не надо задействовать крупные военные контингенты, нет необходимости перебрасывать за тридевять земель тысячи единиц бронетехники, сотни самолетов и десятки кораблей. Относительно дешевое решение достигается только усилиями спецслужб, поддержкой местных исламистских движений и поощрением внутриэлитных противоречий, путем стравливания претендующих на власть и влияние финансово-политических группировок.

  Ну, а поскольку силы и ресурсы не только у российской армии, но и у спецслужб отнюдь не резиновые — пусть они пока занимаются Прибалтикой и Польшей. Для этого не жаль потратить деньги на экскурсию десяти тысяч американских солдат в Европу и на «Зарницу» для лимитрофов.

  Источник
  НАТОТретья Мировая Война
  12 102

  Источник: http://rusnext.ru/recent_opinions/1466524053

 17. #17
  6иог 22 юни 2016, 15:02
   
  0
   
  1

  Някой знае ли, дали е имало нещо за заплатите на 16 или 17 ?

 18. #18
  блях 22 юни 2016, 20:51
   
  5
   
  0

  Отговор на коментар: #17

  Абе ти луд ли си? Това че Валентин Радев и Ненчев се правят на интересни не означава, че ще има увеличение на заплатите. Ти се радвай и на сегашната заплата, че държавната хазна е такава дупка, та по скоро ново рязане се задава на хоризонта.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка