КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ: ДОВЕРИЕТО В АРМИЯТА Е БИЛО НАЙ-ВИСОКО ПРИ НИКОЛАЙ ЦОНЕВ! А НАЙ-НИСКО ПРИ...

Pan.bg 24 юни 2016 | 03:41 views (4161) commentaries(10)
img 24 на сто от българите вярват в армията, но 29 процента са отрицателно настроени

За последните осем години доверието във войската ни е било най-голямо при министър на отбраната Николай Цонев, а най-ниско – при Николай Ненчев. Почти половината българи не знаяткакво прави Българската армия.

Спирдон Спирдонов
otbrana.com


Регулярното тримесечно независимо проучване на агенция Алфа Рисърч, проведено между 8 и 14 юни 2016г., показва, че 24 на сто от българите оценяват положително дейността на армията си, 29 процента са отрицателно настроени, а 47 процента нямат никакво мнение. Лошото е, че делът на негативните оценки е по-голям от този на позитивните. И второ, почти половината от сънародниците ни не знаят какво прави войската ни, което е камъни в градината на твърденията за прозрачност от страна на Министерството на отбраната.

Прави впечатление, че за последните осем години доверието в Българската армия е паднало от 36 на сто на 24 процента. През този период то е било най-голямо през април 2009 г. – 41 на сто, а дъното е през юни 2015 г., когато положителните оценки падат под 20 процента. Да припомним, че през април 2009 г. министър на отбраната беше Николай Цонев, а през юни 2015 г. – Николай Ненчев. Забелязва се, че днешното правителство успява да вдигне рейтинга на войската ни до 28 процента в края на 2015 г., но след това започва слизането надолу, което се обяснява, включително с нестабилния социален статус на военнослужещите.

Що се отнася до оценката на дейността на членовете на правителството, изследването показва, че Николай Ненчев е сред десетината министри, които се ползват с преобладаващо отрицателни оценки, но поради по-слабата им разпознаваемост или специфичност на ресорите, те не привличат силно общественото внимание. Като най-успешни се открояват регионалният министър Лиляна Павлова и министърът по еврофондовете Томислав Дончев. Регионалният министър Павлова запазва първото си място по одобрение, но трупа и негативи заради увеличената цена на винетките и качеството на някои строежи, поради което отстъпва лидерската позиция на Томислав Дончев в общата йерархия.

Позитивен тренд регистрират също министрите Вежди Рашидов, Красен Кралев, Ивелина Василева и Даниел Митов, които по-слабо, но устойчиво се ползват с положителен баланс в оценките. Специфична група оформят няколко министри с тежки ресори, натоварени със силни очаквания, разнопосочни интереси и респективно, акумулиращи по-високо обществено недоволство. Сред тези членове на кабинета са финансовият Владислав Горанов, здравният Петър Москов, вътрешният Румяна Бъчварова, икономическия Божидар Лукарски, образователният Меглена Кунева.

Ако в предстоящата надпревара за президент и върховен главнокомандащ се включат политическите лидери, то е добре да се знае рейтингът им на този етап: Бойко Борисов – 32 на сто, Татяна Дончева - 21 на сто, Георги Първанов – 20 на сто, Корнелия Нинова – 18 на сто, Красимир Каракачанов – 18 на сто, Валери Симеонов – 13 на сто, Миглена Кунева – 10 на сто, Радан Кънев – 9 на сто, Николай Ненчев – 8 на сто, Божидар Лукарски – 6 на сто, Ахмед Доган – 5 на сто и Лютви Местан – 4 на сто.

Що се отнася до доверието в държавния глава (Георги Първанов) през декември 2011 г. то е било 42 процента, а сега (Росен Плевнелиев) е паднало на 24 на сто.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 10

 1. #1
  bbb 24 юни 2016, 06:21
   
  27
   
  1

  Боко с 32% одобрение ??? Не може да има толкова идиоти в България...

 2. #2
  фон 24 юни 2016, 06:56
   
  7
   
  4

  шшш! Това е стакмистика и популизъм! Цонев защо напусна армията, която инвестира в него и после използва контактите си за свои цели?!

 3. #3
  разбирач 24 юни 2016, 09:13
   
  8
   
  1

  Отговор на коментар: #1

  Може, може! Даже са много малко. На изборите най-много си личи. Половината от тях гласуват за ГРОБ, защото си мислят, че наказват останалите големи партии (БСП, ДПС, НДСВ, когато беше фактор и др.) или защото нямало за кого другиго да гласуват, а останалата половина са толкова много облъчени с демокрация, че са лишени от способността си да различават цветове и виждат само в черно и бяло.

 4. #4
  кашик 24 юни 2016, 09:34
   
  2
   
  1

  Боко не е и никога не е бил върховен главнокомандващ!

 5. #5
  tedraflor 24 юни 2016, 16:36
   
  3
   
  4

  Цитат:
  "Почти половината българи не знаят какво прави Българската армия".
  А при Цонев се знаеше - крадеше се.

 6. #6
  Миро миротвореца 24 юни 2016, 20:52
   
  3
   
  2

  До пост 5: tedraflor

  По- паметливите помнят какво е било при Н.Цонев.
  Крадеше се тоалетна хартия за да се запушат устата на такива като теб.
  Изчезни от форума или си намери някое дълбоко ,,У Искъро,,

 7. #7
  tedraflor 24 юни 2016, 22:44
   
  3
   
  3

  Отговор на коментар: #6
  Нито ще напусна форума, нито ще отида зад Искър. И винаги ще разкривам истината за такива нечестиви политици като Цонев. Защото докато не прозрем, че те са срещу България, няма да имаме бъдеще. Цонев тия писания, които публикува са само с една единствена цел - да вземе 11 лева. (или 12, не съм сигурен)

 8. #8
  смех 24 юни 2016, 23:21
   
  4
   
  2

  А като е било високо доверието при Цонев, защо военните му показаха сфреден пръст на изборите през 2009? Военните трябва да престаат да лижат задници на политици! А Цонев трябва да спре да плаща за публикуването на подобни глупости. Парите сигурно са чужди, но той обича да се загражда с гъзолижещи малоумници, така че може и той да плаща.

 9. #9
  за админ 25 юни 2016, 10:22
   
  0
   
  0

  http://www.otbrana.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8_8917

 10. #10
  Миро миротвореца 26 юни 2016, 12:22
   
  2
   
  1

  До колегите от форума

  Уважаеми колеги,
  нека разгледаме фактите!
  Н.Цонев има 4 дела.Те са водени тринституцуонално.
  /Сиреч районен съд или градски,соф,административен и висш касационен съд./
  Та, в съставите им има от 3 до 5 съдии в зависимост на каква инстанция е делото.
  Е, ако някой има достъп до делата и решенията им / с номерата им /, то ще провери и как са гласували отделните съдии.
  Аз си направих труда да проверя как са гласували съдиите.
  Всичките са с мнение:невинен.
  Толкова дела решени за 2г, с едно мнение за различни казуса няма от 1954г.
  Проверете го в библиотеката на соф.университет./СУ/.
  Задавам въпроса как може 17 съдии да са на едно мнение ,а някои пишман разбирачи от военна музика като :постове 2,5 и 8 разбират от наказателно право.
  Или са за преподаватели по наказателно право в соф. университет или за ,,у Ускъро,,
  Но ,уважавам мнението на анонимния от пост 5 и 7 /tedraflor/ и пост 8 и ви съветвам следното:
  Аз се казвам Мирослав Христов и съм от Варна.
  Та,освен река Искър в нашата татковина има и други реки пък може на някое дълбоко в Черно море.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка